Het overige nieuws

Maarten Cox neemt afscheid van TVL

Donderdag 30 april 2015
Showbizz
Beringen - Maarten Cox neemt afscheid van TVLZoomHet doek valt vandaag definitief over studio TVL, het populaire namiddagprogramma van TV Limburg dat 8 jaar lang in de Limburgse huiskamers te zien was. Voor de laatste aflevering ontvingen Cynthia, Maarten en Rudi een aantal speciale gasten zoals Lindsay Jan Smit, Dana Winner, Stijn Meuris en Belle Perez. . Maarten Cox die momenteel druk aan het werk is aan zijn huis in Beverlo heeft professioneel al nieuwe uitdagingen gevonden bij RTV.

Tom Waes shopt bij Ridley in Paal

Donderdag 30 april 2015
Showbizz
Beringen - Tom Waes shopt bij Ridley in PaalZoomDat Tom Waes vorig jaar in het programma Wauters vs. Waes de rit Bordeaux-Parijs tot een goed einde wist te brengen, blijkt allesbehalve toeval te zijn. Tom is een fervent fietser, mét smaak bovendien. Hij kwam deze week bij Ridley in Paal langs en liet zijn oog vallen op de Noah SL. We wensen zijn fietsvrienden veel sterkte toe, want ze zullen Tom binnenkort niet meer kunnen bijhouden...

Timbuktu op Filmfestival Mooov

Donderdag 30 april 2015
Beringen - Timbuktu op Filmfestival MooovZoomAls ambassadeur van het filmfestival Mooov willen wij de film Timbuktu aanbevelen. Timbuktu is een portret van het land waar regisseur Sissako opgroeide, de West-Afrikaanse staat Mali en dan vooral de stad legendarische Timbuktu. De stad is onderworpen aan het beleid van fanatieke islamieten. Ze spreken nauwelijks de lokale taal en installeren een terreurregime gebaseerd op de sharia, de islamitische wet. Ze bannen daarmee alle onschuldige pleziertjes zoals muziek, sigaretten en (…) Het hele nieuwsbericht

Op de foto met Guus en Dries

Woensdag 29 april 2015
Showbizz
Beringen - Op de foto met Guus en DriesZoomDe eerstejaars van middenschool St-Jan Beringen gingen in het kader van de lessen Aardrijkskunde op studiereis. Tijdens deze studiereis wordt het thema 'bebouwde kernen' besproken. De 3 soorten bebouwde kernen zijn ze van dichtbij gaan bekijken: de plattelandse kern met als voorbeeld Stal, de verstedelijkte kern met als voorbeeld Beringen en de stedelijke kern met als voorbeeld Hasselt. En daar hadden ze het geluk om met Guus en Dries van 'Mijn pop-up restaurant' op de foto te gaan!

Nieuwe dienstregeling bij De Lijn

Woensdag 29 april 2015
Vanaf 1 mei wordt de dienstregeling bij De Lijn aangepast. Dat heeft gevolgen voor vrijwel alle buslijnen. Meer details vindt u hier.
Beringen - CC Beringen stelt nieuw seizoen voorZoomHet CC Beringen presenteert vandaag op hun website het nieuwe seizoen 2015-16. En dat belooft! Theater, muziek en dans wisselen elkaar af. Volgende seizoen staan in Beringen o.a. Axelle Red, Jan Leyers, Bart Peeters, The Scabs, het Fakkektheater, Michael Van Peel, Guga Baúl, Nigel Williams Gunther Neefs en vele anderen op het programma.

Open gebedshuizendag Beringen

Woensdag 29 april 2015
Beringen - Open gebedshuizendag BeringenZoomZondag 3 mei wordt de Limburgse open gebedshuizendag georganiseerd. Tussen 14u en 18u is iedereen welkom in alle deelnemende gebedshuizen in Limburg. In Beringen kan je zondag kennismaken met de volgende gebedshuizen: Ahmadiyya moslimgemeenschap, Fatih Moskee, Marokkaanse Moskee, Hz Hamza Moskee, Parochie 'Heilige Nektarios van Egina' en Semersah Vakfi.
Praktisch:
Fatih moskee, Stationstraat 57, 3582 Beringen-Mijn.
Semersah Vakfi, Kerkstraat 8, 3582 Beringen-Mijn.
Hazreti Hamza moskee, Leysestraat 130, 3582 Beringen-Mijn.
Ahmadiyya Moslim Gemeenschap In het Melkhuisje, op de hoek van Laan Op Vurten / Alfred Habetslaan, 3582 Beringen-Mijn.
Grieks Orthodoxe Kerk, Sorbebomenstraat 24A, 3582 Beringen.
Marokkaanse Moskee, Aardeweg 20, 3582 Beringen.
Meer info vind je op deze website.

Week van de opvoeding in bib

Woensdag 29 april 2015
Beringen - Week van de opvoeding in bibDe bibliotheek organiseert in samenwerking met de Opvoedingswinkel West-Limburg en verschillende andere opvoedingspartners uit Beringen een feestelijke opening van de week van de opvoeding! Opvoeden in je buurt betekent dat je als ouder je kind niet alleen hoeft groot te brengen. Je doet het samen met de hele buurt: buren, familie, vrienden of andere ouders. Daarnaast kom je als ouder ook op plaatsen zoals de kinderopvang, de school, de sportclub, de bib, de jeugdbeweging,.. waar over opvoeden gesproken kan worden. In de bib kan je op zaterdag 2 mei van 10 tot 12.30 uur kennismaken met verschillende opvoedingspartners in je buurt zoals de Logopedisten West-Limburg, Kind & Taal, In-Zetje, de scouts van Beringen en de opvoedingswinkel. De bib zelf voorziet een themastand waarbij de opvoedingsboeken in de kijker staan.

Jeannine Born overleden

Dinsdag 28 april 2015
Beringen - Jeannine Born overledenVandaag is Jeannine Born overleden, de weduwe van Achiel Verpoorten. Ze was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de dekenale kerk van Beringen-Centrum.

Leo Vanderbiesen overleden

Dinsdag 28 april 2015
Beringen - Leo Vanderbiesen overledenWoensdag is Leo Vanderbiesen overleden, de echtgenoot van Eveline Mentens. Hij was 76 jaar. De uitvaart heeft in alle intimiteit plaatsgevonden in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Rosa Beerten overleden

Dinsdag 28 april 2015
Beringen - Rosa Beerten overledenGisteren is Rosa Beerten overleden, de weduwe van Felix Laenen. Ze was 93 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Beringen - Mannen met ballen in Het Eindeken BeverloZoomHet nieuwe petanqueseizoen is deze week terug van start gegaan in wijk "Het Eindeken" in Beverlo. De ballen blikken als zilver en het veld is terug in orde gebracht. Wat wil een petanqueliefhebber nog meer? Elke dinsdag vanaf 18u30 (bij mooi weer natuurlijk) is iedereen welkom om een balletje te gooien. Ambiance en een frisse pint staan altijd op het programma. (Edgard Aerts)

Op bloesemwandeling in Borgloon

Dinsdag 28 april 2015
Beringen - Op bloesemwandeling in BorgloonZoomMaandag trok een groep Koerselse wandelaars naar Borgloon voor een wandeling door de Haspengouwse bloesems . Onder begeleiding van een ervaren gids Valère, die in de streek woont maar zijn roots heeft in Beringen, werd een wandeling van 12 km. afgewerkt. De mooiste bloesems zijn die van de zoete kers. De bloesems zijn een tot twee weken later wegens de koude nachten van de voorbije weken. De perenbloesems en de kersenbloesems beginnen nu hun blaadjes te verliezen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag wordt in café De Vagant in Koersel de woning Butserenstraat 21 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a77ca en heeft een K.I. van 1539 euro.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 85 verkeersongevallen gemeld, waarvan 32 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 26 lichtgewonden. De politie nam in totaal 62 ademtesten af, waarvan er 11 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - Interculturele Raad Beringen kiest voor DifretZoomDe Interculturele Raad Beringen kiest ook dit jaar een film uit het programma van Mooov waar de leden van de raad 'van wakker liggen'. Voor de editie 2015 koos de Raad voor de film DIFRET. Een film rond vrouwenrechten. De film wordt morgen/dinsdag vertoond om 20.00u en er wordt een inleiding voorzien door de Interculturele Raad. Dat is Tesfaldet Girmay. Hij is een vluchteling afkomstig uit Eritrea, een buurland van Ethiopië waar Difret zich afspeelt. In 2010 heeft hij een film geregisseerd over ongewenste zwangerschappen en vrouwenrechten in Eritrea. Het bestuur van de Interculturele Raad hoopt je te kunnen ontmoeten op de voorstelling!
Beringen - Scouts en Gidsen Tervant stelen de showZoomAfgelopen weekend organiseerden de Scouts en Gidsen van Tervant hun jaarlijkse ouderavond. Het werd een supergezellige showavond met veel dans en muziek. Alle foto's op Paalonline.
Beringen - Rommelmarkt Eeuwfeestplein Beringen-MijnZoomBuurtwerk Tuinwijk Beringen-Mijn organiseerde zaterdag een gezellige rommelmarkt. Verschillende standhouders stelden hun tweedehandsspullen te koop. Tegelijkertijd was het een ideale plaats om interculturele contacten te leggen. (Lambert Reynders)
Rommelmarkt Eeuwfeestplein Beringen-MijnRommelmarkt Eeuwfeestplein Beringen-Mijn
Zoom

Gezellig 'Happen en Trappen'

Maandag 27 april 2015
Beringen - Gezellig 'Happen en Trappen'ZoomDe Landelijke gilde van Paal, Schoot, Hulst, Lummen en Heusden-Zolder hadden gelijk met hun affiche: 36 km fietsen, smullen, genieten! Happen en Trappen is een jaarlijkse organisatie waarbij een leuke fietstocht gecombineerd wordt met lekkers van het land. Een uitgebreid fotoverslag vind je op Paalonline.

Opening Mooov festival Koersel

Maandag 27 april 2015
Beringen - Opening Mooov festival KoerselZoomVanavond kan je in cinema Roxy Koersel naar de openingsfilm van het wereldcinema festival Mooov. En dat is de indrukwekkende film Theeb.
"Het is 1916. In Europa woedt de Eerste Wereldoorlog. Het Ottomaanse Rijk brokkelt af. De film focust op een bedoeïenengemeenschap ergens in de woestijn. De vader van de jonge Theeb (de naam betekent ‘wolf’) sterft en nu leert zijn oudere broer Hussein hem hoe hij kan overleven. Een Britse officier en zijn begeleider arriveren in (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Vrouwen met Vaart naar Koninklijke serresZoomAchtendertig Vrouwen met Vaart van Beverlo zijn de Koninklijke serres gaan bezoeken, ditmaal met avondlicht. Eens aangekomen volgden ze allen de chauffeur van de bus, die alles in goede banen wist te leiden. Vooraleer ze samen in de serres gingen, mochten al de bezoekers het grote park in wandelen er bewonderen, ja echt bewonderen want de verbazing over de grote alsook over de netheid was niet onder stoelen of banken te steken. Eens in de serres binnen gaven we allen onze ogen de kost. Kleur en schoonheid was een combinatie die overal te zien was. Foto’s werden genomen om de thuisblijvers ook even mee te laten genieten. Aan het einde van de wandeling konden de bezoekers een tas koffie of thee drinken, dit vooraleer ze allen weer tevreden huiswaarts reden. (Edith Oeyen)

Erfgoeddag Beringen

Zondag 26 april 2015
Vandaag gezien
Beringen - Erfgoeddag BeringenZoomEen blik op het verleden, dat is wat de jaarlijkse Erfgoeddag in de kijker zet. Deze foto van Lambert Reynders vat deze dag goed samen. Alle activiteiten vind je op deze website.
Beringen - Compostmeester te gast bij volkstuintjes BeringenZoomZaterdag kregen de leden van de volkstuintjes 'De Motten' in Beringen een demonstratie compost maken. Ondanks de regen was er toch veel belangstelling voor deze demonstratie. De tuinliefhebbers konden er vragen stellen aan de compostmeester van Limburg.net.(Jos Neys)

Stijladvies voor Femma Koersel

Zondag 26 april 2015
Beringen - Stijladvies voor Femma KoerselZoomAfgelopen week kwamen 22 geïnteresseerde Femma-leden luisteren naar stijladvies, de juiste combinatie van kleding en accessoires. Imagocoach Sonja Gielen van Paal verschafte eerst wat inzicht in persoonlijkheid en lichaamsbouw met de bedoeling om een eigen en evenwichtige stijl te ontwikkelen. Aan de hand van foto’s legde ze dan 4 mogelijke stijlen uit: dramatisch, sportief (naturel), klassiek of romantisch. Ze probeerde elke lid in één van deze categorieën onder te brengen. Ook de verschillende types van lichaamsbouw werden besproken. Voor elk type bezorgde ze tot slot enkele tips betreffende kleding en accessoires.

Uniek concert in kerk Tervant

Zondag 26 april 2015
Beringen - Uniek concert in kerk TervantZoomZaterdag vond onder grote belangstelling in de kerk van Tervant het voorjaarsconcert plaats van de Koninklijke Harmonie Hoop in de Toekomst van Paal. Als soliste stond Beatriz Macias in de schijnwerpers. Kunstkring Palarte zorgde voor een mooie tentoonstelling in de kerk.(Foto's: Rita Van Moll)
Uniek concert in kerk TervantUniek concert in kerk TervantUniek concert in kerk Tervant
Uniek concert in kerk TervantUniek concert in kerk Tervant
Uniek concert in kerk TervantUniek concert in kerk TervantUniek concert in kerk Tervant
Zoom

Gezinsdag in Kardijk Beverlo

Zondag 26 april 2015
Beringen - Gezinsdag in Kardijk BeverloZoomZaterdag organiseerde de Stad Beringen in het kader van de maand van de opvoeding een babyborrel in de Kardijk te Beverlo. Alle gezinnen met kinderen die geboren werden in 2014 werden vergast op koffie, cake en een leuke babbel. Er was een speelhoekje voor de kinderen voorzien en de ouders konden via verschillende infostanden kennismaken met borstvoeding, de gezinsbond, de landelijke kinderopvang, inzetje en de bibliotheek.(Lambert Reynders)

Smiley (44)

Zaterdag 25 april 2015
Beringen - Smiley (44)ZoomEen smiley-lieveheersbeestje. Foto ingezonden door Frido Van Hertum.

Mathieu Beerten overleden

Zaterdag 25 april 2015
Beringen - Mathieu Beerten overledenGisteren is Mathieu Beerten overleden, de echtgenoot van Paula Van Ende. Hij was 93 jaar. De afscheidsceremonie vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Maandag 27 april om 20u gaat in De Kring in Tervant een info- en overlegvergadering door over de geplande herbestemming van de vroegere jongensschool/bib/scoutslokalen en een aansluitend woningbouwproject.  Dit project biedt heel wat kansen om van Tervant op lange termijn een aangenamer dorp te maken.  Om het inspraak-luik te versterken hebben vertegenwoordigers van Tervantse verenigingen volgende week een afspraak met het schepencollege, maar zij willen vooraf nog met de buurt overleggen.  Wil jij ook kennis maken met het project en mee goede ideeën aanbrengen kom dan zeker naar deze bijeenkomst. 

Seniorensportdagen in Koersel

Zaterdag 25 april 2015
Beringen - Seniorensportdagen in KoerselZoomTijdens de seniorensportdagen van Beringen van 22 tot 28 april stond vrijdag een wandeling op het programma. Onder een stralende zon ging de wandeling rond het middaguur van start aan zaal 't Lokaaltje in de Hondstraat te Koersel. De zestig deelnemers konden kiezen tussen afstanden van 3,5 of 8,5km. Na de wandeling werd er gezamenlijk gezellig nagekaart met koffie en taart. (Jean Beerten)

Mijnmuseum gratis op erfgoeddag

Zaterdag 25 april 2015
Uit de oude doos
Beringen - Mijnmuseum gratis op erfgoeddagZoomHet Mijnmuseum in Beringen doet zondag 26 april mee aan de jaarlijkse Erfgoeddag. "De erfenis van de mijnstreek is ruimer dan enkel de steenkoolindustrie. Er was ook een hele periode vóór de mijnen. In het kader van de Erfgoeddag met als thema Erf gaan we in op die 'erfenis' en op het prille begin van het mijnterrein. We stellen op de Erfgoeddag enkele speciale stukken uit ons depot tentoon die over de beginperiode van de mijnontginning gaan, zoals een maquette van een boortoren en diverse boorkronen", vertelt Johanna Rediers. Het Mijnmuseum (exclusief de ondergrondsimulatie) is op Erfgoedddag gratis. Alle info op www.mijnmuseum.be

25 jaar Hubble

Vrijdag 24 april 2015
Beringen - 25 jaar HubbleZoomVandaag is het precies 25 jaar geleden dat de ruimtetelescoop Hubble werd gelanceerd. Sindsdien heeft die ruimtebus met haar grote spiegel al miljoenen foto's gemaakt. Bovendien leverden haar waarnemingen zekerheid op over de leeftijd van het heelal: dat is 13,8 miljard jaar oud. Hierboven een van de prachtige Hubble-foto's; hij toont een deel van de Grote Magelhaense Wolk. (Foto Hubble/ NASA - ESA).

Pop-up paaltjes

Vrijdag 24 april 2015
Tribunaliteiten
Dat verzinkbare paaltjes op de rijbaan naar boven komen op het ogenblik dat een auto erover rijdt, is niet normaal. Tot die slotsom kwam de politierechter van Brugge nadat hij zich weer eens moest buigen over het systeem van verzinkbare paaltjes na een verkeersongeval met blikschade. Het ging om een ongeval in Knokke-Heist en de politie tekende op dat een autobestuurder wellicht een andere autobestuurder volgde die een elektronische badge had om het paaltje te bedienen. De palen zouden terug omhoog gekomen zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Duvelclub De Stam bezoekt brouwerij voor 9de keerZoomDuvelclub de Stam uit Paal bezocht dinsdag de brouwerij van Duvel voor de 9de keer. Dat is een jaarlijkse en heilige traditie sinds het ontstaan van de club negen jaar geleden. Terwijl een 50tal leden de rondgang deden in de brouwerij vergaderde het bestuur met directieleden Olav Blanquart en Kris Baert over het nakende 10 jarig jubileum van de club. Er zijn heel leuke voorstellen gedaan door de afgevaardigden van de brouwerij.
De Internetgazet zal u zeker op de hoogte houden. Na de rondleiding genoten de leden samen met het bestuur van het duivelse bier.
Beringen - Charlie Chaplin op orgel in KoerselZoomIn het kader van erfgoeddag is er op zaterdag 25 april een uniek orgelconcert in de kerk van Koersel. De bekende Gentenaar Paul De Maeyer (foto) zal op het Theodoor Smetorgel uit 1849 een episch concert geven. Hij speelt orgelimprovisaties op de beroemde film van Charlie Chaplin “Modern Times”.Een sensatie die u niet mag missen. Voor jong en oud. (foto: Luc Bastiaens)

Smiley (43)

Woensdag 22 april 2015
Beringen - Smiley (43)ZoomIngestuurd door Marie-Josée Van Hertum.
De Provincieraad schaarde zich vanavond achter het nieuwe subsidiereglement voor het onderhoud en de instandhouding van waardevol, niet-beschermd klein historisch erfgoed met een (verdwenen) publieke functie dat mee het karakter van een stad of dorp heeft bepaald. Meer bepaald kan het gaan om kapellen, kiosken, perrons en schandpalen, waterpompen, water- en bronputten,...
 Mits ze voldoen aan de voorwaarden, zullen vanaf morgen zowel publiekrechtelijke als private eigenaars en/of beheerders een aanvraag kunnen indienen om hun waardevol erfgoed beter te beschermen, in stand te houden en te ontsluiten.

Een bijenhotel voor elke school

Woensdag 22 april 2015
Beringen - Een bijenhotel voor elke schoolZoomIedere secundaire en basisschool in Limburg krijgt in de komende maanden een gratis starterskit wilde bijen. In die starterskit zit een bijenhotel dat op school kan worden opgehangen. Dat heeft gedeputeerde Vandenhove vandaag bekendgemaakt. Op die manier wil de provincie aandacht vragen voor de populatie van honing- en wilde bijen, die de jongste jaren in snel tempo achteruit is gegaan. De starterskit moet wel worden afgehaald, aldus de provincie.
Showbizz
Beringen - Whispering Sons speelt bezielde sessie DurangoZoomDe Limburgse band Whispering Sons speelde gisterenavond tijdens de Durango Sessions op Radio Beneluwx een betoverende set. Zeker als je net als ik opgegroeid bent met New Wave muziek. Deze jongeren spelen allemaal eigen nummers die volledig passen in de sfeer van de donkere muziek uit de jaren tachtig. Het is verbazend hoe een band anno 2015 zo retro kan klinken. Het is akelig om terug in de tijd te worden geslingerd door een bende muzikanten die nog niet geboren waren toen de New Wave populair was in Vlaanderen. Sander Pelsmakers uit Beverlo is één van de leden van de groep. "Wij zijn een bende vrienden die elkaar muzikaal gevonden hebben via de New Wave. We kregen deze muziek niet mee via onze ouders maar hebben die zelf ontdekt. Wij zijn daar dieper op ingegaan door een radioshow die wij samen presenteren op Radio Scorpio in Leuven", vertelt Sander enthousiast. Het radioprogramma 'Synth Britannia' wordt ook elke vrijdagavond op Radio Benelux uitgezonden om 22u.
Een impressie van de live-set tijdens Durango krijg je via deze link.
(Hans Put)

'Tes ka, tes ka'

Woensdag 22 april 2015
‘Tes ka, tes ka, van september tot in maa’, zong Big Bill in het Leuvens. Je zou het een parodie kunnen noemen op de skamuziek waarvan we vandaag de pionier eren. Was hij tien jaar geleden niet gestorven, dan zou Laurel Aitken op deze woensdag 98 zijn geworden. Hier lezen we alles over hem, terwijl we ondertussen vrolijk worden van ‘Bad Minded Woman’ uit 1963.

Angelo Bruno overleden

Dinsdag 21 april 2015
Beringen - Angelo Bruno overledenIn Koersel is vandaag Angelo Bruno overleden, de echtgenoot van Vera Kunjulyan. Hij was 51 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Niet vergeten: morgen 22 april bloedinzameling Paal in de parochiezaal van 18u00 tot 20u30. Enkel je identiteitskaart meebrengen, geen inschrijving vereist.

Jammen in het Oud Kaffeeke

Dinsdag 21 april 2015
Beringen - Jammen in het Oud KaffeekeZoomVrijdagavond organiseert het Oud Kaffeeke in Paal een jamsessie. Coverband Emmily & The 4 Stars zal de avond in goede banen leiden. De band brengt een breed repertoire van moderne swing, easy listening, een stevige rock uit de jaren ’70 en ’80. Iedereen mag tijdens de jamsessie meezingen of meespelen. Martin Ribus, gekend als de koster van Paal en gitarist Sus bekend van "The Lions" geven alvast present.

Waar is de tijd?

Dinsdag 21 april 2015
‘Who Knows Where The Time Goes?’ Zeg dat wel. Het is vandaag al 37 jaar geleden dat Sandy Denny overleed. De schoonheid met haar heldere stem is vooral bekend als zangeres van Fairport Convention, al was ze enkel in de jaren ’68 en ’69 lid van die Britse band. Lees hier hoe de muzikanten van deze formatie onder haar invloed folkrockpioniers werden.
Morgennamiddag wordt in taverne Modern in Beringen de woning Tennisstraat 11 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a20ca en heeft een KI van 540 euro.
Showbizz
Beringen - TVL-anker Luc Moons stapt in huwelijksbootjeZoomAfgelopen weekend trad Luc Moons in het huwelijk met Laura Venneri. Luc is gekend als politiek journalist en nieuwsanker bij TV Limburg. Luc begon zijn medialoopbaan bij Radio Actief in Koersel en Radio Benelux in Paal. Uiteindelijk zette hij de stap naar televisie. Bij TVL is Luc één van de vaste medewerkers met een lange staat van dienst. De Internetgazet wenst het koppel een heel gelukkig huwelijk.

77 weekendongevallen in Limburg

Maandag 20 april 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Maria Camps overleden

Maandag 20 april 2015
Beringen - Maria Camps overledenGisteren is Maria Camps overleden, de weduwe van Ferdinand Caers. Ze was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Korspel.
 

NMBS vreest problemen woensdag

Maandag 20 april 2015
De NMBS vreest dat de aangekondigde staking van woensdag het treinverkeer ernstig zal verstoren. "De NMBS raadt haar klanten aan om niet op de trein te vertrouwen om zich tussen dinsdag 21 april (vanaf 22u) en woensdag 22 april (tot het einde van de treindienst) te verplaatsen," zo wordt gezegd in een mededeling die vanmorgen werd verspreid.

In beweging

Maandag 20 april 2015
Proficiat! Vandaag viert Johnny Tillotson zijn 76ste verjaardag. Zijn grootste succes scoorde hij in 1960 met Poetry In Motion. Hij wordt dichterlijk als hij zijn lief ziet bewegen. ‘See her gently sway. A wave out on the ocean could never move that way.’ Lees hier waar de inspiratie voor deze poëzie vandaan kwam.

Smiley (42)

Zondag 19 april 2015
Beringen - Smiley (42)ZoomEen smiley in de pan, ingezonden door Linda Franssen.

Patti's paasei

Zondag 19 april 2015
Patti Smith bracht in 1978 het album Easter drie weken voor Pasen uit. De single Because The Night verscheen drie weken na die kerkelijke hoogdag, vandaag precies zeven jaar geleden. Lees hier hoe het komt dat deze song voor een groot deel het werk van Bruce Springsteen is.
Meer dan 7 op 10 logiesuitbaters in Limburg (72,7 %) geven aan dat ze tijdens de paasvakantie evenveel of meer boekingen hebben in vergelijking met vorig jaar. 82 % van de bevraagde B&B’s stelt het even goed of beter dan vorig jaar. De vier Limburgse vakantieparken noteren een bezettingspercentage tussen de 80 en de 100 %, en zijn daarmee zeer tevreden over deze paasvakantie. Dat blijkt uit een steekproef die Toerisme Limburg uitvoerde tijdens de paasvakantie.

College Beringen

Zaterdag 18 april 2015
Uit de oude doos
Beringen - College BeringenZoom315 jaar geleden werd het college van Beringen gesticht. Op het einde van de 17de eeuw knopen drie Beringse priesters onderhandelingen aan met de magistraat van de stad om het onderwijs hier nieuwe impulsen te geven. Op 19 april 1700, stichtingsdatum van het college, beginnen de lessen. In de 18de eeuw telt de school 80 tot 90 leerlingen.Ondertussen is de school uitgegroeid tot een school van regionaal belang met verschillende vestigingen. Volgend jaar zal dit stukje geschiedenis verleden tijd zijn als de scholen uit het centrum wegtrekken naar een nieuwe campus langs de ring. De stad Beringen heeft plannen om haar diensten onder te brengen op de site van het college.
In onze rubriek 'uit de oude doos' geven we nog een mooie reeks prentkaarten mee van het college.
College BeringenCollege Beringen
College BeringenCollege BeringenCollege Beringen
College BeringenCollege BeringenCollege Beringen
Zoom
Beringen - Week van de Amateurkunsten geopendZoomVrijdagavond vond in het Casino van Beringen de opening plaats van de tentoonstelling "De kleine artiest". Schepen Patrick Witters verwelkomde alle gasten en deelnemers aan de week van de amateurkunsten. Bijzonder aan deze expo is dat verschillende grootouders samen met hun kleinkinderen een werkstuk gemaakt hebben. Deze expo 'de kleine artiest' loopt nog tot 3 mei in CC Beringen. (Lambert Reynders)

Janis, Kris en Paul

Zaterdag 18 april 2015
Paul A. Rotchild zou vandaag tachtig zijn geworden, maar twintig jaar geleden overleed hij. In de jaren zestig en zeventig heeft hij opmerkelijk werk geleverd achter de schermen van de rockmuziek. Hier lezen we dat hij het vijfde lid van The Doors werd genoemd. En dat hij de producer was van de postume hit ‘Me And Bobby McGee’ van Janis Joplin, geschreven door Kris Kristofferson in de tijd dat hij haar minnaar was.

Kunst uit Genk

Zaterdag 18 april 2015
Beringen - Kunst uit GenkZoomGalerij Bel-Art uit Paal pakt de komende twee weekends uit met een mooie expo. Kunst uit Genk brengt werken van onder andere de beroemde landschapsschilder Emile Van Doren. Genk was rond 1900 erg geliefd bij landschapsschilders uit het Brusselse. In Genk vonden zij rust en borstelden de schoonheid van de Limburgse natuur. Bel-Art brengt werk van die landschapsschilders maar ook werk van hedendaagse Genkse kunstenaars zoals Odile Kinart.
De epxo is open op de zondagen 19 en 26 april (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Beatriz Macias te gast bij kerkconcert TervantZoomBeatriz Macias is een jonge soliste die al een indrukwekkende muzikale carrière op haar palmares heeft staan. Ze is actief als soloartiest en als orkestmuzikant en werkt in Amerika, Europa en Azië. Momenteel is ze solofluitiste in het Luxemburgs Kamerorkest. Zaterdag 25 april is zij te gast als soliste in de kerk van Tervant voor het kerkconcert van Harmonie Hoop in de Toekomst Paal. Iedereen is welkom voor het uniek concert om 20u.

René Bonneux overleden

Vrijdag 17 april 2015
Beringen - René Bonneux overledenVandaag is René Bonneux overleden, de echtgenoot van Lisette Dierckx. Hij was 78 jaar. De afscheidsceremonie vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Julia Vandepoel overleden

Vrijdag 17 april 2015
Beringen - Julia Vandepoel overledenGisteren is Julia Vandepoel overleden, de weduwe van François Christiaens. Ze was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 25 april (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen-Centrum.

Ferdinand Noels overleden

Vrijdag 17 april 2015
Beringen - Ferdinand Noels overledenVandaag is in Stal-Koersel Ferdinand Noels overleden, de echtgenoot van Elsa Meynen. Hij was 90 jaar. De afscheidsceremonie vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
Zes op de tien Limburgse bedrijven willen en durven (meer) te investeren in het komende jaar. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO-Limburg en VKW Limburg bij 512 Limburgse werkgevers. Voor 7 op de 10 bedrijven die investeren is een duidelijke groeiambitie het vertrekpunt. Bij 1 op 4 bedrijven die investeren in vaste activa worden ook bijkomende jobs gecreëerd. De onzekere economische toestand en de te hoge fiscale en sociale lasten in ons land zijn de (…) Het hele nieuwsbericht
Het schrale weer gecombineerd met de huidige groeisituatie van de vegetatie, maakt het momenteel erg droog in bos- en heidegebieden. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos besloten om vanaf morgen code oranje af te kondigen. Dat is de op één na hoogste alarmfase. Boswachters zullen meer toezicht houden, brandtorens worden bemand, en aan wandelaars wordt gevraagd om zeer voorzichtig te zijn, ook met sigaretten bijvoorbeeld.
Beringen - Stalse Schans zet staldeuren openZoomZondag 19 april nodigt Willy Theunis van melkschapenbedrijf De Stalse Schans iedereen uit voor zijn jaarlijkse opendeurdag. Kinderen mogen om 14h de lammetjes de fles geven. Om 16h is er een roofvogel demonstratie. Doorlopend worden er schapen geschoren. Om 18u tot slot melkt Willy de ooien. Iedereen is welkom om te proeven van zelfgemaakte kazen of te smullen van een lekker schapenijsje.Adres: Guido Gezellestraat 11 Koersel

Postume pareltjes

Vrijdag 17 april 2015
Vandaag is het 55 jaar geleden dat Eddie Cochran omkwam in een verkeersongeval. Hij was nog maar 21. Je kent hem allicht van ‘C’mon Everybody’ en ‘Summertime Blues’, maar hier leer je nog meer, vooral postuum uitgebrachte, pareltjes van deze rocker kennen.

Kunst in de Waterstraat

Vrijdag 17 april 2015
Beringen - Kunst in de WaterstraatZoomEen groepje jongeren uit de Waterstraat in Beringen-Mijn legde gisteren de laatste hand aan het graffiti project van Rimo Limburg. Onder de paasvakantie werd er in de Waterstraat drie dagen gewerkt aan verschillende panelen. Het geheel kadert in een project om de wijk op te frissen. Eerder werden er ook al foto's gemaakt en opgehangen en is er meer ruimte gemaakt voor groenaanplanting. De jongeren en hun begeleiders verdienen een dikke pluim om zoveel inzet.(Lambert Reynders)
Kunst in de WaterstraatKunst in de Waterstraat
Kunst in de Waterstraat
Zoom

Orgelconcert kerk Koersel

Donderdag 16 april 2015
Beringen - Orgelconcert  kerk KoerselZoomZaterdag kan je in de kerk van Koersel naar een orgelconcert van de bekende Gentenaar Paul De Maeyer. (foto) Hij speelt er in het kader van de erfgoeddag een concert op het bekende Theodoor Smetorgel uit 1849. Hij speelt zaterdag orgelimprovisaties op de beroemde film van Charlie Chaplin “Modern Times”. Een sensatie die u niet mag missen. Voor jong en o (foto: Luc Bastiaens)   

Voetbalstage Flandria Paal

Donderdag 16 april 2015
Beringen - Voetbalstage Flandria PaalZoomFlandria Paal heeft weer een leuke voetbalstage achter de rug. Tientallen jongeren genoten afgelopen dagen van spel, vertier en veel voetbal.

In de koolmijn

Donderdag 16 april 2015
Op de zestiende draaien we ‘Sixteen Tons’. Hoewel hij er niet uitzag alsof hij uit de koolmijn kwam, had Tennessee Ernie Ford in 1955 wel een wereldhit met de vingerknipversie van dat geëngageerde mijnwerkerslied. Daarin werd de schuldslavernij aangeklaagd, zo lezen we hier. ‘Another day older and deeper in debt.’ De mijnwerkers zagen de huur voor hun slaapplaats afgehouden van hun vergoeding en vonden geen geld in hun loonzakje, maar tegoedbonnen die enkel konden ingewisseld worden voor waren uit de bedrijfswinkel. ‘I owe my soul to the company store.’

Achter de schermen van het circus

Woensdag 15 april 2015
Vandaag gezien
Beringen - Achter de schermen van het circusZoomWij kregen vandaag een exclusieve kijk achter de schermen van het Moscow Star Circus dat momenteel in Beringen verblijft. Het circus bestaat uit 20 artiesten en heeft 35 mooie dieren mee. Het gezelschap is een internationaal gezelschap met artiesten uit Italië, Duitsland, Tsjechië en Nederland. De 17 jarige Patrick Hauser (foto) is al de 9de generatie circusartiest. En de meisjes Linda en Valentina zijn niet alleen paardenliefhebsters maar spreken ook nog eens 8 talen. Bovendien hebben alle artiesten verschillende taken in het circus. Het leven van een circusartiest is hard en verdient daarom alle respect. De Internetgazet Beringen wil daarom met plezier deze mensen extra in de kijker zetten.
Achter de schermen van het circusAchter de schermen van het circusAchter de schermen van het circus
Achter de schermen van het circusAchter de schermen van het circusAchter de schermen van het circusAchter de schermen van het circus
Achter de schermen van het circusAchter de schermen van het circus
Zoom

Trap niet op Greta Garbo

Woensdag 15 april 2015
Het is vandaag vijftien jaar geleden dat Greta Garbo overleed. In ‘Celluloid Heroes’ komen The Kinks haar tegen op Hollywood Boulevard. Het is te zeggen, haar naam staat er in een ster op de grond. Je kan daar beter niet op trappen, raadt songschrijver Ray Davies aan. Ze speelde wel de harde tante, maar ze was erg breekbaar. Hier staan nog meer pop- en rocksongs over deze icoon van de cinema.
Beringen - Beringse kunstenaars bij WAK Tessenderlo ChemieZoomDe Week van de Amateurkunsten, afgekort WAK, is een jaarlijks project in Vlaanderen waarbij de Amateurkunsten in de kijker worden gezet. Het grote publiek kan kennis maken met bekende en onbekende kunstenaars uit de omgeving. Sinds enkele jaren gaat de WAK in Tessenderlo door op een originele locatie. Dit jaar gaat de WAK in Tessenderlo opnieuw door op een originele en unieke locatie: het leegstaand administratief gebouw van Ineos, Tessenderlo Chemie. De fabriek werd reeds opgericht in 1919 (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Thys overleden

Dinsdag 14 april 2015
Beringen - Maria Thys overledenVandaag is in Koersel Maria Thys overleden, de echtgenote van Gaston Gorissen. Ze was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Liske Bollen overleden

Dinsdag 14 april 2015
Beringen - Liske Bollen overledenIn Koersel is zondag Liske Bollen overleden, de weduwe van Albert Toelen. Ze was 96 jaar. De afscheidsceremonie vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum (…) Het hele nieuwsbericht

Bespiegelingen

Dinsdag 14 april 2015
Vandaag viert Pat Fairley zijn 69ste verjaardag. Hij was een van de stichters van Marmalade, de Schotse groep die jammer genoeg voornamelijk bekend is van het infantiele niemendalletje Ob-La-Di, Ob-La-Da. Hier houden we hen in herinnering voor sixtiespareltjes als ‘Reflections Of My Life’.

Expo Kunstkring Lumina

Dinsdag 14 april 2015
Beringen - Expo Kunstkring LuminaZoomVolgend weekend organiseert Kunstkring Lumina uit Lummen haar jaarlijkse tentoonstelling. De kunstkring telt ook een aantal leden uit Beringen waaronder Ivo Henkens en August Put (foto). Traditiegetrouw worden er ook werken getoond gemaakt personen met een mentale handicap van de centra Den Heuvel en 't Hoeveke.
De opening is op vrijdag 17 april om 20u. Zaterdag is de expo te bezichtigen van 13u tot 18u en zondag van 10u tot 18u. Inkom Gratis. Locatie: GCOC Oosterhof Lummen.

Start to Golf

Dinsdag 14 april 2015
Beringen - Start to GolfZoomWie de golfsport wil ontdekken kan op zaterdag 19 april meedoen met Start to Golf. Dat is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Golf. Ook de Millennium Golfclub van Paal doet mee aan deze actie. Alle informatie over Start to Golf vind je op de website van de VVG of op die van Millennium Golf Paal.

Smiley (41)

Maandag 13 april 2015
Beringen - Smiley (41)ZoomIngezonden door Peter Claes.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 46 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. De politie nam in totaal 38 ademtesten af waarvan er 5 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - Met de grasmaaier gratis naar de Groes PartyZoomZin om gratis naar de Groes Party in Koersel te gaan op 25 april?
Doe dan mee aan de leuke fotoactie en maak een te gekke foto met een grasmaaier! Meer info op deze facebook pagina.
Beringen - Dansnamiddag 'De Klitsberg' PaalZoomDienstencentrum ‘ De Klitsberg’ in Paal organiseerde vandaag een fijne dansnamiddag voor de buurt,maar iedereen was welkom en kon genieten van een hapje en een drankje aan democratische prijzen terwijl ze tussen door de dansvloer konden innemen. De Live band J.P.R. ensemble samengesteld uit muzikanten uit groot Beringen zorgde voor muziek van vroeger en nu,alle dansstijlen kwamen aan bod zodat de sfeer er al vlug in zat. Geïnteresseerden in dit ensemble kunnen terecht op hun website.
Dansnamiddag 'De Klitsberg' PaalDansnamiddag 'De Klitsberg' PaalDansnamiddag 'De Klitsberg' Paal
Zoom

Toen ik dertien was

Maandag 13 april 2015
Op de dertiende hebben we het over ‘Thirteen’ van Big Star, in al zijn eenvoud een van de mooiste lofzangen op de adolescentie uit de rockgeschiedenis. Alex Chilton haalt hierin herinneringen op aan een concert dat hij op zijn dertiende meemaakte. Lees hier hoe deze zanger en gitarist al op zijn zestiende wereldhits schreef voor The Box Tops. En hoe hij inmiddels zelf bezongen wordt door The Replacements.
Beringen - De Kleine Artiest van WAK BeringenZoomIn het kader van de Week van de Amateurkunsten is er in het CC Casino de tentoonstelling ‘De Kleine Artiest’.  Zo’n 35 lokale kunstenaars hebben zich naar hartenlust uitgeleefd met het thema en stellen hun werk graag aan u voor. Verschillende kunstenaars maakten een werk samen met hun kleinkinderen. Er zijn werken te zien van o.a. Hannelore De Keyzer, Marleen Verheyen, Lieze Cuppens, Mireille Plees, Marijke Henkens, Jozef Broekmans en Ravi van Aaken.
Praktisch: opening vrijdagavond 17 april om 20u . De expo is te zien tot en met 3 mei.Casino Beringen. Kioskplein
Tribunaliteiten
De politierechter van Vilvoorde was het beu. Het was niet de eerste keer dat de beklaagde een rolstoelgebruiker was, die omwille van trappen niet tot in de rechtszaal kon geraken. Het personeel van de griffie droeg de verdachte dan binnen of de rechter behandelde de zaak op de parking van het gerechtsgebouw. Deze keer was het onmogelijk om de rolstoelgebruiker te dragen en op de parking, waar hij de verdachte zou ontmoeten, bleek het slecht weer te zijn. De politierechter besloot daarom het proces te maken – (…) Het hele nieuwsbericht

Liefde is een kaartspel

Zondag 12 april 2015
Het kaartspel wordt vaak als metafoor gebruikt in pop- en rockmuziek. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘From A Jack To A King van Ned Miller, die vandaag 90 wordt. De single werd eerst uitgebracht in 1957, maar pas bij de re-release in 1963 een hit. Achteraf beschouwd, bevat de tekst van het nummer dezelfde beeldspraak als ‘Liefde Is Een Kaartspel’ van Lisa del Bo. Hier kan je nog meer kaartspelsongs vinden.

Vlindertijd

Zondag 12 april 2015
Vandaag gezien
Beringen - VlindertijdZoomJos Neys uit Beringen kon deze mooie vlinder fotograferen toen hij op een bankje zat in de Vallei van de Zwarte Beek in Koersel.

De Lommel – Beringen Connectie

Zaterdag 11 april 2015
Chel mag het zeggen
Beringen - De Lommel – Beringen ConnectiePasen is voorbij. De eieren zijn van de gazons geraapt. Wat nu nog komt, kunnen enkel vijgen zijn.
Wisten jullie trouwens waar die uitdrukking vandaan komt, ‘vijgen na Pasen’? Lang geleden werden Zuid-Europese vijgen tijdens de vastenperiode gebruikt als vervangmiddel voor vlees. Na Pasen had men weer de beschikking over het echte spul en hoefde die Ersatz niet meer.
Uitdrukkingen, zegswijzen, spreekwoorden: ik stel telkens weer vast dat de jongeren er maar heel weinig meer van kennen. Hoe (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - De Paalse babbelbank is te klein gewordenZoomDe buurtbewoners van Paal centrum hebben de traditie om bij goed weer te verzamelen op de babbelbank. De eerste zon zorgde ervoor dat de buren weer konden 'uchteren' op hun favoriete bank. Het buurtmoment is zo populair dat de bank te klein is voor al de buren die willen een praatje slaan. Gelukkig zorgt Roland voor extra stoelen. En misschien kan er nog een extra bank komen bij de herinrichting? De lentezon werd gisteren gevierd met een paar dozen chocolade. Een goed begin van een lange zomer...

Daar is de lente

Zaterdag 11 april 2015
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de lenteZoomAlle begin is moeilijk, ook voor dit kleine twijgje. Maar trots toont het kleine takje zijn roze bloesempracht. Heb jij ook een mooie lentefoto? Stuur hem gerust naar beringen[!]internetgazet.be

Welkom, weekend

Zaterdag 11 april 2015
Op zaterdag een nummer over zaterdag. ‘Almost Saturday Night’ van John Fogerty dateert duidelijk uit de tijd dat het weekend nog niet op donderdagavond begon. Na ‘Rockin’ All Over The World’ was het de tweede single uit de tweede solo-elpee van de zanger en gitarist van Creedence Clearwater Revival. Maar een hit werd het niet. Lees hier hoe Dave Edmunds meer succes had met zijn versie.

25 jaar heemkunde in Beverlo

Zaterdag 11 april 2015
Uit de oude doos
Beringen - 25 jaar heemkunde in BeverloZoomIn onze wekelijkse rubriek uit de oude doos tonen we vandaag een foto van het bombardement van Beverlo en Beringen-Mijn op het einde van de tweede wereldoorlog. Vandaag kan je in de Kardijk in Beverlo immers naar een mooie tentoonstelling over 25 jaar Heemkundige Kring Beverlo. In 25 kasten en 25 thema's wordt teruggeblikt op de rijke geschiedenis van Beverlo. Het bombardement van Beverlo in 1944 is één van die onderwerpen die je te zien zult krijgen.
De expo is gratis toegankelijk van 12 tot 18u.

Nieuwe naambordjes in Beverlo

Vrijdag 10 april 2015
Vandaag gezien
Beringen - Nieuwe naambordjes in BeverloZoomHeb jij de nieuwe naambordjes al gezien? Ze duiden een historische of plaatselijke straat- of plaatsnaam aan en zijn grijs van kleur om een duidelijk onderscheid te maken met de officiële blauwe straatnaamborden. Beverlo kreeg twee bordjes: Het park en Het Stretteke. Eerder kreeg Paal ook al twee naambordjes voor Sint-Janplein en 't Gengske.


ATB Moutainbike cross Beverlo

Vrijdag 10 april 2015
MTB club de Vossenbergrijders organiseert zondag 12 april een ATB cross in Beverlo. Iedereen kan inschrijven vanaf 8u in de gildenzaal in de Pijlstraat 70 te Korspel. Meer info bij Dirk Vanwetswinkel op dirkvww[!]gmail.com

Tussen de lippen

Vrijdag 10 april 2015
Met het buisje van de talkbox tussen zijn lippen vervormde Peter Frampton het geluid van zijn gitaar op Show Me The Way’. De hitsingle was een track uit de dubbelelpee ‘Frampton Comes Alive’, die op deze dag in 1976 op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade stond en nog altijd het meest succesvolle live album uit de rockgeschiedenis is. Lees hier hoe Frampton al als tiener aan zijn carrière begon en nog voor hij twintig was op het podium van Jazz Bilzen stond.

Smiley (40)

Donderdag 9 april 2015
Beringen - Smiley (40)ZoomIngezonden door Martin Soers.
Beringen - Raymond verhuist naar OC De BuitingZoomDoor de sluiting van feestzaal Cor in Koersel zal het concert van Raymond van het Groenewoud op 19 april doorgaan in OC De Buiting.

Haal eens een kip in huis

Donderdag 9 april 2015
Ook dit jaar lanceert de afvalintercommunale Limburg.net weer een kippenactie. Daarmee wil men zoals steeds op een milieuvriendelijke manier de afvalberg terugdringen. Zelf hou je er gezonde eieren aan over en de kippen krijgen een mooi bestaan aangeboden. De actie gaat van start op 25 april en loopt tot 30 september. De kippen kan je afhalen bij de deelnemende handelaars als je een bon van Limburg.net hebt.

Leonard Vandevenne overleden

Donderdag 9 april 2015
Beringen - Leonard Vandevenne overledenGisteren is Leonard Vandevenne overleden, de weduwnaar van Theresia Renders. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Maandag om 19.15u is er daar een avondwake.

Putrock zoekt jonge kunstenaars

Donderdag 9 april 2015
Beringen - Putrock zoekt jonge kunstenaarsBEAT ofwel Beringen Exposes Art Talents is op zoek naar jonge kunstenaars die willen exposeren tijdens het komende Putrock festival. BEAT zoekt fotografen, kunstenaars, dansers of filmmakers die hun kunsten willen tonen in de mijngebouwen van Beringen. Kunstenaars kunnen een portfolio sturen naar art.beringen[!]gmail.com

Inspiratie op het toilet

Donderdag 9 april 2015
Op deze dag in 1988 kwam Dave Prater om het leven in een verkeersongeval. Van in het begin van de jaren zestig vormde hij samen met Sam Moore het soulduo Sam & Dave. "Hold On, I’m Comin’ is een van hun bekendste hits. En zeggen dat de inspiratie voor dit succes van achter een toiletdeur kwam. “Waar blijf je wel?” was de vraag. “Jaja, ik ko-om”, luidde het antwoord. Lees hier hoe een idee voor een song soms in een klein kamertje schuilt.

Smiley (39)

Woensdag 8 april 2015
Beringen - Smiley (39)ZoomDeze smiley gezien tijdens het lopen op de loopband, mailt José Emmers.

Bloedinzameling Rode Kruis

Woensdag 8 april 2015
Beringen - Bloedinzameling Rode KruisZoomIn Beverlo waren gisteren verschillende mensen aanwezig om bloed te geven. De volgende momenten om bloed te geven in onze stad zijn op 15 april in Koersel centrum aan de Rode kruiszaal in de Schomstraat 121. Op 21 april aan de parochiezaal in Stal vanaf 18u tot 20u30 en op 29 april in zaal De Kring van Tervant van 18u tot 20u30.

Tel de huismussen!

Woensdag 8 april 2015
Volgend weekend worden weer de huismussen in Vlaanderen geteld, een initiatief van Vogelbescherming Vlaanderen. Om de telling gemakkelijk en vlot te laten verlopen, bouwde de vereniging een website. Via een eenvoudig, rechtstreeks in te vullen formulier kan elke huismussenteller zijn of haar waarnemingen doorgeven. De bedoeling is om tijdens het telweekend de tsjilpende huismusmannetjes te tellen. Een tsjilpend (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe editie b-magazine

Woensdag 8 april 2015
Beringen - Nieuwe editie b-magazineZoomVandaag verschijnt een nieuwe b-magazine, het informatieblad van de stad Beringen. Deze maand staat onze zwemtrots Pieter Timmers in de kijker. Verder nog alles over het filmfestival Mooov en de maand van de opvoeding.

Belgische twisten

Woensdag 8 april 2015
Rond deze tijd in 1962 had Jack Hammer een grote hit met Kissin’ Twist. Dat de Amerikaanse co-auteur van ‘Great Balls Of Fire’ van Jerry Lee Lewis vooral in België succes had met deze single, kan niet verwonderen. Hij woonde toen hier. Hij nam trouwens verschillende variaties van de twist op voor een Belgisch label. Een van die plaatjes was zelfs een duet met niemand minder dan Jo Leemans. Lees maar hier!:

Limburg symbool

Woensdag 8 april 2015
Vandaag gezien
Beringen - Limburg symboolZoomJean Pernet maakte deze mooie foto in de bossen van Koersel. Zien jullie ook de vorm van Limburg tussen de boomstronken?
Beringen - 93 weekendongevallen in de provincieIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 93 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 29 lichtgewonden. De politie nam in totaal 47 ademtesten af waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 26 gevallen van vluchtmisdrijf.

G8 tornooi KVK Beringen

Dinsdag 7 april 2015
Beringen - G8 tornooi KVK BeringenWoensdag 8 april vanaf 11u is iedereen welkom op het G8 tornooi van KVK Beringen. De U7 en U8 ploegen die in nationale klasse spelen zakken dan af naar Beringen. En dan zijn onder andere Genk, Sint-Truiden, Tienen, Lommel en Westerlo. KVK Beringen organiseert op 9 en 10 april nog een paasstage van 9u tot 18u. Meer info op de website van KVK Beringen.

Jos Bomans overleden

Dinsdag 7 april 2015
Beringen - Jos Bomans overledenZaterdag is Jos Bomans overleden. Hij was 72 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Beverlo. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.
Beringen - Natuurpunt trapt nieuw seizoen op gangZoomAfgelopen weekend trapte Natuurpunt Beringen een nieuw seizoen vol activiteiten op gang. En dat met paaseitjes, infostandjes en een eerste natuurwandeling. Volgende week staat al de volgende activiteit op het programma. En dat is er eentje voor de vroege vogels. Om zes uur wordt er dan verzameld aan De Watersnip in Koersel. Gelukkig start de dag eerst met een stevig ontbijt. Alle informatie over de activiteiten van natuurpunt Beringen lees je op deze website.
Natuurpunt trapt nieuw seizoen op gangNatuurpunt trapt nieuw seizoen op gangNatuurpunt trapt nieuw seizoen op gang
Zoom

Buurtvoetbal in Beringen-Mijn

Dinsdag 7 april 2015
Beringen - Buurtvoetbal in Beringen-MijnZoomDe dienst samenleven en jeugdwelzijnswerk van de stad Beringen organiseerde vandaag in het mijnstadion een buurtvoetbal tornooi. Tegelijkertijd was er leuke randanimatie voorzien. Het werd een gezellige namiddag met enkel blije en enthousiaste jongeren. Meer foto's op facebookgroep Cité Beringen-Mijn. (Lambert Reynders)
Beringen - 101 kaarsjes voor Maria ReyndersZoomIn woonzorgcentrum Corsala Koersel werd vandaag de 101ste verjaardag gevierd van Maria Reynders. Het stadsbestuur was vertegenwoordigd door schepenen Mark Bex en Jean Vanhees. Zij overhandigden de gebruikelijke geschenken vanwege het stadsbestuur van Beringen en vanwege het koningshuis.Maria woont nog maar 2 jaar in Corsala en woonde voordien nog thuis.

Vreemde vruchten

Dinsdag 7 april 2015
Vandaag honderd jaar geleden werd Billie Holiday geboren. Toen in de V.S. de rassenscheiding nog van kracht was, doorbrak ze die door met blanke muzikanten op te treden. Ook met haar nummers nam ze overduidelijke standpunten in. Een voorbeeld daarvan is het pijnlijk mooie Strange Fruit, een aanklacht tegen racistische lynchpartijen in de zuidelijke staten. Lees hier over bomen die geen vruchten, maar lijken dragen.
Beringen - Wereldcinema in bib dankzij MooovZoomDe bib van Beringen neemt ook dit jaar deel aan het filmfestival Mooov. Vanaf vandaag tot en met donderdag 30 april schotelt de bib je een prachtige collectie films voor met het Mooov-label. Zo herken je meteen de interessante titels uit de wereldcinema. Deze films raden wij als ambassadeur van het festival ten zeerste aan.

Smiley (38)

Maandag 6 april 2015
Beringen - Smiley (38)ZoomEn hier hoeft echt geen tekening bij... (Foto Georges Loenders)

Paaseitjes rapen

Maandag 6 april 2015
Vandaag gezien
Beringen - Paaseitjes rapenZoomPasen is niet alleen een religieus feest maar ook vooral een feest van gezellig samenzijn met de familie en uiteraard van paaseitjes rapen. De klokken van Rome brachten ook dit jaar veel paaseieren voor de kinderen. Vandaag mochten de kinderen van La Baracca naar goede traditie eitjes gaan zoeken samen met de paashaas. (Foto: Lambert Reynders)
Beringen - Nieuw speeltuig en piratendag aan de Paalse PlasZoomOp zondag 12 april wordt het supergrote nieuwe speelschip van de Paalse Plas officieel in gebruik genomen. Op deze “Piratendag” kunnen kinderen tot 12 jaar het nieuwe schip ontdekken, zich amuseren op springkastelen, meedoen aan een schattenjacht, zich laten schminken als een “echte” piraat en deelnemen aan verschillende workshops. Ook op het water valt er van alles te beleven. De KIA-Piratendag vangt aan om 14u. Om 15u wordt het schip gedoopt door Dave Schops, schepen van vrije tijd. Deelname is gratis. Er moet niet op voorhand ingeschreven worden.

Cover na cover

Maandag 6 april 2015
Op deze dag in 1963 namen The KingsmenLouie Louie’ op. Dat is tot vandaag de meest bekende uitvoering van dat nummer dat duizenden keren werd gecoverd. Wat was het origineel? Welke Vlaamse zanger nam het in het Nederlands op? En welke Belgische zangeres hield deze single van de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade? Alle antwoorden zijn hier te lezen.

Smiley (37)

Zondag 5 april 2015
Beringen - Smiley (37)ZoomHet resultaat van een lekkende theepot, aldus een inzendster...

Zalig Paasfeest

Zondag 5 april 2015
Beringen - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooie en zonnige Pasen!

Een duivelse drummer

Zondag 5 april 2015
Het was alsof hij het voorspeld had: “Rijden en drummen doe ik op dezelfde manier. Als een bezetene.” Op deze dag in 1998 stierf Cozy Powell in een verkeersongeval. Zijn cv leest als het telefoonboek van de rockgroepen die graag wat harder gingen. In meer dan twintig bands speelde hij, van Black Sabbath tot Whitesnake. En tussendoor was er nog tijd voor een soloproject, zoals deze instrumentale hitDance With The Devil uit 1973. Hier wordt de trom geroerd!
Beringen - Buitings Volkstoneel zoekt lokaal talentZoomHet Buitings Volkstoneel speelt de komende dagen nog een aantal voorstellingen van 'Pension de hooizolder', een klucht in 4 bedrijven door Willy Gilis en Gaston Veltjes. Maar ze denken al volop aan het volgend seizoen. Ze zijn op zoek naar mensen die willen meewerken binnen de toneelvereniging. Het Buitings Volkstoneel zoekt acteurs en actrices maar ook mensen die een handje willen helpen zowel achter de schermen als achter de toog als… Wie interesse heeft om mee te werken kan zich melden op het telefoonnummer: 0476 60 25 06.

Smiley (36)

Zaterdag 4 april 2015
Beringen - Smiley (36)ZoomIngezonden door Inga Moors.

Wie kent Pommelien?

Zaterdag 4 april 2015
Beringen - Wie kent Pommelien?ZoomDeze kat werd gevonden ter hoogte van de Solferinostraat in Paal. Wie weet van wie deze dame is? Ze verblijft in het noodasiel van Lommel en kreeg de voorlopige naam Pommelien. Als haar baasje haar niet komt ophalen dan wordt ze vanaf 20 april 2015 vrijgegeven voor adoptie.

Louis Luyts overleden

Zaterdag 4 april 2015
Beringen - Louis Luyts overledenGisteren is Louis Luyts overleden, de echtgenoot van Rosa Jansen. Hij was 85 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Josée Clerckx overleden

Zaterdag 4 april 2015
Beringen - Josée Clerckx overledenGisteren is Josée Clerckx overleden, de echtgenote van Georges Vandermaesen. Ze was 68 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag (12.15 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

José Vandevenne overleden

Zaterdag 4 april 2015
Beringen - José Vandevenne overledenGisteren is José Vandevenne overleden, de echtgenote van Aloysius Bervoets. Ze was 85 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Ida Vermeulen overleden

Zaterdag 4 april 2015
Beringen - Ida Vermeulen overledenDonderdag is Ida Vermeulen in Koersel overleden, de weduwe van Leopold Reynders. Ze was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.   

Celestine Billen overleden

Zaterdag 4 april 2015
Beringen - Celestine Billen overledenWoensdag is Celestine Billen overleden, de weduwe van Gustaaf Vanmanshoven. Zij was 95 jaar. De afscheidsceremonie vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
 

Hop met de beentjes

Zaterdag 4 april 2015
Op deze dag in 1983 stapte Danny Rapp uit het leven. Met drie andere doo-wopzangers vormde hij Danny and the Juniors. Die namen zeggen u misschien niets, maar u kent ongetwijfeld hun grootste hit, At The Hop, een fuifnummer uit 1958 waarin allerlei dansen worden opgesomd. Zelfs de ‘chalypso’ komt ter sprake. Dat was een mix van de chachacha en de calypso. Hop naar hier!
Beringen - Beringenaar Koen Snyers live op Radio 1ZoomRadio 1 selecteerde vorige week tien creatieve talenten uit verschillende disciplines voor een paasweekend vol kunst en cultuur in Mons. Beringenaar Koen Snyers, die zichzelf liever woordenweger noemt dan dichter of schrijver, is één van de tien geselecteerden. Hij mag dus op paasweekend met Radio 1. Als klap op de vuurpijl brengt hij op paaszondag een eigen poëtisch-verhalende tekst, live vanuit Mons in het programma Bar du matin op Radio 1. Afstemmen dus op Radio 1 vanaf 7 uur in de vroege paasochtend! Wil je meer weten over Koen Snyers en zijn activiteiten als woordenweger of wil je hem boeken voor een optreden met poëtisch-verhalende teksten? Surf dan naar zijn website: www.gewogenwoorden.be.

De bib stript

Zaterdag 4 april 2015
Beringen - De bib striptIn de bib zijn er tijdens de paasvakantie 10 stripfiguren verstopt! Zoek ze en schrijf de eerste letter van elk stripfiguur op het wedstrijdformulier dat je aan de infobalie krijgt. Heb je alle letters gevonden? Ontdek het woord dat deze letters samen vormen en maak kans op een mooie strip!
Uit de oude doos
Beringen - Retrowedstrijd FC Beringen - Thor WaterscheiZoomElke zaterdag geven we een foto uit de oude doos. Vandaag kozen we voor eentje van FC Beringen met volgende spelers: Put- Vanhoudt-Moons-Kuhlman-Rutten-Neven-Lunga-Kasprzak-Smeets-Lespoix-Geypen. Misschien doet één van deze mannen straks wel mee met de retrowedstrijd die op 4 juli 2015i n het Mijnstadion zal georganiseerd worden? Supportersclub De Volksmacht organiseert dan een duel tussen oud spelers van FC Beringen en Thor Waterschei. Meer nostalgische foto's en info over FC Beringen vind je op deze facebookpagina.

NMBS schrapt 'Railtime'

Vrijdag 3 april 2015
Vanaf 17 april kan men geen informatie over het treinverkeer meer krijgen via de website en app Railtime. Dat meldt de NMBS vandaag. Alle informatie over de dienstregeling wordt vanaf die dag geïntegreerd in de app en de website van de NMBS. "We weten dat er heel wat mensen gebruik maken van Railtime, dus hebben we er op gelet dat alle functies van Railtime opgenomen zijn in de tools van NMBS", zo wordt nog gezegd in de mededeling.
Beringen - Hei Jo Shin Dojo Beringen in de kijkerZoomAfgelopen weekend was er in het stedelijk sportcentrum te Genk de jaarlijkse Taikai van de KoKoDo Kyu Shin Kai federatie. Hierin beoefent men KoKoDo Ju Jutsu onder leiding van Soke (hoogmeester) Irie Yasuhiro uit Omiya, Japan. Deze was speciaal afgereisd voor het weekend om les te komen geven aan iedereen. Meer dan 150 deelnemers van verscheidene clubs uit België, Duitsland, Oostenrijk, Oekraïne, Frankrijk en Polen namen hieraan deel. Ook de club uit Beringen , Hei Jo Shin Dojo, was (…) Het hele nieuwsbericht
Hei Jo Shin Dojo Beringen in de kijkerHei Jo Shin Dojo Beringen in de kijkerHei Jo Shin Dojo Beringen in de kijker
Zoom

Slachtoffer van Ddos-aanval

Vrijdag 3 april 2015
De Internetgazet is afgelopen nacht het doelwit geworden van een Ddos-aanval. Daardoor lag de site enkele uren uit. Ddos-aanvallen - of distributed denial-of-service-aanvallen - zijn pogingen om een server onbruikbaar te maken voor de bedoelde gebruiker. Het gaat om het doelbewust overbelasten van de server met een massa externe communicatieverzoeken, zodat de server overbelast wordt en de site onbereikbaar. Sinds vanochtend is alles weer in orde - gelukkig!

Heer, heb medelijden

Vrijdag 3 april 2015
Vandaag viert Billy Joe Royal zijn 73ste verjaardag. Misschien kent u nog zijn hit ‘Down In The Boondocks’ uit 1965. Een vrolijk deuntje, maar een trieste tekst over een onbereikbare liefde. “Heer, heb medelijden met deze jongen uit de ‘boondocks’.” Wat zou dat betekenen, ‘boondocks’? En van waar komt die uitdrukking? Onze popprofessor geeft hier de antwoorden.

Smiley (35)

Donderdag 2 april 2015
Beringen - Smiley (35)ZoomIngezonden door Dominik Martin.

In memoriam Zuster Irena

Donderdag 2 april 2015
Beringen - In memoriam Zuster IrenaZoomDeze week overleed in Heusden-Zolder Clementine Vandebergh uit Beringen. Clementine werd zuster Irena toen zij naar het klooster ging bij de zusters Ursulinen.
Zij werd geboren in Beringen op 15 juli 1936, deed haar intrede te Diepenbeek op 3 februari 1953 en verbleef achtereenvolgens in de kloosters van Overpelt, Hamont en Heusden
Ik had een paar jaar geleden het genoegen om haar gast te zijn tijdens de laatste dagen van de zusters in het klooster van Hamont. Ik mocht haar en haar twee medezusters een dag lang volgen om het kloosterleven en het klooster te fotograferen. Wij geven vandaag graag deze foto's nog mee als in memoriam. (Hans Put)
In memoriam Zuster IrenaIn memoriam Zuster IrenaIn memoriam Zuster Irena
In memoriam Zuster IrenaIn memoriam Zuster Irena
In memoriam Zuster IrenaIn memoriam Zuster Irena
In memoriam Zuster IrenaIn memoriam Zuster Irena
Zoom
Vandaag gezien
Beringen - Paaskuikentjes in Mozaïek Beringen-MijnZoomDit jaar was lagere school Mozaïek uit Beringen-Mijn op het briljant idee gekomen om een broedmachine en een elektrische kip te kopen. Dagenlang werd er gewacht en zorgvuldig toegekeken op het uitkomen van de kuikentjes. Wat een vreugde toen het eerste kuikentje zich uit de schelp gepikt had! Al de kleuterklassen waren in feeststemming. Om het geheel volledig te maken werden er ook geboortekaartjes gemaakt door de kinderen. Meer foto's op facebookgroep Cité Beringen-Mijn. (Lambert Reynders)

Palmtocht naar Hasselt

Donderdag 2 april 2015
Beringen - Palmtocht naar HasseltZoomPalmzaterdag 28 maart organiseerde de parochiefederatie Koersel, Korspel, Stal voor de 5de keer haar palmtocht. Dit jaar ging de tocht - te voet, met de fiets of met de auto - naar de Banneuxwijk in Hasselt. De voetgangers begonnen er eerst  aan. Met 20 personen vertrokken ze om 7.30 uur aan de kerk in Koersel voor een wandeling van ongeveer 20 km. Om 9.30 uur verzamelden 42 fietsers aan de gildezaal in Koersel om van hieruit via het fietsroutenetwerk naar de algemene (…) Het hele nieuwsbericht
Palmtocht naar HasseltPalmtocht naar HasseltPalmtocht naar Hasselt
Zoom
Vandaag gezien
Beringen - 't Gengske en Sint-Janplein hebben nu bordjesZoomPaal kreeg deze week twee nieuwe straatnaambordjes. Het zijn geen officiële bordjes van de stad maar zijn wel goedgekeurd door het schepencollege op vraag van raadslid Hilaire Poels. 't Gengske is de doorsteek van de Kapelstraat naar de Heldenlaan, een straat die door veel koppels uit Paal gekend staat als het kusstraatje. Ook het plein achter de kerk kreeg een bordje. De oude Varkensmarkt, een naam die uit de volksmond was verdwenen, is nu het Sint -Janplein wat verwijst naar de patroonheilige van het dorp.
't Gengske en Sint-Janplein hebben nu bordjes
Zoom

Zuster Irena overleden

Donderdag 2 april 2015
De uit Beringen afkomstige Zuster Irena (Clementine Vandebergh) is zondag overleden. Zij was 78 jaar. De zuster verbleef achtereenvolgens in de ursulinenkloosters van Overpelt, Hamont en Heusden. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Vrijdag (19.30 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Leesmoeder Monique in de bloemetjes gezetZoomMonique zet zich al 20 jaar in als leesmoeder voor Picardschool in Koersel. Ze heeft al veel kinderen leren lezen. Vanaf het eerste leerjaar leert ze de kinderen lezen en ze ziet deze kinderen dan ook onze school na het zesde verlaten. Ook roepen of wijzen de kinderen haar na op straat: "kijk mama daar heb je ons leesmoeke" De groep van leesmoeders in Koersel bestaat uit groep van 15. Ze kiezen dan een leuk boekje uit dat de klas zou moeten lezen en gaan dan in groepjes gezellig aan de slag. En als ze zoals Monique enkele jaren vrijwillig in dienst zijn, worden ze in de bloemetjes gezet door de school en overladen met zelfgemaakte pakjes van de kinderen.

De naakte keizer

Donderdag 2 april 2015
Het is vandaag 210 jaar geleden dat Hans Christian Andersen werd geboren. "De Nieuwe Kleren Van De Keizer" is een van de vele sprookjes die hij heeft geschreven. In het Engels is dat "The Emperor’s New Clothes", zoals in de song die Sinéad O’Connor 25 jaar geleden uitbracht. Toen een ongehuwde moeder in een katholieke familie en in een conservatief Ierland, zong ze de frustraties van zich af. Ze heeft van niemand raad nodig, ze gaat haar eigen weg. Het rebelse karakter, dat ze later nog ferventer zou tonen, stak toen al de kop op. Zo lezen we hier.

Geen e-boeken meer in bib.

Woensdag 1 april 2015
Beringen - Geen e-boeken meer in bib.Bibnet, projectorganisatie van de Vlaamse Overheid, besliste om het pilootproject 'e-boeken in de bib' stop te zetten vanaf 6 mei 2015. Deze beslissing werd genomen door de lage gebruikscijfers en de ongunstige evaluatie door gebruikers, bibmedewerkers en stakeholders. Het project is globaal onder de verwachtingen gebleven. De belangrijkste pijnpunten zijn de stabiliteit van de app en de collectiesamenstelling. De gebruikers kunnen nog lezen tot en met 5 mei 2015, nadien gaat de app offline. De bib (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Aerts overleden

Woensdag 1 april 2015
Beringen - Leon Aerts overledenGisteren is Leon Aerts overleden. Hij was 80 jaar. De afscheidsceremonie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Frans Heylen overleden

Woensdag 1 april 2015
In Paal is gisteren Frans Heylen overleden, de weduwnaar van Julia Verrydt. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Iedereen Beroemd vanavond over BeringenEen paar weken geleden was een ploeg van het bekende tv-programma Iedereen Beroemd te gast in Beringen. Zij volgden kunstenares Marijke Henkens en de blinde sportman Mohamed Birza. Het resultaat is vanavond te zien op één.

Smiley (34)

Woensdag 1 april 2015
Beringen - Smiley (34)ZoomVers uit de oven: de smiley-kaastaart van Rita Schuurmans. 

Aprilse grillen

Woensdag 1 april 2015
Het is maar dat u weet aan welke maand we beginnen. Wrede dagen met grijze luchten en aanhoudend regen. Dat is althans de voorspelling van Deep Purple in het nummer "April". Die Britse hardrockband werd genoemd naar het lievelingsliedje van de oma van gitarist Ritchie Blackmore. Al in de jaren dertig geschreven, raakte de song "Deep Purple" vooral bekend in de sixtiesversie van Nino Tempo en – ja, hoor – April Stevens. En dat is geen aprilgrap. Kijk hier maar!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen