Het overige nieuws

Weg met twee dure motoren

Zondag 31 juli 2022
Zowel aan de Paalsesteeweg in Beringen als in de Leonardstraat in Leopoldsburg is een dure motor gestolen. De dieven sloegen toe tijdens het Harley-weekend.
Beringen - KVK Beringen - Sparta Lille 4-0KVK Beringen heeft deze namiddag Sparta Lille verslagen met 4-0. Bij de rust was het nog 0-0. Het was een wedstrijd in het kader van de Croky Cup.

Weerstand Koersel klopt Berchem

Zaterdag 30 juli 2022
Beringen - Weerstand Koersel klopt BerchemIn de Croky Cup heeft Weerstand Koersel vanavond Berchem Sport B verslagen met 3-1.
Weerbericht
Beringen - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Verbeeck overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Beringen - Louis Verbeeck overledenLouis Verbeeck uit Koersel, echtgenoot van Emma Reynders, is overleden.
(° Heppen op 8 maart 1940 † Hasselt op 28 juli 2022)
 Begroeting: Dinsdag 2 augustus - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur .
Uitvaart: Woensdag 3 augustus om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Brigida te Koersel.

Groeten uit Koersel

Zaterdag 30 juli 2022
Uit de oude doos
Beringen - Groeten uit KoerselZoomVandaag even wat 'oude' groeten uit Koersel. Ook vandaag is het Koersels Kapelleke nog een veel bezochte attractie voor jong en oud.

Tervant schipperskwartier

Zaterdag 30 juli 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Tervant schipperskwartierZoomAan de oude kolenhaven bruiste het vroeger van het leven met een winkel en een café voor de schippers.
Gekleurde Woorden
Beringen - Alleen kinderen zien de rode zonZoomDe Gekleurd Woorden van deze week kleuren rood.

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Beringen - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Beringen - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Beringen - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.

Parkies Mama's Jasje (2)

Vrijdag 29 juli 2022
Beringen - Parkies Mama's Jasje (2)ZoomStephan Volders maakte gisterenavond nog dit fotoverslag van de Parkies in Beverlo.
Beringen - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Julia Lambrechts overleden

Donderdag 28 juli 2022
Beringen - Julia Lambrechts overledenJulia Lambrechts, echtgenote van Jef Claes, is overleden.
(° Koersel op 30 juli 1941 † Heusden-Zolder op 27 juli 2022) Begroeting: dinsdag 2 augustus 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: woensdag 3 augustus 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Jan de Doper te Paal.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft aannemer Dirk Caelen uit Beringen failliet verklaard. Mr. Bussers treedt als curator op.

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Aziatische bosmug gespot in LimburgZoomAl meer dan 200 mensen hebben bijgedragen aan het monitoren van exotische steekmuggen.  Na de melding van een tijgermug ) (Aedes albopictus) op de MuggenSurveillance-website, trokken entomologen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen en epidemiologen van Sciensano op inspectie naar Maasmechelen. De tijgermug hebben ze niet gevonden, maar wel de Aziatische bosmug (Aedes japonicus), een andere (…) Het hele nieuwsbericht

Incident met goederentrein

Donderdag 28 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 1 uur  stelde men bij Infrabel vast dat er een probleem kon zijn met een goederentrein die reed tussen Aarschot en Hasselt. In één van de wagons stonden vijf vaten, gelabeld als code 80, wat betekent dat zij een bijtende of zwakbijtende stof bevatten. Eén van deze vaten vertoonde een lek. Het zekere werd voor het onzekere genomen. De trein werd tot stilstand gebracht in Diest, ter hoogte van de Zelemseweg. Alle treinverkeer werd stilgelegd en er werd een (…) Het hele nieuwsbericht

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Beringen - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Beringen - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)

Koersel B - Ham United 0-5

Woensdag 27 juli 2022
Beringen - Koersel B - Ham United 0-5In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Weerstand Koersel B thuis met 0-5 verloren van Ham United. Weerstand Koersel A speelde 4-4 gelijk tegen Bokrijk Sport.
Beringen - Averbode-Okselaar 4 - KVK Beringen 3
In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KVK Beringen vanavond met 4-3 verloren van Averbode-Okselaar. Sahuke (2) en Visser maakten de Beringse doelpunten.

Oproep tot getuigen

Woensdag 27 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Het parket heeft vanmiddag een oproep tot getuigen verspreid in verband met een zwaargewonde vrouw die zaterdagochtend rond 2 uur is gevonden in de Pastoor Douvenstraat in Viversel, vlakbij het kruispunt met de Kerkstraat. De vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en is dan naar het het Jessa Ziekenhuis in Hasselt gebracht. Daar verblijft ze nog steeds op de afdeling intensieve zorgen. Het gaat om een vrouw van 39 uit Houthalen-Helchteren.
Het lab van de federale politie, een (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Swerts overleden

Woensdag 27 juli 2022
Beringen - Fons Swerts overledenFons Swerts, echtgenoot van wijlen Christiane Jannes (†2008), is overleden.
(° 9 november 1943 te Koersel † 25 juli 2022 te Koersel )
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op maandag 1 augustus 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Fons in de aula van Franken Uitvaartzorg zullen in besloten kring plaatsvinden. Nadien zal de urne van Fons een liefdevolle plaats krijgen, thuis bij zijn kinderen. 

José Janssens overleden

Woensdag 27 juli 2022
Beringen - José Janssens overledenJosé Janssens uit Paal, weduwe van Fernand Vanwetswinkel, is overleden. 
(° Tessenderlo op 11 november 1932 † Hasselt op 27 juli 2022) Begroeting: vrijdag 29 juli 2022 - funerarium -Paal van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Verdediger voor KVK Beringen

Woensdag 27 juli 2022
Beringen - Verdediger voor KVK BeringenVerdediger Berkay Demirsoy zal komend seizoen de kleuren van KVK Beringen verdedigen. Hij komt over van Sporting Hasselt.
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Nog geen witte rook voor gascentraleZoomVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil uitleg bij het tweede dossier dat Tessenderlo Group indiende voor de bouw van een gascentrale in Tessenderlo. "De vergunningsaanvraag is onvolledig", klinkt het op het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Het gaat om de vermindering van uitstoot van ammoniak en stikstofoxiden die niet voldoende is aangetoond. Demir had in oktober vorig jaar al een aanvraag voor een gasgestookte elektriciteitscentrale in Tessenderlo afgekeurd. Tessenderlo Group krijgt nu zestig dagen om het dossier te vervolledigen.

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Beringen - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Beringen - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Maria Lemmens overleden

Dinsdag 26 juli 2022
Beringen - Maria Lemmens overledenMaria Lemmens, echtgenote van André Elsen, is overleden. (°16 april 1932 te Koersel † 21 juli 2022 te Koersel) Begroeting: Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 28 juli 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur. De uitvaartliturgie voor Maria zal doorgaan in de Sint-Brigida kerk te Koersel op vrijdag 29 juli 2022 om 10.30 uur. (Samenkomst in de kerk vanaf 10 uur.) Gevolgd door de crematie waarna de urne zal begraven worden in het urneveld op de begraafplaats van Koersel.
Beringen - U moet toch niet naar Hasselt? (6)ZoomVolgende week maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer tegelijk op de binnen- en de buitenring. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelwegen op 1 rijstrook in elke rijrichting. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Vlaams minister van Mobiliteit en (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Beringen - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Frans Saenen overleden

Maandag 25 juli 2022
Beringen - Frans Saenen overledenFrans (Sooi) Saenen uit Beverlo is overleden.   
(° Geel op 24 september 1950 † Beverlo op 22 juni 2022)
Uitvaart: In intieme kring, asverstrooiing op begraafplaats van Beverlo

Philippe Vandezande overleden

Maandag 25 juli 2022
Beringen - Philippe Vandezande overledenPhilippe Vandezande uit Beringen is overleden.
(° Koersel op 4 september 1963 † Beverlo op 24 juli 2022) Begroeting: donderdag 28 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: in intieme kring.

Twee fietsers botsen

Maandag 25 juli 2022
Beringen - Twee fietsers botsenOp het kruispunt van de Diestersesteenweg en de Schaffensesteenweg in Paal kwamen twee fietsers zondagavond met elkaar in botsing. Een 28-jarige man uit Beringen geraakte lichtgewond. 
Beringen - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht

Annette Stoffels overleden

Maandag 25 juli 2022
Beringen - Annette Stoffels overledenAnnette Stoffels uit Paal, weduwe van Michiel Casters, is overleden.
(° Tongerlo op 29 juni 1942 † Leuven op 22 juli 2022) Gebedsdienst : woensdag 27 juli om 18.30 uur in parochiekerk St.-Jan de Doper te Paal.
Begroeting: woensdag 27 juli na de gebedsdienst - funerarium - Paal.
Uitvaart: donderdag 28 juli om 10.30 uur in de parochiekerk St.-Jan de Doper te Paal.
In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Weerstand Koersel met 0-5 verloren van Thes Sport.

Vlam van Ham wint slotetappe

Zondag 24 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Vlam van Ham wint slotetappeZoomJasper Philipsen heeft in Parijs de slotetappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. En de vlam van Ham zorgt ervoor dat er vanavond in Ham flink zal gefeest worden na zijn tweede overwinning in deze ronde. Een ronde waar de Belgen schitterden met Wout van Aert als winnaar van de groene trui is deze Tour historisch voor het Belgisch wielrennen. De Belgen zorgden voor zes overwinningen in totaal. "Echt fenomenaal", zegt José De Cauwer. 
Beringen - Zomers genieten aan het waterZoomMet zomerse temperaturen rond de dertig graden zochten veel mensen wat verkoeling aan het water, zo was het gezellig druk aan de Paalse Plas. (foto Marleen Abeels)

Inbraak in Koersel

Zondag 24 juli 2022
Beringen - Inbraak in KoerselAan de Kleine Dreef in Koersel werd gisteren ingebroken. De buit is onbekend, de politie deed de nodige vaststellingen.

Roger Collin overleden

Zondag 24 juli 2022
Beringen - Roger Collin overledenRoger Collin, echtgenoot van Rosa Vandeven, is overleden.
(° 3 augustus 1932 te Leuven † 21 juli 2022 te Heusden-Zolder°
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op woensdag 27 juli 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Roger in de aula van Franken Uitvaartzorg en het plaatsen van zijn urne in het columbarium op de begraafplaats van Koersel zullen in besloten kring plaatsvinden.

Gust Jans overleden

Zondag 24 juli 2022
Beringen - Gust Jans overledenGust Jans uit Beverlo is overleden.
(° Koersel op 19 februari 1941 † Heusden-Zolder op 23 juli 2022) Begroeting: dinsdag 26 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Beringen - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)

Jozef Cools overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Beringen - Jozef Cools overledenJozef Cools uit Tessenderlo is overleden.
(°Genk op 27 maart 1953 † Paal op 22 juli 2022)
Groeten: Op maandag 25 juli 2022 is iedereen van 18.30 uur tot 19 uur in het Uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op de begraafplaats 'Hoogveld' te Tessenderlo op dinsdag 26 juli 2022 om 14 uur.

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"
Beringen - KVK Beringen trekt verdediger aanKVK Beringen heeft Leslie Dunkwu aangetrokken. De 22-jarige centrale verdediger komt over van Roda JC.

Fietser gewond aan Koolmijnlaan

Zaterdag 23 juli 2022
Beringen - Fietser gewond aan KoolmijnlaanOp het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Posthoorstraat botste een 17-jarige fietser met een auto. De jonge man geraakte lichtgewond.

Lourdes blijft populair

Zaterdag 23 juli 2022
Uit de oude doos
Beringen - Lourdes blijft populairZoomDe mijnwerkers-brancardiers uit Paal hebben er deze week hun jaarlijkse bedevaart naar Lourdes opzitten. Het was al voor de 70ste keer. De jaarlijkse kalender is ondertussen ook al klaar en deze bevat dit jaar een reeks oude foto's van Lourdes en de bedevaarten uit het verleden. En het bekende Franse bedevaartsoord kwam deze week ook onder de aandacht als startplaats voor de Ronde van Frankrijk. Het bedevaartsoord blijft immers populair.

Koersels Kapelleke

Zaterdag 23 juli 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Koersels KapellekeZoomEr zijn nog vaste waarden in het leven zoals het Koersels Kapelleke.

Slenterend door de straat

Zaterdag 23 juli 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Slenterend door de straatZoomDe gekleurde woorden kleuren deze week rood van de liefde.

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Beringen - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

Lutgart Eerdekens overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Lutgart Eerdekens uit Beringen, weduwe van Roger Maldoy, is overleden.
(° Paal op 20 juni 1930 † Oostende op 19 juli 2022) Uitvaart: zaterdag 30 juli 2022 om 10u30 in de dekenale kerk Sint-Pietersbanden te Beringen-Centrum

Duif op het menu

Vrijdag 22 juli 2022
Beringen - Duif op het menuZoomJohan Put kon zijn ogen gisterenavond niet geloven. "Zat er een sperwer doodleuk een duif op te eten in het midden van de straat, terwijl de auto's van links en rechts langs haar voorbij reden. Ongelooflijk. Uiteindelijk is ze met de prooi weggevlogen toen er 2 voetgangers voorbij kwamen. Nog nooit gezien!".

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Beringen - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Beringen - Fietsster (47) gewond op KoolmijnlaanEen 47-jarige vrouw uit Beringen is gisteren gewond geraakt bij een ongeval op de Koolmijnlaan. Zij werd geraakt door een auto die achteruit op de baan reed.

Nadine Sterckx overleden

Donderdag 21 juli 2022
Beringen - Nadine Sterckx overledenNadine Sterckx uit Beringen, echtgenote van Freddy Vogels, is overleden. (° Elsene op 13 juni 1956 † Stal op 19 juli 2022) Begroeting: maandag 25 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Roger Theunis overleden.

Donderdag 21 juli 2022
Beringen - Roger Theunis overleden.
Roger Theunis, echtgenoot van José Bleux, is overleden op 17 juli. Hij was geboren op 18 oktober 1941. Roger was jarenlang lid van Weerstand Koersel als speler, trainer en bestuurslid.
Er is gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters & Baers, Inakker 108 in Zolder op vrijdag 22 juli 2022 van 18.30 tot 19 uur. De begrafenis heeft plaats in intieme kring.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Beringen - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Hoffelijkheid gevraagd op jaagpadenZoom‘Hoffelijk rijden = veilig rijden’, dat is slogan die gisteren werd gelanceerd door minister Lydia Peeters in Ham. Alsmaar meer fietsers zoeken de jaagpaden langs onze Vlaamse rivieren en kanalen op, maar jaagpaden zijn niet zomaar fietspaden. Naast fietsers zijn ook wandelaars, rolschaatsers, occasionele voertuigen en andere weggebruikers er welkom. “De toename van het aantal jaagpadgebruikers en het verschil in onderlinge snelheid houden een risico op ongevallen in. Daarom lanceer ik de (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Vanheel overleden

Woensdag 20 juli 2022
Beringen - Eddy Vanheel overledenEddy Vanheel uit Paal, echtgenoot van Marie-Josée Jamar, is overleden. (° Lummen op 26 januari 1952 † Paal op 19 juli 2022)  Begroeting: vrijdag 22 juli 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Beringen - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Bertha Leten overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Beringen - Bertha Leten overledenBertha Leten uit Koersel, weduwe van Jozef Deswarte (†1977), is overleden. 
(°Koersel op 5 juli 1926 † Koersel op 18 juli 2022)  
Begroeting: vrijdag 22 juli 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Ivonne Vanhees overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Beringen - Ivonne Vanhees overledenIvonne Vanhees uit Berverlo is overleden.
(° Koersel op 21 april 1944 † Heusden-Zolder op 17 juli 2022) Uitvaart: in familiale kring

Jules Kenes overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Beringen - Jules Kenes overledenJules Kenens uit Leopoldsburg, weduwnaar van Yvonne Camps, is overleden. 
(° Beverlo op 11 september 1930 † Leopoldsburg op 17 juli 2022) Begroeting: woensdag 20 juli - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur .
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Yvonnen Meelberghs overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Beringen - Yvonnen Meelberghs overledenYvonne Meelberghs uit Beverlo, echtgenote van Augustinus Belen, is overleden. 
(° Oostham op 25 november 1928 † Oostham op 17 juli 2022)
Uitvaart: In intieme kring.

Georgios Stefanidis overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Beringen - Georgios Stefanidis overledenGeorgios Stefanidis uit Beringen-Mijn, weduwnaar van Dimitra Chatzoudis, is overleden. 
(° Karoti (GR) op 5 augustus 1935 † Beringen-Mijn op 15 juli 2022)  
Uitvaart: In intieme kring.

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Beringen - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.

Drie inbraken in Diest

Maandag 18 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren werd op drie verschillende plaatsen in Diest ingebroken: op de Boudewijnvest en op twee plaatsen in de Hongarijenstraat. De daders verschaften zich toegang tot de woning door middel van braak aan de deur of het raam. Eenmaal binnen werd de woning grondig doorzocht. De slachtoffers lijsten op wat er gestolen werd.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Beringen - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.
Beringen - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Naakt voor weddenschap

Zondag 17 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Demerdal kreeg vrijdagvoormiddag uur een telefoontje van iemand die een naakte, snel lopende kleine man met donkerbruin haar en baardje, gezien had op de Halensebaan in Diest. De interventieploeg, netjes gekleed in uniform, ging op zoek en trof uiteindelijk iemand aan die voldeed aan de beschrijving. Op het ogenblik van de controle was deze terug aangekleed. Hij verklaarde een weddenschap aangegaan te hebben met zijn vrienden. Hij moest naakt een klein stukje lopen over de openbare weg.
Beringen - Jasper Philipsen wint tourritZoomGrote vreugde en tranen van emotie bij Jasper Philipsen vandaag in de Tour de France. Hij won in Carcassonne de 15e rit. 'De vlam van Ham' vertelde nog tijdens de Baloise Belgium Tour in Ham dat hij voluit zou gaan in de Ronde van Frankrijk. En vandaag pakt hij dus zijn eerste tourzege. En dat werd in café Het Dorp, het supporterslokaal van Jasper in Ham, uitbundig gevierd. (foto Dirk Dekens)
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf op het industrieterrein in Diest is zo'n 200 liter diesel gestolen uit de brandstoftank van een vrachtwagen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Beringen - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Melanie Baptista Picôto overledenMelanie Baptista Picôto uit Paal is overleden.
(° Genk op 24 oktober 1988 † Leuven op 15 juli 2022)
Begroeting: dinsdag 19 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Op vakantie in Westouter

Zaterdag 16 juli 2022
Uit de oude doos
Beringen - Op vakantie in WestouterZoomHet is vakantie en dan zijn er ook de vakantiekampen. Wie ging er net zoals Leon Vangeel uit Paal naar Westouter met CM?

Park van de directeur

Zaterdag 16 juli 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Park van de directeurZoomDe oude villa van de directeur van de Beringse mijn viel in de jaren tachtig ten prooi van de Beringse pyromaan. Ondertussen is de ruïne onderdeel van een openbaar park.

Zomerdagen

Zaterdag 16 juli 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - ZomerdagenZoomEdith haalt deze week haar inspiratie bij de warme zomerdagen. 
Beringen - Ondernemers bezorgd om energiecrisisZoomVoka – KvK Limburg roept de overheid op om steunkaders te voorzien voor Limburgse bedrijven die zwaar getroffen worden door de energiecrisis. Ondernemingen maken zich ernstige zorgen over de energieprijzen en -bevoorrading de komende winter. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Voka bij meer dan 500 ondernemingen. Bedrijven geven aan dat ze aankijken tegen operationele verliezen door de sterk stijgende energieprijzen. “Een recessie loert om de hoek. We krijgen een toxische cocktail geserveerd met exploderende loonkosten en energieprijzen, onzekerheid over de Europese gasbevoorrading en nog steeds verstoorde leveringsketens. We vragen dat onze overheden zich voorbereiden om de Limburgse economie door een mogelijk zware crisis te begeleiden”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Goed aangekomen!

Vrijdag 15 juli 2022
5x Beringen
Beringen - Goed aangekomen!ZoomHet Berings estafetteteam is deze avond na een tocht van 552km goed aangekomen in het Duitse Beringen-Hainich. Daar is de eerste avond van het grote verbroederingsfeest 5x Beringen al goed gestart. 
Goed aangekomen!Goed aangekomen!Goed aangekomen!Goed aangekomen!
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Team 5x Beringen

Vrijdag 15 juli 2022
5x Beringen
Beringen - Team 5x BeringenZoomHet team van 5x Beringen is deze ochtend vertrokken naar het Duitse Behringen-Hainich voor de driejaarlijkse verbroederingsspelen. (Patrick Cosemans)

Nieuwe brug Stationsstraat

Vrijdag 15 juli 2022
Beringen - Nieuwe brug StationsstraatZoomNorbert Ziembiecky bezorgde ons nog deze 'voor en na' foto van de de nieuwe brug aan de Stationsstraat in Beringen-Mijn.

Volle bloedmaan

Vrijdag 15 juli 2022
Beringen - Volle bloedmaanZoomJe kon gisterenavond laat weer een volle bloedmaan waarnemen, de maan stond het dichts bij de zon voor dit jaar. (Johan Put)

Back to the future!

Vrijdag 15 juli 2022
Beringen - Back to the future!ZoomBij Ligier Felix en Jos kregen ze een bijzondere wagen over de vloer. Een Ligier is het zeker niet maar wel een unieke DMC (DeLorean Motor Compagny) uit de jaren tachtig. Het model werd wereldberoemd dankzij de film Back to the future in 1985.

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Beringen - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Gouden bruiloft Teresa en Marcel

Donderdag 14 juli 2022
Beringen - Gouden bruiloft Teresa en MarcelZoomTerasa Migliorini en Marcel Vanherle zijn 50 jaar getrouwd. Dat werd gisteren in familiekring gevierd. Het koppel is nog altijd enorm gelukkig samen en zijn in een goede gezondheid. Nico en Nadia zijn hun twee kinderen en Bo, Nomi, Nio, hun drie oogappels van kleinkinderen. Een dikke proficiat van Maria Migliorini en de rest van de familie en vrienden.
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Beringen - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Henri Theunis overleden

Woensdag 13 juli 2022
Beringen - Henri Theunis overledenGisteren is in WZC Dommelhof in Tielt-Winge Henri Theunis overleden, de echtgenoot van Mariette Luyten. Hij was 88 jaar en afkomstig van Paal. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Linden (Lubbeek). Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Pues in Winksele-Delle (Herent).
Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Beringen - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht

André Goris overleden

Woensdag 13 juli 2022
Beringen - André Goris overleden
André Goris, echtgenoot van wijlen Melanie Reynders(†2012), is overleden.
(° 4 juli 1929 te Heusden † 8 juli 2022 te Heusden-Zolder)
De uitvaartliturgie voor André zal doorgaan in de Sint-Valentinuskerk Berkenbos, Pater Amideuslaan op vrijdag 15 juli 2022 om 10.30 uur. (Samenkomst in de kerk vanaf 10 uur.) Gevolgd door de teraardebestelling bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Koersel.
Vakantiefoto
Beringen - Vakantiegroeten uit BlankenbergeZoomMarleen Abeels is op vakantie aan onze Belgische kust en stuurde deze foto. Waar ben jij momenteel op vakantie? Stuur gerust een foto naar beringen[!]internetgazet.be
Beringen - Scouts en Gidsen Tervant naar MerksplasZoomDe Scouts en Gidsen van Tervant zijn maandag op kamp vertrokken. Hun perikelen kan je volgen via Paalonline.

Zwoele nachten

Woensdag 13 juli 2022
Beringen - Zwoele nachtenZoomHet weer wordt stilaan tropisch met ook zwoele nachten als gevolg. Gust Ischen ging dan maar 's nachts op pad om foto's te maken.
Kort nieuws van bij de buren
Diest, Halen en Lummen gaan een tonnagebeperking invoeren. Om de verkeersveiligheid te vergroten willen de drie gemeenten het doorgaand vrachtverkeer weren uit de woonstraten van Schaffen, Zelem en Linkhout. De wijzigingen gaan in vanaf donderdag 1 september 2022. De tonnagebeperking zal gelden voor zwaar verkeer van meer dan 7,5 ton in het gebied tussen de Diestsebaan/Wezelbaan (N2), Meldertsebaan (N725), Zelemsebaan/Meldertstraat en Linkhoutstraat. Op die manier omvat de tonnagebeperking het centrum van Zelem en aansluitend Linkhout tot aan de Linkthoutstraat en in Schaffen de Zelemseweg, Postbaan en omliggende woonstraten. Sluipverkeer van zware vrachtwagens tussen de Staatsbaan (N2) en Tessenderlo/Beringen moet zo verleden tijd zijn.
Beringen - Fladderend genieten van de natuurZoomDe natuur staat momenteel in volle bloei en ook de vlinders genieten van de bloemenpracht zoals hier op be-MINE. (Gust Ischen)
Fladderend genieten van de natuurFladderend genieten van de natuur
Zoom

Wim Van de Paar overleden

Maandag 11 juli 2022
Beringen - Wim Van de Paar overledenWim Van de Paar uit Paal, echtgenoot van Mia Schraepen, is overleden. 
(°Leopoldsburg op 28 maart 1942 † Heusden op 10 juli 2022) Begroeting: vrijdag 15 juli 2022 - funerarium - Paal van 18u30 tot 19u00. 
Uitvaart: zaterdag 16 juli 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Paal.

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Beringen - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Auto gekanteld: twee gewonden

Maandag 11 juli 2022
Beringen - Auto gekanteld: twee gewondenIn de Hekstraat in Beringen kantelde deze ochtend een wagen en kwam op zijn zij te liggen. Vermoedelijk raakte hij een geparkeerde wagen. Twee personen werden gewond en naar het ziekenhuis overgebracht.
Beringen - Elvis! The King leeft nog altijdZoomElvis, The King of Rock & Roll, blijft inspireren. Er is nu een nieuwe film over het leven van deze legendarische muzikant met Austin Butler en Tom Hanks in de hoofdrollen. Deze avond kan je in The Roxy Theatre Koersel naar deze film met na de film een swingend optreden van de legendarische Limburgse rockers van We Two.

Het blijft zomers warm

Maandag 11 juli 2022
Beringen - Het blijft zomers warmZoomNet als deze schitterende zonnebloem krijgen we een mooie zonnige week met temperaturen die richting dertig graden gaan. (foto Marleen Abeels)

Zomers warm

Zaterdag 9 juli 2022
Beringen - Zomers warmZoomEen prachtige avondzon gisteren in Tervant. Gust Ischen schilderde met zijn fototoestel weer een mooie reeks.
Zomers warmZomers warm
Zomers warmZomers warmZomers warm
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)
Beringen - François 'Swa' Nuyts overledenFrançois 'Swa' Nuyts uit Tervant, echtgenoot van Frieda Vandervoort, is overleden.
(°Tesenderlo 6 januari 1951 † Tervant-Paal 8 juli 2022)
Begroeting: dinsdag 12 juli 2022 van 20.30 uur tot 21 uur in uitvaartcentrum Heselmans Tessenderlo.
Uitvaart: De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de parochiekerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen te Tervant-Paal op woensdag 13 juli 2022 om 10.30 uur.

Jef Leekens overleden

Zaterdag 9 juli 2022
Beringen - Jef Leekens overledenJef Lekens uit Heusden-Zolder, weduwnaar van Cil Vanroy († 2019), is overleden.
(° Beverlo op 27 december 1925 † Heusden-Zolder op 8 juli 2022) Begroeting:woensdag 13 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring.

Wereldrecords Club 9

Zaterdag 9 juli 2022
Uit de oude doos
Beringen - Wereldrecords Club 9ZoomVandaag staat er een nieuwe recordpoging van jeugdhuis Club 9 Koersel op stapel met de langste toog. Maar wat hadden deze jongeren met Wendy van Wanten? Aan de toog van 1200 meter krijg je straks zeker het hele verhaal...

100 jaar tennis Beringen

Zaterdag 9 juli 2022
Uit de oude doos
Beringen - 100 jaar tennis BeringenZoomVandaag is het feest bij de Beringse tennisclub. De club ontstond 100 geleden als één van de eerste sportclubs gesteund door de mijn van Beringen. Vandaag zijn er vanaf 15u tal van activiteiten in de Beringse Tennisstraat.

Beverlo dorp

Zaterdag 9 juli 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Beverlo dorpZoomGust Ischen heeft vandaag zijn lens laten vallen op Beverlo.

Filosoferen over het leven

Zaterdag 9 juli 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Filosoferen over het levenZoomWie heeft dat nog niet gedaan? Filosoferen over het leven, het is deze week de inspiratie voor Edith.
Beringen - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.

Geen weer om over te klagen

Vrijdag 8 juli 2022
Beringen - Geen weer om over te klagenZoom
Het is nog te vroeg om aan de winter te denken maar neem toch even deze spreuk in gedachten: Wordt het in juli heet en droog, dan houdt de winter kwaad betoog. De komende dagen worden alvast heet en droog!

Leve de vakantie

Vrijdag 8 juli 2022
Beringen - Leve de vakantieZoomHier worden we nu gelukkig van. Mooie straattekening van kinderen, een spelletje spelen op straat, het geeft toch meteen dat prettige vakantiegevoel. Heb jij een mooie vakantiefoto van in je buurt of in het buitenland? Stuur hem gerust naar beringen[!]internetgazet.be of whatsapp 0475 588915.
Leve de vakantieLeve de vakantieLeve de vakantieLeve de vakantie
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

Turkse FC start in Houthalen

Donderdag 7 juli 2022
Beringen - Turkse FC start in HouthalenTurkse FC speelt op zondag 4 september (15 uur) zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het veld van Eendracht Houthalen.

Guy Uyttebrouck overleden

Donderdag 7 juli 2022
Beringen - Guy Uyttebrouck overledenGuy Uyttebrouck uit Westerlo is overleden.
(° Leuven op 14 februari 1962 † Genk op 6 juli 2022)
Begroeting: dinsdag 12 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18u30 tot 19u00.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Oeps, verkeerd bordje

Donderdag 7 juli 2022
Maak dat mee!
Beringen - Oeps, verkeerd bordjeZoomDe bewoners van de Duisstraat in Tervant schrokken even toen ze zagen dat na de werken aan de brug er een nieuw straatnaambordje werd gehangen. Niet in de vertrouwde blauwe kleuren zoals we dat in Beringen kennen. Zou de straat van postcode of van gemeente veranderen?
Maar neen, een foutje van de aannemer. Binnenkort komt er weer een blauw straatnaambordje.
Oeps, verkeerd bordje
Zoom

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Beringen - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Paal-Tervant start bij HO Heide HasseltTweede provincialer Paal-Tervant speelt op zaterdag 3 september (19.30 uur) de eerste wedstrijd van het nieuwe seioen op het veld van HO Heide Hasselt.

Stal Sport opent tegen Elen

Woensdag 6 juli 2022
Beringen - Stal Sport opent tegen ElenTweede provincialer Stal Sport speelt zijn eerste competitiewedstrijd zaterdag 3 september (19.30 uur)  thuis tegen K. St. Elen.

Madeleine Haegdorens overleden

Woensdag 6 juli 2022
Beringen - Madeleine Haegdorens overledenMadeleine Haegdorens uit Koersel, echtgenoot van Leopold Lens, is overleden. 
(°Koersel op 8 februari 1931 † Paal op 5 juli 2022)
Begroeting: vrijdag 8 juli 2022 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring.

Twee ongevallen

Woensdag 6 juli 2022
Beringen - Twee ongevallenOp de Molenlaan in Stal geraakte een 15-jarige bromfietser gewond toen hij tegen een auto reed. De jonge man droeg geen helm. 's Middags geraakt een 44-jarige fietsster uit Heusden-Zolder gewond toen ze in botsing kwam met een auto op de hoek van de Koolmijnlaan en de Posthoornstraat.
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Beringen - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - KVK Beringen opent tegen Witgoor DesselKVK Beringen ontvangt Witgoor Dessel voor zijn eerste competitiematch op 3 september. Op 10 september speelt KVK Beringen uit bij Wezel.
Beringen - W. Koersel start bij Zepperen-BrustemWeerstand Koersel speelt op 4 september zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Zepperen-Brustem. Op 10 september speelt Weerstand Koersel thuis tegen Juve Hasslt.

Fietser gewond aan rotonde

Dinsdag 5 juli 2022
Beringen - Fietser gewond aan rotondeAan de rotonde van de Koolmijnlaan en de Leyssestraat in Beringen-Mijn is gisteren rond de middag een 57-jarige fietser uit Ham gewond geraakt toen hij in aanrijding kwam met een auto die de rotonde verliet.

René Keunen overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Beringen - René Keunen overledenRené Keunen uit Paal, echtgenoot van Cecile Vanmol, is overleden.
(° Paal op 18 december 1931 † Diest op 4 juli 2022)
Begroeting: donderdag 7 juli 2022  - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring.

Roger Leest overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Beringen - Roger Leest overledenRoger Leest uit Tervant, echtgenoot van Mella Claes is overleden.
(° Koersel op 19 maart 1938 † Hasselt op 2 juli 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Maria Philips overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Beringen - Maria Philips overledenMaria Philips uit Koersel, weduwe van Louis Bleux, is overleden.
(° Koersel op 12 september 1944 † Koersel op 3 juli 2022) Begroeting: woensdag 6 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18u30 tot 19u00.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Dorstig weer

Dinsdag 5 juli 2022
Beringen - Dorstig weerZoomDat ze in Paal wel een glaasje lusten, dat weten we al langer. Hebben we een feestje gemist? Of heeft de ophaaldienst een aantal glasbollen gemist? Joost zal het weten...(Gust Ischen)

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Beringen - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Turkse FC versterkt zich

Maandag 4 juli 2022
Beringen - Turkse FC versterkt zichTurkse FC heeft zich versterkt met dertien nieuwe spelers: Bilal Ayaz (vrij), Ersoy Akyil (THES B), Mehmet Akyil (Keiberg), Ahmed Belkheir (vrij), Hasan Bilican (Anadol), Serkan Bilican (Anadol), Mikail Caliskan (Stal Sport), Livio D’Agistino (Park Houthalen), Senol Erol (THES), Gokhan Karaoz (HW Zonhoven), Enes Korkmaz (Anadol), Soufiane Kouyouch (Park Houthalen) en Essa Njie (Peer SV).
Beringen - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Transfernieuws bij Paal-TervantPaal Tervant heeft volgende inkomende transfers gerealiseerd : Tuur Aercus (Sp. Hasselt), Luigi Barbieri (Beringen), Danilo Cacucciolo (KVK Beringen), Egon De L’Arbre (Lummen), Abdellah El Farissi (Koersel), Elhousain Farah (Stal Sport), Janne Ghys (Koersel), Jeroen Goor (Wijgmaal), Michaël Hayen (Alken), Ilyaas Imzri (H.-Millen), Dries Maes (Alken), Enes Özturk (Turkse Rangers), Michael Philips (Koersel), Omar Sirfouq (Beringen), Jonas Swinnen (Godsheide), Murat Topal (Anadol), Leander Tsolakidis (Stal Sport), Domien Ulburghs (Koersel) en Bryan Vandezande (Koersel).
Beringen - Negen nieuwe spelers voor W.  KoerselWeerstand Koersel heeft negen nieuwe spelers aangetrokken: Wout Vannueten (Wellen), Olivier Asnong (Zonhoven Utd), Dylan Deelkens (Stal), Yarne Derwa (Wellen), Hakan Er (Beringen), Mike Geybels (Herk FC), Furkan Kabakci (Thes), Ali Karadag (Beringen) en Kenny Ponet (Pelt).
Beringen - Versterking voor KVK BeringenArikan Berat (Bolderberg), Sven Delarbre (Helson), Yunus Erbas (Bregel Sport), Moreno Mirisola (Sp. Hasselt), Daniele Montagnino (SK Tongeren), Arno Palmans (Sp. Hasselt), Mandi Sahuke (Sprimont) en Rarcan Tarik (Sp. Hasselt)zullen komend seizoen de kleuren van KVK Beringen verddigen.
Beringen - Vijf nieuwe spelers voor Stal Sport
Stal Sport heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken: Angelo Basso (Anadol), Siebe Celis (Paal-Tervant A), Wim Kenens (vrije speler), Jeroen Segers (Koersel) en Maxim Tombeur (Diest).
Beringen - Afterwork party Kiwanis De BeerringZoomKiwanis De Beerring Beringen organiseert nu donderdag een afterwork party in de parochiezaal van Paal. De opbrengst is voor het goede doel. "We organiseren een extra evenement omdat onze werking door corona ook stil heeft gelegen en zo hebben we onze goede doelen in Beringen niet kunnen sponsoren", zegt Peter Daniëls. Iedereen is welkom vanaf 18u.

Wraakvakantie

Maandag 4 juli 2022
Woord van de week
Het is deze zomer een trend om wraakvakanties te boeken. Dat zijn langere, verdere en vaak ook veel luxueuzere vakanties dan de reizen die vakantiegangers gewend waren te maken. Op die manier willen mensen zichzelf een compensatie bieden voor de reisbeperkingen en onzekerheden waarmee ze de vorige zomers tijdens de coronacrisis af te rekenen hadden.
Beringen - Willy speelt Fred in videoclip van JullianZoomDe Gentse muzikant Jullian Dep bracht deze week een nieuwe EP uit: Fred. En daar hoort een knappe video bij. Willy Vancluysen uit Beringen is een veel gevraagd figurant en deze keer schittert hij in een mooie videoclip. De singel 'life in earth' brengt het verhaal van een Belgische gedepersonaliseerde boer...

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Beringen - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Rosa Vanderbiesen overleden

Zondag 3 juli 2022
Beringen - Rosa Vanderbiesen overledenRosa Vanderbiesen uit Stal, weduwe van Eugene Roosen († 2009), is overleden.
(°Beverlo op 20 juli 1938 † Stal op 1 juli 2022)
Begroeting: donderdag 7 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Beringen - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Maria Theunis overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Beringen - Maria Theunis overledenMaria Theunis, echtgenote van Jos Carmans, is overleden.
(° 12 januari 1936 te Paal † 29 juni 2022 te Heusden-Zolder) 
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op woensdag 6 juli 2022 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Maria in de aula van Franken Uitvaartzorg en het begraven van haar urne in het urnegraf op de begraafplaats van Genenbos (Lummen) zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Een hongertje!

Zaterdag 2 juli 2022
Vandaag gezien
Beringen - Een hongertje!ZoomDe kleintjes zitten in een warm nestje in de druivelaar bij Stephan Volders, lekker makkelijk om ze te fotograferen. En zoals alle kleine wezens in het dierenrijk schreeuwen ze om eten...
Een hongertje!Een hongertje!
Zoom

Leopold Heyligen overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Beringen - Leopold Heyligen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is donderdag Leopold Heyligen overleden, de echtgenoot van Hélène Hoevenaars. Polleke werd geboren in Koersel en werd 61 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be. 

Jos Gielen overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Beringen - Jos Gielen overledenJos Gielen uit Beringen is overleden. 
(° Sint-Truiden op 5 september 1954 † Beringen op 1 juli 2022)  Begroeting: vrijdag 8 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Mooi zomerweer

Zaterdag 2 juli 2022
Beringen - Mooi zomerweerZoom
We krijgen enkele mooie zomerdagen en maar goed want een oude weerspreuk zegt: Regent het op 2 juli, dan regent het nog veertig dagen. En daar zit waarschijnlijk niemand op te wachten.
En voor de boeren mag juli best wel warm zijn voor een goede oogst. "In juli zonnebrand, wenst ieder op het land", is nog zo'n gezegde.

Maria Ooms overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Beringen - Maria Ooms overleden
Maria Ooms uit Heppen, weduwe van Maurice Lenaerts († 1998), is overleden.
(° Oostham op 8 november 1930 † Stal-Koersel op 30 juni 2022) Begroeting: woensdag 6 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Felix Vanceer overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Beringen - Felix Vanceer overleden
Felix Vanceer uit Beringen is overleden.
(° Paal op 4 april 1938 † Hasselt op 1 juli 2022)
 Begroeting: dinsdag 5 juli 2022 - funerarium - Paal van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: woensdag 6 juli 2022 op de begraafplaats te Paal om 13 uur.

Hou je buurt proper!

Zaterdag 2 juli 2022
Beringen - Hou je buurt proper!ZoomTijdens de vakantieperiode zien we traditioneel meer zwerfvuil in het straatbeeld. Zelf kan je ook uw steentje bijdragen voor een propere buurt via Mooimakers. Meer info via deze link.

Albertkanaal Tervant

Zaterdag 2 juli 2022
Uit de oude doos
Beringen - Albertkanaal TervantZoomSinds de sluiting van de Beringse mijn is de bedrijvigheid aan de kanaalkom in Tervant verdwenen. Komt er ooit nog terug bedrijvigheid?

Markt Beringen

Zaterdag 2 juli 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Markt BeringenZoomDe markt van Beringen zal deze zomer terug bruisen met veel muziek. Café Thier en café Smeulders zorgen 's zaterdags voor livemuziek. Vanavond is er een eerste optreden met Timeless.

Straks is het vakantie

Zaterdag 2 juli 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Straks is het vakantieZoomDe vakantie is deze week de inspiratiebron voor de wekelijkse gekleurde woorden.

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Beringen - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Beringen - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
29/01
Erna Gevers

Proficiat met je 57ste verjaardag

Louis Beerten
20/01
Digipunt Beringen

Groeten aan de bezoekers van Digipunt Beringen in de bib!

Miet Vandebroek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen