Het overige nieuws

Henri Beysen overleden

Maandag 31 mei 2021
Bocholt - Henri Beysen overledenVrijdag is Henri Beysen overleden, de partner van Sabrina Wuyts. Hij was 71 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Helchteren, vindt in intieme kring plaats.

Zomers zonnig

Maandag 31 mei 2021
Weerbericht
Bocholt - Zomers zonnigEen hogedrukgebied met kern over de Noordzee, nabij Schotland, stuurt droge landlucht vanuit het oosten naar onze streken. De zon domineert het hemelruim en de wolken zijn in de minderheid. Het kwik bereikt aangename waarden. Na het weekend verplaatst de kern van het hogedrukgebied zich naar Scandinavië en wordt de luchtstroming wat meer zuidelijk. Het wordt dan zomers warm.
Vandaag is, op een enkel stapelwolkje na, de zon alleenheerser aan het hemelruim. De oostenwind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 'Week van de Bij' is begonnenZoomIn Bokrijk is vandaag de "Week van de Bij" plechtig geopend door minister Zuhal Demir. Het gaat om een initiatief in samenwerking met de provincie Limburg. “Bijen zijn geen bijzaak in Vlaanderen," zei de minister. "Ze houden ons een spiegel voor over hoe we omgaan met ons ruimtegebruik, het evenwicht tussen beton en groen. Nergens beter om daar aandacht voor te vragen dan in de groene oase rond Bokrijk. Eén derde van het voedsel dat we eten bestaat enkel dankzij bestuiving. Al 62 (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in natuurgebieden

Zondag 30 mei 2021
Bocholt - Code geel in natuurgebiedenHet Agentschap Natuur en Bos heeft code geel afgekondigd voor de Limburgse natuurgebieden. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken, is de vegetatie momenteel erg droog en is het brandgevaar reëel. Daarom mag in de natuur geen vuur gemaakt worden of mogen wandelaars niet roken.
Bocholt - Drugsmeldpunt nu ook digitaalOp 17 april 2019 startte het parket Limburg het anoniem drugsmeldpunt op. De balans na twee jaar is uiterst positief te noemen. Het anoniem drugsmeldpunt Limburg is, door de steun van de burgers, een succes in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Maar liefst 28 positieve meldingen leidden tot de ontdekking van onder meer 5 druglabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch afval. Tijdens de afgelopen 2 jaren werden in Limburg in totaal 28 labo’s ontmanteld, 37 dumpingen opgeruimd en 228 cannabisplantages opgerold. Omwille van het succes van de anonieme meldingen, besliste het parket Limburg samen met haar partners om vanaf vandaag digitaal melden mogelijk te maken via deze link. De meldingen worden strikt anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Fietser en auto botsen

Zondag 30 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Kinrooi raakten deze voormiddag rond 11.30 uur een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree is gisterenavond rond 22 uur een auto op zijn dak beland. De bestuurder verloor de controle over het stuur ​tijdens een inhaalmanoeuvre en botste tegen een verlichtingspaal. Beide inzittenden, een 28-jarige man uit Peer en een 22-jarige vrouw uit Peer, raakten daarbij gewond

3.351 snelheidsovertredingen

Zaterdag 29 mei 2021
Grensgevallen
Bocholt - 3.351 snelheidsovertredingenDe trajectcontrole op de Kempenweg in Weert registreerde in het eerste kwartaal van dit jaar 3.351 snelheidsovertredingen. De snelheidscamera's zijn duidelijk zichtbaar opgesteld.
Puur natuur
Bocholt - Bloemen in de wegberm (3): klaprozenZoomEen klaproos (Papaver) houdt van bewerkte grond, zoals bermen die gemaaid worden en akkers. Als de bodem een tijdje met rust gelaten wordt, verdwijnt de klaproos weer. Twee soorten klaproos die bij ons veel voorkomen zijn bleke klaproos en gewone of grote klaproos. Bleke klaproos heeft lichte, meer oranje bloemen. Grote klaproos (foto) is intenser rood gekleurd. Klaprozen volgen de zon met hun bloem. ‘s Morgens staan ze naar het oosten, ‘s avonds naar het westen. (Foto Pierre Rutten) 
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Zoon krijgt 20.290 euro schadevergoedingEen zestiger uit Bree die zijn zoon met een slagersmes te lijf ging en in april 2019 vijf jaar celstraf onder voorwaarden kreeg moet zijn zoon 20.290 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank nu beslist. Aanvankelijk had de rechter een schadevergoeding van 3.500 euro toegestaan.
Bocholt - Meetfietser gaat fietspaden testenZoomIn het kader van het interprovinciale project “Fietsbarometer” is de provincie samen met de Fietsersbond gestart met het in kaart brengen van de kwaliteit van de Limburgse fietspaden. De Fietsersbond wierf een extra meetfietser aan die de analyse in Limburg zal voltooien. Concreet zal Niele Geypens - de Limburgse meetfietser - (centraal op de foto) de komende jaren zo’n 2000 km aan functionele fietspaden affietsen met een speciale fiets, om onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht

Tongeren - Bocholt: 26-26

Woensdag 26 mei 2021
Bocholt - Tongeren - Bocholt: 26-26In de kruisfinales van het handbal is de wedstrijd tussen Tongeren en Bocholt uitgedraaid op een 26-26 gelijkspel. De terugwedstrijd wordt zaterdag gespeeld. De uiteindelijke winnaar speelt de "grote" finale.
Bocholt - Meer startende bedrijven ondanks crisisZoomDe coronacrisis schrikt de Limburgse ondernemers niet af, zo blijkt uit de cijferanalyse van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. In het eerste kwartaal van 2021 schoten maar liefst 2.570 Limburgse ondernemers uit de startblokken. Dat is een stijging van 13,8% en 8,8% procent tegenover de eerdere recordjaren 2019 en 2020.  Uit de analyse van Voka blijkt dat de Limburgse starters tussen 2015 en 2020 maar liefst 41.358 jobs creëerden. Van de 47.000 startende ondernemingen die tussen 2015 en 2020 (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg is prachtig

Woensdag 26 mei 2021
Vandaag gelezen
"Limburg is prachtig en, u moet er eens op letten, vaak in het nieuws. Vorige week de spoorloze militair. Afgelopen weekend werd Genk bijna voetbalkam­pioen. En maandag verloor een renner de Ronde van Limburg door op 500 meter van de finish fout te rijden.
Wedden dat Bob Dylan een tante had die in Limburg opgroeide?"
(Rik Van Puymbroeck in De Tijd)

Daar staat ie

Dinsdag 25 mei 2021
Bocholt - Daar staat ieZoomDeze NASA-foto toont de Marsjeep "Curiosity" die in augustus 2012 door de NASA werd gelanceerd en op de planeet Mars werd gedeponeerd in de 154 km brede Gale-krater. De missie, bedoeld om vast te stellen of het gebied ooit microbieel leven heeft gekend, heeft een positief resultaat opgeleverd: de waarnemingen van de robot op zes wielen hebben aangetoond dat Gale in het verre verleden lange tijd een potentieel bewoonbaar meer- en stroomsysteem heeft gekend. In september 2014 bereikte Curiosity de uitlopers (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Ondertussen, in het Nat. Park Hoge Kempen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Bloemen in de wegberm (2)

Dinsdag 25 mei 2021
Bocholt - Bloemen in de wegberm (2)ZoomEen paardenbloem (Taraxacum officinale). Je vindt ze minder in de wegberm dan langs paden. Paardenbloemen hebben een rozet met grote veerdelige bladeren, een onvertakte bladloze stengel en een bloemhoofdje, met daarop honderden lintbloemen. Het zijn planten met wit melksap. De vruchten worden na rijping aan witte uit haren bestaande 'parachuutjes' verspreid. Deze haren noemen we pappus. De naam paardenbloem heeft te maken met de voorkeur die paarden hebben voor deze plant. Ook konijnen (…) Het hele nieuwsbericht

Brandweer bevrijdt zwaluw

Dinsdag 25 mei 2021
Grensgevallen
Bocholt - Brandweer bevrijdt zwaluwDeze namiddag heeft de brandweer een zwaluw bevrijd in Nederweert. Het vogeltje zat vast onder de nok van het dak van een woning.

Theo Jans overleden

Dinsdag 25 mei 2021
Bocholt - Theo Jans overledenZaterdag is Theo Jans overleden, de echtgenoot van Paula Hertogs. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.

Rik Goijens overleden

Dinsdag 25 mei 2021
Bocholt - Rik Goijens overledenZaterdag is Rik Goijens overleden, de echtgenoot van Christiane Brauwers. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Bocholt.

Léne Snoeks overleden

Maandag 24 mei 2021
Bocholt - Léne Snoeks overledenIn WZC Ter Meeuwen is vrijdag Lène Snoeks overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Henri Voets. Zij was 88 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats.
Bocholt - Het is te koud voor de tijd van het jaarZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Federaal procureur Frédéric Van Leeuw heeft in de nieuwsuitzendingen van VRT en VTM vanavond Jürgen Conings, de zwaarbewapende militair die al sinds dinsdag gezocht wordt, opgeroepen om contact op te nemen "met iemand die hij vertrouwt". De procureur wees erop dat de afgelopen dagen bij de zoektocht geen slachtoffers gevallen zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi botsten vrijdagavond rond 17.30 uur een auto en een 43-jarige bromfietsster uit Maaseik. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Bocholt - Nationaal defilé in het Nationaal Park...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In het asielzoekerscentrum in Budel is gisteravond een 22-jarige man gewond geraakt. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. Een 36-jarige verdachte is opgepakt. Hij zou het slachtoffer met een mes gestoken hebben. Volgens de politie ging een ruzie aan het incident vooraf. Het is onduidelijk wat de aanleiding daarvoor was.
Weerbericht
Bocholt - Te koud voor de tijd van het jaarIn april waren de maxima meestal onder de normale temperaturen en ook mei lijkt af te stevenen op een te koude maand. De temperaturen blijven nog aan de koude kant en echt warm weer zit er voorlopig niet aan te komen. Bovendien zorgen depressies en storingen voor erg wisselvallig weer met geregeld buien of perioden van regen. Tussendoor zijn er wel wat drogere momenten. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt het droger te worden en iets warmer.
Vandaag is het bedroevend gesteld met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra groeide van 6.248 in 2011 tot 9.352 in 2020. In 2021 ligt de capaciteit dan opeens weer lager dan het jaar ervoor: 9.207 woongelegenheden. Tussen 2011 en 2021 groeide de capaciteit van het aantal woongelegenheden in woonzorgcentra in Limburg met 47,4%, in Vlaanderen slechts met 22,1%. (Bron: provincie Limburg).

Nationaal Park terug open

Zaterdag 22 mei 2021
Bocholt - Nationaal Park terug openZoomNa overleg met het Nationaal Crisiscentrum en het federaal parket heeft de gouverneur beslist om het Nationaal Park Hoge Kempen opnieuw open te stellen voor het publiek. De intensieve zoekacties in het park zijn afgerond, het is dan ook niet langer noodzakelijk om het park te sluiten voor het publiek. Aan wandelaars in het park wordt gevraagd om verdachte elementen onmiddellijk te melden bij de politie. De gouverneur wenst alle omwonenden te bedanken voor hun begrip en medewerking.

Louis Cardinaels overleden

Zaterdag 22 mei 2021
Bocholt - Louis Cardinaels overledenWoensdag is Louis Cardinaels overleden, de echtgenoot van Mia Dejong. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Dragen van mondmasker helpt echtIn een omgeving of ruimte met een lage virusconcentratie kan correct gebruik van een eenvoudig chirurgisch mondmasker het reproductiegetal al duidelijk verlagen. In een omgeving waar meer virusdeeltjes rondwaren, zoals in ziekenhuizen of slecht geventileerde binnenruimten, is een simpel mondkapje volgens de onderzoekers niet genoeg. Daar is betere bescherming nodig, zoals een FFP2- of N95-masker. Dat concluderen wetenschappers van het Duitse Max Planck Instituut en het universitair ziekenhuis Charité in Berlijn na een uitgebreid onderzoek. Daarin stelden ze ook vast dat er in gebieden waar consequent een mondmasker gedragen wordt minder coronabesmettingen zijn.

Bloemen in de wegberm (1)

Vrijdag 21 mei 2021
Bocholt - Bloemen in de wegberm (1)ZoomDit is de Grote Muur of de Stellaria Holostea L. Josh Vandijck fotografeerde de bloem in Peer.
Toerisme
Bocholt - Op virtuele reis in het Romeinse TongerenZoomIn Tongeren is een nieuw toeristisch project gelanceerd: "Per Pedes". De nieuwe virtuele stadswandeling neemt wandelaars mee langs een gedeelte van de belangrijkste heirbaan die de Noordzee verbond met de Rijn. Deze weg, die ook via Tongeren liep, vergemakkelijkte zowel handel als het transport van troepen en bevoorrading naar de Rijngrens. Wij kennen haar vandaag als de Via Belgica
De Per Pedes-wandelapp begeleidt wandelaars interactief vanaf het toeristisch infopunt naar (…) Het hele nieuwsbericht
Op virtuele reis in het Romeinse TongerenOp virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Op virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Zoom

Ten strijde tegen zwerfvuil

Vrijdag 21 mei 2021
Bocholt - Ten strijde tegen zwerfvuilZoomWie voortaan de straten in Vlaanderen vervuilt, heeft een grotere kans op een boete dan ooit tevoren. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stelt vanaf deze zomer én op kosten van de verpakkingssector 30 extra handhavers aan die zich uitsluitend bezig houden met het controleren op zwerfvuil. Daarnaast krijgen 273 bestaande handhavers van de Vlaamse overheid de bevoegdheid om GAS-boetes uit te schrijven voor zwerfvuil, aangezien dat tot nu niet kon. Het gaat onder meer om bos- en parkwachters en inspecteurs van de VLM en VMM. Nieuw is dat ook werkgestraften voortaan een grotere kans maken om in geschakeld te worden voor zwerfvuilprojecten. De OVAM en Mooimakers slaan daarvoor de handen in elkaar met de Justitiehuizen. “De tijd van vooral sensibiliseren is gedaan. Wie koppig blijft sluikstorten, moet dit in zijn portemonnee voelen. De pakkans vergroten is daarvoor de enige manier”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.
Bocholt - Aantal personen met antistoffen stijgtSciensano volgt de evolutie van de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus bij verschillende populaties, meer bepaald bij gezondheidswerkers, schoolkinderen en -personeel en bij de algemene Belgische bevolking. De meest recente resultaten wijzen op een stijging van het aantal mensen met antistoffen in al deze groepen. Bij de algemene bevolking, scholieren en schoolpersoneel vonden we in de periode februari-april 2021 gelijkaardige percentages: ongeveer 1 op 4 à 5 personen heeft al antistoffen. Bij de gezondheidswerkers is de impact van de vaccinatie duidelijk zichtbaar.

Brand in garage

Donderdag 20 mei 2021
Grensgevallen
Bocholt - Brand in garageAan de Kastanjestraat in Nederweert ontstond gisterenavond brand in een garage. De brand sloeg over naar een andere garage. Volgens de brandweer ontstond de brand bij een sauna die in de garage staat.

Bouwen wordt duurder

Donderdag 20 mei 2021
Bocholt - Bouwen wordt duurderZoomDe prijsindex van bouwmaterialen is sinds november vorig jaar gestegen met 4,3%. Op jaarbasis is dit een stijging met 13%. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelt vast dat deze prijsstijging ongezien is en bovendien vele malen groter is dan de consumptieprijsindex. Deze laatste steeg in dezelfde periode met minder dan 1%. (Bron: Bouwkroniek)
De klopjacht op de zwaarbewapende beroepsmilitair Jürgen Conings heeft voorlopig nog niets opgeleverd. Rond 9 uur vanmorgen reden opnieuw heel wat legervoertuigen aan. Voor het eerst wordt ook beroep gedaan op politiepaarden. Het parket gaat ervan uit dat Conings zich verschanst heeft en dus nog in leven is. Zijn teruggevonden wagen toont aan hoe gevaarlijk deze operatie is: met een granaat en draden had Conings een val gemaakt voor wie het voertuig zou openen. Ondertussen staan de speciale eenheden (…) Het hele nieuwsbericht

Waar zit Jürgen?

Donderdag 20 mei 2021
Bocholt - Waar zit Jürgen?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Nationaal Park Hoge Kempen geslotenZoomDoor de actuele dreiging wordt het Nationaal Park Hoge Kempen uit voorzorg afgesloten voor het publiek. Het is verboden om je in het park te begeven. Ben je in de buurt? Volg de aanwijzingen van de politie op.
Bocholt - Deep Fake filmpje voor Rode DuivelsZoomRaymond Goethals en Guy Thijs komen terug tot leven dankzij dit filmpje gemaakt op basis van Deep Fake. Chris Ume uit Paal is een specialist en maakte dit filmpje voor de Rode Duivels. In het filmpje is ook te zien hoe Deep Fake werkt.
Bocholt - Opsporingsbericht Jurgen ConingsZoomDe Federale Politie verspreidt het volgend opsporingsbericht: Op maandag 17 mei 2021 's morgens verliet de 46-jarige Jurgen Conings zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij begaf zich nog naar zijn werk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Zijn voertuig werd op 18 mei 2021 omstreeks 18u teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As. Jurgen Conings is ongeveer 1m80 lang en is gespierd. Hij is kaal en heeft verscheidene tattoos, onder meer op zijn bovenarmen. Op het (…) Het hele nieuwsbericht

Te koud en wisselvallig

Dinsdag 18 mei 2021
Weerbericht
Bocholt - Te koud en wisselvalligDepressies blijven het weerbeeld in onze streken bepalen en met een westelijke luchtstroming wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperaturen zijn ondermaats voor de maand mei en de neerslagkansen zijn zowel op korte als lange termijn hoog. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er ook ruimte voor wat zon, maar er gaat geen dag voorbij of er valt wel een regenbui. Pas halfweg volgende week is er enig teken van beterschap met hogere temperaturen en wat meer zon.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvluchten, zei u?

Dinsdag 18 mei 2021
In de maand mei zijn er enkele verschuivingen in de nachtvluchten vanop de vliegbasis van Kleine-Brogel.
Morgen/woensdag zullen er extra nachtvluchten uitgevoerd worden ter vervanging van de trainingen die in maart niet plaatsgevonden hebben omwille van een inspectie. 
Er zijn geen nachtvluchten op Pinkstermaandag, wel volgende week dinsdag en woensdag (25 en 26 mei).

Weg met vrachtwagen

Dinsdag 18 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een bedrijfsterrein op het Industrieterrein Kanaal-Noord in Bree is een vrachtwagen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
24 procent van de Limburgers is 65-plusser. 30 procent is tussen de 45 en de 65 jaar, 22 procent tussen 25 en 45 jaar, 11 procent tussen 15 en 25 jaar en 13 procent tussen 0 en 15 jaar. (Bron: provincie Limburg)

Pieter Vandebroek overleden

Dinsdag 18 mei 2021
Bocholt - Pieter Vandebroek overledenZaterdag is Pieter Vandebroek overleden, de weduwnaar van Maria Poelmans. Hij was 94 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Slimme schoen voor blinden

Maandag 17 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Computerwetenschappers van de TU Graz (Oostenrijk) hebben een beeldherkenningssysteem voor een schoen ontwikkeld dat blinden en slechtzienden waarschuwt voor obstakels. Je kijkt als het ware met je tenen. Deze slimme schoen helpt blinden en slechtzienden veilig over straat te lopen, meldt de Eindhovense website innovationorigins.com.

Gezamenlijke controleactie

Maandag 17 mei 2021
De politiezone zones Carma en Kempenland hebben vrijdag een gezamenlijke controleactie gehouden. Beide politiezones voerden aan enkele grenspunten statische en dynamische controles uit. De actie was voornamelijk gericht op gerechtelijke aspecten, maar ook verkeersgerelateerde zaken en de coronamaatregelen werden gecontroleerd. Politie CARMA stelde in totaal 15 overtredingen vast. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs en mocht zijn rijbewijs al meteen voor 15 dagen inleveren. Zeven (…) Het hele nieuwsbericht

Betsy Bloemen overleden

Maandag 17 mei 2021
Bocholt - Betsy Bloemen overledenVrijdag is Betsy Bloemen overleden, de echtgenote van Leo Bas. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Kaulille.
Bocholt - Weer contactonderwijs voor 2de en 3de graadVanaf morgen mag er weer voltijds contactonderwijs gegeven worden in de tweede en derde graad van de scholen in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt. Vorige maandag bleek dat niet mogelijk vanwege de coronacrisis. “Door de ingaande versoepelingen rond de Covid-19 maatregelen en de extra inspanningen die de afgelopen tijd zijn geleverd, is er beslist om het advies rond het voltijds opstarten niet te verlengen”, aldus de Eerstelijnszone Noord-Limburg. Wel wordt het belang van de extra inspanningen benadrukt die in overleg met de preventieadviseur moeten blijven geleverd worden.

Tractor gestolen

Zondag 16 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een schuur aan de Kempstraat in Bree is een tractor gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.

Code geel: onweer

Zondag 16 mei 2021
Bocholt - Code geel: onweer Het KMI waarschuwt met code geel voor deze namiddag: "Deze namiddag en tijdelijk vanavond wordt de atmosfeer opnieuw onstabiel waardoor felle buien tot ontwikkeling komen met lokaal onweer. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 l/m² op 1 uur tijd vallen. Ook hagel en felle windstoten zijn plaatselijk mogelijk".

Chris Thijssing overleden

Zondag 16 mei 2021
Bocholt - Chris Thijssing overledenGisteren is in Bocholt Chris Thijssing overleden, de echtgenoot van Madeleine Jaeken. Hij was 78 jaar en afkomstig van Overpelt. De afscheidsplechtigheid en de begraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Schriftelijk condoleren: fam. Thijssing-Jaeken, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.
Grensgevallen
Bocholt - Twee gestolen auto's in beslag genomenDe Nederlandse politie heeft vandaag twee gestolen voertuigen in beslag genomen en de inzittenden gearresteerd. Eén arrestatie gebeurde in Someren, de andere in het bosgebied ter hoogte van de Geuzendijk tussen Budel en Weert. 

Bocholt klopt Sporting Pelt

Zaterdag 15 mei 2021
In het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond Sporting Pelt verslagen met 35-28. Bij de rust was het al 20-11. In de minicompetitie gaat Bocholt nu de kruisfinales spelen tegen Tongeren.

Wizz Air gaat op Rome vliegen

Zaterdag 15 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
De lagekostenmaatschappij Wizz Air vliegt vanaf 2 juli vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Italiaanse hoofdstad. Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag wordt gevlogen op Rome-Fiumicino, de grootste luchthaven van Italië. Het is na Milaan de tweede Italiaanse bestemming van Wizz Air vanuit Eindhoven Airport. Daarmee komt het totale aantal WIZZ-lijndiensten vanuit de Noord-Brabantse luchthaven op 30.

'Groeizaam' weer

Zaterdag 15 mei 2021
Weerbericht
Bocholt - 'Groeizaam' weerNeen, wij mensen worden er niet echt blij van, maar de fauna en flora zijn wel in hun nopjes. Regenbuien afgewisseld met zonneschijn, het kan niet beter om alles te laten groeien. Er komt voorlopig nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Met een op gang komende zonale stroming blijft het de volgende dagen aanhouden. Bovendien zijn ook de temperaturen aan de lage kant.
Vandaag is het al vlug zwaarbewolkt en valt er periodiek regen of zijn er buien. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomDe verkoop van duurzame personenwagens in Limburg is vorig jaar verdubbeld. In 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019.  Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk jaar. In totaal werden vorig jaar in Limburg 28.823 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dit zijn er 18,5% minder dan het jaar voordien. Het aantal ingeschreven hybride personenwagens (benzine en diesel) in Limburg steeg op een jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Hondje uit dakgoot bevrijd

Vrijdag 14 mei 2021
Grensgevallen
Bocholt - Hondje uit dakgoot bevrijdAan de Maaspoort in Weert heeft de politie vandaag een hondje uit een dakgoot gehaald. Hoe het diertje erin was geraakt, is niet geweten. De eigenaar van het hondje wordt opgespoord.

Laptop uit auto gestolen

Vrijdag 14 mei 2021
Gisterenavond is onder meer een laptop en een trui gestolen uit de auto van een vrouw uit Bocholt. Dat gebeurde in Leuven.

Handbal: Bocholt klopt Hasselt

Donderdag 13 mei 2021
In het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond de wedstrijd tegen Initia Hasselt gewonnen met 24-34. De ruststand was 13-19. Nu zaterdag om 20.15u speelt Bocholt thuis de topper tegen Sporting Pelt.
Uit een woning op de Watering is een tv en een geluidsinstallatie gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Wisselvallig met buien

Donderdag 13 mei 2021
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig met buienDepressionaire invloeden over de lage landen zorgen bij ons voor erg wisselvallig weer met vrij hoge neerslagkansen. De temperaturen liggen daarbij net iets onder de normale waarden. De volgende dagen komt er een zonale stroming te staan. Daarbij trekken storingen geregeld van west naar oost over onze streken. Er komt voorlopig nog geen einde aan het wisselvallige en iets te koele weer.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. De wolken nemen echter al vlug toe en dan komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Boonen overleden

Woensdag 12 mei 2021
Bocholt - Rina Boonen overledenVrijdag is Rina Boonen overleden, de weduwe van Pierre Haveneers. Ze zou op 31 mei 93 jaar zijn geworden en was afkomstig van Bocholt. De crematie en het afscheid vonden plaats in besloten kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Week van de Groeilamp

Woensdag 12 mei 2021
Bocholt - Week van de GroeilampZoomKomende zondag start de Week van de Groeilamp, een Vlaamse actie om opvoeding extra in de belangstelling te plaatsen. De Opvoedingswinkel Noord-Limburg heeft naar aanleiding daarvan een regionale actie georganiseerd (Pelt, Lommel, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree, Peer en Oudsbergen), waarbij inwoners via een inschuifsjabloon iemand die voor hen belangrijk is in de spotlights kunnen zetten. Daarnaast zijn er ook 'fysieke fotokaders' (foto onder) die vrijdag in Pelt, Peer en Lommel geplaatst zullen worden. Via Facebook wordt er een wedstrijd georganiseerd om een weekendje weg te winnen.
Week van de Groeilamp
Zoom

Verdronken ree in kanaal

Woensdag 12 mei 2021
Grensgevallen
Bocholt - Verdronken ree in kanaalDe brandweer heeft een verdronken ree uit de Zuid-Willemsvaart in Weert gehaald. Het is al de vierde keer dat de brandweer in enkele weken tijd moet uitrukken voor een ree te water.

Vaten met olie gedumpt

Woensdag 12 mei 2021
In Ospel (Nederweert) hebben onbekenden vijf grote vaten met afgewerkte olie gedumpt op een zandweg. De vaten werden deze voormiddag aangetroffen. De gemeente heeft ze laten opruimen.

Vuurwerk in woning gegooid

Woensdag 12 mei 2021
Grensgevallen
Bocholt - Vuurwerk in woning gegooid
Onbekenden hebben vanochtend via de brievenbus vuurwerk in een woning gegooid aan de Heuvelweg in Weert. Daardoor ontstond er felle rookontwikkeling in het huis en barstten er  enkele ruiten.

App ObsIdentify vernieuwd

Woensdag 12 mei 2021
Bocholt - App ObsIdentify vernieuwdZoomVandaag lanceert Waarneming.nl de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Welke vlinder zit daar? Welke plant is dat? Maak een foto met je smartphone en ObsIdentify geeft je het antwoord. De app herkent 22.303 soorten wilde dieren en planten.  Op de foto een rozemarijngoudhaantje. Meer info (Foto Frido Van Hertum)

Pater Paul Eerlings overleden

Woensdag 12 mei 2021
Bocholt - Pater Paul Eerlings overledenOp 7 mei overleed onverwacht pater Paul Eerlings van de congregatie der H. Harten. Hij was 80 jaar en afkomstig van Kaulille. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de OLV-kerk in Aarschot. Zijn as zal verstrooid worden op de strooiweide van crematorium Hofheide in Nieuwrode.

Jeanny Teppers overleden

Woensdag 12 mei 2021
Bocholt - Jeanny Teppers overledenMaandag is in Kinrooi Jeanny Teppers overleden, de echtgenote van Piet Verstraeten. Zij was 70 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid heeft in besloten familiekring plaats.
Bocholt - Weer vooruitzichten voor kermissenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Vanochtend zijn twaalf vaten, vermoedelijk met drugsafval, aangetroffen in Altweerterheide in Weert. Eén van de vaten lekte.
Bocholt - Ondertussen, in Sint-Truiden...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Jaak Brenkers overleden

Dinsdag 11 mei 2021
Bocholt - Jaak Brenkers overledenZaterdag is Jaak Brenkers overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne begraven wordt op de begraafplaats van Bocholt.

Swake Vanderbiesen overleden

Maandag 10 mei 2021
Bocholt - Swake Vanderbiesen overleden
Vrijdag overleed Swake Vanderbiesen, de weduwnaar van Virginia Govers. Hij was 73 jaar, afkomstig uit Leopoldsburg en woonde in Bocholt. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Peer waarna hij begeleid wordt naar zijn laatste rustplaats bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Peer-Centrum.
Grensgevallen
Bocholt - Plein afgesloten door lekkende LPG-tankIn Weert is het Collegeplein gisterennamiddag geruime tijd afgesloten geweest als gevolg van een lekkende LPG-tank van een auto. Hoe het kwam dat de tank lekte, is niet geweten. De brandweer heeft de tank veilig laten leeglopen.
Bocholt - Meer toeristen naar LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bocholt - 'Iedereen 1000' voor Kom op tegen KankerZoomVanaf morgen tot 16 mei organiseert Kom Op Tegen Kanker Iedereen1000, een coronaveilig alternatief voor de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker. Het doel is 2 miljoen euro te verzamelen voor kankeronderzoek. Voor deze actie werden 8 fietslussen van 125 km uitgestippeld door Flanders Classics. Voor elke lus werd een meter of peter gevraagd. Voor de fietslus Limburg Noord is dat Joke Emmers geworden. Omdat ze zelf niet zo'n geoefend fietser is en ze natuurlijk wel die 1000 km (of meer) en liefst een mooi (…) Het hele nieuwsbericht
De meeste wolven die in België en Nederland verschijnen stammen af van wolvenpopulaties uit Oost-Polen en de Baltische staten. En als het een beetje meezit, eten de wolven alle everzwijnen op, zodat we ook van die plaag verlost zijn. Lees dit mooie verhaal bij Nature Today.

Terrassen anno 2021

Zondag 9 mei 2021
Bocholt - Terrassen anno 2021Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Wouter Cuyvers uit Bocholt heeft de besloten vennootschap De Lechten opgericht met zetel aan de Oudeweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering en consultancy en management van vennootschappen, verenigingen, internationale instellingen en ondernemingen.

Eén dode bij botsing

Zaterdag 8 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Breeërsteenweg en de Keunenstraat in Kinrooi. Daarbij is een 82-jarige vrouw uit Kinrooi omgekomen,. Een 80-jarige man en een 79-jarige vrouw, beiden uit Kinrooi, zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

Truke Hertogs overleden

Zaterdag 8 mei 2021
Bocholt - Truke Hertogs overledenOp 1 mei overleed Truke Hertogs, de weduwe van de in 1977 overleden Jan Eerdekens. Zij was 99 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Mia Jansen overleden

Zaterdag 8 mei 2021
Bocholt - Mia Jansen overledenWoensdag is Mia Jansen overleden, de echtgenote van Leo Boonen. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Reppel.
Bocholt - Mijn coronaverhaal, dat wil jij niet meemaken!ZoomWie straks een terras opzoekt, vrienden ontmoet of met z’n tienen van de openlucht geniet, denkt best eerst even aan één van de coronaverhalen uit Noord-Limburg die de Eerstelijnszone vandaag gelanceerd heeft. Door het verhaal te vertellen van mensen die dicht bij de inwoners staan, wil men de impact van een besmetting heel concreet maken. “Het is geen ver-van-mijn-bedshow, het kan mij ook overkomen.” Zo wil men de inwoners blijven aansporen om zich aan de regels te (…) Het hele nieuwsbericht
Mijn coronaverhaal, dat wil jij niet meemaken!
Zoom

Josée Coppens overleden

Vrijdag 7 mei 2021
Bocholt - Josée Coppens overledenIn het Jessa Ziekenhuis is gisteren Josée Coppens overleden, de weduwe van Giel Nijs. Ze was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in Kaulille plaats in besloten kring. De urn wordt vervolgens bijgezet bij Giel op de begraafplaats van Kaulille. Online condoleren kan via www.begrafenuissencreemers.be.
Bocholt - Vang eens een vis voor de arendZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is op zoek naar grote vissen om zijn zeearenden te voederen. De vogels eten graag vis, geen visfilet van de visboer maar volledige vissen. En die mogen best groot zijn, minstens 30 cm, maar liefst nog groter. Met zijn oproep mikt het Natuurhulpcentrum dan ook in de eerste plaats op vissers: ze kunnen helpen met stevige karpers, forellen, zalmen, kabeljauwen,... "Het gaat om grote vogels die veel voedsel nodig hebben. Ze zitten hier al enkele jaren na een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
In de Zuid-Willemsvaart in Weert, kort bij de Belgische grens, is vandaag een ree verdronken. In april werden er ook al twee dode reeën uit het kanaal gehaald.

Nieuwe vennootschap: Vrolite

Donderdag 6 mei 2021
Dries Vrolix en Caroline Charité, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Vrolite opgericht met zetel aan de Spilstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de kleinhandel in allerlei producten per postorder, verhuur en lease van sport- en recreatieartikelen en verkoop van voeding en drank.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is een fietser gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden in de Bedrijfsweg in Bree. Het slachtoffer is een 16-jarige uit Oudsbergen.
Bocholt - Uitbreiding Mariaziekenhuis en MS RevaZoomIn het kader van de nieuwe investeringen in de Vlaamse ziekenhuisinfrastructuur heeft de Vlaamse regering de financiering van twee belangrijke investeringsprojecten van Noorderhart in Pelt principieel goedgekeurd.
Het eerste project betreft de bouw van het nieuwe Revalidatie en MS Centrum op de site van het Mariaziekenhuis in Pelt. Het tweede project handelt over de bouw van een nieuw chirurgisch dagziekenhuis. Beide projecten worden gerealiseerd aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree botsten gisterennamiddag rond 15.20 uur een auto en een 52-jarige fietser uit Dilsen-Stokkem. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst," zegt hij. Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"
Bocholt - Bocholter trekt flankaanvaller aanBocholter heeft een flankaanvaller aangetrokken: Siebe Paesen. Hij is 20 jaar en komt over van Patro Eisden. Paesen tekende een contract van twee jaar.
Bocholt - Wisselvallig richting zonnig weekendIn het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Minder vrijwilligers door coronaZoomDe Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Tractor verliest deur

Maandag 3 mei 2021
Grensgevallen
Vanmiddag verloor een tractor een deur in de Hoofstraat in Nederweert. De deur vloog tegen een passerende auto,die daarbij schade opliep.

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Bocholt - Test-evenement La Boum 2...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Bocholt - Noëlla is weer drachtigZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Minister Peeters lanceert fietscampagneZoomVia een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.

Smeulend kampvuur geblust

Zondag 2 mei 2021
Grensgevallen
Bocholt - Smeulend kampvuur geblustDeze voormiddag heeft de brandweer een smeulend kampvuur geblust aan de Maarheezerhuttendijk in Weert. De spuitgasten troffen er vier lege bakken bier aan.
Bocholt - Schrijver Pieter Aspe overledenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Bocholt - Zonnig en meestal droogStoringen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Zeven auto's in kettingbotsing betrokkenOp de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert raakten gisterennamiddag zeven auto's in een kettingbotsing betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen. Het ongeval leidde tot nagenoeg een uur vertraging voor de weggebruikers.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen