Het overige nieuws

Bocholt - Opnieuw 23 coronapatiënten in MariaziekenhuisVandaag liggen er opnieuw 23 coronapatiënten in het Mariaziekenhuis. Dat zijn er 9 meer dan met Kerstmis en 6 meer dan gisteren. Drie van hen - evenveel als gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

Hoge Venen afgesloten voor toeristen

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Hoge Venen afgesloten voor toeristenZoomDe Hoge Venen worden vanaf morgen minstens drie dagen afgesloten voor toeristen. Dat heeft gouverneur Jamar van de provincie Luik beslist. Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8 en 17 uur de toegangswegen afgesloten. Hetzelfde geldt voor de parkings. Ook mag er niet overnacht worden in kampeerwagens in het gebied. Een en ander heeft te maken met de enorme drukte, die het gevolg is van de sneeuwval. (Foto Marcella Stappers)
Bocholt - Na de vaccinaties in de woonzorgcentra...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het jaar van de matras

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 januari geldt er een terugnameplicht voor matrassen. Voor de eerste helft van 2021 is er een overgangsperiode: je kan je afgedankte matrassen al gratis deponeren op het recyclagepark maar ze kunnen nog bij het grofvuil terecht komen. Dan worden ze verwerkt in een verbrandingsinstallatie met energierecuperatie. Ten laatste vanaf juli 2021 worden de matrassen selectief ingezameld: ze belanden dan in een aparte container en worden ontmanteld en gedeeltelijk gerecycleerd. 
Matrassen kunnen ook nog steeds meegegeven worden met de huis-aan-huisophaling van grofvuil. Je betaalt dan wel steeds 20 euro voor de ophaling.  

Recyclagepark zaterdag dicht

Donderdag 31 december 2020
De recyclageparken van Limburg.net zijn voortaan – en dus ook nu zaterdag - gesloten op 2 januari. Voor wie zijn lege drankflessen zolang niet kan bijhouden: je kan ze altijd naar de glasbollen doen. Er staan er altijd wel ergens in je buurt.
Maar ’s avonds na 22.00 uur en ’s morgens vóór 7.00 uur je glas wegbrengen mag niet. Dat is niet alleen verboden – vanaf 1 januari kan je er een GAS-boete voor krijgen – het is ook een kwestie van hoffelijkheid tegenover de mensen die in de buurt van de glasbollen wonen. Je zal 's nachts maar wakker worden door dat lawaai!

De visie van Fobie

Woensdag 30 december 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 30 december 2020
Bocholt - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag liggen er 17 patiënten met een coronabesmetting in het Mariaziekenhuis in Pelt. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er nu drie patiënten besmet; ze verblijven in quarantaine. 

Nieuw: Ragos Totaalconcept

Woensdag 30 december 2020
Semmi Ragos (28) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Ragos Totaalconcept opgericht met zetel aan de Bosheidestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwwerkzaamheden, schrijnwerkerij, binnenhuisinrichting én onderhoud en reparatie van motorvoertuigen.

Nieuw: Club Manager Pelt

Woensdag 30 december 2020
Anna Schäfer uit Pelt, de besloten vennootschap Fit Point uit Bocholt en de commanditaire vennootschap Martijn Driesen Management uit Bree hebben de besloten vennootschap Club Manager Pelt opgericht met zetel aan de Don Boscostraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van sportzalen voor het beoefenen van fitness en van zonnebanken en sauna.

Staking De Lijn voorbij

Dinsdag 29 december 2020
Bocholt - Staking De Lijn voorbijDe vakbonden zijn akkoord om de stakingsactie bij De Lijn vanaf morgen te stoppen. De staking zorgde sinds 21 december in heel Vlaanderen voor hinder bij de reizigers. Aanleiding was onvrede bij de Technische Diensten over onder meer het nieuwe loon- en loopbaanmodel. Daarover loopt overleg. De directie van De Lijn noemde de staking op dit moment dan ook totaal onnodig en onverantwoord.

Populairste babynamen

Dinsdag 29 december 2020
Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. (Radio 2)

Adriaan Emmers overleden

Dinsdag 29 december 2020
Bocholt - Adriaan Emmers overledenOp Kerstdag is de uit Hamont afkomstige en in Bocholt woonachtige Adriaan Emmers overleden, de weduwnaar van de op 8 november overleden Netje Bas. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Annie Claes overleden

Dinsdag 29 december 2020
Bocholt - Annie Claes overledenOp Kerstdag is Annie Claes overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Frans Storms. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt in familiekring plaats in de parochiekerk van Kaulille.

Akkoord over Brexit

Maandag 28 december 2020
Bocholt - Akkoord over BrexitZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Simone Claes overleden

Maandag 28 december 2020
Bocholt - Simone Claes overledenIn het Mariaziekenhuis in Pelt is zaterdag de uit Koersel afkomstige Simone Claes overleden, de weduwe van Jaak Plessers (†1989). Ze was 80 jaar. De afscheidsdienst en de urnebegraving op de begraafplaats van Kaulille zullen in intieme kring plaatsvinden.

Jeanne Broekx overleden

Maandag 28 december 2020
Bocholt - Jeanne Broekx overledenIn het Mariaziekenhuis is op kerstdag Jeanne Broekx overleden. Ze was 87 jaar. De afscheidsdienst en de urnebegraving op de begraafplaats van Grote-Brogel zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Bromfiets in beslag genomen

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond, kort voor middernacht, is op de Opitterkiezel in Bree een bromfietser gecontroleerd in het kader van de nachtklok. De bestuurder, een veertiger uit Bree, had geen geldige reden om zich tijdens de nachtklok te verplaatsen. Hij kon ook geen geldige verzekering of inschrijving voor zijn bromfiets voorleggen en de kentekenplaat was die van een andere bromfiets. De bromfiets is in beslag genomen.

Man (23) gewond bij botsing

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Rode Kruislaan en de Gruitroderkiezel in Bree botsten gisterenvoormiddag een bestelwagen en een auto. Een twintiger uit Beringen liepen daarbij verwondingen op.

Brandweer rukt uit voor kaarsje

Zaterdag 26 december 2020
Grensgevallen
De brandweer rukte vandaag uit naar een wooncomplex in Nederweert. Er moest echter niet geblust worden. Een kaarsje had het brandalarm geactiveerd.

Nieuwe vennootschap: A&S Grondwerken

Vrijdag 25 december 2020
Stef Schoofs en Meike Aegten, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap A&S Grondwerken opgericht. De zetel van de vennootschap met een aanvangsvermogen van 5.000 euro is gevestigd aan de Voortweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het bouwrijp maken van terreinen, verlaging van het grondwaterpeil, het ruimen van waterlopen en het uitvoeren van baggerwerken.

Juwelendiefstal in flat

Vrijdag 25 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement in de Glycinestraat in Bree. De daders gingen er met juwelen aan de haal. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Autodiefstallen bijna verdubbeld

Vrijdag 25 december 2020
Grensgevallen
Bocholt - Autodiefstallen bijna verdubbeldVorig jaar werden er in de eerste negen maanden van het jaar in Valkenswaard 11 auto’s gestolen. Dit jaar waren het er in dezelfde periode al 20. Dat blijkt uit politiecijfers.

Kerstmis anno 2020 (3)

Vrijdag 25 december 2020
Bocholt - Kerstmis anno 2020 (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kerstmis anno 2020 (2)

Donderdag 24 december 2020
Bocholt - Kerstmis anno 2020 (2)ZoomKerstnacht... (Cartoon: Fobie)

Aldi roept producten terug

Donderdag 24 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Aldi roept producten terugZoomEr werd een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op sesamzaad teruggevonden in de bladerdeeghapjes van het merk Excellence die bij Aldi werden verkocht. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor meer (…) Het hele nieuwsbericht
Aldi roept producten terug
Zoom

Kerstmis anno 2020 (1)

Donderdag 24 december 2020
Bocholt - Kerstmis anno 2020 (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Leon Snoeks overleden

Donderdag 24 december 2020
Bocholt - Leon Snoeks overledenOp 20 december overleed Leon Snoeks, de echtgenoot van Mariette Hendrix. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Kaulille.

Marianne Heynen overleden

Donderdag 24 december 2020
Bocholt - Marianne Heynen overledenMaandag is Marianne Heynen overleden, de echtgenote van Jaak Michels. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Bocholt - Nog 16 Covid-patiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er nog 16 patiënten met een Covid-19-besmetting in het Mariaziekenhuis. Twee van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. De situatie in het ziekenhuis lijkt zich aldus stilaan te stabiliseren.  

Drie jaar effectief voor verkrachter

Woensdag 23 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Drie jaar effectief voor verkrachterZes jaar cel waarvan drie met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Bree gekregen heeft gekregen omdat hij zijn stiefdochter jarenlang verkrachtte. Het meisje was ten tijde van de feiten tussen de 12 en de 16 jaar. (PG)

Kerstmis nadert...

Woensdag 23 december 2020
Bocholt - Kerstmis nadert...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Thoke Vangompel overleden

Woensdag 23 december 2020
Bocholt - Thoke Vangompel overledenMaandag is Thoke Vangompel overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Jan Clijsters. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Ze wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille.

Covid-voetbal anno 2020

Dinsdag 22 december 2020
Bocholt - Covid-voetbal anno 2020Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Moestuin voor beginners

Dinsdag 22 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Zelf groenten kweken zit in de lift, maar hoe begin je er aan? Tijdens de workshop "Moestuin voor beginners" krijg je de nodige tips om zelf aan de slag te gaan. Je leert welke plekjes het meest geschikt zijn voor een moestuin, hoe je de bodem voorbereidt, welke groenten je moet zaaien, welke je beter plant,... De workshop is gratis, maar op voorhand aanmelden is verplicht. Dat kan via deze link. De workshop vindt op zaterdag 16 januari van 9 tot 12u plaats in zaal De Kruin van het Domein Kiewit in Hasselt.

Coronavirus muteert (1)

Dinsdag 22 december 2020
Bocholt - Coronavirus muteert (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Via Limburg.net kan je voortaan een grofvuilophaling inplannen en die ook meteen betalen. De grofvuilsticker is hiermee verleden tijd. Nu kies je zelf de dag en kan je deze nog verschuiven indien nodig. Ook ontvang je een e-mail als herinnering van je geplande ophaling. Wie niet over internet beschikt, kan een ophaling telefonisch aanvragen op het gratis nummer 0800 90 720. 
Grofvuil is niet herbruikbaar en te groot voor de huisvuilzak. (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder bij De Lijn

Dinsdag 22 december 2020
Bocholt - Nog altijd hinder bij De LijnOok vanochtend zijn er weer problemen bij De Lijn door vakbondsacties. In Limburg rijdt naar schatting 70 % van de bussen, dat is al een stuk meer dan gisteren. De vakbonden voeren actie omdat ze een oplossing willen voor de problemen bij de technische diensten van De Lijn, ze eisen ook meer loon. Gisteren na de middag heeft een overleg tussen vakbonden en directie niets opgeleverd, straks komt er een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Geusens overleden

Dinsdag 22 december 2020
Bocholt - Elza Geusens overledenZondag is Elza Geusens overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Henri Bloemen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nachtmerries over virus en vaccin

Maandag 21 december 2020
Bocholt - Nachtmerries over virus en vaccinZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Haas op het menu

Maandag 21 december 2020
Vandaag gelezen
"Beide dieren waren ook in prima conditie. Terwijl de maag van de eerste dode welp – toevallig – leeg was, had de tweede welp een goed gevulde maag. De inhoud, 3100g, bestond voor ongeveer 70% uit volwassen haas, 25% schaap en 5% fazant. Verder vonden we nog wat kleinigheden, zoals de restant van een druiventros en van een noot of eikel, wat gras, en een stickertje van op een vrucht." 
(Het INBO over de twee doodgereden wolvenwelpen)

Mia Sontrop overleden

Maandag 21 december 2020
Bocholt - Mia Sontrop overledenIn WZC De Voorzienigheid is vrijdag Mia Sontrop overleden, de echtgenote van Jos Smeets. Ze was 86 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Schriftelijk condoleren: Leemskuilenstraat 26, 3950 Lozen-Bocholt of online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Knuffelcontact...

Maandag 21 december 2020
Bocholt - Knuffelcontact...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangereden wolf leeft nog

Maandag 21 december 2020
De wolvin Noëlla bracht begin dit jaar vijf welpen ter wereld in plaats van vier. Dat meldt het INBO, dat ontdekte dat een van zijn wildcamera's op 3 oktober een filmopname van 25 seconden had gemaakt waarbij niet minder dan zeven wolven één voor één voorbij de camera liepen: August en Noëlla met vijf welpen. Twee van die welpen zijn inmiddels in het verkeer omgekomen; er blijven er dus nog drie over. Verwacht wordt dat de jonge wolven begin volgend jaar zullen gaan (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Pas in maart beslissing over BENE-LeagueDe BENE-League organisatie ziet, na overleg met de Belgische en Nederlandse handbalclubs en omwille van de huidige gezondheidscrisis, af van een normaal verloop van de grensoverschrijdende competitie, zo is vanmorgen bekendgemaakt. De BENE-League organisatie hoopt om ofwel een ingekorte competitie vanaf half mei tot eind juni te kunnen organiseren ofwel een Final Four. Half maart 2021 wordt hieromtrent een definitieve beslissing genomen.

Klokken luiden op Kerstdag

Maandag 21 december 2020
Kerk
In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstdag om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. "Als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en al wie hen nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het coronavirus, allereerst de vele mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen."

Ida Smeets overleden

Maandag 21 december 2020
Bocholt - Ida Smeets overledenOp 17 december overleed Ida Smeets, de weduwe van de in 1978 overleden David Prentis. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Hinder bij De Lijn

Maandag 21 december 2020
Bocholt - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie rijden er vandaag weinig bussen op het hele net. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. In de meeste provincies rijdt op dit moment ongeveer 50% van alle bussen. De directie veroordeelt de vakbondsacties en blijft bereid tot dialoog met de vakorganisaties. Ze erkent dat er nog werk aan de winkel is voor Techniek, maar onderstreept dat er al heel wat initiatieven lopen. "Dat de vakbonden beweren dat er al jaren niets gebeurt voor de Technische Diensten (…) Het hele nieuwsbericht

Lantaarnpaal omver gereden

Zondag 20 december 2020
Grensgevallen
Op de Maarheezerhuttendijk in Weert heeft vanavond een auto een lantaarnpaal omver gereden. De wagen kwam tegen een boom tot stilstand. De chauffeur raakte licht gewond. Een berger heeft het voertuig afgesleept.

Explosiegevaar door gaslek

Zondag 20 december 2020
Grensgevallen
Deze namiddag was er in een woning aan de Maaseikerweg in Weert explosiegevaar vanwege een gaslek. De oorzaak was een lekkage bij de gasmeter in de kelder. De gasleiding werd hersteld en de brandweer heeft het huis geventileerd.

Fietser (61) gewond bij botsing

Zondag 20 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi botsten gisterenvoormiddag een auto en een 61-jarige fietser uit Kinrooi. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Op weg naar Bethlehem

Zondag 20 december 2020
Bocholt - Op weg naar BethlehemZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuw: DVE Voeg & Gevelrenovatie

Zondag 20 december 2020
Dennis Van Elsen en Evi Stephani, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap DVE Voeg & Gevelrenovatie opgericht met zetel aan de Watertorenstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer gevelreiniging, isolatiewerken en pleister- en schilderwerken.

Een attentie voor de Tuinhier-leden

Zaterdag 19 december 2020
Bocholt - Een attentie voor de Tuinhier-ledenZoomDoor de coronamaatregelen zijn alle activiteiten van Tuinhier al sinds maart geannuleerd. En in november moet traditioneel het lidgeld opnieuw betaald worden. Voordrachten, lessen bloemschikken, het ledenfeest en de nieuwjaarswandeling zijn allemaal activiteiten waar veel leden naar uitkijken maar die kunnen niet doorgaan. Ter compensatie hiervoor en als waardering voor het betalen van het lidgeld voor 2021 ontvingen de leden van Tuinhier Bocholt samen met de eindejaarswensen van het bestuur een kleine attentie: een amaryllisbol, een Tuinhierkalender en een cadeaubon, te besteden bij de Bocholter handelaars. En nu kijken ze voorzichtig en hoopvol vooruit om 2021 in goede gezondheid te kunnen beginnen. Tegen het voorjaar hoopt het bestuur weer activiteiten te kunnen organiseren.

Echtpaar overleden

Zaterdag 19 december 2020
Bocholt - Echtpaar overledenOp 11 december overleed de uit Bocholt afkomstige Godelieve Peeters, de echtgenote van Jaak Braeken. Zij was 78 jaar. Haar echtgenoot, afkomstig uit Wijshagen, overleed dinsdag. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hun urnes worden begraven op de begraafplaats van Meeuwen.

Frans Bosmans overleden

Zaterdag 19 december 2020
Bocholt - Frans Bosmans overledenWoensdag is Frans Bosmans overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Bocholt.

Jef Paesen overleden

Zaterdag 19 december 2020
Bocholt - Jef Paesen overledenWoensdag is de uit Ellikom afkomstige Jef Paesen overleden, de echtgenoot van Mia Reumers. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Reppel. Op een later tijdstip is er een herdenkingsmoment in de parochiekerk van Bocholt.

Geen OLS in 2021

Vrijdag 18 december 2020
Het traditionele Oud Limburgs Schuttersfeest, op de eerste zondag van juli, gaat volgend jaar niet door. De organisatie van OLS Meijel heeft besloten het OLS 2021 te verplaatsen naar 2022. Aan de beslissing ligt de coronacrisis ten grondslag.

Fietsster (81) gewond bij botsing

Vrijdag 18 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree botsten deze voormiddag rond 11.25 uur een auto en een 81-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Mia Meus overleden

Vrijdag 18 december 2020
Bocholt - Mia Meus overledenIn Bocholt is woensdag Mia Meus overleden, de weduwe van Jan Heynickx. Ze was 93 jaar. De afscheidsdienst en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Radio en TV
Bocholt - Speciale uitzending over coronavaccinZoomHet coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM Nieuwsspecial uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce (…) Het hele nieuwsbericht

Ketnetwrappers komen naar Limburg

Vrijdag 18 december 2020
De Warmste Week
Bocholt - Ketnetwrappers komen naar LimburgZoomDe Warmste Week gaat vandaag van start. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was 2020 een uitzonderlijk jaar, waarvan ze het beste moesten maken. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie (…) Het hele nieuwsbericht

Wordt de kerstvakantie verlengd?

Donderdag 17 december 2020
Bocholt - Wordt de kerstvakantie verlengd?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

De coronasituatie in Limburg

Donderdag 17 december 2020
Bocholt - De coronasituatie in LimburgZoomWie zicht wil krijgen op de actuele situatie rond de coronabesmettingen of op zoek is naar up-to-date cijfermateriaal voor de provincie Limburg, kan vanaf nu terecht op het Corona Dashboard Limburg.

Vliegtuig deed aan metingen

Donderdag 17 december 2020
Bocholt - Vliegtuig deed aan metingenZoomHet vliegtuigje dat de afgelopen nachten geregeld te horen was boven Limburg vliegt in opdracht van Fluvius. Op de Flight Radar (cfr. afbeelding) is duidelijk te zien hoe het rechtlijnige vluchten heen en weer over de provincie maakt. Ook de rest van de winter zijn nog vluchten gepland boven Limburg, niet noodzakelijk dagelijks - dat hangt van de weersomstandigheden af. De vluchten gebeuren niet toevallig in de winter en 's nachts. Het vliegtuig (…) Het hele nieuwsbericht

Met soep op de boer

Donderdag 17 december 2020
De Warmste Week
Bocholt - Met soep op de boerZoomDe Warmste Week bedankt vanaf morgen iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. De zenders Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet en MNM hebben heel wat in petto van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Eén bedankt met soep: alle grote gebaren en kleine attenties verdienen een ongelooflijk luide bedankt, een soeperbedankt. Daarom trekt Dieter Coppens tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. (foto: ©VRT)

Een hart van licht voor de zorg

Woensdag 16 december 2020
Bocholt - Een hart van licht voor de zorgZoomDeze namiddag om 16.30u werden bij het Mariaziekenhuis kaarsen aangestoken die samen een groot hart vormen, dat voor de ingang van het ziekenhuis ligt. Ook de kerstverlichting rond het ziekenhuis werd aangesloten. Tegelijk start een affichecampagne die uit drie posters bestaat met telkens een verschillend campagnebeeld en een inspirerende slogan. In elk beeld staan figuren afkomstig uit Noord-Limburg centraal, zoals een dokter en een verpleegkundige, een oma met haar kleinkinderen en een (…) Het hele nieuwsbericht
Een hart van licht voor de zorg
Zoom

Politie gaat streng optreden

Woensdag 16 december 2020
Bocholt - Politie gaat streng optredenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

TV Limburg zendt kerstviering uit

Woensdag 16 december 2020
Radio en TV
Bocholt - TV Limburg zendt kerstviering uitOp Kerstdag kunt u live de eucharistieviering volgen via de lokale zender TV Limburg. Na de druk bekeken live-uitzendingen van de vieringen op Palmzondag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren slaan TV Limburg en het bisdom Hasselt opnieuw de handen in elkaar. De regionale zender zal op Kerstdag de eucharistieviering live uitzenden. Mgr. Hoogmartens gaat dan om 10 uur voor vanuit de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.

Blanco seizoen in het handbal

Dinsdag 15 december 2020
Bocholt - Blanco seizoen in het handbalDe nationale kampioenschappen van het huidige seizoen 2020 – 2021 bij de dames en heren in het handbal zullen de geschiedenisboeken ingaan als een blanco seizoen. Dit houdt in dat er dit seizoen wél nog gehandbald zal worden, dat er wel degelijk een klassement zal worden bijgehouden maar dat er op het einde van het seizoen geen kampioenen, stijgers en dalers zullen zijn. Op 8 mei 2021 organiseert de KBHB de finales voor de beker van België met de finalisten van vorig seizoen die toen (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Cox overleden

Maandag 14 december 2020
Bocholt - Mia Cox overledenVrijdag is Mia Cox overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Pierre Plessers. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Kaulille. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

19 coronapatiënten in Noorderhart

Maandag 14 december 2020
Bocholt - 19 coronapatiënten in NoorderhartMomenteel verblijven er 19 corona-patiënten in Noorderhart Mariaziekenhuis. Daarvan worden er 4 verpleegd op intensieve zorgen.
Bocholt - 'Herstelplan biodiversiteit dringend nodig'ZoomVandaag overhandigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn Natuurrapport 2020 aan Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. In het rapport wordt gevraagd dringend een Vlaams herstelplan voor de biodiversiteit op te stellen, naar analogie met het Europees biodiversiteitsplan 2030.
Uit het lijvige rapport blijkt nog maar eens dat planten, dieren en habitats in Vlaanderen ondermaats scoren, en in de meeste gevallen nog ver verwijderd zijn van de Europese doelen voor 2020. (…) Het hele nieuwsbericht

Stoken? Hou het gezond!

Maandag 14 december 2020
Bocholt - Stoken? Hou het gezond!ZoomIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om hun huizen te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Om een duidelijk overzicht te maken van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op de site www.stookslim.be. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Clara Schoepen overleden

Zondag 13 december 2020
Bocholt - Clara Schoepen overledenDonderdag is Clara Schoepen overleden, de weduwe van Adriaan Jos Oome. Ze was 76 jaar. De uitvaartdienst en de bijzetting in het familiegraf zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18.30-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 3.

Nieuw: TMTS algemene interieur

Zondag 13 december 2020
Tim Smeets en Martine Bloemen, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap TMTS algemene interieur opgericht met zetel aan de Brogelerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilder- en versieringswerken, het plaatsen van vloerbekleding en ruiten.

Nieuwe NMBS-dienstregeling van start

Zaterdag 12 december 2020
Bocholt - Nieuwe NMBS-dienstregeling van startMorgen/zondag start bij de NMBS de nieuwe dienstregeling 2021. Raadpleeg voor de aanvang van uw treinreis zeker de website www.belgianrail.be of de NMBS-app. In het station, op het perron èn in de trein geldt een mondmaskerplicht.

Paul Vanbaelen overleden

Zaterdag 12 december 2020
Bocholt - Paul Vanbaelen overledenDonderdag is de uit Bocholt afkomstige en in Achel woonachtige Paul Vanbaelen overleden, de weduwnaar van Marcella Van Asten. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats waarna hij begeleid wordt naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Kleine-Brogel.

Chris Noots overleden

Zaterdag 12 december 2020
Bocholt - Chris Noots overledenDonderdag is Chris Noots overleden, de voorzitter van petanqueclub PC Bocholt. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Actie 'Geef boeren ruimte'

Zaterdag 12 december 2020
Bocholt - Actie 'Geef boeren ruimte'ZoomGisterenavond vond op verschillende plaatsen in Limburg een actie plaats, georganiseerd door de jonge boeren van Groene Kring. Daarbij vormden heel wat verlichte tractoren samen de woorden “#geefboerenruimte”. Met de tractorenactie willen de jonge boeren van Groene Kring een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. Ze zeggen klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier, maar het huidige beleid plaatst hen echter naar eigen zeggen onder een stolp. De jonge boeren reiken dan ook de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Actieplan tegen eikenprocessierupsen

Donderdag 10 december 2020
Bocholt - Actieplan tegen eikenprocessierupsenZoomDe partners in het Europese project "LIFE eikenprocessierups" hebben gisteren de officiële start gegeven van dit actieplan waarin men de komende vijf jaar op zoek gaat naar de meest ecologische manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Het Vlaams-Nederlandse project onder leiding van provincie Antwerpen, zal daarbij de natuurlijke vijanden van de rupsen inschakelen. Er zal op grote schaal getest worden met mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen. De partners zijn de provincies Antwerpen en Limburg, de Nederlandse provincies Gelderland  en Noord-Brabant, de gemeente Sittard-Geleen en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO.  

Leon Geunis overleden

Donderdag 10 december 2020
Bocholt - Leon Geunis overledenZondag is de uit Bocholt afkomstige en in Bree woonachtige Leon Geunis overleden, de echtgenoot van Liza Luyten. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Gerdingen.

Het is koud

Woensdag 9 december 2020
Weerbericht
Bocholt - Het is koudMet een koude luchtbel in de hoogte blijven de temperaturen ook aan de grond aan de lage kant. Een mobiel wigje zorgt voor rust in de atmosfeer, maar er is wel veel vochtigheid aanwezig. De volgende dagen trachten Atlantische storingen vanuit het westen door te dringen over onze streken en de neerslagkansen nemen geleidelijk aan toe. Vanaf het weekend wordt het ook gevoelig zachter.
Vandaag is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Er komt wat meer wind opzetten, waardoor de mist (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste prik is gezet

Woensdag 9 december 2020
Bocholt - De eerste prik is gezetZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Nouters Tim

Woensdag 9 december 2020
Tim Nouters uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Nouters Tim opgericht met zetel aan de Fonteinstraat  Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechnische en sanitaire installatiewerken, landschapsverzorging en het uitvoeren van consultancy-opdrachten.
De Warmste Week
Bocholt - Zing jij ook mee in het Warmste Koor?ZoomDe Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Eén, Studio (…) Het hele nieuwsbericht

Het worden rare feestdagen

Dinsdag 8 december 2020
Bocholt - Het worden rare feestdagenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Sportclubs trekken aan alarmbel

Dinsdag 8 december 2020
De Vlaamse sportfederaties trekken aan de alarmbel en schreven een open brief gericht aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Initiatiefnemer is Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van alle Vlaamse sportfederaties in Vlaanderen. Alle grote sportfederaties van Vlaanderen hebben de brief ondertekend.
De clubs in Vlaanderen zitten immers met de handen in het haar. Zonder snelle actie is de federale regering goed op weg om de (…) Het hele nieuwsbericht

Wieske Vanmechelen overleden

Dinsdag 8 december 2020
Bocholt - Wieske Vanmechelen overledenVrijdag is Wieske Vanmechelen overleden, de weduwe van Rik Bosmans. Ze was 79 jaar. De uitvaart en de asverstrooiing zullen in besloten kring gehouden worden. Rouwadres: kinderen Bosmans-Vanmechelen, p/a Brugstraat 5, 3950 Bocholt.

Laagvliegers betrapt

Maandag 7 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren zijn in Oudsbergen en Kinrooi 437 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Maar liefst 129 bestuurders reden te snel. Het rijbewijs van een hardrijder werd meteen voor een periode van 15 dagen ingetrokken. Verder trof de politie nog een verboden wapen aan, een bestuurder zonder geldig rijbewijs, een opgedreven bromfiets, een motorfietser zonder aangepaste veiligheidskledij, vervallen keuringsbewijzen en voertuigen met technische gebreken.

Thieu Gorssen overleden

Maandag 7 december 2020
Bocholt - Thieu Gorssen overledenZaterdag is Thieu Gorssen overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Mia Claes. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk van Kaulille.

KMI: code geel

Zondag 6 december 2020
Bocholt - KMI: code geelZondagavond en nacht wordt het op veel plaatsen nevelig met soms vorming van mist die in combinatie met de temperaturen net onder het vriespunt kan aanvriezen. Er is dus kans op beperkt zicht (minder dan 500 m en op sommige plaatsen minder dan 200 m) en rijmplekken.
Bocholt - Veel lockdownfeestjes vanmorgen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Twee laptops gestolen in winkel

Zondag 6 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een winkel aan de Boneputstraat in Bree zijn twee laptops gestolen. De diefstal werd vrijdag gepleegd.

Het heerlijk avondje is gekomen...

Zaterdag 5 december 2020
Bocholt - Het heerlijk avondje is gekomen...Zoom...en nu al rijdt Sinterklaas met zijn knechten over de (gladde) daken. Marc Faes mocht er getuige van zijn hoe de Sint en zijn Pieten zich klaarmaken voor deze toch wel zware nacht. Nog een geluk dat het niet sneeuwt! Kijk eens naar  De Sint maakt zich klaar

Willy Vandebosch overleden

Zaterdag 5 december 2020
Bocholt - Willy Vandebosch overledenWoensdag is Willy Vandebosch overleden, de echtgenoot van Betsy Hens. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Lozen.

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Bocholt - Als een factuur te laat komtSchuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Bocholt - Nachtvorst op komstEen omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Nog 14 besmette patiënten in Mariaziekenhuis Vanmorgen verbleven er nog 14 patiënten met een coronavirusbesmetting in het Mariaziekenhuis. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Bocholt - De lange tocht naar het vaccinZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bocholt - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat onlineVia deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Weer minder Covid-19-patiënten

Woensdag 2 december 2020
Bocholt - Weer minder Covid-19-patiëntenVanmorgen waren er weer minder patiënten met een coronabesmetting opgenomen in het Mariaziekenhuis in Pelt: 14, waarvan 4 op intensieve zorgen. Gisteren waren er dat nog resp. 19 en 6.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Boetes voor eigenaars loslopende hondenZoomNatuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Goed nieuws voor Limburgse pendelaarsZoomNu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Bocholt - Het wordt kouderEen krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Bocholt - Bijzondere KerstkaartZoomHet bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)
Bocholt - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbondenZoomDe vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht

Geen papierophaling in december

Dinsdag 1 december 2020
Bocholt - Geen papierophaling in decemberIn bepaalde gemeenten wordt het papier en karton, in opdracht van de gemeente, opgehaald door verenigingen. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd deze ophaling sinds begin november niet meer toegelaten. Gezien de verlenging van de maatregelen worden ook de ophalingen voor december geannuleerd, meldt limburg.net.
Grensgevallen
De Oostappen Groep van Peter Gillis heeft Recreatiepark Slot Cranendonck in Soerendonk overgenomen. Het park is 30 hectare groot. Er zullen nu in de loop van volgend jaar 250 vakantiehuisjes worden geplaatst. Ze zullen voor de zomer van volgend jaar gereed zijn voor verhuur. Met de overname van Slot Cranendonck heeft de Oostappen Groep nu elf vakantieparken, waarvan acht in Nederland en drie in België.

Aantal coronapatiënten gedaald

Dinsdag 1 december 2020
Bocholt - Aantal coronapatiënten gedaaldIn het Mariaziekenhuis in Pelt waren vanmorgen 19 patiënten met een coronavirusbesmetting opgenomen, vijf minder dan gisteren. Zes besmette patiënten worden op de afdeling intensieve zorgen verpleegd, en dat zijn er evenveel als gisteren.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen