Het overige nieuws

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Bocholt - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Zoals elk jaar schort Defensie de nachtvluchten met F-16's op tijdens de examenperiode van juni en de grote vakantie. Overdag, tussen 8 en 17.30 uur, vinden er wel nog oefenvluchten plaats.

Buurvrouw met mes bedreigd

Woensdag 30 mei 2018
Bocholt - Buurvrouw met mes bedreigdDe rechter heeft een vrouw uit Bree die haar buurvrouw met een mes had bedreigd de gunst van de opschorting verleend. De buurvrouw had 3.500 euro schadevergoeding geëist maar de rechter kende haar maar een bedrag van 100 euro toe. De feiten dateren van twee jaar geleden. (PG)
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)
Afgelopen nacht rond half drie is op de Bocholterweg in Weert een Duitse autobestuurder met zijn wagen tegen een boom terechtgekomen. Hij werd daarbij zwaar gewond en moest door de brandweer bevrijd worden uit het wrak. Er kwamen een Belgische MUG en een traumahelikopter ter plaatse om de man eerste hulp te bieden. Bij de botsing werd de wagen in verschillende stukken geslagen. Enkele daarvan kwamen in de boom terecht. Het ongeval gebeurde enkele honderden meters voor de grens met Bocholt.

Hubert Vanmontfort overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Bocholt - Hubert Vanmontfort overledenVandaag is de uit Bocholt afkomstige Hubert Vanmontfort overleden, de echtgenoot van Lieske Meurs. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: zaterdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Vancleef in Maaseik.

Henri Vanbussel overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Bocholt - Henri Vanbussel overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Kaulille afkomstige Henri Vanbussel overleden, de weduwnaar van Mia Cox. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Lezing Riadh Bahri afgelast

Maandag 28 mei 2018
Bocholt - Lezing Riadh Bahri afgelastZoomOmwille van de gebeurtenissen vandaag in Luik, waarvan Riadh Bahri verslag moet uitbrengen, wordt zijn lezing vanavond in het Raadhuis in Lommel afgelast!
Uit een garage aan de Tongerlostraat in Bree zijn allerlei werkmaterialen gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Straffe heren

Zondag 27 mei 2018
Bocholt - Straffe herenZoomGisteren hebben Kris Vanveggel en Matty Camps de 4de DAN in jiujitsu behaald. Kris is actief bij de jiujitsuclub Kumite in Overpelt, Matty bij Samoerai in Bocholt. Jiujitsu is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen, lezen we op Wikipedia. Een beoefenaar gaat dus niet zelf tot de aanval over.
Verkiezingen Beringen
Hilde Schuurmans uit Neerpelt trekt bij de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober de lijst van Groen in het kiesdistrict Maaseik. Dat is vandaag bekendgemaakt in Bokrijk. Hilde is huisvrouw en penningmeester van Groen Limburg.

Eddy Schaekers overleden

Zaterdag 26 mei 2018
Bocholt - Eddy Schaekers overledenOp 20 mei overleed, Eddy Schaekers. Hij was 65 jaar. Het afscheid vond vond plaats in intieme kring.

Lisiane Bloemen overleden

Zaterdag 26 mei 2018
Bocholt - Lisiane Bloemen overledenWoensdag is Lisiane Bloemen overleden, de echtgenote van Thieu Schouteden. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.

Fietsster (56) gewond

Vrijdag 25 mei 2018
Bocholt - Fietsster (56) gewondDeze voormiddag rond 11.40 uur botsten een auto en een fietsster op het kruispunt van de Stationswal en de Opitterpoort in Bree. Hilda N. (55) uit Meeuwen-Gruitrode raakte daarbij lichtgewond.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info

Hond gered uit mobilhome

Donderdag 24 mei 2018
Bocholt - Hond gered uit mobilhomeVanmiddag heeft de politie in Weert een hond bevrijd uit een hete mobilhome. Het dier zou er langer dan een dag in opgesloten hebben gezeten. De eigenaar krijgt de rekening van de reddingsactie gepresenteerd.

Arbeider (67) omgekomen

Donderdag 24 mei 2018
Bocholt - Arbeider (67) omgekomenOp een werf aan de Diestsesteenweg in Rillaar (Aarschot) is vanmorgen rond 9.30 uur de 67-jarige arbeider Freddy Savelkoul uit Bree om het leven gekomen. Hij kwam er onder een betonplaat terecht. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

Marie-Thérèse Ieven overleden

Donderdag 24 mei 2018
Bocholt - Marie-Thérèse Ieven overledenZaterdag overleed de uit Bocholt afkomstige Marie-Thérèse Ieven, de echtgenote van Harry Wetsels. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk.
Bocholtenaren kunnen tickets aan een voordeeltarief kopen voor de Belgian Air Force Days van 8 en 9 september op de vliegbasis van Kleine Brogel. Meer info

Cursus beginnende imker

Dinsdag 22 mei 2018
De imkervereniging van Overpelt organiseert in samenwerking met andere Noord-Limburgse imkerverenigingen een cursus “beginnende imker”. Die start in het najaar en bestaat uit 7 theoretische en 3 praktische lessen. De theoretische lessen vinden plaats in ontmoetingscentrum ’t Pelterke in Overpelt en de praktische vorming gaat door aan de educatieve bijenweide. Inschrijven kan je via info[!]pelterbiehalle.be. Je vindt ook de nodige info op de website www.pelterbiehalle.be.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Jan Scheelen overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Bocholt - Jan Scheelen overledenDonderdag is Jan Scheelen overleden. Hij was 96 jaar. Het afscheid vond in alle intimiteit plaats. Hij werd begraven op het Boskerkhof in Hamont.

Drie gewonden bij ongevallen

Maandag 21 mei 2018
Op de Gruitroderkiezel in Bree botsten een wagen en een bromfietser. Glenn C. (17) uit Bree liep daarbij lichte verwondingen op. Op de Grauwe Torenwal kwam het tot een aanrijding tussen een voetganger en een bromfietser. Anja A. (40) uit Bree werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerde niet in levensgevaar. Bjarne T. (18) uit Bree raakte lichtgewond.

Inbraak in chalet

Maandag 21 mei 2018
Een chalet in de Spilstraat in Bree kreeg gisteren inbrekers over de vloer. Er werden een radio en enkele flessen sterke drank gestolen. Ook in de Bloemenstraat in Bree sloegen dieven toe.
Morgennamiddag wordt in het theater-café in Kaulille de woning Oude Hostieweg 46 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 9a50ca en heeft een K.I. van 946 euro.
Bocholt - Achilles Bocholt verliest 1ste wedstrijd finaleIn de eerste play-off-finale van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond in Hasselt verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 30-26. Bij de rust was de stand al 17-11. UPDATE Initia nam de wedstrijd meteen in handen. Na vijf minuten was het 4-1, na een kwartier 10-7. Uitblinker Dylan Vossen toonde zich vervolgens bijzonder trefzeker en diepte de kloof uit tot 17-9. Kort na de rust gaven Roel Valkenborgh en Serge Spooren de bezoekers weer even hoop (17-13), maar (…) Het hele nieuwsbericht
In de herfst starten de werken voor de elektrificatie van het spoorlijn Mol-Hamont. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse regering vandaag, die bijkomende spoorinvesteringen goedkeurde. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro, terwijl de federale regering eerder al 371 miljoen opzij legde voor de periode 2018-2020. Van dat bedrag gaat 162 miljoen euro naar Limburg. De werken voor de installatie van een elektrische bovenleiding krijgen Europese steun, op voorwaarde dat ze voor eind 2020 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Bocholt - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.
Bocholt - Knelpuntendossier in de prijzenZoomDe leerlingen van de Middenschool H. Hart in Bree maakten een analyse over de verkeers(on)veilige punten in de schoolomgeving. De analyse was zo grondig dat het kabinet van Minister van Mobiliteit Ben Weyts de school feliciteerde met een eerste plaats en 250 pakjes spaakreflectoren. De leerlingen werden dan ook uitgenodigd op de verkeerscommissie in Bree om hun dossier toe te lichten. (foto Middenschool H. Hart).

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Agnes Geusens overleden

Woensdag 16 mei 2018
Bocholt - Agnes Geusens overledenZondag is Agnes Geusens overleden, de  weduwe van Jef Weltens. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-20 uur)bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.

Fietsster (19) zwaargewond

Dinsdag 15 mei 2018
Bocholt - Fietsster (19) zwaargewondOp het kruispunt van de Opitterkiezel en de Rode Kruislaan in Bree zijn maandagnamiddag rond 16.50 uur een auto en een fietsster gebotst. Fietsster Dorien H. (19) uit Bree raakte zwaargewond.

TV gestolen uit woning

Maandag 14 mei 2018
In een woning op de Bocholterkiezel in Bree is zondagavond een diefstal gepleegd. Er werd een TV gestolen.
Vandaag moest een dertiger uit Meeuwen-Gruitrode voor de rechter verschijnen omdat hij zich in juni vorig jaar schuldig maakte aan openbare zedenschennis. De feiten gebeurden op klaarlichte dag op de parking van de Carrefour in Bocholt. Hij riskeert zes maanden opsluiting. Op 18 juni maakte de rechter zijn vonnis bekend. (PG)

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Bocholt - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Enquêteurs op komst

Maandag 14 mei 2018
Elk jaar doet de statistische dienst van de FOD Economie een enquête rond arbeid, werkloosheid en pensioenen. Vanaf vandaag/ maandag zullen enquêteurs ook in Lozen een aantal gezinnen bezoeken met een vragenlijst. De gezinnen krijgen op voorhand een brief. Als je toch nog vragen hebt, kan je contact opnemen met het gratis nummer 0800 120 33.

Fietsen bij Ford

Maandag 14 mei 2018
Eenmaal per jaar maken op de testbaan van Ford in Lommel de testwagens plaats voor fietsers en skeelers. De poort gaat op Pinksterzondag 20 mei open om 9 uur. Tot 16 uur kan er dan gestart worden voor een gezellige tocht op autovrije wegen in een mooie bosrijke omgeving. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Van de in totaal 80km testwegen is het mogelijk om een gevarieerd traject van 5 tot 27 km te verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. Meer info op www.fordlpg.com.
Bocholt - Nieuwe aanvaller voor BocholterBocholt heeft aanvaller Dion Watson (24) van Wellen aangetrokken. Afgelopen seizoen scoorde hij 14 keer.

Achilles Bocholt klopt NeLo

Zaterdag 12 mei 2018
In de play-offs van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Sporting NeLo verslagen. Uitslag: 32-31. De finale zal gespeeld worden tussen Bocholt en Initia Hasselt, dat vanavond Visé klopte.

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

Groot drugslabo aangetroffen

Vrijdag 11 mei 2018
Grensgevallen
Afgelopen maandag heeft de landelijke recherche van de Nederlandse politie bij huiszoekingen in Weert twee verdachten opgepakt op verdenking van drugshandel. In een loods werden ruim 10.000 liter chemicaliën aangetroffen, 3 reactievaten, waterstofgascilinders, 1000 kg jodium voor de productie van meth, enzomeer.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Bocholt - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.

Politie in ongeval betrokken

Vrijdag 11 mei 2018
Op de Bocholterkiezel in Bree botsten deze namiddag rond 14.10 uur een auto en een dienstvoertuig van Politie CARMA. Twee passagiers van de andere auto en één inspecteur van Politie CARMA raakten hierbij lichtgewond. Politie HANO kwam ter plaatse en voerde de vaststellingen uit.

Vier gewonden bij botsing

Vrijdag 11 mei 2018
Deze namiddag rond 13.40 uur gebeurde een kop-staartaanrijding tussen drie auto's op de Kaulillerweg. Gerda V. (32), Elyna S. (4), Emily S. (2) en Stephanie K. (23), allen uit Bocholt, raakten daarbij lichtgewond.

Bèr Stinissen overleden

Vrijdag 11 mei 2018
Bocholt - Bèr Stinissen overleden
Dinsdag is de uit Bocholt afkomstige Bèr Stinissen overleden, de weduwnaar van Mia Vanherck. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Magda Jambon overleden

Vrijdag 11 mei 2018
Bocholt - Magda Jambon overledenDinsdag is Magda Jambon overleden, de echtgenote van Jef Plas. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (UPDATE 13.00 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroetingsmoment: zaterdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Bocholt - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Afscheid met witte ballonnen

Woensdag 9 mei 2018
Het Augustinusinstituut in Bree waar de op 3 mei verongelukte Bernd Van der Borght uit Opglabbeek school liep heeft vandaag een afscheidsceremonie gehouden. Er gingen meer dan 1.000 witte ballonnen de lucht in. Eerder werden op de plaats van het ongeval al witte rozen neergelegd.

Met dank aan de Kiwanis

Woensdag 9 mei 2018
Bocholt - Met dank aan de KiwanisZoomLeden van de serviceclub Kiwanis Bocholt hebben gisteren bij het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Peer twee picknicktafels en zeven zitbanken (foto boven) afgeleverd. Die waren gemaakt door de leerlingen van BBO-TIO, die bij de overhandiging aanwezig waren (foto onder). Mooie geste - en knap werk!
Met dank aan de Kiwanis
Zoom

Kind gered uit IJzeren Man

Woensdag 9 mei 2018
De badmeester van zwembad De IJzeren Man in Weert heeft vanmiddag een kind gered uit het zwembad. De 5-jarige kleuter was buiten bewustzijn toen hij uit het water gehaald werd nadat de badmeester gemerkt had dat hij aan de grote glijbaan niet meer boven kwam. De badmeester slaagde erin de kleine te reanimeren. Het kind werd naar het ziekenhuis van Maastricht overgebracht. Het zou afkomstig zijn uit België.
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!

Niet aan reekalfjes komen

Dinsdag 8 mei 2018
Het is de tijd van de drachtige reeën en van reekalfjes die, ogenschijnlijk door hun moeder verlaten, zijn achtergelaten, terwijl dat niet zo is. De Wildbeheerseenheid Warmbeekvallei heeft ons attent gemaakt op een filmpje op Facebook, waarin opgeroepen wordt om die reekalfjes vooral niet aan te raken en honden aan de leiband te houden. Kijk even mee!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Bocholt - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.
Liesbeth D. (41) uit Bocholt en twee andere personen zijn gewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's op de Opitterkiezel in Bree. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.30 uur.
Vandaag gezien in Bosland
Bocholt - Een drama achter de dekschildenZoomDe grootte van een populatie meikevers is soms zeer moeilijk te achterhalen. De engerlingen, die na drie of vier jaar hun verpopping achter zich hebben, komen nu als volwassen kevers uit de grond - midden in de nacht. Door nadien de gaatjes in grond te tellen (in dit geval meer dan honderd) kan je ongeveer schatten hoe groot de populatie is. Maar dan valt nog iets bijzonders op: de achtergebleven dekschilden, en dat zijn er heel wat (foto). Wat er zich hier midden in de nacht afspeelt, en welke dieren zich hier tegoed doen aan dit keverfestijn, is nog niet helemaal achterhaald. (Pierre Rutten)

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht

Achilles Bocholt klopt Visé

Zaterdag 5 mei 2018
Bocholt - Achilles Bocholt klopt ViséIn de play-offs van het handbal heeft Achilles Bocholt in de vooravond Visé verslagen. Uitslag: 30-33. Tot in de slotfase ging het min of meer gelijk op, maar Bocholt had de betere eindsprint. De club is nu zeker dat ze Play-off I afsluit op de eerste plaats en dus het thuisvoordeel heeft in de titelfinale.

Fina Pepels overleden

Zaterdag 5 mei 2018
Bocholt - Fina Pepels overleden
Dinsdag is de uit Bocholt afkomstige Fina Pepels overleden, de weduwe van Gerard Van den Broek. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Vendrickx in Alken
Bocholt - Nieuwe interventievoertuigen  voor politieZoomDe politiezone CARMA neemt drie nieuwe interventievoertuigen in gebruik. Er is gekozen voor de Skoda Superb Combi Ambition 1800 benzine met 179 PK. Burgemeester-voorzitter Wim Dries legt uit: “De nieuwe wagens zijn aangekocht ter vervanging van oudere interventievoertuigen. Via het raamcontract van de Federale Politie viel de keuze op de Skoda Superb Combi Ambition omdat deze wagens uiterst geschikt zijn voor snelle interventies en rekening houden met aangepast comfort”. De voertuigen zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Bocholt - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.

Edelhert doodgereden

Donderdag 3 mei 2018
Op 't Hasseltkiezel in Bree is vanochtend een edelhert doodgereden. De brandweer moest de hulp van het Natuurhulpcentrum uit Opglabbeek inroepen om het dier op te halen, want het woog 200 kg. Het dier zou deel hebben uitgemaakt van een groep edelherten die een tijd geleden ontsnapte uit een afgesloten terrein in Nederlands-Limburg.

'Forever, happily…'

Donderdag 3 mei 2018
Bocholt - 'Forever,  happily…'ZoomMorgen/ vrijdagavond, zaterdag en zondag brengt circusgezelschap Collectif Malunés de voorstelling "Forever, happily…" naar Park Michielshof in Hamont-Achel. De voorstelling is een initiatief van het samenwerkingsverband ‘CultuurNoord’, en dat betekent: kwaliteit.
Collectif Malunés staat voor jong, pretentieloos en energiek circus. Het gezelschap duikt in een sprookjeswereld en creëert een eigen universum vol absurde en (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Perfect fietsweer voor de TeutenrouteDe weergoden zijn de Noord-Limburgse fietsers gunstig gezind: de 19de Teutenroute kan aanstaande zondag 6 mei rekenen op perfect fietsweer! Het is een organisatie van de 10de Wing en Fifty One Club ‘De Teuten’. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende fietsroutes doorheen Noord-Limburg, met een lengte van 31 tot 87,7 km. Tijdens de tocht kunnen ze even uitblazen bij de 8 Teutenhuizen, uitgebaat door verschillende verenigingen. Je kan er genieten van heerlijke streekgerechten. Daarnaast is er een uitgebreid animatie- en kinderprogramma. Bovendien fiets je voor het goede doel: de opbrengst gaat naar de MS-actie.
Bocholt - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Scholier verongelukt in Bree

Donderdag 3 mei 2018
Bocholt - Scholier verongelukt in BreeBij een verkeersongeval op het kruispunt van de Eetseveldstraat met de Rooyerstraat in Bree is vanmorgen rond 8.20 uur de 17-jarige bromfietser Bernd van der Borght uit Opglabbeek, die op weg was naar school, om het leven gekomen toen hij in een aanrijding betrokken raakte met een auto. Het slachtoffer was op slag dood. Het parket Limburg heeft een verkeersdeskundige opdracht gegeven de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.UPDATE Het slachtoffer was een leerling van het vijfde jaar Verzorging van het Sint-Augustinusinstituut in Bree.

Kaulille uitgeschakeld

Woensdag 2 mei 2018
Bocholt - Kaulille uitgeschakeldIn de eindronde van Derde Provinciale (bijkomende stijgers) is Kaulille uitgeschakeld. Het verloor thuis met 1-3 van SLW Maaseik.

Reppel klopt Landen

Woensdag 2 mei 2018
Bocholt - Reppel klopt LandenIn de eindronde tweede provinciale (bijkomende stijgers) heeft Reppel Landen verslagen met 1-0. Reppel is uitgeschakeld voor de volgende ronde.
Bocholt - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Bocholt - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Bocholt - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Bocholt - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Bocholt - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen