Het overige nieuws

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Bocholt - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Rotonde onder het bier

Zaterdag 30 december 2017
Deze namiddag heeft een open bestelwagen een deel van zijn lading bier verloren op de rotonde van de Rode Kruislaan en de Opitterkiezel in Bree. Daardoor ontstond enige tijd verkeershinder.

Bertha Bové overleden

Vrijdag 29 december 2017
Bocholt - Bertha Bové overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Bertha Bové overleden, de weduwe van Jan Vanchaze. Ze was afkomstig van Kaulille en 99 jaar. De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Laatste groet: woensdag van 18u tot 18.30u in Uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Theo Wouters overleden

Donderdag 28 december 2017
Bocholt - Theo Wouters overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Theo Wouters overleden, de echtgenoot van Mariette Babeliowsky. Hij was 83 jaar. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Bree vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Verkeersborden uitgerukt

Woensdag 27 december 2017
Vandalen hebben een tiental verkeers- en straatnaamborden uitgerukt in de buurt van de Reppelseweg en de Hoogstraat op de grens van Grote Brogel en Reppel.

Mia Van Bun overleden

Dinsdag 26 december 2017
Bocholt - Mia Van Bun overledenGisteren is de uit Kaulille afkomstige Mia Van Bun overleden, de echtgenote van Antoon Olijslagers. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind.

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Bocholt - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

Jef Driesen overleden

Zondag 24 december 2017
Bocholt - Jef Driesen overledenVandaag is de uit Bocholt afkomstige Jef Driesen overleden, de echtgenoot van Anna Van Hertum. Hij was 86 jaar. Vrijdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Achel-centrum. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Bocholt - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!
Bocholt - “Allen tesamen …” op het kerstfeestZoomNaar jaarlijkse gewoonte verliep het kerstfeest van OKRA Bocholt weer in een opperbeste stemming . Een lekkere feestmaaltijd, een korte adventsbezinning, een gezellige babbel en voor de ontspanning de hele namiddag zorgde het JaKl Shantykoor uit Leopoldsburg, dat gedirigeerd werd door Suzanne Poelmans (foto onder). Alvast een voorspoedig jaar gewenst! (Frans Mannaert)
“Allen tesamen …” op het kerstfeest
Zoom

'DISV Noord-Limburg' opgericht

Vrijdag 22 december 2017
In het gemeentehuis van Neerpelt hebben de negen gemeenten, die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg, vanmiddag de oprichting van de Dienstverlenende Intergemeentelijke Samenwerking Noord-Limburg (DISV) ondertekend. Aan die oprichtingsplannen gaven de betrokken gemeenteraden en OCMW-raden eerder dit jaar al hun goedkeuring. De statuten van de DISV zijn afgestemd op die van de Welzijnsregio, een vereniging van de Noord-Limburgse OCMW's. Oprichting van de DISV was noodzakelijk omdat het nieuwe decreet lokaal bestuur niet voorziet in de mogelijkheid om lokale opdrachten op meerdere domeinen ook bovenlokaal te behandelen. Meer info

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Actie tegen woninginbraken

Donderdag 21 december 2017
Bocholt - Actie tegen woninginbrakenPolitie CARMA organiseerde van gisterenavond 18 uur tot vanochtend 2 uur een actie tegen woninginbraken. In As, Bocholt, Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek werden in totaal 48 voertuigen en 187 personen gecontroleerd. De bestuurders werden ook aan een snuffeltest onderworpen, maar geen van hen testte positief. In Opglabbeek kon een bestuurder geen geldig keuringsbewijs voorleggen. In Meeuwen-Gruitrode werden twee onmiddellijke inningen uitgeschreven wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. In het kader van woninginbraken kon de politie niets verdachts aantreffen.
Het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt gaan vanaf 1 januari werken onder één overkoepelende vzw met één raad van bestuur en één directiecomité. Dat hebben de algemene vergadering van het Mariaziekenhuis en die van het Revalidatie & MS Centrum gisteravond beslist. Beide instellingen werken al jaren samen op verschillende domeinen zoals ziekenhuishygiëne, apotheek en IT. Van een echte fusie is er nu geen sprake, wel van een integratie, omdat beide instellingen hun eigen erkenningsnummer moeten behouden. Dit omdat het Mariaziekenhuis onder federale bevoegdheid valt, en het Revalidatie & MS Centrum onder Vlaamse bevoegdheid. Deze volledige integratie past in het herdenken van de gezondheidszorg in ons land.
De patiënt zal weinig merken van de integratie en de dienstverlening blijven ervaren zoals die nu is. Elke campus behoudt zijn sterktes en eigenheid op gebied van chronische en acute zorg.

Rik Vrolix overleden

Donderdag 21 december 2017
Bocholt - Rik Vrolix overledenIn Achel overleed de uit Bocholt afkomstige Rik Vrolix, de weduwnaar van Dora Vrinsen. Hij was 91 jaar.  Er werd in alle stilte afscheid genomen waarna zijn urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.

Krokussen langs de Doodendraad

Woensdag 20 december 2017
De VZW Verhalis heeft in Voeren de aftrap gegeven voor het project "De dodendraad leeft". Volgend jaar in oktober wil de VZW samen met zoveel mogelijk grensgemeenten een krokuslint van maar liefst 350 kilometer aanplanten.
350 kilometer, zo lang was ook de elektrische grensversperring die de Duitse bezetter vanaf 1915 aanlegde langs de Belgisch-Nederlandse grens. De dodendraad moest voorkomen dat Belgen massaal richting Nederland zouden vluchten of via daar het front in het Westhoek (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis met de bus met oudejaar

Woensdag 20 december 2017
Dankzij de financiële tussenkomst van provincie en gemeente kan je oudejaarsnacht zorgeloos inzetten samen met jouw vrienden en familie. De Lijn brengt je veilig naar jouw feestje en weer naar huis. In Bocholt legt De Lijn deze feestbussen in: 408: Genk - Opglabbeek - Gruitrode - Bree - Bocholt - Neerpelt - Overpelt; 421: Kinrooi - Bree - Bocholt - Peer. De bussen stoppen ook in de Damburgstraat voor de oudejaarsfuif Ciribati.
Als inwoner van Bocholt reis je zelfs gratis. (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 'Sahara Expeditie' voor kinderen in BoslandZoom In Bosland is een gloednieuwe belevingswandeling voor kinderen van 6 - 10 jaar uitgewerkt: de Sahara Expeditie. Onder leiding van een speciale Boslandgids kunnen kinderen voortaan op speurtocht in de leefwereld van Zeno de Zandloopkever in de Lommelse Sahara. Onderweg beleven ze het gebied op een nieuwe manier via toffe opdrachten, spelletjes, actie en avontuur. Deelnemers vervullen tijdens de Expeditie een geheime opdracht en naar het schijnt ligt er ook een schat begraven…
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Bocholt - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Bocholt - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Annie Soeters overleden

Dinsdag 19 december 2017
Bocholt - Annie Soeters overledenZaterdag is Annie Soeters overleden, de echtgenote van Theodoor Anthonissen. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille.
De openbare verkoping van de "op te knappen woning" aan de Brogelerweg 78 heeft in eerste roep 100.000 euro opgebracht. Er is nog hoger bod mogelijk bij notaris Coemans in Meeuwen-Gruitrode.

Jaak Janssen nieuwe deken van Bree

Maandag 18 december 2017
Bocholt - Jaak Janssen nieuwe deken van BreeJaak Janssen, vicaris-generaal van het bisdom Hasselt, wordt de nieuwe deken van Bree. Het dekenaat Bree omvat de parochiefederaties Bocholt, Bree en Meeuwen-Gruitrode.
Janssen volgt Bart Coenegrachts op. Coenegrachts wordt bisschoppelijk vicaris voor de vorming en adjunct-vicaris van het parochievicariaat.

Vlaamse steun voor sportactiviteiten

Maandag 18 december 2017
Sport Vlaanderen heeft subsidies toegezegd voor een aantal sportactiviteiten die in een samenwerking van enkele gemeenten worden georganiseerd en bedoeld zijn om te sensibiliseren en te inspireren, maar ook om in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange sport- en beweegmentaliteit bij iedereen.
Voor zowel het Teutenbosloopcriterium als de Noord-Limburgse Sportkicks en Sporteldag slaan de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Bocholt - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Bocholt - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
In Derde Provinciale van het volleybal heeft Overpelt B met 2-3 verloren van Bocholt. Overpelt B staat vierde in de stand, Bocholt tweede.

Vrouw vermist in Weert

Zondag 17 december 2017
Grensgevallen
Bocholt - Vrouw vermist in WeertDe Nederlandse politie heeft vanavond een vermissing gemeld. Het gaat om een 45-jarige vrouw die verdween in de omgeving van de Ringbaan-West in Weert. Het signalement luidt als volgt: blanke vrouw, 1m70 lang, smal postuur, donker blond haar, groene jas, witte gympen en zwarte tas. Hebt u deze vrouw gezien of hebt u meer informatie: bel 112.

Gelijkspel voor Bocholter VV

Zondag 17 december 2017
In de 2de Amateurs van het nationale voetbal heeft Bocholter VV vandaag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Spouwen-Mopertingen, dat in de rangschikking één wedstrijd minder heeft gespeeld en één punt voorsprong heeft. Bocholter staat vierde, Spouwen-Mopertingen derde.

Handbal: Bocholt verslaat Quintus

Zaterdag 16 december 2017
Bocholt - Handbal: Bocholt verslaat QuintusIn het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond de Nederlandse club Wematrans/Quintus verslagen. Uitslag: 24-36. In de rangschikking van de BENE-League leidt Bocholt met 23 punten, 3 meer dan Aalsmeer.

Julienne Hens overleden

Zaterdag 16 december 2017
Bocholt - Julienne Hens overledenDonderdag is Julienne Hens overleden, de echtgenote van Rik Cillen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Lozen waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.
Tribunaliteiten
Bocholt - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Bocholt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Betrapte dieven fietsen weg

Woensdag 13 december 2017
In een bedrijf op industrieterrein Kanaal-Noord in Bree hebben dieven afgelopen nacht ingebroken in kledinglockers. Ze wisten beslag te leggen op twee gsm's en geld. Enkele werknemers hebben nog tevergeefs geprobeerd om de twee op de fiets tegen te houden maar zij wisten te ontkomen.

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Bocholt - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Moederhuis maakt plaats voor MCH

Dinsdag 12 december 2017
In Bree wordt het Moederhuis, dat deel uitmaakt van de ziekenhuisgebouwen, gesloopt. Op die plaats komt het Medisch Centrum Huisartsen (MCH), dat nu te eng behuisd zit op 't Stift. Ook de andere ziekenhuizen worden later afgebroken. Daar komen een atletiekpiste, een zwembad en een sporthal.

Eén man op overschot!

Dinsdag 12 december 2017
Bocholt telde op 1 januari 2017 12.949 inwoners: 6.476 mannen en 6.475 vrouwen. In de leeftijdscategorie 0-19 jaar waren er 2.611 inwoners, in de leeftijdscategorie 20-39 jaar 3.201, in de leeftijdscategorie 40-59 jaar 3.763. De leeftijdscategorie 60-79 jaar telde 2.692 inwoners. 682 inwoners waren 80 jaar of ouder. (Bron: AD Statistiek).
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

Anneke Thys overleden

Dinsdag 12 december 2017
Bocholt - Anneke Thys overledenZaterdag is in Meeuwen de uit Bocholt afkomstige Anneke Thys overleden, de echtgenoot van Gust Vangompel. Zij was 79 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Bocholt vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18-19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.

Margriet Drieskens overleden

Dinsdag 12 december 2017
Bocholt - Margriet Drieskens overledenZaterdag is in WZC Gerkenberg in Bree de uit Bocholt afkomstige Margriet Drieskens overleden, de weduwe van Jan Brusten en de levenspartner van wijlen Frans Mannaerts. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Bree. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Harry Jaspers overleden

Dinsdag 12 december 2017
Bocholt - Harry Jaspers overledenVrijdag is Harry Jaspers overleden, de echtgenoot van Hildegarde Engelen. Hij was 60 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Bocholt. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Bocholt - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.

Eindhoven Airport weer open

Maandag 11 december 2017
Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ondervindt hinder als gevolg van de weersomstandigheden van vandaag. Op dit moment kan er echter weer gevlogen worden.
Voor meer informatie over de actuele stand van zaken kunnen passagiers terecht op de website van Eindhoven Airport of bij hun luchtvaartmaatschappij, meldt het vliegveld. UPDATE Vanavond meldt het vliegveld dat de start- en landingsbaan weer gesloten zijn vanwege de weersomstandigheden.

35 leefloners in Bocholt

Zondag 10 december 2017
In Bocholt genoten vorig jaar 35 inwoners van een leefloon. In de leeftijdscategorieën 18-24 jaar en 35-44 jaar waren er telkens twaalf leefloners. Zeven anderen waren tussen de 45 en de 64 jaar. Vier leefloners waren 65 jaar of ouder. Veertien leefloners woonden alleen, twaalf waren samenwonend en negen hadden een gezin ten laste. (Bron: POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid).
Bocholt - Handbal: Bocholt verliest van HasseltIn de Bene-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 31-25. Bocholt leidet nog wel de rangschikking, met 3 punten voorsprong op Aalsmeer en Hasselt.

Verlies voor Reppel en Kaulille

Zaterdag 9 december 2017
Bocholt - Verlies voor Reppel en KaulilleIn Tweede Provinciale heeft leider Reppel vanavond verloren van Stal. Uitslag: 1-0. Reppel blijft aan de leiding met vier punten voorsprong op Eksel. Een afdeling lager verloor Kaulille FC met 4-1 van Ham United. Kaulille staat na vijftien matchen negende in de stand met 19 punten.

683 chauffeurs moeten blazen

Vrijdag 8 december 2017
Bocholt - 683 chauffeurs moeten blazenTijdens een actie in Bocholt, Bree, Kinrooi en Meeuwen-Gruitrode werden gisteren 683 chauffeurs aan een alcoholcontrole onderworpen. Twee chauffeurs legden een positieve test af. Hun rijbewijs werd tijdelijk ingehouden. Er werden onder meer ook drie bestuurders geverbaliseerd die geen veiligheidsgordel droegen.

Woninginbraak op Weerterweg

Vrijdag 8 december 2017
Inbrekers drongen binnen in een woning aan de Weerterweg in Bocholt. De buit bestaat uit een tv, een laptop en een spelcomputer.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.

Zuster Emilia Coenen overleden

Donderdag 7 december 2017
Bocholt - Zuster Emilia Coenen overledenOp 2 december overleed zuster Emilia Coenen. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie had zaterdag plaats in de parochiekerk van Bocholt.

Willem Aegten overleden

Dinsdag 5 december 2017
Bocholt - Willem Aegten overledenOp 27 november overleed Willem Aegten, de echtgenoot van Betsy Hillen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vond zaterdag plaats in de Sint-Laurentiuskerk van Bocholt.

Huiszoekingen in drugsonderzoek

Dinsdag 5 december 2017
De federale gerechtelijke politie heeft afgelopen nacht onder meer huiszoekingen uitgevoerd in Bocholt, Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. De huiszoekingen kaderden in  een onderzoek naar de aanmaak van synthetische drugs, zoals XTC. Ook in Nederland - o.m. Bergeijk en Eindhoven - en Duitsland zijn gelijktijdig huiszoekingen uitgevoerd. In het totaal zijn zes arrestaties verricht waarvan vier in ons land. (PG)

Ruimte voor een fietspad

Maandag 4 december 2017
Bocholt - Ruimte voor een fietspadZoomHet traject van de N747 van Eksel over Kleine-Brogel tot in Kaulille (cfr. afb.) schreeuwt al decennia om veilige fietspaden. Voor het verbreden van het openbaar domein van de gewestweg moesten in Brussel allereerst de nodige middelen worden vrijgemaakt. De Vlaamse minister van Mobiliteit gaf daarvoor recent groen licht. Het zal nog een tijd duren vooraleer er een schop de grond in gaat. Want ver een afstand van 6,5 kilometer liggen immers, in vier verschillende gemeenten, 213 percelen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen