Het overige nieuws

Twintig leegstaande handelspanden

Vrijdag 30 november 2018
In Bocholt staan 20 van de 171 handelspanden leeg. Dat is 11,7 procent.

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Bocholt - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Voetgangster (16) aangereden

Vrijdag 30 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Bosstraat in Bree is deze voormiddag rond 10.50 uur voetgangster Chloë P. (16) uit Bree aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Olav Schuermans overleden

Vrijdag 30 november 2018
Bocholt - Olav Schuermans overledenDinsdag is in Peer Olav Schuermans overleden. Hij was 40 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gratis naar 'Buurman' ?

Vrijdag 30 november 2018
Bocholt - Gratis naar 'Buurman' ?Zoom"Buurman" bestaat tien jaar! In die tien jaar realiseerde de groep vier albums, zestien radiosingles, vijf tournees, een gastheerschap op Nekka-Nacht en honderden succesvolle concerten. De groep van Geert Verdickt & Co zorgde destijds voor een verfrissend geluid in het Nederlandstalige genre en heeft dat tot op heden steeds kunnen bevestigen. Vanavond om 20.30u treden ze op in CC Palethe in Overpelt. Een ticket kost 18 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen tien duotickets weggeven! Bel dan vanaf 10u snel naar Palethe, vermeld Internetgazet en de gemeente waar u woont, en u maakt er kans op! HET telefoonnummer is 011 645 952. Euh... wachten tot 10 uur hé!

Auto belandt tegen haag

Vrijdag 30 november 2018
Vanochtend is op de Kaulillerweg in Bocholt een auto op zijn kant tegen een haag beland. De chauffeur, een Nederlander, bleef ongedeerd. Hij zou in slaap zijn gevallen.

Auto tegen boom en in beek

Donderdag 29 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Mariahofstraat in Bree botste vanavond rond 18.30 uur een auto tegen een boom en belandde vervolgens in de beek. Roel A.(37) uit Bree raakte daarbij gewond.

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Krachtbal: Lozen - Overpelt 19-16

Woensdag 28 november 2018
In het krachtbal stonden Lozen en Overpelt tegenover elkaar. Uitslag: 19-16. Aan de rust was de stand 10-9.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Bocholt - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Bocholt - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Mandje met kleding vat vuur

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de badkamer van een huis aan de Ter Rivierenwal in Bree heeft deze voormiddag een mandje met kleren vuur gevat. Het mandje stond vlakbij een elektrisch vuurtje.

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Bocholt - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: DC Houtconstruct

Dinsdag 27 november 2018
Lambert en Didier Cornelissen, beiden uit Bocholt, hebben de bvba DC Houtconstruct opgericht met zetel aan de Fonteinstraat in Kaulille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer timmer- en schrijnwerk, dakwerkzaamheden, algemene interieurbouw en isolatiewerkzaamheden.

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Diefstal op werf

Maandag 26 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Rode Kruislaan in Bree is vanochtend een inbraak vastgesteld. Er werd werkmateriaal gestolen.

Kwart- en halve finales handbalbeker

Maandag 26 november 2018
Vandaag werd er op de zetel van de Handbalbond in Ans geloot voor de kwartfinales van de Beker van België bij de heren. Vanaf deze ronde doen de BENE-League ploegen hun intrede.
De wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling worden gespeeld in het weekend van 22 en 23 december. Omdat de halve finales vlak na nieuwjaar gespeeld worden werd er ook al geloot voor de halve finales.
De finales van de Beker van België dames en heren worden gespeeld op zaterdag 21 april in Sportoase Leuven.
Kwartfinales (22/23.12.2018)
- Q1 Kreasa Houthalen - HC Visé BM
- Q2 HC Eynatten Raeren - Sporting Nelo
- Q3 Handbal Tongeren - Sasja HC
- Q4 Hubo Initia Hasselt - Achilles Bocholt
Halve finales (8, 9 of 10 januari):
- 1. Winnaar Q2 - Winnaar Q3;
- 2. Winnaar Q4 - Winnaar Q1.

Handbal: Cuenca -Bocholt 35-27

Zondag 25 november 2018
In de EHF Europabeker heeft Bocholt met 35-27 verloren van Cuenca. Aan de rust was de stand 20-13. Bocholt had thuis al van de Spanjaarden verloren met 29-34.
Bocholt - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom

Bocholter wint van Heur-Tongeren

Zaterdag 24 november 2018
Bocholt - Bocholter wint van Heur-TongerenK. Bocholter VV  heeft vanavond Heur-Tongeren verslagen met 0-4. De doelpunten vielen alle in de tweede helft. Ze werden gescoord door Wouter Scheelen, Dieme en Bertjens (2). Kaulille won van Peer SV met 4-1. Reppel speelde thuis 0-0 gelijk tegen Turkse FC.

Jaak van Mullekom overleden

Zaterdag 24 november 2018
Bocholt - Jaak van Mullekom overledenWoensdag is Jaak van Mullekom overleden, de weduwnaar van Nettie van Lanen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Auto van de baan

Donderdag 22 november 2018
Bocholt - Auto van de baanOp de grens van Kaulille en Kleine-Brogel, ter hoogte van het militair domein, is gisterenavond een auto van de baan gegaan en in een veld beland. De bestuurder bleef ongedeerd.

Yeka failliet verklaard

Donderdag 22 november 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Yeka uit Bocholt failliet verklaard.

11,7 handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Bocholt staat 11,7 procent van de handelspanden leeg. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 10,7 procent.

Minder rode postbussen

Woensdag 21 november 2018
Bocholt - Minder rode postbussenMidden december start bpost in Limburg ;met het weghalen van een aantal rode postbussen. In totaal zal die operatie zowat vijf maanden duren. Bocholt (9), Hamont-Achel (9) en Hechtel-Eksel (8) behouden hun postbussen. Lommel verliest er 7 van de 30, Neerpelt 1 van de 12, Overpelt 4 van de 14 en Peer 3 van de 16. Maar op welke plaatsen in die gemeenten gaat de rode postbus verdwijnen? vroegen we aan Barbara Van Speybroeck van bpost.
Ze zegt: "Ik geef liever nu nog geen adressen mee, misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Kat met strop om de hals

Dinsdag 20 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
De vzw Dieren in Nood uit Kinrooi heeft een kat opgevangen die met een strop om de hals werd aangetroffen aan 't Hasseltkiezel in Bree. Een röntgenopname wees uit dat er op het dier werd geschoten.
Kort nieuws van bij de buren
Transavia biedt vanaf vandaag extra vluchten vanaf Eindhoven Airport aan naar negen populaire steden. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee een deel van de vrijgekomen ruimte opgevuld na het besluit van Ryanair om de Eindhovense basis te sluiten. Het vliegschema van Transavia vanaf Eindhoven is uitgebreid met meer frequenties naar negen populaire bestemmingen, te weten: Marrakech, Krakau, Palma de Mallorca, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Athene en Faro. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar 35 bestemmingen in 12 landen.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Bocholt - Kunstacademie gaat kunstwerken veilenZoomIn het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk, de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

FrieslandCampina sluit

Dinsdag 20 november 2018
Bedrijfsnieuws
In Bree gaat het zuivelbedrijf FrieslandCampina dicht. Volgens de eerste berichten verliezen 30 werknemers hun baan.

Nieuwe bvba: RDP

Maandag 19 november 2018
Ronny Dirkx uit Kinrooi en de bvba Montaro uit Bocholt hebben de bvba RDP opgericht met zetel aan de Drielorgenstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren algemene metaalwerken in de ruimste zin van het woord.

Mia Wyers overleden

Maandag 19 november 2018
Bocholt - Mia Wyers overledenZaterdag is Mia Wyers overleden, de echtgenote van Frans Winters. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Handbal: Bocholt klopt Meeuwen

Zondag 18 november 2018
In Liga 1 van het handbal heeft Bocholt met 16-24 gewonnen in Meeuwen.
Bocholt - Handbal: Bocholt verliest van CuencaIn de derde ronde van de EHF-cup van het handbal heeft Achilles Bocholt deze namiddag voor een bomvolle Damburg-sporthal verloren van het Spaanse Cuenca. Uitslag: 29-34. UPDATE Het wedstrijdverslag.

Bocholt wint van Temse

Zondag 18 november 2018
Bocholt - Bocholt wint van TemseBocholter VV heeft deze namiddag Temse verslagen met 2-1. Bij de rust was de stand 0-1. In de tweede helft scoorden Bertjens en Wouter Scheelen. FC Kaulille won met 1-4 op het veld van Thes Sport B.

Gelijkspel voor Reppel

Zaterdag 17 november 2018
Bocholt - Gelijkspel voor ReppelR.C. Reppel is vanavond gelijk gaan spelen op het veld van Standard Elen. Uitslag: 0-0.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Bocholt - Plato-primeur voor 14 ondernemersZoomVoka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (43) aangereden

Donderdag 15 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Fietser  (43) aangeredenOp de Gruitroderkiezel in Bree werd vanmorgen rond 8.20 uur een fietser aangereden. Het slachtoffer is Sven G. (43) uit Meeuwen-Gruitrode, die lichtgewond raakte.

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Bocholt - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Walravens overleden

Donderdag 15 november 2018
Bocholt - Marie-José Walravens overledenDinsdag is de uit Bocholt afkomstige Marie-José Walravens overleden, de weduwe van Paul Leenders. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Handbal: Bocholt wint van Sasja

Woensdag 14 november 2018
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van SasjaAchilles Bocholt heeft vanavond in Hoboken Sasja verslagen. Uitslag: 31-35. Nu kan de club zich voorbereiden op het duel tegen het Spaanse Cuenca, zondag om 14.45u in de Damburg.

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Bocholt - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht

Gregy Optiek failliet

Maandag 12 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank van Koophandel heeft Gregy Optiek uit Bree failliet verklaard.
Elk jaar publiceert het Vlaamse Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE) een rapport met de belangrijkste trends in geboorte en bevalling. Uit het pas verschenen rapport over 2017 blijkt dat het Mariaziekenhuis erg goed scoort. Dat is te danken aan een consequent beleid met de bewuste keuze voor een natuurlijke bevalling, meldt het ziekenhuis.
Alle 63 Vlaamse kraamklinieken zijn opgenomen in het onderzoek. Het best scoort het Mariaziekenhuis op het lage aantal keizersneden: (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Bocholt - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Bocholt - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt klopt Roeselare

Zondag 11 november 2018
In mannen Liga 1 van het handbal heeft Bocholt Roeselare verslagen met 39-25. De ruststand was 20-11.
Grensgevallen
Leden van de opgerolde terreurgroep die een aanslag zou hebben voorbereid in Nederland, kregen een terrorismetraining in vakantiepark Weerterbergen in Weert. Die training bestond onder andere uit wapeninstructies en het passen van bomvesten. Dat komt naar voren uit onderzoek van RTL Nieuws, gebaseerd op meerdere bronnen.
De training had plaats op 27 september. Bij de bijeenkomst waren vier van de zeven verdachten aanwezig. Ook twee politie-infiltranten waren erbij. Zij deden zich voor als mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Auto's botsen: twee gewonden

Zondag 11 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree zijn twee wagens gebotst. Stefan M. (57) uit Maaseik en Remi D. (81) uit Bree raakten daarbij lichtgewond.

Bocholt wint van Vorselaar

Zondag 11 november 2018
Bocholt - Bocholt wint van VorselaarBocholter VV heeft deze namiddag Vorselaar verslagen. Uitslag: 1-2, na doelpunten van Bertjens en Maes. Bij de rust was de stand nog 1-0.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Gelijkspel voor Achilles Bocholt

Zaterdag 10 november 2018
Bocholt - Gelijkspel voor Achilles BocholtIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond gelijk gespeeld tegen OCI-Lions. Uitslag: 31-31, meteen het eerste puntenverlies voor Bocholt. Volgende week woensdag nog een moeilijke verplaatsing in Sasja en zondag om 14.45u ontvangt Achilles de Spaanse profclub Cuenca.

Kaulille wint van Linkhout

Zaterdag 10 november 2018
Bocholt - Kaulille wint van LinkhoutFC Kaulille heeft vanavond Linkhout verslagen. Uitslag: 2-0. Reppel verloor van Gruitrode met 1-2. 
Bocholt - Dameshandbal: Achilles Bocholt herfstkampioenIn het dameshandbal heeft Achilles Bocholt vanavond Initia Hasselt verslagen. Uitslag: 24-25. Bocholt is meteen herfstkampioen.

Mathieu Drijkoningen overleden

Vrijdag 9 november 2018
Bocholt - Mathieu Drijkoningen overledenIn Neerpelt is gisteren Mathieu Drijkoningen overleden. Hij zou zondag 71 jaar worden. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - De eerste naam voor Blues Peer 2019ZoomDe Amerikaanse Beth Hart is de eerste artieste waarvan de naam zal verschijnen op de affiche van de jubileumeditie 2019 van Blues Peer. Dit jaar won ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalde ze ook nog eens The Blues Foundation Award 2018 voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november verschijnt haar live album “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En ze komt naar Peer! Hier kunt u tickets bestellen.

Van Eindhoven naar Moskou

Vrijdag 9 november 2018
Grensgevallen
Pobeda Airlines, een dochteronderneming van de Russische Aeroflot Group, vliegt vanaf 21 december vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Vnukovo Airport bij Moskou. De vertrektijd naar Moskou is gepland om 10:05 uur, iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

127 kandidaten voor sociale woonst

Donderdag 8 november 2018
Momenteel zijn er in Bocholt 127 kandidaten voor een sociale woning of -appartement. Tien jaar geleden waren er dat 96.

Geen verlies voor Mariaziekenhuis

Donderdag 8 november 2018
Het Mariaziekenhuis Noord-Limburg heeft in de periode 2013-2017 een winstmarge van gemiddeld 1,5 procent behaald. Vorig jaar ging het om 1,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van de krant De Tijd. Daarmee zit het MZNL bij de goede helft van de Vlaamse ziekenhuizen. Volgens experten van Belfius, die jaarlijks de ziekenhuissector doorlichten, zou een instelling 1 procent winst moeten boeken om een kleine buffer op te bouwen tegen onverwachte schokken.
Met een omzet van 113 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Bocholt - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Yvonne Paggers overleden

Donderdag 8 november 2018
Bocholt - Yvonne Paggers overledenMaandag overleed Yvonne Paggers. Zij was 94 jaar. en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk in Bocholt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.

Fietser (66) gewond

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur raakten een auto en fietser Hubert N. (66) uit Meeuwen-Gruitrode in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Ter Rvierenwal en de Kruittorenwal in Bree. De fietser is daarbij lichtgewond geraakt.

Weg met werkmateriaal

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Sint-Jobstraat in Bree waar momenteel renovatiewerken worden uitgevoerd is allerlei werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Bocholt - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Bocholt - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Bloemen overleden

Dinsdag 6 november 2018
Bocholt - Leo Bloemen overledenZondag is Leo Bloemen overleden, de weduwnaar van Jeanne Cox. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Batterijen van zendmast gestolen

Maandag 5 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de 't Hasseltkiezel in Bree zijn acht batterijen ontvreemd uit een zendmast. Op de Opitterkiezel werd ingebroken in een woning. Daar werd een portefeuille gestolen. De daders gingen er ook met de auto van de bewoners vandoor.

Mieke Vliegen overleden

Maandag 5 november 2018
Bocholt - Mieke Vliegen overledenVrijdag overleed Mieke Vliegen, de echtgenote van René Peeters. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Dameshandbal: Bocholt klopt DHW

Zondag 4 november 2018
In de eerste nationale dames van handbal heeft Bocholt DHW verslagen met 35-18. Aan de rust was de stand 18-11.

146 geboorten, 95 overlijdens

Zondag 4 november 2018
Bocholt telde vorig jaar 146 geboorten. Het aantal overlijdens bedroeg 95.

Auto ramt bomen

Zondag 4 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Luysenstraat in Bree ramde een auto gisterenochtend rond 1.30 uur enkele bomen. Mark V. (28) uit Bree liep daarbij lichte verwondingen op.

Kaulille verslaat Amandina

Zondag 4 november 2018
Bocholt - Kaulille verslaat AmandinaFC Kaulille heeft met 0-3 gewonnen op het veld van Amandina Herk de Stad. Bocholter verloor thuis met 1-2 van Sporting Hasselt. Voor Bocholt scoorde Bertjens.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)

682 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018
Bocholt telt 682 tachtigplussers. Dat zijn er 339 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 5,3 procent van de bevolking 80 jaar of ouder.

Achilles Bocholt klopt Hurry Up

Zaterdag 3 november 2018
Bocholt - Achilles Bocholt klopt Hurry UpIn het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond gemakkelijk gewonnen van het Nederlandse Hurry Up. Uitslag: 28-35. De ruststand was 13-15.

RC Reppel wint in Eksel

Zaterdag 3 november 2018
Bocholt - RC Reppel wint in EkselRC Reppel heeft vanavond gewonnen op het veld van FC Eksel. Uitslag: 0-1.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

Giel Drijkoningen overleden

Zaterdag 3 november 2018
Bocholt - Giel Drijkoningen overledenOp 28 oktober overleed Giel Drijkoningen, de weduwnaar van Maria Winters. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Reppel waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Bocholt - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Bocholt - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Bocholt - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Bocholt - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.
In natuurgebied Lozerheide worden vanaf dit najaar door het Agentschap voor Natuur en Bos werken uitgevoerd ter verbetering van de waterkwaliteit en natuurrijkdom. Het einde van de werken is voorzien voor het voorjaar van 2019. Op het terrein vind je werfborden terug met meer informatie over de werken en met toekomstbeelden. Het is mogelijk dat je tijdens je bezoek aan Lozerheide hinder ondervindt van de werken en dat de werfzone om veiligheidsredenen tijdelijk wordt afgesloten. Nadien kun je echter maximaal genieten van deze natuurpracht! Wil je meer weten over de geplande werken? Ga dan zeker naar de infowandeling, nu zaterdag 3 november om 9u00. Afspraak op de parking aan de Fabriekstraat in Lozen.

Bère Huybrechts overleden

Donderdag 1 november 2018
Bocholt - Bère Huybrechts overledenGisteren is in Wijchmaal de uit Bocholt afkomstige Bèr Huybrechts overleden, de weduwnaar van Mia Kelchtermans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Bocholt - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Bocholt - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen