Het overige nieuws

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht

Dood tegen omheining

Donderdag 29 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 9 uur is een 90-jarige man met zijn auto tegen een omheining gereden op de Weertersteenweg in Kinrooi. Het slachtoffer, dat vermoedelijk onwel was geworden, is omgekomen.

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Bocholt - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepuntZoom“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Bocholt - Eindelijk weer geopendZoomNa jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)

Nieuwsgierige politie-inspecteur

Woensdag 28 september 2022
Bocholt - Nieuwsgierige politie-inspecteurEen Noord-Limburgse politie-inspecteur verscheen vandaag voor de rechter omdat hij bepaalde politiedatabanken raadpleegde hoewel hij dat niet mocht. Het Openbaar ministerie stelde akkoord te kunnen gaan met opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. Het vonnis wordt op 26 oktober geveld.(PG)

Lisette Bloemen overleden

Woensdag 28 september 2022
Bocholt - Lisette Bloemen overledenGisteren is Lisette Bloemen overleden, de echtgenote van Jan Kerkhofs. Ze was geboren in Hamont en werd 70 jaar. De afscheidsplechtigheid heeft plaats in intieme kring; de urn wordt begraven op de begraafplaats van Reppel. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jacobus Roy overleden

Woensdag 28 september 2022
Bocholt - Jacobus Roy overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Jacobus Roy overleden. Hij was afkomstig van Waalre en werd 84 jaar. De uitvaartdienst wordt in besloten kring gehouden. Begroeting: zondag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in de Brugstraat in Bocholt.

Lies Heynickx overleden

Woensdag 28 september 2022
Bocholt - Lies Heynickx overledenMaandag is in Hamont Lies Heynickx overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Jan Gijbels. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid gevolgd door de begraving op het Boskerkhof in Hamont vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Bocholt - Warmer op het einde van de weekMet een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Leyssen overleden

Maandag 26 september 2022
Bocholt - Jaak Leyssen overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jaak Leyssen overleden, de weduwnaar van Wies Hoeben. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begraving op het Boskerkhof vinden in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Sportlaan in Bree botsten gisterenavond rond 18 uur een auto en een 36-jarige bromfietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Bocholt - Een puzzel van de Bond van SchutterijenZoomIn 2023 viert de Bond van Schutterijen Maas en Kempen zijn 75ste verjaardag. Om dat jubileum extra in de kijker te zetten, werd een puzzel ontwikkeld waarop alle schutterijen van de schuttersbond staan afgebeeld. Sympathisanten die deze unieke puzzel willen bekomen, kunnen een e-mail sturen aan secretaris[!]maasenkempen.be om een puzzel af te halen in de Scheurestraat in Molenbeersel (Kinrooi). Een puzzel kost 20 euro.

Hubert Vrolix overleden

Zondag 25 september 2022
Bocholt - Hubert Vrolix overledenVrijdag is Hubert Vrolix overleden, de echtgenoot van Maria Ruttens. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Zagerijstraat in Genk. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in funerarium Rerren in Waterschei.

Exc. Hamont - Bocholter VV B 2-2

Zondag 25 september 2022
Bocholt - Exc. Hamont - Bocholter VV B 2-2Geen winnaar in de derby tussen Exc. Hamont en Bocholter VV B: 2-2.

FC Kaulille wint in Opitter

Zondag 25 september 2022
Bocholt - FC Kaulille wint in OpitterFC Kaulille is vanmiddag bij FC Opitter gaan winnen met 0-2.

Bocholt wint bij Pepingen-Halle

Zondag 25 september 2022
Bocholt - Bocholt wint bij Pepingen-HalleBocholter VV is bij Pepingen-Halle gaan winnen met 0-2, na doelpunten van Arne Bussels en Romero Regales. De doelpunten vielen in de tweede helft. Deze overwinning is de eerste driepunter voor Bocholter.

Handbal: Bocholt-Flémalle 45-12

Zondag 25 september 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt-Flémalle 45-12In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt ROC Flémalle geklopt met 45-12. Na vier wedstrijden staat Bocholt aan de leiding met 8 punten en een doelpuntensaldo van 138/94.

Trein ontspoord bij Weert

Zondag 25 september 2022
Grensgevallen
Tussen Weert en Haelen in Nederlands-Limburg is afgelopen nacht een intercity met aan boord 250 passagiers ontspoord. Er zaten veel jongeren in die de kermis in Weert hadden bezocht. Niemand raakte gewond. Reizigers zijn met een vervangende trein geëvacueerd. De Nederlandse Spoorwegen verwachten dat er op het traject tot vanavond 18u geen treinverkeer mogelijk zal zijn.

Handbal: Bocholt verliest van Pelt

Zaterdag 24 september 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt verliest van PeltIn de Noord-Limburgse handbalderby is Sezoens Bocholt vanavond in Pelt gaan verliezen met 25-21. Winnaar werd Sporting Pelt. Bij de rust was het 15-11. UPDATE Een verslag uit het Bocholtse kamp:
11 jaar, zo lang was het geleden dat Pelt van Sezoens Bocholt kon winnen. Tot gisteren, dus. Als er maar 21 doelpunten gescoord worden, is dit te weinig om een wedstrijd te winnen.
Serge Spooren mocht de score openen in het Dommelhof. Spooren wist al snel de (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bocholt B- Thes 7-2

Zaterdag 24 september 2022
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B- Thes 7-2In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B vanavond Thes verslagen met 7-2.

Damesvoetbal: Bocholt STVV B 5-3

Zaterdag 24 september 2022
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt STVV B verslagen met 5-3.

Wisselvallig en kouder

Vrijdag 23 september 2022
Bocholt - Wisselvallig en kouderEen storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.
Vandaag staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Limburgse brandweer zoekt 80 vrijwilligersZoomIn Limburg is de brandweer op zoek naar 80 vrijwilligers. De drie hulpverleningszones in de provincie en hun posten kunnen nu op een 1.000-tal vrijwilligers rekenen. Er hebben zich al heel wat nieuwe kandidaten gemeld, maar er zijn er nog meer nodig.
Brandweervrijwilligers doen dezelfde interventies als hun beroepscollega’s: branden blussen, beknelde slachtoffers bevrijden, maar ook wespen verdelgen, pompen bij wateroverlast, gevaarlijke bomen vellen bij stormweer, enzovoort. Je moet dus (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Goosweg

Donderdag 22 september 2022
Er is ingebroken in een woning aan de Goosweg. De dieven gingen met geld en juwelen aan de haal.
Bedrijfsnieuws
Bocholt - Bruno Foodcorners voortaan 's nachts dichtZoomGroup Bruno gaat vanaf 3 oktober haar 21 Limburgse Foodcorners sluiten tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Op die manier wil men de hoge energiekosten drukken. De maatregel kost aan 40 mensen hun baan.

Bocholt VV uitgebekerd na verlengingen

Woensdag 21 september 2022
Bocholt - Bocholt VV uitgebekerd na verlengingenIn de vijfde ronde van de Croky Club (Beker van België) heeft Bocholt VV vanavond na verlengingen met 1-2 verloren van Deinze (1B) .

Aangenaam herfstweer

Woensdag 21 september 2022
Weerbericht
Bocholt - Aangenaam herfstweerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer. Overdag bereikt het kwik vrij hoge waarden, maar in de nacht koelt het flink af. De volgende dagen trekt het hogedrukgebied weg richting Duitsland, waarbij storingen in het weekend over onze regio kunnen trekken. De neerslagkansen nemen toe en het wordt terug wat koeler.
Vandaag is het rustig en droog met geregeld zon. Er komen ook wel enkele wolken voor, maar ook de zon krijgt vaak ruimte. Het kwik kan oplopen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Het wilde België

Dinsdag 20 september 2022
Bocholt - Het wilde BelgiëZoomDe herfst begint op 21 september, leerden we vroeger, en naarmate we ouder werden werd ons ingepeperd dat we het verkeerd hadden. Nu wordt van ons verwacht dat we aannemen dat de herfst voor de weerkundigen begint op 1 september en de astronomische herfst op 23 september. Wat hebben ze ons vroeger nóg wijsgemaakt?
Maar daar willen we het nu niet over hebben. Wel over de film "Onze Natuur" die vanaf 21 september (niet het begin van de herfst!) in de bioscopen te zien is. Het is een film waaraan drie jaar lang werd gewerkt en die opgenomen werd in de mooiste natuurgebieden van ons land. De 25 topsoorten van de Belgische fauna zitten in de film, de andere komen aan bod in de zevendelige documentaire die begin 2023 op Canvas komt. Op de trailer hierboven kunt u al zien dat de film spectaculaire beelden bevat. Per ticket bij Kinepolis gaat er 1 euro naar meer natuur.

Staking bij De Lijn morgen

Dinsdag 20 september 2022
Bocholt - Staking bij De Lijn morgenOpgelet als je morgen de bus wil nemen om naar school of het werk te gaan, want er is een staking aangekondigd die ook bij De Lijn voelbaar zal zijn. Uit een interne rondvraag van de openbare vervoersmaatschappij is gebleken dat 56 % van de bussen wel uitrijdt. Dus hou je er best rekening mee dat bepaalde ritten niet zullen verzekerd zijn.
Bocholt - Sint-Vincentius viert 25ste verjaardagSint-Vincentius heeft zijn 25ste verjaardag gevierd. De organisatie telt 1.100 vrijwilligers en helpt momenteel ruim 11.000 mensen. “Ik schat dat we dit jaar een stijging tussen de 10 en 20 procent kunnen noteren", vertelt voorzitter Stef Vandebroek. "Ik denk dat we vlot naar 12 à 13.000 mensen gaan. Maar we zien niet alleen dat er meer mensen om hulp vragen, maar ook dat we minder producten binnenkrijgen vanuit de bedrijfswereld. Dat betekent alleen maar dat we er de volgende jaren met een verhoogde inzet tegenaan zullen gaan.” (Bron: Radio 2)

Bocholt-Tongeren 2-3

Zondag 18 september 2022
Bocholt - Bocholt-Tongeren 2-3Bocholter VV heeft thuis van KSK Tongeren verloren met 2-3. De ruststand was 2-1. De winnende goal in de tweede helft viel uit penalty. Bocholt heeft na drie wedstrijden één punt.

Kaulille verliest van Maasland NO

Zaterdag 17 september 2022
Bocholt - Kaulille verliest van Maasland NOKaulille heeft vanavond met 0-3 verloren van Maasland Noordoost.

Bocholt VV B - Opitter 0-4

Zaterdag 17 september 2022
Bocholt - Bocholt VV B - Opitter 0-4In derde provinciale B heeft Bocholt VV B vanavond met 0-4 verloren van Opitter.

Echt herfstweekend

Zaterdag 17 september 2022
Weerbericht
Bocholt - Echt herfstweekendIn een strakke noordwestelijke luchtstroming wordt koude polaire lucht over het warme Noordzeewater gestuurd. Daarbij ontwikkelen gemakkelijk buien, die tot over onze regio komen. Het wordt een erg wisselvallig en guur weekend met geregeld buien. Na het weekend wordt het droger en stilaan ook terug wat warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden met buien af met zonnige momenten. Er vallen geregeld buien en een lokale donderklap is niet uitgesloten. Bovendien staat er een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bocholt - KRC Genk C 5-3

Zaterdag 17 september 2022
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt - KRC Genk C 5-3In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt gisterenavond KRC Genk C verslagen met 5-3.

René Didden overleden

Zaterdag 17 september 2022
Bocholt - René Didden overledenOp 12 september is in Aarschot René Didden overleden, de echtgenoot van Noella Maes. Hij was 83 jaar en afkomstug uit Bocholt. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Nieuwrode.
Bocholt - Hinder bij De Lijn verwacht door vakbondsactieHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op woensdag 21 september een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, al neemt ook personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor de bus- en tramreizigers.
Het vakbondsfront wil aan de regering nogmaals een signaal geven voor meer koopkracht en tegen de hoge energieprijzen. De actiedag vindt plaats op woensdag 21 september. Dit zal in heel Vlaanderen hinder (…) Het hele nieuwsbericht

'Armoede neemt opnieuw toe'

Vrijdag 16 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 'Armoede neemt opnieuw toe'ZoomDe armoede in Vlaanderen neemt opnieuw toe. Een globale verarming van de lage middenklasse en de verdieping van de armoede zijn vandaag een realiteit, stelt Decenniumdoelen in een nieuw rapport. Volgens Decenniumdoelen, het platform van armoedeorganisaties, vakbonden, mutualiteiten en het brede Vlaamse middenveld, hebben wij in het najaar 2021 een scharniermoment bereikt. Na jaren van daling begonnen de armoedecijfers eind vorig jaar opnieuw te stijgen.
Het platform vreest dat dit nog maar de voorbode (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Bocholt - Top 500 worstelt met krappe arbeidsmarktZoomVKW Limburg presenteerde vandaag de nieuwe "TOP 500" van het Limburgse bedrijfsleven, waarin de meest recente bedrijfsresultaten van de 500 grootste ondernemingen in de provincie zijn opgenomen. En die resultaten heeft de werkgeversvereniging zoals steeds verwerkt in een uitgebreide analyse.
2021 bleek een zeer gunstig jaar. Met een sterke omzetgroei van 14,5% en met 6% meer mensen aan het werk dan het jaar voordien, toen corona onze samenleving en onze economie in de klem nam. Ook de export deed het (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt- Hurry Up 26-17

Donderdag 15 september 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt- Hurry Up 26-17In de Bene-League van het handbal heeft Achilles Bocholt Hurry Up verslagen. Uitslag: 26-17. Spooren scoorde tien keer.

Smiley-label voor de Noorderhart-keuken

Donderdag 15 september 2022
Bocholt - Smiley-label voor de Noorderhart-keukenZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis heeft van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)  het Smiley-label gekregen. Met dat label erkent het FAVV ziekenhuiskeukens die inzetten op kwalitatief hoge en voedselveilige maaltijden. Het label is telkens drie jaar geldig. Noorderhart Mariaziekenhuis behaalt de accreditatie nu voor de vierde keer.
Om het kwaliteitslabel te behalen, moet de grootkeuken aan een aantal strenge criteria voldoen. Zo moet er (…) Het hele nieuwsbericht

Gestolen kandelaars terecht

Donderdag 15 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
De koperen kandelaars die onlangs uit de Sterrenkapel in Bree werden gestolen zijn terecht. De politie heeft de dieven gearresteerd toen die de kandelaars te koop aanboden bij een ijzerhandelaar.
Het is maar dat je 't weet
Bijna 40% van de volwassen Vlamingen vindt de Bijbel een relevant boek en één op de vijf leest er ook in. 60% van de Vlaamse bevolking noemt zichzelf christelijk. Van die christenen leest 47% echter niet in de Bijbel. Dat blijkt uit onderzoek naar het Bijbelleesgedrag, waarvan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) vandaag de resultaten bekend maakte.

7,5% van de personenwagens is elektrisch

Donderdag 15 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 7,5% van de personenwagens is elektrischZoomOp 1 augustus 2022 telde België 5.947.479 personenwagens, tegenover 5.927.912 een jaar eerder. Dat is een stijging van 0,3%. Het aantal personenwagens is de afgelopen tien jaar gemiddeld met 0,8% gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hybride wagens zijn momenteel goed voor 6,3% van het totale personenwagenpark en hebben de kaap van 350.000 ruimschoots overschreden: 375.107 hybride wagens tegenover slechts 258.916 in 2021 (+45%). Het aantal volledig elektrische personenwagens steeg met 75% (71.651) en het aantal wagens op gas met 11% (17.740).
Chris Umé uit Paal en zijn Australische zakenpartner Thomas Graham van het bedrijf Metaphysic zijn afgelopen nacht vierde geworden in Americas Got Talent. En dat is een unieke prestatie. Ze verbaasden Amerika met hun deepfakevideo's. In de finale lieten ze zo Elvis herleven. Voor Chris is de deelname meer dan geslaagd, de finale halen was een droom, ze hebben de wereld getoond wat ze kunnen. En zoals jurylid Sofia zegt: dit is niet het einde voor jullie!
Umé is (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt schakelt Meeuwen uit

Donderdag 15 september 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt schakelt Meeuwen uitDe dames van Bocholt hebben in de bekerwedstrijd Meeuwen uitgeschakeld. Uitslag: 24-19.

Bijna helft grondgebied landbouwgrond

Woensdag 14 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De landoppervlakte van België bestaat voor 45% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Bron Statbel).

Horecazaak failliet verklaard

Woensdag 14 september 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken vah horecazaak Tonny Paesen uit Bocholt. Dat gebeurde gisteren.

Fietsbrug afgeleverd

Woensdag 14 september 2022
Bocholt - Fietsbrug afgeleverdZoomBij de werken voor de aanleg van een fietsbrug over de Grote Baan in Helchteren zijn de afgelopen dagen de twee delen van die stalen brug geleverd. Ze werden gemaakt bij CSM in Hamont-Achel. Het transport gebeurde in twee afleveringen en duurde telkens 4 uur - cfr. bijgaand filmpje.
De brug wordt 216m lang. Ze is 6,65m breed en weegt 275 ton. In de nacht van 15 op 16 oktober wordt ze over de weg geplaatst. De Grote Baan wordt die nacht voor het verkeer afgesloten.  (Carine Schuurmans)
Fietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverdFietsbrug afgeleverd
Zoom

Asbestverwijdering in de zorgsector

Woensdag 14 september 2022
Deze week ondertekende minister van Omgeving Zuhal Demir het protocol Asbestveilige Zorg. Met dit protocol wil de Vlaamse Regering ondersteuning bieden voor asbestinventarisatie en versnelde asbestverwijdering in de zorgsector. Concreet kunnen zorgvoorzieningen zich aanmelden bij de OVAM voor de actualisatie of verfijning van hun asbestinventaris en/of voor ondersteuning bij asbestverwijdering. Voorzieningen die zorg verlenen aan kinderen en jongvolwassenen kunnen genieten van het (…) Het hele nieuwsbericht

Brood van gisteren

Woensdag 14 september 2022
Opinie
Brood van een dag oud aan de helft van de prijs. Klanten vragen ernaar. Het aantal personen dat een beroep doet op de Voedselbanken stijgt. De OCMW's krijgen meer hulpvragen. Stijgende prijzen, niet alleen voor energie, maar ook in de warenhuizen. Klanten grijpen naar goedkopere producten. Merkproducten worden minder verkocht. In meer en meer gezinnen komt er niet alle dagen vlees meer op tafel. Mensen zoeken naar alternatieven en ontdekken dat een eitje met spinaziepuree ook smaakt! De koopkracht daalt. (…) Het hele nieuwsbericht

Elvis herleeft dank zij Chris Umé

Woensdag 14 september 2022
Bocholt - Elvis herleeft dank zij Chris UméZoomAfgelopen nacht was het de grote finale van Americas Got Talent met daarin de verbazende act van Metaphysic, het bedrijf van Chris Umé uit Paal. Hij woont en werkt momenteel vanuit Bangkok maar heeft de wereld ondertussen verbaasd met zijn technisch kunnen om deepfake video's te maken. Dat is een techniek gebaseerd op artificiële intelligentie (AI). Een databank met bestaande, echte beelden van een persoon wordt in een computer gebracht. De software analyseert dan (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst komt er aan

Dinsdag 13 september 2022
Bocholt - De herfst komt er aanStoringen over onze regio zorgen voor veel wolken, waaruit eerst af en toe wat regen valt, maar later komt er meer neerslag voor. Er wordt bovendien koelere lucht aangevoerd. Na een wat drogere donderdag, is het de dagen nadien erg wisselvallig met een gure wind en het wordt vooral een stuk kouder.
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld en af en toe valt er een spatje regen. Later in de namiddag komt er wat meer regen opzetten, maar erg grote neerslaghoeveelheden worden er niet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe scanners bij Noorderhart

Dinsdag 13 september 2022
Bocholt - Nieuwe scanners bij NoorderhartZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis heeft als eerste Limburgs ziekenhuis een SPECT-CT met digitale CZT-detectoren voor de dienst nucleaire geneeskunde aangekocht. Daarnaast investeert Noorderhart in een nieuwe MRI-scanner voor de dienst radiologie. Dankzij de aankoop van deze nieuwe toestellen kunnen het onderzoeksaanbod en de dienstverlening van de diensten uitgebreid worden. De totale kostprijs van beide toestellen en de bijhorende verbouwingswerken bedraagt circa 3 miljoen euro.
De dienst (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: DC Works

Maandag 12 september 2022
Lambert Cornelissen uit Kaulille heeft de besloten vennootschap DC Works opgericht met zetel aan de Fonteinstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer onderhouds- en herstellingswerken van mechanische aard, montagewerkzaamheden, metaalbewerking en goederenvervoer over de weg.

Een film over de wolf

Maandag 12 september 2022
Bocholt - Een film over de wolfZoomIn Nederland gaat vandaag de film "WOLF" in première. De film - waarvan hierboven een trailer - laat de comeback van de oermoeder en -vader van onze trouwste viervoeter zien. Een terugkeer die sterke emoties oproept en zowel voor- als tegenstanders kent. Bij Nature Today is alles nog eens op een rijtje gezet.

Een mooie maan

Zondag 11 september 2022
Bocholt - Een mooie maanZoomWie vanavond in het donker nog onderweg was, heeft er niet naast kunnen kijken: een grote, supermooie, kleurrijke maan in het oosten. (Foto Mario  Vanoppen)

Auto uit de bocht

Zondag 11 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree ging deze namiddag rond 14 uur een wagen uit de bocht. De chauffeur raakte lichtgewond.

Kandelaars gestolen uit kapel

Zondag 11 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Sterrenkapel aan de Truyenhofstraat in Bree zijn twee koperen kandelaars gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.
Bocholt - Bocholt verliest van Jong KV MechelenBocholter VV verloor vanmiddag met 2-0 van Jong KV Mechelen. Na 25 minuten stond de eindstand al op het bord.

Turkse klopt Bocholt B

Zondag 11 september 2022
Bocholt - Turkse klopt Bocholt BIn derde provinciale B heeft Turkse FC Bocholter VV B verslagen met 6-2.

Handbal: Bocholt wint van Visé

Zondag 11 september 2022
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van ViséIn het handbal heeft Bocholt gisteravond Visé verslagen met 32-24. Een verslag uit Bocholt:
Na amper 20 minuten was de wedstrijd al gepeeld. Sezoens Bocholt kwam eerst op achterstand maar Wout wist al snel de bordjes gelijk te hangen: 1–1. Visé zou nog één keer op voorsprong komen door een doelpunt van Boyon. Daarna werd Sezoens Bocholt heer en meester. Tim zorgde in de rebound eerst voor de 2–2 en nadien op tegenaanval voor de 3-2. Ook Lennert Doms (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren gezien: de F35

Zondag 11 september 2022
Bocholt - Gisteren gezien: de F35ZoomMoeilijk om woorden te vinden voor de illusie die gisteren bij Sanicole gecreëerd werd door de F35, de opvolger van de F16. (Foto Robin Mues) UPDATE De fotoreeks van Jens Veraa, die er ook was, staat hier.
Bocholt - Sanicole Airshow in de gietende regenZoomEen lange uitgerekte onweerszone trok gisterenavond over het vliegveld van Sanicole. Door de vele en soms hevige buien moest de organisatie schakelen en enkele teams zoals de Jordanian Falcons en de Saudi Hawks konden hun show niet brengen. Gelukkig klaarde het af en toe op en kon het publiek toch nog genieten van een mooie sunsetshow. Deze ging voor het eerst door op zaterdag en dat was een goede zet: 10.000 tickets vlogen de deur uit. Vandaag worden 30.000 bezoekers verwacht, meteen (…) Het hele nieuwsbericht

Sp.Wijchmaal - FC Kaulille 1-1

Zaterdag 10 september 2022
Bocholt - Sp.Wijchmaal - FC Kaulille 1-1In derde provinciale B hebben Sporting Wijchmaal en FC Kaulille vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

Damesvoetbal: Bocholt B - Elen 1-2

Zaterdag 10 september 2022
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B - Elen 1-2In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B deze namiddag thuis met 1-2 verloren van St. Elen.

Damesvoetbal Bilzen-Bocholt 4-0

Zaterdag 10 september 2022
Bocholt - Damesvoetbal Bilzen-Bocholt 4-0In eerste provinciale van het damesvoetbal ging Bocholt gisterenavond met 4-0 onderuit op het veld van DV Bilzen Utd.

Mathieu Janssen overleden

Vrijdag 9 september 2022
Bocholt - Mathieu Janssen overledenWoensdag is Mathieu Janssen overleden, de echtgenoot van Elza Swennen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: zaterdag (15-16.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Door regen terug code geel in de natuur

Donderdag 8 september 2022
De regen van de afgelopen nachten volstaat uiteraard niet om de droogteproblematiek te verminderen, maar het brandgevaar in bossen en natuur is wel duidelijk verminderd. Ook al omdat er nog regen voorspeld wordt, hebben het Agentschap Natuur en Bos en Crisisbeheer Limburg de risicocode teruggebracht naar geel. Roken en vuur maken in de natuur blijft verboden.

Geld gestolen in flat

Donderdag 8 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Kruittorenwal in Bree is woensdag ingebroken. Er is geld gestolen.

Hilda Luys overleden

Donderdag 8 september 2022
Bocholt - Hilda Luys overledenDinsdag is Hilda Luys overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Leo Schrooten. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroeting: zondag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Kaulille. Condoleren: www.begrafenissencreemers.be

Zuster Ida Kelchtermans overleden

Donderdag 8 september 2022
Bocholt - Zuster Ida Kelchtermans overledenZondag is zuster Ida Kelchtermans overleden. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Herk-de-Stad.

Francine Huylebroeck overleden

Woensdag 7 september 2022
Bocholt - Francine Huylebroeck overledenOp 31 augustus is Francine Huylebroeck overleden. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt dinsdag 13 september (15.45 uur) plaats op de begraafplaats Hoogveld in Tessenderlo.

Pierre Dejong overleden

Dinsdag 6 september 2022
Bocholt - Pierre Dejong overledenZaterdag is Pierre Dejong overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Elza Douw. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Kaulille.Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Verheyen nieuwe korpschef politie CarmaIn Genk heeft hoofdcommissaris Geert Verheyende eed afgelegd als korpschef van Politiezone CARMA. Verheyen volgt Frank Mulleners op, die met pensioen gaat. Geert Verheyen startte zijn carrière als commissaris bij de Federale Politie in 2007. In 2012 maakte hij de overstap naar de lokale politie waar hij diensthoofd werd bij PZ GAOZ en later PZ Midlim. In 2017 werd hij adjunct-korpschef van PZ CARMA en nu legt hij dus de eed af als korpschef. Na de eedaflegging heeft de nieuwe korpschef meteen zijn functie als hoofd van de lokale politie opgenomen. De komende weken zal hij aan alle medewerkers toelichten wat zijn plannen zijn en welk traject hij de komende vijf jaar wil afleggen met de politiezone.

Maria Driesen overleden

Maandag 5 september 2022
Bocholt - Maria Driesen overledenZaterdag is Maria Driesen overleden, de weduwe van François Vanitterbeek. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de OLV-kerk in Herent. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Pues in Winksele-Delle.

Auto's en motorrijder botsen

Zondag 4 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meeuwerkiezel in Bree botsten vrijdagnamiddag rond 15.45 uur twee wagens en een motorijder. Bij het ongeval raakten een 41-jarige man uit Stavelot en een 62-jarige man uit Bree gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meeuwerkiezel in Bree botsten vanmiddag rond 12.30 uur een auto en een 26-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.

FC Kaulille - Exc. Hamont 1-1

Zaterdag 3 september 2022
Bocholt - FC Kaulille - Exc. Hamont 1-1In derde provinciale B hebben FC Kaulille en Exc. Hamont vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

Bocholt VV - SK Londerzeel 1-1

Zaterdag 3 september 2022
Bocholt - Bocholt VV - SK Londerzeel 1-1Bocholt VV en SK Londerzeel hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

Bocholt VV B - Kattenbos Sport 3-3

Zaterdag 3 september 2022
Bocholt - Bocholt VV B - Kattenbos Sport 3-3Bocholt VV en Kattenbos Sport speelden vanavond 3-3 gelijk.

Nieuwe vennootschap: Gigi

Zaterdag 3 september 2022
Glenn Joris (25) en Laura Daniels (26), beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Gigi opgericht met zetel aan de Dorpsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een frituur, eethuis en broodjeszaak.

Vernieuwing plankenpad bijna klaar

Zaterdag 3 september 2022
De werken voor de vernieuwing van het plankenpad Achter de Pastorij in Reppel zitten in de laatste fase. De brug over de Abeek wordt nog vervangen. Deze werken starten eerstdaags en zullen zeker enkele dagen duren.  Hou er dus rekening mee dat het plankenpad tijdens deze laatste werken niet gebruikt kan worden. Vanaf dan is wandelen weer troef. De werken worden uitgevoerd door het team Natuur- en landschapszorg van Natuurpunt.

Risico op digitale uitsluiting

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Uit de nieuwe Barometer Digitale Inclusie, die in opdracht van de Koning Boudewijnstichting (KBS) is uitgevoerd door onderzoeksteams van de UCLouvain en de VUB, blijkt dat de toegenomen digitalisering van onze samenleving de digitale ongelijkheden onder de bevolking niet heeft weggewerkt. De COVID-19-crisis heeft de digitalisering van de samenleving versneld, waardoor we ondanks een lockdown en sanitaire maatregelen toch min of meer onze activiteiten konden verderzetten. Maar ondanks (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser en bestelwagen botsen

Vrijdag 2 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Opitterpoort in Bree botsten gisterennamiddag rond 16 uur een 55-jarige fietser en een bestelwagen. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 2 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanaf maandag 5 september start de vliegbasis van Kleine-Brogel weer met nachtvluchten. Dat gebeurt vooral op maandag- en dinsdagavond; uitzonderlijk ook op woensdag. De trainingen starten na zonsondergang. Tussen 1 maart en 31 oktober wordt er gevlogen tot middernacht, tussen 1 november en 28 februari tot 21u30.

Fietser (80) gewond bij aanrijding

Donderdag 1 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
In dee Bocholterstraat in Bree botsten deze voormiddag rond 10 uur een auto en een 80-jarige fietser uit Bree. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.

Onstabiel maar warm

Donderdag 1 september 2022
Weerbericht
Bocholt - Onstabiel maar warmHoewel de meteorologische herfst vandaag van start is gegaan, zijn de temperaturen nog steeds zomers. Herfstweer staat er nog niet dadelijk op het programma, al zien we de atmosfeer gestaag onstabieler worden op nadering van een depressie vanuit het zuiden. Vanaf laat vrijdag neemt daarbij de kans op een onweerachtige bui toe en dan maken we ons klaar voor een wisselvallig weekend.
Vandaag
wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Na de middag komt er wat bewolking opzetten, (…) Het hele nieuwsbericht

Brandgeur kan nog dagen aanhouden

Donderdag 1 september 2022
De brandgeur die door een brand in de Nederlandse Peel ook onze regio hindert kan nog dagen aanhouden. Die waarschuwing geeft de brandweer in Nederland. "De brandweer verricht continu metingen in het gebied en de omliggende regio. Hieruit blijkt dat de concentraties gevaarlijke stoffen laag zijn. Er is dus geen sprake van een gevaar voor de volksgezondheid. Ook de komende dagen blijft de brandweer metingen verrichten," zo wordt gemeld.

'Blijf waterverbruik beperken'

Donderdag 1 september 2022
Het is maar dat je 't weet
De Droogtecommissie roept alle gebruikers van water op om het waterverbruik (uit alle waterbronnen) maximaal te beperken. De debieten en waterpeilen van waterlopen en waterwegen zijn laag, op sommige plaatsen zeer laag. Hetzelfde geldt ook voor de grondwaterpeilen. De voorspelde neerslag van de komende 10 dagen zal de watervoorraden niet significant herstellen, aldus de Droogtecommissie.

Wees slimmer dan de wolf

Donderdag 1 september 2022
Vandaag gelezen
"Voor het voorspellen van waar schade kan optreden (door de wolf)  is het landschap sterk bepalend, maar wanneer schade zal optreden is onvoorspelbaar. Dat heeft alles te maken met de hoge mobiliteit van wolven. Wolven leggen grote afstanden af en kunnen ook zo weer vertrokken zijn. Wat wel duidelijk is, is dat wolven risicomijdend zijn en 'niet zomaar' schapen zullen pakken. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals wolfwerende elektrische rasters én kuddebewakingshonden, helpt heel goed om de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Provinciale actie 'Veilig schoolverkeer'ZoomMet het oog op de veiligheid van de schoolgaande jeugd organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket weer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. Deze thema-actie loopt tot 17 september.
De lokale politie besteedt gedurende de thema-actie extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. In de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Een fijne eerste schooldag

Donderdag 1 september 2022
Bocholt - Een fijne eerste schooldagZoomWij wensen alle kinderen, jongeren, leerkrachten en directies een heel fijne eerste schooldag. Laat deze dag de start zijn van een jaar vol inspiratie, talentontwikkeling en doorzettingsvermogen. Studie is hoe je het draait of keert, de sleutel tot een succesvol leven. Of dat nu technisch of om het even welke andere richting is, kennis is de start van alles.  En dat mag gepaard gaan met vallen en opstaan. Fouten maken hoort immers bij het leven. Veel succes iedereen! (Hans Put)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen