Het overige nieuws

Tinus Loos overleden

Zaterdag 31 oktober 2020
Bocholt - Tinus Loos overledenMaandag is Tinus Loos overleden, de echtgenoot van Jet Van de Weyer. Hij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Bocholt - Ondertussen, bij de speelgoedzaken...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lies Curvers overleden

Zaterdag 31 oktober 2020
Bocholt - Lies Curvers overledenDonderdag is de uit Bocholt afkomstige Lies Curvers overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Pierre Vaassen. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in familiekring plaats in de parochiekerk van Lanaken.

Jan Stappers overleden

Zaterdag 31 oktober 2020
Bocholt - Jan Stappers overledenDinsdag is Jan Stappers overleden, de echtgenoot van Helena Gorssen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. UPDATE Vanwege de lockdown is er geen begroeting mogelijk. Online condoleren kan via www.uitvaartzorgvanhove.be. 
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Bocholt - Verstrengde lockdown vanaf zondagnachtDe federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Bocholt - Het leven anno 2020Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

IJzerpoeder als circulaire brandstof

Donderdag 29 oktober 2020
Grensgevallen
Onderzoekers en studententeam SOLID van de TU Eindhoven (TU/e) hebben vandaag in het Nederlandse Lieshout 's werelds eerste industriële installatie met ijzerpoeder als nieuwe circulaire brandstof gepresenteerd.  
Elektriciteitscentrales en warmte-intensieve industrieën zijn samen verantwoordelijk voor 40% van de globale CO2-uitstoot. Om onze klimaatdoelstellingen te halen moet dit getal teruggebracht worden tot nul. Tot op heden zijn er weinig CO2-vrije en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: CS Technics

Donderdag 29 oktober 2020
Charly Soetens uit Kaulille heeft de besloten vennootschap CS Technics opgericht met zetel aan de Bosschelweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van batterijen en accumulatoren en de installatie van industriële machines.

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Bocholt - Extra fietsinvesteringen voor LimburgZoom
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

Jan 'Nelis' Stappers overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Bocholt - Jan 'Nelis' Stappers overledenIn Kaulille is dinsdag Jan Nelis Stappers overleden, de echtgenoot van Helena Gorssen. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. 

Goedgemutst de herfst in wandelen

Donderdag 29 oktober 2020
Natuurgrenspark De Groote Heide heeft een nieuwe wandelkaart gemaakt. Daarop staan 678 kilometer aan prachtige (grensoverschrijdende!) wandelpaden uitgetekend. Knooppunten waren er al in Nederland, maar sinds dit jaar worden die ook verbonden met 80 kilometer aan nieuwe verbindingen aan Belgische kant. Bovendien krijgt iedereen die een wandelkaart aankoopt er een gratis muts van De Groote Heide bij (zo lang de voorraad strekt). Een kaart kost 4,95 euro en kan gekocht worden bij de VVV van Hamont-Achel (in het Simonshuis in Achel), de vrijetijdsbalie in Pelt (Jeugdlaan 2, Palethe), de VVV van Valkenswaard (Markt 19) en de VVV van Cranendonck (Markt 22a Budel).

Jos Hollanders overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Bocholt - Jos Hollanders overledenMaandag is de uit Opglabbeek afkomstige en in Kaulile woonachtige Jos Hollanders overleden, de echtgenoot van Rita Rackels. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  

Dieven gevat in jachthaven

Woensdag 28 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Maandagochtend zijn twee Nederlanders gearresteerd in de jachthaven van Kinrooi. Ze worden verdacht van meerdere diefstallen die sinds augustus gepleegd zijn in de jachthaven. Beide verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. De politie betrapte rond 4 uur de twee mannen van 20 en 41 jaar op heterdaad terwijl ze probeerden in te breken in een auto in de Maasstraat. In de koffer van hun auto vond de politie o.a. een buitenboordmotor van een boot, een step en een gereedschapskoffer. In de omgeving van de auto werd een hogedrukreiniger gevonden die eerder in de haven werd gestolen. De politie onderzoekt of de mannen in aanmerking komen voor een reeks diefstallen die plaatsvonden in de jachthaven in de periode tussen augustus en oktober van dit jaar.
Bocholt - Nieuwe maatregelen starten om middernachtDe nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Lezing 'Brood en rozen' geannuleerd

Woensdag 28 oktober 2020
De Bocholtse Davidsfonds-afdeling heeft de lezing "Brood en Rozen", die voor vanavond was voorzien in De Kroon in Kaulille, geannuleerd vanwege de nieuwe coronamaatregelen. 

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Bocholt - Hogere temperaturenEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Bocholt - Nu de zwaarden nogZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

DHL bouwt in Weert

Dinsdag 27 oktober 2020
Grensgevallen
Het koeriersbedrijf DHL gaat in Weert op het bedrijventerrein Kampershoek een groot distributiecentrum bouwen. Het logistieke centrum komt op een perceel van 16ha. Of en hoeveel werkgelegenheid er met het centrum gemoeid is, is niet bekend.

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Bocholt - Nieuwe maatregelen tegen het virusDe Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietsertje (8) aangereden

Dinsdag 27 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is een 8-jarig fietsertje aangereden in de Kloosterstraat in Kinrooi. De jongen raakte daarbij gewond.

Carine Molemans overleden

Dinsdag 27 oktober 2020
Bocholt - Carine Molemans overledenZaterdag is Carine Molemans overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jules Ceyssens overleden

Dinsdag 27 oktober 2020
Bocholt - Jules Ceyssens overledenIn WZC De Voorzienigheid in Bocholt is gisteren de uit Grote-Brogel afkomstige Jules Ceyssens overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Josée Craeghs. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Tractor en bestelwagen botsen

Maandag 26 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree raakten deze namiddag een tractor en een bestelwagen in een aanrijding betrokken. De tractor kwam tegen een betonnen duiker terecht. Het bleef bij blikschade.

Buitenboordmotor gestolen

Maandag 26 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Maasstraat in Kinrooi gingen dieven met een buitenboordmotor van een boot aan de haal.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Bocholt - Zonnepanelen op 13.000 woningenZoomAcht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)
Bocholt - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Bocholt - Winteruur in het recyclageparkVanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Bocholt - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1BVandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Jeanne Vandebosch overleden

Maandag 26 oktober 2020
Bocholt - Jeanne Vandebosch overledenVrijdag is de uit Bocholt afkomstige en in Stokkem woonachtige Jeanne Vandebosch overleden, de echtgenote van Fernand Peters. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur)in uitvaartcentrum Barthels in Dilsen.

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Passagier (21) gewond

Zondag 25 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenochtend rond 0.15 uur is een auto in de gracht beland op de Vilgertenweg in Kinrooi. Een 21-jarige passagier liep daarbij verwondingen op.

Foto's van op de tatami

Zondag 25 oktober 2020
Bocholt - Foto's van op de tatamiZoomBijna alleen coronanieuws dezer dagen, reden waarom fotograaf Rik Vander Sanden zijn judofoto's van afgelopen jaar eens verzamelde. De meeste komen uit Europa (Grand Prix van Boedapest en Den Haag, de Grand Slam van Düsseldorf, de Europacup in Saarbrücken en Luxemburg),... En daar bovenop nog foto's uit enkele Belgische tornooien. (foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Foto's van op de tatamiFoto's van op de tatami
Zoom
Bocholt - Morgen overleg gouverneur-burgemeestersMorgen/maandag is er op vraag van de lokale besturen een overleg gepland tussen alle 42 Limburgse burgemeesters en de provinciegouverneur. Op de agenda staat de coronacrisis, de situatie in Limburg en de eventuele noodzaak om bijkomende maatregelen te nemen.

De visie van Fobie

Zaterdag 24 oktober 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dak- en thuislozentelling

Zaterdag 24 oktober 2020
Volgende week vrijdag zetten verschillende organisaties en instanties in Limburg zich in om de aantallen dak- en thuislozen in onze provincie in kaart te brengen. “Iedereen telt mee” is een project van de Koning Boudewijnstichting, die LUCAS, KU Leuven en Universiteit Luik aanduidde om het onderzoek te voeren. In Limburg doen ze dit in samenwerking met het Limburgs Steunpunt Lokaal Sociaal Beleid en het provinciebestuur.
Het project wil een zicht krijgen op de aantallen, maar ook op de (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Lemmens overleden

Zaterdag 24 oktober 2020
Bocholt - Jos Lemmens overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige en in Bocholt woonachtige Jos Lemmens overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Komende nacht start de wintertijd

Zaterdag 24 oktober 2020
Bocholt - Komende nacht start de wintertijdZoomKomende nacht schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd. Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!

Tho Verheyen overleden

Zaterdag 24 oktober 2020
Bocholt - Tho Verheyen overledenDonderdag is Tho Verheyen overleden. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Tony Hendricks

Zaterdag 24 oktober 2020
Bocholt - Tony HendricksWoensdag is Tony Hendricks overleden, de echtgenoot van Corrie van Berkel. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Veel regen en wind

Zaterdag 24 oktober 2020
Weerbericht
Bocholt - Veel regen en windEen omvangrijke en krachtige depressie nabij Schotland stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming zachte, maar gestoorde lucht naar onze streken. Vooral op zondag zorgt een actieve storing voor een hele tijd neerslag. Na het weekend blijft het wisselvallig met geregeld wat regen of buien, maar er komen ook enkele drogere dagen voor. Het wordt wel iets kouder. 
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld. De bewolking is zelfs voldoende dik om af en toe een drupje regen of motregen te (…) Het hele nieuwsbericht

Twee vrouwen gewond bij botsing

Vrijdag 23 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 13 uur botsten op de Breeërsteenweg in Kinrooi twee auto's. Twee vrouwen van 18 en 28 jaar uit Kinrooi raakten daarbij gewond.

Brand bij houtverwerkend bedrijf

Vrijdag 23 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Bree ontstond vanmorgen brand in een silo van het houtverwerkende bedrijf Recybel op het industrieterrein Kanaal Noord. De oorzaak is niet gekend.

Strenge maatregelen tegen corona

Vrijdag 23 oktober 2020
Bocholt - Strenge maatregelen tegen coronaZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In Kockengen, een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, is vogelgriep uitgebroken. Het ministerie van landbouw heeft daarom over het hele land een ophokplicht voor pluimvee verordend. Het gaat om de zwaarste variant van vogelgriep, H5N8. .

Oproep om bloed te geven

Donderdag 22 oktober 2020
Bocholt - Oproep om bloed te gevenZoomSinds begin september merkt Rode Kruis-Vlaanderen een structurele daling in het aantal donoren. Een gevolg van de stijgende coronacijfers. Op de bloedinzamelingen komen er dagelijks een 200-tal donoren minder langs dan gewoonlijk. Nochtans zijn voldoende bloedgevers nodig om een comfortabele bloedvoorraad op te bouwen. Als deze trend zich verder zet, vreest het Rode Kruis dat de bloedvoorraad zwaar onder druk zal komen te staan. De organisatie roept samen met Vlaams minister Wouter Beke daarom zijn (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 22 oktober 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: T&S Auto's

Donderdag 22 oktober 2020
Tom en Stanny Verdonck, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap T&S Auto's opgericht met zetel aan de Kloterstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het onderhoud en reparatie van motorvoertuigen en carosserieherstel.
Bocholt - Aangereden wolvenwelpen waren in goede conditieZoomVrijdagochtend 9 oktober werd het kadaver van een wolf opgemerkt langs de kant van de N74 ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het Natuurhulpcentrum haalde kort nadien het dier op. Daar werden röntgenopnames gemaakt waarop duidelijk meerdere breuken en letsels te zien waren. Nadien werd de jonge wolvin overgebracht naar het INBO in Geraardsbergen voor een autopsie en genetisch onderzoek om 100% duidelijk te maken of de wolf deel uitmaakte van de roedel van Hechtel-Eksel. De tandformule bevestigde dat het een (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Leen overleden

Woensdag 21 oktober 2020
Bocholt - Liza Leen overledenZondag is de uit Reppel afkomstige Liza Leen overleden, de echtgenote van Jean Fiddelaers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-45-20.15 uur) in afscheidshuys Vancleef in Kinrooi. Rouwadres: Processieweg 52, 3640 Kinrooi.

Drugslabo ontdekt

Dinsdag 20 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in het Ruttenstraatje in Kinrooi vond Politie CARMA gisterenochtend een ontmantelde cannabisplantage. In de tuin achter de woning stond een vrachtwagen met restanten van een drugslabo. Drie personen zijn aangehouden.  In het kader van een lopend onderzoek naar de teelt van drugs voerde Politie CARMA rond 7 uur een huiszoeking uit in een woning in het Ruttenstraatje. In de woning trof de politie een groot aantal materialen voor het inrichten van een cannabisplantage aan. In een kweektent (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Toegangscontrole bij MariaziekenhuisZoomWe kondigden het op 12 oktober al aan, maar sInds vanmorgen is bij het Mariaziekenhuis de automatische toegangscontrole voor patiënten en bezoekers van start gegaan. Midden juli werden de automatische toegangspoortjes aan de hoofdingang van het ziekenhuis geïnstalleerd. Nu ze effectief in werking gaan, heeft het ziekenhuis de mogelijkheid om de toestroom van patiënten en bezoekers beter te (…) Het hele nieuwsbericht

Weer wolvenwelp doodgereden

Dinsdag 20 oktober 2020
Bocholt - Weer wolvenwelp doodgeredenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wandeling door Kempen-Broek

Maandag 19 oktober 2020
Onder het thema "Beleef de stilte" organiseert het Regionaal Landschap Kempen en Maasland zondag een wandeling doorheen het Kempen-Broek. Het GrensPark Kempen~Broek is één van de weinige stiltegebieden in de dichtbebouwde lage landen. Op de ‘dag van de stilte’ wil men de wandelaar laten genieten van de rust en de uitgestrektheid die het Smeetshof te bieden heeft. Voeg daar nog de kleurenrijkdom van de herfst aan toe en je gaat helemaal zen naar huis. (…) Het hele nieuwsbericht

Iedereen naar school!

Maandag 19 oktober 2020
Bocholt - Iedereen naar school!Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Aantal besmettingen blijft snel stijgenHet aantal coronavirusbesmettingen blijft snel toenemen. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 180 nieuwe besmettingen vastgesteld (58 meer dan eergisteren), in Lommel 101 (+41), in Houthalen-Helchteren 95 (+46), in Tongeren 66 (+31), in Pelt 87 (+41), in Leopoldsburg 54 (+20), in Hamont-Achel 57 (+21), in Oudsbergen 35 (+7), in Bocholt 32 (+11), in Peer 25 (+9) en in Hechtel-Eksel 21 (+7).
Beringen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Pelt zitten nu in de Limburgse top-tien van gemeenten met de meeste besmettingen.
Bocholt - De Ronde in 2020: thuisbeleving...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Nieuwe maatregelen tegen coronavirusOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het overlegcomité vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Ze gaan maandag in.
- Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.
- Je mag per huishouden in totaal 4 personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde 4 personen zijn.
- Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer corona-opnames

Vrijdag 16 oktober 2020
Bocholt - Weer meer corona-opnamesZoomEn Fobie vraagt zich af of de mensen ziekenhuisbedden gaan hamsteren... (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Ultimate Car Cleaning

Vrijdag 16 oktober 2020
Johnny Verstraelen uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Ultimate Car Cleaning opgericht met zetel aan de Kettingbrugweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het wassen en poetsen van (motor)voertuigen, de reparatie van auto's en carrosserieherstelling.
In Limburg zijn er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Giro kampt met coronavrees

Donderdag 15 oktober 2020
Bocholt - Giro kampt met coronavreesZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Ook handbal ligt stil

Donderdag 15 oktober 2020
Als de coronacrisis het toelaat worden de seniorenhandbalcompetities hervat in januari 2021. De BENE-League zal tot en met 15 november geen wedstrijden organiseren

'Blijf coronamaatregelen volgen'

Donderdag 15 oktober 2020
Bocholt - 'Blijf coronamaatregelen volgen'De Eerstelijnszone Noord-Limburg vraagt om de coronamaatregelen te blijven volgen Alle coronacijfers in ons land nemen immers nog steeds toe. Tussen 4 en 10 oktober werden elke dag meer dan 5.000 nieuwe besmettingen bevestigd. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijven toenemen. Tot enkele weken geleden raakten vooral jongeren besmet, maar intussen stijgt het aantal besmettingen sterk bij alle leeftijden, waaronder ook opnieuw bij kwetsbare burgers.<br /> (…) Het hele nieuwsbericht

Fris voor de tijd van het jaar

Donderdag 15 oktober 2020
Bocholt - Fris voor de tijd van het jaarTussen hogedrukgebieden ten noorden en westen van het Verenigd Koninkrijk en depressies over het oosten en zuidoosten van Europa wordt in een koele noordoostelijke luchtstroming droge landlucht over onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn gevoelig lager, maar ook het kwik presteert ondermaats. Na het weekend wordt het zachter, maar de regenkansen nemen opnieuw toe.
Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken, maar overwegend droog. Mogelijk kan er na de middag een streepje zon voorkomen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij RC Reppel

Woensdag 14 oktober 2020
Bocholt - Trainer weg bij RC ReppelTweede provincialer RC Reppel heeft de samenwerking beëindigd met T1 Frank Lemmens. Wie hem opvolgt, is nog niet geweten. Lemmens was zijn derde seizoen bij RC Reppel aan de slag.

Zondag de Ronde van Vlaanderen...

Woensdag 14 oktober 2020
Bocholt - Zondag de Ronde van Vlaanderen...Zoom...zonder publiek op hellingen of langs kasseistroken. (Cartoon: Fobie)

Aantal besmettingen verdubbeld

Woensdag 14 oktober 2020
Bocholt - Aantal besmettingen verdubbeldHet aantal besmettingen door het coronavirus in onze provincie is op een week tijd verdubbeld. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 122 nieuwe besmettingen vastgesteld (14 meer dan eergisteren), in Lommel 60 (+13), in Houthalen-Helchteren 49 (+9), in Tongeren 35 (-), in Pelt 46 (+16), in Leopoldsburg 34 (+5), in Hamont-Achel 36 (+7), in Oudsbergen 28 (+1), in Bocholt 21 (-), in Peer 16 (+3) en in Hechtel-Eksel 14 (+2).

Veroordeeld voor slagen

Woensdag 14 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
De rechter in Tongeren heeft een veertiger uit Bree tot 12 maanden celstraf veroordeeld voor het toebrengen van slagen aan zijn buurman. Hij sloeg hem met een glazen asbak op het hoofd. Zijn trawant die ook bij het voorval betrokken was kreeg 6 maanden cel. Beide mannen moeten ook een boete van 400 euro betalen. (PG)

Autodieven riskeren zware straf

Woensdag 14 oktober 2020
Bocholt - Autodieven riskeren zware strafTwee mannen riskeren 24 en 36 maanden celstraf voor vijf autodiefstallen. Zij sloegen onder meer toe in Bocholt, Hamont en Oudsbergen. De verdediging vroeg de vrijspraak van de betichten. Vonnis op latere datum. (PG)

Nog drie wolvenwelpen in leven

Woensdag 14 oktober 2020
Bocholt - Nog drie wolvenwelpen in levenZoomUit een analyse van nieuwe videobeelden van de dagen vòòr de dood van een van de wolvenwelpen op 9 oktober - het dier werd 's nachts in hechtel-Eksel doodgereden - blijkt dat ze tot dan toch nog met 4 waren. Er blijven nu dus nog 3 welpen over.
Op 16 september verspreidde INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, beelden van drie spelende wolvenwelpen. Sinds half juli waren er telkens slechts drie welpen samen op beeld. De boswachters en onderzoekers kregen ook (…) Het hele nieuwsbericht

Samen sterk tegen armoede

Woensdag 14 oktober 2020
Bocholt - Samen sterk tegen armoedeZoomIn het kader van de Werelddag van verzet tegen armoede op zaterdag 17 oktober bundelen de Limburgse verenigingen hun krachten. Dit jaar draait de campagne rond een waardig inkomen voor iedereen en uitsluiting moet de wereld uit. Helaas blijft ook vandaag armoede iets waar je niets voor terugkrijgt. Beringen is de gaststad van de activiteiten dit jaar maar door corona is er er een alternatief onlineprogramma uitgewerkt. De dag zal daarom gecentraliseerd worden bij Radio Benelux; het lokale (…) Het hele nieuwsbericht

Voorlopig geen amateurvoetbal meer

Dinsdag 13 oktober 2020
Bocholt - Voorlopig geen amateurvoetbal meerDe competitie in het amateurvoetbal wordt voorlopig stilgelegd. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist omdat het met de huidige maatregelen onmogelijk is om veilig wedstrijden te organiseren. Het gaat om de competities van 2e nationale tot en met 4e provinciale en het recreatieve voetbal. Naast het profvoetbal (1A en 1B) kan alleen 1ste nationale (de hoogste amateurreeks met THES en Patro Eisden) nog spelen. Ook jeugdwedstrijden tot de U17 blijven wel nog toegestaan en ook vriendschappelijke matchen, als ze in de eigen regio plaatsvinden.

Diepvriezer gestolen

Dinsdag 13 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een horecazaak aan de Maasstraat in Kinrooi is een diepvriezer gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Jan Vandewaerde overleden

Dinsdag 13 oktober 2020
Bocholt - Jan Vandewaerde overledenZaterdag is Jan Vandewaerde overleden. Hij was 62 jaar. De afscheidsdienst en de asverstrooiing op het kerkhof in Bocholt hebben in besloten kring plaatsgevonden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Ondertussen, in Noord-Frankrijk...

Dinsdag 13 oktober 2020
Bocholt - Ondertussen, in Noord-Frankrijk...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Een kalender van de vliegbasis

Maandag 12 oktober 2020
Bocholt - Een kalender van de vliegbasisZoomDe militairen van de vliegbasis van Kleine-Brogel hebben een - mooie - kalender samengesteld met foto's van modellen die op de basis werken. Titel van de kalender: "Kings, Wings, Queens & F-16's". Ze verkopen die kalenders om met de opbrengst goede doelen te kunnen steunen, zoals de MS-Liga Vlaanderen en de vzw Boemerang. Die inkomsten bleven door de coronacrisis achterwege, en dus hebben ze daar op de vliegbasis een andere oplossing gevonden. Een kalender kost in voorverkoop 18,5 euro en kan besteld worden via de webshop van de basis.

Kwaliteit fietspaden in kaart

Maandag 12 oktober 2020
Bocholt - Kwaliteit fietspaden in kaartZoomHet provinciebestuur start met een audit van haar functionele fietspaden. Dat zijn fietspaden die gebruikt worden voor functionele verplaatsingen naar het werk, of naar de winkel, bijvoorbeeld. Op basis van de verzamelde gegevens kan men het fietsbeleid beter afstemmen op de noden op het terrein en de behoeften van de fietser. Limburg telt zo’n 2.000 km aan functionele fietspaden. De provincie beheert dat netwerk in overleg met Vlaanderen en in samenwerking met de lokale besturen. Zo keert het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal besmettingen stijgt fors

Maandag 12 oktober 2020
Bocholt - Aantal besmettingen stijgt forsHet aantal besmettingen door het coronavirus schiet in onze provincie omhoog. In Beringen werden de afgelopen twee weken 108 besmettingen vastgesteld, in Lommel 47, in Houthalen-Helchteren 40, in Tongeren 35, in Pelt 30, in Leopoldsburg en Hamont-Achel 29, in Oudsbergen 27, in Bocholt 21, in Peer 13 en in Hechtel-Eksel 12. Met uitzondering van de laatste twee gemeenten geldt volgens Sciensano nu voor alle gemeenten code rood. (Lees ook "We zitten in de tweede golf")
Bocholt - Mariaziekenhuis: automatische poortjesZoomVanaf dinsdag 20 oktober moeten alle patiënten en bezoekers, die in het Mariaziekenhuis moeten zijn, een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen via poortjes aan de hoofdingang van het ziekenhuis. Op bijgaande video wordt alles nog eens uitgelegd.

Eén jaar voor belaging

Maandag 12 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Eén jaar voor belagingDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 55-jarige man uit Bree veroordeeld tot één jaar cel voor het belagen van zijn 77-jarige moeder. De man smeet meermaals de ruiten van haar woning in. Hij besmeurde ook het graf van zijn vader. (PG)

Geld gestolen in appartement

Maandag 12 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Millenstraat in Bree is gisterennamiddag ingebroken in een appartement. Er is geld gestolen.

Bevraging over mobiliteitsnetwerk

Maandag 12 oktober 2020
Bocholt - Bevraging over mobiliteitsnetwerkZoomAlle Limburgers worden opgeroepen om deel te nemen aan een online bevraging over het toekomstige mobiliteitsnetwerk van Limburg. Niet alleen inwoners, maar ook verenigingen, socio-economische actoren, het onderwijs, belangengroepen, adviesgroepen,... kortom iedereen die een mening heeft over de mobiliteit in Limburg kan waardevolle informatie geven.
In de bevraging gaat het onder andere over het toekomstige gebruik van de auto, de fiets, het openbaar vervoer en het logistiek netwerk, maar er wordt ook (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje voor zaalsporten

Maandag 12 oktober 2020
Bocholt - Code oranje voor zaalsportenVanaf woensdag schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat zaalsporten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist op vraag van en in overleg met de sportsector. 
Er kunnen vanaf woensdag bijvoorbeeld geen competitiematchen basket meer georganiseerd worden, maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Duivels verliezen koppositie

Maandag 12 oktober 2020
Bocholt - Rode Duivels verliezen koppositieZoomIn de Nations League zijn de Rode Duivels hun leidersplaats kwijt, na hun verlies van gisteren. (Cartoon: Fobie)

Virtuele infomarkt over Noord-Zuid

Maandag 12 oktober 2020
Tot en met zondag 18 oktober organiseren De Werkvennootschap en het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid een virtuele infomarkt over het complex project Noord-Zuidverbinding Limburg. De resultaten van de eerste fase van het geïntegreerd onderzoek komen aan bod, alsook de verfijning van de alternatieven.
In het voorjaar stelde De Werkvennootschap zeven alternatieven voor om de Noord-Zuidverbinding te verbeteren. Tijdens een reizende infomarkt kon je je mening kenbaar maken. De zeven (…) Het hele nieuwsbericht

We zitten in de tweede golf

Zondag 11 oktober 2020
Commentaar
Bocholt - We zitten in de tweede golfHet gaat weer de verkeerde kant uit met het coronavirus: in de voorbije 14 dagen geraakten er in Pelt 26 inwoners besmet, in Lommel 44, in Hamont-Achel 23, in Bocholt 19, in Leopoldsburg en Oudsbergen telkens 27. Die gemeenten zijn nu in de zg rode zone beland, waar bijkomende maatregelen zich opdringen. En nog altijd zijn er mensen die zeggen dat het allemaal zo erg niet is, dat het overroepen wordt, dat het maar om "een griepje" gaat en dat (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... de Ardennen

Zondag 11 oktober 2020
Bocholt - Met de groeten uit... de ArdennenZoomIn de Ardennen kon Stefan Cruysberghs een wasbeer fotograferen. De kleine beertjes met Zorro-masker en geringde staart zien er schattig en aaibaar uit, maar dat zijn ze niet. De wasbeer is een invasieve exoot die tijdens WOII in Duitsland geïntroduceerd werd en zich nadien naar de buurlanden verspreid heeft. Waarschijnlijk zitten er al meer dan duizend in de Belgische Ardennen. En af en toe duikt er zelfs eentje op in Vlaanderen. Wasberen zijn vooral 's nachts actief en worden daardoor (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Kraainem - Bocholt 26-26

Zondag 11 oktober 2020
Bocholt - Handbal: Kraainem - Bocholt 26-26
In tweede nationale van het handbal is de wedstrijd Kraainem-Bocholt geëindigd op een gelijkspel. Uitslag: 26-26.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 0-9 gewonnen op het veld van Sp. Hasselt. Aan de rust stond Bocholt 0-5 voor. Vangansewinkel scoorde vier keer. De andere doelpunten werden gescoord door Vandersteegen (2), Dimov, Segers en Roosen.

Kleding en juwelen gestolen

Zondag 11 oktober 2020
Inbrekers verschaften zich toegang tot een woning aan de Nieuwstadpoort in Bree. Zij gingen er met kleding en juwelen aan de haal. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg in Kinrooi raakten gisterennamiddag een auto en een 83-jarige fietser uit Kinrooi in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Bocholter VV klopt Houtvenne

Zondag 11 oktober 2020
Bocholt - Bocholter VV klopt HoutvenneBocholter VV heeft vanmiddag Houtvenne verslagen. De doelpunten werden gescoord door Kevin Dieme en Christophe Bertjens. De ruststand was 1-0. FC Kaulille verloor met 2-0 van Exc. Hamont. RC Reppel speelde 2-2 gelijk in Bolderberg.

De visie van Fobie

Zondag 11 oktober 2020
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Handbal: winst voor Bocholt

Zaterdag 10 oktober 2020
Bocholt - Handbal: winst voor BocholtAchilles Bocholt heeft de eerste handbalwedstrijd van de nieuwe BENE-league gewonnen. Tegen Initia Hasselt werd het 23-28.

Naar een 'rode' zone in Nederland?

Zaterdag 10 oktober 2020
Bocholt - Naar een 'rode' zone in Nederland?De jongste stand van zaken rond verplaatsingen naar een rode zone in Nederland:
- Je kan zonder beperkingen naar een rode zone in Nederland reizen.
- Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en ook in Nederland de zes gouden regels te volgen.
- Reizen vanuit rode zone in Nederland naar België: als je minder dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, kan je terugreizen naar België zonder verplichtingen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was, moet je een Passenger Locator Form invullen, bij thuiskomst in quarantaine gaan en na 5 dagen een test laten afnemen. Als je langer dan 48 uur in een rode zone in Nederland was voor een essentiële verplaatsing (werk, studie, familie,…) of voor een verblijf om dwingende redenen, ben je niet verplicht in quarantaine te gaan. 

A400M Atlas maakte 'welcome flight'

Zaterdag 10 oktober 2020
Bocholt - A400M Atlas maakte 'welcome flight'ZoomHet nieuwe militaire vrachtvliegtuig A400M Atlas werd gisteren gespot boven een deel van Limburg. Het maakte een 'welcome flight' doorheen het groothertogdom Luxemburg en België. Dit is het eerste van acht toestellen voor strategische en tactische luchttransport die Melsbroek als thuisbasis zullen krijgen. De A400M, die door Airbus wordt gebouwd, is groter, sneller en heeft een groter vliegbereik dan de huidige C-130's. Het toestel haalt een snelheid van maar liefst 780 km per uur en vliegt op een hoogte van 9.000 meter. Afhankelijk van de lading kan het 4.500 km tot 6.500 km ver vliegen. Het gaat hier om een samenwerking tussen het Belgisch en Luxemburgs leger. (Foto Stephan Volders)
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
Zoom

Koude periode

Zaterdag 10 oktober 2020
Weerbericht
Bocholt - Koude periodeEen depressiekern over de Scandinavische landen stuurt in een koude noordwestelijke luchtstroming onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn hoog. Ook na het weekend staan er nog regen en buien op het programma, maar in de tweede helft van volgende week zijn er ook af en toe droge dagen en stilaan wordt het iets zachter.
Vandaag kan de zon even flink tevoorschijn komen in de ochtend. Later nemen de wolken alweer toe vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Pollie Cuppens overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Woensdag is Pollie Cuppens overleden. Hij was 78 jaar. Er is afscheid genomen in intieme kring.

Desiré De Koeyer overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Bocholt - Desiré De Koeyer overledenDonderdag is Desiré De Koeyer overleden, de weduwnaar van de in 1987 overleden Alisa Swennen en de levensgezel van Annie Claassen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne begraven wordt bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jonge wolf aangereden

Vrijdag 9 oktober 2020
Bocholt - Jonge wolf aangeredenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gewonde bij kop-staartaanrijding

Vrijdag 9 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree gebeurde vanmiddag rond 12 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Een 18-jarige passagier uit Bree raakte daarbij gewond.
Bocholt - 'Onder de radar': verhalen uit WO IIZoomHet provinciebestuur lanceert vandaag het nieuwe participatieve project 'Onder de Radar', waarbij op zoek wordt gegaan naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. “Dat ook onze provincie heel wat meegemaakt heeft in WO II hoeft geen betoog. Maar we zijn ons minder bewust van de sporen die de oorlog heeft achtergelaten: fysieke littekens in het landschap, maar ook verhalen in de hoofden van wie erbij was. Samen vormen ze een deel van onze geschiedenis die we in gedachten en in ere moeten (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Veel coronabesmettingen in het BrusselseZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Wolf doodgereden in Hechtel-Eksel

Vrijdag 9 oktober 2020
Bocholt - Wolf doodgereden in Hechtel-EkselZoom
Afgelopen nacht is een wolf doodgereden op de Noord-Zuid ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het dode dier werd gezien door een passerende vrachtwagenchauffeur, die alarm sloeg. Volgens Jan Loos, van Welkom Wolf, gaat het vermoedelijk om een van de welpen van Noëlla en August. Welkom Wolf wil dat er veilige oversteekplaatsen voor de wolven komen. 
Het Natuurhulpcentrum is het kadaver komen ophalen. (Foto NHC)

Morgen staking bij De Lijn

Donderdag 8 oktober 2020
Bocholt - Morgen staking bij De LijnDe drie vakbonden houden morgen een 24 urenstaking bij De Lijn. Ze protesteren tegen de privatisering van activiteiten, zoals de belbuscentrale en het leerlingenvervoer, en het afstoten van personeel. De bonden vragen garanties voor de werkzekerheid van de betrokken personeelsleden.
Het is op dit moment nog afwachten wat de impact gaat zijn van de staking. De meest recente informatie over de dienstregeling van jouw bus op 9 oktober kan je terugvinden op de site van De Lijn.

Ook naar 'Pano' gekeken?

Donderdag 8 oktober 2020
Bocholt - Ook naar 'Pano' gekeken?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Drugslab ontdekt bij brand

Donderdag 8 oktober 2020
Grensgevallen
Gisterenavond is een drugslab ontdekt bij een brand in een schuur aan de Kraanweg in Weert. Voor zover geweten zijn er geen arrestaties verricht.

Ook Nederlands-Limburg kleurt rood

Woensdag 7 oktober 2020
Grensgevallen
Na Noord-Brabant kleurt ook Nederlands-Limburg rood. Dat betekent dat Buitenlandse Zaken reizen naar die provincie(s) sterk afraadt en dat u, na een verblijf van twee dagen daar, bij uw terugkeer verplicht een covid-test moet ondergaan en in quarantaine moet gaan.

Een heldere persconferentie

Woensdag 7 oktober 2020
Bocholt - Een heldere persconferentieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 6 oktober 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Flitsmarathon morgenFederale politie, lokale politie en wegpolitie starten morgenvroeg om 6u met een flitsmarathon tegen automobilisten die de snelheidsbeperkingen niet respecteren. Het is de bedoeling dat die actie 24 uur duurt.

Nieuw: Fly away sporthorses

Dinsdag 6 oktober 2020
Bocholt - Nieuw: Fly away sporthorsesZoomAnna-Elisa Schäfer (foto) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap "Fly away sporthorses" opgericht met zetel aan de Pluimertenweg. Het gaat onder meer om een dekstation en stoeterij. (Foto Rik Vander Sanden)

Nieuwe vennootschap: S&A Advising

Dinsdag 6 oktober 2020
Andy Weyen en Sandra Huibers, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap S&A Advising opgericht met zetel aan de Fabriekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in elektriciteit en gas, draadloze communicatie, reparatie van gedragen kleding en computerconsultancy-activiteiten.

Coronamaatregelen verstrengd

Dinsdag 6 oktober 2020
Bocholt - Coronamaatregelen verstrengdVanaf vrijdag worden de coronamaatregelen weer verstrengd. Dat is noodzakelijk omdat het aantal besmettingen weer de pan uitswingt. De maatregelen houden het volgende in:
- Het aantal toegelaten dichte contacten wordt verlaagd naar maximum 3 personen;
- Privébijeenkomsten thuis of in buitenlucht zijn beperkt tot maximaal 4 mensen bovenop je gezin;
- Cafés zullen nog maar tot 23 uur open zijn. Op café gaan mag maar met 4 personen per tafel. Restaurants blijven buiten schot.
- Thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.
Op dit moment liggen er 33 patiënten met COVID-19 in de Limburgse ziekenhuizen, waarvan 8 op de intensieve zorgen. Drie weken geleden waren er amper 5. De ziekenhuizen vragen om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. 
In eerste provinciale van het damesvoetbal is de wedstrijd Bocholt - Hamont geëindigd op 1-5. Aan de rust was de stand 0-2.

Automobilist gewond

Zondag 4 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi ging gisterenavond rond 20.10 uur een auto van de baan. De bestuurder, een 38-jarige man uit Maaseik, raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Sportlaan en de Bocholterstraat in Bree botsten gisterennamiddag rond 13 uur een auto en een 61-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste daarbij verwondingen op.

Juwelen gestolen in woning

Zondag 4 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Kipdorpstraat in Bree zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Nieuwe huisdierstickers

Zondag 4 oktober 2020
Bocholt - Nieuwe huisdierstickersZoomVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts lanceert op Werelddierendag 500.000 gloednieuwe huisdierstickers. De huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen ook de huisdieren kunnen redden. “Niet alleen mensenlevens, maar ook dierenlevens tellen”, zegt Weyts. De stickers worden weldra verdeeld via de gemeenten. Brandweermannen en -vrouwen hebben tijdens een woningbrand altijd oog voor dierenlevens, maar vaak weten ze niet hoeveel dieren er in huis zijn. De huisdiersticker is een eenvoudige en efficiënte manier om dat de brandweer snel te laten weten.

Bocholter wint bij City Pirates

Zaterdag 3 oktober 2020
Bocholt - Bocholter wint bij City PiratesBocholter VV is vanavond gaan winnen bij City Pirates: 2-5. De ruststand was 1-3. Voor Bocholt scoorden Romero Regales, Shema Tresor, Christophe Bertjens (2) en Ricardo Kessels.

Verlies voor Reppel en Kaulille

Zaterdag 3 oktober 2020
Bocholt - Verlies voor Reppel en KaulilleRC Reppel heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van K ESK Leopoldsburg. KFC Kaulille verloor met 0-3 van Turkse Rangers.

Lei Claes overleden

Zaterdag 3 oktober 2020
Bocholt - Lei Claes overledenOp 30 september overleed Lei Claes. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Kaulillle. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Tribunaliteiten
Bocholt - Wie betaalt de begrafenisondernemer?Roger stierf op 73-jarige leeftijd in een Antwerps ziekenhuis. Hij was gescheiden en liet alleen zijn 44-jarige verstandelijk gehandicapte zoon Thierry na. Thierry woonde officieel nog bij zijn moeder maar verbleef in een instelling. Zijn voorlopig bewindvoerder werd verondersteld te waken over zijn belangen.
Om de begrafenis te regelen probeerde zijn 70-jarige zus Juliette vruchteloos de bewindvoerder van Thierry te bereiken. De uitvaart kon niet op zich laten wachten en Juliette nam de zorg voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Het blijft wisselvallig

Vrijdag 2 oktober 2020
Weerbericht
Bocholt - Het blijft wisselvalligEen omvangrijke depressie nestelt zich over het westen van Europa en wordt weerbepalend voor onze streken. Regen en buien staan daarbij op het programma en de zon is vaak afwezig. Soms kan het echter tussen 2 storingen in overwegend droog zijn. De maxima zijn in het weekend normaal of net iets te laag voor de tijd van het jaar.
Morgen/ zaterdag kan het met wat geluk tot de avond overwegend droog blijven, al is een verdwaalde regendruppel zeker niet uitgesloten. Wolkenvelden domineren het (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - De dierenpolitie krijgt een gezichtZoomDe 'dierenpolitie' werd bij Politie CARMA al op poten gezet in 2015, als onderdeel van een team dat ook instaat voor Ruimtelijke Ordening en Milieu. Inspecteur Serge Jaeken geeft nu een gezicht aan het vierkoppig team en zal zich voltijds toeleggen op dierenwelzijn. De dierenpolitie voert vaststellingen en inbeslagnames uit in het kader van de dierenwelzijnswet. Naar aanleiding van klachten of meldingen voert het team controles uit. Meestal gaat het over verwaarlozing, mishandeling of loslopende dieren. De (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - François Van der Wielen overleden
Zondag is de uit Bocholt afkomstige en in Neerpelt woonachtige François Van der Wielen overleden, de echtgenoot van Henriette Croonen. Hij was 77 jaar.
Grensgevallen
Bocholt - Vergunning WK vierspannen ingetrokkenZoomUPDATE Burgemeester Ederveen van Valkenswaard heeft vanavond de vergunning voor het wereldkampioenschap vierspannen, dat van 7 tot 11 oktober zou plaatsvinden op de terreinen van Exell Equestrian in Borkel-en-Schaft, ingetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Vanwege corona waren de wedstrijden al niet toegankelijk voor het publiek. Maar vrijwel de hele wereldtop zou van de partij zijn in Valkenswaard. (Foto Krisztina Horvàth)
Na de voltooiing van de elektrificatie van de spoorverbinding tussen Mol en Hamont volgend jaar komt er 's morgens en 's avonds een rechtstreekse piekuurtrein tussen Neerpelt en Brussel. Dat blijkt uit de plannen die de NMBS vandaag heeft bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens een roadshow die voor de gelegenheid digitaal verliep.
Bocholt - Eerstelijnszone Noord-Limburg vergadertZoomGisterenavond hield Eerstelijnszone Noord-Limburg haar tweede Brede Platformvergadering. Omwille van de coronamaatregelen volgden de deelnemers deze vergadering via YouTube-livestream. Headliner Vlaams minister Wouter Beke moest omwille van de regeringsonderhandelingen last minute afzeggen, maar zorgde voor een waardige plaatsvervanger. Thomas Vints (eerste foto onderaan), kabinetsmedewerker en burgemeester van Beringen, vertaalde woensdagavond de visie van de minister op de gezondheidszorg in (…) Het hele nieuwsbericht
Eerstelijnszone Noord-Limburg vergadertEerstelijnszone Noord-Limburg vergadertEerstelijnszone Noord-Limburg vergadert
Zoom
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen