Het overige nieuws

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

570 euro voor Kinderkankerfonds

Vrijdag 30 november 2018
Beringen - 570 euro voor KinderkankerfondsDe band ALTO FREJO wil via deze weg de vele marktbezoekers bedanken voor hun vrijgevigheid tijdens hun optreden op de markt van Paal afgelopen zondag. Bijzondere dank ook aan de KVLV van Paal voor hun gulle bijdrage. Zo werd er 570€ gestort op de rekening van de Warmste Week ten voordele van het Kinderkankerfonds. 

Ondertussen, op de collegesite...

Vrijdag 30 november 2018
Vandaag gezien
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomNa een paar dagen van inactiviteit zijn de afbraakwerken op de site van het oude college terug gestart. Het dak ging er af! (Patrick Haesevoets)

Ongeval met fietser

Vrijdag 30 november 2018
Beringen - Ongeval met fietserEen 38-jarige fietser uit Leopoldsburg is deze voormiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Koolmijnlaan in Beringen. De man reed op een speed pedelec, dat is een elektrische fiets die 45 km/u haalt.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Beringen - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Lambert Doucet overleden

Vrijdag 30 november 2018
Beringen - Lambert Doucet overledenVandaag is Lambert Doucet overleden, de echtgenoot van Mathilde Libaers. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Woninginbraak in Zuidstraat

Vrijdag 30 november 2018
Beringen - Woninginbraak in ZuidstraatDieven drongen gisterenavond via de achterdeur binnen in een huis aan de Zuidstraat in Beverlo. Of zij er buit konden maken, is nog niet geweten.

Louis Vandevoort overleden

Vrijdag 30 november 2018
Beringen - Louis Vandevoort overledenGisteren is Louis Vandevoort overleden, de echtgenoot van Lucienne Baeten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Stal waarna begroeting in het funerarium in Koersel.

Berke Dekens overleden

Vrijdag 30 november 2018
Beringen - Berke Dekens overledenGisteren is Berke Dekens overleden, de weduwnaar van Aggy Wouters. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Koersel.

Armand Husson overleden

Vrijdag 30 november 2018
Beringen - Armand Husson overledenGisteren is Armand Husson overleden, de echtgenoot van Lisette Mertens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Maria Sas overleden

Vrijdag 30 november 2018
Beringen - Maria Sas overledenWoensdag overleed de uit Paal afkomstige Maria Sas, de weduwe van Jan Jannes. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Domenico Cotrufo overleden

Donderdag 29 november 2018
Beringen - Domenico Cotrufo overledenGisteren is in Koersel Domenico Cotrufo overleden, de echtgenoot van Anna Paolo. Hij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Lasershoot for Life

Donderdag 29 november 2018
Beringen - Lasershoot for Life
De Scouts en Gidsen van Beringen centrum organiseren op zaterdag 15 december een lasershoot. Per spel betaal je slecht €2. Er zullen ook drankjes en hapjes worden voorzien. En dat allemaal in het kader van de Warmste Week.

Bellydance for Life

Donderdag 29 november 2018
Beringen - Bellydance for Life
Shaken voor het goede doel is wat buikdansschool Bellydance by Johanna gaat doen voor het goede doel. Op 16 december kan je deelnemen aan verschillende programma's. Naast buikdansen is er ook een workshop over zijden sluiers en make-up. Johanna Rediers ontvangt je graag in de  Vijfsprong, Sportweg 8, 350 Lummen. Inschrijven via www.orientaalsedans.be en buikdans[!]gmail.com. Meer info via deze link. 

1500 euro voor Bednet

Donderdag 29 november 2018
Beringen - 1500 euro voor BednetZoomOp dinsdag 27 november ontving Inner Wheel Beringen twee vertegenwoordigers van Bednet, Marion en Jenny. Zij ontvingen een cheque van € 1500. Hiermee wil Inner Wheel een steentje bijdragen aan het goede werk dat Bednet levert : zieke kinderen houden vanuit het ziekenhuis of van thuis uit via webcam contact met het klasgebeuren. Zo blijven ze up to date en nemen deel aan belangrijke klasmomenten.

1464,83 euro voor Rode Neuzen Dag

Donderdag 29 november 2018
Beringen - 1464,83 euro voor Rode Neuzen DagZoomZwemclub Beringen-Mijn organiseerde afgelopen weekend een sponsordag ten voordele van de Rode Neuzen Dag. En dat leverde een mooi bedrag van 1.464,83 euro op!
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Fietser (14) gewond bij aanrijding

Woensdag 28 november 2018
Beringen - Fietser (14) gewond bij aanrijdingVanochtend raakten en auto en een 14-jarige fietser uit Beringen betrokken in een aanrijding op de Koolmijnlaan. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Beringen - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Beringen - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Wils overleden

Woensdag 28 november 2018
Beringen - Willy Wils overledenGisteren is Willy Wils overleden, de echtgenoot van Els Aerts. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Aline Pauwels overleden

Woensdag 28 november 2018
Beringen - Aline Pauwels overledenIn Beringen is maandag Aline Pauwels overleden, de echtgenote van Robert Jansen. Zij was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Heusden-Centrum.

Oscar De Moerlooze overleden

Woensdag 28 november 2018
Beringen - Oscar De Moerlooze overledenZaterdag is de uit Beverlo afkomstige Oscar De Moerlooze overledeh, de echtgenoot van Rosa Lemmens. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum. Donderdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Beyne in Heusden.
Inge's keukengeheimen
Beringen - Gegratineerde croque met spekjes en champignonsZoomWoensdagmiddag, het word al wat frisser, dus als de kids thuis komen, schotel ik ze graag iets warms voor. Omdat het niet altijd een eitje of soep kan zijn, maak ik al eens croque. Dus deze week eens een tussendoortje Onlangs moesten we in Beringen centrum zijn en aangezien we wat te vroeg waren, en eigenlijk ook wel een klein hongertje hadden, zijn we in Het Voorste Huis wat gaan knabbelen, dus het ideetje van deze croque heb ik daar gepikt want oh wat had die gesmaakt. Enkel heb ik er geen kip bij gedaan zoals (…) Het hele nieuwsbericht

Internetgazet steunt uw Warmste Week

Woensdag 28 november 2018
Beringen - Internetgazet steunt uw Warmste WeekOver een maand start de Warmste Week van Studio Brussel, een week lang marathonradio voor het goede doel. Maar nu al worden overal in het land benefietacties georganiseerd, zodat tijdens die slotweek de opbrengst kan overhandigd worden, al dan niet aan het podium in Wachtebeke. Ook in Beringen staan er tientallen acties voor vele goede doelen op het programma. De Internetgazet Beringen wil hen met veel plezier een mediasteuntje geven. Stuur alle info over je actie en goede doel naar beringen[!]internetgazet.be. Veel warmte en succes gewenst.

Man laat auto achter en rent weg

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Een man liet deze namiddag een auto achter op de Hamsesteenweg in Leopolsburg en rende weg. De reden daarvan is niet gekend. De politie liet het voertuig wegtakelen.
Beringen - VBS Westakker in actie voor De TerrillingDe zorg- en ondersteunende leraren van VBS Westakker in Beverlo zullen tijdens de drukste week net voor Kerstmis zorgen voor al hun collega's. Ze maken van het lerarenlokaal een zeer gezellige plaats waar ze iedereen eventjes zullen verwennen met wat lekkers en wat moois zoals kaarsjes en kaartjes, plantjes en washandjes, snoep, soep, cake en koek en natuurlijk ook koffie en thee en andere lekkere drankjes. Elke collega kan door een kleine bijdrage via inschrijving laten weten wat ze verlangen... De (…) Het hele nieuwsbericht

Lekkere speculaas voor De Heg

Dinsdag 27 november 2018
Beringen - Lekkere speculaas voor De HegDe Heg in Beringen is een bezigheidstehuis van het Weyerke. Daar bieden ze een warme thuis aan de bewoners. Uiteraard zijn hier ook middelen voor nodig. Daarom bakken de families zelf speculaas voor een extra centje om de werking van De Heg extra te ondersteunen.

Koekenbak door De Beerring

Dinsdag 27 november 2018
Beringen - Koekenbak door De BeerringDe leerlingenraad van basisschool De Beerring steunt dit jaar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder tijdens de warmste week en doet hiervoor mee aan de Ketnet-Koekenbak. Maandag 17 december zullen ze aan de leerlingen van het 3e tot het 6e leerjaar in de eetzaal allerlei lekkers verkopen.

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Beringen - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Leenaers overleden

Dinsdag 27 november 2018
Beringen - Fina Leenaers overledenVandaag is Fina Leenaers overleden, de weduwe van Jozef Pauwels en van Roman Krampiltz. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht
Roel Eerdekens en Jill Lemmens, beiden uit Koersel, hebben de bvba Roel Eerdekens Chapewerken opgericht met zetel aan de Rechtestraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Georgette Neven overleden

Dinsdag 27 november 2018
Beringen - Georgette Neven overledenVrijdag is de uit Beringen afkomstige Georgette Neven overleden, de weduwe van Romain D' Excelle. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-209 uur) in funerarium Eraerts in Sint-Truiden.

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Indoor cycling: kunstwielrennen

Maandag 26 november 2018
Beringen - Indoor cycling: kunstwielrennenZoomAfgelopen weekend waren we te gast in Luik op het WK cyclobal om de prestaties van Niels en Brecht te volgen. Tussen de wedstrijden door konden we ook genieten van het WK kunstwielrennen want dit is samen met het cyclobal een onderdeel van het indoor cycling. Je krijgt hier een prachtig staaltje van acrobatie en sport te zien. Onze fotograaf Patrick Cosemans maakte dit fotoverslag van het kunstwielrennen.

Maria Haselaars overleden

Maandag 26 november 2018
Beringen - Maria Haselaars overledenGisteren is Maria Haselaars overleden, de weduwe van Marcel Mombers. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Videoverslag WK Cyclobal

Maandag 26 november 2018
Beringen - Videoverslag WK CyclobalZoomWe blikken ook nog terug met een videoverslag van het WK Cyclobal waarin Brecht Damen en Niels Dirikx een knappe vierde plaats behaalden.

Maria Schulpé overleden

Maandag 26 november 2018
Beringen - Maria Schulpé overledenGisteren is in Beringen Maria Schulpé overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Rita Hill overleden

Maandag 26 november 2018
Beringen - Rita Hill overledenVrijdag is Rita Hill overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Melanie Ceyssens overleden

Maandag 26 november 2018
Beringen - Melanie Ceyssens overledenVrijdag is de uit Grote Brogel afkomstige Melanie Ceyssens overleden, de weduwe van Pierre Lantin. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Paal.

Fotoverslag WK Cyclobal

Maandag 26 november 2018
Beringen - Fotoverslag WK CyclobalZoom
Wij waren afgelopen weekend aanwezig op het WK Cyclobal in Luik waar Niels Dirikx en Brecht Damen een knappe prestatie neerzetten. Patrick Cosemans maakte dit fotoverslag.

Niet alleen de VAR in de war

Maandag 26 november 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Niet alleen de VAR in de warIk wil het nog éénmaal hebben over de VAR in het voetbal, de Video Assistant Referee. Als de echte scheidsrechter met zijn handen de ondertussen beroemde en beruchte rechthoek vormt, dan begint het hele stadion al te beven. Iedereen vraagt zich af welke richting het zal uitgaan. Wordt de VAR een Verrassend Aanmoedigend Resultaat of wordt het een Verachtelijke Ambetante Ruziezoeker? Het kan nooit goed zijn voor beide teams. Maar de VAR is niet de enige die soms in de war is. Momenteel is onze (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Verlies voor Beringen

Zondag 25 november 2018
In mannen eerste landelijke van het basketbal heeft Beringen thuis verloren van Kortrijk. Uitslag: 76-91.

Muziek voor Kinderkankerfonds

Zondag 25 november 2018
Beringen - Muziek voor KinderkankerfondsZoomDe muziekband Alto Frejo speelde deze ochtend tijdens Paal markt voor de Warmste Week. Meer foto's op Paalonline.

Amerikaanse eetdag Stalvoc

Zondag 25 november 2018
Beringen - Amerikaanse eetdag StalvocZoom
Volleybalclub Stalvoc organiseerde vandaag een geslaagde eetdag. Die stond in het teken van de Amerikaanse keuken met spare ribs, chicken wings, chili con carne en uiteraard hamburgers. (Patrick Knuyt) Meer foto's via deze link.


Wedstrijdverslag Weerstand Koersel

Zondag 25 november 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand KoerselAlhoewel laatste in de stand speelden de bezoekers complexloos een vlotte partij voetbal, maar zij werden genekt door een uitstekende keeper en een knappe afwerking bij de thuisploeg. In de 10de en 15de minuut moest doelman Frederix zijn beste kunnen tonen om zijn ploeg op het rechte pad te houden. De 3de keer was de goede keer voor de Maaslanders en op corner werd de 0-1 verdiend binnengekopt (27’). Knap samenspel dicht bij de rechterzijlijn bracht Y. Nulens in schietpositie. Terwijl hij aan de trui werd (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel gewonnen in Zutendaal. Uitslag: 6-7. United Beverlo klopte Genk met 7-1.
Beringen - Twee gewonden bij kop-staartbotsingOp de Grote Baan in Houthalen-Helchteren gebeurde vanochtend rond 2.50 uur een kop-staartaanrijding tussen een auto en een bestelwagen. Shenol S. (46) uit Beringen en Robbe v. (22) uit Houthalen-Helchteren liepen beiden lichte verwondingen op.

Koersel klopt Mechelen-aan-de-Maas

Zondag 25 november 2018
Beringen - Koersel klopt Mechelen-aan-de-MaasWeerstand Koersel heeft vandaag gewonnen van Mechelen-aan-de-Maas A. Uitslag: 3-1. Paal-Tervant A ging met 1-2 winnen op het veld van Lindel-Hoeven.
Beringen - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - GruitrodeMet een gehavend elftal ving Stal Sport de wedstrijd tegen Nevok Gruitrode aan. Jonas Michels en Livio d’Amirez, die vorige week geblesseerd raakten, stonden niet aan de aftrap. Al was dat in de aanvangsfase niet echt te merken. De eerste kans was wel voor de bezoekers, maar Stal herstelde het evenwicht met in minuut 8 een bal die rakelings naast ging. Beide ploegen slagen er sinds de competitiestart moeilijk in te scoren en dat was ook in deze match niet anders. Toch klommen de bezoekers in minuut 27 (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Leysestraat

Zondag 25 november 2018
Morgennamiddag wordt in Thier-Brau-Hof de woning Leysestraat 106 in Beverlo openbaar verkocht. Ze staat op een oerceel van 7a27ca. Het gaat om een vernieuwde verkoop na rouwkoop.

Stal Sport verliest van Gruitrode

Zaterdag 24 november 2018
Beringen - Stal Sport verliest van GruitrodeStal Sport heeft vanavond met 0-1 verloren van Nevok Gruitrode. KVK Beringen klopte Achel VV met 1-0. FC Turkse speelde 0-0 gelijk in Reppel.

Warmte van een donsdeken

Zaterdag 24 november 2018
Beringen - Warmte van een donsdekenZoomElke zaterdag serveert Edith poëtische woorden op een foto van Lambert Reynders.

Kruispunt Molendijk-Heerbaan

Zaterdag 24 november 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kruispunt Molendijk-HeerbaanZoomVan Rob Leyssens kregen we nog een foto uit 1986. Onze fotograaf Gust Ischen trekt elke week naar een plek van een oude foto of postkaart en maakt de foto opnieuw. Heb jij nog leuke straatfoto's? Beringen[!]internergazet.be

Zicht der werken

Zaterdag 24 november 2018
Uit de oude doos
Beringen - Zicht der werkenZoomDe oude mijnsite heeft een grondige metamorfose ondergaan. Ondertussen is de herinrichting van het nieuwe voorplein van be-MINE zo goed als klaar nu dat de planten, struiken en bomen zijn gezet.

Fikse buit in Koersel

Vrijdag 23 november 2018
Beringen - Fikse buit in KoerselUit een woning aan de Korhoenstraat in Koersel zijn juwelen, een laptop, kleding en schoenen gestolen. De politie kreeg ook melding van een inbraak in de Schoolstraat in Paal. Daar is volgens de eerste vaststellingen echter niets weg.

Inbrekers maken geld buit

Vrijdag 23 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een huis aan de Olmensesteenweg in Oostham is geld gestolen. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.

Inbraak in winkel mislukt

Vrijdag 23 november 2018
Beringen - Inbraak in winkel misluktDrie mannen probeerden vanochtend een slag te slaan in een winkel aan de Leysestraat in Beverlo. Toen de daders onraad roken, sloegen zij op de vlucht. Zij werden opgewacht door een trawant die aan het stuur van de auto was blijven zitten.

Ekaterini Papastamou overleden

Vrijdag 23 november 2018
Beringen - Ekaterini Papastamou overledenIn Stal is vandaag Ekaterini Papastamou overleden, de weduwe van Anastassios Kallis. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Regenboog gespot

Vrijdag 23 november 2018
Vandaag gezien
Beringen - Regenboog gespotZoomGust Ischen kon vandaag deze mooie foto maken van een regenboog in Beringen.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Beringen - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Bewoners Beukenveld bakken kerstkoekjesDe bewoners van Beukenveld in Paal gaan de handen uit de mouwen steken voor de Warmste Week door lekkere kerstkoekjes te bakken. Deze opbrengst gaat naar het terras om dat zo gezellig mogelijk te maken. Wil je graag helpen? Dan kan je een zakje van 10 stuks met kerstkoekjes en pralines kopen voor slechts €5. Je kan ze bestellen door te mailen naar beukenveld[!]kla.stijn.be of te bellen op 011/29 56 30 en vervolgens komen uithalen in Beukenveld, Beukenstraat 12 te paal.

Bouwbedrijf Absa failliet verklaard

Donderdag 22 november 2018
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag het Paalse bouwbedrijf Absa failliet verklaard. In deze zaak zijn drie curatoren aangesteld.

Auto gestolen

Donderdag 22 november 2018
Beringen - Auto gestolen
In de Eikenstraat in Beringen werd maandagavond een Toyota RAV 4 gestolen. De auto van nog geen jaar oud werd 's nachts teruggevonden op een parking in Hoeselt. De politie heeft de auto in beslag genomen voor een sporenonderzoek.


Zuster Livine Laenen overleden

Donderdag 22 november 2018
Dinsdag is de uit Paal afkomstige zuster Livine Laenen overleden. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-19 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Zaalverantwoordelijke De Kring gezocht

Donderdag 22 november 2018
De parochie van Tervant is op zoek naar een nieuwe zaalverantwoordelijke voor De Kring. Deze staat in voor het verhuren en onderhouden van de lokalen. In ruil is er een poetsvergoeding, abonnement voor smartphone en vervoersonkosten. Voor meer inlichtingen: André Celen 0476 04 24 08

Sabine Van Doveren overleden

Woensdag 21 november 2018
Beringen - Sabine Van Doveren overledenIn Gruitrode is maandag de uit Koersel afkomstige Sabine Van Doveren overleden, de partner van Johan Vanhees. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen

10,2 procent handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
Beringen - 10,2 procent handelspanden staat leegZoomIn Beringen staat 10,2 procent van de handelspanden leeg. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 10,7 procent.

Rommelmarkt voor de Warmste Week

Woensdag 21 november 2018
Beringen - Rommelmarkt voor de Warmste WeekDonderdag 13 december is iedereen welkom in het Mijnstadion voor een toffe rommelmarkt. Van 15u30 tot 19u00 kan je shoppen tot je erbij neervalt. Alle opbrengst is ten voordele van De Terrilling. Doneer je graag spullen voor de rommelmarkt? Dat kan! Je kan heel de week van 3 december in de drie basisscholen van Beringen-Mijn je spullen komen afgeven. In De Horizon van 8u20 tot 8u50. In Het Mozaïek van 8u15 tot 8u45. In 't Ateljeeke van 8u40 tot 9u10. Al het materiaal moet in goede staat zijn. Zo niet, krijg je het terug mee naar huis. Meubilair wordt niet geaccepteerd.

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.
Beringen - Nigel lacht met wegenwerken in BeringenZoomNigel Williams gaf gisteren een geslaagd optreden in de kantine van KFC Paal-Tervant. Het had niet veel gescheeld of de stand-upcomedian was te laat op de afspraak. Door de wegenwerken kreeg hij een extra rondje Beringen te zien, meteen een knalopener voor zijn show. In een snel tempo volgden de grappen elkaar op in een knappe comedyavond. Nigel is duidelijk één van de Vlaamse topentertainers.

Ravioli uit de oven

Woensdag 21 november 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Ravioli uit de ovenZoomHet was weer een drukke week. Werk, school, voetbal, paardrijden,… Dus de ideale gelegenheid voor een snelle hap. Een maaltijd op tafel toveren in een half uur.
Ingrediënten: 3 wortelen - 2 rode paprika - 2 teentjes look – zongedroogde tomaten – koelverse ravioli – olijfolie - 300ml tomatensap – ½ groentebouillonblokje – zout en peper - 4el. Witte balsamicoazijn – rucola - 4 lenteuitjes – parmezaan
Bereiding: Verwarm de oven (…) Het hele nieuwsbericht

Voetballer veroordeeld

Dinsdag 20 november 2018
Beringen - Voetballer veroordeeldDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 25-jarige voetballer uit Beringen met een werkstraf van 90 uur en een boete van 300 euro bedacht omdat hij tijdens een voetbalwedstrijd in januari 2015 een klap verkocht aan een speler van de tegenpartij. Aan het slachtoffer moet hij ruim 7.000 euro schadevergoeding betalen. Hij draait ook op voor de proceskosten die 2.170 euro bedragen. (PG)
Beringen - Marie Wielockx verkoopt toffe kaartjesOok Marie Wilockx draagt haar steentje bij voor de actie van de Warmste Week van Studio Brussel. "Ik verkoop handgemaakte kaartjes door middel van 'handlettering' (moderne kalligrafie) en dit om geld in te zamelen voor de vzw HSP Vlaanderen. Dit is de vereniging voor hoogsensitieve personen. Speciaal voor de gelegenheid heb ik mijn Facebookpagina openbaar gezet zodat men mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Queen Steakhouse

Maandag 19 november 2018
Metin Yaman uit Beringen heeft de bvba Starter Queen Steakhouse opgericht met zetel aan de Korspelsessteenweg in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant en de aan- en verkoop, groot- en kleinhandel in voedingswaren en zuivelproducten.

Romain Biesmans overleden

Maandag 19 november 2018
Beringen - Romain Biesmans overledenZaterdag is Romain Biesmans overleden, de echtgenoot van Yvonne Dielkens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30) in het funerarium in Paal.

Lodewijk Poel overleden

Maandag 19 november 2018
Beringen - Lodewijk Poel overledenVrijdag is Lodewijk Poel overleden, de echtgenoot van Bernadette Reykers. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Kamishibai in bib van Beringen

Maandag 19 november 2018
Beringen - Kamishibai in bib van BeringenZoomIn het kader van de Nationale voorleesweek kan je in de bib van Beringen naar een muzikale Kamishibai, dat is een vorm van Japans verteltheater. Letterlijk betekent het papieren theater. Het is een beetje vergelijkbaar met een televisie; de A3-bladen met tekeningen zijn de beelden van een animatiefilm, elk blad geeft een scène weer uit een verhaal. Er zijn woensdag 21 november 3 workshops van telkens een half uurtje. Toegang is gratis en inschrijven kan via cindy.minten[!]beringen.be

Optreden van Alto Frejo in Paal

Maandag 19 november 2018
Beringen - Optreden van Alto Frejo in Paal
In het kader van de Warmste Week is er op zondag 25 november van 10 tot 12 uur een optreden van muziekgroep Alto Frejo op het terras van café Centrum in Paal. "De toegang is gratis maar een gulle bijdrage ten voordele van het kinderkankerfonds zouden wij graag appreciëren", zeggen de leden van de band. Alto Frejo speelt Ierse en Amerikaanse volksmuziek.


Zaalvoetbal: Koersel klopt Hoeselt

Zondag 18 november 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel Hoeselt verslagen met 9-7. Aan de rust was de stand 4-5. Beverlo won met 3-8 in Schoten. Ruststand: 2-2.

Looienaar (39) omgekomen

Zondag 18 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Looienaar (39) omgekomenVanavond is een 39-jarige voetganger uit Tessenderlo om het leven gekomen toen hij door een auto gegrepen werd. Het ongeval gebeurde in de Blanklaarstraat in Meldert (Lummen). De rijbaan werd in de twee richtingen afgesloten.

Twee inbraken in Kraaienboswijk

Zondag 18 november 2018
In de Kraaienboswijk in Beringen is dit weekend ingebroken in twee woningen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Mermaid Sunday

Zondag 18 november 2018
Beringen - Mermaid SundayZoomVandaag was het in duikcentrum TODI weer 'mermaid sunday'. Kinderen kunnen er dan luisteren naar de straffe verhalen van een zeemeermin. (Stefanie De Bakker) Meer foto's via deze link.

Sinterklaas moet koekjes bakken

Zondag 18 november 2018
Beringen - Sinterklaas moet koekjes bakkenZoomDe Sint is in het land en we zien dat de hemel dan regelmatig mooi rood kleurt. De tijd dat Sinterklaas koekjes aan het bakken is...

Rozen die bloeien

Zondag 18 november 2018
Vandaag gezien
Beringen - Rozen die bloeienZoomDe herfst is al flink gevorderd en bij de (wilde) rozen zien we de bottels al flink rood kleuren maar tegelijkertijd staan er ook nog bloemen te bloeien. Niet heel abnormaal maar de vele zonuren zitten er waarschijnlijk wel voor iets tussen. De herfst blijft gewoon een prachtseizoen om de natuur te ontdekken.

Paal-Tervant B wint van Boxberg

Zondag 18 november 2018
Beringen - Paal-Tervant B wint van BoxbergIn Vierde Provinciale heeft Paal-Tervant B vandaag met 3-1 Boxberg verslagen. FC Turkse versloeg Paal-Tervant A met 2-1.
Beringen - Knap talent bij de Dag van de AmbachtenZoom
In heel Vlaanderen werd vandaag de dag van de ambachten georganiseerd. In Beringen kon je vandaag terecht bij goudsmid Katelijne Sohl, Els van der Leede gaf demonstraties over het bakken van klei en porselein en Els Mandervelt toonde haar pottenbakkerskunsten. In Lummen gaf de uit Beringen afkomstige goudsmid Iris Mondelaers tekst en uitleg bij haar werk. Tot 16 december kan je in haar galerij nog knappe kunstwerken bewonderen van meester bloemschikker en kunstenaar Michel Mullèr. Meer info over deze expo via deze link.


Knap talent bij de Dag van de AmbachtenKnap talent bij de Dag van de Ambachten
Zoom

Spaghettidag chiro 't Fonteintje

Zondag 18 november 2018
Beringen - Spaghettidag chiro 't FonteintjeZoom
In de chirolokalen aan het Koersels Kapelletje werd gisteren aangeschoven door leden, ouders en sympathisanten voor een heerlijke spaghetti. Bij de Chiro houden ze al meer dan 10 jaar een spaghettidag en met 350 aanwezigen dit jaar mag men spreken van een groot succes. Na het eten bleven de ouders, vrienden en kennissen nog gezellig praten en genieten van een drankje, terwijl de kinderen werden opgevangen door enkele leidsters in het knutsellokaal. (Jean Beerten) Meer foto's op facebook.
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - EkselTegen een sterker, efficiënter en vooral sneller Eksel heeft Stal Sport opnieuw een nederlaag opgelopen. Mede door de blessures van Jonas Michels en Livio d’ Amirez doet Stal hiermee een slechte zaak. De wedstrijd begon aan een verschroeiend hoog tempo. Beide ploegen maakten er een aangename openingsfase van, met snelle combinaties aan beide zijden. De eerste kans was voor Stal toen Sander Tips zich in de vijfde minuut doorzette en zijn knal door de thuisdoelman werd gestopt. Één (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Vlijtingen - Weerstand Koersel: 0-5Hemelsbreed verschil met de match van vorige week. Nu liet Koersel zich een kwartier lang de wet dicteren en schoot dan uit zijn krammen met eerst een kans voor Coenen die op de keeper strandde (17’). Helsen kende meer meeval na een ingeving van Simsek en tekende voor de 0-1 (19’). Toon Coenen was iedereen te vlug af en legde de 0-2 binnen (27’). De mooiste aanval van de avond bracht Helsen in stelling maar via de knie van de doelman leverde het enkel een corner op. Met een ingestudeerd (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Miners winnen uit bij leider Duffel na verlengingDe Miners Beringen startten sterk in Duffel , vooral onder impuls van kapitein Michiel Reynders die met sterke drives de thuisverdediging teisterde. Hij kreeg aanvallend steun van Ferre Vanderhoydonck en defensief zagen weerom het collectief sterke minersblok. Duffel toonde echter dat ze niet voor niets op de eerste plaats staan en vooral hun sterke outside shooting zorgde ervoor dat we maar 2 punten van onze voorsprong over hadden bij de rust : 39-41 De start van de tweede helft was opnieuw voor leider (…) Het hele nieuwsbericht

Stal verliest van Eksel

Zaterdag 17 november 2018
Beringen - Stal verliest van EkselStal Sport is vanavond in Eksel gaan verliezen met 3-0. Bij de rust was het al 2-0.  KVK Beringen speelde 3-3 gelijk op het veld van Mechelen-aan-de-Maas. Bij de rust was het 1-2. Weerstand Koersel won met 0-5 in Vlijtingen.

Voetganger gewond

Zaterdag 17 november 2018
Beringen - Voetganger gewondOp de Oosthamsesteenweg in Beverlo is deze ochtend een voetganger door een auto geraakt. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Heusden-Zolder gebracht.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Ondertussen, op de collegesite...

Zaterdag 17 november 2018
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...ZoomEen laatste stuk van de sporthal piekt nog even alsof het de kerk naar de kroon wil steken. Maar genadeloos gaan de bulldozers verder met de sloop. (Gust Ischen)
Ondertussen, op de collegesite...Ondertussen, op de collegesite...
Ondertussen, op de collegesite...
Zoom

Winter in aantocht

Zaterdag 17 november 2018
Lens op Beringen
Beringen - Winter in aantochtZoomDe eerste vrieskou levert altijd mooie plaatjes op. Bart en Inge gingen deze week te velde bij Blueberry Fields in Koersel.

Stationsstraat Beringen-Mijn

Zaterdag 17 november 2018
Uit de oude doos
Beringen - Stationsstraat Beringen-MijnZoomOp deze foto zien we de familie Pelsers, die in de Stationsstraat een winkel had. Citévolk Spreekt werkt momenteel nog altijd rond de middenstand van Beringen-Mijn. Heb jij nog foto's of ander leuk materiaal? Laat het weten via swa[!]hemelaers.be

Koersel dorp

Zaterdag 17 november 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersel dorpZoomVandaag stopt Gust Ischen voor zijn wekelijkse rubriek in het centrum van Koersel.

Herfst in geuren en kleuren

Zaterdag 17 november 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Herfst in geuren en kleurenZoomOok deze week is de herfst de inspiratie voor Edith en Lambert.

Beringen in kerstsfeer

Vrijdag 16 november 2018
Vandaag gezien
Beringen - Beringen in kerstsfeerZoomMet het aansteken van de kerstverlichting is in Beringen het winterseizoen aangebroken.

Kolenspoor in het geel

Vrijdag 16 november 2018
Vandaag gezien
Beringen - Kolenspoor in het geelZoomDe herfst kleurt nog altijd mooi, zoals hier op het Kolenspoor in Beringen-Mijn.
Beringen - Reeks markante gebouwen: MijnkathedraalZoomIn de reeks 'Markante plekken' gaat fotograaf Alexander Dumarey van de VRT elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de mijnkathedraal van Beringen-Mijn. Bekijk het verhaal via deze link.

Beautiful Boy in avant-première

Vrijdag 16 november 2018
Beringen - Beautiful Boy in avant-premièreZoomMaandag 19 november om 20.30 u kan je in The Roxy Theatre naar de avant-première van Beautiful Boy, het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn drugsverslaafde zoon. Een pakkend Hollywooddebuut van de Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen in samenwerking met Film Fest Gent

Tegeldesign Limburg failliet

Donderdag 15 november 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Tegeldesign Limburg uit Paal failliet verklaard. Mr. Driessen is als curator aangesteld.

Vraag je code voor de Sinterklaasshow

Donderdag 15 november 2018
Beringen - Vraag je code voor de SinterklaasshowZoomWegens de staking van de post kan het zijn dat de persoonlijke uitnodiging voor de Sinterklaasshow van de stad Beringen niet tijdig in jouw brievenbus is geraakt. Morgen, vrijdag 16 november, kan je bij de dienst jeugd en sport via mail je code aanvragen of telefonisch van 8 tot 12 uur en van 17 tot 19 uur. De stad Beringen vraagt om dit bericht zoveel mogelijk te delen!

Supportersclub voor KFC Paal-Tervant

Donderdag 15 november 2018
Beringen - Supportersclub voor KFC Paal-TervantDe nieuwe fusieclub KFC Paal-Tervant heeft nu ook een officiële supportersclub. De voetbalclub kan nu rekenen op een extra luide supporterskern met de naam 'Blue Miners'. Meer info op deze pagina.

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Beringen - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Kapelstraat

Woensdag 14 november 2018
Beringen - Inbraak in KapelstraatDe politie kreeg vanmiddag melding van een inbraak in een pand aan de Kapelstraat in Paal. De daders zouden geen buit gemaakt hebben.

Ongeval op Molendijk

Woensdag 14 november 2018
Deze namiddag raakten een fietser en een auto in een aanrijding betrokken op de Molendijk in Koersel. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Kookboek 5x Beringe

Woensdag 14 november 2018
Beringen - Kookboek 5x BeringeZoomIn het Nederlandse Beringe werd een kookboekje '5x Beringe' voorgesteld. Het was de gemeenteraad van Beringe die de gerechten in primeur mocht proeven. Bekijk het videoverslag van omroep Peel en Maas. De verbroedering 5x Beringe gaat volgend jaar door in Nederland.

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.
Inge's keukengeheimen
Beringen - Kaassoep met zoete aardappels en hamblokjesZoomRegenweer, het ideale weer om een namiddagje te kokkerellen. En deze keer een goed vullende maaltijdsoep. Niks lekkerder om het warm te krijgen tot in de toppen van je tenen als je kliedernat thuis komt van school of het werk.
Ingrediënten: 1ui - 2teentjes look – 2 zoete aardappels - 100gr cherrytomaten - 8takjes tijm – zonnebloemolie – peper en zout – 1tl. kerriepoeder –1tl. karwijzaad –1tl. paprikapoeder – suiker – 2tl. mosterd – 100ml (…) Het hele nieuwsbericht
Kaassoep met zoete aardappels en hamblokjes
Zoom

Nieuwe bvba: Anvio VR Belgium

Dinsdag 13 november 2018
De bvba Ejder uit Heppen en en Kemal Aydemir uit Koersel hebben de bvba Anvio VR Belgium opgericht met zetel aan de Bivakstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten die verband houden met het ontwerpen, programmeren, exploiteren en commercialiseren van computerprogramma's.

Maurice Vandeweyer overleden

Dinsdag 13 november 2018
Gisteren is Maurice Vandeweyer overleden, de weduwnaar van Leonie Maes. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Marcel Lens overleden

Dinsdag 13 november 2018
Beringen - Marcel Lens overledenGisteren is Marcel Lens overleden. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Koersel. Marcel was gekend in Koersel als een dorpsfiguur,  filosoof en auteur van een boek over Koersel. Wij hadden in 2015 nog een uitgebreid interview met Marcel. Je kan dit nog eens nalezen via deze link.

Jeanne De Meulemeester overleden

Dinsdag 13 november 2018
Beringen - Jeanne De Meulemeester overledenGisteren is Jeanne De Meulemeester overleden, de weduwe van Jozef Daems. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Yvonne Opdebeek overleden

Dinsdag 13 november 2018
Beringen - Yvonne Opdebeek overledenGisteren is Yvonne Opdebeek overleden, de echtgenote van Urbain Luyten. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Vrouwen op dievenpad

Dinsdag 13 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vrouwen op dievenpadDe bewoners van een appartement in Tessenderlo betrapten twee vrouwen die aan het inbreken waren in hun appartement. De vrouwen sloegen op de vlucht maar één van hen kon nog onderschept worden. De vrouw werd verhoord over haar aandeel in de poging tot inbraak en werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter die haar onder aanhoudingsmandaat plaatste. De tweede vrouw wordt nog opgespoord door de politie Beringen-Ham-Tessenderlo.

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Beringen - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Dinitra Belgium

Maandag 12 november 2018
Burak en Hamza Yilmaz, beiden uit Beringen, hebben de bvba Dinitra Belgium opgericht met zetel aan de Oude Baan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een transportonderneming en van een koerierdienst én groothandel in banden voor motorvoertuigen.

Nieuwe bvba: TAL-Technics

Maandag 12 november 2018
Talha en Okan Kandemir, beiden uit Koersel, hebben de bvba TAL-Technics opgericht met zetel aan de Nachtegaalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van elektrische bedrading en de installatie van bewakingssystemen.

Nieuwe bvba: YuNuKu

Maandag 12 november 2018
Kiliç Kürsad en Nursad Bahadin, beiden uit Heusden-Zolder, hebben de bvba YuNuKu opgericht met zetel in Koersel-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in algemene voedingsware en de uitbating van een benzinestation en carwash.

Twee rijbewijzen ingetrokken

Maandag 12 november 2018
Bij een controle op de Citadellaan in Diest afgelopen weekend legde een chauffeur uit Paal een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Een chauffeur uit Beringen nam de vlucht bij een controle op de Leuvensesteenweg. Hij kon toch geïntercepteerd worden. Ook hij legde een positieve ademtest af. Ook zijn rijbewijs is ingetrokken.

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Beringen - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Anna Claes overleden

Maandag 12 november 2018
Beringen - Anna Claes overledenGisteren is Anna Claes overleden. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Beringen - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Getallen die doen duizelen

Maandag 12 november 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Getallen die doen duizelen Een reeks opeenvolgende gebeurtenissen die op korte tijd ons levenspad kruisen, kunnen er toe leiden dat we onweerstaanbaar terug in de tijd gekatapulteerd worden. Of we dat nu willen of niet, het overkomt ons. Ik heb het recent sterk aan den lijve ondervonden. In mijn hoofd was de trip terug in de tijd zo heftig dat ik het heden verliet. Het hele proces werd in gang gezet door de reünie van de 70-jarigen in mijn geboortedorp Beverlo. Rond Allerheiligen stond ik aan het graf van mijn ouders. Naast hen is (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen geparkeerd voertuig

Zondag 11 november 2018
Beringen - Auto tegen geparkeerd voertuigVanavond belandde een auto tegen een geparkeerd voertuig op de Kasteletsingel in Beringen. Bij het ongeval zijn twee gewonden gevallen. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Beringen - Wedstrijdverslag W.Koersel-HoepertingenWeerstand Koersel dreef deze namiddag de eerste 10 minuten op het elan van de vorige matchen en 2 sterke ingrepen van de bezoekende doelman waren nodig om M. Geybels (3’) en D. Alaerts (8’) van een doelpunt te houden. De aanvallende ingesteldheid brak Koersel zuur op toen de rechtsachter het terrein mocht oversteken en ongehinderd een ver schot afvuurde dat onze keeper verraste : 0-1 (12’). Gauw hingen de bordjes gelijk : een slimme steekpas van M. Simsek bood M. Geybels de kans om voor te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: ElectroNet

Zondag 11 november 2018
Murtaza Caliskan en Selcan Bilican, beiden uit Beringen, hebben de bvba ElectroNet opgericht met zetel aan de Hoevestraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ITC Consultancy en het installeren van bewakingssystemen.

Nieuwe bvba: Home Company

Zondag 11 november 2018
Hasan Bilce en Hava Alinak, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Home Company opgericht met zetel aan de Leysestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden, reiniging van gebouwen en het uitbaten van een kapsalon en verhuisbedrijf.

Lachen met 'Heel geestig'

Zondag 11 november 2018
Beringen - Lachen met 'Heel geestig'Zoom
Een hele reeks bekende acteurs en actrices in Casino CC Beringen gisterenavond. Leah Thys, Wim Stevens, Ann De Winne, Hilde Van Wesepoel, Erik Goris, Nathalie Wijnants en Myriam Bronzwaar speelden in het stuk 'Heel Geestig', een klassieker onder de Engelse komedies van Noël Coward en nu gebracht door gezelschap Loge 10.Nieuwe bvba: LBM Bouw

Zondag 11 november 2018
Unal Utkan uit Koersel heeft de bvba LBM Bouw opgericht met zetel aan de Albert I-laan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van bouwmaterialen, timmer- en schrijnwerken en het plaatsen van centrale verwarming.

Zaalvoetbal: United klopt Koersel

Zondag 11 november 2018
In tweede nationale van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Koersel verslagen. Uitslag: 11-2.

Paal-Tervant A klopt Elen

Zondag 11 november 2018
Beringen - Paal-Tervant A klopt ElenPaal-Tervant A heeft thuis Elen verslagen met 1-0. Weerstand Koersel verloor met 1-3 van HIH Hoepertingen. Paal Tervant B verloor met 4-1 van Turkse Rangers. Turkse FC verloor met 4-1 in Lindel-Hoeven.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Bierhuisfeesten

Zondag 11 november 2018
Beringen - BierhuisfeestenZoomDit weekend werd de eerste verjaardag van het Bierhuis in Koersel flink gevierd met onder andere optredens en een karaoke. Bekijk het fotoverslag van Stephan Volders via deze link.

Expo Paalse kunstkring

Zondag 11 november 2018
Beringen - Expo Paalse kunstkringZoomDeze namiddag om 15u opent in OC De Buiting officieel de jaarlijkse tentoonstelling van kunstkring Palarte. Een twintigtal kunstenaars stelt tentoon. Je bent er ook nog welkom op 14, 17 en 18 november van 14u tot 18u.
Expo Paalse kunstkringExpo Paalse kunstkring
Zoom

Vier generaties

Zondag 11 november 2018
Beringen - Vier generatiesZoomWe kregen nog deze mooi foto van  vier generaties in Beringen. Sandra Deelkens 2/04/1971, Helena Louwet 25/10/1934, Loeka Philips 24/05/2018 en Debby Colaers 18/02/1988
Beringen - Wedstrijdverslag Stal Sport - Racing PeerDe wedstrijd vatte aan met een fel opzittend Racing Peer, dat voortdurend kort op de man speelde en zo het combinatievoetbal van de thuisploeg trachtte te beletten. En daar lukten zij aardig in. In de tweede minuut al leverde dat een hoekschop op, die echter voorlangs werd gekopt. Stal moest even van dat vinnige spel van de tegenstrever bekomen, maar probeerde toch ten aanval te trekken. En zo versierde het in minuut 7 een hoekschop, die van dichtbij door Livio d’ Amirez in doel werd gelegd. 1-0 en de (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Stal Sport

Zaterdag 10 november 2018
Beringen - Gelijkspel voor Stal SportStal Sport is vanavond op eigen veld tegen Racing Peer niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Ook KVK Beringen speelde thuiis 1-1 gelijk, tegen Vlijtingen.

Lein Beyens overleden

Zaterdag 10 november 2018
Beringen - Lein Beyens overledenIn Paal is gisteren Lein Beyens overleden, de weduwe van Fons Geukens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van het uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

René Vints overleden

Zaterdag 10 november 2018
Beringen - René Vints overledenGisteren is René Vints overleden. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 17 november (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Beringen.

Opening Pure & Fine

Zaterdag 10 november 2018
Beringen - Opening Pure & FineZoomIn de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Beringen opende Carla Jacabs de delicatessenwinkel 'Pure & Fine'. Je kunt er terecht voor lekkere Italiaanse specialiteiten, een selectie top sterke dranken, koffie, confituren, olijfolie en nog veel meer.

Gele wandeling be-MINE

Zaterdag 10 november 2018
Lens op Beringen
Beringen - Gele wandeling be-MINEZoomIn Beringen-Mijn zijn nieuwe wandelingen uitgestippeld. Inge en Bart volgden deze week de gele wandeling en dan passeer je onder andere de Avonturenberg. (Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Mistige ochtenden

Zaterdag 10 november 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Mistige ochtendenZoomElke zaterdag serveren we u 'gekleurde woorden' van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Cementtoren Beringen

Zaterdag 10 november 2018
Uit de oude doos
Beringen - Cementtoren BeringenZoomIn de jaren ‘50 is deze cementtoren gebouwd voor opslag van cement. Hier kwamen de cementboeren laden en lossen. De site is operationeel gebleven tot eind jaren ‘90. Daarna is hij gesloten en stilaan in verval geraakt. In 2006 hebben Krista Feytons en Stefan Kenis de eerste stappen ondernomen voor de aankoop van de toren. Zij hebben ondertussen de toren mooi gerestaureerd en hun zaken KE.w.a. en no FeyK in ondergebracht. Vandaag en morgen houden ze opendeur. Op de 1e en 2e verdieping kan (…) Het hele nieuwsbericht

Wapenstilstand

Zaterdag 10 november 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - WapenstilstandZoomAan de vooravond van de herdenking van het einde van de eerste wereldoorlog 100 jaar geleden, een foto van het monument ter ere van de gesneuvelden in het centrum van Beringen. Vroeger stond dit op het midden van het plein, nu naast de kerk. Morgen is er om 8u30 een herdenking aan het monument in Beringen.

1.205 kandidaten voor sociale woonst

Donderdag 8 november 2018
Momenteel zijn er in Beringen 1.205 kandidaat-huurders voor een sociale woonst.Tien jaar geleden waren er dat 995.

Kastanjebomen college Beringen

Donderdag 8 november 2018
Uit de oude doos
Beringen - Kastanjebomen college BeringenZoomVandaag nog een foto uit het archief van de speelplaats van het college in Beringen. De kastanjebomen boden meer dan 100 jaar lang schaduw aan de leerlingen van de school. Vandaag werden ze geveld.

Het einde van een tijdperk

Donderdag 8 november 2018
Beringen - Het einde van een tijdperkZoomDe drie monumentale kastanjebomen op de speelplaats van het college van Beringen zijn niet meer. Vandaag werden ze deskundig geveld om plaats te ruimen voor het nieuwe stadhuis. (Gust Ischen)
Het einde van een tijdperkHet einde van een tijdperk
Zoom

Laat je zien! #ZieMeShinen

Donderdag 8 november 2018
Beringen - Laat je zien! #ZieMeShinenZoomOp deze foto is duidelijk te zien hoe slecht iemand zichtbaar is zonder fluokledij. De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo roept daarom op om bij deze donkere dagen goed zichtbaar te zijn. Zo is er de campagne #ZieMeShinen waarbij je hippe en toffe fluo gadgets kunt vinden want het gaat dikwijls erom dat fluovestjes niet cool genoeg zijn. 69% van de tieners is immers liever cool dan goed zichtbaar! De laatste 5 jaar raakten 2383 jongeren gewond bij een fietsongeval in het donder en 16 jongeren stierven bij een fietsongeval in het donker.

Staf Rutten overleden

Donderdag 8 november 2018
Beringen - Staf Rutten overledenGisteren is Staf Rutten overleden, de echtgenoot van Erna Vertessen. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Beringen - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Elektrische fiets gestolen

Woensdag 7 november 2018
Beringen - Elektrische fiets gestolenIn de Piepeleerstraat in Beringen is een elektrische fiets uit een garage gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Robert Vanoppré overleden

Woensdag 7 november 2018
Beringen - Robert Vanoppré overledenGisteren is Robert Vanoppré overleden, de echtgenoot van Denise Reenaers. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Beringen. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Christiane Theys overleden

Woensdag 7 november 2018
Beringen - Christiane Theys overledenGisteren is Christiane Theys overleden, de echtgenote van Benny Pauwels. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Daniels overleden

Woensdag 7 november 2018
Beringen - Leo Daniels overledenIn Oostham is gisteren de uit Beringen afkomstige Leo Daniels overleden, de echtgenoot van Yolande Claeys. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).
Inge's keukengeheimen
Beringen - Pastinaak en zoete aardappel in de ovenZoomDeze week twee vergeten groentes op de menu. Pastinaak en zoete aardappel. De zoete smaak van de aardappel en de anijsachtige smaak van de pastinaak past perfect samen. Twee groentes die met een stukje vlees een volwaardige maaltijd is. Deze keer kies ik voor een bereiding in de oven… het word ‘s avonds al wat frisser en dan is er niks zo zalig als de warmte van de oven die je tegemoet komt en dat gecombineerd met een heerlijke geur, daar krijg je gewoon honger van. Dus deze week een heel simpele (…) Het hele nieuwsbericht
Pastinaak en zoete aardappel in de oven
Zoom

Brandweer rukt uit voor loos alarm

Woensdag 7 november 2018
Beringen - Brandweer rukt uit voor loos alarm
Een bewoner aan het Woonhof in Beringen-Mijn merkte gisterenavond rook op in de ondergrondse garage van het woon- en winkelcomplex in de Dennenstraat en verwittigde de hulpdiensten. De brandweer was snel ter plaatse maar het bleek te gaan om loos alarm. Er was geen brand. Mogelijk was de rookontwikkeling ontstaan door een fout in de verluchting.Hinder door staking bij De Lijn

Woensdag 7 november 2018
Beringen - Hinder door staking bij De LijnDoor een vakbondsactie bij exploitanten Bronckaers en Dony Borgloon is het busverkeer in Limburg vanmorgen verstoord. Dit zowel op de belbussen als op de streeklijnen. De hinder is voelbaar in de hele provincie. Voor je vertrek raadpleeg je best de site van De Lijn.
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.

Els Christiaens overleden

Dinsdag 6 november 2018
Beringen - Els Christiaens overledenZondag is de uit Beringen afkomstige Els Christiaens overleden, de weduwe van Jos Buvens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in De Wingerd in Leuven.
Beringen - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

Opening Oogst van Eden

Dinsdag 6 november 2018
Beringen - Opening Oogst van EdenZoomMorgen opent aan de Korspelsesteenweg 197 in Beverlo 'Oogst van Eden', het nieuwe restaurant van Philip Reynders en Hilde Meyen. Het koppel was bekend van brasserij 't Vijgeblad en na een tussenstop in duikcentrum TODI, is het duo klaar voor een nieuw culinair avontuur. In 'Oogst van Eden' serveert Philip originele gerechten met een lokale toets waarbij producten van Beringse boeren centraal staan. Meer info via deze link.

Opening T&M Bandencentrale

Dinsdag 6 november 2018
Beringen - Opening T&M BandencentraleZoomAan de Industrieweg 77 in Paal opende T&M Bandencentrale. Kenneth Triekels ontvangt je met de glimlach voor nieuwe zomer- of winterbanden, velgen of een check-up van je wagen. Meer info via deze facebookpagina.

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Leentje Gaethofs overleden

Dinsdag 6 november 2018
Beringen - Leentje Gaethofs overledenZondag is de uit Beverlo afkomstige Leentje Gaethofs overleden, de weduwe van Henri Strauven. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Beringen - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Zonder woorden

Maandag 5 november 2018
Vandaag gezien
Beringen - Zonder woordenZoomDeze mooie foto van Gust Ischen hoeft geen uitleg. Hij kraait boekdelen!

11.11.11 in Beringen

Maandag 5 november 2018
Beringen - 11.11.11 in BeringenDit jaar staat het thema migratie en vluchtelingen centraal in de campagne van 11.11.11. Ze vragen een rechtvaardig migratiebeleid, met de focus op de grondoorzaken van migratie. Zondag 11 november staan vrijwilligers paraat aan de Vatana/JBC/Torfs/Bristol in Paal om lekkers, wenskaarten en leuke gadgets te verkopen.
De openbare verkoop van een duplex appartement met garagebox, gelegen aan de Hasseltsesteenweg, heeft 105.000 euro opgebracht. De verkoop is definitief.
Beringen - Basketbal: Miners kloppen titelkandidaatMiners Beringen wonnen gisteren uit bij titelkandidaat Oudenaarde met 69-70. Zonder gekwetsten Camps en Boutsen, misten hun start niet en gingen mooi mee met het ervaren Oudenaarde. De pressing van de thuisploeg werd verstandig omzeild door Vanbaelen en Cauberghs. Dieltiens en Postelmans vochten inside als leeuwen en werden in de rebound bijgestaan door Vanderhoydonck en Cauberghs. Onder leiding van kapitein Reynders knokten ze zich defensief in de match en aanvallend stond er een sterk collectief. Rust (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe dienstregeling De Lijn

Maandag 5 november 2018
Beringen - Nieuwe dienstregeling De Lijn
Vanaf vandaag is er een aangepaste dienstregeling voor de Lijn. Bijvoorbeeld op Lijn 30 (Sint-Truiden – Herk-de-Stad – Beringen) De rit van 6.09 uur aan Herk-de-Stad – Markt vertrekt 5 minuten eerder tijdens schooldagen. Het nieuwe vertrekuur is dus 6.04 uur.
Voor meer info kan je terecht op deze site.

Benny Nijs overleden

Maandag 5 november 2018
Beringen - Benny Nijs overledenVrijdag is de uit Beverlo afkomstige Benny Nijs overleden, de echtgenoot van Marleen Vanderbiesen. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van Rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Zaalvoetbal: Beverlo klopt Eisden

Zondag 4 november 2018
In de Beker van België handbal heeft Beverlo Eisden-Dorp geklopt met 7-1. Aan de rust was de stand 2-0. Koersel versloeg Onbetong Tongeren met 7-0.

Openbare verkoping: Leysestraat

Zondag 4 november 2018
Morgennamiddag wordt in Thierbrauhof de woning Leysestraat 43 openbaar verkocht na een hoger bod van 122.200 euro. Het huis staat op een perceel ven 2a19ca en heeft een K.I. van 661 euro.

489 geboorten, 350 overlijdens

Zondag 4 november 2018
In Beringen waren er vorig jaar 489 geboorten. Het aantal overljdens bedroeg 350.
Beringen - Wedstrijdverslag Zonhoven VV - Weerstand KoerselDe Weerstand speelde vandaag zijn sterkste wedstrijd van het seizoen en zette in de 2de helft de match volledig naar zijn hand. De 1ste helft verliep in evenwicht met als enige uitschieter een schot van thuisspeler Staelens, dat de lat scheerde. In de 2de helft denderde de Koerselse trein bijna onafgebroken richting thuisgoalie Cops. Hij verhinderde, klaar kijkend, in de 48’ dat Helsen scoorde; maar 2 minuutjes later zette Janneh Ghys zich door en werkte ook nog eens onfeilbaar af tot 0-1 (…) Het hele nieuwsbericht

Auto ramt gevel van café

Zondag 4 november 2018
Beringen - Auto ramt gevel van caféVanochtend rond 7 uur reed een wagen tegen de gevel van het Oud Kaffeeke in Paal. Hij raakte daarbij ook het hekwerk naast het café.De bestuurder bleek onder invloed van drank en drugs. Zijn rijbewijs is ingetrokken.


Beringen - Stal Sport speelt gelijk in LutlommelStal Sport heeft vanmiddag 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Lutlommel. KVK Beringen won met 1-2 in Hoepertingen. FC Turkse won met 0-1 in Elen. Paal-Tervant A verloor met 2-1 in Gruitrode. Weerstand Koersel won met 1-3 op het veld van Zonhoven VV. Paal-Tervant B verloor thuis met 1-5 van Sparta Lille.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)

Mooi herfstweer

Zondag 4 november 2018
Beringen - Mooi herfstweerZoomDe weergoden blijven ons gunstig gezind en ook de komende dagen mogen we genieten van mooi herfstweer, ideaal voor een wandeling zoals Gust Ischen deed in het park van de directeur.
Mooi herfstweerMooi herfstweer
Zoom

Allen samen naar de top!

Zondag 4 november 2018
Beringen - Allen samen naar de top!In kader van de warmste week van Studio Brussel, organiseert VZW Hoeve Genemeer een unieke actie om op zondag 11 november zoveel mogelijk rolstoelgebruikers te laten genieten van een uniek uitzicht op BE-Mine in Beringen. Dit in samenwerking met Stad Beringen en verschillende bedrijven die dit initiatief willen steunen. Meer info via deze link.

Openbare verkoping: Leysestraat

Zondag 4 november 2018
Morgennamiddag wordt in het Thierbrauhof de woning Leysestraat 43 openbaar verkocht na hoger bod van 122.200 euro. Ze staat op een perceel van 2a19ca en heeft een K.I. van 661 euro.

2.124 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018
Beringen telt 2.124 tachtigplussers. Dat zijn er 808 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 4,6 procent van de bevolking 80 jaar of ouder.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

Mia Mens overleden

Zaterdag 3 november 2018
Beringen - Mia Mens overledenOp 26 oktober overleed Mia Mens, de weduwe van Jef Hendrickx. Zij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Paul Lievesoens overleden

Zaterdag 3 november 2018
Beringen - Paul Lievesoens overledenGisteren overleed Paul Lievesoens, de echtgenoot van Gaby Truyens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetinggsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Holle wegen in Paal

Zaterdag 3 november 2018
Lens op Beringen
Beringen - Holle wegen in PaalZoomBart Liesenborghs en Inge Jespers houden vandaag halt aan de holle wegen in Paal. De herfst is het ideale moment voor deze wandelingen te maken. Het vertrek is aan de kerk in Paal en je volgt de gele of rode route.

Ochtendnevel

Zaterdag 3 november 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - OchtendnevelZoomMet temperaturen die flirten met het vriespunt, komt de ochtendnevel weer mooi tevoorschijn.

Denise Lemmens overleden

Zaterdag 3 november 2018
Op 30 oktober overleed de uit Koersel afkomstige Denise Lemmens, de weduwe van René Bollen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt maandag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans in Genk.

Klasfoto jongenschool Paal

Zaterdag 3 november 2018
Uit de oude doos
Beringen - Klasfoto jongenschool PaalZoomDit is het 2de leerjaar van het schooljaar 77-78 in de jongensschool in Paal.

Stedelijke Basisschool Koersel

Zaterdag 3 november 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Stedelijke Basisschool KoerselZoomVandaag houden we in onze rubriek 'vroeger en nu' halt in Koersel aan de stedelijke basisschool.

Michel Ketelbuters overleden

Vrijdag 2 november 2018
Beringen - Michel Ketelbuters overledenVandaag is de uit Kleine Brogel afkomstige Michel Ketelbuters overleden, de echtgenoot van Alice Gerits. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 10 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Sil Vandebergh overleden

Vrijdag 2 november 2018
Beringen - Sil Vandebergh overledenGisteren is Sil Vandebergh overleden, de weduwe van Stan Volders. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 9 november (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Beringen - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Gerard Verboven overleden

Vrijdag 2 november 2018
Beringen - Gerard Verboven overledenVandaag is Gerard Verboven overleden, de echtgenoot van Gerda Vanwetswinkel. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in funerarium Convents in Paal.

Marie-Jeanne Toelen overleden

Vrijdag 2 november 2018
Vandaag is Marie-Jeanne Toelen overleden, de echtgenote van Hugo Poelmans. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Van de Beringse jongeren die tijdens het schooljaar 2016-2017 secundair onderwijs volgden, liepen er 1.583 school in de eigen gemeente, 396 in Heusden-Zolder, 262 in Hasselt, 247 in Leopoldsburg, 173  in Tessenderlo, 165 in Diest, 38 in Hechtel-Eksel, 30 in Houthalen-Helchteren, 27 in Geel, 23 in Mol, 16 in Herk de Stad, 13 in Lummen, 10 in Genk en 5 in Sint-Truiden.

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Beringen - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Beringen - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.

Kop-staartbotsing in Beverlo

Donderdag 1 november 2018
Bij een kop-staartaanrijding in de Koolmijnlaan in Beverlo viel gisterennamiddag één gewonde. Het slachtoffer is S.A. (32) uit Beringen.

Woninginbraak op Paalsesteenweg

Donderdag 1 november 2018
Beringen - Woninginbraak op PaalsesteenwegTijdens een korte afwezigheid van de bewoners is gisteren in de vooravond ingebroken in een woning aan de Paalsesteenweg in Beringen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Beringen - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Buurtfeest voor Halloween

Donderdag 1 november 2018
Beringen - Buurtfeest voor HalloweenZoomDe bewoners van de Zandstraat, Piepeleerstraat, Nachtegaalstraat en Eikelendreef in Beringen hebben samengewerkt om een leuke Halloween te organiseren. Ellen Goovaerts trok de kar om er een fijn buurtfeest van te maken.

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
Beringen - Film en gesprek over mode-icoon McQueenZoomMcQueen' is een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Veerle Windels, modejournaliste voor De Standaard, verzorgt de inleiding en het nagesprek.
McQueen was een onopvallende jongen uit de arbeidersklasse van Oost-Londen. Op zestienjarige leeftijd ging hij van school en stortte zich op een gedegen leerschool voor het maken en ontwerpen van kleding. Met zijn soms controversiële ontwerpen werd hij een wereldwijd modemerk en een van (…) Het hele nieuwsbericht
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen