Het overige nieuws

Er is nog hoop

Maandag 31 juli 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Er is nog hoopZoom(Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Koning Boudewijn stierf 30 jaar geledenMorgen is het 30 jaar geleden dat Koning Boudewijn in zijn buitenverblijf villa Astrida in Motril in het zuiden van Spanje overleed ten gevolge van een hartstilstand. Hij was 62 jaar.
Kort nieuws van bij de buren
Op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree is vanmorgen een vrachtwagenchauffeur dood aangetroffen in zijn voertuig. Het betreft een natuurlijk overlijden.
Bocholt - Bocholt VV B - Achel VV B 1-0In de Beker van Limburg heeft Bocholt VV B aan het langste eind getrokken tegen Achel VV B. Het won met 1-0.

Grote Brogel - Kaulille 2-2

Zondag 30 juli 2023
Bocholt - Grote Brogel - Kaulille 2-2In de Beker van Limburg hebben Sporting Grote Brogel en KFC Kaulille 2-2 gelijkgespeeld.
Bocholt - Ondertussen, in de Noordzee...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

When in Rome...

Zaterdag 29 juli 2023
300 woorden van Rudi
Bocholt - When in Rome..."Koop vooraf tickets", hadden ze ons gezegd. Zo gezegd, zo gekocht, maar in de luchthaven kregen we het bericht dat er iets mis was met onze tickets voor het Colosseum. "Och, we zien wel”, reageerden we onbezonnen.
Op de tweede dag van ons verblijf waren we vroeg op pad. We dachten er als eerste te staan, maar op de verkeersvrije laan naar het Colosseum was het drukker dan op een uitverkocht Rock Werchter. "You want tickets?", sprak een man ons aan. Het leek ons te duur.
Aan het Colosseum (…) Het hele nieuwsbericht

Regen, buien en wind

Vrijdag 28 juli 2023
Bocholt - Regen, buien en windAan het wisselvallige weer komt voorlopig nog geen einde. Integendeel, de komende dagen mogen we geregeld regen en buien verwachten en er is ook kans op onweer. Alvast tot het einde van volgende week met het weekend inbegrepen is er nog niet dadelijk zomerweer in zicht. Bovendien staat er vaak flink wat wind en zijn de maxima eerder pover met slechts 20 graden.
Vandaag is het vaak zwaar bewolkt, maar af en toe kan ook de zon doorbreken. Er komen na de middag een aantal buien opzetten. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderkiezel in Bree is gisterenavond een auto tegen een boom gereden. Een 24-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Wolf August wordt opgezet

Vrijdag 28 juli 2023
Wolf August, die eerder deze week werd aangereden in Oudsbergen, zal worden opgezet. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bekendgemaakt. In een video die het INBO maakte over de autopsie op de wolf, vertelt de dierenarts ook dat het dier opgezet wordt. "Dat maakt bij een autopsie veel verschil, daarom dat dat ook aan bod kwam", zegt Koen Van Muylem van het INBO. "August was een iconisch beest, als stamvader van de Limburgse wolven. We willen hem niet verloren laten gaan." Momenteel is nog niet duidelijk waar of wanneer August te zien zal zijn. "Nu gaat hij de diepvriezer in, er zijn nog geen concrete plannen", besluit Van Muylem. (Bron: VRT)
Bocholt - Bocholt VV trekt middenvelder aanMiddenvelder Brahim Boughali zal de kleuren van Bocholt VV verdedigen. Hij komt over van SC Visé.
Op 9 en 10 september zijn er de Belgian Air Force Days op de vliegbasis van Kleine-Brogel. Inwoners van de buurgemeenten kunnen tegen een voordelig tarief binnen, maar dan moeten ze hun "buurticket" wel kopen vóór 1 augustus. Alle informatie en de link naar de ticketverkoop vind je hier.

Bocholt VV - OH Leuven B 0-2

Donderdag 27 juli 2023
Bocholt - Bocholt VV - OH Leuven B 0-2Bocholt VV en OH Leuven B speelden vanavond een oefenwedstrijd. Bocholt verloor met 0-2.

Nieuwe vennootschap: BroekxClaes

Donderdag 27 juli 2023
Kris Broekx (39) en Linda Claes (37), beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap BroekxClaes opgericht met zetel aan de Braamstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling.

Iedereen gaat naar 'Barbie'

Woensdag 26 juli 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Iedereen gaat naar 'Barbie'ZoomEn het moet een heel goeie film zijn, met feministische trekjes. Fobie zag in het publiek nog iets anders... 
Bocholt - FC Kaulille - Sporting Ellikom 1-7FC Kaulille heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Sporting Ellikom verloren met 1-7.
Bocholt - KVK Beringen verslaat Bocholt VVKVK Beringen heeft vanavond in de Beker Noord-West op eigen veld Bocholt verslagen met 4-1.

Bakkeleien over een ruiterpoort

Woensdag 26 juli 2023
Vandaag gelezen
Bocholt - Bakkeleien over een ruiterpoortZoom"De doodgereden wolf is wel degelijk August. Wisten we eigenlijk al. Wat we tot gisteren helaas niet wisten, is dat het Agentschap Wegen & Verkeer, Natuur en Bos en de gemeente Oudsbergen al anderhalf jaar bakkeleien over welk type ruiterpoort er moet komen in het metersbrede gat in het ecoraster (foto) langs de N76. Dat gat kostte gisteren het leven aan de stamvader van de Limburgse wolvenroedel." (Jan Loos van Welkom Wolf)
Bocholt - Autopsie van August achter de rugZoomVanmorgen is in het laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) in Geraardsbergen de autopsie uitgevoerd van de wolf die gisteren op de N76 in Oudsbergen om het leven kwam. Op basis van de forse lichaamsbouw van deze mannelijke wolf kon al onmiddellijk worden uitgesloten dat het om een welp zou gaan. De slijtage van de tanden en een röntgenopname van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek van de (hoek)tanden geven meer informatie over de leeftijd: het gaat met (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Ondertussen, in de wolvenregio...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De bewoners van de zorgflats van Triamant in Bree die veel zorg nodig hebben, moeten er vertrekken. Nutsvoorzieningen als warm water en telefoon zijn in er al afgesloten. Het Departement Zorg en de stad hopen al zeker voor drie bewoners snel nieuwe huisvesting te vinden. Een tiental andere heeft lichte zorg nodig en is in contact gebracht met diensten voor thuisverpleegkunde.

Landbouwbedrijven enorm groter

Woensdag 26 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1980 is de gemiddelde oppervlakte van de landbouwbedrijven verdriedubbeld. De gemiddelde oppervlakte ging van 12,49 ha in 1980 naar 38,7 ha in 2022. (Statbel)

De zomer is ver weg

Dinsdag 25 juli 2023
Weerbericht
Bocholt - De zomer is ver wegHet is wisselvallig en het blijft wisselvallig. Met een aanhoudende westcirculatie komt daar de volgende 10 dagen alvast geen verandering in. Wel wordt het op het einde van de week en in het weekend wat warmer, maar donderdag en vrijdag gaat het stevig regenen.
Morgen vallen er enkele buien in de ochtend en voormiddag, maar is er tussendoor ook zon. Na de middag verdwijnen de buien uit het weerbeeld, maar nemen de wolkenvelden wel toe. Het wordt wat warmer bij 22 graden. Ook donderdag wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Drie maanden cel voor dodelijk ongeval
Een vrouw uit Kinrooi van vooraan in de veertig heeft drie maanden cel met uitstel en een boete van 3.200 euro gekregen omdat ze in mei 2021 een 11-jarige jongen aanreed in Maasmechelen. Enkele dagen later bezweek de jongen aan de opgelopen verwondingen. Op het ogenblik van de feiten was de vrouw onder invloed van verdovende middelen. De vrouw kreeg ook acht maanden rijverbod en moet naast examens ook een medisch- en psychologisch onderzoek ondergaan. Zij moet ook ruim 2.000 euro proceskosten betalen. Aan de burgerijke partijen is zij meer dan 57.000 euro schadevergoeding verschuldigd. (PG)
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Europese primeur: drone vervoerde bloedzakjesZoomVandaag heeft een passagiersdrone (foto) met twee zitplaatsen voor het eerst medische inhoud vervoerd door Europees luchtruim. De dronevlucht, een volledig onbemande en geautomatiseerde missie, vervoerde meerdere bloedzakjes over een afstand van 1 kilometer doorheen het testluchtruim van DronePort in Sint-Truiden. De operatie werd gecoördineerd door het Belgische bedrijf Helicus, dat bekend staat om de ontwikkeling van dronetoepassingen en -technologieën voor medisch transport door de lucht. Lees meer bij de LRM

Twitter wordt X

Dinsdag 25 juli 2023
Bocholt - Twitter wordt XZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het afvalwater na een festival

Dinsdag 25 juli 2023
Vandaag gelezen
"Als er een festival in de buurt is, dan zien we dat meteen terug in de hoeveelheid drugsresten die we meten op onze rioolwaterzuiveringen."
(Waterschap De Dommel)

Wolf doodgereden in Meeuwen

Dinsdag 25 juli 2023
Bocholt - Wolf doodgereden in MeeuwenZoomOp de N76 in Meeuwen is een wolf doodgereden. Het kadaver werd vanmorgen aangetroffen langs de weg, ter hoogte van de Gestelstraat. Mogelijk gaat het om August. Het Agentschap Natuur en Bos laat een autopsie uitvoeren. Het kadaver is opgehaald door het Natuurhulpcentrum. "Als het effectief om August zou gaan, wordt het een moeilijke opdracht voor wolvin Noëlla om de minstens 7 jongen groot te brengen," zeggen ze daar. De jonge wolven die vorig jaar geboren werden, zijn al weg. (Foto's NHC)
Wolf doodgereden in Meeuwen
Zoom

Zandzakjes te koop

Dinsdag 25 juli 2023
Bocholt - Zandzakjes te koopZoomWe hopen dat je ze nooit nodig hebt, maar wie rekening houdt met wateroverlast rond zijn woning kan nu in het recyclagepark (lege) zandzakjes kopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor € 5,00. Je kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. Je ontvangt bij de aankoop een fiche met info over het gebruik van de zakken.

1.092 faillissementen

Dinsdag 25 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In juni registreerden de Ondernemingsrechtbanken in ons land 1.092 faillissementen. Het aantal banen dat daardoor verloren ging bedroeg 2.726. Dit betekent een stijging met 39,4% in vergelijking met mei van dit jaar (1.955). (Statbel)
Kerk
Bocholt - Mgr. Hoogmartens op roadtrip naar WJDZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, trekt deze zomer met de wagen door Europa en probeert zo alle Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) te ontmoeten die van 1 tot 6 augustus in Lissabon worden gehouden. Voorafgaand aan het eigenlijke gebeuren in Lissabon nemen de Vlaamse jongeren deel aan zogenaamde voorprogramma’s. Nieuw dit jaar is dat ze in groepjes van ongeveer vijftig verspreid zijn over heel Zuid-West Europa. Van Juignac in Frankrijk, tot Bilbao en Madrid in Spanje en (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Janssen (101) overleden

Maandag 24 juli 2023
Bocholt - Bertha Janssen (101) overledenIn WZC Dommelhof in Sint-Joris-Winge overleed op 2 juli Bertha Janssen, de weduwe van de in 1987 gestorven Jozef Schraepen. Zij was 101 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vond plaats in de aula van crematorium Hofheide in Nieuwrode.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Gerdingerstraat en de Witte Torenwal in Bree zijn vanmiddag een auto en een 51-jarige fietser uit Bree gebotst. De fietser raakte daarbij gewond.

Martine Tanghe overleden

Zondag 23 juli 2023
Vanochtend  is voormalig VRT-journaliste Martine Tanghe overleden. Zij was 67 jaar en gedurende meer dan 40 jaar journaliste en nieuwsanker aan de Reyerslaan. In 2011 kreeg ze kanker. Enkele jaren geleden stak de ziekte opnieuw de kop op. 
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, in de buurt van Griekenland...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Geslaagd 21 juli-defilé

Zaterdag 22 juli 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Geslaagd 21 juli-defiléZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In de wijk Keent in Weert hebben vandalen toegeslagen. Zij hebben de banden van zes auto's lekgestoken.
Grensgevallen
Het Sint-Jans Gasthuis in Weert bouwt een nieuw ziekenhuis. De werken starten in oktober. Het nieuwe ziekenhuis zal kleiner zijn dan het huidige dat als verouderd en te groot wordt beschouwd. Een kleiner ziekenhuis heeft geen gevolgen voor het zorgaanbod, luidt het.
Kort nieuws van bij de buren
Op het Kolonel Aertsplein in Maaseik is gisterenamidag een 32-jarige vrouw uit Bree betrapt op een winkeldiefstal. De vrouw bleek nog enkele andere diefstallen gepleegd te hebben. Ze kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden die ze onmiddelijk betaalde.

Wisselvallig en frisser

Vrijdag 21 juli 2023
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig en frisserIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt onstabiele maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Af en toe zitten daar ook regengebieden in, waarbij we gedurende langere tijd regen mogen verwachten. Alvast tot het einde van de maand blijft het wisselvallige en eerder koele weer aanhouden.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Een buienlijn trekt rond de middagperiode over het land van west naar oost met lokaal enkele stevige buien en kans op onweer. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht

Nationale Feestdag

Vrijdag 21 juli 2023
Bocholt - Nationale FeestdagZoomNationale Feestdag vandaag, dus een Te Deum in de kathedraal in Brussel. Daar was de koninklijke familie aanwezig. (Foto Robert Boons)

Bèr Hollanders overleden

Donderdag 20 juli 2023
Bocholt - Bèr Hollanders overledenZaterdag is Bèr Hollanders overleden, de echtgenoot van Vicky Slegers. Hij was geboren in Kaulille en werd 77 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Lozen vonden plaats in intieme kring. Schriftelijk condoleren via Uitvaartzorg Vanhove, Brogelerweg 25, 3950 Bocholt.
Bocholt - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomDeze week zijn 385 Limburgse bedevaarders in Lourdes voor de jaarlijkse Lourdesbedevaart. Ook bisschop Patrick Hoogmartens is ter plaatse om samen met de Limburgers te vieren. "Dit jaar zullen wij met het thema vanuit de 13de verschijning 'Ga het zeggen, om hier een kapel te bouwen' op zoek gaan hoe wij vandaag zelf een kapel dienen te bouwen om meer Kerk te zijn", zegt de Limburgse bisschop. Ook zijn de mijnwerkers-brancardiers van verschillende Limburgse afdelingen weer paraat om de zieken ter plaatse te helpen. Gisteren stond de traditionele internationale viering op het programma.
Bocholt - Bocholt VV speelt twee oefenmatchen
Bocholt VV speelt volgende week twee oefenwedstrijden. Dinsdag staat een wedstrijd tegen Bregel op het programma en donderdag geeft Bocholt VV OH Leuven B partij.


Het is maar dat je 't weet
Het tijdelijk onttrekkingsverbod dat in Limburg van kracht is wordt uitgebreid voor alle onbevaarbare waterlopen op het Limburgse grondgebied. Dat heeft het Limburgs Droogteoverleg beslist naar aanleíding van het droge weer van de afgelopen tijd. Het betekent dat er tot nader order geen water uit de onbevaarbare waterlopen mag gehaald worden, behalve met weidepompen voor het vee, door hulpdiensten in geval van nood en door de bevoegde waterloopbeheerder toegelaten onttrekkingen.

Fietsendrager van auto gestolen

Woensdag 19 juli 2023
Op de parking van de Luysmolen is afgelopen nacht een fietsendrager gestolen die op de trekhaak van een auto gemonteerd was.
Sinds gisteren kunnen er op de spoedgevallendienst en op de consultatie van de pediatrie in Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt zogenaamde POCT CRP-testen afgenomen worden bij jonge kinderen. Het doel van deze test is om sneller ernstige bacteriële infecties bij jonge kinderen te kunnen vaststellen. “Zo'n test kan aan de hand van een eenvoudige vingerprik duidelijk maken of het om een virale of een ernstige bacteriële infectie gaat. Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Handbal: Bocholt  tegen Litouws teamBocholt, dat in de eerste ronde van de EHF-Cup niet moet aantreden, speelt in de tweede ronde tegen Dragunas Klaipeda uit Litouwen. Bocholt speelt eerst thuis, in oktober.

Jean Kreemers overleden

Woensdag 19 juli 2023
Bocholt - Jean Kreemers overledenZondag is Jean Kreemers overleden, de echtgenoot van Fanny Vandezande. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Harry Brinkmans overleden

Woensdag 19 juli 2023
Bocholt - Harry Brinkmans overledenMaandag is Harry Brinkmans overleden, de echtgenoot van Maria Moonen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Hoffelijkheid en 30km per uur op jaagpadenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters doet een oproep voor meer verkeersveiligheid op onze jaagpaden. Met het aanbrengen van de slogan "Hoffelijk Rijden = Veilig Rijden" vestigt de minister de aandacht op het belang van hoffelijkheid en respect tussen de verschillende weggebruikers op het jaagpad.
Bij de slogan wordt ook de snelheidsbeperking van 30 km/u benadrukt, die eens zo belangrijk is nu ook speedpedelecs op termijn zullen worden toegestaan op het (…) Het hele nieuwsbericht

Luchtvaart herstelt

Dinsdag 18 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 noteerden de Belgische luchthavens een aanzienlijke stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ongeveer 28 miljoen passagiers passeerden de Belgische luchthavens, een stijging van 107% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd.
Ook het aantal vluchten steeg aanzienlijk in 2022, met iets meer dan 260.000 geregistreerde vluchten. Deze stijging van 43% ten opzichte van het voorgaande jaar is significant, maar dit cijfer blijft lager dan de 325.000 vluchten die in 2019 werden geregistreerd. (Statbel)

Louis Geysels overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Bocholt - Louis Geysels overledenVrijdag is in Bree Louis Geysels overleden, de weduwnaar van Jeanne Leyssen, die in 1993 stierf, en de levenspartner van Lène Coolen. Hij was geboren in Ellikom en werd 88 jaar. Het afscheid en de begraving van de urn op de begraafplaats van Ellikom vinden plaats in intieme kring. Begroeting: morgen/woensdag (18.30-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Mia Huypkens overleden

Dinsdag 18 juli 2023
Bocholt - Mia Huypkens overledenOp 14 juli is Mia Huypkens overleden, de echtgenote van Leo Verbakel. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Reppel. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Gerdingen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
De visie van Fobie
Bocholt - De Gentse Feesten zijn begonnenZoomRuim een half miljoen mensen afgelopen weekend op de openingsavond van de Gentse Feesten. Ook dit jaar is er een meldpunt waar bezoekers terecht kunnen, onder meer als ze slachtoffer of getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Noëlla wierp niet 9 maar 10 welpjesZoomDe wolvin Noëlla heeft vorig jaar niet negen maar tien welpen geworpen. Dat heeft het Instituut voor Natuurbehoud (INBO) vastgesteld uit DNA-onderzoek. Op 20 juli 2022 waren al negen welpen geteld. Maar nu blijkt dat er ook in de streek van Wuustwezel en Kalmthout een nakomeling van Noëlla en August rondloopt. "Uiteindelijk komen we voor de worp van 2022 dus uit op tien welpen, waarbij het jongste exemplaar op een leeftijd van iets minder dan 8 maanden gestorven is. De (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Wat te doen als een dier de confrontatie zoekt? Schotse Hooglander: klim ergens in. Zwaan: rustig weglopen. Hond: niet schreeuwen. Wolf: wel schreeuwen. (De Volkskrant)

Geboorten in het ziekenhuis

Maandag 17 juli 2023
Het Noorderhart-ziekenhuis telde in de maand juni 85 bevallingen, waarvan 12 keizersneden. Er werden 36 meisjes en 50 jongens geboren. De drukste dag was 16 juni, met 7 bevallingen. De zwaarste pasgeborene woog 4865 gram, de lichtste 1800 gram.

Twan Daemen overleden

Maandag 17 juli 2023
Bocholt - Twan Daemen overledenVrijdag is Twan Daemen overleden, de echtgenoot van Christine Schrooten. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rotem.
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, in de politiecel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Barbie-mania slaat weer toe

Zaterdag 15 juli 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Barbie-mania slaat weer toeZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Adrienne Vossen overleden

Zaterdag 15 juli 2023
Bocholt - Adrienne Vossen overledenOp 9 juli overleed Adrienne Vossen, de weduwe van de in 1989 gestorven Gerard Teppers. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Haar urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.

De vakantie ingezet

Zaterdag 15 juli 2023
300 woorden van Rudi
Bocholt - De vakantie ingezetWe zouden de vakantie inzetten op een terrasje in de provinciehoofdstad. Dat was het plan en zo geschiedde, maar het ging niet zonder slag of stoot. Al hadden we er rechtstreeks niet veel mee te maken. Het waren eerder de buren. Niet die van thuis, maar de buren aan het tafeltje naast ons. Zij hadden postgevat onder een grote boom. Het was ongetwijfeld de mooiste plek van het terras.
Maar dat was zonder de duif gerekend die in de boom vrolijk zat te roekoeën. Het koppel had net hun bord met een (…) Het hele nieuwsbericht
Op de wegen in Europa wordt het naar verwachting heel druk, omdat mensen naar hun vakantiebestemming reizen. Vooral in zuidelijke richting wordt het filerijden, evenals rond Hamburg en München en voor de Zwitserse en Oostenrijkse tunnels.
Besluit u toch voor uw vakantie naar het buitenland te reizen - het is ook bij ons mooi, lekker en warm - dan wensen we u goeie reis. Hou het veilig!

Meer dan 43 graden op Sicilië

Vrijdag 14 juli 2023
De visie van Fobie
Bocholt - Meer dan 43 graden op SiciliëZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Jasper Philipsen scheert tegenwoordig niet enkel hoge toppen in de Ronde van Frankrijk met (tot dusver) vier knappe etappezeges. Hij is vandaag ook regerend koning van "Fietsen door de bomen" in Hechtel-Eksel, meldt Bosland. Op 7 juni 2021 reed hij het plaatselijke Strava-segment op 23 seconden aan maar liefst 50,6km/u. Chapeau! 

Wisselvallig maar vrij warm

Donderdag 13 juli 2023
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig maar vrij warmMet een westelijke hoogtestroming wisselen storingen en hogedrukgebieden elkaar af. Er staat geen standvastig zomerweer op het programma, maar na een wat koelere donderdag gaan de temperaturen wel weer omhoog. Na het weekend lijkt er wel een overwegend droge periode aan te breken.
Morgen zijn er veel hoge wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Na de middag wordt de bewolking tijdelijk belangrijker, maar daarna kan de zon meer tevoorschijn komen. Het blijft meestal droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Middelkerke

Donderdag 13 juli 2023
Vakantiefoto
Bocholt - Groeten uit MiddelkerkeZoomMarleen Abeels stuurde ons enkele foto's van het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Meer dan 6000 ton zand is hier gebruikt om twintig sprookjes en personages uit te beelden in het zand: De gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer. Je kan er nog terecht tot 10 september. 
Groeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit Middelkerke
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Ruim een kwart van de werkenden besteedt zo goed als de hele werktijd aan werken met een computer of een smartphone. Uit nieuwe gegevens van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over vaardigheden die verband houden met de job, blijkt dat 25,8% van de werkenden de volledige of bijna volledige werktijd besteedt aan het werken met computer, tablet of smartphone. Voor anderen gaat deze tijd zo goed als helemaal naar het mondeling communiceren met mensen buiten het bedrijf (15,9%) of binnen het (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Verstraten overleden

Woensdag 12 juli 2023
Bocholt - Nelly Verstraten overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Nelly Verstraten overleden, de weduwe van Gerard De Graaf en de levenspartner van wijlen Jan Verstraten. Ze was geboren in Bocholt en werd 91 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartzorg Severens in Pelt.

'De wolf is niet boos'

Woensdag 12 juli 2023
Vandaag gelezen
"Wolf, ga terug naar je eigen land. Maar dit is hun land. Dit hele continent is net zo goed van hen als van ons. Nee hoor, zeggen de boeren, dit is ons land. Dit zijn onze dieren. Maar een eenzijdig contract is geen contract. En macht is niet hetzelfde als recht. Daar waarschuwde de La Fontaine ons al voor."
(Eva Meijer in De Groene Amsterdammer)

Tropisch heet in Zuid-Europa

Woensdag 12 juli 2023
Bocholt - Tropisch heet in Zuid-EuropaZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Nieuwe boeken
Bocholt - Provinciebestuur Limburg tijdens Wereldoorlog 2ZoomDe provincie Limburg pakt regelmatig uit met mooie en interessante boeken. Zopas verscheen 'Provinciebestuur Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog', een aanrader voor al wie geïnteresseerd is in onze Limburgse geschiedenis.
De Tweede Wereldoorlog had verstrekkende gevolgen voor de hele samenleving. Historici van het Cegesoma onderzochten in opdracht van de Afdeling Erfgoed het Provinciaal Archief Limburg om een licht te werpen op het provinciebestuur en zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. (…) Het hele nieuwsbericht

Robot helpt bij het bidden

Dinsdag 11 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Gabriele Trovato, een 42-jarige computeringenieur uit Livorno (Toscane, Italië) die naar Japan verhuisde, heeft met kunstmatige intelligentie SanTO gecreëerd (waarbij 'To' staat voor theomorfe operator). Het is een machine die vragen over het geloof kan beantwoorden, die de rozenkrans kan bidden en die uit de Schrift kan citeren.
Inmiddels heeft de robot al een praktijktest achter de rug in een zorginstelling in Siegen (Duitsland). De ‘cyberheilige’ heeft er in het Duits (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Grootscheepse gezamenlijke verkeersactieVrijdag 9 juni voerden de politiezones CARMA, Heusden-Zolder en Beringen-Ham-Tessenderlo gezamenlijke verkeersacties uit op verschillende locaties van het grondgebied van PZ Heusden-Zolder. Dezelfde verkeersactie werd twee weken later op 23 juni herhaald op het grondgebied van PZ CARMA. Aan deze acties namen ook de Vlaamse Belastingdienst, de Dienst Douane en Accijnzen, de WPR Vlaams-Brabant en Turnhout en het Parket Limburg deel. Tijdens de controles bleven de autokeuringsstations van Alken en As extra (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Grote cannabisplantage opgeroldZoomGisteren viel Politie CARMA binnen in een woning op Rachels in Dilsen-Stokkem. De huiszoeking kadert in een lopend onderzoek naar teelt van drugs in Kinrooi. In de woning trof de politie een professionele cannabisplantage aan met twee kweekruimtes, een technische ruimte, een droogruimte en een stekkenruimte. In deze ruimtes werden in totaal 1.280 planten en 150 stekjes aangetroffen. Om de installatie van elektriciteit en water te voorzien werd gebruik gemaakt van illegale aftakkingen. De installaties werden ontmanteld en vernietigd door de Civiele Bescherming.

Jean Hillen overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Bocholt - Jean Hillen overledenZaterdag is Jean Hillen overleden, de echtgenoot van Thoke Stals. Hij was 80 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Kinrooi.
Bocholt - Het debat over de wolf is weer geopend...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Paul Vanherck overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Bocholt - Paul Vanherck overledenOp 4 juli overleed Paul Vanherck, de echtgenoot van Henri Croymans. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vond plaats in intieme kring gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Bocholt.

Mia Winters overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Bocholt - Mia Winters overledenOp 8 juli is in Bocholt Mia Winters overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Hubert Bloemen. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Eugène Claes overleden

Maandag 10 juli 2023
Bocholt - Eugène Claes overledenDonderdag is Eugène Claes overleden, de echtgenoot van Serafine Lenaerts. Hij was geboren in Wijchmaal en werd 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: woensdag (19-20u) in Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

De Limburgse Pijl

Maandag 10 juli 2023
Bocholt - De Limburgse PijlZoomZondag 13 augustus wordt een gloednieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen: de Limburgse Pijl. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor juniores. De Limburgse Pijl is een rit in lijn met start en aankomst op de Eeuwfeestwal in Tongeren. Voor en tijdens de rit zullen op een lokaal parcours jeugdwielerwedstrijden plaatsvinden voor miniemen.
De Nederlandse Faunabescherming doet aangifte tegen de boer die zondag in het Drentse Wapse gewond raakte na een incident met een wolf en tegen de burgemeester van de gemeente Westerveld, omdat laatstgenoemde het "recht niet had" de wolf dood te laten schieten. Volgens de Faunabescherming was er, als gekeken wordt naar de rol van de boer, "geen sprake van een aanval van een wolf op een mens, maar van een mens op een wolf".

Toon Vanbaelen overleden

Zondag 9 juli 2023
Bocholt - Toon Vanbaelen overledenGisteren is Toon Vanbaelen (83) overleden, de echtgenoot van Leni Davits. Hij woonde in Kleine-Brogel en was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De was drogen aan de stoof

Zondag 9 juli 2023
Herinneringen
Bocholt - De was drogen aan de stoofZoomDe tijd dat de was gedroogd werd aan de stoof is al lang voorbij. Je zou het misschien niet denken, maar de eerste wasdroger verscheen niet veel later dan de eerste wasmachine. Die werden aan het einde van de 17e eeuw op de markt gebracht.
De uitvinding van de wasdroger werd commercieel rond 1800, bedacht door een Fransman, M. Porchon. De droger werd eerst verkocht in Frankrijk en Engeland. Het ging toen om een metalen trommel die boven een vuur met de hand rondgedraaid werd, vergelijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Opleiding tot natuurgids

Zondag 9 juli 2023
Ben je gefascineerd door de natuur? Wil je weten wat er allemaal rondom je groeit en bloeit? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. Zegt Natuurpunt, dat deze cursus organiseert. Meer informatie achter deze link.

Bospop vandaag afgelast

Zondag 9 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
De organisatie van het Weertse festival Bospop heeft de optredens die voor vandaag voorzien waren, afgelast. Aanleiding is het dreigende noodweer dat voor de late namiddag verwacht wordt. Aan de festivalbezoekers is gevraagd de camping zo rustig mogelijk te verlaten. Bospop trekt elk jaar zowat 50.000 bezoekers. 
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Code oranje voor hevig onweerHet KMI geeft voor deze namiddag code oranje in onze provincie. Tussen vanmiddag en vanavond is er een grote kans op felle onweersbuien, laat het KMI weten. "Bij deze onweders kan er plaatselijk 20 tot 40 l/m² vallen op een uur tijd (of zeer lokaal meer). Plaatselijk kunnen er grote hagelstenen (tot 4 of 5 cm doorsnede) vallen en/of kunnen er felle rukwinden (tot 90 km/u of zeer plaatselijk meer) voorkomen. Er kan lokaal hinder/schade veroorzaakt worden door wateroverlast, blikseminslagen, hagel en/of windstoten".
Bocholt - Overlijdens met 5,5% gestegenZoomIn 2022 werden 116.380 overlijdens geregistreerd in België. Dat zijn er 4.089 meer dan het voorgaande jaar, ofwel een stijging met 3,6% tegenover 2021. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021 gaat het om een stijging van 5,5%. Die stijging is het meest zichtbaar in het Vlaams en Waals Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in de maand april, tijdens de zomer en in de maand december werd een hoger aantal overlijdens dan gewoonlijk geregistreerd. (Statbel)

Marc vervangt Jean

Zaterdag 8 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Marc vervangt Jean als meest voorkomende mannelijke voornaam in België. Jean behoudt zijn status in Wallonië maar maakt plaats voor Marc op nationaal niveau. In 2022 waren er 63.736 personen met Jean als voornaam, tegenover 62.754 personen die Marc heetten. Dit is echter veranderd in 2023: Marc (62.023) overtreft Jean (61.456). En dan hebben we het nog niet over Jef gehad! Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 108.358 vrouwen dragen die voornaam. (Statbel)
Bocholt - St.-Antonius Nederweert wint OLSSchutterij Sint-Antonius uit Nederweert heeft zojuist het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Born gewonnen. Vanmorgen, op de tweede kaveldag van het schuttersfeest, waren nog 30 schutterijen uit beide Limburgen in de race. In de elfde kavelronde liet schutterij Sint-Urbanus uit Maasniel meerdere bölkes staan, waardoor de overwinning voor Sint-Antonius zeker was.
Het OLS van 2024 zal dus plaatsvinden in Nederweert. 

Zondag mogelijk zwaar onweer

Zaterdag 8 juli 2023
Weerbericht
Bocholt - Zondag mogelijk zwaar onweerHet is bijzonder spannend op de weerkaarten voor morgen. Een thermische vore of beter gekend als een onweerszone, trekt over onze streken en wordt gevolgd door een koufront. Op de passage van die thermische vore kan het erg onstuimig worden. De volgende dagen gaat de temperatuur omlaag en met een zuidwestelijke luchtstroming wordt het wisselvallig met de doortocht van een aantal buien.
Vandaag wordt het echter tropisch warm. Het is zonnig in de ochtend. Daarna komen er wat wolken voor, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Daniëls overleden

Zaterdag 8 juli 2023
Bocholt - Mia Daniëls overledenDonderdag is Mia Daniëls overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Albert Schetz. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Sinds enkele jaren moeten landbouwers die schade lijden zelf een melding doen bij het Rampenfonds op het moment van de schade. Bij de erkenning van de droogteramp van 2022 heeft men alle gemeenten waarvoor er meldingen zijn binnengekomen erkend, ongeacht het schadebedrag. Vanuit sommige gemeenten werd er echter geen melding gedaan. De droogte is dus erkend voor de volledige provincie Limburg, behalve voor de gemeenten Bilzen, Diepenbeek, Genk, Herstappe, Hoeselt, Lommel, Lummen, Pelt, Zonhoven en Zutendaal. Getroffen percelen uit deze gemeenten hebben dus geen recht op een tegemoetkoming.
In 2022 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben bij de geboorte een levensverwachting  van 83,8 jaar en voor mannen gaat het om 79,5 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen bleef eerder stabiel ten aanzien van 2021 (+13 dagen, of +0,04 jaar). (Statbel)

Peeters & Janssens

Vrijdag 7 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2023 blijven in  België familienamen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen. Deze top 3 is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen zijn er slechts 181 personen met namen zoals Berkvens, Dehez, Mai, Nahimana, Noteboom of Pâques. (Statbel)

Naar een tropisch weekend

Vrijdag 7 juli 2023
Weerbericht
Bocholt - Naar een tropisch weekendHet wordt een tropisch weekend. Vandaag draait de wind naar het zuiden en wordt nog warmere lucht dan gisteren aangevoerd. De maxima komen uit op 29 graden. Het wordt een flink zonnige dag, al zijn er ook een aantal stapelwolken.
Morgen is 33 graden mogelijk. Er is veel zon, maar later op de dag is er kans op een warmteonweer.
Zondag wordt het drukkend warm bij maxima rond 28 graden en komen er in de namiddag onweersbuien opzetten. De meest actieve buien worden dan in de avond verwacht.
Michel NULENS

Een oproep

Donderdag 6 juli 2023
Joske Piepers is een doctoraatsstudente aan de universiteit van Tilburg (Ned.). Ze onderzoekt het gebruik van voornaamwoorden in het Limburgs dialect als het gaat om verwijzingen naar vrouwen. “Bijna 2100 Limburgers (NL én BE) vulden onze vragenlijst al in. Zouden we, met nog krap drie maanden te gaan, misschien zelfs de 2500 kunnen aantikken?” We roepen alle Limburgse dialectliefhebbers op om deel te nemen aan de enquête achter deze link. Het invullen van deze enquête zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Moet kunnen!

Twee mannen gewond bij botsing

Donderdag 6 juli 2023
Een 22-jarige man uit Bocholt en een 40-jarige man uit Bree zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Bocholterkiezel in Bree, Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Groeten uit Brindisi

Donderdag 6 juli 2023
Vakantiefoto
Bocholt - Groeten uit BrindisiZoomOok onze eigen medewerkers gaan wel eens op vakantie. Hans Put stuurt de groeten uit het Italiaanse Brindisi. Deze trap is het einde van de beroemde Via Appia tussen Rome en de havenstad Brindisi in de hak van Italië. De haven was een belangrijke poort naar het Oosten. Vandaag is het nog een belangrijke haven voor cruiseschepen op de Middellandse zee en ferry's naar Griekenland. 

Straffe kost

Woensdag 5 juli 2023
Vandaag gehoord
"De twee zien mekaar alleen aan de start en aan de finish."
(TVL over Tourrenner Jasper Philipsen en zijn vriendin, die ook de Tour volgt)
Bocholt - WK handbal: België vrij in eerste rondeVanmorgen werd er in Wenen geloot voor de kwalificatiecampagne in aanloop naar het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen zal doorgaan. Op basis van de ranking werd België vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde die in november van start gaat. De Red Wolves komen pas in maart 2024 in actie bij deel 1 van de tweede kwalificatieronde. In januari worden de EK-barragewedstrijden gespeeld met als inzet een plaats in de hoofdgroep van de kwalificatiewedstrijden in aanloop van het EK 2026. België neemt het daarin op tegen Cyprus.
Het is maar dat je 't weet
Olivia en Noah blijven de populairste voornamen. Voor het vierde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2022. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens, vóór Arthur en Liam, die Louis op het podium vervangt. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
De consumptie van melk en melkproducten als yoghurt en vla is in Nederland tussen 2005 en 2021 met zo'n 20 procent gedaald, maar die van kaas en kwark ging met circa 40 procent omhoog. (Bron: Univ. Wageningen)
Bocholt VV B speelt zaterdag 2 september (18 uur) zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Eendracht Louwel.
FC Kaulille opent zaterdag 2 september (19.30 uur) de competitie met een thuiswedstrijd tegen Ham United.

Jeanne Myny overleden

Dinsdag 4 juli 2023
Bocholt - Jeanne Myny overledenGisteren is Jeanne Myny overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Jaak Jennen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 50 procent Belgen noemt zich katholiekZoomOp vraag van het Jaarrapport van de Katholieke Kerk in België maakte godsdienstsocioloog Wim Vandewiele (KU Leuven) een schatting van het aantal Belgen die zich bekennen tot het katholicisme. Op basis van internationale studies concludeert hij dat anno 2022 50,02 % van de geregistreerde inwoners in België zich rekent tot het rooms-katholicisme. 8,9 % gaat minstens één maal per maand naar de kerk. In België is geen exact cijfermateriaal beschikbaar van het aantal geregistreerde (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt VV opent de competitie op woensdag 30 augustus (20 uur) op het veld van Rupel-Boom.

Zeg niet te gauw...

Maandag 3 juli 2023
De anonieme mijmeraar
Indertijd, toen de dieren nog spraken, zag je op de achterruit van een auto weleens de sticker “Zeg niet te gauw: ’t is weer een vrouw”. Dat was om komaf te maken met een vooroordeel dat toen (?) heerste, dat vrouwen geen verstand zouden hebben van auto’s of van verkeer in het algemeen…
Ik moest donderdagavond onwillekeurig terugdenken aan die sticker, tenminste aan de eerste helft.
Dat zat zo: door een samenloop van omstandigheden was deze ouwe rakker op Werchter (…) Het hele nieuwsbericht

Stroompanne kwam ongelegen

Maandag 3 juli 2023
Zoals alle stroompannes kwam ook die van deze voormiddag ongelegen. Ze trof een 1500-tal afnemers in Bocholt, Hamont-Achel en Pelt. Oorzaak was een panne in een middenspanningscabine. Fluvius moest de stroomvoorziening herschakelen en dat duurde een tijdje. Nu is de toestand weer normaal;
Bocholt - Transfernieuws bij Bocholt VVDimitri Vanhaen (Dessel), Lennert Schuermans (STVV), Lorenzo Noviello (MVV) en Giel Kolen (Lommel SK) zullen komend seizoen de kleuren van Bocholt VV verdedigen. Acht spelers verlaten de club: Jordy Mathei (Rupel Boom), Seppe Boonen (Patro), Ian Opdenakker (Stokkem), Robbe Pinxten (Herkol), Romero Regales en Daniele Zotti (KVK Beringen), Siebe Paesen (Pelt) en Yannick Vandersmissen (Dessel).
In Born is vanavond de eerste dag van het Oud-Limburgs Schuttersfeest afgesloten. Nog 30 schutterijen hebben zich in de kavelronden in stand kunnen houden; zij mogen volgende zaterdag vanaf 11u verder kavelen voor de "Um". Aan Belgische kant zijn er nog vijf schutterijen in de running: St.-Monulphus & Gondulphus uit Maasmechelen, Sint-Martinus uit Niel-bij-As, Sint-Elisabeth uit Stokkem, St.-Harlindis en Relindis uit Ellikom, en Sint-Servatius uit Raam.

Twee gewonden bij botsing

Zondag 2 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Venlosesteenweg in Kinrooi raakten gisterenochtend rond 2.45 uur twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij raakten twee personen gewond. De slachtoffers zijn 26 en 48 jaar.
Kevin Thys (42) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Thys Kevin opgericht met zetel aan de Heuvelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het smeden van metaal, de istallatie van industrëlee machines, loodgieterswerk, isolatiewerkzaamheden en schrijnwerk.

'Wonen in Limburg' van start

Zaterdag 1 juli 2023
Bocholt - 'Wonen in Limburg' van startZoomIn Genk is vandaag woonmaatschappij “Wonen in Limburg” officieel opgestart. Dat betekent dat er in de 42 Limburgse gemeenten éénzelfde sociale woonmaatschappij actief wordt. ‘Wonen in Limburg’ brengt de 19 huisvestingsmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren van vroeger onder één dak. De fusie kwam er op vraag van de Vlaamse Regering die sociale woonmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren wil samenvoegen tot één woonactor met slechts (…) Het hele nieuwsbericht

Blankenberge, Blankenberge...

Zaterdag 1 juli 2023
Bocholt - Blankenberge, Blankenberge...
De vakantie is begonnen en ook dit jaar rijdt er weer een trein naar Blankenberge., de Kustexpress. Van maandag tot vrijdag vertrekt die in Neerpelt om 7.58u en komt hij aan om 10.56u. De terugreis start in Blankenberge om 18.05u en arriveert in Neerpelt om 20.59u. Op zaterdag, zondag en feestdagen is het vertrek in Neerpelt om 7.54u (aankomst 10.59u) en de terugreis in Blankenberge om 17.59u (aankomst 20.58u).
In de weekends van 1 en 8 juli reist de Kustexpress niet verder dan Mol, vanwege de werken aan de spoorlijn tussen Mol en Hamont.

'Bestemming: bib!'

Zaterdag 1 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Deze zomer loopt in bibliotheek "De Priool" de derde editie van ‘Bestemming: bib!’. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen er een reispas afhalen. Op de reispas vinden ze vier bestemmingen terug, waar ze telkens een boek bij zoeken. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel op hun reispaspoort. Zodra ze vier stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek. Wie zijn reispas inlevert, maakt kans op mooie prijzen van 'Iedereen leest', maar ontvangt ook een geschenkje van de bib!

Botermelk op vrijdag

Zaterdag 1 juli 2023
300 woorden van Rudi
Bocholt - Botermelk op vrijdagEr rest amper één zakje rijst in de voorraadkast. “Daarmee komen we er niet”, zeg ik tegen onze jongste. “Iemand zal naar de winkel moeten.” Kort daarna zit ik op de fiets. Ik parkeer mijn stalen ros aan de supermarkt. Met het zelfscanpistool in de hand heb ik de rijst snel afgerekend. “Ik schiet sneller dan mijn schaduw”, wil ik Lucky Luke-gewijs tegen de winkelmevrouw zeggen. Ze staat er met haar armen over elkaar zoals een sheriff bij. “Tot ziens”, (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt - Patro 2-2

Zaterdag 1 juli 2023
Bocholt - Bocholt - Patro 2-2In een oefenwedstrijd hebben Bocholt en Patro gisterenavond 2-2 gelijkgespeeld. Jacobs en Bussels scoorden voor Bocholt. De wedstrijd werd bijgewoond door 350 toeschouwers.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen