Het overige nieuws

Handbal: Bocholt - Kraainem 25-25

Zaterdag 29 februari 2020
In tweede nationale (play-down) van het handbal heeft Bocholt 25-25 gelijk gespeeld tegen Kraainem. Bocholt staat vierde in de stand.

Thuisverlies voor Reppel

Zaterdag 29 februari 2020
Bocholt - Thuisverlies voor ReppelRC Reppel heeft vanavond thuis verloren van Racing Peer. Uitslag: 0-1.Reppel moet zaterdag naar Elen. FC Kaulille won met 0-1 op het veld van Sporting Wijchmaal en moet zaterdag thuis aan de bak tegen Ham Utd.

Handbal: Bocholt verslaat Houten

Zaterdag 29 februari 2020
Bocholt - Handbal: Bocholt verslaat HoutenIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond het Nederlandse Houten verslagen met 23-36. De ruststand was 10-21. Zaterdag speelt Bocholt thuis tegen Visé de laatste wedstrijd van de reguliere BENE-league-competitie.

Nieuw logo voor scholengroep Xpert

Zaterdag 29 februari 2020
Bocholt - Nieuw logo voor scholengroep XpertZoomScholengroep Limburg Noord werd begin dit jaar omgedoopt tot Scholengroep Xpert. Go Xpert met hoofdzetel in Beringen groepeert 14 basisscholen, waaronder een MPI voor buitengewoon onderwijs; 7 secundaire scholen, waaronder een secundaire school voor buitengewoon onderwijs; 1 autonoom internaat, 1 IPO en 1 CVO verspreid over Bocholt, Beringen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Pelt, Peer en Lommel. De organisatie maakt deel uit van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Vrancken overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Bocholt - Willy Vrancken overledenDonderdag is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Bocholt afkomstige Willy Vrancken overleden, de echtgenoot van Maria Mannaerts. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Kerkhoven. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Nieuw in de Omloop: safety-totems

Zaterdag 29 februari 2020
Bocholt - Nieuw in de Omloop: safety-totemsZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Vrouw slaat stiefzoontje dood

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Vrouw slaat stiefzoontje doodIn Hasselt stond vandaag een 28-jarige vrouw terecht omdat zij haar stiefzoontje doodsloeg in Peer. Het kind was 3,5 jaar oud. Het Openbaar ministerie vorderde acht jaar opsluiting tegen de vrouw die aanvoerde dat zij ten tijde van de feiten een depressie doormaakte. Vonnis op latere datum. (PG)

Nieuwe vennootschap: LoV

Vrijdag 28 februari 2020
Lotte Vanwezemael uit Bocholt heeft de besloten vennootschap LoV opgericht met zetel aan de Lillerbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren activiteiten op het vlak van geestelijke gezondheidszorg.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren is op zoek naar vrijwilligers die pups helpen opvoeden. Die pups zullen later blinden of slechtzienden begeleiden in het dagelijkse leven. De vrijwilligers kunnen uit verschillende formules kiezen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naschoolse opvang doen, waarbij de getrainde hond ’s morgens, ’s avonds en in het weekend naar huis komt, Maar ook vakantieopvang is een optie. Geïnteresseerd? Kijk dan hier eens.  
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Chauffeur aangehouden, slachtoffer begravenZoomDe man uit Bocholt die gearresteerd is in verband met de dood van de Somalische vrouw zaterdagnacht in Heusden-Zolder, is gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem aangehouden. Hij wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Hij had eerst een verklaring afgelegd als getuige, maar is nadien verhoord en gearresteerd als verdachte. Hij wordt ervan verdacht de vrouw opzettelijk te hebben aangereden, maar of hij dat bewust heeft gedaan, wordt nog verder (…) Het hele nieuwsbericht

'Iedereen kiest' in het GRM

Donderdag 27 februari 2020
Toerisme
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover met hen in gesprek. Hij stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken. De formule is geschikt voor groepen tot 15 personen.
Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De (…) Het hele nieuwsbericht

Geld- en juwelendiefstal

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gladiolenstraat in Oudsbergen kwamen gisteren dieven over de vloer. De buit bestaat uit geld en juwelen.

Volg het virus op het web

Woensdag 26 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Volg het virus op het webZoomAlle ontwikkelingen rond het coronavirus Covid-19 kunnen gevolgd worden via www.info-coronavirus.be. De informatie op deze website wordt permanent bijgewerkt door experts en virologen die de situatie op de voet volgen. Daarnaast is er ook hygiëne-advies te vinden over hoe men zich het best kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.
Goed om weten is dat mensen met hun vragen ook terecht kunnen op het gratis informatienummer 0800/14.689. En ook via Facebook en Twitter ([!]be_gezondheid) informeert FOD Volksgezondheid doorlopend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen.

Jean Plessers overleden

Woensdag 26 februari 2020
Bocholt - Jean Plessers overledenMaandag is de uit Kaulille afkomstige en in Wijchmaal woonachtige Jean Plessers overleden, de echtgenoot van Rita Devuyst. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Winters intermezzo

Woensdag 26 februari 2020
Weerbericht
Bocholt - Winters intermezzoKoning winter is heel even op bezoek in onze streken, maar het wordt slechts een blitzbezoek. Na de doortocht van een storing op donderdag, komt er gevoelig zachtere lucht opzetten en is er van winter al geen sprake meer. Eerst is het wel koud en kan het op de weg gevaarlijk glad worden !
Vandaag ligt er op veel plaatsen een dun laagje sneeuw in de ochtend. Er vallen ook nog winterse buien, maar met het oplopen van de temperaturen worden de buien steeds meer vergezeld van regen. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Jaak Gabriels naar rechtbank verwezenDe raadkamer in Tongeren heeft vandaag beslist dat Jaak Gabriels (Open VLD), oud-burgemeester van Bree en Minister van Staat, voor de correctionele rechtbank moet verschijnen. Hij moet zich onder andere verantwoorden voor verduistering van gelden van de stad Bree, misbruik van vertrouwen en bendevorming.

NMBS wijzigt naam tickets

Dinsdag 25 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
In de loop van maart wijzigt de NMBS de namen van de meeste van haar tickets om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. VRT-nieuws zette de veranderingen op een rijtje.

Jan Neefs overleden

Dinsdag 25 februari 2020
Bocholt - Jan Neefs overledenOp 22 februari overleed Jan Neefs, de echtgenoot van Lies Vandebosch. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Geld gestolen bij woninginbraak

Maandag 24 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op Natteveld in Kinrooi is gisteren een inbraak vastgesteld. De daders gingen aan de haal met geld.

Auto achtergelaten na ongeval

Maandag 24 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend reed op de Wijshagerkiezel in Oudsbergen een automobilist door een voortuin. De wagen kwam tot stilstand tegen een hekwerk. De man liet zijn voertuig achter en maakte zich uit de voeten. De politie kon hem identificeren.

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Bocholt - Daar is de lente al!ZoomRegen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!
Zoom
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt van Diepenbeek verloren met 0-2. Aan de rust was de stand 0-1.

Van Bocholt naar Heur-Tongeren

Maandag 24 februari 2020
Ian Laenen (Bocholt) zal komend seizoen de kleuren van Heur-Tongeren verdedigen.

Auto gestolen

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Kerkpad in Peer is een auto gestolen. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.

Betrapt op roken van joint

Zondag 23 februari 2020
Bocholt - Betrapt op roken van jointOp de Hamonterweg is gisterenavond het rijbewijs van een bestuurder voor vijftien dagen ingetrokken omdat hij een positieve speekseltest aflegde. De twintiger uit Maaseik was tijdens het rijden een joint aan het roken en had wiet op zak.

Weg met horloges en juwelen

Zondag 23 februari 2020
In de Pastoor Langensstraat is gisterenavond een inbraak in een woning vastgesteld. Er zijn horloges en juwelen gestolen.

Kassa geroofd in bedrijf

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Bree. De daders gingen met de kassa aan de haal. De kassa waar geld in zat is door de politie leeg teruggevonden in een bos.

Bocholter klopt Londerzeel

Zondag 23 februari 2020
Bocholt - Bocholter klopt LonderzeelBocholter VV heeft vandaag ondanks het slechte weer met 3-1 gewonnen van Londerzeel. Bocholt kwam aanvankelijk op achterstand maar Wouter Scheelen kon gelijk maken. Voor de twee overige doelpunten zorgden Tuur Houben en Bertjens.

Carnavalstoeten afgelast

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De carnavalsstoeten in Hamont, Eksel, Kaulille, Lommel en Valkenswaard zijn afgelast vanwege het stormweer.
In tweede nationale van het handbal (play-down) heeft Bocholt 22-22 gelijk gespeeld bij Utd Brussel. Bocholt staat na vijf wedstrijden laatste in de stand.

Handbal: Achilles wint van Atomix

Zaterdag 22 februari 2020
Bocholt - Handbal: Achilles wint van AtomixIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt opnieuw ruim gewonnen van Atomix: 42-25. De ruststand was 19-12. Volgende week speelt Achilles in het Nederlandse Houten.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Bocholt - Carnaval in de ogen van een 11-jarigeZoomEn die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!

Carnavalsoptocht Eindhoven afgelast

Vrijdag 21 februari 2020
Grensgevallen
De carnavalsstoet in Eindhoven, die voor zaterdagnamdidag gepland was, gaat niet door vanwege de verwachte windkracht en windstoten. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt na overleg met het stadsbestuur, hulpdiensten en andere betrokken partijen. UPDATE Ook de optocht van zondag in Weert is afgelast.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Bocholt - Rammen zoeken nieuwe thuisZoom
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Auto rijdt in showroom

Vrijdag 21 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is op de Bruglaan in Bree een auto binnengereden in de showroom van de VW-garage. In de showroom zijn meerdere auto's beschadigd.

Fikse buit bij woninginbraak

Vrijdag 21 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Passtraat in Bree maakten inbrekers vandaag handtassen, bankkaarten, autosleutels, horloges en een laptop buit.

Computer gestolen uit kerk

Vrijdag 21 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit de parochiekerk aan de Weertersteenweg in Molenbeersel (Kinrooi) is een computer gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Bocholt - Winderig weekendEr staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Bocholt - Sterke tandenZoomDat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Bocholt - Voetbal: speelschema vastgelegdHet PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Negen pv's voor niet-dragen gordel

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren een controleactie gehouden in het kader van de gordeldracht. De agenten controleerden 266 bestuurders op vier locaties in Oudsbergen en Genk. Negen personen kregen een boete omdat zij geen gordel droegen. De politie schreef ook pv's uit voor gsm-gebruik aan het stuur, voor ladingzekering en voor niet-verzekering van een voertuig.

Elektrische fietsen gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Hongerbeek in Bree zijn gisteren twee elektrische fietsen gestolen. De fietsen stonden onder een carport. Uit de garage van een woning aan de Bocholterkiezel zijn werkmaterialen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Slachtoffer aanval overleden

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is Jos Haex (73) uit Linde-Peer overleden aan de verwondingen die hij een maand geleden opliep aan de Begijnenvijvers in Wijchmaal. De man werd er aangevallen op het fietspad. In verband met deze zaak is een twintiger aangehouden.

Brand in keuken

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rukte de brandweer uit na een brandmelding in de keuken van een woning aan de Kleine Neyenstraat in Bree. Er is nauwelijks schade.

Lesaco Montage failliet

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernermersrechtbank in Tongeren heeft Lesaco Montage uit Bree failliet verklaard. Het bedrijf werd in 1985 opgericht. De firma was gespecialiseerd in het monteren van metaalstructuren en het plaatsen van prefab-betonelementen.
Bocholt - Achilles Bocholt in bekerfinale handbalAchilles Bocholt staat in de finale van de Beker van België, na een overwinning vanavond op Doornik: 23-43. Bij de rust was de stand 11-23.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.

Nieuwe vennootschap: Jimmy Swennen

Dinsdag 18 februari 2020
Jimmy Swennen uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Jimmy Swennen opgericht met zetel aan de Bosschelweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoort het functioneren als een holding- en bestuursvennootschap voor het beheer van financiële vaste activa en het verrichten van management- en consultingdiensten.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Bocholt - Een kilo goud aan je polsZoomIn de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Vrachtwagen en auto botsen

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 15.30 uur botsten een vrachtwagen en een auto in de Smidsestraat in Kinrooi. Een 21-jarige man uit Pelt raakte daarbij gewond.

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Bocholt - Wind staat centraalIn een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Bocholt - Een nieuwe fietskaartZoomToerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

André Thys overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Bocholt - André Thys overledenOp 14 februari overleed André Thys, de weduwnaar van de in 2016 overleden Martha Dingenen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Damesvoetbal: Bilzen - Bocholt 3-1

Zondag 16 februari 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 3-1 verloren in Bilzen. De ruststand was 3-0.

Twee elektrische fietsen gestolen

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Boogschuttersstraat in Bree zijn twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal is in de nacht van vrijdag op zaterdag gepleegd.

Geen rijbewijs en niet verzekerd

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Witte Torenwal in Bree is vrijdagavond de auto van een 51-jarige bestuurster uit Bree getakeld. De vrouw kon geen geldig rijbewijs voorleggen en haar auto was niet verzekerd en niet gekeurd. Zij mag zich aan een gepeperde rekening verwachten.

Reppel wint bij Stokkem

Zondag 16 februari 2020
Bocholt - Reppel wint bij StokkemReppel heeft redelijk gemakkelijk met 0-2 gewonnen bij Stokkem A. Bocholter VV verloor met 4-2 bij Tienen; voor Bocholt scoorden Wouter en Ruben Scheelen

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Bocholt - Code geel: storm DennisHet KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Bocholt - Dennis is op komstZaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Handbal: Bocholt als leider in Final FourIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Hurry Up verslagen met 25-38. De ruststand was 11-17. Bocholt is nu wiskundig zeker van de eerste plaats voor de start van de Final 4. Woensdag om 20.30u speelt de club de halve finale van de Beker van België tegen en in Doornik. UPDATE "Hurry-Up krijgt handballes van Belgische koploper Bocholt", meldde het Nederlandse Dagblad van het Noorden gisteravond.

Kaulille klopt Verbroedering Lommel

Zaterdag 15 februari 2020
Bocholt - Kaulille klopt Verbroedering LommelFC Kaulille heeft Verbroedering Lommel verslagen met 3-0. Kaulille speelt de volgende wedstrijd op het veld van Sporting Wijchmaal.

Asbest kan aan huis worden opgehaald

Vrijdag 14 februari 2020
Bocholt - Asbest kan aan huis worden opgehaaldZoomVanaf 30 maart kunnen alle Limburger hun asbestafval goedkoop aan huis laten ophalen. Het gaat om een project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter met 4,5 miljoen euro Vlaams geld. Het project is vandaag voorgesteld op een werf in Heusden-Zolder waar arbeiders golfplaten aan het verwijderen waren.
Vanaf eind volgende maand kunnen Limburgers via (…) Het hele nieuwsbericht

Dit is Noëlla

Vrijdag 14 februari 2020
Bocholt - Dit is NoëllaZoomHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft beelden van wolvin Noëlla (foto) verspreid. "Het zijn de eerste kleurenbeelden van Noëlla die we te pakken hebben. Daarmee hebben we de bevestiging dat ze gezond en wel in de regio is", zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele van het agentschap. De foto is gemaakt door een onbemande wildcamera. Het is de eerste foto van Noëlla bij daglicht. (Foto INBO/ Natuur en bos)

Nieuw: Vandebosch Belastingadvies

Donderdag 13 februari 2020
Willem Vandebosch heeft de besloten vennootschap Vandebosch Belastingadvies opgericht. De zetel van deze belastingconsulent is gevestigd aan de Giebelsstraat in Bocholt. Het aanvangsvermogen van deze vennootschap bedraagt 2.000 euro.

Code geel: wind

Donderdag 13 februari 2020
Bocholt - Code geel: windHet KMI waarschuwt met code geel: Vandaag neemt de zuidenwind geleidelijk toe en kunnen de rukwinden 60 tot 80 km/u halen. In de loop van de namiddag en avond trekt een actieve buienlijn over ons land met windstoten rond 80 km/u of iets meer.

Rikske Geerits overleden

Donderdag 13 februari 2020
Bocholt - Rikske Geerits overledenDinsdag is Rikske Geerits overleden, de echtgenoot van Jeanne Goyens. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Mon Van Bogget overleden

Donderdag 13 februari 2020
Bocholt - Mon Van Bogget overledenMaandag is Mon Van Bogget overleden, de echtgenoot van Mariëtte Cardinaels. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Bromfietser (20) gewond

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten een auto en een 20-jarige bromfietser op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De bromfietser liep daarbij verwondingen op.

Nieuw: Kinesitherapie Kaerts Kevin

Dinsdag 11 februari 2020
Kevin Kaerts uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Kinesitherapie Kaerts Kevin opgericht met zetel aan de Oude Hostieweg in Bocholt. Doel van de vennootschap: kinesitherapie, personal coaching en ostheopathie.

Waterlek in Kaulille

Dinsdag 11 februari 2020
Bocholt - Waterlek in KaulilleOp de Kaulillerweg is vandaag een groot waterlek ontstaan. De Watergroep voert de nodige herstellingen uit.

Wandelen opent je ogen

Maandag 10 februari 2020
Bocholt - Wandelen opent je ogenZoomWandelen is niet alleen gezond, het opent ook je ogen. Zo is er in de buurt een veehouder die zijn weiden heeft omheind met oude treinbielzen, en er een afsluiting met prikkeldraad tegenaan heeft gezet. Die bielzen zijn zo oud en zo verweerd dat ze allemaal een eigen gezicht krijgen. Kijk eens naar de biels op de foto... Mooi vonden we ook dat beginnende plantje, onderaan in de "mond".

Keuzemenu bij oproep noodnummers

Maandag 10 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen wordt er een keuzemenu ingevoerd voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, maar je moet dus wel eerst kiezen: toets 1 voor hulp van brandweer of een medisch team; of toets 2 voor hulp van de politie.
Grensgevallen
Op de Technische Universiteit in Eindhoven heeft een 80-jarige Nederlander vandaag het wereldrecord hoofdrekenen gepakt. Hij slaagde erin tien getallen van vijf cijfers als de som van vier kwadraten te berekenen in minder dan 5 minuten.

Drugsactie op meerdere locaties

Maandag 10 februari 2020
De politie heeft zondagnamiddag op meerdere plaatsen in Bocholt en Kinrooi een drugsactie gehouden. Er werden 21 voertuigen en 43 personen gecontroleerd. Drie personen waren in het bezit van cannabis.

Onder invloed van alcohol en drugs

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole afgelopen weekend in Bree, Genk en Kinrooi zijn het voorbije weekend zes chauffeurs betrapt die te diep in het glas hadden gekeken. Ook drie bestuurders die onder invloed van drugs reden vlogen tegen de lamp.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Vader steekt zoon neer: jaar met uitstelEen zestiger uit Oudsbergen kreeg één jaar cel met uitstel omdat hij op 25 december 2017 zijn zoon neerstak. Dat gebeurde tijdens een familieruzie. De man kreeg vijf messteken, onder meer in de borst. De rechtbank kende hem een schadevergoeding toe van 12.160 euro. (PG)
Bocholt - Openbare verlichting blijft brandenZoomOp vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden. Zo zijn eventuele obstakels op de weg beter zichtbaar. En ook voor de hulpdiensten komt wat extra verlichting tijdens hun vele interventies vanavond en vannacht zeker van pas. Normaal schakelt Fluvius in de loop van de avond het merendeel van de straatverlichting over op het nachtregime. Daarbij wordt zowat twee derde van de straatlampen en monumentverlichting gedoofd. Omdat de piek (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster gewond

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een minderjarige fietsster is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Centrumstraat in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag rond 10 uur.

Werkmateriaal gestolen uit woning

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Bree zijn allerlei werkmaterialen gestolen uit een woning. De diefstal is vrijdag vastgesteld.

Iedereen klaar voor Ciara? (3)

Zondag 9 februari 2020
Bocholt - Iedereen klaar voor Ciara? (3)ZoomOntmoet onze nieuwe illustrator: Lisa Van Gucht! Lisa is 11 jaar en zit in het 6de leerjaar. Met haar ruime verbeelding en tekentalent kan ze leuke cartoons tekenen. Dit is haar eerste: een beeld van de storm Ciara!

Iedereen klaar voor Ciara? (2)

Zondag 9 februari 2020
"Gewoon niet onder de los liggende dakpannen van je buurman gaan staan straks en dan zal het op de meeste plaatsen wel meevallen..." (Weerman Ruben Weytjens op Facebook)

Iedereen klaar voor Ciara?

Zondag 9 februari 2020
Bocholt - Iedereen klaar voor Ciara?Zoom(Cartoon: Fobie)

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zondag 9 februari 2020
"Gelet op de laatste weersituatie wordt beslist dat alle namiddagwedstrijden van zondag 9 februari 2020 van 2de en 3de klasse amateurs en het provinciaal voetbal worden afgelast." Dat meldt de Voetbalbond.
Achilles Bocholt heeft de Limburgse derby tegen Handbal Tongeren gewonnen met 33-26 (rust: 15-14).

Gelijkspel voor Reppel

Zaterdag 8 februari 2020
Bocholt - Gelijkspel voor ReppelReppel is vanavond, thuis tegen Grote Heide, niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Bij de rust stond Grote Heide nog met 0-1 voor. FC Kaulille speelde 2-2 gelijk tegen VK Gestel.

Storm Ciara: code oranje

Zaterdag 8 februari 2020
Bocholt - Storm Ciara: code oranjeZondag en nog deels maandag krijgen we te maken met storm Ciara. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje. "Zondag neemt de wind snel toe met in de namiddag al rukwinden van 80 tot 110 km/u en kans op lokale schade. Zondagavond en in de nacht naar maandag lopen, bij de passage van een actief koufront, de rukwinden nog verder op en is er gevaar voor pieken tot 110 à 130 km/u. Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is (…) Het hele nieuwsbericht

Storm op komst

Zaterdag 8 februari 2020
Weerbericht
Bocholt - Storm op komstHogedrukinvloeden en een stralende zon laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee richting Scandinavië en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.
Vandaag/zaterdag
neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte (…) Het hele nieuwsbericht
In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholter VV gisteren verloren van Esperanza Pelt: 0-4.

Jan Veestraeten overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Bocholt - Jan Veestraeten overledenDinsdag is Jan Veestraeten overleden, de echtgenoot van Jeanneke Bex. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Janny Goossens overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Bocholt - Janny Goossens overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Janny Goossens overleden, de echtgenoot van Elza Truyen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Nieuwe ondernemersvereniging gelanceerdZoomUNIZO Bocholt is gelanceerd. Achter de schermen van de ondernemersvereniging werd de voorbije maanden hard gewerkt aan een bestuur. En dat is er nu. Tijdens de voorstelling gaf voorzitster Sylvia Dries aan dat het tijd was voor één ondernemersvereniging die ondernemend Bocholt samenbrengt en die volop de samenwerking met het gemeentebestuur wil aangaan. Naast dit belangenbehartigende aspect wil UNIZO Bocholt ook inzetten op infosessies, bedrijfsbezoeken en netwerkmomenten. Het doel is ‘zorgen voor beter ondernemerschap in Bocholt’, zei ze. Gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg, Bart Lodewyckx, duidde op het belang van een goede lokale UNIZO-ondernemersvereniging en op de samenwerking met het gemeentebestuur. Ook burgemeester Stijn Van Baelen was gul met gelukwensen.

Officieren van gezondheid

Vrijdag 7 februari 2020
Tribunaliteiten
Bocholt - Officieren van gezondheidMarcel was 72 toen hij stierf aan suikerziekte. Hij was weduwnaar zonder kinderen. Naaste familieleden had hij niet meer, tenzij de kinderen van zijn ook al gestorven broer en zus. Maar die zag hij weinig. Hij leefde eenzaam en in erbarmelijke omstandigheden in een woning volgestouwd met rommel en afval. Verwarming, warm water of elektriciteit had hij niet. Soms verbleef hij gewoonweg in zijn auto.
De enige toeverlaat in zijn laatste levensjaren was Marie-Rose, zijn thuisverpleegster. Zij hielp in het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: VDR Chemtech

Vrijdag 7 februari 2020
Gerardus van der Rijt uit Bocholt heeft de besloten vennootschap VDR Chemtech opgericht met zetel aan de Belgebergstraat in Kaulille. Het gaat onder meer om de productie van alle soorten petrochemische producten én de verkoop van autobenodigheden en ijzerwaren.

August Martens overleden

Vrijdag 7 februari 2020
Bocholt - August Martens overledenDinsdag is de uit Bocholt afkomstige August Martens overleden, de echtgenoot van Marguerite Lepoutre. Hij was 88 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie in de abdijkerk in Heverlee.

Rookmelder bewijst nut

Donderdag 6 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen, kort na 7 uur, brak brand uit in een woning aan de Muisvenstraat in Oudsbergen. De bewoonster werd gewekt door de rookmelder. Zij werd bevangen door de rook en moest voor controle naar het ziekenhuis. Drie katten zijn in de brand gebleven. De oorzaak van de brand is niet bekend. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar.

Ida Goossens overleden

Donderdag 6 februari 2020
Bocholt - Ida Goossens overledenDinsdag is Ida Goossens overleden, de weduwe van de in 1958 overleden Guillaume Droshout. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Daar is de lente

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gezien
Bocholt - Daar is de lenteZoom"Daar is de lente, daar is de zon - bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen. De fallus impudicus staat al in bloei. En de blaadjes krijgen bomen", zingt Jan De Wilde in zijn Vrolijk Lentelied. De winter wordt dit jaar voorbijgestoken door de lente, en dat zien we al in de tuin. (Foto Marleen Abeels)

Handbalclubs blijven groeien

Woensdag 5 februari 2020
Bocholt - Handbalclubs blijven groeienZoomDe handbalsport in Vlaanderen kende het voorbije jaar een mooie groei. In vergelijking met 2018 nam het ledenaantal vorig jaar met 4,58% toe tot 8.264. Ten opzichte van 2013 is er een aangroei van 18.11%. Vlaanderen telt 57 handbalclubs waarvan er 12 meer dan 200 leden tellen. Het Antwerpse Uilenspiegel Wilrijk HV is met 452 leden de grootste. Wanneer we de regionale spreiding bekijken dan blijft Limburg met 20 clubs met voorsprong de populairste handbalprovincie, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 13 clubs en Antwerpen met 12 clubs.

Afrimex failliet verklaard

Dinsdag 4 februari 2020
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag de gewone commanditaire vennootschap Afrimex met zetel aan de Kerkhofstraat in Bocholt failliet verklaard. De vennootschap werd op 19 oktober 2009 opgericht. Schuldvorderingen moeten voor 5 maart ingediend worden. Mr. Roebben is als curator aangesteld.

Horeca en bouw krijgen klappen

Dinsdag 4 februari 2020
In januari zijn in Limburg 74 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er 13 minder dan in januari vorig jaar. Toch is dat nog altijd het tweede hoogste aantal van de jongste tien jaar. In de meeste andere provincies waren er meer faillissementen. Volgens Graydon Belgium vallen de grootste klappen in de horeca- en de bouwsector.

Weer minder wielerwedstrijden

Dinsdag 4 februari 2020
In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar in Limburg 12 procent minder wielerwedstrijden georganiseerd. In 2019 waren er al 20 procent minder koersen dan in 2018.

Een beetje winters

Dinsdag 4 februari 2020
Weerbericht
Bocholt - Een beetje wintersVandaag is het gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 8 graden en er staat een gure noordwestenwind. Daarbij valt er een aantal regenbuien, soms vergezeld van korrelhagel. Vannacht wordt het droog maar koud, bij minima rond 2 graden. Aan de grond gaat het vriezen.
Woensdag is de zon geregeld aanwezig en het blijft droog. De maxima liggen rond 7 graden, bij een zwak briesje uit het noordwesten.
Donderdag zijn er veel wolken in de ochtend, bij de passage van (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met juwelen en gsm

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan Haexkamp in Kinrooi zijn juwelen en een gsm gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.
De komende 3 jaar worden alle EK- en WK-kwalificatiewedstrijden van de nationale handbalploegen in Hasselt betwist. Ook de finales van de Belgische beker komen tot 2022 naar Hasselt. Dat is het gevolg van een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Hasselt en de Koninklijke Belgische Handbalfederatie. Daardoor worden alle topmatchen van de Red Wolves - de nationale herenploeg - en de Black Arrows - de dames - in de Alverbergsporthal gespeeld. In januari had de interland België-Cyprus daar al plaats. En ook zullen de handbaldames en -heren er vanaf dit jaar tot 2022 hun bekerfinales betwisten.

Wie doet mee met Limburg Zingt?

Maandag 3 februari 2020
Bocholt - Wie doet mee met Limburg Zingt?ZoomWat is er mooier dan mensen samen te laten zingen op een centrale plek in hun woonplaats? Het zorgt voor ambiance en verbondenheid en is gewoon erg leuk om te doen. "Limburg Zingt" is een onderdeel van Vlaanderen Zingt, met zo'n 50 locaties de grootste zomertoer van het land. Dit jaar neemt Limburg Zingt een nieuwe start met een opgefriste formule waarbij het publiek en plaatselijke verenigingen nog meer betrokken worden. Het wordt nog straffer maar ook spannender. Want organisatoren of (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Kraainem - Bocholt 24-20

Maandag 3 februari 2020
In mannen eerste klasse van het handbal heeft Bocholt met 24-20 verloren in Kraainem. Winters scoorde zeven keer.

Vrouw met niets in orde

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen is gisterennamiddag de auto van een vrouw uit Oudsbergen getakeld. Op de wagen hing een valse kentekenplaat, de auto was niet ingeschreven, niet verzekerd en niet gekeurd. De vrouw zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Onaangepast rijgedrag

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een zestiger uit Bree moest de voorbije nacht zijn rijbewijs afgeven. Hij was op de Rorenweg uit het verkeer geplukt wegens onaangepast rijgedrag. Hij legde een positieve ademtest af.

Vrouw (39) gewond bij botsing

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing op de Sportlaan in Bree is een 39-jarige vrouw uit Hamont-Achel gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Bocholt nieuwe leider

Zondag 2 februari 2020
Bocholt - Bocholt nieuwe leiderBocholter VV staat op kop na een overwinning met 2-3 op Vosselaar. Bij de rust was het 1-2. Kaulille FC verloor met 6-1 bij Kattenbos.

Reppel wint bij KFC Hamont 99

Zaterdag 1 februari 2020
Bocholt - Reppel wint bij KFC Hamont 99RC Reppel heeft vanavond met 1-3 gewonnen op het veld van KFC Hamont 99. Reppel speelt zaterdag tegen Sporting Grote Heide.

Handbal: winst voor Achilles Bocholt

Zaterdag 1 februari 2020
Bocholt - Handbal: winst voor Achilles BocholtIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond met 23-30 gewonnen bij Aalsmeer. De ruststand was 11-13. Volgende zaterdag komt Tongeren op bezoek.

Veel regen en zacht

Zaterdag 1 februari 2020
Weerbericht
Bocholt - Veel regen en zachtDe straalstroom stuurt een aantal storingen over onze streken. Daarbij kan er de volgende dagen flink wat regen vallen en staat er een strakke wind met rukwinden. Na de doortocht van een koufront op dinsdag, wordt vanuit het noordwesten koudere, maar ook drogere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.
Vandaag verloopt de ochtend regenachtig. Bij momenten kan er flink wat regen vallen. Nadien wordt het enige tijd droog met opklaringen. Later in de namiddag komen er echter stevige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Feestje in Beringen

Zaterdag 1 februari 2020
Bocholt - Feestje in BeringenZoom
Gisteren vierde de Internetgazet Beringen haar 5de verjaardag. De echtgenote van één van de vrijwilligers had er voor deze mooie taart gezorgd! Internetgazet telt momenteel 12 edities; de eerste was die van Neerpelt, eind maart 16 jaar geleden.

Alda Clauwers overleden

Zaterdag 1 februari 2020
Bocholt - Alda Clauwers overledenWoensdag is Alda Clauwers overleden de echtgenote van Henri Bloemen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot grroeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Lei Koolen overleden

Zaterdag 1 februari 2020
Bocholt - Lei Koolen overledenDonderdag is Lei Koolen overleden, de echtgenoot van Mariette Stephani. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen