Het overige nieuws

Kerk 'vermoeid en zelfs uitgeblust'

Woensdag 30 november 2022
Vandaag gelezen
"Onze Kerk is vermoeid en zelfs uitgeblust. Dat heeft zo zijn redenen: wie zich pastoraal engageert, rent in de meeste gevallen van de ene kerk naar de andere. Zo proberen pastores om liturgie, catechese en hier en daar wat diaconie in stand te houden. Zelf werk ik al tientallen jaren in die pastoraal. Uit ervaring weet ik dat keuzes maken en rationaliseren – en daardoor ruimte creëren voor iets nieuws – in de praktijk heel lastig is. Dat heeft te maken met het grote dilemma van de Kerk: als ze de (…) Het hele nieuwsbericht

Psychologische steun voor juryleden

Woensdag 30 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De FOD Justitie biedt voortaan een volwaardig aanbod voor psychologische ondersteuning aan. Extern is dit bedoeld voor juryleden in assisenzaken die nadien nood hebben aan psychologische ondersteuning. Intern is het gericht op magistraten en medewerkers van Justitie in geval van ingrijpende werkgerelateerde problemen. Concreet kan Justitie mensen uit beide doelgroepen doorverwijzen naar een netwerk van therapeuten doorheen het land. Daarvoor is een samenwerking opgezet met Pobos, een (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Voetbalsupporters zijn vrij irrationeel. Wees maar zeker dat de Grote Markt van Brussel opnieuw zal vollopen als de Rode Duivels de halve finale of finale halen. En dan zegt iedereen dat hij er altijd in blijven geloven is.”
(Mark Van Vugt, hoogleraar psychologie, in HBVL)

Mistig en koud

Woensdag 30 november 2022
Weerbericht
Bocholt - Mistig en koudEen krachtig hogedrukgebied over Rusland bepaalt het weer in onze streken op korte en lange termijn. In de onderste luchtlagen van de atmosfeer zit echter veel vochtigheid. Nevel, mist en lage wolken overheersen dan ook en het is nog de vraag of die door de dag opgelost geraken. Het wordt bovendien ook kouder. In het weekend gaat het licht vriezen.
Vandaag wordt het in de ochtend uitkijken op de weg. Er komt verspreid mist voor en die kan plaatselijk het zicht beperken tot minder dan 50m. De mist (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Hensen overleden

Dinsdag 29 november 2022
Bocholt - Alda Hensen overledenGisteren is Alda Hensen overleden, de echtgenote van Theo Vangompel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Talentenavond bij de KANL

Maandag 28 november 2022
Bocholt - Talentenavond bij de KANLZoomTwaalf jongeren, geselecteerd omwille van hun ‘meer dan gemiddelde talent’ speelden vrijdag de pannen van het dak in de toonzaal van de Kunstacademie Noord-Limburg. De sympathieke presentatie was in handen van de 8-jarige Zeynep Erva Kasapoglu uit de theaterklas. Uitstekende muziek werd er gemaakt op klavecimbel, gitaar, dwarsfluit, harp, hoorn, piano, piccolo, sopraan- en altsaxofoon. Daarvoor zorgden Lou-Andrea Cantin, Jinthe Simons, Karina Gevorgyan, Michael Danilov, Jinte Smeets, Lena Spaepen, Xingduo Yang, Nine Ceunen, Dréke Van den Dungen, Liesl Sleurs en Milla Konings! (Foto's: Sara Martens)
Talentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANLTalentenavond bij de KANL
Zoom

Vrachtwagen en auto botsen

Maandag 28 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22.15 uur botsten een auto en, een vrachtwagen op het kruispunt van de Sportlaan en de Kookshofstraat in Bree. Een 39-jarige man uit Bree liep daarbij verwondingen op.

Fietser (47) gewond bij aanrijding

Maandag 28 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree zijn gisterenavond rond 18.40 uur een auto en een 46-jarige fietser uit Bree gebotst. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Het percentage huishoudens met toegang tot internet is verder gestegen tot 94% in 2022. In 2017 was dit 86% en in 2012 nog maar 78%. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben vrijwel allemaal toegang tot internet in vergelijking met 93% van de huishoudens zonder kinderen. Gemiddeld heeft een huishouden 5 apparaten of systemen in huis om online te gaan. Huishoudens met schoolgaande kinderen hebben gemiddeld 7,5 apparaten of systemen tegenover 4,3 bij huishoudens zonder kinderen. Het internetgebruik door (…) Het hele nieuwsbericht

Eregouverneur Vandermeulen overleden

Maandag 28 november 2022
Bocholt - Eregouverneur Vandermeulen overledenZoomOp zijn 94ste verjaardag is gisteren eregouverneur van Limburg Harry Vandermeulen (94) is overleden. Hij volgde in 1978 in die functie Louis Roppe op en bleef gouverneur tot in 1995. UPDATE Vanwege de gouverneur en de leden van de bestendige deputatie kregen we volgende reactie:
Eregouverneur Harry Vandermeulen is misschien wel de meest erudiete gouverneur die Limburg tot dusver kende. Hij was een intellectueel en had de schijn van ontoegankelijk te zijn. Niets was (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal: Elen - Bocholt B 3-0

Maandag 28 november 2022
Bocholt - Voetbal: Elen - Bocholt B 3-0In de achtste finales van de Beker van Limburg (dames) heeft Bocholt B met 3-0 verloren van St. Elen.
Bocholt - Handbal: Bocholt - Montegnée 23-23In tweede nationale van het handbal hebben Bocholt en Montegnée 23-23 gelijkgespeeld. Bocholt staat vierde in de stand op 4 punten van leider Sprimont.
Bocholt - WK 2022: België verliest van MarokkoOp het wereldkampioenschap voetbal in Quatar heeft België met 0-2 verloren van Marokko. De ruststand was 0-0.

Brand in bloemen- en cadeauwinkel

Zondag 27 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Brand in bloemen- en cadeauwinkelVanochtend rond 2.20 uur ontstond brand in bloemen- en cadeauwinkel Mooi Zo aan de Witte Torenwal in Bree. De brandschade bleef beperkt maar door de rookontwikkeling zijn de bovenliggende appartementen tijdelijk onbewoonbaar. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Drie dagen gestoord treinverkeer

Zondag 27 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Drie dagen gestoord treinverkeerVolgende week zal het treinverkeer drie dagen te maken hebben met staking. De grote vakbonden staken op dinsdag 29 november. De vakbond van de treinbestuurders plakt er dan nog twee stakingsdagen achteraan. Vanaf 29 november tot en met 1 december is er dus enkel een minimale dienstverlening. Kijk dus zeker daags voordien na of je trein wel rijdt. En kijk het best de dag zelf ook nog eens, want 100% garantie zal er die dagen jammer genoeg niet zijn.

Sportverslaggeving

Zondag 27 november 2022
Vandaag gelezen
Nieuwsluisteraars die weinig hebben met sport worden van de zender verdreven door het doordringende hysterische volume dat met sportverslaggeving vergezeld schijnt te moeten gaan.
                                           (Marisa Monsanto in De Volkskrant).

Fleur Moors wint in Kortrijk

Zaterdag 26 november 2022
Fleur Moors heeft vandaag de cross in Kortrijk gewonnen. Het was meteen haar eerste overwinning bij de junioren in het veldrijden van dit seizoen, nadat ze al uitstekende resultaten behaalde in de wereldbekerwedstrijden. Proficiat Fleur!

Kaulille - Grote-Brogel 2-1

Zaterdag 26 november 2022
Kaulille heeft de derby tegen Grote-Brogel gewonnen. Uitslag: 2-1.

Bocholt speelt gelijk bij Berchem

Zaterdag 26 november 2022
Bocholt - Bocholt speelt gelijk bij BerchemIn Tweede Afdeling is Bocholter VV bij Berchem Sport niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel: 0-0

Volgende week kouder

Zaterdag 26 november 2022
Weerbericht
Bocholt - Volgende week kouderEen storing komt opzetten vanuit het westen en brengt zondag regen over onze streken. Tot dan is het echter droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op over Rusland en die stuurt koude lucht naar onze streken. Het kwik gaat daarbij flink onderuit.
Morgen/zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen regenen. Er zijn ook wel nog droge perioden, maar de zon krijgen we niet te zien. De maxima blijven (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Jansen overleden

Vrijdag 25 november 2022
Bocholt - Mathieu Jansen overledenWoensdag is Mathieu Jansen overleden, de echtgenoot van Finneke Schoenaers. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: woensdag (19-20 uur.).

Bertha Straetemans overleden

Vrijdag 25 november 2022
Bocholt - Bertha Straetemans overledenGisteren is in Bocholt Bertha Straetemans overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Louis Peeters. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Grote Brogel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring waarna zij wordt begraven op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Werkmateriaal gestolen uit schuur

Vrijdag 25 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een schuur aan de Waterstraat in Bree is werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Sezoens Bocholt wint bij Visé

Donderdag 24 november 2022
Bocholt - Sezoens Bocholt wint bij ViséSezoens Bocholt is vanavond bij Visé gaan winnen met 24-26.
De Bocholtenaren begonnen vlot aan de wedstrijd en vergrootten stelselmatig hun voorsprong: van 2-4 in de 7de minuut ging het naar 9-14 in de 22ste minuut. Ruststand: 13-15.
De beginfase in de 2de helft was dramatisch voor Bocholt. Open kansen werden gemist en na 12 minuten was het 19-16. Bocholt herpakte zich en na 20 minuten kregen we terug een gelijke stand: 22-22. De laatste vijf minuten waren voor Bocholt.

Nieuwe vennootschap: When the sun rise

Donderdag 24 november 2022
Udaya Jansen (35) uit Kauillle heeft de besloten vennootschap When the sun rise opgericht met zetel aan het Donkelstraatje. Doel van de vennootschap: verzekeringsagent en makelaar; administratie voor andere bedrijven; callcenter en hostessenservice.

WK voetbal: België verslaat Canada

Woensdag 23 november 2022
Bocholt - WK voetbal: België verslaat CanadaIn zijn eerste wedstrijd op de wereldbeker voetbal in Qatar heeft België Canada verslagen met 1-0, dank zij een doelpunt van Batshuayi. Thibaut Courtois stopte een penalty. Canada zorgde voor 21 doelpogingen, België voor 7...

Geen massa-immigratie van moslims

Woensdag 23 november 2022
Vandaag gelezen
Christenen vormen de grootste groep onder de nieuwkomers in Vlaanderen: 38 procent is christen, 27 procent is vrijzinnig of gelooft niet, 26 procent is moslim. Er is dus hoegenaamd geen sprake van een massa-immigratie van moslims zoals sommigen beweren. (Kerk & leven)
Het is maar dat je 't weet
In 2020 volgde 51% van de werknemers van bedrijven en instellingen een voortgezette beroepsopleiding. Dat zijn opleidingen die deels door de werkgever worden bekostigd en gericht zijn op het vergroten van de competenties van de werknemer. Dat blijkt uit nieuwe resultaten van de bevraging van permanente beroepsopleiding die Statbel organiseerde bij meer dan 3.000 Belgische bedrijven. De financiële sector neemt de leiding als werkgever met het hoogste percentage werknemers dat een voortgezette beroepsopleiding volgt. Bedrijven met 10 tot 49 werknemers bieden verhoudingsgewijs minder voortgezette beroepsopleidingen aan. (Bron: Statbel)

Theo Huibers overleden

Woensdag 23 november 2022
Bocholt - Theo Huibers overledenMaandag is Theo Huibers overleden, de echtgenoot van Lisette Corstjens. Hij ws 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bedrijfsnieuws
Tien studenten van Hogeschool PXL in Hasselt gaan de kans krijgen om te zetelen in het directiecomité van tien Limburgse bedrijven. Dat is een initiatief van PXL en werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Met de samenwerking willen PXL en Voka het Limburgse bedrijfsleven en het hoger onderwijs nauwer met elkaar verbinden. “De studenten leren op die manier meedraaien in het hart van een bedrijf”, zegt PXL-voorzitter Frank Smeets. Werkgeversorganisatie Voka-Limburg en Hogeschool PXL werken al 20 jaar samen.

Theo Palmans overleden

Dinsdag 22 november 2022
Bocholt - Theo Palmans overledenOp 19 november is Theo Palmans overleden, de echtgenoot van Annie Boonen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Reppel. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Het Limburgse parket heeft op een week tijd 552 rijbewijzen ingetrokken voor gsm'en aan het stuur. Tijdens de vorige actie, die liep van midden mei tot midden juni, zijn 585 rijbewijzen ingetrokken.
Bocholt - Project voor bevraging van WZC-bewonersZoomVanaf 2023 kunnen bewoners van Vlaamse woonzorgcentra hun mening geven over hoe zij de kwaliteit van leven, wonen en zorg ervaren. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits.
Verschillende woonzorgcentra organiseren vandaag al gelijkaardige initiatieven, elk met hun eigenheid. Vlaanderen kiest nu de weg van meer wetenschappelijke uniformiteit en ondersteunt de woonzorgcentra in deze bewonersparticipatie. Ook worden de onderlinge vergelijking en transparante bekendmaking van (…) Het hele nieuwsbericht
72 procent van de Belgische bevolking woont binnen een straal van 5 km van een oprit van een autosnelweg, 91% binnen een straal van 10 km en 99 procent binnen een straal van 20 km. Er zijn slechts twee Belgische gemeenten waar de bevolking verder dan 20 km woont van de dichtstbijzijnde oprit van een snelweg: Hamont-Achel en Vresse-sur-Semois. (Statbel)
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B - Beringen 0-1In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 0-1 verloren van Fufo Beringen.

Sproeistoffen gestolen

Zondag 20 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Heinestraat in Kinrooi zijn sproeistoffen gestolen. De diefstal is vrijdagnacht gepleegd.

Fietser (51) gewond bij botsing

Zondag 20 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op Malta in Bree botsten gisterenvoormidag rond 11 uur een 51-jarige fietser uit Bree en een auto. De fietser raakte daarbij gewond.
Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts vraagt de gemeentebesturen om voor oudejaarsnacht een verbod op het afsteken van vuurwerk en aanverwante op te leggen. Het afsteken van vuurwerk loopt immers niet altijd even goed af voor mens of dier. Elk jaar leidt het tot ongelukken met materiële schade tot gevolg. Soms geraken mensen ook gewond. Naast het materieel en menselijk leed, heeft het afsteken van vuurwerk ook dierenleed tot gevolg, zegt de minister. Hij roept alle steden en gemeenten dan ook op om binnen hun bevoegdheden vuurwerk op oudejaarsavond te bannen.
Het is maar dat je 't weet
Een groeiend aantal gezinnen in Limburg doet een beroep op de armoedevereniging Sint-Vincentius voor het komende Sinterklaasfeest. De vereniging schat dat het aantal gezinnen dat daarvoor komt aankloppen met 10 tot 20 procent is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Voor het eerst zijn daar ook gezinnen met tweeverdieners bij.
De Sint-Vincentiusvereniging telt 37 lokale afdelingen in Limburg. Samen ondersteunen ze het jaar rond gezinnen en alleenstaanden die niet breed hebben of in armoede leven. Tijdens de Sinterklaasperiode zamelt de vereniging speelgoed in en verdeelt dat dan over de gezinnen die er nood aan hebben. (Radio 2)
Het is maar dat je 't weet
Onverwachte uitgaven doen is moeilijk voor meer dan een Belg op vijf. In Brussel en Wallonië is respectievelijk 35,7% en 32,9% van de bevolking niet in staat om een onverwachte uitgave te doen, terwijl dat in Vlaanderen 14% is. Bovendien kan meer dan een Belg op tien het zich niet veroorloven om beschadigde of versleten meubels te vervangen (14,4%), om regelmatig deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten (11,1%) of om wekelijks een bedrag uit te geven voor persoonlijke behoeften (11,9%). (Statbel)

Kaulille wint bij Ham United

Zaterdag 19 november 2022
Bocholt - Kaulille wint bij Ham UnitedIn Derde Provinciale is Kaulille FC met 1-3 gaan winnen bij Ham United.
Bocholt - Sezoens Bocholt wint nipt van VolendamIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt nipt de punten thuis kunnen houden in de wedstrijd tegen Kras/Volendam. Uitslag: 31-30. In de rangschikking leidt Bocholt met drie punten voorsprong op Lions en 4 op Sporting Pelt en Aalsmeer. UPDATE Een Bocholts verslagje: In de eerste helft kon zowel Bocholt als Volendam geen verschil maken. Ruststand 16-16. In de 2de helft nam Sezoens Bocholt drie keer 4 doelpunten voorsprong maar Kras Volendam kwam telkens tot 1 doelpunt terug. Bij 31-30 nog Bocholter balverlies, 30 seconden voor het einde, maar de verdediging hield stand.

Bocholt speelt gelijk tegen Lille

Zaterdag 19 november 2022
Bocholt - Bocholt speelt gelijk tegen LilleBocholter VV heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Lille. Bij de rust was het nog 0-2. In de tweede helft scoorde Jordy Mathei tweemaal: een in de 75ste en een in de 90ste minuut.

Bocholt VV B - Maasland NO 2-1

Zaterdag 19 november 2022
Bocholt - Bocholt VV B - Maasland NO 2-1In derde provinciale B heeft Bocholt VV B heeft vanavond Maasland NO geklopt met 2-1.

Damesvoetbal: Bocholt- Bokrijk 5-0

Zaterdag 19 november 2022
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt- Bokrijk 5-0In eerste provinciale van het damesvoetbal wint Bocholt van Bokrijk Sport met 5-0. Bokrijk gaf forfait. Na 11 wedstrijden staat Bocholt tweede in de stand, Bokrijk Sport laatste met 0 punten.

Moeilijk jaar voor bioscoopzalen

Zaterdag 19 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 telde ons land 75 vestigingen die als hoofdactiviteit de uitbating van een cinematografische projectiezaal hebben. Er waren 7.453.797 toeschouwers. Dit is een stijging van 35% ten opzichte van 2020 (5.538.934 toeschouwers). Ten opzichte van 2019 (19.877.878 toeschouwers) blijft dit nog steeds een daling met 63%. Ook de bruto ontvangsten exclusief BTW stegen naar 64,9 miljoen euro, een stijging van 44% ten opzichte van 2020 (45,0 miljoen) maar ook nog steeds een sterke daling ten opzichte van 2019 (160,2 miljoen). Het Vlaams Gewest was goed voor 46% van de toeschouwers, het Brussels Gewest voor 17% en Wallonië ten slotte voor 37% van het aantal toeschouwers. (Statbel)
De huidige turbulente economische situatie met de hoge energie- en grondstoffenprijzen zet extra druk op de financiële situatie van de Vlaamse ondernemingen. Om de Limburgse ondernemingen te helpen in deze huidige energiecrisis en hen voor te bereiden op de klimaatuitdaging en duurzame energietransitie, gaat de Vlaamse Regering akkoord met een kapitaalverhoging van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) van 30 miljoen euro. Met deze extra middelen kan de LRM via het product (…) Het hele nieuwsbericht

Koud weekend

Vrijdag 18 november 2022
Weerbericht
Bocholt - Koud weekendEen storing trekt vanuit het westen over het land, maar wordt door een hogedrukgebied over Scandinavië terug naar het zuidwesten gedrongen. Dit gaat gepaard met aanvoer van zeer koude lucht. Deze situatie is echter maar tijdelijk, want reeds op zondag bereiken Atlantische storingen onze streken vanuit het westen. Daarachter wordt ook weer wat zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het vrij zonnig, maar er zijn ook een aantal stapelwolken die vooral na de middag enkele regenbuien kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Familie-uitstap bij de wolven

Vrijdag 18 november 2022
Bocholt - Familie-uitstap bij de wolvenZoom"Welkom Wolf" heeft vandaag unieke beelden vrijgegeven van een wildcamera op een grasland in Helchteren. De beelden zijn afgelopen nacht rond half twaalf gemaakt. Op de wildcamera van Robby Scheelen zijn 12 van de 13 wolven van de Limburgse roedel samen te zien.
Zelfs binnen de militaire domeinen is het niet eenvoudig om alle wolven samen op de foto te krijgen, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". Af en toe slaagt het cameranetwerk van ANB/INBO daarin. Maar het is zeer uitzonderlijk - en zelfs voor het (…) Het hele nieuwsbericht
Kerk
Vanaf 1 januari 2023 wordt de bijdrage van de gelovigen bij kerkelijke huwelijken en uitvaarten in het aartsbisdom Mechelen-Brussel en in de bisdommen Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt opgetrokken naar 300 euro. De stijging met 25 euro tegenover het huidige bedrag, van kracht sinds januari 2019, is onder meer het gevolg van de inflatie, oplopende energierekeningen en andere kosten eigen aan het kerkgebouw.

'Geld maakt de sport kapot'

Vrijdag 18 november 2022
Vandaag gelezen
Bocholt - 'Geld maakt de sport kapot'De Duitse bisschop Stefan Oster, naar eigen zeggen in zijn jeugd een begenadigde voetballer én al jaren supporter van Bayern München, heeft ernstige bedenkingen heeft bij het WK voetbal in Qatar. "Het wordt de komende weken gespeeld in een woestijn, waar uiteraard geen gras groeit. Dat illustreert volgens hem bij uitstek hoe de sport almaar sterker ten prooi is aan de commercialisering. Het maakt duidelijk dat geld alles domineert en dat de wereldvoetbalbond FIFA gedreven wordt door hebzucht. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

300 muzikanten op een podium

Vrijdag 18 november 2022
Bocholt - 300 muzikanten op een podiumZoomOp zaterdag 3 en zondag 4 december verzamelen maar liefst 300 muzikanten op het podium van het cultureel centrum CCHA in Hasselt. Vijf Limburgse koren, aangevuld met een kinderkoor, drie solisten en een symfonische orkest, brengen dan het iconische repertoirestuk Carmina Burana van Carl Orff. Voor dit stuk baseerde Orff zich op een verzameling van 24 lyrische gedichten. Dat is de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Veestraeten overleden

Vrijdag 18 november 2022
Bocholt - Jaak Veestraeten overledenWoensdag is Jaak Veestraeten overleden, de echtgenoot van Lies Segers. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Praat eens met je koe

Donderdag 17 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Aan de Universiteit Maastricht en het NL-Lab in Amsterdam werken onderzoekers, biologen en dataspecialisten aan de ontwikkeling van een "koeienvertaalapp" voor de smartphone. Die zou de signalen van een koe moeten vertalen in het Nederlands of Engels, waarna de toehoorder ook zou kunnen "terugpraten" in de taal van de koe zelf. Dat zou moeten leiden tot een betere communicatie tussen boer en koe en vervolgens tot een verbeterde leefomstanigheid voor het dier. (Bron: De Volkskrant)

Carpoolparkings worden gereinigd

Donderdag 17 november 2022
Bocholt - Carpoolparkings worden gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Op die parkings geldt dan van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 6u een parkeerverbod.
Tijdens de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren.  In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november reinigt het agentschap de carpoolparkings  Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.

Nieuwe speler voor Bocholt VV

Donderdag 17 november 2022
Bocholt - Nieuwe speler voor Bocholt VVBocholt VV heeft de 28-jarige Seppe Brulmans aangetrokken. Hij tekent een contract voor 3,5 seizoenen. Brulmans speelde tot voor kort bij Dux International, een Spaanse derdeklasser.

Rustpauze voor gedeputeerde Lambrechts

Donderdag 17 november 2022
Bert Lambrechts, Limburgs gedeputeerde van o.m. Milieu en Klimaat, Onderwijs, Veiligheid, Waterbeheer en Mobiliteit, neemt op doktersadvies rust, minstens tot en met 1 januari 2023. Dat heeft het provinciebestuur vandaag bekendgemaakt. Lambrechts: "Het is een feit dat ik in het rood ben gegaan en te lang alle signalen heb genegeerd. Mijn arts heeft mij met de neus op de feiten moeten drukken. Op zijn advies zal ik mijn activiteiten drastisch moeten terugschroeven. Het leven, mijn familie, mijn vrienden en (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Smits overleden

Donderdag 17 november 2022
Bocholt - Mia Smits overledenDinsdag is Mia Smits overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Jef Cornelissen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

'De kanarie in de koolmijn'

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Tussen 1973 en 2018 verminderde het gemiddelde aantal zaadcellen bij mannen wereldwijd met meer dan 50 procent. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek onder leiding van de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem en de Icahn School of Medicine in New York.
Sinds 1972 daalde het gemiddelde aantal zaadcellen elk jaar met ongeveer 1 procent, aldus de onderzoekers. Maar sinds (…) Het hele nieuwsbericht

Niet bang zijn voor een wolf...

Woensdag 16 november 2022
Bocholt - Niet bang zijn voor een wolf...Zoom...ook al passeert hij door je tuin. Dat zegt het Natuurhulpcentrum (NHC) naar aanleiding van de hysterische berichten over een wolf die over een weide in de buurt van woningen loopt. Het NHC: "Er duiken af en toe beelden op van wolven die 's ochtends of 's avonds doorheen tuinen lopen. Net zoals elk ander wild dier is het normaal dat dieren soms door tuinen passeren. Ze doen dit trouwens al 5 jaar, dagelijks, maar zeker jonge dieren zijn vaak wat vroeger of later actief dan gemiddeld. Met 9 opgroeiende (…) Het hele nieuwsbericht

Man (31) gewond bij botsing

Woensdag 16 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree botsten vanmorgen rond 9 uur twee auto's. Een 31-jarige man uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Wisselvallig en winderig

Woensdag 16 november 2022
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig en winderigEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland is de sturende motor voor het weer in onze streken. Storingen en buien bereiken onze regio met de regelmaat van de klok, maar tussendoor is er ook wel ruimte voor de zon. Bij momenten staat er veel wind en de temperaturen gaan stilaan omlaag. In het weekend blijven de maxima onder 10 graden.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar er komen stilaan stapelwolken opzetten die rond en kort na de middag enkele lokale buien lossen. Later in de (…) Het hele nieuwsbericht

Registreer je bij De Watergroep

Woensdag 16 november 2022
Het is maar dat je 't weet
Wordt er in je straat een lek vastgesteld of is er storing in het waterleidingnetwerk? Dan brengt De Watergroep je graag proactief op de hoogte via een e-mail of sms. In dat bericht vermeldt ze wat er precies aan de hand is, hoe lang de storing zal duren en wanneer de situatie terug genormaliseerd is. Wil je deze updates ontvangen? Dan kan je je gegevens toevoegen via de klantenzone op de website van De Watergroep

Week van het afvalteam

Maandag 14 november 2022
Bocholt - Week van het afvalteamZoomOp de stelplaats van Limburg.net in Beringen kregen de afvalophalers vandaag een cadeautje in het kader van de Week van het afvalteam. Deze Vlaamse campagne benadrukt dit jaar de topprestaties van de afvalophalers want wat zij doen is topsport. De afvalophalers van Limburg.net lopen dagelijks gemiddeld 8,37 km en ze tillen natuurlijk ook wat gewicht. Om dat in de kijker te zetten, werden ze vandaag in Beringen getrakteerd op een massage, een receptie en een presentje. Limburg.net roept iedereen op om hun afvalteam te bedanken via een tekening aan het raam of op de afvalzak. Een dikke duim mag ook!
Week van het afvalteamWeek van het afvalteam
Zoom

Kijk eens naar dat Gezondheidskompas

Maandag 14 november 2022
Vlaanderen zet sterk in op preventie en het bevorderen van de gezondheid van burgers met tal van initiatieven. Een gezonde levensstijl of het vroegtijdig ontdekken van problemen kan heel wat gezondheidsrisico’s of zware problemen voorkomen. In samenwerking met de Diabetes Liga en op initiatief van het agentschap Zorg en Gezondheid werd het ‘Gezondheidskompas’ ontwikkeld. Via een online webapplicatie op gezondheidskompas.be (…) Het hele nieuwsbericht

Nick Knevels overleden

Maandag 14 november 2022
Bocholt - Nick Knevels overledenOp 11 november is Nick Knevels overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Gertha Housen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Vader Abraham overleden (2)

Zondag 13 november 2022
Bocholt - Vader Abraham overleden (2)Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Actievoerders houden niet op

Zondag 13 november 2022
Bocholt - Actievoerders houden niet opZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Damesvoetbal: Elen - Bocholt B 5-0

Zondag 13 november 2022
Bocholt - Damesvoetbal: Elen - Bocholt B 5-0In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 5-0 verloren van St. Elen.

Kwart werknemers werkt parttime

Zondag 13 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werkte 26,5% van de medewerkers in deeltijd. Deeltijdwerk betreft 42,1% van de vrouwelijke werknemers en 11,6% van de mannelijke werknemers. Viervijfdetijdswerk is de meest populaire deeltijdregeling, zowel voor vrouwen als voor mannen. Voor vrouwelijke werknemers zijn de belangrijkste redenen om in deeltijd te werken 'zorg voor kinderen of afhankelijke personen' (24,6%), gevolgd door 'andere persoonlijke redenen' (24,1%) en 'geen voltijdse baan kunnen vinden of uw baan is niet voltijds aangeboden' (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt klopt Lions

Zaterdag 12 november 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt LionsIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond de Nederlands-Limburgse club Kembit Lions verslagen met 34-30. Sezoens Bocholt startte heel sterk, 6-2 na 10 minuten. Lions had geen antwoord op de Bocholter verdediging. Ruststand: 16-10.
Na 42 minuten leidde Bocholt zelfs met 8 doelpunten voorsprong: 26-18 maar in de 51ste minuut kwam Lions terug tot 28-26. Sezoens Bocholt won tenslotte met 34-30.
Volgende week zaterdag speelt Bocholt opnieuw thuis, tegen Volendam deze keer.

Bocholt verliest bij Lebbeke

Zaterdag 12 november 2022
Bocholt - Bocholt verliest bij LebbekeBocholter VV heeft vanavond met 2-1 verloren bij Lebbeke. Bij de rust was het nog 1-0. Voor Bocholt scoorde Daniele Zotti.

KFC Kaulille wint derby

Zaterdag 12 november 2022
Bocholt - KFC Kaulille wint derbyKFC Kaulille heeft vanavond Bocholt B verslagen met 2-1.

Maandag werelddiabetesdag

Zaterdag 12 november 2022
Sinds 1991 wordt jaarlijks op 14 november de Werelddiabetesdag georganiseerd. Op deze dag wordt er wereldwijd breed geïnformeerd over diabetes via tal van acties. Eén daarvan is het evenement "Stap mee tegen diabetes".
Dat meestappen kan morgen/zondag tijdens een wandeling in de Hechtelse duinen. Vertrek mogelijk tussen 9 en 14u bij het  vakantiepatronaat in de Sint-Lambertusstraat. Er zijn wandelingen voorzien van 5 km, 7 km of 13 km. Deelname: € 2,00 voor (…) Het hele nieuwsbericht

Krijgen we een strenge winter?

Zaterdag 12 november 2022
Bocholt - Krijgen we een strenge winter?Zoom'Brengt Sint-Maarten zonneschijn, 't zal een koude winter zijn'.
Als we deze oude weerspreuk moeten geloven dan krijgen we een strenge winter. Want gisteren, op Sint-Maarten, kregen we mooi weer met een prachtige zonsondergang. (Foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
Ondanks de populariteit van Sint-Niklaas en de opmars van de kerstman, blijft Sint-Maarten (Sinte-Mette) populair als volksheilige. Over de echte ontstaansgeschiedenis van het Sint-Maartenfeest wordt veel gespeculeerd.
Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggrijpt op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Na het zingen van de Sint-Maartenliedjes en nadat de kinderen hun geschenk hebben ontvangen van Sint-Maarten, keert hij volgens de traditie terug naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Droog tot maandag

Vrijdag 11 november 2022
Weerbericht
Bocholt - Droog tot maandagAlvast tot maandag in de late namiddag blijft een hogedrukgebied het weer bepalen in onze streken met aangename maxima, maar wel koude nachten. Na de doortocht van een storing op maandagavond wordt het wisselvallig en iets koeler. De nachten worden dan wel weer wat zachter.
Morgen maakt de zon opnieuw haar opwachting en kan ze nagenoeg de hele dag het weerbeeld domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en het blijft uiteraard droog. Na een koude ochtend bij minima rond 4 graden kan het (…) Het hele nieuwsbericht

Vader Abraham overleden

Vrijdag 11 november 2022
Bocholt - Vader Abraham overledenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
22,9 procent van de Vlaamse huishoudens heeft geen auto tegenover 25 procent van de Waalse en 53,7 procent van de huishoudens in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 47,1 procent van de Belgische huishoudens heeft één auto, 20,3 procent heeft er twee en 5,6 procent meer dan twee. De cijfers slaan op 2021. (Statbel).

Kamal zoekt Limburgse ondernemers

Vrijdag 11 november 2022
Radio en TV
Bocholt - Kamal zoekt Limburgse ondernemersZoomVoor het derde seizoen van Andermans Zaken zoekt Kamal Kharmach gepassioneerde Limburgse ondernemers bij wie de zaken niet zo goed gaan. Dat mogen eenmanszaken zijn, familiebedrijven, ambachten, winkels, maar evengoed een vzw … Alles is mogelijk. Andermans Zaken is een tv-programma op één waarin Kamal Kharmach ondernemers en organisaties die in slechte papieren zitten, begeleidt naar een betere toekomst. Kamal is zelf ondernemer en docent economie en hij laat zich bijstaan door (…) Het hele nieuwsbericht

Boeren betalen 1/3 meer voor grondhuur

Donderdag 10 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 betaalden Belgische boeren een derde meer voor grondhuur dan in 2011. Vorig jaar moest een Belgische landbouwer gemiddeld 322 €/ha per jaar betalen voor de huur van akkerland en 280 €/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van landbouwgrond van akkerland met 33% gestegen en die van grasland met 21%. De prijsstijging is het belangrijkst in Vlaanderen. (Statbel)

Een nieuwe operatierobot

Donderdag 10 november 2022
Bocholt - Een nieuwe operatierobotZoomDe urologen van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt voerden vandaag hun eerste operatie uit met de Da Vinci operatierobot. Tegelijkertijd neemt Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) op campus Sint-Jan in Genk een tweede robot van hetzelfde type in dienst.
De Da Vinci robot is het neusje van de zalm binnen de robotchirurgie. Het geavanceerde toestel is niet meer weg te denken binnen de reguliere (chirurgische) praktijk. Met de voortdurende toename van het aantal minimaal invasieve (…) Het hele nieuwsbericht

GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!

Donderdag 10 november 2022
Bocholt - GSM-gebruik aan het stuur? Rijverbod!ZoomWie volgende week betrapt wordt op gsm-gebruik aan het stuur is zijn rijbewijs voor een periode van acht dagen kwijt. Bovendien zal hij/zij zich moeten verantwoorden voor de politierechter. Dat heeft parket Limburg vanmiddag bekendgemaakt.
“Afleiding door GSM-gebruik achter het stuur is één van de killers in het verkeer. Volgens studies is er in 8% van de dodelijke ongevallen sprake van GSM-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar. Het is duidelijk een hardnekkig probleem," aldus het parket. "Bestuurders weten dat het niet mag, maar denken toch vaak dat het kan. Een mentaliteitswijziging is noodzakelijk." Vandaar deze actie, dus. (Foto Pexels)
Bocholt - Uitslag Kaulille - E. Houthalen behoudenDe uitslag van de wedstrijd in derde provinciale B tussen FC Kaulille en Eendracht Houthalen op 29 oktober, die stopgezet werd bij een 3-2 stand, blijft behouden. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil nadat speler Erdinç Durusoy van Eendracht Houthalen een zware blessure opliep en naar het ziekenhuis moest gebracht worden.

Vrouw (58) gewond bij botsing

Woensdag 9 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Maalbosstraat in Bree botsten gisterennamiddag rond 16 uur twee auto's. Een 58-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.

Minder Belgen weduwe of weduwnaar

Woensdag 9 november 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 verloren 41.885 personen hun echtgenoot en werden zo weduwe of weduwnaar: 69,1% vrouwen en 30,9% mannen. Het aantal verweduwingen daalde met 7,3% ten opzichte van het COVID-19-jaar 2020 ; ten opzichte van 2019 was er een lichte stijging. Ten opzichte van de pre-COVID-jaren 2019, 2018 en 2017 blijft het Belgische cijfer verweduwingen wel aan de hoge kant met respectievelijk + 5,6%, +3,9% en +4,1% meer verweduwingen in 2021. Meer dan de helft van de weduwen en weduwnaars was ouder dan 75 jaar (55,1%). (…) Het hele nieuwsbericht

Sezoens Bocholt verder in Beker

Woensdag 9 november 2022
Bocholt - Sezoens Bocholt verder in BekerSezoens Bocholt heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België door Eupen te verslaan met 36-21.
Bocholt nam in de match onmiddellijk het initiatief en na 10 minuten was het al 6-3. Bocholt bleef vlot scoren en sterk verdedigen: 17-5 na 25 minuten. Ruststand: 18-8.
Helaas heel slecht nieuws bij een 21-9 stand: Mattias Van Criekinge valt uit met een zware knieblessure. Bocholt controleerde de 2de helft verder. Eindstand 36-21.
Zaterdag speelt leider Sezoens Bocholt thuis tegen het 2de geklasseerde Kembit Lions.

Handbal: Bocholt - Lebbeke 25-27

Woensdag 9 november 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt - Lebbeke 25-27In tweede nationale van het handbal (mannen) heeft Bocholt met 25-27 verloren van Lebbeke. Bocholt staat vierde in de stand.

'Vrouwen zijn geen puppy's'

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
Vrouwen zijn een geschenk. God heeft de man niet geschapen en hem daarna een puppy gegeven om mee te spelen. Hij heeft man en vrouw geschapen als gelijken. (Paus Franciscus op Kerknet)

Zonnig en zacht

Dinsdag 8 november 2022
Weerbericht
Bocholt - Zonnig en zachtNa de doortocht van een storing op woensdag bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt dan stabiel en rustig weer met vrij veel zon. De maxima zijn hoog voor de tijd van het jaar, maar de nachten worden kouder en er is kans op nevel en lokaal mist.
Vandaag staat er een strakke zuidelijke wind met windstoten tot 50 km/u. Wolkenvelden wisselen af met enkele opklaringen. Er is ook ruimte voor de zon, al zijn de wolken vaak in de meerderheid. Tot de avond blijft het, op een enkele bui in (…) Het hele nieuwsbericht

Geen stipte treinen?

Dinsdag 8 november 2022
Vandaag gelezen
"Wanneer het slecht gaat met de trein, gaat het slecht met de samenleving."
(Sander Schimmelpenninck in de Volkskrant)

Rijdt uw bus woensdag?

Maandag 7 november 2022
Woensdag is er op initiatief van de vakbonden een stakingsactie in het land. Die kan gevolgen hebben voor het openbaar vervoer. Wat De Lijn betreft kan men achter deze link nagaan welke bussen rijden. Ritten die stilliggen worden niet getoond.

Energiepremie heeft vertraging

Maandag 7 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De federale energiepremie van 196 euro voor gas en elektriciteit kan in november nog niet worden toegekend, maar wordt in december dubbel verrekend op de energiefactuur. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd bij La Première (RTBF), meldt De Tijd.

Alleenstaande ouders gezocht

Zondag 6 november 2022
In het voorjaar opende ’t Vliegertje, een kinderopvanginitiatief dat zich vooral richt op alleenstaande ouders die de stap zetten naar opleiding en werk en daardoor een snelle en gerichte kinderopvang nodig hebben. In de zijlijn van dit initiatief wil men nu de drempels van alleenstaande ouders in kaart brengen die ze ervaren als ze een opleiding willen starten.
In opdracht van Welzijnsregio Noord-Limburg en SyntraPXL Campus Pelt voert Expertisecentrum PXL Social Work Research (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Steyvershofstraat in Kinrooi raakten gisterenavond rond 17.35 uur een auto en een 39-jarige fietser uit Kinrooi in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Grote Heide - Kaulille 2-0

Zondag 6 november 2022
Bocholt - Grote Heide - Kaulille 2-0In Derde Provinciale B  heeft Sporting Grote Heide deze namiddag Kaulille FC verslagen met 2-0. Aan de rust was de stand 1-0. De doelpunten werden gescoord door Abrahams en Custers.
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen, gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit aandeel is het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 29,4%. Daarna volgt Wallonië met 21,1% en Vlaanderen met 10,8%.
Bocholt - Sportsector krijgt Vlaamse energiesteunZoomVlaams minister van Sport Ben Weyts wil sportclubs op zowel korte als lange termijn ondersteunen tijdens deze energiecrisis. Vlaanderen heeft hiervoor een steunpakket van € 53 miljoen klaar, dat in de eerste plaats inzet op structurele maatregelen. “Heel wat van onze sportclubs zijn in deze crisis extra kwetsbaar, omdat ze in het verleden onvoldoende hebben kunnen investeren in energiezuinigheid en duurzaamheid. We moeten deze crisis aangrijpen om een structurele verbetering te realiseren voor de clubs", zegt de minister.

Bocholt VV verliest van Hades Kiewit

Zaterdag 5 november 2022
Bocholt - Bocholt VV verliest van Hades KiewitBocholter VV heeft met 1-3 verloren van Hades Kiewit. Aan de rust was de stand 0-0. Mathei had Bocholt VV in de 56 ste minuut op voorsprong gebracht maar Hades scoorde nog drie keer.

Sezoens Bocholt klopt Hubo Handbal

Zaterdag 5 november 2022
Bocholt - Sezoens Bocholt klopt Hubo HandbalSezoens Bocholt heeft vanavond Hubo Handbal verslagen met 30-35. De ruststand was 13-18. Door verlies van Sporting Pelt komt Bocholt alleen aan de leiding in de BENE-league.

Bocholter B verslaat Ham United

Zaterdag 5 november 2022
Bocholt - Bocholter B verslaat Ham UnitedDe tweede ploeg van Bocholter VV heeft in de vooravond Ham United verslagen met 3-1.

Koud weekend

Zaterdag 5 november 2022
Weerbericht
Bocholt - Koud weekendAan de voorzijde van een storing, die zondag over onze streken schuift, kan een mobiele wig voor droog en stabiel weer zorgen. Er wordt echter wel koude lucht aangevoerd. Na de doortocht van de storing op zondag wordt het na het weekend zachter, maar licht wisselvallig.
Vandaag is het koud in de ochtend en de maxima komen niet hoger dan 11 of 12 graden. De dag start wel vrij zonnig, maar na de middag is er meer bewolking. Het blijft overwegend droog en de wind waait matig uit het (…) Het hele nieuwsbericht

Mon Nackaerts overleden

Zaterdag 5 november 2022
Bocholt - Mon Nackaerts overledenDonderdag is Mon Nackaerts overleden, de echtgenoot van Mieke Corstjens. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Damesvoetbal: Genk C - Bocholt 0-2

Vrijdag 4 november 2022
Bocholt - Damesvoetbal: Genk C - Bocholt  0-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C thuis met 0-2 verloren van Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Boudewijn de Groot (78) heeft een nieuwe plaat gemaakt, zijn veertiende album al. Dat melden enkele Nederlandse media. De plaat heet "Windveren" en de zanger wil er vooral de jeugd mee aanspreken. Het album telt twaalf liedjes en er zit een boek bij met interviews. Begin volgend jaar komt ook een nieuwe plaat uit van Vreemde Kostgangers, de band waarvan de Groot deel uitmaakte, samen met Georges Kooymans en Henny Vrienten. Het zal de laatste plaat van die band zijn, want Kooymans is ziek - hij heeft ALS - en Henny Vrienten overleed in april.

Zuster Maria Vrints overleden

Vrijdag 4 november 2022
Bocholt - Zuster Maria Vrints overledenVandaag is zuster Mariam, in de burgerwereld Maria Vrints, overleden. Ze was de medestichteres van priorij O.L.V. van Klaarland in Bocholt en werd 95 jaar. Maandag wordt ze begraven op de begraafplaats van de priorij aan de Vosheuvelstraat, na een uitvaartliturgie (om 14u) in de kerk van de priorij. Begroeting: zondag (15-16u) in de priorij, waar om 19.30u een avondwake wordt gehouden. Rouwadres: Priorij Klaarland, Vosheuvelstraat 39, 3950 Bocholt. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Vanmiddag hebben de acht Noord-Limburgse lokale besturen, Welzijnsregio Noord-Limburg, DISV Regio Noord-Limburg en VDAB in Pelt een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze samenwerking beoogt een gezamenlijke arbeidsmarktstrategie met als doel de werkzaamheidsgraad in de regio te verhogen.
Noord-Limburg wordt gekenmerkt door een hogere werkzaamheidsgraad dan gemiddeld in Limburg, nl. 75,4%. De werkzoekendengraad ligt met 4,8% één procentpunt lager dan gemiddeld in Limburg (5,8%). (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Op 31 december 2021 waren er 1.094.607 btw-plichtige ondernemingen in België. Dit komt neer op een jaarlijkse groei van 4,2%, iets hoger dan in voorgaande jaren, toen die groei tussen 2016 en 2020 gemiddeld 3,9% per jaar bedroeg. Het aantal nieuwe ondernemingen bedroeg 114.559 eenheden, of 9,7% meer dan in 2020, terwijl 70.720 ondernemingen hun activiteiten staakten, of 9,9% meer dan in 2020. (Statbel)

Crematoria worden duurder

Vrijdag 4 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De stijgende energieprijzen treffen ook de crematoria, zo meldt De Standaard. Ze overwegen hun tarieven te verhogen. Dat zal wellicht vanaf nieuwjaar gebeuren. ‘Tot hiertoe hebben nog niet alle crematoria hun prijzen verhoogd, maar ze zullen dit allicht tegen 1 januari wel doen om de ­hoge energie­prijzen te compenseren,’ aldus Tom ­Wustenberghs, algemeen ­directeur van Pontes dat ­het crematorium in Lommel beheert.
Het is maar dat je 't weet
Wie vanaf 23 november een huis of appartement verkoopt of schenkt dat van voor 2001 dateert, moet een extra attest toevoegen aan zijn verkoopdossier: het asbestattest. Wacht niet tot het laatste moment om dat document aan te vragen. ‘Want zonder attest geen verkoop,’ schrijft De Tijd.

Vakbondsactie op 9 november

Donderdag 3 november 2022
Bocholt - Vakbondsactie op 9 novemberHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 9 november een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De routeplanner van De Lijn zal vanaf maandagavond 7 november, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op woensdag 9 november. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest recente situatie en kan dus na maandag nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar werden 22.156 huwelijken ontbonden; dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van het COVID-jaar 2020. Het aantal echtscheidingen blijft wel lager dan in 2019 (22.435) en alle voorgaande jaren sinds 2014. De duur van het huwelijk voor de echtscheiding verandert nauwelijks, met 15 jaar. Vier op de tien huwelijken eindigen in een echtscheiding. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dit is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar het aantel ligt nog steeds ver onder het niveau van 2019 (40.801 aangiften). Er waren relatief meer paren die hun wettelijk samenwonen beëindigen (+12%), maar ook dit blijft ruim onder het niveau van 2019. De gemiddelde duur van wettelijk samenwonen vóór beëindiging blijft stijgen: van 5,2 jaar in 2020 naar 5,4 jaar in 2021. In 2021 was het huwelijk in 54,1% van de gevallen de reden voor het beëindigen van een wettelijk samenwonen en in 36,4% van de gevallen de verklaring in onderling overleg. In 2021 gingen ongehuwden voor het eerst wettelijk samenwonen rond de leeftijd van 31 jaar. (Statbel)

Mietje Janssen overleden

Woensdag 2 november 2022
Bocholt - Mietje Janssen overledenMaandag is Mietje Janssen overleden, de weduwe van de in 1959 gestorven Hendrik Jambon en de echtgenote van Jef Aerts. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat in Genk. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Duivenmanden gestolen

Woensdag 2 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak op de Venlosesteenweg in Kinrooi zijn duivenmanden gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Christine Didden overleden

Woensdag 2 november 2022
Bocholt - Christine Didden overledenOp 29 oktober is Christine Didden overleden, de weduwe van Antoine Leenders. Zij was 97 jaar en afkomstig uit Reppel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Gerard Smeets overleden

Woensdag 2 november 2022
Bocholt - Gerard Smeets overledenGisteren is Gerard Smeets overleden, de echtgenoot van Jacqueline Michels. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt vrijdag (14.30 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen