Beringen
Bocholt
Bree
Hamont-Achel
Hechtel-Eksel
Leopoldsburg
Lommel
Oudsbergen
Peer
Pelt
Stuur ons je tip!
Nieuws
Nieuwsarchief
Kalender
Groeten & felicitaties
Zoekertjes
Nieuws toevoegen
Beringen

Inge's baklava

Woensdag 10 april 2019
Inge's keukengeheimen
Inge's baklava - Beringen
Hier zijn ze gek van baklava, ik denk dat ik bijna wekelijks naar de bakker kan gaan voor een nieuwe lading. Dus Inge en hare grote mond heeft eens gevraagd of ze hun geheim niet wilden prijsgeven. Waarschijnlijk hebben ze niet alles verteld maar mijn versie moet niet onderdoen. Even zoet maar om de te porties verdelen daar moet je getraind voor zijn want die mooie vormpjes krijg ik niet gereed. Maar het is de smaak wat telt. Dus deze week een mierzoet dessertje of zoals ze het hier eten: een snoepje voor tussendoor.
Ingrediënten: Voor de honingsiroop 125 gr honing (vloeibaar) - 300 gr basterdsuiker - 2 e vers citroensap- 2 ½ t kaneel - 300ml water
Voor de vulling: 300 gr ongezouten pistache noten- 3 t kaneel - 300 gr roomboter (in blokjes) - Rasp van de schil van een citroen – 16 vellen filodeeg/brickvellen
Bereidingswijze: Voor de siroop meng de suiker, honing, kaneel en 300 ml water in een pan en verwarm. Los zo al roerend de suiker op. Laat 20 minuten pruttelen totdat het wat ingekookt is. Breng op smaak met citroensap, zeef het vocht en zet het weg. Je kunt dit mengsel rustig één dag eerder maken. Hak de noten fijn. Het gemakkelijkste gaat het met de keukenrobot, maar hier wou het ventje helpen dus heb hem laten afzien en de vijzel gegeven.. Meng de noten, suiker, citroenschil rasp in een kom of schaaltje. Smelt de boter op laag vuur (niet laten verbranden) en houd lauwwarm. Neem een bakblik leg er een vel bakpapier in. Ga hem nu in laagjes opvullen. Filodeeg insmeren met de gesmolten boter deze stap 4 keer herhalen. Dan een deel notenmengsel, terug filodeeg insmeren met boter ook 4x herhalen terug notenmengsel en deze stappen herhalen tot het filodeeg is opgebruikt. Smeer de bovenlaag in met boter. Verwarm de oven voor op 160 graden, zet het volle bakblik erin en bak bruin in ongeveer 30 minuten. Overgiet met de siroop laat afkoelen en goed intrekken. Snijd het in vierkantjes of ruitjes. Serveer op een dessertbordje. Baklava met vanille ijs en een dot slagroom is ook heel lekker. (Inge Jespers)
Nieuwere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 25/09/'19Hasselback aardappelen
  • 14/08/'19Gebakken aardappelpuree met verse vidé
  • 07/08/'19Kip en groentjes in een jasje van spek
Oudere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 27/03/'19 Beringen - Kippenbouten met tomaat, linzen en spinazie
  • 27/02/'19 Chorizo uit de oven
  • 20/02/'19 Roti met kip en kousenbanden

Kalender Beringen

Maandag
10
November

DIGIPUNT in het Stadhuis

DIGIPUNT in het StadhuisVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het gebruik (…)
Maandag
10
November

DIGIPUNT in de bibliotheek

DIGIPUNT in de bibliotheekVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het gebruik (…)
Maandag
10
November

DIGIPUNT in Inloophuis Beringen-Mijn

DIGIPUNT in Inloophuis Beringen-MijnVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het gebruik (…)
Maandag
10
November

Te Gekke Wandeling

Te Gekke WandelingVandaag Bewust bewegen, waarnemen en ademhalen o.l.v. Bart Hendrickx Bewegen in de buitenlucht versterkt (…)
Maandag
10
November

Wisselwerking: Liesbet Nouwen

Wisselwerking: Liesbet NouwenVandaag Ik laat mij vooral inspireren door de natuur, met al haar grillen, kleuren en structuren. Ik maak (…)
Maandag
10
November

Film: The Disappearance of Josef Mengele

Film: The Disappearance of Josef MengeleVandaag Na de Tweede Wereldoorlog vlucht Josef Mengele, de nazi-arts van Auschwitz, naar Zuid-Amerika om (…)
Plaats uw evenement
Bekijk de hele kalender
Groeten & felicitaties
29/09
Voor: michel en annette meykens

proficiat michel en annette,van yvo en nadia

yvo,nadia kenis-reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
Zoekertjes Beringen
Aangeboden
Cd's naar keuze Fietsedrager
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Hartverwarmende herfstactie
Meer zoekertjes in Beringen
Uw zoekertje toevoegen
U bent hier: Startpagina » Beringen » Inge's baklava
Contacteer ons  |  Adverteer  |  Over deze site  |  Gemeente-info & links  |  GDPR
Doorzoek de Internetgazet
© 2004-2013 Faes nv - Op de artikels en foto’s rust copyright | Site: Webstylers
RSS Feed
Volg ons
RSS Feed
Mobiele versie
internetgazet.mobi
Mobiele versie