Het overige nieuws

Pech voor inbrekers

Donderdag 30 november 2017
Beringen - Pech voor inbrekersOnbekenden poogden binnen te dringen in een huis aan de Kegelstraat in Koersel. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Elza Geukens overleden

Donderdag 30 november 2017
Beringen - Elza Geukens overledenIn Paal is vandaag Elza Geukens overleden, de weduwe van Willy Claes en de partner van Raymond Claes. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Victor Smets overleden

Donderdag 30 november 2017
Beringen - Victor Smets overledenGisteren is Victor Smets overleden, de echtgenoot van Mella Bruynseels. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

CC Beringen bakt cupcakes

Donderdag 30 november 2017
Beringen - CC Beringen bakt cupcakesCC Beringen verkoopt cupcakes in de vorm van een vuurtje aan €2/stuk ten voordele van De Warmste Week. De cupcake is bedekt met een mousse van appelsienchocolade en chocolade takjes. Wil je voor de feestdagen origineel uit de hoek komen en heerlijke vuurtjes serveren? Bestel dan de vuurtjes via cultuur[!]beringen.be

CultuurCentraal uit de startblokken

Donderdag 30 november 2017
Beringen - CultuurCentraal uit de startblokkenZoomGisterenavond is in Zonhoven de startvergadering gehouden van CultuurCentraal. Dat is een nieuw samenwerkingsverband tussen Cultuurcentrum Beringen, gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven, Casino Cultuurcentrum Houthalen en Cultuurcentrum Leopoldsburg. Deze vier cultuurpartners gaan elkaar ondersteunen in communicatie, publiekstoeleiding en spreiding van lokaal talent.

Wandelen voor MS-Liga

Donderdag 30 november 2017
Beringen - Wandelen voor MS-LigaZondag 3 december kan je in het kader van de Warmste Week aan de Paalse Plas gaan wandelen ten voordele van de MS-Liga Vlaanderen. Vrij vertrek tussen 13u en 14u. Deelname: vrije gift voor MS-Liga Vlaanderen. De wandeling is ongeveer 5km lang en het hele wandelpad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Honden moeten altijd aangelijnd zijn. Onderweg kan je iets drinken, aan de aankomst is er eten en drinken. Alles ten voordele van MS-Liga Vlaanderen. Er is een tombola voor de aanwezigen met mooie prijzen.

Frans Hoes leert voorlezen

Donderdag 30 november 2017
Beringen - Frans Hoes leert voorlezenZoomIn de bib van Beringen werd gisterenavond een workshop voorlezen gegeven door Frans Hoes. Hij wist te vertellen dat voorlezen zoveel meer is dan hardop lezen wat er zich tussen voor- en achterflap van een boek bevindt.
"Het is samen met je (klein)kind een nieuwe wereld vol wonderen binnenstappen. En ook als het boek uitgelezen is, nog verder genieten van de prachtige ontdekkingen", zegt Frans. (Jos Neys)
Frans Hoes leert voorlezenFrans Hoes leert voorlezen
Frans Hoes leert voorlezenFrans Hoes leert voorlezen
Zoom

Het is niet al goud wat blinkt

Donderdag 30 november 2017
Beringen - Het is niet al goud wat blinktZoomOp deze dag in 1989 maakten The Stone Roses hun televisiedebuut met ‘Fools Gold’, tot vandaag hun grootste hit. Met The Happy Mondays en later Oasis maakten ze duidelijk dat Manchester het centrum van de Britpop was. Maar wist je dat dit nummer aan elkaar hangt met andere songs? Dat in de tekst Nancy Sinatra en Markies de Sade in één adem worden genoemd? En dat het eigenlijk over spanningen binnen de band gaat? Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.
Dit jaar zijn er al 100 overvallen gepleegd in Limburg, zo blijkt uit gegevens van de federale politie. De jongste weken waren er vooral overvallen in Genk en in de regio Beringen. De overvallers hebben hun actieterrein verlegd naar kleine handelszaken omdat bankfilialen en postkantoren beter beveiligd zijn.

Jobdag bij Bataljon Bevrijding

Woensdag 29 november 2017
Beringen - Jobdag bij Bataljon BevrijdingZoomVandaag werd er bij het Bataljon Bevrijding 5de Linie Leopoldsburg een jobdag georganiseerd. Een vijftigtal jongeren kreeg er de kans om kennis te maken met deze gevechtseenheid. Deze kan wereldwijd ingezet worden in moeilijke omstandigheden voor het uitvoeren van verschillende taken en dit in alle mogelijke inzetgebieden. De jongeren waren alvast zeer enthousiast en kregen een mooie gelegenheid om kennis te maken met een eventuele toekomstige job in Leopoldsburg.
Meer info over een job bij het leger via deze link.
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Zoom

Anna Vandebergh overleden

Woensdag 29 november 2017
Beringen - Anna Vandebergh overledenGisteren is Anna Vandebergh overleden, de echtgenote van Fons Kaerts. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Verplichte fusies van gemeenten

Woensdag 29 november 2017
Om onze gemeenten meer efficiëntie en slagkracht te geven, pleit Voka – KvK Limburg  voor verplichte fusies van gemeenten die minder dan 10.000 inwoners tellen. “We zien dat gemeenten met minder dan 10.000 inwoners het vaak heel moeilijk hebben. Ze hebben communicatie-achterstand en doen het vaak ook heel slecht inzake digitalisering. Daarenboven zijn ze minder efficiënt om belastingen te heffen en te innen,” aldus Johann Leten. “We vragen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

61 procent ondernemers ontevreden

Woensdag 29 november 2017
Slechts 39% van de Limburgse, en 40% van de Vlaamse ondernemers, is tevreden over zijn of haar lokaal bestuur. Dat blijkt uit een grootschalige Voka-enquête bij 2.535 ondernemers in 67 steden en gemeenten. Binnen Limburg werden meer dan 500 ondernemers bevraagd, verspreid over 10 steden en gemeenten. Zowel binnen Limburg als de rest van Vlaanderen blijkt ondernemingsvriendelijkheid het grootste probleem. Daarnaast verwachten ondernemers meer inzake fiscaliteit en mobiliteit.

Eerste vrieskou

Woensdag 29 november 2017
Beringen - Eerste vrieskouZoomDeze ochtend was er de eerste vrieskou en dat is niet zo plezant als je auto buiten staat maar onze natuurfotograaf Jos Neys was wel meteen op pad om foto's te maken. Ook de komende dagen blijft het flink koud met temperaturen die flirten met het vriespunt.

Hier en Nu zingen De Kreuners

Woensdag 29 november 2017
Showbizz
Beringen - Hier en Nu zingen De KreunersZoomHet zijn alleen de heel grote groepen die kunnen rekenen op een tributeband. En De Kreuners behoren nu tot dit select clubje. Sinds een jaar toert de band 'Hier en Nu' doorheen Vlaanderen met uitsluitend liedjes van de Kreuners.
Gisterenavond stonden ze op het podium van Durange bij Radio Benelux. Deze Kempische jongens met op gitaar Gert Claes uit Paal spelen met hart en ziel de liedjes van de Kreuners, één van de oudste en bekendste Belgische rockgroepen die in het Nederlands (…) Het hele nieuwsbericht

Vzw Girhaf opgericht

Woensdag 29 november 2017
Tom Deprez, Pierre Sijbers, Lies Vanderperre, Linda van Goidsenhoven, allen uit Beringen, hebben samen met 22 andere personen de vzw Groei-initiatief rond huisarts en familie, afgekort Girhaf, opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg in Koersel. De vereniging heeft tot doel het functioneren en welzijn van de (huis)artsen, hun partners en hun verwanten in stand te houden en te bevorderen.

Nieuwe bvba: Hermansen Woonprojecten

Woensdag 29 november 2017
De bvba Hermansen uit Beringen heeft de bvba Hermansen Woonprojecten opgericht met zetel aan het Molenveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy, managementactiviteiten, bedrijfsbegeleiding, ruwbouw en voegwerken.

Annie Ooms overleden

Woensdag 29 november 2017
Beringen - Annie Ooms overledenZondag is de uit Koersel afkomstige Annie Ooms overleden, de weduwe van Willy Bode. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Maasmechelen.

Julien Reynders overleden

Woensdag 29 november 2017
Beringen - Julien Reynders overledenMaandag is de uit Paal afkomstige Julien Reynders overleden, de echtgenoot van Linda Foets. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Henri Gielen overleden

Dinsdag 28 november 2017
Beringen - Henri Gielen overledenZondag is in Lommel de uit Beverlo afkomstige Henri Gielen overleden, de weduwnaar van Lena Deckers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jules Mertens overleden

Dinsdag 28 november 2017
Beringen - Jules Mertens overledenGisteren is Jules Mertens overleden, de weduwnaar van Jeanneke De Vos. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Nieuwe bvba: Pervin Elkilic

Dinsdag 28 november 2017
Mustafa Yalcin en Pervin Elkilic, beiden uit Koersel, hebben de bvba Pervin Elkilic Architecten opgericht. De zetel van het architectenbureau is gevestigd aan de Albert I laan.

Nieuwe bvba: Ziel

Dinsdag 28 november 2017
Osman en Basir Hamarat, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Ziel opgericht met zetel aan de Beverlosesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging op industriële schaal van brood, cakes, taarten en ander vers banketbakkerswerk.

Oppassen met onlineapotheken

Dinsdag 28 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Wie zijn medicatie online bestelt, krijgt daar vandaag onvoldoende farmaceutische zorg bij. Dat besluit consumentenorganisatie Test Aankoop na een onderzoek bij 50 onlineapotheken. Zo’n onlineapotheek is niets anders dan een verlengstuk van een fysieke apotheek. Je moet er dus volwaardige zorg krijgen. Voor zijn onderzoek plaatste Test Aankoop twee bestellingen die wegens gezondheidsrisico’s niet zouden mogen worden afgeleverd. Toch leverden amper zes internetapotheken beide bestellingen (…) Het hele nieuwsbericht

Door een megafoon

Dinsdag 28 november 2017
Beringen - Door een megafoonZoomOp deze dag in 1966 bereikte The New Vaudeville Band de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met ‘Winchester Cathedral’. Een opmerkelijk prestatie voor een Britse groep die eigenlijk niet bestond. Hier lezen we het verhaal achter het plaatje en waarom het klinkt alsof er door een megafoon wordt gezongen.
Beringen - 4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteldZoomIn de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt. Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij (…) Het hele nieuwsbericht
4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld
Zoom

Maya Van Asten overleden

Maandag 27 november 2017
Beringen - Maya Van Asten overledenZaterdag is Maya Van Asten overleden, de echtgenote van Armand Geukens. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Volley: Stalvoc wint in Leuven

Maandag 27 november 2017
Stalvoc Beverlo (eerste divisie heren) heeft Haasrode-Leuven verslagen met 1-3. Sets: 18-25, 26-24,13-25, 18-25.

Kaas met gaten

Maandag 27 november 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Kaas met gatenTot een paar seizoenen geleden had ik een abonnement bij STVV. Ik kreeg daar vaak vreemde reacties op omdat de mensen niet altijd begrepen waarom een West-Limburger supporter in Haspengouw werd. Bovendien was dat in de periode dat Sint-Truiden geen hoge voetbaltoppen scheerde en enkele jaren in de tweede afdeling speelde alvorens weer naar de Jupiler Pro League te promoveren. Ze schudden dan meewarig met het hoofd. Het leek alsof de fans van Genk, Anderlecht en Brugge, die in onze contreien veelvuldig aanwezig (…) Het hele nieuwsbericht
Ploeg in de kijker
Beringen - Stalvoc speelt sterk in de Beker van LimburgZoomDe jongens U15 wonnen in Genk hun 3de voorronde en wonnen drie keer. Riemst, VTI en Genk B werden naar huis gespeeld. De meisjes U15 behaalde een verdiende 1ste plaatse in hun voorronde. De meisjes U 17 wonnen ook al thuis tegen Riemst. En de dames A (foto) wonnen met 3-0 van Bocholt en gaan zo overtuigend verder voor de Beker van Limburg.

Verbazend veel te horen

Maandag 27 november 2017
Beringen - Verbazend veel te horenZoomVandaag 50 jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor hun dromerige single ‘Never My Love’. Als je hier het verhaal achter deze song leest, zal het je verbazen dat dit het tweede meest te horen nummer op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 26 november 2017
Beringen - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is de voorbije dagen behoorlijk onrustig in Brussel. Hoe zou u de tekst onderaan op deze nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks aanvullen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 26 november 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij had bijgaand origineel tekstje in petto voor Zwarte Piet. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Volley: Stalvoc Beverlo C verliest

Zondag 26 november 2017
In het volleybal heeft Stalvoc Beverlo B met 1-3 verloren van Wara Genk C. Stalvoc staat achtste met 5 punten uit 8 wedstrijden.
Beringen - Provincie wil verbod op roofvogelshowsZoomGedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft aan de gemeentebesturen gevraagd, voortaan roofvogelshows te verbieden. Vandenhove: "De jongste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze vogels. Tamme roofvogels die ontsnappen kunnen moeilijk zelf jagen omwille van touwen en riemen aan de poten; ze verhongeren of vallen huisdieren of kippen of konijnen aan. Bovendien ontbreekt het de houder van deze dieren vaak aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Beverlo klopt Koersel

Zondag 26 november 2017
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Koersel verslagen met 6-1. United Beverlo staat aan de leiding met drie punten voorsprong op Lummen. Koersel staat negende in de stand met 12 punten uit 10 wedstrijden.

Oud-scouts vieren Christus Koning

Zondag 26 november 2017
Beringen - Oud-scouts vieren Christus KoningZoomDe oud-scouts van Beringen-Mijn komen elk jaar naar de misviering ter gelegenheid van Christus Koning en zingen dan samen het beloftelied. (Lambert Reynders)
Oud-scouts vieren Christus KoningOud-scouts vieren Christus KoningOud-scouts vieren Christus Koning
Zoom

Dag van de ambachten

Zondag 26 november 2017
Beringen - Dag van de ambachtenZoomVandaag was het de jaarlijkse dag van de ambachten. In Beringen stonden vandaag de deuren open van de ateliers van goudsmid Katelijne Sohl, kunstenares Els van der Leede en pottenbakster Els Mandervelt.
Bekijk de foto's van hun ambacht via deze link.
Dag van de ambachtenDag van de ambachten
Zoom

Denk ook aan hen

Zondag 26 november 2017
Beringen - Denk ook aan henZoomDe weerman verwacht voor volgende week lagere temperaturen. Misschien eens overwegen om onze tuinvogels wat bij te voederen? Naast de netjes met de pindanootjes die men ophangt in struiken is het raadzaam om ook een platte schaal te voorzien met strooivoer, dit om grotere vogels in de tuin te krijgen, zoals deze Vlaamse gaai. (Pierre Rutten)

Elk kwartier een uitvaart

Zondag 26 november 2017
Vandaag gelezen
"Zeven miljoen mensen sterven er jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken, van wie vijftienduizend Belgen. Dat is alleen al in België tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds ieder kwartier een uitvaart. Dag in, dag uit, het hele jaar door, al decennialang. Intussen geven alleen in Amerika sigarettenfabrikanten gemiddeld bijna een miljoen dollar uit aan reclame. Per uur."
(Joris Luyendijk in De Standaard)

Gelijkspel voor Turkse FC

Zondag 26 november 2017
Beringen - Gelijkspel voor Turkse FCTurkse FC heeft vandaag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen RC Reppel. Na 13 wedstrijden staat Turkse FC achtste in de stand met 20 punten.
Beringen - Stal Sport wint overtuigend van AnadolHet is een ongeschreven voetbalwet dat een ploeg die verzuimt de kansen af te maken, vaak het deksel op de neus krijgt. Dat overkwam Anadol op bezoek bij Stal Sport.
In de eerste helft voetbalde het voldoende kansen bij mekaar om de thuisploeg onder het gras te duwen, maar geen enkele daarvan kon binnengewerkt worden. Een opsomming: in minuut 10 een strak schot over het thuisdoel, in minuut 16 een schot 1 meter naast de kooi, in minuut 21 een voorzet vanop rechts die door de thuisdoelman gelost wordt (…) Het hele nieuwsbericht

AC Tervant wint Paalse derby

Zaterdag 25 november 2017
Beringen - AC Tervant wint Paalse derbyAC Tervant heeft vanavond de Paalse derby gewonnen. Tervant versloeg Flandria Paal met 2-0. Tervant en Flandria Paal hebben elk 15 punten uit 13 wedstrijden en staan respectievelijk elfde en negende.
W. Koersel
won met 0-3 op het veld van KVK Beringen. Koersel staat na 13 wedstrijden twaalfde met 15 punten. KVK Beringen staat vierde met 22 punten uit 13 matchen.

De Kastanjeboleet

Zaterdag 25 november 2017
Beringen - De KastanjeboleetZoomDe kastanjeboleet (Xerocomus Badius) heeft een hoed van 3 tot 10 cm. breed en is kastanje bruin. De buisjes van de kastanje boleet zijn witachtig – geelachtig en later olijfgroen. De steel is bleker dan de hoed en is roodbruinig gemarmerd en altijd zonder nettekening.
Voorkomen: In naald bossen, gemengde bossen onder dennenbomen of onder fijn sparren en op zure bodems. De kastanje boleet is zéér algemeen voorkomend.

Beringen, mijn stad

Zaterdag 25 november 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Beringen, mijn stadZoomVandaag heeft Edith het over haar stad.

Het kolenspoor

Zaterdag 25 november 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Het kolenspoorZoomDeze oude weg naar de lossing in Tervant is ook vandaag nog goed herkenbaar. De oude verbinding tussen de mijn van Beringen en het Albertkanaal is nu omgevormd tot een toeristisch fiets- en wandelpad met enkele uitkijkpunten.

AC Tervant versus Flandria Paal

Zaterdag 25 november 2017
Uit de oude doos
Beringen - AC Tervant versus Flandria PaalZoomVanavond speelt Flandria op het terrein van AC Tervant. Beide Paalse ploegen hebben in hun geschiedenis dikwijls in dezelfde reeks gespeeld. En vanavond is extra speciaal omdat het de voorlaatste Paalse derby zal zijn. Beide clubs hebben immers de intentie om volgend jaar te fusioneren. En misschien mogen de mannen van Paal vanavond ook in de champagne vliegen zoals op deze foto uit de oude doos bij een kampioenenviering van Flandria Paal.
De raad van bestuur van NMBS heeft vandaag de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex. Het gaat om een stijging met 2,49% voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen en met gemiddeld 1,49% voor de andere vervoersproducten. Tegelijkertijd blijft het tarief van een aantal vervoersbewijzen ongewijzigd. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klas aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. 
Beringen - Politie houdt (brom)fietsverlichting in het oogTot en met 1 december gaan de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Dat meldt het provinciebestuur. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan er een ‘jongeren-pv’ volgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Toke Verbakel overleden

Donderdag 23 november 2017
Beringen - Toke Verbakel overledenIn WZC Prinsenhof in Koersel is gisteren Toke Verbakel overleden. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille.

Vogels voederen in je tuin

Donderdag 23 november 2017
Beringen - Vogels voederen in je tuinZoomWie lust er geen lekker nootje? Ook dit pimpelmeesje is gek op nootjes. Het roodborstje (foto onderaan) wacht rustig zijn beurt af. De natuur heeft in de herfst nog wel wat in petto voor vogels maar de winter is in aantocht en dat is de meest aangewezen periode om de vogels in je tuin te voederen. Insecten verdwijnen onder de grond. Bessen zijn geplukt. Regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. Bovendien zijn de dagen korter en is er dus minder tijd om voedsel te zoeken. (…) Het hele nieuwsbericht
Vogels voederen in je tuin
Zoom

Herfst in Beringen

Woensdag 22 november 2017
Vandaag gezien
Beringen - Herfst in BeringenZoomVandaag was het een zeer mooie en zonnige herfstdag. De laatste blaadjes vallen langzaam van de bomen. Gust Ischen maakte in Beringen een flinke wandeling en stuurde ons deze herfstfoto's.
Herfst in BeringenHerfst in Beringen
Herfst in BeringenHerfst in Beringen
Zoom

Nieuwe bvba: PMY Construction

Woensdag 22 november 2017
Jozef Lubandy uit Paal en Michaël Lubandy uit Beringen hebben de bvba PMY Construction opgericht met zetel aan de Tessenderlosesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van niet-elektrische panelen voor het opvangen van zonne-energie, de drainage van land- en bosbouwgrond en de aanleg van waterdistributienetten en rioleringen.

Een warm hart voor kinderen

Woensdag 22 november 2017
Beringen - Een warm hart voor kinderenZoomOcura Beringen-Mijn heeft een warm hart voor kinderen. In de maand oktober werden er samen met de bewoners wafels gebakken en verkocht ten voordele van de minderbedeelde kinderen van Beringen-Mijn. Tijdens de seniorenweek werd de opbrengst van de wafelverkoop overhandigd aan Patrick Moons van Rimo Beringen. Zij gaan er voor zorgen dat de opbrengst goed terecht komt.

Kaas- en wijnnamiddag in Corsala

Woensdag 22 november 2017
Beringen - Kaas- en wijnnamiddag in CorsalaZoomDinsdag kwamen bijna alle bewoners, serviceflatsbewoners en dagverblijvers van woonzorgcentrum Corsala samen voor een lekkere kaas en wijnnamiddag. Er werden 5 fijne kaassoorten voorgeschoteld met brood, druiven en lekkere wijnen. In de eetzaal waren ze met meer dan 100 en het was hierdoor een geslaagde namiddag. (Jean Beerten)
Kaas- en wijnnamiddag in CorsalaKaas- en wijnnamiddag in Corsala
Kaas- en wijnnamiddag in CorsalaKaas- en wijnnamiddag in Corsala
Zoom
De tewerkstelling in Belgische kmo's was nooit zo hoog, met Limburg als uitschieter. Dat meldde eht sociaal secretariaat SD Worx vandaag. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in bedrijven tot 100 werknemers het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, in Limburg met 1,3 procent.
In het bisdom Hasselt zijn twintigduizend vrijwilligers actief. Velen van hen nemen zelfs meer dan één engagement op binnen de Kerk. Naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk (5 december) wijst het bisdom Hasselt erop dat vrijwilligers niet alleen onmisbaar maar ook onbetaalbaar zijn.

Inbraak in onbewoond huis

Dinsdag 21 november 2017
Op de Heusdenseweg is ingebroken in onbewoond huis. Of de daders er buit hebben gemaakt, is niet geweten. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Nieuwe bvba: Vinson

Dinsdag 21 november 2017
Carlo Franssen en Ingrid Geirnaert, beiden uit Koersel, hebben de bvba Vinson opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen onder meer op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen. De bvba is gevestigd aan de Korspelheidestraat in Koersel.

Nieuwe vennootschap: Godelaine CA

Dinsdag 21 november 2017
Chris en Ann Godelaine, beiden uit Beringen, hebben de vennootschap onder firma (VOF) Godelaine CA opgericht met zetel aan De Vaal in Beringen. Doel van de vennootschap is de uitoefening van een tandartsenpraktijk.

Vzw RW MX TEAM opgericht

Dinsdag 21 november 2017
RW MX Team: dat is de naam van de vzw die door Werner Renders en Kathy Vansimpsen, beiden uit Beringen, én Cindy Voordeckers uit Laakdal werd opgericht. De zetel van de vzw is gevestigd aan de Irissenlaan in Paal. Tot  het doel van de vereniging behoort onder meer het promoten van de motorsport.

En die met blauwe ogen?

Dinsdag 21 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Beringen - En die met blauwe ogen?ZoomWist je dat je aan de kleur van de ogen van een uil, veelal kan zien wanneer hij vliegt en jaagt? Uilen met oranje ogen, zoals de oehoe (foto), vliegen meestal in de schemering. Uilen met zwarte ogen, zoals een kerkuil, vliegen meestal ’s nachts. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil, vliegen ook overdag. (Natuurpunt CVN)
Beringen - Deborah Ostrega zingt tegen partnergeweldZoomDankzij vzw Zijn Beweging tegen Geweld / Stop partnergeweld namen Deborah Ostrega en Ernst Löw een liedje op ten voordele van de vereniging. Deze week is het de 'Week tegen familiaal geweld' en 25 november is 'Internationale dag tegen geweld op vrouwen'. Elke dag doen 40 mensen in België aangifte van emotioneel misbruik in hun relatie. Emotioneel misbruik ondergraaft het normale functioneren en zelfvertrouwen van slachtoffers. "Heel trots om deze mooie song van Ernst Löw te mogen (…) Het hele nieuwsbericht

Leren werken met PC

Dinsdag 21 november 2017
Beringen - Leren werken met PCZoomGisterenavond werd in de Koerselse Brigidazaal voor de leden van KWB Koersel een lesavond georganiseerd om te leren omgaan met pc.  Men kon er kennis maken met de verschillende computersystemen. Ook de vragen van de leden over facebook, internetbankieren enz. werden beantwoord. (Jos Neys)


Leren werken met PCLeren werken met PC
Leren werken met PCLeren werken met PC
Zoom

Gratis naar... de échte 10CC?

Maandag 20 november 2017
Weet u wie vrijdagavond naar De Posthoorn in Hamont-Achel komt? 10CC! De echte! Oudere lezers zullen zich die formidabele popgroep uit de jaren '70 nog herinneren. 10cc behoort tot de meest inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de popmuziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10cc sinds de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

Eugeen Witkowski overleden

Maandag 20 november 2017
Beringen - Eugeen Witkowski overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Eugeen Witkowski overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Paula Geerdens overleden

Maandag 20 november 2017
Beringen - Paula Geerdens overledenGisteren is Paula Geerdens overleden, de weduwe van Agostino Ghielli. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt maandag 27 november (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

De 'Week van de afvalophaler'

Maandag 20 november 2017
Vandaag start de "Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler". Tijdens deze week vraagt Limburg.net aandacht voor het werk van die mensen. Limburg.net roept dan ook alle inwoners op om hun afvalophaler of parkwachter deze week eens in de bloemetjes te zetten. Je kan hen ook verrassen door een bedankje op je afvalzak of -bak te kleven. Er zijn speciale stickers te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.

Maria Gaethofs overleden

Maandag 20 november 2017
Beringen - Maria Gaethofs overledenOp 16 november is de uit Koersel afkomstige Maria Gaethofs overleden. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Lantmeesters-Geyskens in Genk.

Lekkere pannenkoeken!

Maandag 20 november 2017
Beringen - Lekkere pannenkoeken!ZoomPannenkoeken, het blijft jong en oud bekoren. Daarom was er gisteren ook veel volk op het pannenkoekenfeest van basisschool de Horizon in Beringen-Mijn. (foto's Hatice Baloglu)
Meer foto's op facebook.

Te Deum gezongen

Maandag 20 november 2017
Beringen - Te Deum gezongenZoomZondag werd er in de kerk van Beringen het Te Deum gevierd ter ere van het Koningshuis. Van de oud-strijders was Lambert Schepers aanwezig. In de misviering ging deken Marcel Meysen voor.In zijn homilie las de deken een brief voor Bisschop Mgr. Patrick Hoogmartens waarin deze opriep tot vreedzaamheid. Het gemeentebestuur bood nadien nog een receptie aan. (Jos Neys)
Meer foto's op facebook.

Twee woninginbraken

Zondag 19 november 2017
In een woning aan de Kreniststraat in Paal en in een huis aan de Kapelanijstraat in Beringen kwamen dieven over de vloer. Er zijn onder meer juwelen gestolen.

Win een dvd!

Zondag 19 november 2017
Beringen - Win een dvd!ZoomSinterklaas is in het land en de komende weken heeft hij de handen vol met het beklimmen van daken en zo. In het verleden waaide de wind door de bomen, lagen daken vol sneeuw en was het weer best lelijk. Hoe moet dat de komende dagen? Want de weermannen verwachten weer hogere temperaturen... Stijn Lodewijks vond daar zijn inspiratie in voor de nieuwe cartoon. Hebt u een goede tekst voor Zwarte Piet? Mail hem dan vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien win je die dvd wel!

En wie won de dvd?

Zondag 19 november 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Lien van de Woestyne. Ze mailde bovenstaand tekstje als reactie van de man achter het bureau. Overigens was het klaarblijkelijk een "zware" opgave, want we kregen nogal wat seksueel geladen en grensoverschrijdende inzendingen binnen... Straks een nieuwe opgave!
In Leopoldsburg werden tussen 3 en 17 november twee warenhuizen en een krantenwinkel overvallen.  De overvallers gingen telkens op een gelijkaardige manier te werk. Het eerste feit gebeurde op vrijdag 3 november.  Omstreeks 19.05 u kwamen drie personen een warenhuis op de Faytlaan binnen.  Volgens getuigen waren de verdachten in het zwart gekleed en gewapend met een mes, een steekpriem en mogelijk een handvuurwapen.  Enkele winkelbedienden werden verplicht de dagopbrengst te (…) Het hele nieuwsbericht

Damen en Dirikx 2de in Ereprijs AH

Zondag 19 november 2017
Beringen - Damen en Dirikx 2de in Ereprijs AHZoomIn aanloop naar het WK cyclobal speelden de HZG Beringen Elite Brecht en Niels het internationaal tornooi in Gent: “de Ereprijs AH”.  Tijdens het Gentse internationaal tornooi stoomden Brecht en Niels zich klaar voor het WK volgende week in het Oostenrijkse Dornbirn. Het Gentse duo Artak Voskanyan en Arnak Mhkitaryan, die voor Armenië uitkomen op dit WK, werden meteen aan de kant gezet met 10-0. De drie Duitse teams uit Nellingen, Obernfeld en Tann verloren met 7-2, 2-1 en 4-1. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Wedstrijdverslag Koersel - ZonhovenVoor het eerst dit seizoen heeft Koersel de nul kunnen houden en aangezien scoren niet een probleem is, leverde dit vandaag 3 welgekomen punten op. Koersel opende de debatten in de 5de minuut toen Nico Claes gelanceerd werd, maar de keeper redde met de voet. Dan bracht De Weerstand zichzelf een paar keer in problemen met een foute terugspeelbal; echter de Zonhovense aanvallen werden telkens afgeslagen. Aan het kwartier slaagde Diewert Alaerts erin een corner in doel te deviëren en verwende daarmee de (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel klopt Zonhoven VV

Zondag 19 november 2017
Beringen - Koersel klopt Zonhoven VVKoersel heeft deze namiddag thuis met 2-0 gewonnen van Zonhoven VV. Na twaalf wedstrijden staat Koersel veertiende met 12 punten. Turkse FC en Anadol deelden de punten. Uitslag: 1-1. Turkse FC staat na 12 wedstrijden zevende in de stand met 19 punten.

Charel Van Kets overleden

Zondag 19 november 2017
Beringen - Charel Van Kets overledenGisteren is Charel Van Kets overleden, de echtgenoot van Maria Macquoy. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.
Beringen - Mosselfeest Sint-Pietersgilde TervantZoomEr hing gisteren een mosselgeur in Tervant. AC Tervant maar ook de Sint-Pietersgilde organiseerde een mosselfeest. De mosselpotjes pruttelden op het vuur. Meer foto's op Paalonline.
Beringen - Miners winnen vlot in Sobabee 57-84Met 2 driepunters nam kapitein Reynders zijn ploeg onmiddellijk op sleeptouw. Van Baelen nam over en met een strakke ploegdefensie werd de thuisploeg in Q1 op 9-28 gezet. Sobabee vocht terug in Q2 , kon zelfs naderen tot 10pt , maar bij de rust bleef er een geruststellende voorsprong op her scorebord staan 33-49 Met vooral Boutsen-Vanderhoydonck nu aan het kanon bleven de Miners de tweede helft domineren. Eindstand 57-84

Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - Achel VVNadat Stal Sport drie wedstrijden na mekaar niet verloren had, moest het tegen een sterk Achel de duimen leggen. De eerste helft, die in een druilerige regen werd afgewerkt, kende een begin met Achel meteen aan het commando. In de eerste minuut moest doelman Plees zich al onderscheiden op een Achelse kans. En drie minuten later stond het bijna 1-0 toen een te korte terugspeelkopbal richting de Stalse goalie door Achel werd onderschept. De lob ging echter over. Van bij de aanvang sloop er paniek in (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Stalvoc verliest topper tegen HellvocZoomDe topper in 1ste Divisie tussen Stalvoc Heren A en de mannen van Hellvoc Hemiksem-Schelle eindigde op 1-3. Stalvoc kon zo de 1ste plaats van de jongens uit de Antwerpse Kempen niet overnemen. Stephan Volders maakte dit fotoverslag.

Stal verliest van Achel

Zaterdag 18 november 2017
Beringen - Stal verliest van AchelStal Sport is vanavond gaan verliezen bij Achel VV. Uitslag: 2-0.
Stal staat achtste met 17 punten uit 12 wedstrijden. AC Tervant verloor bij Standard Elen met 4-3 en staat twaalfde in de stand met 12 punten uit 12 matchen. KVK Beringen speelde 1-1 gelijk op het veld van Mechelen aan de Maas en staat derde in de stand met 22 punten uit 12 wedstrijden.

Weer overval in Leopoldsburg

Zaterdag 18 november 2017
Gisterenavond is er weer een overval gepleegd in Leopoldsburg, nu op krantenwinkel op 't Geleeg in de Heuvelstraat en ook weer door vijf mannen. Ook nu moesten de daders het stellen zonder buit. Door deze twee overvallen is de politie extra alert en ook bedrijven nemen extra maatregelen. Zo heeft de Colruyt Groep privébewakingsagenten ingehuurd. Dat is onder andere het geval bij de Okay in Paal.

Nieuwe vennootschap: F.S.V.

Zaterdag 18 november 2017
Free Services Vangeneugden, afgekort F.S.V.: dat is de naam van de vennootschap onder firma (VOF) die door Michaël Vangeneugden en Karlijn Poel, beiden uit Paal, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tuinaanleg en onderhoud van tuinen, leggen van opritten en terrassen én de verkoop van landbouw-, tuinbouw- en bouwproducten. De zetel van de VOF is gevestigd aan de Tervantstraat.

Etienne Moons overleden

Zaterdag 18 november 2017
Beringen - Etienne Moons overledenDonderdag is de uit Beverlo afkomstige Etienne Moons overleden, de echtgenoot van Gaby Peters. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt.

Aan moeder en kind

Zaterdag 18 november 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - Aan moeder en kindZoomElke zaterdag presenteren we je een tekst van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.
Uit de oude doos
Beringen - Herinneringen: het hoofdplein Beringse mijnZoomAfgelopen week werden de plannen bekend gemaakt voor de heraanleg van het plein voor de mijn. Voor ons de ideale gelegenheid om eens terug te blikken op dat plein.

Herinneringen: de Nieuwe Boulevard

Zaterdag 18 november 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Herinneringen: de Nieuwe BoulevardZoomElke week gaat Gust met een oude foto op zoek naar de locatie en maakt een nieuwe foto. Vandaag bekijkt hij 'De Nieuwe Boulevard' in Paal. En die is sindsdien al een paar keer vernieuwd!

De kauw (corvus monedula)

Zaterdag 18 november 2017
Beringen - De kauw (corvus monedula)ZoomDe kauw  is een luidruchtige gedrongen vogel. Hij is zwart met een grijs achterhoofd en vooral bekend omdat hij in schouwen broedt en op kerkzolders. Hij heeft een verenkleed met lichtgrijs achterhoofd en zijhals. De kauw geeft een vriendelijke aanblik met grijs-witte iris.Hij heeft een korte, scherpe donkere snavel.
Habitat: Broedt zowel in de onmiddellijke nabijheid van mensen in schoorstenen, vandaar om schoorsteenbrand te voorkomen regelmatig de schoorsteen proper laten (…) Het hele nieuwsbericht

Lidl in Leopoldsburg overvallen

Vrijdag 17 november 2017
Vanavond, even voor sluitingstijd, hebben vijf mannen, die hun gezicht onherkenbaar hadden gemaakt, het warenhuis Lidl op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg overvallen. Ze eisten geld, maar toen een van de kassiersters alarm sloeg, namen ze de vlucht, zonder buit. De lokale politie Kempenland kwam ter plaatse, net als deskundigen van het gerechtelijk labo. De politie nam de opnamen van de bewakingscamera's in beslag.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Mia Vermeulen overleden

Vrijdag 17 november 2017
Beringen - Mia Vermeulen overledenIn Beverlo is op 12 november Mia Vermeulen overleden, de weduwe van Jozef Stockmans. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Alnur failliet

Vrijdag 17 november 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Alnur uit de Koolmijnlaan in Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 december ingediend worden.

Extra rozen op Avonturenberg

Vrijdag 17 november 2017
Beringen - Extra rozen op AvonturenbergZoomVorig jaar startte de Rozenkring Exclusief met de aanplant van een historische rozentuin op de terril van Beringen. Er werden vandaag nog een 10-tal soorten bij aangeplant. Het plantgoed was van zeer hoge A-kwaliteit. De rozen werden geleverd door Rosenhof Schultheis, gespecialiseerd in historische rozen. Ondertussen is gebleken dat de rozen goed gedijen op de oude terril.
Extra rozen op AvonturenbergExtra rozen op AvonturenbergExtra rozen op Avonturenberg
Zoom

Volkstuintjes winterklaar

Vrijdag 17 november 2017
Beringen - Volkstuintjes winterklaarZoomIn een tuin is er altijd werk. Zo zijn de volkstuintje De Motten winterklaar gemaakt  Het strooien van kalk, wat goed is voor de te bewerken grond is bezig. Hier en daar nog wat snoeien en zelfs met oogsten is men nog bezig. Morgen komt er een hele ploeg samen om hetgeen gemeenschappelijk is op te ruimen. (Jos Neys)

Man (53) gewond bij botsing

Donderdag 16 november 2017
Beringen - Man (53) gewond bij botsingEen 53-jarige man uit Beringen is vanmorgen rond 6.30 uur gewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's. Het ongeval gebeurde op de Kanaalweg in Tessenderlo.

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Beringen - Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!

Film Prince terug in cinema

Donderdag 16 november 2017
Showbizz
Beringen - Film Prince terug in cinemaZoomDe film "Sign 'o' the Times" is volgende week in meer dan 80 bioscopen te zien en dient tevens als een wereldwijde fan-reünie. Op 20 november 1987 ging deze  legendarische concertfilm, geschreven en geregisseerd door His Royal Badness Prince, in première De film die muziekgeschiedenis heeft geschreven laat ook na 30 jaar nog goed zien hoe tijdloos en revolutionair Prince was in al zijn genialiteit. 84 explosieve minuten van pure energie waar zijn charisma (…) Het hele nieuwsbericht

En daar is de kerstverlichting

Donderdag 16 november 2017
Beringen - En daar is de kerstverlichtingZoomIn de straten van de verschillende centra in Beringen wordt momenteel de kerstverlichting opgehangen.
"We hebben sinds dit jaar een nieuw contract afgesloten voor het voorzien van eindejaarsverlichting in onze handelskernen. Het contract loopt drie jaar en kost 35.000 euro per jaar. Dit is een verhoging met 15.000 euro t.o.v. vorige jaren zodat we meer en mooiere verlichting kunnen hangen. De voorbije dagen zijn de paalarmaturen gehangen. Binnenkort volgen nog de overspanningen in Beringen (…) Het hele nieuwsbericht

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.

Beringen in de mist

Woensdag 15 november 2017
Vandaag gezien
Beringen - Beringen in de mistZoomVandaag luidt de titel eigenlijk: vandaag niet gezien! Op deze mistige, regenachtige en grijze dag viel er geen kleur te bespeuren. Of je nu een foto maakte in kleur of zwart-wit, het maakte niet uit. (Gust Ischen)

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.

After The Nova en Airbus op podium

Woensdag 15 november 2017
Showbizz
Beringen - After The Nova en Airbus op podiumZoomAlweer een geslaagde Durango Sessions gisterenavond bij Radio Benelux met een prima optreden van After The Nova, rock covers van Anouk tot AC/DC, sterk gebracht door de 2 frontzangeressen. Daarna was het de beurt aan Airbus uit Engeland die een stevige portie rock op het publiek los liet. Deze band uit Portishead begon eind jaren tachtig al met muziek en bracht een eerste album uit in 1988. De jaren nadien volgden nog verschillende albums en tours in Groot-Britannië. In 2002 stopte de groep en (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de schoorsteenveger!

Woensdag 15 november 2017
Vandaag gezien
Beringen - Daar is de schoorsteenveger!ZoomMet de winter in aantocht is het extra druk voor de schoorsteenvegers. Jaarlijks moeten schouwen gekuist worden en de schouw op het dak nakijken op vogelnestjes of verstoppingen, hoort er ook bij. Of is het voor de Sint? (Jos Neys)

Man (35) gewond bij botsing

Dinsdag 14 november 2017
Beringen - Man (35) gewond bij botsingOp de Paalsesteenweg raakten gisteren twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een 35-jarige man uit Beringen gewond.

Beringen - Stadsdiensten en politiekantoor geslotenNaar aanleiding van de Dag van de Dynastie, morgen 15 november zijn de stadsdiensten en het politiekantoor gesloten.

Nieuwe bvba: Santermans Projects

Dinsdag 14 november 2017
Frank Santermans uit Herk-de-Stad heeft de bvba Santermans Projects opgericht met zetel aan de Genebroekstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van afsluitingen en omheiningen en het aanleggen van inritten.

Hangouderen en toogfilosofen

Maandag 13 november 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Hangouderen en toogfilosofenZondagvoormiddag zak ik al eens af naar mijn stamcafé P’-Ilske in Paal. Daar houden de aanwezigen de vinger aan de pols van de actualiteit. De hangouderen en hangsenioren behandelen daar in een uurtje tijd alle wereldproblemen en bespreken vurig de sportgebeurtenissen. Met gemak kan je hen ook toogfilosofen noemen. Als ik dan huiswaarts keer heb ik het gevoel iets wezenlijks te hebben bijgedragen aan een betere wereld want ik hang en filosofeer uitbundig mee. Tot je na de siësta beseft dat er toch (…) Het hele nieuwsbericht

11.11.11-actie tijdens gemeenteraad

Maandag 13 november 2017
Beringen - 11.11.11-actie tijdens gemeenteraadZoomTijdens de gemeenteraad van vanavond werd naar jaarlijkse traditie geld ingezameld voor 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging.

Marcel Wilkowski overleden

Maandag 13 november 2017
Beringen - Marcel Wilkowski overledenZaterdag is Marcel Wilkowski overleden, de echtgenoot van Anny Bensch. Hij was 79 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Reeds een tijdlang kreeg de PZ Beringen/Ham/Tessenderlo aangiftes dat er op het kerkhof Hoogveld te Tessenderlo bloemstukken en andere ornamenten gestolen werden van de graven aldaar. In een poging om de dader(s) te vatten verhoogde de lokale politie haar toezichten ter plaatse, op vraag van de burgemeester van Tessenderlo. Tijdens zo’n toezicht vorige donderdagavond controleerde de politieploeg een tachtiger, die hun aandacht trok. Toen ze hem de kofferruimte van zijn auto lieten openen, bleek deze (…) Het hele nieuwsbericht

Alphonsine Claes overleden

Maandag 13 november 2017
Beringen - Alphonsine Claes overledenGisteren is Alphonsine Claes overleden, de weduwe van Marcel Lameyse. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Maria Thys overleden

Maandag 13 november 2017
Beringen - Maria Thys overledenZaterdag is Maria Thys overleden, de weduwe van Karel Ooms. Zij was 80 jaar.  Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Gust Vanbrabant overleden

Maandag 13 november 2017
Beringen - Gust Vanbrabant overledenZaterdag is Gust Vanbrabant overleden, de weduwnaar van Clementine Smeulders. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Woensdag (19.15 uur) is er daar een avondwake.

Jos Ruysen overleden

Maandag 13 november 2017
Beringen - Jos Ruysen overledenZaterdag is Jos Ruysen overleden, de echtgenoot van Viviane Van Becelaere. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Herfstontbijt wijkschool De Beerring

Maandag 13 november 2017
Beringen - Herfstontbijt wijkschool De BeerringZoomGisteren werd in het Hof ter Schaarbeek een ontbijtbuffet geserveerd ten voordele van de wijkschool. Er was een grote tombola, de kindjes konden zich laten schminken en er was ook een cavabar. Deze ontbijtdag werd georganiseerd door het oudercomité. Juf Annick, juf Nelle en directeur Geert Wauters werkten ook mee. (Jos Neys)  Bekijk de foto's op facebook.

KVK Beringen stelt jeugd voor

Maandag 13 november 2017
Beringen - KVK Beringen stelt jeugd voorZoomAfgelopen weekend werden de jeugdploegen voorgesteld bij KVK Beringen. En daarbij werd ook een pitslampentoch georganiseerd. Zo werd het een gezellige avond voor de kinderen en hun familie.
Bekijk hier het fotoverslag van Steven Guessoum.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal klopte United Beverlo FL Zutendaal. Uitslag: 4-3. Koersel verloor met 6-3 in Schoten.

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!
Beringen - Lekker ontbijten dankzij ChiromeisjesZoomNaar jaarlijkse traditie hebben de Chiromeisjes van Koersel City hun ontbijtkorvenactie gehouden. Maar liefst 641 personen hebben kunnen genieten van al dat lekkers dat aan huis geleverd werd. De opbrengst gaat integraal naar de nieuwbouw 'Den Abri' van de Chiro.
Beringen - Wedstrijdverslag Bregel - Weerstand KoerselKoersel speelde met een rouwband wegens het overlijden van de vader van trainer Frank Lemmens. In de eerste schermutselingen kwam de Weerstand dicht bij de openingstreffer maar de knal van Nico Claes spatte op de staander (2’). Bregel was daarna lange tijd aan zet maar maar kreeg de bal ook niet tegen het net. Na de pauze kwam Koersel enigszins bijzonder op voorsprong toen bij een corner Marco Helsen en de boksende doelman botsten en Alessio Del Freo het leder met een halve omhaal op doel terugstuurde (…) Het hele nieuwsbericht

Bregel - Koersel 3-2

Zondag 12 november 2017
Beringen - Bregel - Koersel 3-2Koersel heeft vanmiddag met 3-2 verloren op het veld van Bregel. Koersel staat veertiende in de stand met 9 punten uit 11 wedstrijden. Flandria Paal won met 1-2 in Gruitrode en staat na 11 matchen negende met 15 punten.Turkse FC speelde thuis 3-3 gelijk tegen Achel VV. In de stand staat Turkse zevende met 18 punten uit 11 wedstrijden.

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
Beringen - En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - OpitterOok op de eerste speeldag van de tweede periode wist Stal Sport drie punten binnen te halen. Onder het goedkeurend oog van quasi de voltallige veteranenploeg versloeg Stal de bezoekers uit Opitter met 3-2. Op basis van de eerste helft is deze overwinning wellicht verdiend te noemen. Stal zocht combinerend de weg naar doel, terwijl Opitter vaak de lange bal hanteerde, wat vaak niet lukte. Het eerste kwartier was het nochtans aftasten aan weerszijden. Het spel golfde heen en weer, met in de 8ste minuut een (…) Het hele nieuwsbericht

Eetdag Chirojongens Stal

Zondag 12 november 2017
Beringen - Eetdag Chirojongens StalZoomZaterdag 11 november vond de jaarlijkse eetdag van de chirojongens plaats in de parochiezaal van Stal. Dit jaar staken er 170 de benen onder tafel. Aan het buffet ging het heel vlot dankzij  de vele medewerkers in de keuken en achter het buffet. Het aantal aanwezigen is een flinke steun en stimulans voor de chirojongens  (Jean Beerten) Bekijk nog foto's op facebook.
Beringen - Limburgse Connectie wint 'K doecht 'tZoomVrijdag 10 november organiseerde N-VA Beringen haar 4de 'K doecht' t kwis'. 35 ploegen streden mee voor de overwinning in een uitverkochte zaal. Uiteindelijk ging de "Limburgse Connectie" met de zege aan de haal.
Limburgse Connectie wint 'K doecht 'tLimburgse Connectie wint 'K doecht 't
Zoom

Cyclobaltornooi Het Zwarte Goud

Zondag 12 november 2017
Beringen - Cyclobaltornooi Het Zwarte GoudZoomBrecht Damen en Niels Dirikx van cyclobalclub Het Zwarte Goud speelden zaterdag een trainingstornooi tegen een Duitse Elite selectie. Vandaag kan je in de sporthal van Beverlo van 10 tot 15u Vlaanderens jeugd en de top van het Duitse Ginsheim bewonderen in 33 wedstrijdjes. Iedereen is welkom. (foto's Patrick Cosemans)
Cyclobaltornooi Het Zwarte GoudCyclobaltornooi Het Zwarte Goud
Cyclobaltornooi Het Zwarte GoudCyclobaltornooi Het Zwarte Goud
Zoom
Beringen - Miners verliezen van Malle met 80-81Na een gelijkopgaande eerste helft konden de Miners toch nog 8 punten afstand nemen aan de rust. In een zeer zwak derde kwart ging het dan echter van kwaad naar erger. Hun nummer 11 bleek onstopbaar (31 punten) en Malle kwam zelfs 10 punten voor. In kwart 4 konden de Miners met een betere defensie terug langszij komen en in de laatste minuten kwamen beide ploegen om beurt op voorsprong maar op het eindsignaal scoorde Malle de winnende korf. Een harde noot om te kraken voor de erg ontgoochelde Beringse (…) Het hele nieuwsbericht

KVK Beringen verliest van Helson

Zaterdag 11 november 2017
Beringen - KVK Beringen verliest van HelsonKVK Beringen heeft vanavond thuis verloren van Helson Helchteren. uitslag: 0-1. KVK Beringen staat met 21 punten derde in de stand op één punt van Herkol en op twee punten van Helson.
AC Tervant verloor met 0-2 van KSK Meeuwen en staat na 11 werstrijden twaalfde met 12 punten. Stal Sport versloeg Opitter met 3-2 en staat 8ste met 17 punten uit 11 wedstrijden.
Beringen - N.-Limburg boven in tuinaanlegwedstrijdZoomDe Noord-Limburgse tuinaanleggers hebben het goed gedaan in de wedstrijd "Limburgse Tuinaannemer van het jaar", die nu al voor het vijfde jaar op rij door de beroepsvereniging VBTL – Vereniging voor de Betere Tuinaanleggers in Limburg - werd georganiseerd. Dat bleek gisteravond bij de bekendmaking van de winnaars. En dat zijn:
Categorie – 250 m² • Gouden medaille – Jan Pepels tuinaanleg (Neerpelt) • Zilveren medaille – Ward Gielkens (…) Het hele nieuwsbericht

Opening Choc-o-fieke

Zaterdag 11 november 2017
Beringen - Opening Choc-o-fiekeZoomIn Beverlo Dorp 45 openden Michel De Ville en Carine Bamps Choc-o-fieke, een pop-up chocoladezaak. Je kan er van woensdag tot en met zaterdag terecht voor ambachtelijke chocoladeproducten. (Patrick Knuyt)

Wapenstilstand

Zaterdag 11 november 2017
Gekleurde Woorden
Beringen - WapenstilstandZoomVandaag 11 november is het Wapenstilstand, ook de inspiratie van Edith deze week.

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Beringen - Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

De weg naar Korspel

Zaterdag 11 november 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - De weg naar KorspelZoomDit punt in Beverlo is nog goed te herkennen. Weet jij nog iets over de handelzaken op de twee hoeken?

Echt judasoor

Zaterdag 11 november 2017
Beringen - Echt judasoorZoom Bij een judasoor of echt judasoor (Auricula Judea) is het vruchtlichaam afstaand of hangend, schelp tot oorvormig met een diameter van 2 tot 8 cm. Het echt Judas oor is aan de bovenzijde centraal aan het substraat gehecht, fijn donzig, bruin-roze tot olijf bruin grijs. Aan de onderzijde is hij gerimpeld, geplooid en rood tot olijfbruin soms wit berijpt door de sporen. Het judasoor zou eetbaar zijn en veel gebruikt worden in de Chinese en Japanse keuken. Voorkomen: Op takken of stammen van vlier, ook op andere loofbomen en struiken. Ze zijn te vinden van het voorjaar tot in de herfst.

Vakschool Beringen

Zaterdag 11 november 2017
Uit de oude doos
Beringen - Vakschool BeringenZoomVandaag nog een foto uit de oude doos van de voormalige vakschool in Beringen. Daar loopt dit weekend nog de expo CURRICULUM, een ideaal moment om de school nog eens te bezoeken. Deze zal immers grotendeels afgebroken worden. Bedoeling is dat dit oudste stuk bewaard wordt in de nieuwe stadsontwikkeling. De expo is zaterdag en zondag nog open van 13u tot 17u.

De zon schildert...

Vrijdag 10 november 2017
Vandaag gezien
Beringen - De zon schildert...ZoomElke zonsondergang is zoals een schilderij, laat Gust Ischen weten. En dat klopt!

Stalvoc gaat voor eerste plaats

Vrijdag 10 november 2017
Ploeg in de kijker
Beringen - Stalvoc gaat voor eerste plaatsZoomOp zaterdag 18 november zal het stomend spannend zijn de Stalvoc-arena aan de Rolweg 9 te Stal-Beverlo. Die avond komt immers de huidige leider in 1ste Divisie A (Hellvoc Hemiksem) zijn plaats verdedigen tegen de Heren A van Stalvoc. Onze heren zijn – en dat mag algemeen geweten zijn – uitermate gebeten om die avond alvast minstens op gelijke hoogte te komen en zo mogelijk zelfs de titel van nummer 1 over te nemen. Dat de volleybalclub van STALVOC steeds kan beschikken over een vurig (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vandeweyer overleden

Vrijdag 10 november 2017
Beringen - Mia Vandeweyer overledenDinsdag is in Qatar de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mia Vandeweyer overleden, de echtgenote van Willy Meukens. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

'Schandalig, zo onze klanten lokken'

Vrijdag 10 november 2017
Commentaar
'Schandalig dat be-Mine en Beringen onze klanten lokken', lees ik deze ochtend als titel in "Het Belang van Limburg". "Een bonnenboekje dat door handelaarsverenigingen van Beringen-centrum en be-Mine in de buurgemeenten is verspreid om klanten naar Beringen te lokken, zorgt voor gemengde reacties in Heusden-Zolder. Sevim Kilialioglu, mama van twee en zaakvoerder van een groenten- en fruitwinkel op de Koolmijnlaan en kledingwinkel Tatou Name, is niet te spreken over de aanpak van Beringen", zo kopt (…) Het hele nieuwsbericht

Expo kunstkring Palarte

Vrijdag 10 november 2017
Beringen - Expo kunstkring PalarteZoomKunstkring Palarte is weer klaar voor hun jaarlijkse tentoonstelling in OC De Buiting. De leden van de Paalse kunstrking stellener hun nieuwste werken tentoon. De expo is open op 11,12,15,18 en 19 november van 14u tot17u. Zondag 12 november om 15u is er de officiële opening.

Rosa Claes overleden

Vrijdag 10 november 2017
Beringen - Rosa Claes overledenWoensdag is de uit Koersel afkomstige Rosa Claes overleden, de weduwe van Marcel Verhagen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.
Showbizz
Beringen - Bert Gabriëls met SHUT your FACE bookZoomKomiek Bert Gabriëls gaf vandaag twee geslaagde optredens in het Casino van Beringen met zijn show SHUT your FACE book . Dat is een humoristische show voor leerlingen van de tweede en derde graad, over de voordelen en nadelen van de nieuwe sociale media. De show behandelt o.a. Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram en gaat in op privacy bescherming, profilering en online pesten.

Carmina Deriu overleden

Donderdag 9 november 2017
Beringen - Carmina Deriu overledenVandaag is Carmina Deriu overleden, de weduwe van Antonio Poddighe. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents.

Maria Vertessen overleden

Donderdag 9 november 2017
Beringen - Maria Vertessen overledenGisteren is Maria Vertessen overleden, de weduwe van Jozef Ickmans. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Stem bib Beringen voor Bib Web Award

Donderdag 9 november 2017
Beringen - Stem bib Beringen voor Bib Web AwardMorgen is de laatste dag om jouw stem uit te brengen voor het genomineerde testproject 'digitaal lezen in het secundair onderwijs'! De bib van Beringen is genomineerd voor de Bib Web Awards in de categorie ‘Vroegwijs’ en dit voor het testproject 'digitaal lezen in het secundair onderwijs'.
“We moedigen via dit project 500 jongeren en hun leerkrachten aan om te blijven lezen, door boeken digitaal aan te bieden via een les digitaal lezen en het toekennen van een testaccount. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Opening Het Bierhuis

Donderdag 9 november 2017
Beringen - Opening Het BierhuisZoomIn Koersel aan de Pieter Vanhoudtstraat 64 opende gisteren Het Bierhuis. Wim Everts ontvangt graag jong en oud. Wim serveert een 70-tal Belgische bieren. Café is langs achter ook bereikbaar via de parking van het kerkhof en er is ruim terras met speeltuin. (Patrick Cosemans)

Heerlijke Hollandse rock bij Durango

Woensdag 8 november 2017
Showbizz
Beringen - Heerlijke Hollandse rock bij DurangoZoomDe Durango Sessies bij Radio Benelux op dinsdagavond blijven een vaste waarde waar veel luisteraars en bezoekers naar uit kijken. Zo waren gisteren de verwachtingen hoog gespannen voor het optreden van Cal & The Leavin' Train. De band uit het Nederlandse Heerlen begon meteen sterk aan hun set op het podium bij Radio Benelux. Zangeres Cal Eurlings pakt je meteen met je nekvel en laat je niet meer los. Ze zingt, speelt mondharmonica en gitaar met een natuurlijke charme en spontaniteit. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Luc Bastiaensen

Woensdag 8 november 2017
Luc Bastiaensen uit Paal en Frederik Bastiaensen uit Borgerhout hebben de gewone commanditaire vennootschap Luc Bastiaensen Consultancy opgericht met zetel aan de Tervantstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het begeleiden van de bedrijfswereld, de overheid en particulieren in verband met zelfsturing en coaching.

Jef Daniels overleden

Woensdag 8 november 2017
Beringen - Jef Daniels overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Jef Daniels overleden, de echtgenoot van Elly Vliegen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aldaar.

Maria Vanhoudt overleden

Woensdag 8 november 2017
Beringen - Maria Vanhoudt overledenGisteren is Maria Vanhoudt overleden, de weduwe van Fons Haegdorens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

38,5 procent meer leefloners

Dinsdag 7 november 2017
Vorig jaar waren er in Beringen 131 leefloners, nu 181. Dat is een stijging met 38,5 procent.
Showbizz
Beringen - DJ Severe genomineerd voor Red Bull AwardZoomLore Severi uit Paal, beter bekend als DJ Severe is genomineerd voor de Red Bull Elektropedia Awards 2017 in de categorie 'Belgian DJ Top 100'. Stemmen voor Lore kan via deze link.

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
Beringen - De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)

Nieuw legermuseum

Maandag 6 november 2017
Leopoldsburg krijgt een nieuw legermuseum. Het wordt ondergebracht in het Chinees paviljoen van de Commandant van de Genie. Het gebouw staat al twee jaar leeg. Het museum wordt binnenkort geopend.
Beringen - Steakdag De Limburgse TrekpaardenfokkersZoomOp zondag 5 november organiseerde De Limburgse Trekpaardenfokkers reeds voor de veertiende keer hun jaarlijkse steakdag. Bestuurslid Paul Vanderhoeydong wist te vertellen dat er in zaal St.-Trudo in Linkhout 280 mensen kwamen genieten van een malse steak, vidé of koude schotel. De Limburgse Trekpaardenfokkers verenigt een 80-tal Belgische trekpaardenfokkers van over heel Limburg waaronder ook een grote groep uit Beringen.
Het doel van de vereniging is de fokkerij en het recreatief gebruik (…) Het hele nieuwsbericht
Steakdag De Limburgse TrekpaardenfokkersSteakdag De Limburgse Trekpaardenfokkers
Zoom

Lisette Schaeken overleden

Maandag 6 november 2017
Beringen - Lisette Schaeken overledenZaterdag is Lisette Schaeken overleden, de echtgenote van Valentijn Mertens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Beringen - Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Beringen - Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Beringen - Wedstrijdverslag Koersel - HoepertingenKoersel heeft weinig moeite gehad om Hoepertingen een pak voor de broek te verkopen! Wel was er meeval toen Marckx voor de bezoekers de open doelkans miste om op voorsprong te komen (10’). Even later kon Simsek de bal tegen de doellijn nog net binnenhouden en voorbrengen. De keeper en een verdediger beroerden de bal nog maar Nico Claes kon scoren : 1-0 (13’). Op een corner van Alessio Del Freo klom Diewert Alaerts het hoogste aan de 2de paal en kopte binnen : 2-0 (20’). Dan volgde een (…) Het hele nieuwsbericht

Regenbogen

Zondag 5 november 2017
Vandaag gezien
Beringen - RegenbogenZoomNa de flinke regen- en hagelbui van deze middag kon je bij de opklaringen mooie regenbogen spotten. We kregen deze foto's van Gust Ischen en Patrick Haesevoets.
RegenbogenRegenbogen
Zoom

Stal wint van Paal

Zondag 5 november 2017
Beringen - Stal wint van PaalStal Sport heeft vandaag gewonnen van Flandria Paal. Uitslag: 1-3. Stal staat negende met 14 punten uit 10 wedstrijden. Flandria Paal staat na 10 matchen elfde met 12 punten. AC Tervant versloeg Grote Heide met 0-4 en staat twaalfde met 12 punten uit 10 matchen. Koersel versloeg Hoepertingen met 5-1 en staat veertiende in de stand met 9 punten uit 10 wedstrijden. KVK Beringen won met 1-3 op het veld van Herk FC en staat tweede in de stand met evenveel punten als Herkol, dat periodekampioen werd. Turkse FC verloor met 2-1 in Opitter en staat zesde met 17 punten uit 10 wedstrijden.

Volle maan

Zondag 5 november 2017
Vandaag gezien
Beringen - Volle maanZoomVanmorgen om 8 uur stond de maan op de plaats waar in de zomer de zon staat. Jos Neys nam deze mooie foto in het centrum van Beringen.

Bepavoc verliest van Stalvoc

Zondag 5 november 2017
Beringen - Bepavoc verliest van StalvocZoomEen derby tussen twee Beringse clubs is altijd extra spannend. In het volleybal 2de provinciale dames verloor Bepavoc Beringen in de sporthal van Paal van Stalvoc Beverlo A met 0-3.
Bekijk het fotoverslag van Stephan Volders op facebook.

Bertha Schraeyen overleden

Zaterdag 4 november 2017
Beringen - Bertha Schraeyen overledenGisteren is Bertha Schraeyen overleden, de echtgenote van Bèr Mechelmans. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.


Pater Carremansstraat in Paal

Zaterdag 4 november 2017
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Pater Carremansstraat in PaalZoomVandaag trekt Gust voor zijn rubriek naar Paal centrum.

Roodbruine slanke amaniet

Zaterdag 4 november 2017
Beringen - Roodbruine slanke amanietZoomDe roodbruine slanke amaniet (Amanita Fulva) heeft een eivormige hoed dan vlak met een verhoogd centrum. De diameter bedraagt van 4 tot 9 cm. Hij is glad en heeft een oranje tot roodbruine kleur met een gestreepte bleke rand. De lamellen zijn wit van kleur. De steel heeft een diameter van 10 tot 15 mm. en een lengte van 7 tot 10 cm. De steel is wit tot créme gekleurd met een oranje bruine tint en met een grote zakvormige, vliezige, wittige tot bleek oranje bruine beurs om de steelbasis, het (…) Het hele nieuwsbericht

FC Beringen

Zaterdag 4 november 2017
Uit de oude doos
Beringen - FC BeringenZoomWe kregen nog deze foto van Antonio Parisi (onder 2de van links)
Staan nog op de foto: Donato Lallo, Carlo Dries, Freddy Witters , Pompeo Ceci, Toontje Parisi, Roger Vanlook en Michel Agricola. Ken jij de anderen?

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Beringen - Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Bosland

Vrijdag 3 november 2017
De bvba Juna Holding uit Heppen, Wouter Van Loo uit Diepenbeek, de gewone commanditaire vennootschap Wouter Van Loo Financieel Advies uit Diepenbeek, Dominique Nijsten uit Beverlo, Dominique Nijsten Financieel Advies uit Beverlo, Lutgarde Maes uit Peer en de gewone commanditaire vennootschap Lubra uit Peer hebben de bvba Bosland opgericht met zetel aan de Hoofdstraat in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is het optreden voor bank-, beleggings- en verzekeringsdiensten.

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht
Vanmorgen rond 8.15 uur ontstond rookontwikkeling aan de stookolieketel in een kelder aan de Gaston Oomslaan. Er werd een beroep gedaan op de brandweer.

Elvire Sas overleden

Donderdag 2 november 2017
Beringen - Elvire Sas overledenGisteren is Elvire Sas overleden, de weduwe van Marcel Vandepoel en de levensgezellin van wijlen War Das. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Bouwbedrijf failliet

Donderdag 2 november 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft bouwbedrijf All in One uit Beringen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 december worden ingediend.

Oproep kampioenenhulde

Donderdag 2 november 2017
Beringen - Oproep kampioenenhuldeZoomDe stad Beringen organiseert ook dit jaar weer een sportieve kampioenenhulde. Behaalde iemand van je sportclub een gewestelijke, Limburgse, Vlaamse of Belgische titel? Of ken je iemand die een straffe sportieve prestatie heeft neergezet? Dan mag je dat laten weten aan de sportdienst via jeugdensport[!]beringen.be of via 011/430230. En wie weet sta jij dan op het podium op zaterdag 6 januari 2018 bij de jaarlijkse kampioenenhulde.

Tentoonstelling 4-Art

Donderdag 2 november 2017
Beringen - Tentoonstelling 4-ArtZoomNa een wat langere pauze tijdens de zomer en nazomer, opent Galerij Bel-Art opnieuw zijn deuren. Dit met een groepstentoonstelling met interessant werk van maar liefst 4 artiesten: Elke Goris, Lien Liekens, Jos Bollen en Ivo Henkens.
De expo is te bezichtigen op de zondagen 5,12, 19 en 26 november telkens van 14u tot 18u in Galerij Bel-Art.
Adres: Willelstraat 22, Paal.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).

Auto gestolen op Molendijk

Woensdag 1 november 2017
Beringen - Auto gestolen op MolendijkOp de Molendijk in Beringen gingen dieven met een auto aan de haal. De politie kreeg vanochtend om 4.45 uur melding van de feiten.

Allerheiligen

Woensdag 1 november 2017
Beringen - AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, een dag dat we stilstaan bij onze dierbare overledenen.
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen