Het overige nieuws

Grensgevallen
Bocholt - Hond gered uit Zuid-WillemsvaartDe brandweer heeft gisteren in Weert een hond gered uit de Zuid-Willemsvaart. Het ging om een rottweiler. De politie spoort de eigenaar op.

Somber en koud

Woensdag 30 juni 2021
Weerbericht
Bocholt - Somber en koudNet nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing vandaag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.
Vandaag sluiten we de maand (…) Het hele nieuwsbericht

Graag traag!

Dinsdag 29 juni 2021
Bocholt - Graag traag!ZoomEr zijn altijd wel ergens wegenwerken aan de gang. En hoewel ze zorgen voor betere wegen brengen ze ook risico’s met zich mee. "In 2019 noteerden we 7 dodelijke en 454 letselongevallen bij wegenwerken in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Onoplettendheid is daarbij de grootste oorzaak, gevolgd door onaangepaste snelheid". Recente cijfers van Vias tonen aan dat 2 op de 3 Belgen ‘vergeet’ te (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Mondmasker in recyclagepark niet meer verplichtVanaf morgen/dinsdag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de buitenlucht op de recyclageparken van Limburg.net. Alleen indien een veilige afstand tussen bezoekers en/of parkwachters niet mogelijk is moet het mondmasker buiten nog gedragen worden. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegelaten indien je daar zelf voor kiest. En soms is het wel aangeraden. 

Nu ook in Genk!

Maandag 28 juni 2021
Bocholt - Nu ook in Genk!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet schrikken...

Maandag 28 juni 2021
...want van op Kleine-Brogel is er weer een F-16 opgestegen voor een testvlucht. Dus gaat er seffens weer een sonic boom komen, wanneer dat toestel door de geluidsmuur vliegt. Doet u rustig verder! ;-)

Belgen winnen van Portugal

Zondag 27 juni 2021
Bocholt - Belgen winnen van PortugalZoomDe Rode Duivels hebben vanavond Portugal met 1-0 verslagen. Het was opvallend hoe agressief Portugal soms speelde. Dieptepunt van de wedstrijd was de manier waarop Kevin De Bruyne werd neergehaald; aanvankelijk leek hij nog verder te kunnen spelen, maar in de tweede helft moest hij vanwege die enkelblessure al vroeg worden vervangen door Dries Mertens. 
De tegenstander in de kwartfinales wordt Italië. De wedstrijd vindt vrijdagavond om 21u plaats in München.

Oranje naar huis

Zondag 27 juni 2021
Bocholt - Oranje naar huisZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In de Kleine Neyenstraat in Bree zijn gisteren rond 10.40 uur twee auto's gebotst. Daarbij raakte een 38-jarige vrouw uit Bree gewond.

KMI kondigt 'code oranje' af

Zondag 27 juni 2021
Bocholt - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI heeft voor vanavond "code oranje" afgekondigd vanwege de kans op hevig onweer en intense buien die tot 30l water per m² kunnen genereren. 
Bocholt - De opstelling van de Belgen, straksZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Vandaag heeft zich een bestelwagen klem gereden in de spoortunnel tussen de Princenweg en de Geuzendijk in Weert. Het voertuig kon uit de tunnel rijden na wat zaag- en breekwerk en nadat er lucht uit de banden was gelaten.

Douane doorzoekt bedrijfspanden

Zaterdag 26 juni 2021
Grensgevallen
Aan De Noord in Weert heeft de douane gistermiddag meerdere bedrijfspanden doorzocht. In één pand zijn twintig pallets met goederen voor nader onderzoek in beslag genomen. De inhoud van de dozen is niet bekend.

Onstabiel weer

Zaterdag 26 juni 2021
Weerbericht
Bocholt - Onstabiel weerEen storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.
Vandaag bevindt zich de zwakke storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (34) gewond bij botsing

Vrijdag 25 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Leuerbroek in Kinrooi botsten gisteren rond 18 uur twee auto's. Een 34-jarige vrouw uit Leuven liep daarbij verwondingen op.
In vijf Limburgse gemeenten wordt een bevolkingsgroei van meer dan 10% verwacht tegen 2040. Volgens de nieuwe bevolkingsprognoses van Statistiek Vlaanderen zal de totale bevolking in Limburg tussen 2020 en 2030 groeien tot 899.748 inwoners. Dat is een groei met 2,6%, minder sterk dan in heel Vlaanderen (4,1%). Tussen 2020 en 2040 zou de totale bevolking in Limburg met 4,2% groeien, tot 914.400 inwoners. In heel Vlaanderen zou de totale bevolking in dezelfde periode groeien met 7,5%.
De sterkste (…) Het hele nieuwsbericht
Ruim 10 procent van alle schoolverlaters in Limburg heeft een jaar later nog geen werk. Het gaat over 886 Limburgse jongeren die in 2019 de schoolbanken verlieten, en in de zomer van 2020 nog geen werk hadden. Limburg kent het kleinste aantal schoolverlaters van alle provincies: 8.335. 10,6% of 886 van hen is een jaar later werkzoekend. Dat blijkt uit het jaarlijks schoolverlatersrapport van VDAB. (Radio 2)
Bocholt - STEM- en zorgrichtingen: meeste kans op werkZoomIn onze door technologie gedreven kennismaatschappij blijft er grote nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De schoolverlaters uit een STEM-opleiding vinden globaal gezien dan ook vlot aansluiting met de arbeidsmarkt, vooral de hoger opgeleiden. Slechts 7 jongeren op 100 met een STEM-diploma zijn na een jaar werkzoekend. Dat maakte minister Crevits vandaag bekend.
Schoolverlaters uit ‘Industriële wetenschappen en technologie’ en ‘Toegepaste (…) Het hele nieuwsbericht

Gaslek door werken

Donderdag 24 juni 2021
Grensgevallen
Deze namiddag ontstond er een gaslek aan het Poorthof in Weert. Bij het uitvoeren van werken werd de gasleiding geraakt met een slijpschijf. De nutsmaatschappij heeft het lek gedicht.

Laten vaccineren of niet?

Donderdag 24 juni 2021
Vandaag gelezen
Bocholt - Laten vaccineren of niet?Nog altijd zijn er mensen die zich niet tegen het coronavirus willen laten vaccineren. In The New Yorker schrijft Dhruv Kullar daarover: "Een samenleving die weer opengaat terwijl ze gedeeltelijk gevaccineerd is, is als een schip dat een ijsberg nadert. Het schip is de terugkeer naar het normale leven en de blootstelling aan virussen die dat met zich meebrengt; de ijsberg is de bevolking van ongevaccineerde mensen. Voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand kunnen de snelheid van het schip vertragen, en vaccinatie kan de omvang van de ijsberg doen afnemen. Maar in elke heropende samenleving die er niet in geslaagd is iedereen in te enten, is een botsing tussen het virus en de kwetsbaren onvermijdelijk."
In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond om 21u Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Bocholt - Ondertussen, in München...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Bocholt - Terug wat warmerTussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht
De algemene ticketverkoop voor de Sanicole Airshow, die vandaag gelanceerd werd, heeft zijn start niet gemist. Nu al zijn enkele ticketformules volledig uitverkocht voor één of meerdere dagen, meldt de organisatie.
De Sanicole Airshow zal dit jaar plaatsvinden op 10 (sunset), 11 en 12 september. De organisatoren beslisten eerder dit voorjaar al om het bezoekersaantal per dag te beperken tot 7500 personen. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te geven de airshow bij te wonen wordt het evenement dit jaar over drie dagen gespreid. De tickets zijn te koop via www.sanicole.com.
Bocholt - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagensZoomOp alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)
Economisch nieuws
Bocholt - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijvenZoomDe Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - EK: België wint ook van FinlandZoomOp het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Bocholt - Weer code 'groen' in natuurZoomDe regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Bocholt - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Vandaag begint de zomerZoomU had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.

Twee hardrijders onderschept

Zondag 20 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree is gisterenavond een bestuurder uit Pelt uit het verkeer gehaald nadat hij door een patrouille opgemerkt werd aan 140 km/u in een zone 90. Ook kortbij het centrum van Opitter is afgelopen nacht een bestuurder uit Bree aan de kant gehaald. De man reed 110 km/u in een zone 70.

Onder invloed van drugs

Zondag 20 juni 2021
Op de Weerterweg is gisterenavond het rijbewijs van een jonge bestuurder uit Bree ingetrokken. Hij was onder invloed van drugs.
Bocholt - Mogelijk opnieuw onweer komende nachtZoomVanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten, meldt het KMI. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. (Foto Albert Loos)

Tomorrowland wordt Lobbyland

Zondag 20 juni 2021
Bocholt - Tomorrowland wordt LobbylandZoomDoorgaan van festival bedreigd? Neem een minister in de arm. (Cartoon: Fobie)
In het Dilserbos is naar alle waarschijnlijkheid het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair Jürgen Conings aangetroffen. Dat gebeurde nadat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur rook. Hij gaf de coördinaten door aan de onderzoekers en die kwamen op het stoffelijk overschot uit. UPDATE  Het federaal parket bevestigt dat het om Jürgen Conings gaat. 
Vandaag ligt er één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat heeft het ziekenhuis gemeld.

Mariëtte Cardinaels overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Bocholt - Mariëtte Cardinaels overledenWoensdag is Mariëtte Cardinaels overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Mon Van Bogget. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Bocholt - 35.000 euro voor wereldnodenUit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 100 jaar Ferm Bocholt: dat moet gevierd wordenZoomOp 6 juni was het 100 jaar geleden dat Ferm Bocholt werd opgericht. Omdat men door corona nog steeds geen feest kan organiseren, maakte het kernteam (Gert, Mieke, Miet, Mia en Viviane) een mooie attentie voor de leden. En die waren daar blij mee! De dames hopen dat ze later dit jaar alsnog een feest voor het 100-jarig bestaan zullen kunnen organiseren. (Viviane Brouwers)
100 jaar Ferm Bocholt: dat moet gevierd worden
Zoom
Bocholt - EK: België wint ook van DenemarkenZoomGoed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Jonger dan 41 jaar?

Donderdag 17 juni 2021
Bocholt - Jonger dan 41 jaar?Noord-Limburgers jonger dan 41 jaar kunnen zich sinds kort opgeven voor een vrijwillige vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Daarnaast kunnen jongeren van 16 en 17 jaar zich nu ook registreren op een reservelijst. 
De vaccinatiecentra van Noord-Limburg (gelegen in Lommel en Peer) hebben besloten het systeem van QVax te gebruiken om inwoners jonger dan 41 jaar de kans te geven om zich vrijwillig te laten vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson. Van dit type (…) Het hele nieuwsbericht

Kat had schrik van brandweer

Donderdag 17 juni 2021
Grensgevallen
Vanmorgen rukte de brandweer uit voor een kat op het dak van een woning in de wijk Boshoven in Weert. Toen brandweerman op de ladderwagen oog in oog kwam te staan met de kat vluchtte deze de woning binnen.

'Drenkeling' zat op terras

Donderdag 17 juni 2021
Grensgevallen
Bocholt - 'Drenkeling' zat op terrasDe brandweer rukte gisterenavond onder meer met een duikteam uit na de melding dat er een drenkeling was in de buurt van de Biesterbrug in Weert. Snel werd duidelijk dat de 'drenkeling' een biertje zat te drinken op het terras zodat de brandweer weer kon inrukken.

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Reis veiligGa je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!

Fons Custers overleden

Donderdag 17 juni 2021
Bocholt - Fons Custers overledenMaandag is Fons Custers overleden, de echtgenoot van Jeannine Aerts. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Na uitwijkmanoeuvre in sloot

Woensdag 16 juni 2021
Grensgevallen
In Weert is vanavond een auto verscheidene keren overkop gegaan en uiteindelijk in een sloot beland na een uitwijkmanoeuvre. Het ongeval gebeurde op Ringbaan-Noord. De inzittenden van het voertuig bleven ongedeerd.

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Bocholt - Het wordt onweerachtigDe invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Auto rijdt lantaarnpaal uit de grondNabij de rotonde Ringbaan West / Suffolkweg Zuid in Weert heeft een auto vanavond een lantaarnpaal uit de grond gereden. De twee inzittenden bleven ongedeerd. De bestuurder is aan een ademanalyse onderworpen.

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Corona: de deltavariantWe hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!
Bocholt - Amerikaanse president in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)

Gaslek door graafwerkzaamheden

Maandag 14 juni 2021
Grensgevallen
In de wijk Boshoven in Weert ontstond vanmorgen rond 10 uur een gaslek ten gevolge van graafwerkzaamheden. De netbeheerder heeft het lek gedicht.
Het is maar dat je 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.

Vier wolvenwelpjes geboren

Maandag 14 juni 2021
Bocholt - Vier wolvenwelpjes geborenZoomEerder dit jaar zijn er in de Midden-Limburgse wolvenroedel vier wolvenwelpjes geboren. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) leidt dat af uit foto's van boswachter Ernesto Zvar (hierboven en -onder) en wildcamera's. Men gaat er op basis van die foto's ook vanuit dat één van de vorig jaar geboren wolven inmiddels de roedel heeft verlaten. (Foto's INBO) 
Vier wolvenwelpjes geborenVier wolvenwelpjes geboren
Zoom
Bocholt - Nederlanders keken massaal thuis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Bocholt - Veel schade bij brand in garageAan de Overweertstraat in Weert ontstond gisterenavond brand in een garage. Er is grote schade. In de garage lagen meerdere elektrische apparaten. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Quadbestuurder gewond

Zondag 13 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërsteenweg in Kinrooi botste vrijdagavond een quad tegen een verlichtingspaal, een boom en een geparkeerd voertuig. De 27-jarige bestuurder raakte daarbij gewond.

Een voorzichtige start...

Zondag 13 juni 2021
Bocholt - Een voorzichtige start...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Een 44-jarige motorrijder uit Peer is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Peerderbaan in Bree. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
Bocholt - Weer coronapatiënten in MariaziekenhuisVorige week dinsdag was de corona-afdeling van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt voor het eerst sinds lang leeg. Maar die vreugde heeft niet lang geduurd. Vrijdag waren er weer twee patiënten opgenomen, vandaag drie - een van hen wordt op de afdeling intensieve zorgen verpleegd. Het virus is nog niet verdwenen...

Rode Duivels kloppen Rusland

Zaterdag 12 juni 2021
Bocholt - Rode Duivels kloppen RuslandZoomWeinig verkeer op straat vanavond - dat kon ook niet anders, want de Belgen voetbalden tegen Rusland in het kader van het Europees Kampioenschap. België won met 0-3, na doelpunten van Lukaku (2) en Meunier.

Tijdelijk minder warm

Zaterdag 12 juni 2021
Weerbericht
Bocholt - Tijdelijk minder warmNa de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroomt vandaag koelere lucht over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Een zwarte rugzak gevonden!

Vrijdag 11 juni 2021
Bocholt - Een zwarte rugzak gevonden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Stef Gielkens (23) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap GSco Service opgericht met zetel aan de Merelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer agro-service, grond-, afbraak- en landbouwwerken, verhuur van containers en transportactiviteiten.

Een hapje uit de zon

Donderdag 10 juni 2021
Bocholt - Een hapje uit de zonZoomEen gedeeltelijke zonsverduistering vanmorgen. Wie niet keek, merkte er niets van. (Foto Guido Swusten)

Verdund salpeterzuur in gezicht

Donderdag 10 juni 2021
Grensgevallen
Aan een bedrijf aan de Wetering in Weert heeft een chauffeur deze voormiddag na het lossen verdund salpeterzuur in het gezicht gekregen. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Bermbrand aan Lozerweg

Donderdag 10 juni 2021
Grensgevallen
Bocholt - Bermbrand aan LozerwegAan de Lozerweg in Weert brak gisterenavond rond 21.40 uur een bermbrand uit. De brand kon snel gedoofd worden. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Nieuw: Huibers Roy Grondwerken

Donderdag 10 juni 2021
Roy Huibers (37) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Huibers Roy Grondwerken opgericht met zetel aan de Rondestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwrijp maken van terreinen, sloop- en afbraakwerken, metsel- en voegwerken en landschapsverzorging.
Bocholt - Vandaag een kleine zonsverduisteringZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Dyoni Roosen uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Dyoni Roosen opgericht met zetel aan het Cornelius a Lapideplein in Bocholt. Het gaat om een kinesistenpraktijk.
Grensgevallen
Bocholt - Gewond kind krijgt knuffelbeertjeDeze voormiddag is een fietsster met kind door een auto aangereden op de rotonde Maaspoort/Roermondseweg in Weert. Beiden raakten lichtgewond. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Het kind kreeg een knuffelbeertje van de politie.

Morgen zonsverduistering

Woensdag 9 juni 2021
Morgen zal er een zonsverduistering plaatsvinden die 26% van de zonnediameter bedekt. Rond 11u17 zal het begin van de eclips te zien zijn. Bij helder weer is de verduistering goed te zien. Begin van de eclips: 11u17; maximale eclips: 12u19. Einde van de eclips: 13u25. Tip: kijk niet recht in de zon, gebruik een eclips- of lasbril of maak een eclipskijker(Jens Veraa)

Twee drugspanden gesloten

Woensdag 9 juni 2021
Grensgevallen
De burgemeester van Weert heeft twee bedrijfspanden gesloten voor drie maanden. Hij nam dit besluit omdat in beide panden een hennepkwekerij werd ontdekt.
Grensgevallen
Bocholt - Twee branden in één uur tijdDe brandweer is deze namiddag uitgerukt voor twee branden in Weert. Even voor 15 uur was er brand in een tuin aan de Serviliusstraat. Daar raakten een schutting en een partytent beschadigd. Rond 16 uur was er een containerbrand in de Nassaustraat. Daar wordt brandstichting niet uitgesloten geacht.
Bocholt - Geen coronapatiënten meer in MariaziekenhuisVoor het eerst sinds lang zijn er geen mensen met Covid-19 meer opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Gisteren waren er dat nog vier. Het gaat dus duidelijk de goede kant uit met de coronabesmettingen!

Mien Geuns overleden

Dinsdag 8 juni 2021
Bocholt - Mien Geuns overledenOp 3 juni overleed Mien Geuns, de weduwe van de in 2014 overleden Jaak Schuermans. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lozen. Begroeting: woensdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jaak Nouwen overleden

Dinsdag 8 juni 2021
Bocholt - Jaak Nouwen overledenVrijdag is Jaak Nouwen overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Mia Eerdekens. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Vanaf vandaag zal het vanaf brandcode geel, wanneer er een verhoogde kans is op brandgevaar, verboden zijn om een sigaret op te steken of vuur te maken in de Vlaamse natuur. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
Tot voor kort gold bij code geel enkel een verhoogde waakzaamheid, maar daar brengt minister Demir nu verandering in. Het verbod op vuur maken vanaf code geel geldt vanaf vandaag en werd verspreid naar de verschillende provinciegouverneurs. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Thoke Vandebosch overleden

Maandag 7 juni 2021
Bocholt - Thoke Vandebosch overledenIn het rusthuis in Achel is vrijdag Thoke Vandebosch overleden, de weduwe van Guillaume De Graef, die in 2013 stierf. Ze was 95 jaar en afkomstig van Bocholt. De afscheidsdienst en de urnebijzetting bij Guillaume in het urnegraf op het Boskerkhof in Hamont zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: morgen/dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Elza Douw overleden

Maandag 7 juni 2021
Bocholt - Elza Douw overledenIn Kaulille is vrijdag Elza Douw overleden, de echtgenote van Pierre Dejong. Zij was 90 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Bocholter strikt Azevedo

Zondag 6 juni 2021
Bocholt - Bocholter strikt AzevedoBocholter heeft de 29-jarige aanvaller Thomas Azevedo aangetrokken. Hij komt over van Patro Eisden.

Auto vat vuur na botsing

Zondag 6 juni 2021
Grensgevallen
Bocholt - Auto vat vuur na botsingVanochtend is een auto tegen een boom beland op de Houtsberg in Nederweert. De auto vloog vervolgens in brand. De bestuurder die bij het ongeval gewond raakte is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Eerst vaccinatie, dan vakantieHet callcenter van de vaccinatiecentra in Noord-Limburg krijgt regelmatig vragen over het verplaatsen van vaccinatiedata vanwege geplande vakantie. Maar het callcenter gaat daar niet op in, het heeft dus ook geen zin om hiervoor naar het callcenter te bellen.
Je kan met je vaccinatiecode wel beperkt zelf aanpassingen doen in de data. Denk eraan om deze wijzigingen binnen de 20 dagen na ontvangst van de uitnodiging te doen.
Wie niet op zijn tweede afspraak ingegaan is, kan in september aanspraak maken op een inhaalvaccinatie. Momenteel wordt deze regeling nog verder uitgewerkt.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi botsten gisterenvoormiddag rond 11.45 uur een 17-jarige scooterrijder en een auto. De scooterrijder raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.45 uur botsten een auto en een 53-jarige fietsster in de Opstraat in Bree. De fietsster werd daarbij gewond.
Ook dit jaar zijn er voor het invullen van je belastingbrief via de FOD Financiën enkel telefonische contacten mogelijk.  
Wie dit jaar geen papieren aangifte in de bus vond, zal er in principe geen krijgen en kan zijn aangifte online indienen of naar het contactcenter bellen om er alsnog één te ontvangen. Wie vorig jaar zijn aangifte online deed of zijn voorstel voor vereenvoudigde aangifte online raadpleegde, kreeg dit jaar geen papieren brief in de bus.
Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met zwervende wolven

Zondag 6 juni 2021
Vandaag gelezen
"In gebieden met uitsluitend onbereikbare schapen en ander vee of grootschalige akkergebieden valt voor een wolf weinig te halen en deze gebieden zal hij daarom vaak snel weer verlaten. Dat is anders als de aanwezige schapen helemaal niet beschermd zijn - zulk gemakkelijk voedsel kan een zwervende wolf verleiden om te blijven. Zo bezien hebben we een wat langer verblijf van een zwervende wolf in een onwenselijk gebied zelf in de hand." (Naturetoday.com)
Bocholt - Jonge reeën in het hoge grasZoomRond deze tijd van het jaar worden reekalfjes geboren. Voor de moeders breekt een drukke tijd aan. Helaas zijn er elk jaar ook dramatische verhalen van reeën die aangevallen worden door honden en van kalfjes die verstoten worden door hun moeder - je hond aanlijnen is steeds de boodschap... (Foto Jacky Vangeneugden)

Weert krijgt windpark

Zaterdag 5 juni 2021
Grensgevallen
De gemeente Weert krijgt een windpark bestaande uit drie windturbines. Gisteren is alvast het startsein gegeven voor het nieuwe project. Als alles volgens plan verloopt is de aanleg van het windpark begin volgend jaar klaar. De turbines moeten groene energie leveren.

Als de bank niet lenen wil

Vrijdag 4 juni 2021
Tribunaliteiten
Bocholt - Als de bank niet lenen wilWie een huis koopt, tekent meestal eerst een “compromis” of een zogenaamde voorlopige verkoopovereenkomst. Maar, weinig zaken zijn zo definitief als een voorlopige overeenkomst. Zo ondervond ook de koper waar het over gaat in een uitspraak van het hof van beroep van Gent. Hij kocht een huis voor 130.000 euro. Als hij geen lening kreeg van 130.000 euro aan een normaal tarief, mocht hij afzien van de uiteindelijke ondertekening van de notariële verkoopakte.
Binnen de afgesproken termijn liet (…) Het hele nieuwsbericht
De Kamer heeft gisteren in een resolutie unaniem haar steun uitgesproken voor de doortrekking van spoorlijn 19 Mol-Hamont naar het Nederlandse Weert. Volgens de volksvertegenwoordigers moeten daarover met de Nederlandse collega’s afspraken worden gemaakt om deze treinverbinding zo snel als mogelijk te realiseren. Ook de nodige middelen moeten worden voorzien, aldus de resolutie.

Minder warm, onweer mogelijk

Vrijdag 4 juni 2021
Weerbericht
Bocholt - Minder warm, onweer mogelijkNa een zwoele dag met onweersbuien maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht
Er komt dit jaar geen finale in het herenhandbal. Dat is vandaag bekendgemaakt door de handbalbond. Eerder deze week werd bekend dat de finale tussen HC Visé BM en Sezoens Achilles Bocholt, die zaterdag gespeeld zou worden, uitgesteld werd omwille van enkel coronabesmettingen bij Visé. Het lopende handbalseizoen met één week verlengen bleek volgens het paritair uitvoerend comité van de handbalbond niet haalbaar.
“We hebben meerdere opties bekeken”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht

Waag je kans!

Vrijdag 4 juni 2021
Bocholt - Waag je kans!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Ongeval op Bocholterweg

Donderdag 3 juni 2021
Grensgevallen
Bocholt - Ongeval op BocholterwegDeze namiddag rond 16.40 uur raakten een fietsster en een auto in een aanrijding betrokken op de Bocholterweg in Weert. De autobestuurder probeerde nog uit te wijken maar belandde met zijn voertuig in de gracht. De gewonde fietsster is naar het ziekenhuis gebracht.

Fiets jij naar het werk?

Donderdag 3 juni 2021
Bocholt - Fiets jij naar het werk?ZoomVan 14 en 18 juni is het de #fietsnaarhetwerk-week. Schrijf je nu in via deze link en fiets mee met deze toffe actie. 

Jaak Loos overleden

Donderdag 3 juni 2021
Bocholt - Jaak Loos overledenDinsdag is in Bocholt Jaak Loos overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Jozefien Vanbussel. Hij was 94 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kaulille.
Bocholt - 'Vakantiehuisje van Jürgen Conings ontdekt'Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Zaterdag geen handbalfinale

Woensdag 2 juni 2021
Handbalclub Visé BM is getroffen door een corona-uitbraak binnen het team. "De reglementen van de Final Six melden dat vanaf drie of meer positieve personen een wedstrijd, dus ook de finale, op vraag van het team kan uitgesteld worden. Met heel veel spijt, maar evenzeer met alle begrip voor de uitzonderlijke situatie die zich op het einde van het kampioenschap voordoet, zal de finale van de Final Six die zaterdag in Hasselt gespeeld zou worden dus niet doorgaan," zegt de Handbalbond. "Het Uitvoerend Comité van de KBHB komt morgen samen om te bepalen welke ontknoping er komt voor het handbalseizoen 2021-2022."
Bocholt - Bloemen in de wegberm (4): madeliefjesZoomHet madeliefje (Bellis perennis) kan tot 15 cm hoog worden. Er zijn twee hypothesen over de herkomst van de Nederlandse naam 'madeliefje'. De eerste is een samentrekking van het woord 'made', wat weide of hooiveld betekent (vgl. ook 'maaien'), en het woord 'lief', omdat men de bloem waarschijnlijk graag zag in het gras. De tweede hypothese geeft aan dat het woord mogelijk afkomstig is van maagde-lief, omdat het bloempje in verband gebracht werd met de maagd Maria.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Deurwaarder hardhandig aangepaktTwee maanden cel en een boete van 800 euro: dat is de straf die een vijftiger uit Bree kreeg omdat hij een deurwaarder hardhandig aanpakte. De feiten dateren van bijna twee jaar geleden. (PG)
Bocholt - Minder dan 10 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er zeven patiënten, waarvan drie op intensieve zorg, met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat is veel mindr dan pakweg een of twee maanden geleden, en het lijkt er dus op dat we de goeie kant opgaan, dank zij de anti-coronaverplichtingen die men zich oplegt en het stijgend aantal vaccinaties. Maar we moeten nog even volhouden!

Het wordt zomer

Dinsdag 1 juni 2021
Weerbericht
Bocholt - Het wordt zomerNiet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.
Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

'Lichtende nachtwolken'

Dinsdag 1 juni 2021
Vandaag gelezen
"Deze zomer lijkt het erop dat er meer lichtende nachtwolken voor kunnen komen dan in voorgaande jaren. Deze wolken worden door de zon beschenen terwijl het bij ons nacht is, waardoor het lijkt alsof ze licht geven aan de noordelijke horizon." (Jaco van Wezel, Weeronline.nl)
Bocholt - Bestuurder vlucht weg tijdens controleZoomPolitie CARMA voerde zondag van 14 tot 22 uur een verkeersactie uit op verschillende plaatsen in de zone. In totaal werden 41 voertuigen en 62 personen gecontroleerd. In Genk vluchtte een bestuurder weg van de controle. Na een lange achtervolging konden de bestuurder en zijn passagier gearresteerd worden in Hasselt. Tijdens de controle in Genk op de Sledderloweg trachtte rond 21 uur een voertuig de controle te ontvluchten. Twee inspecteurs met motor en een patrouille zetten meteen de achtervolging in. Tijdens zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 4.600 varkens in brand geblevenDeze namiddag rond 14 uur brak brand uit in een stal aan de Bloemerstraat in Nederweert. Zo'n 4.600 varkens zijn in de brand gebleven. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Wolf past menu aan

Dinsdag 1 juni 2021
Bocholt - Wolf past menu aanZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jeanne Stienaers overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Bocholt - Jeanne Stienaers overledenZaterdag is Jeanne Stienaers overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Pierre Custers. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Bocholt.

Lisa Vanbussel overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Bocholt - Lisa Vanbussel overledenVrijdag is Lisa Vanbussel overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Frans Wilms. Zij was 88 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Hasselt vinden plaats in intieme kring.

Mia Goijens overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Bocholt - Mia Goijens overledenZondag is Mia Goijens overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Jean Oris. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen