Het overige nieuws

Er leven drie stammen van everzwijnen in onze provincie. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Van de stam die er in 2015 bij kwam, staat vast dat die uit Nederland komt.
In tien jaar tijd is het aantal alleenwonenden in Bocholt gestegen van 1.011 naar 1.393. Het aantal eenoudergezinnen steeg in dezelfde periode van 347 naar 384.
Bocholt - Versterking voor KFC KaulilleKFC Kaulille heeft zich versterkt met Jarne Muyshondt (Bree-Beek), met Wim Gorssen en Robbe Huibers van Esperanza Pelt én met Sam Claes en Axel Bekx van Sparta Lille.
Weerbericht
Bocholt - Iets minder heet vanaf vandaagHogedrukgebieden domineren aanhoudend het weer in onze streken. De luchtstroming wordt westelijk en gaat later over naar het noorden. Hierdoor wordt wat vochtigere en koelere maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen komen niet meer zo hoog uit en er zijn ook een aantal wolkenvelden. Gisteren liepen de temperatuur flink boven de 30graden.
Vandaag wordt het opnieuw zonnig en warm, bij gemiddeld 27 graden. De wind kiest voor het westen en spant aan tot matig.
Maandag komt er meer bewolking (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Vier nieuwe spelers voor BocholterBocholter heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Andy Peeters Bree-Beek), Ricardo Kessels (Hamont '99), Devon Maes (Kempenzonen) en Kristof Bloemen (Hades).

Madeleine Maggen overleden

Zaterdag 29 juni 2019
Bocholt - Madeleine Maggen overledenWoensdag is de uit Meeuwen afkomstige en in Reppel woonachtige Madeleine Maggen overleden, de echtgenote van Jaak Schildermans. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

'De wolvenwelpjes zijn er'

Vrijdag 28 juni 2019
Alles wijst erop dat de wolven August en Naya kleintjes hebben. Dat bevestigt Jan Gouwy van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO). Hoeveel welpjes er zijn, is nog niet bekend. Ze konden ook nog niet op camera vastgelegd worden, maar de onderzoekers van het INBO gaan ervan uit dat er welpen geboren zijn.
Begin mei werd een zwangere Naya op beeld vastgelegd en sindsdien is ze niet meer op camera gezien. “Wanneer een wolvenkoppel jongen krijgt, trekken de dieren zich terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (70) omgekomen

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
op de Weertersteenweg in Kinrooi is vanavond een 70-jarige fietser omgekomen toen hij bij het oversteken van de rijbaan aangereden werd door een auto. Het parket stuurde een verkeersdeskundige voor onderzoek ter plaatse.

Juwelen en geld ontvreemd

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Weymaerhofweg in Kinrooi zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Man (23) gewond bij botsing

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 23-jarige man uit Oudsbergen raakte gewond bij een aanrijding tussen twee auto's op de Oudsbergerweg in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 5.45 uur.

Veel lokaal verkeer op Noord-Zuid

Donderdag 27 juni 2019
In maart en april het verkeer op en rond de Limburgse Noord-Zuid (N74/N715). Er werd niet enkel gemeten, maar ook gekeken naar de herkomst en bestemming. De uitgebreide meetcampagne leverde enkele opmerkelijke resultaten op. Zo blijkt dat het zuidelijk deel van de N715 aan Houthalen het zwaarst belast segment van de Noord-Zuid is. Opvallend daarbij is het groot aandeel lokaal verkeer. In Houthalen-Helchteren loopt dat aandeel zelfs op tot 50%.
“We brachten niet alleen de intensiteit van (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Veel tijdswinst voor wielrenner achter motorZoomIn wielerwedstrijden rijden veel motoren mee, bijvoorbeeld met cameramannen. Renners in de windluwte achter motoren kunnen flinke tijdswinst behalen. Voor het eerst is wetenschappelijk onderzocht hoe groot dit voordeel precies is – en het blijkt nog veel groter dan gedacht. Met computersimulaties en windtunnelmetingen bracht hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven (TU/e) en de KU Leuven dit in kaart, samen met softwarebedrijf ANSYS. Uit zijn studie blijkt dat een motor (…) Het hele nieuwsbericht

Naar school met De Lijn

Donderdag 27 juni 2019
Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het 1ste secundair? Dan kan je voor hem/haar een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen. Interesse? Vraag dan vóór 30 juni (zondag!) jouw abonnement aan via www.delijn.be/probeeractie.
Bocholt - Buurtfeest brengt vele bewoners op de beenZoomZaterdag hielden de buren van de Reppelerweg, met meer dan 40 deelnemers, hun vijfde buurtfeest. Het buurtcomité zorgde op de speelplaats van De Geluksvlinder weer voor een onvergetelijke namiddag. Het feest werd op gang geblazen door entertainer Stef. Het was gieren, brullen, lachen met al zijn grappen en grollen. De sfeer zat er goed in. Jong en oud vonden hun gading in dit samenzijn. Met een lekkere barbecue, allerlei spelen en een ruim aanbod aan drank en versnaperingen werd het weer een aangename namiddag. En, er was vooral veel tijd om te keuvelen en nieuwe contacten te leggen. Kortom een gezellig samenzijn om zeker nog eens over te doen. Met dank aan de organisatie. (Martin Boonen)
Er komen nogal wat reacties binnen op ons bericht van gisteravond. Dat is ook de NMBS niet ontgaan. We kregen deze reactie van de woordvoerder: "De afgelopen dagen zijn er inderdaad een aantal technische problemen geweest voor onze treinen richting Hamont. Wij willen ons dan ook verontschuldigen voor de hinder die onze reizigers hierdoor hebben ondervonden. Nu is het zo dat spoornetbeheerder Infrabel bezig is met de elektrificatie van de spoorlijn tussen Mol en Hamont. In dat kader onderzoeken wij ook of wij op deze lijn comfortabele elektrische treinen kunnen inzetten en of we de piekuurtreinen die nu al rijden tussen Brussel en Mol vanaf december 2020 kunnen verlengen tot Neerpelt en Hamont."

Een tankwagen, quads en honden

Donderdag 27 juni 2019
De anonieme grommelaar
Grommelen is mijn tweede natuur, ik kan er ook niet aan doen. Ik weet het, het is sterker dan mezelf. Soms grommel ik voor dingen waar een normaal mens niet eens bij stilstaat, of hooguit eens om zucht. Maar soms…
Neem nu enkele dagen geleden, maandagochtend: om de hitte voor te zijn was de anonieme al vroeg aan 't fietsen. Langs het kanaal. Staat daar – vóór 8 uur – onder de brug van Kaulille naar Lozen een tankwagen van een (Nederlands) industrieel schoonmaakbedrijf op het (…) Het hele nieuwsbericht

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Hitte blijft durenHogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht
"Peltenaars, Lommelaars en Hamontenaren die dezer weken het treintje nemen richting Antwerpen, vallen van de ene miserie in de andere. De week is nog maar half en zowel maandag als dinsdag waren we meer dan een uur te laat thuis. De laatste dagen is het de gewoonte om de trein te laten rijden tot Mol en dan de Limburgers te laten staan. Kapotte motorwagens, treinen die stil vallen door de warmte, mensen die bijna flauw vallen omdat de airco het niet doet."
Aldus de klacht van een van de vele Noord-Limburgse treinreizigers. Kunt u zich daarin vinden? Hebt u de voorbije dagen ook zulke toestanden meegemaakt? 
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard heeft deze namiddag een zijruit van een auto ingeslagen omdat er in de wagen een hond opgesloten zat. ‘Onbegrijpelijk! Het is 27 graden buiten. In een geparkeerde auto na 10 minuten 37 graden. Na een uur meer dan 45 graden,’ aldus de politie op Twitter. Nadat de hond uit de auto was bevrijd werd hij elders ondergebracht voor verzorging.

Dieven stelen hond

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een hond gestolen uit een woning aan de Peerderbaan in Oudsbergen. Het betreft een American Stafford.
Bocholt - Muurschildering in minderjarigenkamerIn het Genkse politiecommissariaat is een streetart-artiest aan het werk geweest. De kunstenaar bracht een muurschildering aan in de kamer voor minderjarigen. Politie CARMA hoopt zo een rustgevende ruimte te creëren voor jongeren die tijdelijk van hun vrijheid beroofd zijn. Volgens de wet mag een minderjarige niet zomaar in een ‘cel’ opgesloten worden. De politie spreekt daarom over een over een toezichtslokaal of -kamer. Deze moet groter zijn dan een gewone cel en over iets meer meubilair (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Fietsdiefstal op Kaulillerweg

Dinsdag 25 juni 2019
Aan een woning aan de Kaulillerweg is een fiets gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Man verblindde F16-piloot

Dinsdag 25 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Man verblindde F16-pilootDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 67-jarige man uit Hechtel tot zes maanden celstraf met uitstel en tot een boete van 1.200 euro veroordeeld omdat hij vorig jaar een F16-piloot van de basis Kleine Brogel met een laserpen verblindde.
Bocholt - Schutterswezen nu immaterieel erfgoedZoomVlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft 5 nieuwe elementen toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed. Daaronder het schutterswezen met zijn vele buks- en andere schutterijen.
Schuttersgilden werden eeuwen geleden opgericht om in te staan voor de veiligheid van de plaatselijke bevolking. Vandaag de dag bestaan ze nog steeds in de vorm van sociale verenigingen, waarbij het groepsgevoel primeert. Deze broeder- en zusterschappen houden eeuwenoude tradities (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Hollanders overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Bocholt - Jef Hollanders overledenIn Kaulille is zaterdag Jef Hollanders overleden, de echtgenoot van Dimphina Clysters. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begrroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Bocholt - Vakantieregeling De LijnZoomVanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Bocholt - Tips voor warme dagen!ZoomDe Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Bocholt - Code oranje: hitteHet KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.

Mia Hillen overleden

Zondag 23 juni 2019
Bocholt - Mia Hillen overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Bocholt afkomstige  Mia Hillen overleden, de weduwe van Henri Mennen. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Twee auto's gestolen

Zondag 23 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht zijn twee auto's gestolen aan de Weg naar Bree in Oudsbergen. De dieven waren eerst in de woning binnengedrongen om de autosleutels te stelen.

Nog 496 landbouwbedrijven

Zondag 23 juni 2019
Noord-Limburg telt 496 landbouwbedrijven. Zij bewerken in het totaal 13.800 ha. Tien jaar geleden waren er in Noord-Limburg nog 607 landbouwbedrijven.
Bocholt - Leven met de overlast van de processierupsZoomVan de processierups geraken we nooit meer af, lazen we gisteren ergens. Dus moeten we met die overlast leren leven. Nature Today mailde vandaag wat een mens kan doen bij gezondheidsklachten die door de brandhaarden van de vermaledijde rups veroorzaakt worden. Krabben tegen de jeuk is er niet bij.  

4,1 procent in Limburg bebouwd

Zaterdag 22 juni 2019
In Limburg is 4,1 procent van de totale oppervlakte bebouwd. Genk kent met 8,4 procent de grootste bebouwingsgraad, Voeren met 1,2 procent de kleinste. De bebouwingsgraad in Leopoldsburg bedraagt 6,7 procent, in Beringen 5,7 procent, in Pelt 5 procent, in Hamont-Achel 4,4 procent, in Lommel 4,2 procent, in Houthalen-Helchteren 4,1 procent, in Tongeren 3,7 procent, in Bocholt 3,3 procent, in Oudsbergen 2,9 procent, in Peer 2,8 procent en in Hechtel-Eksel 1,8 procent.

Henri Crooymans overleden

Zaterdag 22 juni 2019
Bocholt - Henri Crooymans overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Henri Crooymans overleden, de echtgenoot van Josephine Van Son en de zaakvoerder van All Trac Technics. Hij was 71 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Bocholt - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)

Gerda Groenen overleden

Zaterdag 22 juni 2019
Bocholt - Gerda Groenen overledenDonderdag is Gerda Groenen overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Jaak Michels. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Promotekst
Bocholt - De drie pijlers van Gebroeders VerduycktZoomAl meer dan 40 jaar voert het familiebedrijf Gebroeders Verduyckt uit Bocholt drie kernwoorden in het vaandel: kwaliteit, service en vakwerk. Het bedrijf, een vertrouwde partner inzake wooninrichting, levert en plaatst keukens, binnendeuren, badkamermeubels, laminaatvloeren en trappen. De grootste troeven zijn de persoonlijke aanpak die ze hanteren met de klanten en de jarenlange ervaring. Doordat er meerdere keukenmerken en elektromerken aangeboden worden, kunnen ze keer op keer projecten (…) Het hele nieuwsbericht

Wasberen komen en gaan

Vrijdag 21 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Wasberen komen en gaanZoomTwee wasberen van het Natuurhulpcentrumin Opglabbeek mochten gisteren verhuizen naar een Duitse dierentuin, maar tegelijkertijd moest het centrum twee kleine wasbeertjes gaan ophalen in Duffel. Wasberen zijn uitheemse dieren, die normaal gezien in België niet voorkomen. Toch moeten ze geregeld worden opgevangen in het Natuurhulpcentrum. Vroeger kwamen wasberen vooral via inbeslagnames binnen, maar sinds de Zoogdieren-Positieflijst is verschenen in 2001 en wasberen niet meer gehouden mogen worden, is (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Actie tegen straatracers en driftersZoomVerschillende politiediensten in Limburg gaan strenger optreden tegen straatracers en zogenaamde drifters. Dat zijn chauffeurs die met gierende banden door de bochten scheuren. 

Grasmachine gestolen

Vrijdag 21 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Weertersteenweg in Bocholt is een grasmachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.
Bocholt - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Wendy Bosmans overleden

Donderdag 20 juni 2019
Bocholt - Wendy Bosmans overledenMaandag is Wendy Bosmans overleden, de partner van Gert Soers. Zij was 44 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (18-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Auto tegen boom: twee gewonden

Woensdag 19 juni 2019
Bocholt - Auto tegen boom: twee gewondenZoomOp de Gruitroderkiezel in Bree belandde deze namiddag rond 16.45 uur een sportwagen tegen een boom. Een 22-jarige man uit Peer en een 21-jarige vrouw uit Oudsbergen zijn in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Bocholt - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een bedrijfspand op het Industrieterrein Kanaal Noord in Bree zijn gistermiddag drie vrachtwagenchauffeurs gearresteerd op verdenking van diefstal. De zaakvoerder had 's ochtends vastgesteld dat er een groot aantal werkmaterialen verdwenen was en zag enkele verdachte vrachtwagens op zijn parking. Toen de vrachtwagenbestuurders de zaakvoerder opmerkten, vertrokken ze onmiddellijk. Daarop verwittigde de zaakvoerder de politie. Die trof na opzoekingen in de omgeving zes vrachtwagens aan. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Elias overleden

Woensdag 19 juni 2019
Bocholt - Lisette Elias overledenMaandag is de uit Bocholt afkomstige Lisette Elias overleden, de echtgenote van Nico Cuppens. Zij was 80 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neeroeteren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Bocholt - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken moeten rijden, voorbij een mobiele werf. Van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 10u worden ook twee lussen van de verkeerswisselaar volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex.

Jef Plessers overleden

Woensdag 19 juni 2019
Bocholt - Jef Plessers overledenMaandag is de uit Kaulille afkomstige Jef Plessers overleden, de weduwnaar van de in 2005 overleden Elisa Bauduin. Hij was 96 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Opitter.

Jan Jennes overleden

Woensdag 19 juni 2019
Bocholt - Jan Jennes overledenMaandag is Jan Jennes overleden, de echtgenoot van Lisette Heynickx. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Thijs overleden

Dinsdag 18 juni 2019
Zondag is Anna Thijs overleden. Zij was 91 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Onderhoud met grote gevolgen

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Onderhoud met grote gevolgenEen vrouw uit Oudsbergen zorgde gisteren in Maaseik met haar voertuig voor een oliespoor in meerdere straten. Vorige week kreeg haar voertuig nochtans een grote onderhoudsbeurt. De brandweer heeft het wegdek gereinigd. De politie liet het voertuig takelen.

Brand aan vuilniswagen

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Als gevolg van een kortsluiting ontstond vanmorgen brand aan de batterijen van een vuilniswagen in de Heideveldstraat in Meeuwen. De ophalers slaagden erin het vuur zelf te blussen.

Bulldozer vat vuur

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag vatte een bulldozer vuur aan de Dingenstraat in Bree. De bulldozer bleek niet meer te redden. De brand is mogelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Drie gewonden bij aanrijding

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding tussen drie voertuigen in Oudsbergen raakten gisterennamiddag rond 16.15 uur drie personen gewond: een 29-jarige man uit Houthalen-Helchteren, een 20-jarige man uit Bree en een 59-jarige man uit Oudsbergen.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Zestig zakken drugsafval gedumptIn de Kapelstraat in Bree zijn gisterenochtend een zestigtal zakken met restanten van een cannaisplantage aangetroffen. De technische dienst van de stad Bree heeft de zakken opgeruimd.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Bocholt - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Bocholt - Reuzenmiereneter geborenZoomIn de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Drie diefstallen in BMW's

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht werd er op drie verschillende plaatsen in de politiezone CARMA het navigatiesyteem, het stuur en/of het dashboard uit BMW's gestolen. De diefstallen vonden plaats op de Opitterkiezel in Bree, de Neerhovenstraat in Oudsbergen en in de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren.

Twee botsingen

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Oudsbergen zijn gisterenavond twee ongevallen met gewonden gebeurd. Een 33-jarige vrouw uit Maaseik is rond 18.40 uur gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's in Soetebeek. In Plockroy botsten rond 20.30 uur twee auto's. Een 37-jarige man uit Pelt raakte daarbij gewond.

Breekhamer gestolen op werf

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Maaseikerbaan in Bree is de breekhamer van een mini-graafmachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Bocholt - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Twee blikseminslagen

Donderdag 13 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond is de bliksem ingeslagen op twee woningen. Dat was het geval in de Klaverstraat in Meeuwen en aan de Emonsweg in Beek (Bree).

OKRA Bocholt verkende Sauerland

Woensdag 12 juni 2019
Bocholt - OKRA Bocholt verkende SauerlandZoomOKRA Bocholt organiseerde voor zijn leden een driedaags verblijf in Sauerland: een zeer mooie streek, gekenmerkt door vakwerkwoningen en prachtige natuur. Eerst werd het het bestekmuseum in Fleckenberg bezocht, waar men kon zien hoe een metalen plaat werd omgevormd tot bestek. In de namiddag stond de glasblazerij in Willingen op het programma. Hier maakten we kennis met een eeuwenoude traditie van de glasblaaskunst en toonden ze ons hoe een gloeiende glasmassa van 1300° Celsius vorm en kleur (…) Het hele nieuwsbericht

Snel Renovatie failliet

Woensdag 12 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Snel Renovatie uit Kinrooi failliet verklaard. Er zijn twee curatoren aangesteld.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Priester Robert Claes overleden

Woensdag 12 juni 2019
Bocholt - Priester Robert Claes overledenZondag is priester Robert Claes overleden. Hij was 88 jaar. Van 1972 tot 1989 was hij directeur van het Sint-Michielscollege in Bree en van 1989 tot 2006 deken van Bree. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Bocholt - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Fiets gestolen

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Millenstraat in Bree is een fiets gestolen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Opitterpoort in Bree ontstond dinsdagochtend rond 1 uur een discussie tussen drie personen, waarbij een 49-jarige man uit Bree bedreigd werd met een wapen. De discussie was een uitloper van een vechtpartij eerder op de avond op de Witte Torenwal. Niemand raakte gewond. Politie CARMA ging meteen ter plaatse en kon een 40-jarige verdachte aantreffen.Bij een huiszoeking in zijn woning vond de politie een BB-gun. Het wapen werd in beslag genomen. Er werd een PV opgesteld voor bedreiging, slagen en verwondingen en illegale dracht van een wapen.
Bocholt - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Bocholt - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Bocholt - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree raakten gisterenavond rond 19 uur twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werden twee vrouwen gewond: een 71-jarige uit Bree en een 27-jarige uit Leuven. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.
Bocholt - 'Dagelijkse kunst' in de KunstacademieZoomDonderdag werd in Neerpelt de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" feestelijk geopend. Met deze tentoonstelling tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg niet alleen hun kunnen, maar ook hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, heerlijkste, eerlijkste, meest bizarre en soms ludieke werkjes aangedragen. De tentoonstellende leerlingen komen immers uit Oudsbergen, Peer, Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Wie er niet bij was kan nog gaan kijken tot en met Pinkstermaandag 10 juni in het Dommelhof in Neerpelt.
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
Zoom

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht

Gevecht met politie

Vrijdag 7 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een vijftiger uit Oudsbergen stond samen met zijn zoon terecht voor een gevecht met twee politieagenten tijdens carnaval. Beiden kregen elk een boete van 800 euro. Daarenboven kreeg de vader zes maanden cel en de zoon acht maanden cel, telkens met uitstel. Eén agent krijgt 500 euro schadevergoeding, de andere 150 euro. (PG)

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Bocholt - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Berberapen naar Planckendael

Donderdag 6 juni 2019
Bocholt - Berberapen naar PlanckendaelZoomDe grote groep berberapen, die een tijdje geleden in een illegaal Pools kweekcentrum in beslag werd genomen en in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen werd opgevangen is verhuisd naar een splinternieuw verblijf in ZOO Planckendael! Ongeveer op hetzelfde moment moest het Natuuurhulpcentrum alweer een nieuw baby-berberaapje gaan ophalen in Ekeren. In september vorig jaar reisden medewerkers van het Natuurhulpcentrum naar Polen waar een groot aantal exotische dieren in erbarmelijke omstandigheden werden (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Zeven velgen van vrachtwagen gestolenIn de Damburgstraat zijn zeven velgen van een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

René Leen overleden

Donderdag 6 juni 2019
Bocholt - René Leen overledenMaandag is René Leen overleden, de echtgenoot van Elza Molenbroeck. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Reppel waarna geleghenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Jeanne Loos overleden

Donderdag 6 juni 2019
Bocholt - Jeanne Loos overledenDinsdag is Jeanne Loos overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Frans Droogmans. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Bocholt - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Bocholt - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Wietplantage ontdekt: twee arrestatiesIn het centrum van Bree vonden speurders maandag een ontmantelde wietplantage. Twee mannen zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. De poitie voerde een huiszoeking uit aan de Markt in Bree, in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek. In een loods achter een woning vonden de speurders kweekmaterialen die wezen op de eerdere aanwezigheid van een 3000-tal planten. Twee veertigers uit Bree werden gearresteerd. Ze zijn deze namiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Om de installatie van (…) Het hele nieuwsbericht

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Bocholt - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en juwelen ontvreemd

Maandag 3 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Glycinestraat in Bree is gisteren ingebroken. De daders gingen met geld en juwelen aan de haal.

Bèr Stienaers overleden

Maandag 3 juni 2019
Bocholt - Bèr Stienaers overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Bocholt afkomstige Bèr Stienaers overleden, de weduwnaar van Jeanne Ieven. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een appartement aan de Gerdingerpoort in Bree zijn juwelen, parfum en schoenen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Brand in tuinhuis

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Brand in tuinhuisIn de Kloosterstraat in Kinrooi brak gisterenavond brand uit in een tuinhuis. Een bewoner werd bevangen door de rook en is ter controle naar het ziekenhuis in Maaseik gebracht. De brandoorzaak is niet gekend.
Bocholt - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Bocholt - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Bocholt - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen