Het overige nieuws

Aanpak georganiseerde misdaad

Maandag 30 april 2018
De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht

Eindronde: Reppel verliest

Zondag 29 april 2018
Bocholt - Eindronde:  Reppel verliestIn de eindronde voor de bijkomende stijgers in Tweede Provinciale heeft Reppel vandaag met 2-0 verloren van Landen. In de eindronde voor Derde Provinciale speelde Kaulille 1-1 gelijk op het veld van SLW Maaseik.Bocholtheeft in zijn laatste wedstrijd van het seizoen een zware nederlaag opgelopen bij Thes Tessenderlo.Uitslag: 4-0. Bocholt eindigt tweede in de competitie op 8 punten van kampioen Thes Tessenderlo.

U19 kampioen

Zondag 29 april 2018
De U19 van Bocholt speelden gisternamiddag kampioen na een overtuigende 7-0 overwinning tegen Leopoldsburg. Voor deze beloftevolle lichting is het al de derde titel op rij!
Bocholt - Handbal: Achilles Bocholt verliestIn de play-offs van het handbal heeft Achilles Bocholt vandaag verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 28-26. In de voorlopige stand heeft Bocholt nog 2 punten voorsprong op Initia.

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Bocholt - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...

Ria Ectors overleden

Vrijdag 27 april 2018
Bocholt - Ria Ectors overledenGisteren is de uit Kaulille afkomstige Ria Ectors overleden, de weduwe van Albert Palmans. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tessenderlo-Centrum.

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Bocholt - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

Honderd autodiefstallen

Donderdag 26 april 2018
In Bocholt zijn in negen jaar tijd welgeteld 100 auto's gestolen. De meeste diefstallen (21) werden gepleegd in 2014.

Patrick Creemers naar KVO

Woensdag 25 april 2018
Patrick Creemers uit Peer wordt assistent-coach van KVO Oostende. De oud-speler van onder meer Lommel SK en Bocholt VV begon zijn carrière als speler-trainer bij Herkol en was hoofdtrainer van Overpelt alvorens over te stappen naar de nationale jeugdploegen.

Nieuwe speler voor Bocholt VV

Woensdag 25 april 2018
Bocholt VV heeft Dylan Put (Hades) aangetrokken. Edwin Wang en Lance Voorjans verhuizen van Bocholt VV naar Hades.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Bocholt - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Liep u de Dodentocht uit?

Woensdag 25 april 2018
Woont u in Bocholt? en hebt u in de voorbije vijf jaren deelgenomen - één of meerdere keren - aan de 100km Dodentocht van Bornem? Hebt u die uitgelopen? Dan is het gemeentebestuur op zoek naar jou en je mailadres, zegt schepen van sport Jan Verjans. "Stuur dat mailadres dan even door naar sportdienst[!]bocholt.be. Graag nodigen wij je dan uit op de sport-huldigingsavond Damburg op zaterdag 30 juni om 18 uur. Deze prestatie willen we dan in de kijker plaatsen."

Overbandkampioen

Dinsdag 24 april 2018
Bocholt - OverbandkampioenIn het parochiehuis in Bocholt is Ludo Hermans (foto) afgelopen weekend kampioen geworden in overband, een discipline van carambole biljarten. Gefeliciteerd!

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Bocholt - Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumorZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Bocholt - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe bvba: Vastgoedsolutions

Maandag 23 april 2018
Elza Lenaerts uit Overpelt en Kim Plessers uit Bocholt hebben de bvba Vastgoedsolutions opgericht met zetel aan de Kwadeveldenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle soorten makelaarsverrichtingen, het schatten van onroerend goed en het beheer van residentiële gebouwen.

Marie-Louise Croonen overleden

Maandag 23 april 2018
Bocholt - Marie-Louise Croonen overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag, op haar 64ste verjaardag, Marie-Louise Croonen overleden, de echtgenote van Theo Plessers. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er in de parochiekerk van Kaulille een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers aan de Belgebergstraat 5. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Bang voor een "nieuwe knie"? Dat hoeft vanaf vandaag niet meer. In het Mariaziekenhuis werd vanmorgen de eerste knieoperatie verricht waarbij artificiële intelligentie werd gebruikt: een intelligente robot werd er ingezet om zelfsturend mee ingrepen te verrichten die anders door de chirurg alleen zouden moeten gebeuren. Zo is een gepersonaliseerde aanpak van elke knieoperatie mogelijk. Gevolg: meer comfort voor de patiënt, minder zwelling in de kniestreek, minder revalidatie nodig (…) Het hele nieuwsbericht

Twee spelers weg bij Bocholter

Zondag 22 april 2018
Enrico Pellegriti vertrekt bij Bocholter en gaat de kleuren van Spouwen-Mopertingen verdedigen. Jarno Goossens gaat naar Bree-Beek.

Brandhout gestolen

Zondag 22 april 2018
Onbekenden gingen met brandhout aan de haal op de Achelsedijk. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend. De benadeelde stelde de diefstal gisterenavond vast.

Bocholt verliest van Cappellen

Zondag 22 april 2018
Bocholt - Bocholt verliest van CappellenK. Bocholter VV heeft deze namiddag met 1-2 verloren van Cappellen. De stand was al aan de rust bereikt. Bocholter, tweede in de stand, heeft vijf punten minder dan Thes Sp. RC Reppel heeft vandaag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Stal Sport. Reppel staat op de tweede plaats op vier punten van kampîoen Achel VV. Kaulille won met 5-0 van Ham United en staat vierde.

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gerard Van Wortswinkel overleden

Zaterdag 21 april 2018
Bocholt - Gerard Van Wortswinkel overledenWoensdag is de uit Wijchmaal afkomstige Gerard Van Wortswinkel overleden, de levenspartner van Brigitte Peeters. Hij was 61 jaar en voorzitter van Olympic Kreyel Sport. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Willem Martens en Helen Geurts, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Martens Daktechniek opgericht met zetel aan de Stramproyerweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanbrengen van dakbedekking en het plaatsen van brandluiken en zonnepanelen.
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Niels Ferson verlaat Bocholter

Donderdag 19 april 2018
Niels Ferson verlaat Bocholter. Hij treedt volgend seizoen aan bij Bilzen-Waltwilder waar hij tekende voor één seizoen.
Grote Brogel heeft Lozen geklopt met 11-21. Aan de rust was de stand 2-12.

Chinees hotel in Weert

Donderdag 19 april 2018
Grensgevallen
Er komt een Chinees hotel in Weert. In het 1ste kwartaal van volgend jaar wordt er gestart met de bouw. Het hotel komt nabij de Stadsbrug en zal in totaal 450 kamers, een casino, spa en karaokeclub omvatten. Als uiteindelijk het gehele complex gereed is, kunnen er dagelijks zo’n 600 Chinese gasten verblijven.
Vanuit het hotel gaan Chinese toeristen steden bezoeken als Antwerpen, Düsseldorf en zeker ook de Weerter binnenstad. Op dit moment komen er jaarlijks 300.000 Chinezen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Dodelijk verkeersongeval in Weert

Donderdag 19 april 2018
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op de Kempenweg in Weert is rond 16.30u de bestuurder van een personenwagen om het leven gekomen. Het gaat om een 86-jarige man uit het Nederlandse dorp Herten. De passagier, een 69-jarige man uit Roermond, raakte ernstig gewond. Het ongeluk gebeurde toen de automobilist vanuit een zijweg de Kempenweg op wilde rijden. Daarbij werd hij geraakt door een trekker met oplegger die over de Kempenweg reed. Het slachtoffer was op slag dood. Bij de hulpverlening zijn ook de brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

1.284 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
Bocholt telt 1.284 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er 16.183, in Limburg 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Bocholt - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Drie rijbewijzen ingetrokken

Donderdag 19 april 2018
Bocholt - Drie rijbewijzen ingetrokkenIn Bocholt zijn gisteren in het kader van de flitsmarathon 133 hardrijders betrapt. De controles gebeurden op de Lozerweg en de Lillerbaan. Op de Lozerweg werden drie rijbewijzen ingetrokken. Eén bestuurder reed er 139 km per uur, een andere 133, een derde 120.

Mia Verduyckt overleden

Donderdag 19 april 2018
Bocholt - Mia Verduyckt overledenGisteren is de uit Bocholt afkomstige Mia Verduyckt overleden, de weduwe van Vic Verbruggen. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kwaadmechelen-Ham. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Het is maar dat je 't weet
Op de zaterdagen 21 en 28 april rijden er GEEN treinen tussen Mol en Herentals omwille van werken aan het spoor. De NMBS legt dan bussen in tussen Mol en Herentals. Wat betekent dat de reistijd tussen Noord-Limburg en Antwerpen langer zal uitvallen.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Bocholt - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

Vernieuwd hoofdkantoor politie

Woensdag 18 april 2018
In Genk is deze namiddag het vernieuwde hoofdkantoor van de politiezone Carma officieel geopend. Het gebouw is volledig heringericht. De politie verhuisde een 15-tal jaren geleden naar het huidige gebouw aan de Europalaan. Dat had nu zijn beste tijd gehad. En dus zijn de verschillende verdiepingen heringericht. Zo is er meer gekozen voor landschapskantoren in plaats van aparte bureau’s. Daarnaast worden ook overal in het gebouw moderne technieken gebruikt.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

Lies Boonen overleden

Dinsdag 17 april 2018
Bocholt - Lies Boonen overledenIn Bree is gisteren Lies Boonen overleden. Ze was 83 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag tussen 18.30u en 19.30u bij Vanhove Uitvaartzorg

Jaak Arits overleden

Dinsdag 17 april 2018
Bocholt - Jaak Arits overledenZondag is Jaak Arits overleden, de echtgenoot van Madeleine Vrolix. Hij was 73 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt, waarna een begroetingsmoment bij Vanhove Uitvaartzorg.

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Bocholt - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Bocholt - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...

Scooby-doo zoekt monitoren

Maandag 16 april 2018
Ben je +18 jaar, heb je een middelbaar diploma in STW of 7e kinderzorg? Ben je geslaagd in je eerste jaar hogere opleiding in een lerarenopleiding of een humane studierichting (maatschappelijk werk, orthopedagogie, psychologie,…), ben je een gediplomeerde leerkracht en werk je graag met kinderen van 2,5 tot 12 jaar? Dan ben je de geschikte persoon voor Scooby-doo, waar men op zoek is naar enthousiaste monitoren om mee de zomeropvang van Scooby-doo te realiseren.
Meer info nodig? Mail dan (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Aan de Kempenweg in Weert, net voor de grens bij Lozen, is de Nederlandse politie vanmorgen binnengevallen in een woning. Daar werd een kleine hoeveelheid chemicaliën aangetroffen, maar een drugslabo was er niet meer. In een loods in Echt (bij Maaseik) vond de politie duizenden liters grondstoffen voor de productie van drugs. Vermoedelijk werden de grondstoffen gebruikt voor een toeleverancier.
Het kantoor dat de werkgeversorganisatie VOKA-Kamer van Koophandel Limburg dit jaar in Noord-Limburg zal openen, komt in het bedrijvencentrum Noordlink in Lommel. Dat is vandaag bekendgemaakt. Een openingsdatum is er nog niet, maar staat wel gepland voor het tweede kwartaal, naargelang de verbouwingswerken vorderen. Johan Maesen, de nieuwe regioverantwoordelijke Noord-Limburg, start alvast op 14 mei.

Vanuit Eindhoven naar Wenen

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vrijdag 2 juli gaat Wizz Air, de grootste low-cost carrier van Centraal- en Oost-Europa, tussen Eindhoven en Wenen vliegen. Aanvankelijk zal er tweemaal per week (op maandag en vrijdag) worden gevlogen. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19,99 euro enkele reis en kunnen geboekt worden via www.wizzair.com.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.

Topschutter blijft bij Bocholt

Zondag 15 april 2018
Topschutter Henry Odutayo zal ook volgend seizoen de kleuren van Bocholter verdedigen. Hij verlengde zijn overeenkomst met één seizoen.

PSV kampioen

Zondag 15 april 2018
Grensgevallen
PSV is voor de 24ste keer kampioen van Nederland. De Eindhovense club versloeg deze namiddag Ajax met 3-0, na doelpunten van Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Sinds het eindsignaal is het héél druk in de Eindhovense binnenstad...

Reppel verliest

Zondag 15 april 2018
Bocholt - Reppel verliestReppel verloor vandaag met 2-1 bij Grote Heide. Reppel staat tweede in de stand op twee punten van Achel VV.Kaulille verloor ook: tegen Peer SV werd het 1-0. Kaulille staat zesde in de stand met 45 punten uit 29 wedstrijden.
Grensgevallen
Vier jongens uit Someren die vanmiddag terugkwamen van een voetbalwedstrijd, zagen in Nederweert plots dat buiten vlammen langs hun auto sloegen. Ze vluchtten snel het voertuig uit. Er raakte daardoor niemand gewond. De wagen brandde volledig uit. De oorzaak is onbekend.

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Bocholt - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...

Handbal: Bocholt verslaat Visé

Zaterdag 14 april 2018
Bocholt - Handbal: Bocholt verslaat ViséIn de play-offs van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond met 34-33 gewonnen van Visé. Bocholt heeft nu 4 punten voorsprong op Initia Hasselt.

Bocholt klopt Overijse

Zaterdag 14 april 2018
Bocholt - Bocholt klopt OverijseIn de 2de Amateurs-afdeling is Bocholt vanavond gaan winnen bij Overijse. Uitslag: 0-4, na doelpunten van Odutayo, Ben Didden en Lance Voorjans (2). Bocholt staat tweede op twee punten van Thes. Volgende wedstrijd ontvangt Bocholt Cappelen. Op de slotdag staat de wedstrijd Thes-Bocholt op het programma.

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Bocholt - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Bocholt - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Aline Vandewaerde overleden

Zaterdag 14 april 2018
Bocholt - Aline Vandewaerde overledenWoensdag is Aline Vandewaerde overleden, de echtgenote van Laurens Hendrix. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Bocholt - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!

Sylvain Janssen overleden

Vrijdag 13 april 2018
Bocholt - Sylvain Janssen overledenDinsdag is de uit Hamont afkomstige Sylvain Janssen overleden, de echtgenoot van Hilda Croonen. Hij was 59 jaar en voorzitter van KWB Boseind-Run. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Bocholt - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Bocholt - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Bocholt - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kaulille Lommel verslagen. Uitslag: 1-0.

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Inval in loods in Weert

Woensdag 11 april 2018
Grensgevallen
Bij een inval in een loods in Weert zijn vanmorgen twee Porsches in beslag genomen. Arrestaties werden er niet verricht. De inval kaderde in een internationaal onderzoek naar diefstal van auto's, dat door het federaal parket in België wordt gecoördineerd.

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Van de Paer weg bij Bocholt VV

Dinsdag 10 april 2018
Maxime Van de Paer verlaat Bocholt VV. De 19-jarige zal de kleuren verdedigen van Herk FC.

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Bocholt - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 

Henri Simons overleden

Dinsdag 10 april 2018
Bocholt - Henri Simons overledenGisteren is in Helchteren Henri Simons overleden, de weduwnaar van Bernadette Van Gompel. Hij was 76 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag en donderdag, telkens tussen 19 en 20u, in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Toke Vliegen overleden

Dinsdag 10 april 2018
Bocholt - Toke Vliegen overledenZaterdag overleed de uit Bocholt afkomstige Toke Vliegen, de weduwe van Theo Vandebroek. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Bocholt - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Bosland verwelkomt Naya

Maandag 9 april 2018
Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Henri Jaeken overleden

Maandag 9 april 2018
Bocholt - Henri Jaeken overledenVrijdag is Henri Jaeken overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.

Rik Bloemen overleden

Maandag 9 april 2018
Bocholt - Rik Bloemen overledenVrijdag is Rik Bloemen overleden, de weduwnaar van Josée Vossen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove.

Ongeval in Lozerstraat

Zondag 8 april 2018
Bij een ongeval in de Lozerstraat is een motorrijder gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15.15 uur.

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Bocholt - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Grensgevallen
Op de Maaseikerweg in Weert heeft een auto met Belgische nummerplaten zaterdagnacht een bocht gemist. De wagen ging van de weg en kwam in een beek terecht. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zat er niemand meer in de auto. Volgens getuigen waren twee inzittenden overgestapt in een andere wagen.
Bocholt - Bocholt wint van Zwarte LeeuwK. Bocholter VV heeft vandaag Zwarte Leeuw verslagen. Uitslag: 2-0, na twee doelpunten van Odutayo. Aan de rust was de stand 1-0. Bocholter staat tweede op vijf punten van Thes Sport maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Bocholt - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...

Reppel klopt Turkse

Zaterdag 7 april 2018
Bocholt - Reppel klopt TurkseRC Reppel heeft vanavond Turkse FC verslagen. Uitslag: 2-0. Reppel staat tweede in de stand op één punt van Achel VV Kaulille ging met 2-4 winnen op het veld van Sporting Wijchmaal en staat vierde met 45 punten uit 28 wedstrijden.

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Bocholt - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.
Op vijf locaties in de regio Weert en Nederweert is deze week drugsafval aangetroffen. De politie gaat na overleg met de gemeenten en Openbaar Ministerie intensiever controleren in de betrokken regio.

Gezochte man ingerekend

Vrijdag 6 april 2018
Een 35-jarige man uit Duitsland is gearresteerd na een winkeldiefstal in de Regenboogstraat in Bree. De man bleek geseind te staan. Hij sloeg woensdagavond toe in een supermarkt. Hij nam er enkele goederen mee en probeerde de winkel te verlaten zonder te betalen. Een winkelinspecteur hield de man staande in afwachting tot de politie ter plaatse kwam. Bij nazicht bleek de man in aanmerking te komen voor winkeldiefstallen in andere filialen van de supermarkt. De man werd gearresteerd en verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter in Tongeren die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Bocholt - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Johan Maesen naar VOKA

Vrijdag 6 april 2018
Bocholt - Johan Maesen naar VOKAZoomJohan Maesen (40) trekt naar VOKA-Kamer van Koophandel Limburg. Daar wordt hij regioverantwoordelijke en aanspreekpunt voor de nieuwe locatie van deze werkgeversorganisatie in Noord-Limburg. Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Maesen (foto) is nu nog algemeen directeur van Toerisme Lommel.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Bocholt - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...
Tribunaliteiten
Bocholt - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Bocholt - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Bocholt - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.
Komend najaar wordt er in 25 gemeenten langs de Belgisch-Nederlandse grens een lint van witte krokussen geplant. In onze provincie gebeurt dat in Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Kinrooi en Maasmechelen. Het is in het najaar 100 jaar geleden dat de Dodendraad werd afgebroken. Het was een elektrische grensversperring van 350 kilometer lang, waar 2000 volt op stond. Langs de hele Nederlands-Belgische grens vielen bij de draad zo’n 1000 doden.
De Draad werd door de Duitse bezetter (…) Het hele nieuwsbericht
Lint van witte krokussen langs Dodendraad
Zoom

Wietplantage opgerold

Woensdag 4 april 2018
Deze namiddag rond 14 uur vielen speurders binnen in een woning in de Hoogstraat in het centrum van Bree. In de kelder trof men een wietplantage met 650 planten aan. De politie stelde ook diefstal van elektriciteit vast. Er was niemand in de woning aanwezig. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit en de Civiele Bescherming zorgde voor de ontmanteling en de opruiming.

Wang en Voorjans naar Hades

Dinsdag 3 april 2018
Bocholt - Wang en Voorjans naar HadesEdwin Wang en Lance Voorjans (beiden Bocholt VV) verdedigen komend seizoen de kleuren van Hades.
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Meer dan 3000 interventies

Dinsdag 3 april 2018
Bocholt - Meer dan 3000 interventiesDe hulpverleningszone Noord-Limburg werkt vanuit 4 posten: Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. In totaal verwerkten die posten vorig jaar samen 3128 interventies. De zone staat met zes ziekenwagens vanuit vier posten in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio. De teller van ambulanceoproepen eindigde in 2017 op 5328. Een stijging in vergelijking met 2016 met 4024 oproepen die enerzijds te wijten is aan de opstart van de ziekenwagendienst op post Neerpelt. Anderzijds merkt men sowieso jaarlijks een stijging van 10% in oproepen. De ambulancedienst van post Lommel bereikte zelfs de kaap van 2.000 oproepen of bijna één derde van het totaal aantal ritten.

Motorscreening op 21 april

Maandag 2 april 2018
Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Bocholt - Een zalige Pasen!Zoom.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen