Het overige nieuws

Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.

Bocholter - Vosselaar 2-2

Zondag 31 maart 2019
Bocholt - Bocholter - Vosselaar 2-2Bocholter heeft thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Vosselaar. Kaulille won met 0-2 op het veld van Peer SV. Reppel speelde 0-0 gelijk bij FC Turkse.

Michiel Van Endert overleden

Zondag 31 maart 2019
Woensdag is de uitKaulille afkomstige Michiel Van Endert overleden, de echtgenoot van Alice Vandenberk. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Bocholt - Scheidsrechters blazen verzamelenZoomVrijdagavond hield de Koninklijke Noord-Limburgse scheidsrechtersvereniging haar laatste van vier gewestelijke cursussen dit seizoen in zaal Holheide in Overpelt. De reglementen werden weer wat opgefrist bij de aanwezige scheidsrechters om vervolgens wat bij te babbelen over het lopende seizoen. Sommigen ruilden daarna de gele en rode kaart om in een pakje speelkaarten om de avond af te sluiten met een zettersprijskamp. Kandidaat scheidsrechters voor volgend seizoen, die wedstrijden willen leiden voor de Belgische voetbalbond, kunnen zich ten alle tijden aanmelden bij de KNLSV via dewebsite www.knlsv.com De volgende cursussen voor kandidaat-scheidsrechters vinden in oktober in Hasselt plaats.

Bocholter heeft nieuwe trainer

Zaterdag 30 maart 2019
Beringenaar Patrick Witters wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Bocholter. Tot eind februari was hij aan de slag bij Dessel.

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Bocholt - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Vanherk overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Bocholt - Alice Vanherk overledenDonderdag overleed de uit Kaulille afkomstige Alice Vanherk. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Virga Jessebasiliek in Hasselt gevolgd door de begaving op de begraafplaats van Kaulille.

Alice Vervaet overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Bocholt - Alice Vervaet overledenOp 22 maart overleed Alice Vervaet, de weduwe van de in 2007 overleden Paul Van Rintel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Bocholt - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.

Mia Hilkens overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Bocholt - Mia Hilkens overledenDinsdag is Mia Hilkens overleden, de echtgenote van Rik Fonteyn. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch in Bocholt.
Grensgevallen
De politie stelt een onderzoek in naar een mogelijke schietpartij die vandaag plaatsvond in de Sint Jozefslaan in Weert. De politie kreeg rond 17.45 uur melding dat er geschoten zou zijn en dat er een auto was weggereden. Toen de politie arriveerde bleek dat er niemand gewond was. Het is op dit moment niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er überhaupt geschoten is. Om helder te krijgen wat er is gebeurd, doet de politie buurtonderzoek en komt graag in contact met getuigen die informatie hebben om het beeld compleet te krijgen. Ook is het onbekend hoeveel personen er in de auto zaten.

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Zomertijd in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2019
Vanaf dinsdag 2 april is het recyclagepark van Limburg.net elke dag - behalve zaterdag - een uurtje langer open. Dat is te danken aan het zomeruur dat zaterdagnacht ingaat.
Het recyclagepark is dan elke dag open van 9u tot 12.30u en van 13 tot 17u, op donderdag tot 18u en op zaterdag tot 16u.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Bocholt - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)

Jaak Truijen overleden

Donderdag 28 maart 2019
Bocholt - Jaak Truijen overledenDinsdag is de uit Lozen afkomstige apotheker Jaak Truijen overleden, de weduwnaar van Lutgart Roppe. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opitter. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartverzorging Bussels in Neeroeteren.

Jeanne Dejong overleden

Donderdag 28 maart 2019
Bocholt - Jeanne Dejong overledenGisteren is Jeanne Dejong overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Louis Vandael. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jan Croimans overleden

Woensdag 27 maart 2019
Bocholt - Jan Croimans overledenMaandag is de uit Reppel afkomstige Jan Croimans overleden, de echtgenoot van Fina Verslegers. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in het UitvaartCentrum Opglabbeek.

Ghislaine Beckers overleden

Woensdag 27 maart 2019
Bocholt - Ghislaine Beckers overledenMaandag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Ghislaine Beckers overleden, de echtgenote van Rob Reyners. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de pariochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jeske Janssen overleden

Woensdag 27 maart 2019
Bocholt - Jeske Janssen overledenMaandag is Jeske Janssen overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Rik Gaethofs. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag 18.30-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaatzorg aan de Brogelerweg.

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Bocholt - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan het Sportplein in Oudsbergen zijn vier batterijen van een zendmast gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Vier auto's botsen

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 54-jarige man uit Hechtel-Eksel en een 28-jarige vrouw uit Peer zijn vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding tussen vier auto's. Het ongeval gebeurde op de Genkerbaan in Oudsbergen.

Bestuurder bekneld in auto

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree botsten deze voormiddag rond 9.50 uur twee auto's. Eén bestuurder zat een tijdje gekneld en werd bevrijd door de brandweer. Een 18-jarige jongeman uit Dilsen-Stokkem raakte gewond.
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.

Wietplantage opgedoekt

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Broekkantstraat in Meeuwen is zondagochtend een cannabisplantage ontdekt. Een 50-jarige man werd aangehouben. Politie CARMA viel de woning binnen in het kader van een lopend onderzoek naar teelt van drugs. In een kweekruimte achteraan de woning stonden 200 wietplanten en in een technische ruimte met de stroomvoorzieningen werd nog bijna een kilogram gedroogde wiet gevonden. De politie nam ook een aanzienlijke som geld in beslag. In de woning werd een 50-jarige man uit Oudsbergen gearresteerd. Hij werd later aangehouden door de onderzoekrechter.

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Bocholt - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.
In een huis aan de Vosheuvelstraat is vanochtend een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met juwelen.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Politieagent gewond bij conflictOp de Genkerbaan in Meeuwen ontstond gisterenamiddag rond 17uur tumult bij de ontbinding van de carnavalstoet. Verontruste omstaanders alarmeerden een aanwezige politiepatrouille over het agressieve gedrag van een dronken man. Een 22-jarige Maaseikenaar werd vervolgens staande gehouden door de politie. Hij was kort voordien gewond geraakt tijdens een conflict. Even later kwam ook zijn vader opdagen met een telescopische wapenstok in de hand. Een van de inspecteurs hield de vader tegen en werd daarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info

Vermiste vrouw aangetroffen

Maandag 25 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De 82-jarige vrouw Elza Swennen uit Bree die sinds zondag vermist werd, is deze voormiddag aangetroffenn in Lanklaar. Ze is voor nazicht overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw was in de namiddag thuis met de fiets vertrokken en niet teruggekeerd. De eerste opzoekingen behaalden geen resultaat. Deze voormiddag liep bij de politie een melding binnen van wandelaars die een verwarde vrouw aangetroffen hadden in de Koppelstraat in Lanklaar. Op dat moment zou net een grote zoekactie van start gaan.
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.

Annie Boonen overleden

Maandag 25 maart 2019
Bocholt - Annie Boonen overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige Annie Boonen overleden, de weduwe van Robert Garain en de levenspartner van Jean Aerts. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula Omega in Peer. Daarna zal ze worden bijgezet in het graf van haar echtgenoot op de begraafplaats van Grote Brogel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.

Ongeval in Lozerstraat

Zondag 24 maart 2019
Bocholt - Ongeval in LozerstraatIn de Lozerstraat botsten zondagavond rond 17.15 uur een auto en een vrachtwagen. Een 46-jarige vrouw en een 15-jarig meisje, beiden uit Bree, raakten daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Kelderbrand

Zondag 24 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend ontstond brand in kelder van een woning aan de Kampstraat in Kinrooi. Batterijen van radiogestuurde vliegtuigjes waren er in brand geraakt.

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)

Reppel verslaat Elen

Zaterdag 23 maart 2019
Bocholt - Reppel verslaat ElenRC Reppel heeft vanavond K. ST Elen verslagen. Uitslag: 3-2.

Alda Verbakel overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Bocholt - Alda Verbakel overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Alda Verbakel overleden, de weduwe van Alfons Boonen en de levensgezellin van wijlen Jef Steensels. Ze was 97 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lozen. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt.

Alfons Mulkens overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Bocholt - Alfons Mulkens overledenDinsdag is de uit Achel afkomstige Alfons Mulkens overleden, de echtgenoot van Lena Corstjens. Hij was 72 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.

Lies Van Erum overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Bocholt - Lies Van Erum overledenDonderdag is Lies Van Erum overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Jan Bloemen. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinseag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Twan Teuwen overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Bocholt - Twan Teuwen overledenDonderdag is Twan Teuwen overleden, de echtgenoot van Thérèse Verslegers. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Bocholter verliest in Hasselt

Vrijdag 22 maart 2019
Bocholt - Bocholter verliest in HasseltBocholter heeft vanavond met 3-0 verloren op het veld van Sporting Hasselt. Aan de rust was de stand 1-0 door een doelpunt van Simon Bracké. Odutayo, die vorig jaar voor Bocholt speelde, scoorde twee keer tegen zijn ex-club. FC Kauille verloor thuis van Thes Sport B met 0-2.

Fietsen door de bomen

Vrijdag 22 maart 2019
Bocholt - Fietsen door de bomenZoomIn de buurt van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk wordt in het bos van Bosland momenteel gewerkt aan de constructie "Fietsen door de Bomen", een iconische fietsbrug die bezoekers laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. De innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. 
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3 à 4%) tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang. Het is de bedoeling dat ze nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.
Fietsen door de bomenFietsen door de bomenFietsen door de bomen
Fietsen door de bomen
Zoom

Aggregaat gestolen

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf op de Dalerweg in Kinrooi is een aggregaat gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Fietser (39) gewond bij botsing

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag raakten een 39-jarige fietser uit Weert en een auto betrokken op de Weertersteenweg in Kinrooi. De fietser werd daarbij gewond.

62 kilo wiet in beslag genomen

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA viel afgelopen dinsdag binnen op twee adressen in Bree en Maaseik en vond er onder andere een wietplantage, 62 kg cannabis en 30.000 euro. Drie personen zijn ter plaatse in de boeien geslagen. De huiszoekingen vonden plaats in het kader van een lopend onderzoek naar handel in verdovende middelen. Dinsdag omstreeks 16u30 vielen de speurders binnen in een woning in de Kanaallaan in Bree. Twee mannen met de Albanese nationaliteit trachtten via de achterzijde van de woning te vluchten en (…) Het hele nieuwsbericht

Meer groene wagens bij CARMA

Vrijdag 22 maart 2019
Bocholt - Meer groene wagens bij CARMAZoom
Politiezone CARMA gaat verder met de vergroening van haar wagenpark. De politie neemt vier nieuwe dienstvoertuigen op CNG (compressed natural gas) in gebruik. In het totaal beschikt de zone nu over elf milieuvriendelijke wagens. Bij de vervanging van oudere voertuigen kiest Politie CARMA zoveel mogelijk voor milieuvriendelijke alternatieven. Vier gloednieuwe CNG-wagens zijn intussen afgewerkt tot gemarkeerd politievoertuig en zijn klaar voor gebruik. Het gaat om vier Volkswagen Caddy’s die door de wijkpolitie in dienst worden genomen.

Frietketel vat vuur

Donderdag 21 maart 2019
Vanavond vatte een frietketel vuur in een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de bewoner er al in geslaagd het vuur te doven.

De witte krokussen laten zich zien

Donderdag 21 maart 2019
Bocholt - De witte krokussen laten zich zienZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Bocholt - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.

Bromfietser (22) gewond

Woensdag 20 maart 2019
Op het kruispunt van de Kleine Marsestraat en de Steenweg op Kleine Brogel in Bocholt zijn vanmiddag rond 12.30 uur een 22-jarige bromfietser uit Hamont-Achel en een auto gebotst. De bromfietser raakte daarbij gewond.
Bocholt - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Twee studenten opgepakt

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Twee studenten opgepaktTwee studenten uit Oudsbergen krijgen binnenkort een rekening van de Leuvense brandweer omdat die dinsdagnacht werd opgetrommeld om enkele fietsen,die zij in de Dijle in Leuven hadden gesmeten, uit de rivier te vissen. Het duo werd woensdagochtend rond 4 uur gespot door een student uit Bree, die gewekt werd door lawaai op straat. Hij zag hij hoe twee jongelui de fietsen in de Dijle gooiden. Samen met een vriend liep hij naar buiten en hield de twee personen staande tot de politie arriveerde. De brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Bocholt - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Kanaalstraat in Bree is vandaag een wietplantage ontdekt. Er zijn twee arrestaties verricht. De civiele bescherming heeft de plantage ontmanteld.

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Bocholt - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Bocholt - 'Fietsen in en om Limburg 2019'ZoomVanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen onder grote belangstelling de nieuwe editie van de fietsgids voor. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om één van deze tochten uit te testen en onderweg even uit te rusten op één van de vele stopplaatsen. Momenteel zijn de gidsen reeds te verkrijgen bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. In de loop van deze week zullen ook alle stopplaatsen voorzien worden van gidsen. Kijk op de website van Tips voor Fietsers en ontdek waar je de gidsen kan verkrijgen.

Nieuwe bvba: Vrolix Interieur

Maandag 18 maart 2019
Raf en Rob Vrolix, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Vrolix Ihterieur opgericht met zetel aan de Breeërweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van trappen en leuningen, de productie van grafstenen en -monumenten en het aanbrengen van chape.
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree zijn batterijen van een hoogspanningsmast gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.
In Eindhoven is gisteravond een 51-jarige man opgepakt die verdacht wordt van tenminste tien gewapende overvallen in de regio. Het gaat om iemand anders dan de man die eerder als verdachte was beschouwd: die was voor de politie gevlucht omdat hij illegaal in het land verbleef. De thans opgepakte Eindhovenaar droeg bij de overvallen telkens een rasta-pruik. Bij een huiszoeking zijn veel artikelen gevonden die bij de overvallen buitgemaakt werden. Volgens de politie zijn er nu nog zowat negen overvallen waarvan de dader nog gezocht wordt.
Bocholt - Bocholter verliest van HoogstratenBocholter VV heeft vanliddag verloren van Hoogstraten. Uitslag: 0-1. RC Reppel won wel: het versloeg Nevok Gruitrode met 1-3. Kaulille speelde 1-1 gelijk op het veld van WS Linkhout.
Bocholt - Handbal: Achilles Bocholt wint van ViséAchilles Bocholt heeft vanavond Visé verslagen met 33-31. Bocholt speelt daardoor mee in de Final 4 van de BENE-League. Op zaterdag 30 maart wordt de halve finale gespeeld in de Lotto Arena, tegen Aalsmeer. De wedstrijd start om 13.30u.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).
Grensgevallen
Wie maandag in Nederland gebruik wil maken van het openbaar vervoer - trein, metro, bus - kan zich vooraf best héél goed informeren. Want die dag wordt daar op initiatief van de vakbonden gestaakt.

Jeugdzorgcentrum even ontruimd

Vrijdag 15 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is het jeugdzorgcentrum aan de Basdonkstraat in Kinrooi even ontruimd nadat het brandalarm in werking trad. Het bleek loos alarm.

Nieuwe bvba: Neyens TPMC

Donderdag 14 maart 2019
Willy Neyens uit Bocholt heeft de bvba Neyens Techniek, Project Management & Consultancy, afgekort Neyens TPMC, opgericht met zetel aan de Raekerheideweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer project- en interimmanagement en algemene audit-activiteiten.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Bocholt - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jan Raemaekers overleden

Donderdag 14 maart 2019
Op 7 maart overleed in Bree de uit Bocholt afkomstige Jan Raemaekers, de weduwnaar van de  in 2015 overleden Maria Brands. Hij was 90 jaar. Het afscheid vond in besloten familiekring plaats.

Rina Cox overleden

Woensdag 13 maart 2019
Bocholt - Rina Cox overledenIn Genk is gisteren Rina Cox overleden, de echtgenote van Harrie Beks. Ze was 74 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis op het Boskerkhof zullen in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (17-18u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt.

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Bocholt - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Limerkens overleden

Woensdag 13 maart 2019
Bocholt - Pol Limerkens overledenOp 8 maart overleed de uit Meeuwen afkomstige Pol Limerkens, de echtgenoot van Ida Crijns. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Kees Oome overleden

Woensdag 13 maart 2019
Bocholt - Kees Oome overledenMaandag is Kees Oome overleden, de weduwnaar van Mia Habraken. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Brugstraat.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Inbraak in container

Maandag 11 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Jacobsstraat in Bree is ingebroken in een werfcontainer. Er zijn werkmaterialen gestolen.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Bocholt - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)
Kort nieuws van bij de buren
In de Kanaallaan in Bree waaiden deze namiddag enkele zonnepanelen van een dak. In de Kempstraat viel een boom op een huis. De stroomkabels werden door de val losgerukt.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Bocholt - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Handbal: gelijkspel voor AchillesIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt 25-25 gelijk gespeeld tegen Volendam. In de rangschikking heeft Bocholt nu 2 punten voorsprong op Visé. Die club komt zaterdag om 20u op bezoek in Bocholt. Maar dinsdag om 20.30u is er eerst nog de halve finale van de Beker van België tegen... Visé, thuis in de Damburg.

Verlies voor Bocholt

Zaterdag 9 maart 2019
Bocholt - Verlies voor BocholtBocholt VV heeft vanavond met 4-1 verloren van KFC Turnhout. Reppel verloor met 0-1 van Eksel. Kaulille versloeg Amandina met... 7-0.

Hortensia Herincx overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Bocholt - Hortensia Herincx overledenWoensdag is Hortensia Herincx overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Jef Steensels. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Germaine Caerlen overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Bocholt - Germaine Caerlen overledenWoensdag is in residentie Gorisberg in Houthalen-Helchteren de uit Bocholt afkomstige Germaine Caerlen overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartverzorging Bussels in Neeroeteren waarna haar urne begraven wordt op de begraafplaats van Houthalen.
Tribunaliteiten
Bocholt - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtwinkel overvallen

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22.15 uur is een nachtwinkel in de Stationsstraat in Hamont-Achel overvallen. Twee gemaskerde en gewapende personen hebben de uitbater bedreigd en eisten geld. Kort daarna hebben ze de winkel verlaten en zijn ze te voet gevlucht, vermoedelijk in de richting van het station. De buit betrof een beetje geld en een kleine hoeveelheid tabak.

Juwelen en geld ontvreemd

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Krokusstraat in Meeuwen zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Bromfiets gestolen uit garage

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een gemeenschappelijke garage aan de Witte Torenwal in Bree is een bromfiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.
Bocholt - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.

Man steekt zoon in buik

Donderdag 7 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Man steekt zoon in buikOp het betichtenbankje moest vandaag een 64-jarige man uit Bree plaatsnemen. De man wordt vervolgd omdat hij zijn zoon met een mes in de buik stak. Het Openbaar ministerie vorderde zeven jaar opsluiting. Begin april wordt er vonnis geveld. (PG)
Bocholt - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolven jagen samen

Donderdag 7 maart 2019
Tijdens de krokusvakantie zijn in het genetisch laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de uitstrijkjes onderzocht van vier incidenten in Limburg waarbij een of meerdere schapen werden doodgebeten. De vier bijtincidenten gebeurden in het wolvengebied van het wolvenkoppel Naya en August. Uit onderzoek blijkt dat beide wolven samen jagen. (Bron: TVL)
Simon Vanheeswijck verlaat Reppel. Hij zal de kleuren verdedigen van Louwel.

Nieuwe bvba: Vendiomnis

Woensdag 6 maart 2019
Stephan en Joannes Schrooten, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Vendiomnis opgericht met zetel aan de Nieuwstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy-activiteiten met betrekking tot bedrijfsbeheer, sales en management aangelegenheden.
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Drugstips vanuit gevangenis

Woensdag 6 maart 2019
Bocholt - Drugstips vanuit gevangenisEen dertiger uit Bocholt heeft 4 jaar celstraf gekregen omdat hij vanuit de gevangenis brieven naar zijn broer verstuurde met tips over drugshandel. De man werd eerder al veroordeeld voor drugshandel. (PG)

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Bocholt - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Stelling gestolen

Dinsdag 5 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf op de Malta in Bree is een stelling gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Bocholt - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Marin Equestrian

Maandag 4 maart 2019
Hermano Assis Marin uit Peer heeft de bvba Marin Equestrian opgericht met zetel aan de Kloosterstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer een paardenfokkerij, paardenhandel en het beheer van een stoeterij.
Fluidor RVSA Holding uit Goirle (Ned.) heeft de bvba Fluidor RVSA Services opgericht met zetel aan de Hulststraat in Bocholt. Doel van de vennootschap: las en montage van leidingwerk voor de installatie- en procestechniek in diverse industriële toepassingen.

Monitors gestolen

Maandag 4 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een container in de Boneputstraat in Bree zijn enkele monitors gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Drugslab ontdekt in chalet

Maandag 4 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie is gisterenavond in een chalet in een bos in Peer, op de grens met Kaulille, op een drugslab gestoten. De civiele becherming kreeg opdracht het lab, dat verlaten was en niet meer in gebruik, op te ruimen.

Mezen tegen processierupsen

Maandag 4 maart 2019
Grensgevallen
Het gemeentebestuur van Helmond heeft in de strijd tegen processierupsen nestkastjes gegeven aan de ruim 400 inwoners die vorig jaar melding maakten van overlast door die rupsen. Het is de bedoeling dat die nestkastjes worden opgehangen zodat er koolmeesjes in kunnen broeden. Koolmezen zijn gek op processierupsen.

Thoke Vandersteegen overleden

Maandag 4 maart 2019
Bocholt - Thoke Vandersteegen overledenZaterdag is Thoke Vandersteegen overleden. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Opel gestolen

Zondag 3 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg in Kinrooi is zaterdagavond een Opel gestolen. De auto stond naast de rijbaan geparkeerd.
Komende dinsdag vanaf 10u00 is de Digiassistent weer op post in de Bib van Bocholt. Je kan er terecht met al je digitale vragen.

Cannabis voor medisch gebruik

Zaterdag 2 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het bedrijf Rendocan heeft een vergunning op zak voor de bouw van een onderzoekscentrum voor de teelt van cannabis voor medisch gebruik. Het bedrijf komt in Kinrooi, op de terreinen van Agropolis. Er kunnen 150 mensen aan de slag.

Handbal: Bocholt klopt Sasja

Zaterdag 2 maart 2019
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt SasjaIn het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Sasja verslagen. Uitslag: 39-28. Over een week volgt de zware verplaatsing naar Volendam.

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Bocholt - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Abeek vervuild

Vrijdag 1 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een vervuiling vastgesteld van de Abeek in Kinrooi. Er zou stookolie in de beek zijn beland. De brandweer deed het nodige.

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht

Auto gestolen aan woning

Vrijdag 1 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Schansstraat in Kinrooi is een auto gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen