Het overige nieuws

Eet meer Limburg

Maandag 30 november 2015
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Eet meer LimburgZoomIn de hotelschool van Hasselt werd de tweede editie van 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een uniek samenwerkingsproject van Provincie Limburg, Hotelschool Hasselt en PUUR Limburg. Op vraag van gedeputeerde voor landbouw Inge Moors (CD&V) heeft Hotelschool Hasselt een Limburgs feestmenu ontwikkeld. Limburgers kunnen het menu zelf bereiden tijdens de feestdagen. De ingrediënten zijn vlot verkrijgbaar in de vele hoevewinkels in onze regio maar kunnen vanaf dit jaar ook in (…) Het hele nieuwsbericht
Eet meer LimburgEet meer LimburgEet meer LimburgEet meer LimburgEet meer Limburg
Eet meer Limburg
Zoom
Beringen - De SLim-controles van afgelopen weekendEnkele gegevens uit de SLim-controles van afgelopen weekend:
- er deden vier lokale politiekorpsen aan mee;
- van 24 bestuurders werd een drugstest afgenomen, de helft daarvan was positief;
-
194 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid; 43% reed te snel.
In heel Limburg werden 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 6 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 53 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 21%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - 4000 kinderen genieten van SinterklaasshowZoomMet zes zo goed als uitverkochte voorstellingen in het Casino van Beringen was de jaarlijkse Sinterklaasshow van de jeugddienst van de stad weer een groot succes. Ruim 4000 kinderen genoten van een spannend spektakel. Bekijk hier de foto's van de show!

Jos Reynders overleden

Maandag 30 november 2015
Beringen - Jos Reynders overledenVandaag is Jos Reynders overleden, de echtgenoot van Georgette Hannes. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Jan Kwanten overleden

Maandag 30 november 2015
Beringen - Jan Kwanten overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Kwanten overleden, priester van het bisdom Hasselt. Hij was 85 jaar en was pastoor in o.a. Achel-Centrum en pastoor-deken in Beringen en Peer. Na zijn opruststelling in 2005 werd hij nog aalmoezenier in het rusthuis in Hamont. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Dorp. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Opruiming bloemen op de kerkhoven

Maandag 30 november 2015
Beringen - Opruiming bloemen op de kerkhovenZoomOm de begraafplaatsen netjes te houden, verwijderen de stedelijke werkplaatsen op 1 december de verwelkte bloemen op de graven, aan de gedenkzuilen van de asverstrooiingsweide en de columbariummuren

Harry Tilley te gast in Beringen

Zondag 29 november 2015
Beringen - Harry Tilley te gast in BeringenZoomAfgelopen weekend was Harry Tilley de opmerkelijke gast van Helena Olewicz. In haar kunstgalerij stelde de broer van Kaat zijn juwelencollectie voor. Helena ontvangt in haar knusse galerij regelmatig gastkunstenaars die ze confronteert met haar eigen werk. (Foto: Patrick Cosemans)

Comedy café in Paal

Zondag 29 november 2015
Beringen - Comedy café in PaalZoomCafé Il Mondo in Paal heeft al een paar jaar een stevige reputatie opgebouwd als comedycafé. Op maandag 28 december is er een kersteditie van Comedy Mondo met optredens van Domien Vloebergs, Johnny Trash en Bas Birker als hoofdact. Bas is een echte stand-up comedian pur sang die de afgelopen jaren ruim 1500 shows speelde in Nederland en België.Tickets te verkrijgen in café Il Mondo.

Werken op terril Beringen

Zondag 29 november 2015
Beringen - Werken op terril BeringenZoomZaterdag werd er op de terril hard gewerkt voor de aanleg van een nieuw MTB-parcours. De sportdienst van de stad Beringen stak de handen uit de mouwen samen met vrijwilligers van de Beringse MTB-clubs. De werken dit weekend waren voor de aanleg van de zogenaamde Northshore Areas, dat zijn houten constructies als speciale hindernissen. Deze moeten de spektakelwaarde van het parcours verhogen.  (foto: Valentin Jr Thijsen)
Beringen - Oude foto's Scouts en Gidsen Beringen-Mijn gezochtZoomNaar aanleiding van de viering van 25 jaar scoutslokalen Beringen-Mijn in de Kanaalstraat doet de leiding nog een oproep aan oud-leden om nog foto's binnen te brengen of te mailen. Contact via groepsleiding[!]scoutsberingenmijn.be

Opening 3D pop-up winkel

Zaterdag 28 november 2015
Beringen - Opening 3D pop-up winkelZoomVrijdag was er in de loop van de avond een doorlopende
receptie in de tijdelijke pop-up shop rond 3D Printing in de Hoogstraat 4 in Beringen-centrum. Zaakvoerder Yannick Aerts gaf er deskundige uitleg over wat 3D printing eigenlijk inhoudt. Het is een productietechniek waarbij een digitaal bestand wordt omgezet naar een tastbaar object. Het object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D-printer. Hele complexe vormen kunnen geprint worden met dergelijk printtoestel, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is zelfs mogelijk om een complex gebouw af te drukken zoals b.v. de Eiffeltoren, die op één van de foto’s te zien is. We wensen de jonge ondernemer alle succes toe. De winkel is open tot 9 januari 2016. (Jos Neys)
Opening 3D pop-up winkelOpening 3D pop-up winkel
Opening 3D pop-up winkelOpening 3D pop-up winkel
Zoom
Beringen - 58.000 euro subsidie voor kerk KoerselZoomDe kerkfabriek van Koersel kan rekenen op een subsidie van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans voor de voorziene werken aan de kerk Sint-Brigida in Koersel. Hiervoor wordt een bedrag van 58.000 opzij gezet voor de werken aan de centrale verwarming en het sanitair.

Hasseltsesteenweg Beringen

Zaterdag 28 november 2015
Uit de oude doos
Beringen - Hasseltsesteenweg BeringenZoomElke zaterdag brengen wij u een foto uit de oude doos. Deze kregen we van Jean Beerten en toont de Hasseltsesteenweg in Beringen. Maar in welk jaar?

Smiley (68)

Vrijdag 27 november 2015
Beringen - Smiley (68)ZoomEen groep sterrenstelsels in de ruimte ziet er uit als een glimlachende kat. Door de publicatie van deze foto wilde de NASA deze week de 100ste verjaardag van Albert Einsteins algemene relativiteitstheorie in de kijker zetten. Volgens de NASA worden de "ogen" van de kat eigenlijk veroorzaakt door een grote galactische botsing. (Foto NASA)

Stalzaagsel in de houtkachel

Vrijdag 27 november 2015
Vandaag gelezen
Nieuw in de sector brandhout zijn de blokken van gebruikt zaagsel uit paardenstallen, die een bedrijf uit Louvain-La-Neuve verkoopt. Dat zaagsel is dus vermengd met paardenmest, maar het wordt gedroogd en gecomprimeerd tot houtrollen die reukloos branden. Eén pallet blokken in zakken weegt 810 kilo en staat gelijk aan 4 stères hout. Het kost 276 euro thuisbezorgd, dus ongeveer even duur als brandhout maar de rollen nemen minder ruimte in, branden rond de 4 uur en geven meer warmte. Momenteel wordt het stalzaagsel nog aangevuld met zaagsel uit zagerijen, vanaf 2017 wil het bedrijf 100% stalzaagsel gebruiken. De boeren mogen het paardenmest, dat in het zaagsel zit, niet als mest gebruiken, en verdienen er op deze manier toch nog iets aan.
(Bron: waalsweekblad.eu)

Al 159 wietplantages opgerold

Vrijdag 27 november 2015
Beringen - Al 159 wietplantages opgeroldHet parket van Limburg heeft dit jaar al 159 wietplantages opgerold, meldt TVL. De drugsbestrijding is één van de prioriteiten van het parket.

Mathilde Put overleden

Vrijdag 27 november 2015
Beringen - Mathilde Put overledenVandaag is Mathilde Put overleden, de weduwe van Leopold Gijsbrechts. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Rome weert gladiatoren

Donderdag 26 november 2015
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van Rome heeft de jacht geopend op nepgladiatoren die toeristen oplichten. Het gaat om mannen die, verkleed als centurion, toeristen proberen geld te ontfutselen. Ze zijn het stadsbestuur al een tijd een doorn in het oog. De gladiatoren zijn, samen met riksjabestuurders, vanaf 8 december niet meer welkom in de stad. (Bron: thelocal.it)

Harry Tilley te gast in Beringen

Donderdag 26 november 2015
Beringen - Harry Tilley te gast in BeringenZoomDit weekend is Harry Tilly te gast in kunstgalerij eleven11 in Beringen. Hij stelt er de juwelenlijn van Kaat Tilley, Josiane Douchamps en zichzelf voor. Harry is de broer van de betreurde Kaat Tilley en is persoonlijk aanwezig zaterdag en zondag van 14u tot 18u. Adres: Koerselsesteenweg 110 Beringen.

Club 9 zoekt DJ talent

Donderdag 26 november 2015
Beringen - Club 9 zoekt DJ talentZoomBen je jonger dan 21 jaar? Heb je ambitie om naam te maken als DJ? Dan ben je bij Club 9 aan het juiste adres. Zij organiseren op vrijdag 18 december een feestje in het café ten voordele van Music for Life.
Wil je kans maken om op onze line-up te staan? Stuur dan een e-mail naar buro[!]club9.be. Wij willen graag een korte biografie en een link naar een DJ-set. Alle genres zijn welkom.

Muziekstuk door Academie Beringen

Donderdag 26 november 2015
Klas AMV L4 van Koersel nam deel aan "Iedereen Componist", een organisatie van Jeugd en Muziek. De opdracht was: verzin je eigen muziekstuk. Hoe daaraan beginnen? Want het was voor veel leerlingen zelfs de eerste keer dat ze in een groep zouden spelen. De klas bouwde het muziekstuk stap voor stap op. Het idee voor de melodie en akkoorden kwam van Andres, hij was dus in feite de eerste componist. Daarna verzonnen we samen de baslijn, kozen een tempo en plaatste drummer Seppe er een welgemikte groove onder. Dan nog afspreken welke instrumenten welke noten zou spelen en we konden beginnen repeteren. Uiteindelijk voegde iedereen als medecomponist iets van zichzelf toe en werd een titel gekozen ter ere van meester Martijn, die net papa was geworden: Sugar Bean Rock.
Bekijk hier het resultaat.
Beringen - Adil en Bilall komen film Black voorstellenZoomHollywood lonkt voor de heren Adil El Arbi en Bilall Fallah. Maar voor het zover is, komen ze aanstaande maandag 30 november hun nieuwe film ‘Black’ bij ElaN Filmavonden voorstellen. Adil en Bilall vertellen graag over hun film en avonturen in de Congolese Matongéwijk in Brussel waar de film 'Black' is gedraaid.

Slimme duiven

Woensdag 25 november 2015
Vandaag gelezen
 Uit een onderzoek van de universiteit van Californië blijkt dat duiven kunnen worden getraind om op een mammogram kwaadaardige borsttumoren te onderscheiden van gezond borstweefsel. Na een korte training waren de vogels bijna net zo effectief als een jarenlang geschoolde patholoog of radioloog - na twee weken waren ze in 85 procent van de gevallen succesvol. Als de duiven als groep werden genomen en de meerderheidskeuze werd gevolgd, steeg dat percentage zelfs naar 99 procent.
Volgens de onderzoekers kunnen duiven mogelijk helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diagnostische technieken. Momenteel moeten er nog menselijke artsen worden ingehuurd om duizenden scans te bekijken om die technieken te verfijnen - een duur en zeer arbeidsintensief proces.
(Bron: scientificamerican.com)

Geld verdienen als artistiekeling?

Woensdag 25 november 2015
Beringen - Geld verdienen als artistiekeling?ZoomClub 9 in Koersel organiseert op 3 december een avond rond geld verdienen als artistiekeling. Er zijn spelregels voor en omdat dit niet altijd even simpel is heeft Club 9 een deskundige van het kunstenloket uitgenodigd om één en ander op een heldere manier uit te leggen. Omdat dit goed te kunnen voorbereiden is een voorinschrijving nodig. Dat kan via deze link.

Yvonne Aerts overleden

Woensdag 25 november 2015
Beringen - Yvonne Aerts overledenZondag is de uit Beringen afkomstige Yvonne Aerts overleden, de echtgenote van Leon Claes. Zij was 63 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

De grootste kloonfabriek ter wereld

Dinsdag 24 november 2015
Vandaag gelezen
De Chinese Boyalife Group gaat "de grootste kloonfabriek ter wereld" bouwen. Dat heeft ze vandaag aangekondigd. In de fabriek zal er onder meer een centrum voor gekloonde dieren, een genenbank en een tentoonstellingsruimte komen. De fabriek komt te staan in de rampzone van de noordoostelijke stad Tianjin waar in augustus meerdere gebouwen ontploften. De bouw gaat minstens 31 miljoen dollar kosten en moet volgend jaar al beginnen. Boyalife Group wil starten met het klonen van Japanse koeien om de prijs van rundvlees omlaag te drukken. (Bron: xinhuanet.com)

62 ongevallen op Limburgse wegen

Dinsdag 24 november 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 10 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 29 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 24 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Richard Grobben overleden

Dinsdag 24 november 2015
Beringen - Richard Grobben overledenGisteren is Richard Grobben overleden, de partner van Lola Fernandez. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.

Het bouwbedrijf Postelmans-Frederix uit Beringen mag het nieuwe Damiaanmuseum in Tremelo gaan bouwen. Dat meldt de website Made in Limburg. Het Beringse bedrijf won een aanbesteding samen met architectenbureau Arteum Architects uit Hasselt en ingenieursbureau Grontmij uit Hasselt.
Beringen - Première 'No Man is an Island' in KoerselZoomOp 1 december vindt de première van 'No Man is an Island' plaats op 7 verschillende locaties in Vlaanderen en  Brussel waaronder The Roxy Theatre in Koersel. Deze documentaire van Tim De Keersmaecker onderzoekt aan de hand van 2 unieke adoptieverhalen in Lampedusa de zoektocht naar vrijheid en de moeilijkheid van integratie, zowel voor de bewoners van Lampedusa als voor de aangespoelde vluchtelingen.

Rode of gewone eekhoorn

Dinsdag 24 november 2015
Beringen - Rode of gewone eekhoornZoomDeze eekhoorn (Sciurus Vulgaris) is 18 tot 24 cm lang en weegt tussen de 250 en 350 gram. De borstelige pluimstaart heeft een lengte van 14 tot 20 cm. Met zijn lange, gekromde klauwen kan hij makkelijk in bomen klimmen en van tak tot tak springen.
De eekhoorn voedt zich met plantaardig materiaal zoals: noten en zaden van sparren en pijnbomen, ook eten ze paddenstoelen en stukken boomschors.
De eekhoorn is een dagdier dat zich meestal vlak na zonsopgang al laat zien.
Habitat: voornamelijk in uitgestrekte naaldbossen en gemengde bossen waarin naaldbomen overheersen. Ook komen ze in parken en tuinen voor.
Beringen - 24.861 alcoholtesten tijdens Slim-actiesTijdens de Slim-acties op de Limburgse wegen werden gedurende de eerste 10 maanden van dit jaar 24.861 alcoholtesten afgenomen. Daarvan bleek 3 procent (782) positief. Dat is precies hetzelfde overtredingspercentage als vorig jaar.
Het aantal positieve bestuurders die zwaar onder invloed zijn (> 0,8 promille) blijft nog altijd zeer hoog met 65 procent. Van de 83.644 gecontroleerde voertuigen op snelheid, reden er 7 procent (6.198) te snel. Dit is net hetzelfde percentage als (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Lemmens overleden

Maandag 23 november 2015
Beringen - Guido Lemmens overledenGisteren is Guido Lemmens overleden, de echtgenoot van Maria Reynders. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel.

Zwarte Piet was er al rond 1800

Zondag 22 november 2015
Vandaag gelezen
Een prenthistoricus heeft de voorgeschiedenis ontdekt van zwarte Piet. De onderzoeker vond een Duits gedicht uit ongeveer 1800 waarin een kerstman met zijn knecht Ruprecht optreedt. De kerstman is een Turk, en Ruprecht is zijn slaaf. Dit werpt nieuw licht op het boek van Jan Schenkman (1850), waarin Sinterklaas voor het eerst te zien is met een donkere knecht. (Bron: ii.nl)

Repelsteel betovert OC De Buiting

Zondag 22 november 2015
Beringen - Repelsteel betovert OC De BuitingZoomTheatergroep FroeFroe speelde deze namiddag in OC de Buiting de voorstelling Repelsteel. Een volle zaal ging mee in het betoverend spel van FroeFroe. Na de voorstelling konden de kinderen zich nog amuseren met allerlei spelletjes in hetzelfde thema. De animatie werd verzorgd door studenten kunstvakken van UCLL. Meer foto's op onze facebookpagina.

Politie extra alert

Zondag 22 november 2015
Beringen - Politie extra alertZoomDe politie van Beringen-Ham-Tessenderlo is extra alert dit weekend bij evenementen. Zo zijn er vandaag controles op de Zwarte Markt in Tessenderlo. Bezoekers worden gefouilleerd.

Openbare verkoping: Oelenstraat

Zondag 22 november 2015
Morgennamiddag wordt in café "Bij René" in Paal de woning Oelenstraat 35 openbaar verkocht. ze staat op een perceel van 10a en heeft een KI van 745 euro.

Bij de dood van Armand

Zaterdag 21 november 2015
Vandaag gelezen
'Vijftig jaar lang pleitte hij onvermoeibaar en met ontwapenende oprechtheid voor vrede en verdraagzaamheid. "Mijn allergrootste wens is een beetje vriendelijkheid," zong hij. Was iedereen maar een beetje als Armand, dan was er niets aan de hand.' (Bron: De Volkskrant)

Geen concert André Rieu

Zaterdag 21 november 2015
Het is maar dat je 't weet
Het concert van André Rieu in Ethias Arena in Hasselt gaat vanavond niet door, meldt Radio2. Het is uitgesteld naar 27 februari. Rieu heeft vanmorgen zelf die beslissing genomen, hij wilde in deze omstandigheden liever niet optreden, zegt de uitbater van de Ethias Arena.

Beeringen, Grand'Place

Zaterdag 21 november 2015
Uit de oude doos
Beringen - Beeringen, Grand'PlaceZoomIn onze wekelijkse rubriek oude foto's vandaag een leuke postkaart van de Grote markt in Beringen.

Gewone Zwavelkop

Zaterdag 21 november 2015
Beringen - Gewone ZwavelkopZoomDeze zwavelkopjes hebben een hoedje van 2 tot 6cm breed, zijn vaalgeel tot groen-geel van kleur. De lamellen onder het hoedje zijn als ze volwassen zijn donker olijfbruin en staan open. De steel is geelachtig, fijn gevezeld en al snel hol.
Voorkomen: Op dood of verzwakt loof- en naaldhout, stronken, boomwortels en staan in bundels. Ze zijn zeer algemeen voorkomend.

Captagon voor het gevecht

Vrijdag 20 november 2015
Vandaag gelezen
De amfetamine fenethylline, beter bekend onder de merknaam Captagon, is zeer in trek bij de strijdende partijen in Syrië. Het krachtige, sterk verslavende pilletje zorgt voor een enorme energieboost, die strijders op de been houdt tijdens lange vuurgevechten en pijn en angst onderdrukt. Het is ook relatief goedkoop. Volgens dokters heeft Captagon wel een aantal gevaarlijke mogelijke bijeffecten, zoals psychoses en hersenschade. De Syrische politie heeft het moeilijk met Captagon: demonstranten die de pil gebruikten, konden moeilijker worden gemarteld omdat hun incasseringsvermogen aanzienlijk was gestegen. (Bron: washingtonpost.com)

Wat een hondenleven waard is

Vrijdag 20 november 2015
Tribunaliteiten
Op 15 september 2015 boog de vrederechter van het elfde kanton van Antwerpen zich over de aanval van twee Dalmatiërs op Charlie. Charlie was een Cavalier King Charles, in de leeftijd van twee jaar, een hond zoals wijlen Pim Fortuyn en Ronald Reagan er één hadden. De gebeten hond verbleef een week in het ziekenhuis en liep twee weken rond met een spalk. Voor het vredegerecht eiste de baas van het slachtoffer naast de verplaatsings- en administratiekosten (100 euro) ook de terugbetaling van de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieke Neuskens overleden

Vrijdag 20 november 2015
Beringen - Nieke Neuskens overledenGisteren is Nieke Neuskens overleden, de echtgenote van Jos Reykers. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Oudejaarsparty aan de Paalse Plas

Vrijdag 20 november 2015
Beringen - Oudejaarsparty aan de Paalse PlasZoomAan de Paalse Plas wordt dit jaar voor de eerste keer een party georganiseerd. Steven Jans van het fietscafé en café het Centrum in Paal slaan hiervoor de handen in elkaar voor #TB016 ft Snowset Palatza. Headliners zijn Massimo Girardi, resident dj in café d'Anvers en discobar Vaneigens. Ook Klaps TC, Basement Sounds en Thom&Berry's gaan voor de nodige beats zorgen. De voorverkoop is ondertussen gestart en loopt als een trein.
Meer info op deze facebookpagina

Oppassen met vis

Donderdag 19 november 2015
Vandaag gelezen
"Nederlandse visverwerkers gebruiken verboden ontsmettingsmiddelen om vis er mooier uit te laten zien". Dat zegt de Nederlandse voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer. Hij noemt het gebruik van waterstofperoxide in de visindustrie een publiek geheim: "Malafide bedrijven gebruiken dit om oude vis op te lappen. Vis wordt er weer wit van en het werkt ontsmettend. Door waterstofperoxide toe te voegen kunnen bedrijven verhullen dat ze het niet zo nauw nemen met de hygiëne." (Bron: omroepgelderland.nl)

Madeleine Aerts overleden

Donderdag 19 november 2015
Beringen - Madeleine Aerts overledenMaandag is Madeleine Aerts overleden, de weduwe van Sylvain Kenis. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vind plaats in intieme kring.

Six Burn Event voor horeca

Donderdag 19 november 2015
Beringen - Six Burn Event voor horecaZoomIn Beringen wordt op maandag 23 november en maandag 30 november een ontmoetingsdag georganiseerd voor mensen uit de horeca. Bedoeling is om op een leuke manier samen met andere horecaondernemers van gedachten te wisselen over de problemen en mogelijkheden in de sector. Er wordt o.a. uitleg gegeven over flexi-jobs en goedkope overuren. Horecacoach Sonja Guedens organiseert een brainstormsessie. Tegelijkertijd is er ruimte om te netwerken.
Adres: Posthoorn, Koolmijnlaan 141, Beringen.
De organisatie is van Consenco Advocaten, HorecaCoach en LWB Beringen.
Meer info via deze link.

Benefietconcert harmonie Beringen

Donderdag 19 november 2015
Zaterdag 12 december organiseert de harmonie van Beringen een benefietconcert voor Kom op tegen Kanker. Het Koninklijk Harmonieorkest St.Cecilia Beringen onder leiding van Inge Peters en het Zangkoor Mixed Voices onder leiding van Patrick Eggermont geven samen een concert met een vleugje kerst in de kerk van Beringen-centrum. De opbrengst van dit concert zal geschonken worden aan “Kom op tegen Kanker”. Kaarten kosten 8 euro, kinderen -12 gratis. Elke verkochte kaart (…) Het hele nieuwsbericht

Seniorenweek in Ocura

Donderdag 19 november 2015
Beringen - Seniorenweek in OcuraZoomIn het woonzorgcentrum Ocura Beringen is deze week de jaarlijkse seniorenweek van start gegaan. Deze keer staat de week in het thema van oude ambachten.
"Er was al een gezellige markt waar verschillende mensen hun ambacht kwamen tonen, van spinnen, weven, kantklossen, Brusselse kant... tot klompen maken, houtdraaien en manden vlechten. In 't Trefpunt zorgden muzikanten voor nog meer sfeer. Verder staan er optredens van het duo 'Onder de notenboom' en volksdansgroep 'De Akkermennekens' op (…) Het hele nieuwsbericht
Seniorenweek in OcuraSeniorenweek in Ocura
Zoom
Beringen - Kinderen bezoeken expo Paal in de Groote OorlogZoomDe tentoonstelling van Paalonline over Paal tijdens de Groote Oorlog kan op de sympathie rekenen van de Paalse kinderen. Bijna 600 kinderen zullen de expo bezoeken of hebben ze al bezocht. Ze krijgen een rondleiding door één of meer enthousiaste leden van de werkgroep rond wereldoorlog I.
De expo is nog vrij te bezoeken tot zondag 22 november in het OC De Buiting. Open van 17u tot 21u.

Vissen gered

Woensdag 18 november 2015
Vandaag gelezen
Met 'Operatie Ark van Noach' hebben biologen in Brazilië deze week duizenden vissen verplaatst van een rivier die is vervuild door een damdoorbraak naar schone meren. De vissen werden vervoerd in tanks met een inhoud van 1000 liter. Door de doorbraak van de dam van een ertsmijn kwam begin november een giftige modderstroom vrij die een dorpje overspoelde waardoor minstens 17 mensen om het leven kwamen. Nu nog zit een kwart miljoen mensen zonder drinkwater en het kan nog jaren duren voordat de ecologische schade volledig is hersteld. De Braziliaanse presidente Rousseff vergeleek de ramp met het olielek van BP in 2010 in de Golf van Mexico. Volgens een onderzoek zou de dam zijn doorgebroken doordat de betrokken ertsmijn afval in het bekken stortte.(Bron: theguardian.com)
Beringen - Overleg over herbestemming school TervantZoomZoals eerder toegezegd zullen het stadsbestuur, de projectontwikkelaar en ontwerper de stand van zaken en de plannen rond het voormalige schoolgebouw en omgeving in Tervant toelichten. Het overleg zal doorgaan op donderdag 10 december om 20u15 in De Kring te Tervant. Iedereen is welkom.

Afscheid vermoorde Inge Jonkers

Woensdag 18 november 2015
Beringen - Afscheid vermoorde Inge JonkersDe afscheidsviering van de in Stokkem vermoorde Inge Jonkers (45) vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum. Inge Jonkers was afkomstig uit Koersel.

Herman Appeltants overleden

Woensdag 18 november 2015
Beringen - Herman Appeltants overledenGisteren is in Sint-Oda in Overpelt Herman Appeltants overleden. Hij was 52 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Herman was afkomstig van Koersel.

Losgeld voor een urn

Dinsdag 17 november 2015
Vandaag gelezen
De Chinese politie heeft een onderzoek ingesteld naar criminelen die urnen hebben gestolen van op diverse begraafplaatsen. Ter plaatse lieten de daders briefjes achter met een telefoonnummer. Per urn met as eisten de grafrovers ongeveer 2.800 euro. Een familie betaalde de dieven, maar ze heeft de urn nog niet terug: de dieven bleven om meer geld vragen. (Bron: npr.org)
Beringen - Solidariteitsbetuiging vanuit de horecaZoomIn restaurant Italia in Beringen zal vanavond even stilgestaan worden bij de aanslagen in Parijs. Een aantal horecazaken werd geviseerd door de terroristen. In Beringen wil men met deze actie solidariteit tonen met de getroffen horecamensen in Frankrijk.
Ook in bowlingzaak 't Kanaal in Beringen werd één minuut stilte gehouden om negen uur.

1 minuut stilte door brandweer

Dinsdag 17 november 2015
Beringen - 1 minuut stilte door brandweerZoomDe brandweer van Beringen hield gisteren 1 minuut stilte ter nagedachtenis van de aanslagen in Parijs. Ook de andere korpsen van hulpverleningszone Zuid-West Limburg deden mee aan de actie.

Gilbert Hanssen overleden

Dinsdag 17 november 2015
Beringen - Gilbert Hanssen overledenGisteren is Gilbert Hanssen overleden, de echtgenoot van Yvonne Hemelaers. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.
De voetbalwedstrijd België tegen Spanje van vanavond is door de terreurdreiging afgelast. Supportersclub DFL11 uit Paal bekijkt nu hoe de supporters een compensatie kunnen krijgen.

Seniorendagen Beringen

Dinsdag 17 november 2015
Beringen - Seniorendagen BeringenZoomDeze week worden er in Beringen verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van de seniorendagen. Zo was er gisteren een dansnamiddag in de Kardijk in Beverlo en in rusthuis Ocura in Beringen-Mijn kwamen oude ambachten terug tot leven. (foto's Lambert Reynders)
Een extra fotoalbum van de dansnamiddag maakte Jean Beerten.
Bekijk ze via onze facebookpagina.

Seniorendagen BeringenSeniorendagen Beringen
Seniorendagen BeringenSeniorendagen Beringen
Zoom

65 verkeersongevallen in weekend

Maandag 16 november 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 34 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 24%) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Aline Gaethofs overleden

Maandag 16 november 2015
Beringen - Aline Gaethofs overledenGisteren is Aline Gaethofs overleden, de weduwe van Marcel Kenens. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Beringen - Opening expo Jos Jacobs in CC BeringenZoomGisteren werd in CC Casino Beringen een nieuwe expo geopend. Denkbeelden van Jos Jacobs is een solotentoonstelling van ruimtelijke assemblages in metaal. Daarnaast toont de Hasseltse kunstenaar ook vlakke werken in diverse technieken. De opening kon rekenen op veel belangstelling. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 29 november. Info via deze link.
Opening expo Jos Jacobs in CC BeringenOpening expo Jos Jacobs in CC BeringenOpening expo Jos Jacobs in CC Beringen
Opening expo Jos Jacobs in CC BeringenOpening expo Jos Jacobs in CC Beringen
Zoom

Wijn proeven in Koersel

Maandag 16 november 2015
Beringen - Wijn proeven in KoerselZoomZondag organiseerde Vinosfera in het Brigidahuis te Koersel de najaars- en openflessendagen. Meer dan 25 verschillende wijnen kon men er proeven. Er werden dessertwijnen, rode, witte en bubbels op de juiste temperatuur aangeboden. Er waren wijnen te proeven uit heel de wereld. (Jean Beerten)
Morgennamiddag wordt in Het Landerhuys in Koersel de hoeve met omliggende gronden gelegen Guido Gezellestraat 27 openbaar verkocht. De totale oppervlakte beslaat 2ha59a09ca en het KI bedraagt 329 euro. Ook een aanpalend perceel bouwgrond, 14a99ca, gaat daar onder de hamer.

Wereld Diabetes Dag in Korspel

Zondag 15 november 2015
Beringen - Wereld Diabetes Dag in KorspelZoomNaar aanleiding van de Wereld Diabetes Dag organiseerde de Diabetesliga van Beringen een wandeltocht. Er waren wandelingen over vier verschillende afstanden. Terug in de parochiezaal van Korspel kon men de nodige informatie vergaren bij vakkundige mensen. (Lambert Reynders)
Wereld Diabetes Dag in KorspelWereld Diabetes Dag in Korspel
Wereld Diabetes Dag in KorspelWereld Diabetes Dag in Korspel
Zoom
Beringen - Bisschop Patrick Hoogmartens bezoekt expo collegeZoomOp de slotdag van de tentoonstelling 'Dead artists society' kwam bisschop Patrick Hoogmartens nog een bezoek brengen. De afgelopen twee weken lokte de expo met als thema verloren verhalen, herdenking en dood ruim 800 toeschouwers. Het college van Beringen stelde uitzonderlijk de oude priestervertrekken en de kapel open voor het publiek.

MTB Op en Top Terril

Zondag 15 november 2015
Beringen - MTB Op en Top TerrilZoomZaterdag organiseerde vriendenkring Botermijn Beringen en Beukenveld Paal een geslaagde mountainbiketocht. 788 deelnemers konden op en rond de terril van Beringen en de Klitsberg in Paal hun hartje ophalen. Meer foto's via Paalonline.

Sinterklaas bezoekt Palfit

Zondag 15 november 2015
Beringen - Sinterklaas bezoekt PalfitZoomSinterklaas is aan zijn ronde bezig in ons land. Dit weekend maakte hij de kinderen van turnkring Palfit uit Paal al blij.
Meer via Paalonline.
Morgennamiddag wordt in Casino Café de woning Orgelwinningstraat 33 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 16a55ca en heeft een KI van 654 euro.

Blijven rijden!

Zaterdag 14 november 2015
Vandaag gelezen
(In dit nieuwe rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)
Het stadsbestuur van Madrid gaat parkeermeters in het centrum laten weghalen in de strijd tegen luchtvervuiling. De snelheidslimiet is verlaagd naar 70 kilometer per uur. Bovendien mogen niet-inwoners niet meer parkeren in het centrum van de stad. (Bron: elpais.com)
 
In heel wat Limburgse kerken is vanavond gebeden voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en voor hun familieleden. Er werd een speciale voorbede geformuleerd en ook in de homilie werd gerefereerd naar de dramatische gebeurtenissen in de Franse hoofdstad.

Bloed en Tranen voor Parijs

Zaterdag 14 november 2015
De moordende aanslagen in Parijs inspireerden dichteres Edith Oeyen uit Beverlo tot volgend gedicht:

Bloed en tranen schokten de wereld wakker
in de stad van de liefde
waar rozen steeds rood zijn
werd opgewonden gezocht naar het waarom
in de schaduw van hoge bomen
liepen mensen met een traag gebaar
kris kras door elkaar
de rook van de dood
stijgt boven ons denken uit
wrangheid ligt op onze lippen
en in het hout van gisteren
zoeken wij naar onze angst
er vliegen geen vogels van vrijheid meer
alles kleurt rood van bloed en onmacht
van woede en onbegrip
wie zal ooit deze waanzin stoppen.

Edith Oeyen

Glenn Claes praat over drugsverleden

Zaterdag 14 november 2015
Beringen - Glenn Claes praat over drugsverledenZoomGlenn Claes laat opnieuw een stukje videoclip los op zijn publiek ter promotie van zijn eerste album. 'Face in the light' is na 'Back Where my world Began', een tweede clipje waarin hij praat over zijn leven, zijn werk, zijn emoties. Deze keer praat Glenn heel openhartig over zijn drugsverleden.
 Bekijk de clip hier.

'Geen BTW voor jeugdhuizen'

Zaterdag 14 november 2015
Beringen - 'Geen BTW voor jeugdhuizen'Vandaag op de Dag van de Jeugdhuizen doet Club 9 uit Koersel een oproep tegen een btw-invoering voor jeugdhuizen. Minister van financiën Johan Van Overtveldt publiceerde een beslissing om jeugdhuizen niet langer volledig vrij te stellen van BTW. Volgens Club 9 heeft dit desastreuze gevolgen voor het jeugdhuis. Ze roepen op om de actie BTW Nee te steunen.

Wat van het college behouden?

Zaterdag 14 november 2015
Uit de oude doos
Beringen - Wat van het college behouden?ZoomNu de stad heeft bekendgemaakt dat de diensten zullen verhuizen naar de collegesite, is het de vraag wat van de site moet behouden worden. De stad wil de drie oude kastanjebomen, de kapel en de voorgevel behouden. Wat denken jullie? Behouden of afbreken?
Wie de kapel en de oude priestervertrekken nog witl bezoeken, kan dit weekend nog van 13u tot 17u terecht in het college voor een tentoonstelling rond dood en herdenking.

Al die moeite

Vrijdag 13 november 2015
Vandaag gelezen
Een zestienjarige Syrische jongen groef een tunnel onder een begraafplaats in Istanbul en doorzocht zo stoffelijke overschotten op gouden tanden. Toen zijn tunnel vandaag instortte, begon de jongen te schreeuwen, en werd hij opgemerkt door de politie. Maar hij weigerde uit het graf te klimmen, waarop de politie daar een traangasgranaat  ingooide. Uiteindelijk groef de brandweer hem uit. (Bron: hurriyetdailynews.com)
(Red.: in dit nieuwe rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)

Eddy Beerlandt overleden

Vrijdag 13 november 2015
Beringen - Eddy Beerlandt overledenVandaag is Eddy Berlandt overleden. Hij was 59 jaar. De uitvaartliturgie vindt volgende week zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal.

Te Deum Beringen

Vrijdag 13 november 2015
Naar aanleiding van Koningsdag nodigt de stad Beringen iedereen uit op het Te Deum in de dekanale kerk van Beringen-centrum. De viering is op zondag 15 november om 9u30.

Neem het recht niet in eigen handen

Donderdag 12 november 2015
Vandaag gelezen
Een rechtbank in Hongarije heeft vandaag een 37-jarige wijnmaker veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. De man had twee jaar geleden gezien hoe een man zijn wijn kwam stelen en besloot de dief een lesje te leren. Hij kocht bij een tankstation vijf liter antivries en vulde in zijn wijnkelder een vat wijn aan met een paar liter antivries. De dief keerde terug en stal de vergiftigde wijn, maar overleed een aantal dagen later in het ziekenhuis. (Bron: hatc.hu)
(Red.: in dit nieuwe rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)

Maandag weer flitsmarathon

Donderdag 12 november 2015
Beringen - Maandag weer flitsmarathonMaandag houden de federale wegpolitie en verschillende lokale politiezones voor de vierde maal een flitsmarathon. Daarmee willen ze snelheidsduivels betrappen en weggebruikers doen nadenken over hun gedrag en hun snelheid op de weg. Aan de actie doen 128 van de 192 lokale politiezones mee.

Heropening café jeugdclub Beverlo

Donderdag 12 november 2015
Beringen - Heropening café jeugdclub BeverloZoomZaterdag op de Dag van de Jeugdhuizen heropent de jeugdclub van Beverlo haar café. Iedereen is welkom vanaf 21u voor een hapje, een drankje en een leuke kennismakingsbabbel.

Duitse herder zoekt baasje

Donderdag 12 november 2015
Beringen - Duitse herder zoekt baasjeZoomDeze Duitse herder werd vandaag bij dierenkliniek De Aak in Koersel binnengebracht door de lokale politie van Beringen. Hij draagt een chip maar helaas staat deze niet geregistreerd in België. Deze jongen werd gevonden in de Rechtestraat. Weet u van wie deze hond kan zijn of bent u zelf de eigenaar, bel dan op onderstaand nummer: 011/43.26.01
UPDATE de herder is terug bij zijn baasje!

Antonia Hermans overleden

Donderdag 12 november 2015
Beringen - Antonia Hermans overledenVandaag is Antonia Hermans overleden, de weduwe van Albert Stijnen. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de winterkapel in Beringen-Mijn. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Week van de Smaak tijdens expo college BeringenZoomIn het kader van de Week van de Smaak organiseren Annie Postelmans, Marijke Henkens en Hans Put een speciale dag met 'smaken van herinneringen' tijdens hun expo 'Dead artists society'.
in het college. Daar kan je zaterdag niet alleen de expo bezoeken maar tegelijkertijd ook proeven van 'Vergeten' maar lekkere hapjes van toen, gemaakt door Annie, Marijke en Hans. De expo is open van 13u tot 17u. Meer info op deze facebookpagina

Aanvragen voor studielening verdubbeld

Donderdag 12 november 2015
Almaar meer Limburgse studenten vragen bij het provinciebestuur een renteloze studielening aan. Op drie jaar tijd verdubbelde het aantal aanvragen tot 85 leningen op een academiejaar. De huidige economische situatie maakt het voor veel ouders moeilijker om de hogere studies van hun kinderen te betalen. Al meer dan 2.000 Limburgse jongeren konden dankzij de renteloze studielening verder studeren. Het bedrag van zo'n studielening bedraagt per academiejaar tussen de 500 en de 3.000 euro. Zelfs studenten die recht hebben op een studiebeurs kunnen de lening aanvullend afsluiten.

Mia Boog overleden

Donderdag 12 november 2015
Beringen - Mia Boog overledenDinsdag is Mia Boog overleden, de weduwe van Ferdinand Huybrechts. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Felix Smolders overleden

Donderdag 12 november 2015
Beringen - Felix Smolders overledenDinsdag is Felix Smolders overleden, de echtgenoot van Irène Raymaekers. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. De plaatsing van de urne op de begraafplaats van Paal gebeurt in intieme kring.

Mazda MX-5 liefhebbers in Beringen-Mijn

Donderdag 12 november 2015
Beringen - Mazda MX-5 liefhebbers in Beringen-MijnZoomHet voormalig mijnterrein is regelmatig een plek waar autoliefhebbers afspreken. Zondag kwamen tientallen Mazda MX-5 naar Beringen-Mijn.
Mazda MX-5 liefhebbers in Beringen-MijnMazda MX-5 liefhebbers in Beringen-Mijn
Mazda MX-5 liefhebbers in Beringen-MijnMazda MX-5 liefhebbers in Beringen-Mijn
Zoom
Beringen - Screening parkeerplaatsen andersvalidenZoomDe Stedelijke Adviesraad Andersvaliden werkt als pilootgemeente voor Limburg mee aan een project rond de screening van parkeerplaatsen voor andersvaliden. Het Agentschap Toegankelijk Vlaanderen heeft een meetmethode opgesteld om de parkings op een objectieve wijze te screenen. Er wordt gestart met een inventarisatie van de aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen. Later zal ook nog gekeken worden naar de toegankelijkheid van handelszaken.

Indisch kindje heeft uw hulp nodig

Woensdag 11 november 2015
Beringen - Indisch kindje heeft uw hulp nodigZoomDe oprichters van het weeshuis Mamare in India doen een warme oproep voor steun voor dit kindje met hartproblemen. Het weeshuis werd tien jaar opgericht door Martien Mivis uit Paal, Reinhilde Vanvelk uit Zolder en Maaike Hof uit Eindhoven.
Rose Mary, de vrouw van de manager van het weeshuis heeft op 1 november het leven geschonken aan dat dit kleine meisje Angel Mary.  Het kindje heeft al een hartoperatie moeten ondergaan. Die operatie heeft veel geld gekost. De ouders hebben een zware lening moeten aangaan. Martien, Reinhilde en Maaike willen het leed van hun goede manager en echtgenote wat verlichten. Daarom vragen ze voor een milde gift voor Mary Angel.
Rekeningnummer BE71 6511 5193 7469 met als boodschap 'Mary Angel'.

Verfraaiing Beringse kerkhoven

Woensdag 11 november 2015
Beringen - Verfraaiing Beringse kerkhovenZoomWie onlangs een bezoek bracht aan de Beringse kerkhoven heeft zeker al de nieuwe bordjes opgemerkt die verschillende zones aanduiden. Er staan bordjes voor de engelenweide, de strooiweide en de parkjes voor de oud-strijders.
Verfraaiing Beringse kerkhovenVerfraaiing Beringse kerkhoven
Zoom

Zilver voor Nick Pieters op BK Judo

Woensdag 11 november 2015
Beringen - Zilver voor Nick Pieters op BK JudoZoomNick Pieters van Judoteam Koersel is afgelopen zaterdag tweede geworden op de Belgische Kampioenschappen judo in de categorie -90 kilogram. Hij deed dit nadat hij twee weken eerder voor de 10e keer Vlaams kampioen werd. Nick verloor de finale met het kleinste verschil tegen Joachim Bottieau, een A-atleet. Na zijn nationale titel van 2012 is dit dus opnieuw een prachtige prestatie van Nick, die sinds dit jaar ook hoofdtrainer van de Koerselse club is geworden.
Pieter Scheelen verdedigde dit jaar zijn nationale titel op de Belgische kampioenschappen. Hij werd dit jaar vijfde, maar was twee weken eerder eveneens Vlaams kampioen geworden in de categorie -81 kilogram, en bevestigt hiermee zijn opgang naar de nationale judo-top.
Beringen - Minister Sven Gatz op Beringse bierproefavondZoomOp zaterdag 14 november organiseren Jong & Open VLD Beringen een bierproefavond in de Thier te Beringen. Niemand minder dan minister van cultuur Sven Gatz zal aanwezig zijn om te komen spreken over de rijke biercultuur in België en het belang van de Belgische biercultuur als immaterieel erfgoed.
Zytholoog Daan Put zal u gedurende de avond laten kennismaken maken met maar liefst 5 verschillende streekbieren. Daan zal u wat meer vertellen over de kunst van het bierproeven (…) Het hele nieuwsbericht

Jessie's verdriet om dood poes

Woensdag 11 november 2015
Beringen - Jessie's verdriet om dood poesZoomDe kat van Jessie Latet is afgelopen week in de Bieststraat in Zolder dood gereden. Jessie doet nu een oproep aan iedereen die dat zou gezien hebben. Zo kan ze het gebeuren een betere plaats geven.

Verbod op koppen gevraagd

Dinsdag 10 november 2015
Vandaag gelezen
De Amerikaanse voetbalbond wil dat er voor jongeren onder de 10 jaar een verbod op koppen tijdens voetbalwedstrijden komt. Daarmee probeert de Amerikaanse bond een rechtszaak af te wenden. Bezorgde ouders sleepten de USSF en andere bonden vorig jaar voor de rechter, omdat zij te weinig zouden doen om hersenletsel bij kinderen te voorkomen. (Bron: bbc.com)

(Red.: in dit nieuwe rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)

Hubert Vanoppre overleden

Dinsdag 10 november 2015
Beringen - Hubert Vanoppre overledenVandaag is Hubert Vanoppre overleden, de echtgenoot van Maria Wouters. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents.

Guido Leynen overleden

Dinsdag 10 november 2015
Beringen - Guido Leynen overledenGisteren is Guido Leynen overleden, de echtgenoot van Paula Vanmeert. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Beringen.

Brigitta Henkens overleden

Dinsdag 10 november 2015
Beringen - Brigitta Henkens overledenGisteren is Brigitta Henkens overleden, de echtgenote van Guillaume Fraters. Zij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
 

Nieuwe weg weer afgebroken

Maandag 9 november 2015
Vandaag gelezen
In heel China is boos gereageerd op de afbraak van een nieuwe geasfalteerde weg in de stad Zhengzhou, nauwelijks vijf dagen nadat die weg klaar was. Hoewel lokale ambtenaren zeggen dat de weg is verwijderd omdat hij geen einde kon maken aan verkeersopstoppingen, heeft de centrale overheid een onderzoek ingesteld. Journalisten vermoeden dat de afbraak te maken heeft met corruptie of is bedoeld om de lokale economie en werkgelegenheid te stimuleren. (Bron: en.people.cn)
(Red.: in dit nieuwe rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)
;
Het is maar dat je 't weet
Op vrijdag 13 november wordt in België én Nederland de tweede (inter)nationale actiedag tegen woninginbraak georganiseerd onder de noemer ‘Eén dag niet’. Bedoeling is om mensen te laten nadenken over wat zij zelf kunnen doen om hun huis, straat of buurt veilig te houden, zeker nu de donkere dagen eraan komen. De inbrekers zijn verwittigd!

Laat je zien in het verkeer

Maandag 9 november 2015
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Verlichting – zwakke weggebruikers/bromfietsers” van start gegaan. Die is bedoeld om fietsverlichting in de aandacht te brengen in deze donkere dagen. Tot en met 20 november zullen de Limburgse politiekorpsen dan ook kijken naar de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het “jongeren-pv” en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket heeft zich geëngageerd om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

54 verkeersongevallen in weekend

Maandag 9 november 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld, waarvan 7 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 30 ademtesten af, waarvan er 6 (of 20%) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 5 gevallen van vluchtmisdrijf.
Beringen - De Witte van Zichem in de Poolse barakWoensdag 11 november kan je in de Poolse barak in Beringen-Mijn naar de film 'De Witte' gaan kijken. De vertoning is om 17u en nadien kan er nog wat nagepraat worden.

Stefanie Moons overleden

Maandag 9 november 2015
Beringen - Stefanie Moons overledenGisteren is Stefanie Moons overleden, de weduwe van Albert Vandevoort. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Beringen - Goede herfstvakantie voor Toerisme BeringenZoomDe herfstvakantie was voor Limburg uitstekend. Dat blijkt uit de cijfers die Toerisme Limburg bekend maakte. Het mooie weer zorgde voor nog extra last-minute boekingen. Ook Toerisme Beringen blikt tevreden terug op de afgelopen vakantieweek. Het mijnmuseum kreeg 450 bezoekers over de vloer. Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar. Ook de speeltuin in Koersel was een favoriete plek om even te uit te blazen. Daar werden 1410 bezoekers geteld.
Beringen - Tentoonstelling Kunstkring Palarte  geopendZoomIn OC De Buiting opende zondag de groepstentoonstelling van kunstkring Palarte uit Paal. De opening werd opgeluisterd door enkele jongeren van de Paalse Harmonie Hoop in de Toekomst en dichter Paul Frison. De expo is nog vrij te bezoeken dinsdag, zaterdag en zondag van 14u tot 17u.
Meer foto's op Paalonline.
Beringen - Kampioenenhulde boogschutters gewest BeringenZoomDit weekend werden de kampioenen van de boogschuttersverenigingen uit het gewest Beringen in de bloemen gezet.  Alle namen en foto's vind je op de webstek van Paalonline.
Beringen - Record herftsvakantie voor Roxy KoerselZoomCinema The Roxy Theatre in Koersel heeft de drukste herfstvakantie ooit achter de rug. En dat met heel mooi weer. De nieuwe Kampioenen film brak ook in Koersel alle records, maar er kwam ook veel volk kijken naar de nieuwe Bondfilm 'Spectre', de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm 'Ay Ramon', de animatiefilm 'Hotel Transsylvanië 2' en de Vlaamse verrassende misdaadfilm D'Ardennen. Al deze films staan de volgende weken nog op het programma.

Halloween bij The Fun Club

Maandag 9 november 2015
Beringen - Halloween bij The Fun ClubZoomCarnavalsvereniging The Fun Club uit Tervant hield afgelopen weekend een eetdag in het teken van Halloween. De combinatie eten en griezelen werd door de aanwezigen enorm gesmaakt. (Jaak Geboers)
Meer foto's op deze pagina.

Even in New York

Maandag 9 november 2015
De anonieme grommelaar
Even in New York geweest. Ontbijt. Je neemt een plastic bord, plastic mes, plastic vork, plastic lepel, plastic bekertje fruitsap, kartonnen beker koffie. Teruggaan voor een tweede portie: niet meer op dat plastic bord waaruit je net je omelet/hamburger hebt gelepeld. Nieuw plastic bord, mes, vork. Ach, en nog wat cornflakes ook, in een plastic kom. En een pak servetjes. Afruimen? Alles wegwerp, in de oversized afvalzak. Zelfs bij de Italiaan in Little Italy giet de keurige ober het ‘recht uit (…) Het hele nieuwsbericht

15 jaar bemand ISS

Zondag 8 november 2015
Uit de ruimte
Beringen - 15 jaar bemand ISSZoomAl vijftien jaar - sinds november 2000 - is het International Space Station continu bemand door mensen. Bijgaande foto, genomen vanuit dat ruimtestation (bovenaan), werd op 9 augustus gemaakt door astronaut Scott Kelly. Hij toont heel mooi ons Melkwegstelsel en onderaan de aarde. (Foto NASA)

Het woord van het jaar

Zaterdag 7 november 2015
Vandaag gelezen
'Sjoemelsoftware' is gekozen tot woord van het jaar 2015. Dat is bekendgemaakt tijdens het congres van het Genootschap Onze Taal in Breda. 'Sjoemelsoftware' is software die gebruikt wordt om testresultaten te beïnvloeden. Tweede werd 'vluchtelingencrisis', derde 'beefgebied', voor het door aardschokken geteisterde gebied in Groningen.(Bron: Genootschap Onze Taal)
Uit de oude doos
Beringen - Standbeeld slachtoffers wereldoorlog IZoomHet standbeeld ter ere van de slachtoffers van de eerste wereldoorlog  is momenteel gerestaureerd. Op 11 november is er een plechtigheid. Het standbeeld heeft niet altijd gestaan waar het nu staat. Het monument heeft lange tijd pal in het dorp gestaan op het plein. Het werd gebouwd in 1923 en in 1956 verhuisd naar de Heldenlaan. Het monument voor de tweede wereldoorlog staat daar nu ook. Dat stond eerst voor het oud gemeentehuis. Meer info over het monument vind je op Paalonline.

Democratie en appartementen

Vrijdag 6 november 2015
Tribunaliteiten
De vereniging die in Vlaanderen het meest voorkomt is de vereniging van mede-eigenaars. In het kleinste dorp vinden we appartementen en dus verenigingen van mede-eigenaars die samen eigenaar zijn van een appartementsgebouw. Het hoogste gezag van zo’n vereniging is de algemene vergadering, een soort parlement dat de wet en de democratische spelregels moet respecteren. Dat loopt niet altijd van een leien dakje.
Zo besliste de algemene vergadering van een flatgebouw in Antwerpen met een meerderheid (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Door de komst van 800.000 vluchtelingen zal de tabaksindustrie in Duitsland een zeldzame stimulans krijgen. Veel vluchtelingen komen uit Syrië, waar 48 procent van de mannen rookt. Dat betekent dat de Duitse tabaksindustrie jaarlijks 810 miljoen sigaretten extra zal produceren. De laatste 5 jaar nam de verkoop van sigaretten in Europa juist met 21 procent af. (Bron: Bloomberg)
Vlaams minister van toerisme Ben Weyts investeert 273.527 euro in 8 Limburgse vakantieverblijven die een breder publiek willen bedienen. De uitbaters kunnen met die steun gerichte moderniseringswerken uitvoeren. De Kompel in Beringen-Mijn krijgt 37.989 euro, De Bosberg in Houthalen 10.406 euro, Vakantiehuis Akindo in Lommel 22.461 euro, JVC De Royer Brem in Gruitrode 19.001 euro en De Winner in Overpelt 18.800 euro.

Tentoonstelling Kunstkring Palarte

Vrijdag 6 november 2015
Beringen - Tentoonstelling Kunstkring PalarteZoomVan 8 tot 15 november kan je in OC De Buiting naar de jaarlijkse groepstentoonstelling van kunstkring Palarte. De opening van de expo is zondag 8 november om 15u. Daarna is de expo nog open op woensdag 11 november en zaterdag 14/11 en zondag 15/11 telkens van 14u tot 17u. Er zijn werken te zien van o.a. Miet Bosmans, Magda Reykers, Ahmet Akay, Rosette Mertens en Jos Theys.

Politie zoekt 'lustkapper'

Donderdag 5 november 2015
Vandaag gelezen
In de Nederlandse provincie Groningen is de politie op zoek naar een man die doet alsof hij kapper is en vrouwen vraagt of hij hun haren mag knippen. Hij ruïneert daarbij hun kapsels. Sinds juli van dit jaar heeft de politie negen klachten binnengekregen.
Enkele jaren geleden werd de man veroordeeld wegens aanranding, waarbij de rechtbank opmerkte dat de man "een unieke drang heeft om in haar te kroelen en te wrijven". Sindsdien beging hij voor zover bekend geen strafbare feiten tijdens de knipbeurten. (Bron: RTV Noord)
(Red.: in dit nieuwe rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)

NMBS zoekt treinbegeleiders

Woensdag 4 november 2015
De NMBS legt jobtreinen in bij de zoektocht naar treinbegeleiders. Ben je sociaal en verantwoordelijk, heb je een diploma secundair onderwijs en druk je je vlot uit in beide landstalen? Surf dan eens naar deze website

Vrouw vliegt spontaan in brand

Woensdag 4 november 2015
Vandaag gelezen
In het Duitse stadje Flensburg zagen twee voorbijgangers gisteren een vrouw op een bankje spontaan in brand vliegen. Volgens ooggetuigen maakte ze geen geluid. Een omstander sloeg de vlammen uit met zijn jas en redde het slachtoffer. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeert in kritieke toestand. Er bestaan theorieën over het plotseling in brand vliegen van mensen, zonder aanwijsbare uitwendige oorzaak, zegt Wikipedia. (Bron: Flensburger Tagesblatt)
(Red.: in dit nieuwe rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)

Bruno Manzone overleden

Woensdag 4 november 2015
Beringen - Bruno Manzone overledenVandaag is Bruno Manzone overleden, de weduwnaar van Mia Maes. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant-Paal. Maandag (19.15 uur) is er daar een avondwake.

Nieuwe expo in Bel-Art Paal

Woensdag 4 november 2015
Beringen - Nieuwe expo in Bel-Art PaalZoomOp 8, 15, 22 en 29 november stellen Miet Sauvage en Guido Luckermans schilderijen, beelden en installaties tentoon in galerij Bel-Art. De tentoonstelling is telkens geopend van 14.00 tot 18.00 uur en op afspraak. De inkom is gratis.
Zondag 8 november is er een gratis bluesoptreden.
Galerij Bel-Art Wisselstraat 22 - Paal
Het bisdom Hasselt organiseert in samenwerking met Caritas België op maandag 9 november om 19 uur een infomoment over de vluchtelingencrisis.
De vluchtelingenstroom richting Europa zorgde in Limburg voor een spontane reactie van solidariteit. Er ontstonden allerhande initiatieven, en vanuit het bisdom klonk een oproep om eventueel woningen ter beschikking te stellen en vluchtelingen gastvrij te ontvangen. Op dit ogenblik zijn de vluchtelingen in de aanvraagfase, maar daarna komen ze (…) Het hele nieuwsbericht

Geen vissenblazen meer in bier

Dinsdag 3 november 2015
Vandaag gelezen
Voor het eerst in 256 jaar zal de Ierse brouwer Guinness vanaf medio 2016 geen vissenblazen meer gebruiken bij de productie van zijn bier. De lijm die uit gedroogde vissenblazen werd gehaald, werd gebruikt om het gistingsproces te verbeteren en het bier helderder te maken. Soms bleven minuscule stukjes vissenblaas in het bier zitten. (De Tijd)
Red.: in dit nieuwe rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.
Beringen - 103 weekendongevallen in het verkeerIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 103 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 22 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 72 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 7%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Madeleine Lodewijckx overleden

Dinsdag 3 november 2015
Beringen - Madeleine Lodewijckx overledenGisteren is Madeleine Lodewijckx overleden, de weduwe van Henri Quanten. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel-Beverlo. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jules Veekmans overleden

Dinsdag 3 november 2015
Beringen - Jules Veekmans overledenZondag is Jules Veekmans overleden, de weduwnaar van Theresia Lemmens. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (19 uur) plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Paal-Centrum.

Parelstuifzwam

Dinsdag 3 november 2015
Beringen - ParelstuifzwamZoomDe Parelstuifzwam of Lyciperdom Perlatum is een zwam met een vruchtlichaam 3 tot 8 cm hoog, fles- of peervormig. Dit exemplaar werd gespot in de Motbemden.
Hoed: oppervlak met afwrijfbare stekels.
Kleur: van binnen en van buiten wit als ze jong zijn, later geelachtig tot roestbruin.
Voorkomen: overal zeer algemeen in loof- en naaldbossen.Beringen - Impressies van Allerheiligen en AllerzielenZoomOnze fotografen Jos Neys en Patrick Cosemans maakten een sfeerverslag op een aantal begraafplaatsen in Beringen. U kunt de fotoalbums bekijken op onze facebook pagina.

Première How to change the world

Maandag 2 november 2015
Beringen - Première How to change the worldZoomOp woensdag 4 november kan men in The Roxy Theatre in Koersel naar de première van de bekroonde documentaire 'How to change the world'. Het is het verhaal over de oorsprong van Greenpeace. Hippies, journalisten en wetenschappers die zich verenigden rond het verzet tegen nucleaire tests door de Verenigde Staten. De film wordt door critici geloofd voor zijn uniek beeldmateriaal maar ook voor het tijdsbeeld van de milieubeweging en het inzicht dat in de psyche van de mens wordt gegeven.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen