Beringen
Bocholt
Bree
Hamont-Achel
Hechtel-Eksel
Leopoldsburg
Lommel
Oudsbergen
Peer
Pelt
Stuur ons je tip!
Nieuws
Nieuwsarchief
Kalender
Groeten & felicitaties
Zoekertjes
Nieuws toevoegen
Beringen

Stoofvlees provençaals

Woensdag 4 juli 2018
Inge's keukengeheimen
Stoofvlees provençaals - Beringen
Normaal gesproken nu een typisch Belgisch gerecht, alleen Inge zou Inge niet zijn als er niet het een en het ander bijgevoegd word om toch net dat tikkeltje meer te hebben. Een stoofpotje, de ideale manier om de kids hier thuis groentjes te laten eten waar ze anders hun neus voor ophalen. Dus deze keer stoofvlees maar met een goede dosis vitamientjes bij. We kunnen zeggen dat we Frankrijk en België samenvoegen en zo word het een Provençaals runderstoofpotje. Best maken als je veel tijd hebt want typisch aan stoofvlees is dat het rustig moet garen zodat het vlees lekker mals word .
Ingrediënten: 1kg runderstoofvlees - 4 plakjes dik ontbijtspek zonder zwoerd - 1 prei - 2 wortelen 1 - stengel selder - 2 courgettes - 2 teentjes look - tijm - peterselie - 400 gr tomatenblokjes - 400ml runderbouillon - 250ml rode wijn 2 laurierblaadjes - zwarte olijven - olijfolie.
Bereiding: prei in ringetjes snijden, wortels en selder in blokjes. De courgette in plakjes, de look mag je pletten. Ongeveer 6 takjes tijm en peterselie hebben we nodig. Het spek mag grof gehakt worden. Dat was het als voorbereiding; nu kunnen we van start. Verhit olie in een diepe braadpan, en bak het rundsstoofsel bruin aan. Best in porties omdat het anders een te grote hoop op elkaar ligt en is het moeilijker om het mooi aan te bakken. Als het mooi bruin is, mag het uit de pan en even opzij zetten. In hetzelfde braadvet mag je het spek aanstoven. Als het bijna gaar is, mogen alle groentjes erbij behalve de courgette. Dus de prei, selder, wortel en knoflook mogen bij het spek en al roerend een dikke 5 minuten aanstoven tot de prei bijna gaar is. Nu mag het stoofvlees er terug bij. Voeg ook de tomatenblokjes, bouillon, wijn, laurier, tijm en peterselie toe. Breng aan de kook en vanaf dan het vuur naar omlaag, zodat het vlees rustig kan garen. Deksel op de pan en een uur rustig laten pruttelen. Niet vergeten af en toe om te roeren. Als het uur om is mogen eindelijk de courgettes en olijven erbij. Deksel terug op de pan en nog eens 30min pruttelen. Als het klaar is de tijm peterselie en laurierblaadjes eruit en we kunnen aan tafel. Wij hebben er puree bij gegeten maar frietjes erbij is ook om duimen en vingers van af te likken.
Stoofvlees provençaals
Nieuwere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 25/09/'19Hasselback aardappelen
  • 14/08/'19Gebakken aardappelpuree met verse vidé
  • 07/08/'19Kip en groentjes in een jasje van spek
Oudere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 20/06/'18 Beringen - Oriëntaalse ovenschotel met zoete aardappel
  • 13/06/'18 Beringen - Gevulde pastaschelpen

Kalender Beringen

Woensdag
17
December

Art Lutgart: Els van der Leede

Art Lutgart: Els van der LeedeVandaag Els van der Leede creëert strak, decoratief en functioneel werk in steengoedklei en porselein. Elk (…)
Woensdag
17
December

be-MINE on-ICE

be-MINE on-ICEVandaag be-MINE on-ICE verhuist naar de Mijnkathedraal, een nieuwe en unieke locatie. En dit van 7 (…)
Woensdag
17
December

Kerstdiner

KerstdinerVandaag Op woensdag 17 december 2025 organiseren Platform B en Fedactio Limburg een warm en (…)
Plaats uw evenement
Bekijk de hele kalender
Groeten & felicitaties
07/12
Voor: Mark Cuppens

Mark Cuppens gefeliciteerd met je verjaardag

Mathijs Soers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
Zoekertjes Beringen
Aangeboden
Overgordijnen Mandoline snijmachine
Te koop
Te koop
Te koop
Meer zoekertjes in Beringen
Uw zoekertje toevoegen
U bent hier: Startpagina » Beringen » Stoofvlees provençaals
Contacteer ons  |  Adverteer  |  Over deze site  |  Gemeente-info & links  |  GDPR
Doorzoek de Internetgazet
© 2004-2013 Faes nv - Op de artikels en foto’s rust copyright | Site: Webstylers
RSS Feed
Volg ons
RSS Feed
Mobiele versie
internetgazet.mobi
Mobiele versie