Het overige nieuws

Bocholt - Handbal: Bocholt verliest van ViséIn de play-offs van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond nipt verloren van Visé. Eindstand: 29-30. Bij de rust was de stand 16-18. Volgende week speelt Bocholt tegen Sporting Pelt, dat eerder ook al verloor van Visé.

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Bocholt - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Bocholt - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Bocholt - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!

En toch is het weer lente!

Zaterdag 30 april 2022
Chel mag het zeggen
Bocholt - En toch is het weer lente!En toch is het weer lente! Als dit stukje verschijnt, is het al een tijdje zo ver: lente! En over dit jaargetijde wou ik het even hebben. Maar wie geurende bloemetjes en zoemende bijtjes verwacht, zal van een kale kermis thuiskomen.
Is het je al opgevallen dat, naarmate de temperatuur onherroepelijk stijgt, mensen steeds meer belang gaan hechten aan materiële dingen, aan bezit ook dus. En dat het ook wel iets met hormonen te maken heeft, is evident. Vrouwen krijgen dezer dagen de blijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Wouter Scheelen T2 bij BocholterDe 36-jarige Wouter Scheelen stopt met voetballen en wordt T2 van Bocholter VV. Voor hij bij Bocholter terechtkwam speelde hij onder meer voor Westerlo, OHL en Fortuna Sittard.
Bocholt - Materniteit Noorderhartziekenhuis vernieuwdZoomZe heet Lente en ze slaapt als eerste baby in een nieuwe kamer op de materniteit van het Noorderhart Mariaziekenhuis. Vandaag werden zowel Lente, haar fiere ouders en de nieuwe kamer aan de pers gepresenteerd. Want de afdeling materniteit en neonatologie krijgt na 17 jaar een nieuw jasje. De eerste vier patiëntenkamers zijn volledig afgewerkt en kunnen nu in gebruik genomen worden.
De ouders van Lente, Katrien en Simon, zijn blij dat zij de primeur hebben gekregen om een (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Lillerbaan reed gisterenavond rond 19.20 uur een 24-jarige fietser uit de gemeente tegen een stilstaande auto. Hij raakte daarbij gewond.

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Man (21) gewond bij botsing

Donderdag 28 april 2022
In de Kapelstraat in Bocholt botsten vanmiddag rond 13 uur een bromfietser en een fietser. Een 21-jarige man uit Oudsbergen is daarbij gewond geraakt.

Damesvoetbal: Louwel - Bocholt 1-4

Donderdag 28 april 2022
In het damesvoetbal heef Louwel thuis van Bocholt verloren met 1-4. Voor Louwel scoorde Corstjens, voor Bocholt Vanbriel (2), Loos en Van Moorsel.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Bocholt - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Bocholt - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Minderjarig meisje gewond

Woensdag 27 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.50 uur botsten een auto en een scooter op het Dorpsplein in Kinrooi. Een minderjarig meisje uit Kinrooi raakte daarbij gewond.
Bocholt - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Bocholt - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom

Bestelwagen en auto botsen

Dinsdag 26 april 2022
Grensgevallen
Op de Eindhovenseweg in Weert raakten deze namiddag een bestelwagen en een auto in een aanrijding betrokken. De betrokken bestuurders werden medisch onderzocht door het ambulancerpersoneel. Beide voertuigen liepen zware averij op en werden afgesleept door een berger.

Gitta Peuskens overleden

Dinsdag 26 april 2022
Bocholt - Gitta Peuskens overledenIn WZC Toermalien in Genk is op 22 april Gitta Peuskens overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Emiel Goris. Zij was 84 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat in Genk.
De Eerstelijnszone Noord-Limburg organiseert morgen haar eerste Trefdag, exclusief voor zorg- en welzijnsprofessionals binnen haar regio. De Trefdag vindt plaats in GC De Kroon in Bocholt. Deelnemers zijn na inschrijving vanaf 14.00 uur welkom voor een goed gevuld dagprogramma. De Trefdag staat volledig in het teken van toegankelijke zorg, een thema dat sterk leeft binnen de eerstelijnszone.
In de commissie Financiën van de Kamer werd vorige week een resolutie i.v.m. het thuiswerk van grensarbeiders goedgekeurd. Die was ingediend door Kamerlid Steven Matheï (CD&V). In de resolutie wordt de regering opgeroepen om ook grensarbeiders de kans te geven om meer thuis te werken. “Vele Limburgse grensarbeiders die willen thuiswerken, dreigen fiscaal benadeeld te worden. We ijveren voor een structurele oplossing en hebben de problematiek met deze resolutie op de politieke (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Brebels overleden

Dinsdag 26 april 2022
Bocholt - Rik Brebels overledenOp 24 april is Rik Brebels overleden, de echtgenoot van Annie Somers. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Donkstraat en de Itterstraat in Kinrooi botsten gisterennamiddag rond 17.15 uur twee fietssters en een bromfietser. Twee vrouwen van 66 en 72 jaar en een minderjarige jongen uit Kinrooi raakten daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Werken op E314 richting NederlandHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 6 mei gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. De ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.
De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er wordt daardoor filevorming verwacht. Richting Nederland zijn de op- en afrit Maasmechelen en de parking Boorsem slechts beperkt beschikbaar tijdens deze werken. Na de zomer wordt dezelfde zone rijrichting Lummen vernieuwd.
Grensgevallen
Jan en Hubert Van Eyck, die, naar algemeen wordt aangenomen, aan het eind van de 14de eeuw geboren werden in Maaseik en onder meer het wereldberoemde Lam Gods schilderden, waren in werkelijkheid afkomstig van Bergeijk. Dat beweert de Nederlandse historicus dr. Lucas Van Dijck, die na jarenlange studie een boek over de Van Eycks heeft geschreven. Volgens hem veranderden de schilderende broers na hun vertrek uit Bergeijk hun naam in Van Eyck om die te kunnen gebruiken als kunstenaarsnaam. Maar eigenlijk zouden ze Jan en Hubert Bac van Broechoven hebben geheten. De negen kinderen van Jan Van Eyck en de vier van Hubert noemden zich ook Bac of Bacx. De familie woonde in het kasteeltje Portync in Bergeijk, gelegen aan het Eijckereinde.
In het damesvoetbal heeft Bocholt B met 2-0 verloren op het veld van St. Elen.

Brand bij bandenverwerker

Zondag 24 april 2022
Grensgevallen
Deze voormiddag rukte de brandweer uit naar een bandenverwerker aan de Kanaaldijk in Nederweert. Daar was brand ontstaan in een filter. De brandweer was het vuur snel meester.

Sezoens Bocholt klopt Tongeren

Zondag 24 april 2022
In de play-offs van het handbal is Sezoens Bocholt bij Handbal Tongeren gaan winnen met 25-30. De ruststand was 8-18. In de stand neemt Bocholt weer de leiding, met één punt voorsprong op Visé. Sporting Pelt is derde, Handbal Tongeren vierde.

Achel B verslaat Bocholter B

Zondag 24 april 2022
Bocholt - Achel B verslaat Bocholter BAchel B heeft thuis met 2-1 gewonnen van Bocholter B.

Reppel verliest van Bolderberg

Zondag 24 april 2022
Bocholt - Reppel verliest van BolderbergRC Reppel ging bij Bolderberg verliezen met 3-1. Voor Reppel scoorde Beckers.
Bocholt - Kaulille verliest van KattenbosKaulille FC is bij Kattenbos Sport gaan verliezen met 4-2. Voor Kauillle scoorden Housen en Braeken.

Bocholt wint bij Aalst

Zondag 24 april 2022
Bocholt - Bocholt wint bij AalstBocholter VV is vanmiddag gaan winnen bij Eendracht Aalst, de tweede in de stand. Uitslag:1-2.. Die stand was al bij de rust bereikt. Voor Bocholter scoorden Bertjens en Doms. Door deze overwinning houdt Bocholt de kans op de eindronde gaaf.
Bocholt - Okra huldigt uittredende bestuursledenZoomTer gelegenheid van het lentefeest van Okra Bocholt werden een aantal uittredende bestuursleden gehuldigd. Het betreft allemaal bestuursleden die zich jarenlang als vrijwilliger hebben ingezet als contactpersoon van een aantal leden. De gehuldigden zijn: Gerard Vangompel als ex-voorzitter, Mia Boonen, Lena Custers, Jan Veestraeten posthuum, en Thieu Verstraeten. Een bijhorend lekker etentje en wat ontspanning en sketches maakten er een geslaagd feest van. (f.mannaert)

Vrouw vast in lift van station

Zaterdag 23 april 2022
Grensgevallen
Deze voormiddag heeft de brandweer een vrouw bevrijd uit de lift van het station in Weert. In het station waren geen servicemedewerkers van de Spoorwegen aanwezig. De vrouw heeft een half uur vastgezeten in de lift.

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Bocholt - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht

Noord-Zuid loopt door tunnels

Vrijdag 22 april 2022
Het definitieve voorkeursbesluit voor het tracé van de Noord-Zuid is op de Vlaamse ministerraad goedgekeurd. Eerst moet het nog gepubliceerd in het Staatsblad maar dan kunnen de werken beginnen. Voor een vlottere doorstroming komen er twee grote tunnels op de Grote Baan in het centrum van Houthalen en in Helchteren. De werken voor de aanleg van de tunnels starten in 2026. Er komt in het midden een vrije busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer en er wordt ingezet op verkeersveiligheid. Voor de aanleg van de tunnels moeten zo'n 150 gebouwen onteigend worden, zowel woningen als handelspanden. (Bron Radio 2)

Wielrenner gewond bij botsing

Vrijdag 22 april 2022
Grensgevallen
Deze namiddag raakte een wielrenner gewond bij een botsing met een auto in de Sint-Maartenslaan in Weert. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Dakbrand aan Bocholterweg

Vrijdag 22 april 2022
Grensgevallen
De brandweer rukte gisterennamiddag uit omdat het dak van een woning aan de Bocholterweg in Weert vuur had gevat. De brand werd veroorzaakt door het afbranden van verf aan de dakgoot.

Geld gestolen in bedrijf

Vrijdag 22 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf in Heikemp in Kinrooi is geld gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Fons Joosten overleden

Vrijdag 22 april 2022
Bocholt - Fons Joosten overledenWoensdag is in Bocholt Fons Joosten overleden, de echtgenoot van Annie Bekaert. Hij was 94 jaar en afkomstig van Hamont. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: zaterdag (18.30-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.

Mia Dejong overleden

Donderdag 21 april 2022
Bocholt - Mia Dejong overledenDinsdag is Mia Dejong overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Louis Cardinaels. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Wekkerradio zorgt voor onrust

Woensdag 20 april 2022
Grensgevallen
Politie en brandweer rukten vanavond uit naar de Twijnderstraat in Weert omdat buurtbewoners zich zorgen maakten over een onbekend geluid dat uit een woning kwam. Snel was duidelijk dat een wekkerradio de boodoener was.

Lisa Peeters overleden

Dinsdag 19 april 2022
Bocholt - Lisa Peeters overledenIn WZC De Voorzienigheid is op 15 april Lisa Peeters overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Jaak Meus. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Van RC Reppel naar Neeroeteren

Dinsdag 19 april 2022
Bocholt - Van RC Reppel naar NeeroeterenKusters en Winters van RC Reppel komen volgend seizoen uit voor KFC Neeroeteren.

Gewond bij vechtpartij

Maandag 18 april 2022
Op de Kaulillerweg in Bocholt kwam het gisterenochtend rond 4 uur tot een vechtpartij. Daarbij raakte een twintiger uit Oudsbergen gewond.

Kind aangereden door auto

Maandag 18 april 2022
Grensgevallen
Bocholt - Kind aangereden door autoEen kind dat de straat was opgelopen werd in de Van Halenstraat in Weert aangereden door een auto. Het kind raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.30 uur.

Auto gestolen op parking

Maandag 18 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking bij jachthaven De Spaanjerd  in Kinrooi is een Fiat 500 Abarth gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.

Voetgangster (40) aangereden

Zondag 17 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmiddag werd in de Rozenstraat in Kinrooi een 49-jarige vrouw uit Maaseik aangereden door een voertuig bij het oversteken van de rijbaan. Zij raakte daarbij gewond.

Monsterscore voor Bocholter B

Zondag 17 april 2022
Bocholt - Monsterscore voor Bocholter BBocholter VV B heeft vanmiddag met 1-7 gewonnen op het veld van Grenstrappers Lommel Kolonie.
Bocholt - Reppel speelt gelijk tegen AnadolRC Reppel heeft vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van FC Anadol.
In het damesvoetbal klopte Bocholt B THES met 0-4. Aan de rust was de stand 0-1. Lammens, Demirel, Stieners en Rams maakten de doelpunten.

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Bocholt - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.

Bocholt wint van Tongeren

Zaterdag 16 april 2022
Bocholt - Bocholt wint van TongerenBocholter VV is bij KSK Tongeren gaan winnen met 1-2.

Kadijk klopt Kaulille

Zaterdag 16 april 2022
Bocholt - Kadijk klopt KaulilleKadijk heeft vanavond Kaulille verslagen met 1-0. Voor Kadijk scoorde Loenders. Meer foto's

Mia Stappers overleden

Zaterdag 16 april 2022
Bocholt - Mia Stappers overledenDonderdag is Mia Stappers overleden, de echtgenote van Jef Truyens. Zij was 90 jaar en afkomstig van Kaulille. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Grensgevallen
Vanmiddag botsten twee auto's op het kruispunt van de Bocholterweg en de Diesterbaan in Altweerterheide. Er vielen geen gewonden. De kinderen die in één van de voertuigen zaten kregen een knuffelbeertje van de hulpverleners.

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Bocholt - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht
In de Lozerstraat in Bocholt heeft de politie gisterenavond een beginnende bestuurder uit Pelt betrapt die onder invloed van drugs was. Hij is zijn rijbewijs minstens voor vijftien dagen kwijt.
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.
Bocholt - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Meer coronapatiënten in Reva&MSVanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, vijf minder dan een week geleden. Eén coronapatiënt verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS waren er 16 patiënten met COVID-19, 14 meer dan een week geleden.

Paul Hendrix overleden

Donderdag 14 april 2022
Bocholt - Paul Hendrix overledenVandaag is Paul Hendrix overleden, de echtgenoot van Nicole Dirks. Hij was 62 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in intieme kring, waarna zijn urn begraven wordt op het Boskerkhof van Hamont-Achel. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.
Bocholt - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Bocholt - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jacques Vanbogget overleden

Donderdag 14 april 2022
Bocholt - Jacques Vanbogget overledenIn Luik is op 8 april Jacques Vanbogget overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Raman. Hij was geboren in Bocholt en werd 98 jaar. Morgen wordt hij begraven in het familiegraf op het kerkhof van Grâce, na een uitvaartdienst (om 13u) in de Sint-Lambertuskerk van Mons-lez-Liège, op het kruispunt van de rue Thier Saint-Léonard en de rue de l'Alte.  

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Bocholt - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Arie Bekx overleden

Woensdag 13 april 2022
Bocholt - Arie Bekx overledenGisteren is Arie Bekx overleden, de weduwnaar van Alice Plusquin. Hij was afkomstig van Asten (Ned.) en werd 85 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting van zijn urn bij Alice op de begraafplaats ‘De Kluis’ in Bree zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30u) in funerarium Creemers in de Cobbestraat in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
De vliegbasis Kleine-Brogel meldt dat er op woensdag 20 april nachtvluchten uitgevoerd zullen worden ter vervanging van de nachtvluchten op maandag 18 april (Paasmaandag). Die maandag zullen er dus géén nachtvluchten plaatsvinden.

Man in kanaal beland

Dinsdag 12 april 2022
Grensgevallen
In Nederweert is gisterenavond een man in het kanaal beland. Hij was onderkoeld en gewond aan schouder en rug. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Miet Straetemans overleden

Dinsdag 12 april 2022
Bocholt - Miet Straetemans overledenZondag is Miet Straetemans overleden, de weduwe van Jean Baeten. Zij was 89 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Leopoldsburg vinden in intieme kring plaats.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Bocholt - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Bocholt - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.

Mathieu Vangerven overleden

Dinsdag 12 april 2022
Bocholt - Mathieu Vangerven overledenOp 8 april is Mathieu Vangerven overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Anna Driesen. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Auto van de baan: man gewond

Maandag 11 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree ging gisterenavond rond 22 uur een auto van de baan. Een 21-jarige Nederlander raakte daarbij gewond.
In het damesvoetbal hebben Bocholt en Louwel 2-2 gelijkgespeeld. Aan de rust leidde Bocholt met 2-1. Vandersteegen en Boonen scoorden voor Bocholt. Hendrix maakte de twee doelpunten van Louwel.
Kobe Schetz trekt de deur van RC Reppel achter zich dicht. Hij verkast naar KFC Hamont 99.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Bocholt - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!

Pepingen-Halle - Bocholter 0-0

Zondag 10 april 2022
Bocholt - Pepingen-Halle - Bocholter 0-0Bocholter VV is vanmiddag op het veld van SK Pepingen-Halle niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel.

Bocholter B klopt WAVO

Zondag 10 april 2022
Bocholt - Bocholter B klopt WAVOBocholter B is vanmiddag met 1-2 gaan winnen op het veld van WAVO (Waterloos-Voorshoven) in Neeroeteren.

Auto in brand gestoken

Zondag 10 april 2022
Grensgevallen
Onbekenden hebben in de wijk Boshoven in Weert een auto in brand gestoken. De wagen stond onder een carport. De daders gebruikten een brandversneller. Op de motorkap lag een doosje met lucifers.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B Valencia Piringen verslagen met 2-0.

RC Reppel - KFC Hamont'99 2-0

Zaterdag 9 april 2022
Bocholt - RC Reppel - KFC Hamont'99  2-0RC Reppel heeft vanavond de drie punten thuis gehouden tegen KFC Hamont '99. Uitslag: 2-0.

FC Kaulille - Peer SV 5-1

Zaterdag 9 april 2022
Bocholt - FC Kaulille - Peer SV 5-1FC Kaulille heeft vanavond thuis met 5-1 gewonnen van Peer SV.

Weer een wolf doodgereden

Zaterdag 9 april 2022
Op de autosnelweg A2 bij het Nederlandse Nederweert is vorige nacht een wolf doodgereden. Dat heeft de provincie Nederlands-Limburg bekendgemaakt.  
De dode wolf is volgens de provincie de derde in vier maanden tijd die in een straal van 35 kilometer is aangereden. Volgens de provincie gaat het om een mannetjeswolf. In het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht en Wageningen Environmental Research wordt het dier verder onderzocht, onder meer om leeftijd, maaginhoud en conditie te achterhalen. Mogelijk gaat het - net als de twee eerder aangereden wolven in die regio - om een van de nakomelingen van Noëlla en August.
Bocholt - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - 29 coronapatiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 29 patiënten met COVID-19 opgenomen. Eén patiënt met Covid-19 verbleef op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Bocholt - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In Bree krijgt het drukke kruispunt van ‘t Hasseltkiezel (N73) met het Industrieterrein Kanaal-Noord en de Roermonderstraat een nieuwe inrichting. Na de werken kunnen fietsers en voetgangers op een veilige manier oversteken via de nieuwe verkeerslichten. Het kruispunt krijgt een slimme regeling om ook het auto- en vrachtverkeer vlotter te laten verlopen. Dat heeft Vlaams minister Lydia Peeters vanmorgen bekendgemaakt. Deze week zijn de eerste werken gestart. Tegen het zomers bouwverlof wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting klaar zijn. 
Marc Winters uit Bocholt heeft de besloten vennootschap LWM Laswerken opgericht met zetel aan de Winterdijkweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen ramen, deuren en wanden, de vervaardiging van hang- en sluitwerk en algemene metaalbewerking.
Grensgevallen
In Weert zijn deze namiddag twee verkeersongevallen gebeurd op hetzelfde moment. Op de afrit van de A2 was er een kop-staartbotsing tussen twee auto's en op de Helmondseweg botsten ook twee auto's.

Drie gewonden bij aanrijding

Donderdag 7 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree botsten vanmorgen rond 6.45 uur twee auto's. Daarbij raakten een 24-jarige man uit Bree, een 21-jarige Genkenaar en een 22-jarige man uit Litouwen gewond.
De dames van Esperanza Pelt hebben vanavond die van Bocholter VV verslagen met 1-4. Het ging om een wedstrijd in de competitie voor de beker van Limburg.

Nieuwe vennootschap: Dijkhoeve

Woensdag 6 april 2022
Lutgarde Lamers uit Bocholt, afkomstig uit Hamont, heeft de besloten vennootschap Dijkhoeve opgericht met zetel aan de Kempenstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken van melkvee, de teelt van granen en van andere eenjarige gewassen, planten en bomen.

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Bocholt - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

Anna Smolders overleden

Dinsdag 5 april 2022
Bocholt - Anna Smolders overledenZaterdag is Anna Smolders overleden, de echtgenote van Martin Bormans. Zij was 88 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Geunis overleden

Maandag 4 april 2022
Bocholt - Leon Geunis overledenOp 1 april is Leon Geunis overleden, de echtgenoot van Anna Vandijck. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Martin Hurkmans overleden

Maandag 4 april 2022
Bocholt - Martin Hurkmans overledenOp 31 maart is Martin Hurkmans overleden, de echtgenoot van Rita Croonen. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Microgolfoven ontploft

Zondag 3 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Panhovenstraat in Bree is vanmorgen een microgolfoven ontploft. De bewoner die rook inhaleer

Motorrijder tegen boom

Zondag 3 april 2022
Grensgevallen
In de Galgenbergweg in Weert is gisteren een motorrijder tegen een boom beland. Hij raakte daarbij gewond.

Geld gestolen in woning

Zondag 3 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Grootbroekstraat in Kinrooi is geld gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.
Bocholt - Kaulille speelt gelijk bij V. LommelKFC Kaulille heeft vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Verbroedering Lommel.
Bocholt - RC Reppel wint in Heusden-ZolderRC Reppel is vanmiddag met 1-2 gaan winnen op het veld van KVV Heusden-Zolder.
Bocholt - Bocholter B verliest van Bree-Beek BBocholter VV B heeft vandaag met 0-4 verloren van Bree-Beek B.

Bocholter VV - Houtvenne 2-2

Zaterdag 2 april 2022
Bocholt - Bocholter VV  - Houtvenne 2-2Bocholter VV heeft thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Houtvenne. In de 93ste minuut miste de thuisploeg nog een penalty.
In de play-offs van het handbal hebben Sezoens Bocholt en Sporting Pelt vanavond in Bocholt 28-28 gelijk gespeeld.

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Bocholt - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Barbara Stinckens (101) overledenOp 30 maart is Barbara Stinckens overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Hendrik Ieven. Ze was 101 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Genk-Centrum, vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Vic Peuskens overleden

Zaterdag 2 april 2022
Bocholt - Vic Peuskens overledenDonderdag is Vic Peuskens overleden, de weduwnaar van de in 2004 gestorven Maria Krösinger. Hij was 81 jaar, erevolksvertegenwoordiger, eregemeenteraadslid en gewezen provincieraadslid. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lozen. Begroeting: maandag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Drugsafval in Borkel en Schaft

Vrijdag 1 april 2022
Grensgevallen
In een bos aan de Bruggerdijk/Peedijk in Borkel zijn vanmiddag minstens vier vaten met afval van drugsproductie aangetroffen. Een van de vaten lekte. De geur van die chemische vloeistof was zo sterk dat de persoon die op de vaten uitkwam, een tijdlang onwel werd.
Vanwege het feit dat een van de vaten lekte moet er grond worden afgegraven. De politie doet onderzoek naar de daders. 
Tribunaliteiten
Bocholt - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Tijskens overleden

Vrijdag 1 april 2022
Bocholt - Mia Tijskens overledenIn Bocholt is dinsdag Mia Tijskens overleden, de echtgenote van Mathy Bullen. Ze was geboren in Bree en werd 65 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Gerdingen. De urnebijzetting gebeurt op de begraafplaats van Reppel. Begroeting: maandag (19-20.30u) in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen