Het overige nieuws

Handbal: makkelijke winst voor Bocholt

Donderdag 30 november 2023
Bocholt - Handbal: makkelijke winst voor BocholtIn de BENE-league van het handbal heeft Bocholt vanavond de vooruitgeschoven wedstrijd in Izegem gemakkelijk gewonnen. Uitslag: 26-39. De ruststand was 17-21.

Mia Smeets overleden

Donderdag 30 november 2023
Bocholt - Mia Smeets overledenDinsdag is Mia Smeets overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jozef Brands. Zij was 93 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Kaulille vinden plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Jaeken in Peer.

7500 euro voor dementieafdeling

Donderdag 30 november 2023
Bocholt - 7500 euro voor dementieafdelingZoomInterservice, de jaarlijkse verbroedering van 15 Noord-Limburgse serviceclubs, georganiseerd door Fifty One Noord-Limburg, vierde maandagavond zijn 30ste verjaardag. Interservice steunt elk jaar een goed doel. Dit jaar doneert de organisatie €7500 aan WZC De Bekelaar in Lommel via Sense Garden. Sense Garden zal in het woonzorgcentrum een belevenisruimte installeren om mensen met dementie en hun familieleden terug te verbinden en Vonkmomentjes te creëren.
Het gedoneerde (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Achten overleden

Donderdag 30 november 2023
Bocholt - Jos Achten overledenDinsdag is Jos Achten overleden. Hij was geboren in Bocholt en werd 61 jaar. Maandag (11u) is er een afscheidsdienst in de gebedsruimte van de begraafplaats Eindakker in Pelt. Begroeting: zondag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Nieuw: gezondheidsrubriek van Anouk

Donderdag 30 november 2023
Gezondheid
Bocholt - Nieuw: gezondheidsrubriek van AnoukVanaf vandaag gaat Anouk Mertens meewerken aan de Internetgazet. Om de twee weken brengt ze hier als diëtiste een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Dag Anouk!
Hallo allemaal, ik ben Anouk, een gepassioneerde diëtiste. Ik woon in Pelt en werk in het Jessa-ziekenhuis in Hasselt. Iedere twee weken zal er een artikel van mij terug te vinden zijn op internetgazet waarin ik verschillende feiten & fabels alsook weetjes over voeding zal bespreken. Veel leesplezier (…) Het hele nieuwsbericht

KBHB start met handbalacademies

Donderdag 30 november 2023
Bocholt - KBHB start met handbalacademiesZoomDe Koninklijke Belgische Handbalbond maakt werk van twee handbalacademies, één in Vlaanderen en één in Wallonië, met als doel talentvolle jongens en meisjes in een schoolomgeving betere trainingsbegeleiding te geven met als doel een carrière in het handbal uit te bouwen. Het project krijgt de steun van de Europese Handbalfederatie EHF. Bart Lenders (foto) is aangesteld als projectmanager en zal samen met technisch KBHB-directeur Jonathan Vandeberg (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld 820 km file per werkdag

Donderdag 30 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De voorbije twaalf maanden (november 2022 – oktober 2023) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 820 km-uren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 820 kilometer file was gedurende 1 uur.
De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte in juli 2023 een nieuwe recordhoogte. (Vlaams Verkeerscentrum)

5,5 procent meer ondernemingen

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Er waren eind 2022 in het Vlaamse Gewest 714.083 ondernemingen actief. Dat is een stijging van ruim 257.000 of 56 procent tegenover 2008. Sinds dat jaar is het aantal ondernemingen elk jaar gestegen, dus ook in de coronajaren 2020 en 2021. In 2022 ging het om een stijging van 5,5 procent. (Statistiek Vlaanderen)

Fietser (26) gewond bij aanrijding

Woensdag 29 november 2023
Bocholt - Fietser (26) gewond bij aanrijdingEen 26-jarige fietser uit Bocholt is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Genatteweg en de Sportlaan in Bree. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17 uur.

Meer huwelijken in 2022

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 waren bij de meerderheid van de huwelijken (69%) beide partners nooit eerder gehuwd. Bij bijna 30% van de huwelijken heeft minstens 1 partner een echtscheiding achter de rug. (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Bocholt wint van Izegem

Dinsdag 28 november 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van IzegemIn de BENE-league van het handbal is Sezoens Achilles Bocholt vanavond bij het laagst geklasseerde Izegem gaan winnen met 26-39. Bocholt nam een blitzstart en leidde na 11 minuten al met 4-11. Maar Izegem begaf niet en kwam terug tot 3 doelpunten: 15-18. Ruststand: 17-21.
In de tweede helft verdedigde Bocholt beter en kon het na 10 minuten uitlopen tot 21-28. Izegem moest nu de wet van de sterkste ondergaan en Bocholt won uiteindelijk met 26-39. De club is nu weer alleen leider in de BENE-league.
Zaterdag om 20.15u is Bocholt gastheer voor FH Hafnarfjordur. Indien je tophandbal wilt zien, is dit de kans!
Zomaar even tussendoor
De hele binnenstad van Maastricht wordt een fietszone, waar de auto alleen nog maar "te gast" zal zijn.

Koud en wisselvallig

Dinsdag 28 november 2023
Weerbericht
Bocholt - Koud en wisselvalligVanavond is er kans op een regenbui aan de kust, maar elders blijft het droog met bij momenten brede opklaringen. Het kan flink afkoelen bij minima tussen -5 graden in de Hoge Venen en gemiddeld -2 à 1 graden in Vlaanderen. De wind blijft stevig waaien uit noordelijke richtingen.
Woensdag wordt het wisselvallig met kans op enkele regenbuien in Vlaanderen, natte sneeuw of sneeuw in Hoog België. Tussendoor zijn er ook droge perioden en het wordt opnieuw een graadje of twee zachter (…) Het hele nieuwsbericht
De helft van de Limburgse bedrijven wil vlotter talent uit het buitenland kunnen aantrekken. Dat blijkt uit het jaarlijkse arbeidsmarktrapport van VKW Limburg en Unizo Limburg. Arbeidsmigratie makkelijker maken zou volgens hen namelijk een antwoord kunnen zijn op de arbeidsmarktkrapte. Beide werkgeversorganisaties hebben dan ook een tienpuntenplan opgesteld. Achter deze link staan die tien punten opgesomd.
Bocholt - Noorderhart-gynaecologen 'knippen' het minstHet Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt blinkt uit in het recente rapport van 2022 over bevallingen, met opmerkelijk lage cijfers voor episiotomie-ingrepen, ook wel bekend als de 'knip'. Dat blijkt uit een rapport van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE).
Jaarlijks verzamelt dat SPE gegevens en trends van Vlaamse kraamklinieken, waaronder het aantal bevallingen, complicaties, keizersneden, inleidingen, episiotomie-ingrepen, doorverwijzingen naar neonatale centra, (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De helft van al het plastic afval in België wordt niet gerecycleerd. In 2021 werd 80% van het verpakkingsafval gerecycleerd. In 2001 was dat 71%. Of het nu vandaag is of 20 jaar geleden, plastic blijft de minst gerecycleerde afvalcategorie. Toch is de recyclagegraad sterk gestegen van 28% in 2001 naar 49% in 2021. Wat de andere afvalcategorieën betreft, hadden glas en metaal in 2021 een recyclagegraad van 97%, papier en karton 89% en hout 67%. (Statbel)

Man wil 8000 boeken weg

Dinsdag 28 november 2023
Grensgevallen
Ad Maas uit Leende wil zijn 8000 boeken kwijt. Allez, de meeste toch. Hij heeft die tijdens zijn leven verzameld, is nu 83 en vorig jaar overleed zijn vrouw. Hij wil zijn kinderen niet aandoen dat ze na zijn overlijden met die duizenden boeken blijven zitten, schrijft Eindhovens Dagblad. De collectie van zijn echtgenote, een paar duizend romans, heeft hij bij zijn dochter in Lommel mogen plaatsen. Ad is bereikbaar via admaas[!]bureaupubliciteit.nl.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die al een opleiding volgen, willen vaker nog meer opleidingen volgen. Dat mattheuseffect is ook duidelijk zichtbaar naar opleidingsniveau: 32,9% van de hoogopgeleiden wilden nog meer opleiding volgen, tegenover 18% van de laagopgeleiden. Een en ander blijkt uit de resultaten van de enquête naar volwasseneneducatie van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dat bevroeg 8274 18- tot 69-jarigen over de opleidingen die ze volgden en hun interesse om bijkomende opleidingen te volgen. Kort (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Bocholt - Waarom steeds minder jongeren een regenjas dragenZoomVooral in de herfstperiode verwacht je meer jongeren te zien met regenkleding aan. Maar niets is minder waar. Regenjassen, regenbroeken en poncho’s blijken steeds minder populair bij scholieren. Wat daar de oorzaak van is lees je in onderstaande blog. En wellicht nog advies ter inspiratie om toch met droge kleren aan te komen op school.

Modebewust
Eén van de redenen waarom er steeds minder jongeren zijn die een regenjas aan hebben als ze door de regen naar school moeten (…) Het hele nieuwsbericht

Rudi Missotten overleden

Maandag 27 november 2023
Vrijdag is architect Rudi Missotten overleden, de echtgenoot van Nathalie Dreesen. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Handbal: Merksem - Bocholt 36-32

Zondag 26 november 2023
Bocholt - Handbal: Merksem - Bocholt 36-32In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 36-32 verloren van Merksem. Bocholt staat vierde in de stand.
Kort nieuws van bij de buren
In de Toleikstraat in Bree botsten gisteren een auto en een 16-jarge bromfietser uit Maaseik. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree raakte een bestuurder de controle over het stuur kwijt. Het voertuig belandde op zijn dak. De 44-jarige man uit Maasmechelen raakte gewond.

Woninginbraak in Bree

Zondag 26 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Bree is er ingebroken in een woning aan de Barrierstraat. Er is geld gestolen. De inbraak is vrijdagnamiddag rond 17 uur ontdekt.

Drie kerstbomen gestolen

Zondag 26 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op een perceel aan de Scheistraat in Kinrooi zijn drie kerstbomen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Damesvoetbal: wedstrijd uitgesteld

Zondag 26 november 2023
Bocholt - Damesvoetbal: wedstrijd uitgesteldDe wedstrijd Bocholter VV A - K.Zw. FC Wiemismeer Zutendaal in eerste provinciale van het damesvoetbal werd uitgesteld.

Bocholt wint bij Tongeren

Zaterdag 25 november 2023
Bocholt - Bocholt wint bij TongerenBocholter VV is vanavond bij KSK Tongeren gaan winnen met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Rik Jacobs, Seppe Brulmans en Noah Lobe. De ruststand was 0-2.

Kaulille wint bij Wijchmaal

Zaterdag 25 november 2023
Bocholt - Kaulille wint bij WijchmaalKFC Kaulille is bij Sporting Wijchmaal gaan winnen met 1-3 . Jonkers scoorde voor Wijchmaal. Ceelen, Berben en Eerlings maakten de doelpunten van Kaulille.

Bocholt B - Ham 6-0

Zaterdag 25 november 2023
Bocholt - Bocholt B - Ham 6-0Bocholt B heeft Ham United verslagen met 6-0.
Bocholt - hEARDROP: de geluiden van het universumZoomEr is weer een nieuwe hEARDROP te beluisteren bij Musica. hEARDROP [!]ASTRA gaat over geluiden van het universum en is volledig gelinkt aan de voorstelling [!]ASTRA die vandaag in première gaat in Dommelhof in Pëlt. Dompel je onder in de verschillende energieën van het universum. Laat je inspireren door het muzikale materiaal van een van de planeten en verken, experimenteer en improviseer samen. Hoe klinkt jouw universum? Er zijn waarschijnlijk nog onontdekte planeten. Hoe zouden die klinken en wat zou typerend zijn voor zo'n planeet?
Er zijn nog een paar tickets voor de voorstelling in Dommelhof. 

Alles kom reg

Zaterdag 25 november 2023
Chel mag het zeggen
Bocholt - Alles kom reg“Het kan verkeren,” zei Bredero. En met ‘verkeren’ bedoelde hij ‘verkeerd lopen’. Nu mag ik er niet over oordelen in hoeverre de verkiezingsuitslag van woensdag bij onze buren als een betreurenswaardige gebeurtenis ingeschat hoort te worden, feit is dat het hele politieke bestel bij onze o zo nuchtere vrienden van over de grens totaal op zijn kop staat. Nee, dat hadden die zeventien miljoen anders zo zelfzekere betwetertjes-met-het-opgeheven-vingertje zelf niet zien (…) Het hele nieuwsbericht

Een kinderboek van Hans en Caryl

Vrijdag 24 november 2023
Bocholt - Een kinderboek van Hans en CarylZoomOnze medewerker in Beringen, Hans Put, heeft een prachtig kinderboek geschreven: ‘Ella en de toverklok’. Het is het eerste kinderboek met de Limburgse mijnen als decor en werd geïllustreerd door Lommelaar Caryl Strzelecki. Vandaag werd het gepresenteerd op be-MINE in Beringen voor kinderen van de basisschool. Hans las het voor en Caryl toonde ondertussen de tekeningen (foto boven).
Hans Put groeide op in de schaduw van de Beringse mijn. Het verhaal van (…) Het hele nieuwsbericht
Een kinderboek van Hans en CarylEen kinderboek van Hans en CarylEen kinderboek van Hans en Caryl
Zoom

Vrouw (87) gewond bij ongeval

Vrijdag 24 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi raakten gisterennamiddag rond 16.15 uur een auto en een 87-jarige fietsster in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbij verwondingen op.

Fietsster (62) gewond bij aanrijding

Vrijdag 24 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Bree is een 62-jarige fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto aan de Nieuwstadpoort. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16 uur.
Bocholt - Politie: ‘Let op met wie je binnenlaat’‘Steeds vaker gebruiken criminelen nieuwe excuses om zich toegang tot een woning te verschaffen om zo op een listige manier een diefstal te kunnen plegen. Politie CARMA waarschuwt voor deze diefstallen en roept bewoners op alert te zijn,’ zegt korpschef Geert Verheyen.
De politie ontving recent klachten van inwoners die geconfronteerd werden met onbekenden die hun woning willen betreden. De werkwijze is vaak dezelfde. Onbekenden bellen aan aan de woning en proberen met een smoes binnen te (…) Het hele nieuwsbericht

Meer klanten bij voedselbanken

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De 37 Sint-Vincentiusverenigingen in Limburg helpen momenteel zo’n 11.000 gezinnen met voeding, een toename van 6,5 procent in vergelijking met een jaar geleden. In Genk krijgt Sint-Vincentius 1.600 klanten over de vloer, het hoogste cijfer van alle gemeenten. Lommel staat met 582 klanten op de tweede plaats, Tongeren derde met 494 klanten.

Bree krijgt atletiekpiste

Vrijdag 24 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Minister van Onderwijs Ben Weyts heeft 1,6 miljoen euro uitgetrokken voor de aanleg van een atletiekpiste met bijhorend nieuw gebouw en omgevingswerken in Bree. Die piste is bedoeld voor de ruim 2.000 leerlingen van Middenschool Heilig Hartinstituut, TISM, Sint-Augustinusinstituut ASO, Sint- Augustinusinstituut BSO/TSO en TISM eerste graad.

Vijf procent Belgen niet online

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Het gebruik van internet is blijven stijgen in 2023: 95% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikt internet tegenover 89% in 2018 en 82% in 2013. Dit blijkt uit de laatste resultaten van de enquête naar het ICT-gebruik bij huishoudens die Statbel, het Belgische statistiekbureau, jaarlijks organiseert.
Van de resterende 5% had 2% ten minste drie maanden voor de enquête geen internet meer gebruikt en 3% had nog nooit internet gebruikt. Bepaalde categorieën van de bevolking zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Digitale vaardigheden fors gestegen

Donderdag 23 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De digitale vaardigheden van de Belgen zijn de voorbije jaren fors gestegen. Het percentage Belgen (in de leeftijdsklasse 16 tot 74 jaar) dat over minstens basis digitale vaardigheden beschikt, is gestegen van 54 % in 2021 naar 59 % in 2023. Het streefdoel, zoals geformuleerd in het ‘digitale decennium van de Europese Unie’, dat tegen 2030 80% van de volwassenen basis digitale vaardigheden zouden verworven hebben, blijft intussen nog wel veraf.
De digitale vaardigheden zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Bestelwagen rijdt fietser aan

Donderdag 23 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Bree is vanmorgen rond 7.45 uur een minderjarige voetganger uit Bree door een bestelwagen aangereden op de Gruitroderkiezel. Hij raakte daarbij gewond.

Pas op voor Quishing

Donderdag 23 november 2023
Cybercriminelen ontwikkelen om de haverklap nieuwe manieren om hun slag te slaan. De laatste trend is Quishing. Ze genereren een kwaadaardige QR-code die ze versturen of op een openbare plaats plaatsen. Als slachtoffers de code scannen, worden ze geleid naar een phishingsite of wordt er kwaadaardige software gedownload op hun apparaat. Opletten! Meer info
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2017 is in Limburg het aantal hogeschool- en universiteitsstudenten dat tijdens de studies een onderneming opstart verdubbeld: van 368 in 2017 naar 737 in 2022. Dankzij het statuut van student-zelfstandige kunnen ze tijdens hun studies een onderneming opstarten onder een gunstige regeling op vlak van sociale bijdragen.
Het statuut van student-zelfstandige werd in 2017 gecreëerd om jongeren die hogere studies volgen, te motiveren om tijdens hun studie een onderneming op te starten. Zij genieten hierbij van een gunstige regeling voor sociale bijdragen naar analogie met de zelfstandigen in bijberoep. Na afloop van hun studies blijft 45% van de vroegere studenten zelfstandige: 26% in hoofdberoep, 19% in bijberoep.
Het is maar dat je 't weet
Er komt tegen 2030 geen halvering van het pesticidengebruik in de EU. Dat heeft een stemming in het Europees Parlement vandaag uitgewezen. Vooral de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie, ging op de rem staan. Sara Matthieu (Groen) zei na afloop: "De agro-industrie heeft gewonnen op de kap van onze gezondheid en biodiversiteit. Dit is slecht nieuws voor het milieu, de bijen en onze gezondheid."

Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 22 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezochtZoomEr zijn ruim 200 vacatures voor bus- of vrachtwagenchauffeur in Limburg. De VDAB organiseert daarom op dinsdag 5 december een  job- en initiatiedag over dat beroep bij de VDAB in Bilzen. Wie wil, kan daar ook een testrit maken met een bus of vrachtwagen op de oefenterreinen van VDAB. Ook werkgevers zijn er aanwezig met hun vacatures. Er kan dus meteen gesolliciteerd worden.
Als je nog geen rijbewijs D, C/CE of vakbekwaamheid code 95 hebt, krijg je info over de vele opleidingsmogelijkheden. Iedereen is gratis welkom, maar inschrijven is vereist: het aantal plaatsen is beperkt. 
Concreet: dinsdag 5 december 2023, van 9 tot 14.30 uur, Calvarieberg 6, Bilzen. Inschrijven kan tot 28 november via deze link. Je bent tussen 9 en 12 uur doorlopend welkom. (Foto Craig Adderley - Pexels)

Handbalbeker: Bocholt klopt Pelt

Dinsdag 21 november 2023
Bocholt - Handbalbeker: Bocholt klopt PeltIn de 1/8ste finales van de Beker van België in het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond Sporting Pelt verslagen met 27-26. De ruststand was 15-13. Bocholt leidde na 10 minuten tot het einde van de wedstrijd maar het verschil was maximaal 3 doelpunten.

De kracht van macht

Dinsdag 21 november 2023
Vandaag gelezen
"Macht is een middelpuntzoekende kracht: waar macht is, stroomt nog meer macht naartoe. Doordat dit land is opgebroken in verschillende structuren en machtscentra, hebben alleen partijvoorzitters nog een overzicht. Alle macht vloeit onvermijdelijk naar hen toe. De enige manier om die macht te breken, is te hervormen."
(De van Lommel afkomstige auteur Joachim Pohlmann in De Morgen)

Rudi Vrijsen overleden

Dinsdag 21 november 2023
Bocholt - Rudi Vrijsen overledenZondag is Rudi Vrijsen overleden. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting van de urn: morgen/woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Het wordt kouder

Dinsdag 21 november 2023
Weerbericht
Bocholt - Het wordt kouderDankzij de invloed van een hogedrukgebied ten westen van Brest (Frankrijk) krijgen we een volledige droge dag op woensdag. Een warmtefront schuift in de nacht naar vrijdag wel over onze streken waarbij er wat lichte motregen kan vallen. Tot dan is het alleszins droog, maar de hoge en middelhoge wolken nemen wel gestaag toe. Na een zachte donderdag en nog een zachte vrijdagochtend, stroomt koudere polaire en vooral ook onstabiele lucht over onze streken. Het wordt dan een stuk kouder en die koude zet zich in het (…) Het hele nieuwsbericht

WK handbal: België tegen Italië

Dinsdag 21 november 2023
Bocholt - WK handbal: België tegen ItaliëDeze voormiddag werd in Nyon geloot voor de eerste ronde van de tweede kwalificatiefase van het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen plaatsvindt. België neemt het op tegen Italië. De heenwedstrijd wordt op 13 maart gespeeld in Hasselt, de terugwedstrijd is gepland op 16/17 maart.

Biotechnicum wint van Wico

Maandag 20 november 2023
Bocholt - Biotechnicum wint van WicoZoomHet Biotechnicum heeft de uitgestelde wedstrijd van de MOEV -voetbalcompetitie tegen WICO Campus Salvator uit Hamont gewonnen met 4-2. Door de slechte weersomstandigheden was men genoodzaakt om uit te wijken naar het kunstgrasveld van KGS Bree-Beek.

Negen priesterwijdingen in 2022

Maandag 20 november 2023
Kerk
In 2022 vonden in België 9 priesterwijdingen plaats. Er waren ook 14 diakenwijdingen. Het aantal seminaristen bedroeg 45. 23 personen volgden vorig jaar de opleiding tot diaken. (KerkNet)

Nieuwe vennootschap: Sign Group

Maandag 20 november 2023
Dominique Flipkens uit Ophoven heeft de besloten vennootschap Sign Group opgericht met zetel aan de Kallerstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitgeven van reclamebladen, de uitbating van een advies- en studiebureau inzake publiciteit, het ontwerpen en onderhouden van websites, carosseriewerken en het uitbaten van een carwash.

Morgen weer flitsmarathon

Maandag 20 november 2023
Bocholt - Morgen weer flitsmarathonMorgenvroeg om 6 uur start weer een 24 uur lange flitsmarathon. In verschillende lokale politiezones wordt er een flitsmarathon gehouden. Let meer dan ooit op je snelheid!

Fietsster (55) gewond bij aanrijding

Maandag 20 november 2023
Bocholt - Fietsster (55) gewond bij aanrijdingOp het kruispunt van het Kerkplein en de Dorpsstraat is deze namiddag rond 13.45 uur een 55-jarige fietsster uit de gemeente aangereden door een auto. De vrouw raakte daarbij gewond.

Jos Hendrix overleden

Maandag 20 november 2023
Bocholt - Jos Hendrix overledenVrijdag is Jos Hendrix overleden. Hij was geboren in Peer en werd 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn urne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Linde Peer. Begroeting: morgen/dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Twee veertigers gewond bij botsing

Zondag 19 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree botsten gisterenavond rond 17.15 uur twee auto's. Een 41-jarige man en een 40-jarige vrouw, beiden uit Bree, raakten daarbij gewond.
Bocholt - Auto tegen everzwijn: chauffeur gewondOp de Steenweg Kleine-Brogel in Kaulille botste vrijdagnamiddag rond 17.20 uur een auto tegen een everzwijn. De 25-jarige bestuurder raakte daarbij gewond. Het slachtoffer is een Nederlander.

Bocholt wint van Tempo Overijse

Zondag 19 november 2023
Bocholt - Bocholt wint van Tempo OverijseIn de Tweede Afdeling van het voetbal heeft Bocholt VV met 3-0 gewonnen van Tempo verijse. De doelpunten kwamen van Lorenzo Noviello, Seppe Brulmans en Arne Bussels. Bij de rust was het nog 0-0. 
Bocholt - Handbal: Bocholt - Uilenspiegel 34-24In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt Uilenspiegel verslagen met 34-24. Bocholt staat derde in de stand op acht punten van leider Sprimont.
Bocholt - Damesvoetbal: gelijkspel voor Bocholt BIn tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B 1-1 gelijkgespeeld bij Diepenbeek B. Bocholt B staat vierde in de stand.

Handbal: winst voor Bocholt

Zaterdag 18 november 2023
Bocholt - Handbal: winst voor BocholtIn de BENE-league van het handbal heeft Sezoens Achilles Bocholt vanavond met 34-31 gewonnen van het Nederlandse Herpertz Bevo. De ruststand was 17-13. Nu dinsdag om 20.15u ontvangt Bocholt Sporting Pelt in het kader van de Beker van België.
Bocholt - KFC Kaulille klopt Sporting Grote HeideIn Derde Provinciale heeft Kaulille de punten thuis gehouden in de wedstrijd tegen Sporting Grote Heide. Uitslag: 2-1 . Grote Heide kwam op voorsprong door een owngoal van Winters in de 42ste minuut, meteen de ruststand. In de tweede helft vond Nullens twee keer de weg naar de netten.

Damesvoetbal: Bocholt - Bilzen 6-0

Zaterdag 18 november 2023
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt - Bilzen 6-0In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt DV Bilzen Utd geklopt met 6-0. Na zes wedstrjden staat Bocholt met het maximum van de punten aan de leiding met 2 punten voorsprong op Sp. Hasselt.

Bocholt B klopt Verbroedering Lommel

Zaterdag 18 november 2023
Bocholt - Bocholt B klopt Verbroedering LommelBocholt VV B heeft vanavond Verbroedering Lommel geklopt met 6-4. Tien doelpunten in een match - dan ben je graag supporter!

22 procent bedienaars eredienst vrouw

Zaterdag 18 november 2023
Kerk
Onder de 2.277 bedienaars van de eredienst in ons land zijn er 509 vrouwen. Dat is 22 procent van het totaal.
De term 'bedienaars van de eredienst" wordt gebruikt voor personen die benoemd zijn door een bisschop en door de overheid worden betaald. 21 procent van de bedienaars van de eredienst is van buitenlandse herkomst. De meeste buitenlandse priesters komen uit Congo (162), Frankrijk (42) en Polen (22).
(Jaarrapport katholieke kerk van België)
Vandaag gelezen
"De mens beweegt als een zombie door een alomtegenwoordige digitale wereld, voortgestuwd door een spookachtig algoritme."
                                                                Éric Sadin in de NRC

Christine Brenkers overleden

Zaterdag 18 november 2023
Bocholt - Christine Brenkers overledenDonderdag is Christine Brenkers overleden, de weduwe van de in 2021 gestorven Jan Bijnens. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Bocholt. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Vermist meisje (14) teruggevonden

Vrijdag 17 november 2023
Het 14-jarige meisje uit Genk, dat als sinds 23 oktober vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus, dat geen details geeft.

Nog snel even naar GLOW Eindhoven?

Vrijdag 17 november 2023
Bocholt - Nog snel even naar GLOW Eindhoven?ZoomWie een mensenmassa wil trotseren, maar daarbij adembenemende lichtkunstwerken bewonderen, kan vanavond en morgenavond tussen 18.30 en 23.00 uur nog terecht in het stadscentrum van Eindhoven, voor het mooie GLOW Eindhoven. Je zal het je niet beklagen.
Lichtfestival GLOW is een feest voor je zintuigen en je verbeelding! Op de GLOW-route geniet je van lichtkunstwerken, installaties en satellietprojecties die speciaal gemaakt zijn voor de plaats waar ze staan of plaatsvinden. Alles gemaakt voor en (…) Het hele nieuwsbericht
Nog snel even naar GLOW Eindhoven?Nog snel even naar GLOW Eindhoven?Nog snel even naar GLOW Eindhoven?
Zoom

Staking De Lijn breidt uit

Vrijdag 17 november 2023
Bocholt - Staking De Lijn breidt uitZoomDe spontane staking die deze ochtend in de stelplaats van Beverlo uitbrak, krijgt navolging in Sint-Truiden, Winterslag en Hasselt. Er is hinder op verschillende lijnen in Limburg. Het is best de app of website van De Lijn te controleren vooraleer je een busreis plant.
Bocholt - Dameshandbal: Bocholt naar kwartfinalesBocholt gaat naar de kwartfinales van de Beker van België dameshandbal. Het won van Gent met 29-25.

De eerste maal in de geschiedenis?

Donderdag 16 november 2023
Om over na te denken
Niet te geloven en toch waar: een partijvoorzitter moet bij een therapeut sessies volgen over de impact van woorden en taalgebruik.
Dat is, voor zover wij weten, nog nooit eerder in de Belgische geschiedenis vertoond.
Het is maar dat je 't weet
De vergunning voor gebruik van het omstreden product glyfosaat is vandaag door de expertencommissie van de EU met tien jaar verlengd. Het actieve bestanddeel van verschillende onkruidverdelgers moet niet als kankerverwekkend of hormoonverstorend worden beschouwd, zegt de Commissie. In België is het gebruik van glyfosaat door particulieren hoe dan ook verboden; landbouwers en tuinders mogen het dan weer wel gebruiken.

Serval ontsnapt in Ned. Limburg

Donderdag 16 november 2023
Bocholt - Serval ontsnapt in Ned. LimburgZoomIn het Nederlands-Limburgse Herkenbosch is een serval ontsnapt, een soort tijgerkat met opvallend lange poten. Een serval is kleiner dan een tijger maar groter dan een kat. Hij leeft normaliter op de Afrikaanse savanne. Het zijn jachtdieren, zoals alle katachtigen. De serval ontsnapte uit een particulier dierenverblijf.
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Oudsbergen heeft momenteel een paar servals in de verblijven. In ons land is het namelijk verboden om het dier te houden, in tegenstelling tot in Nederland, Duitsland en Frankrijk. (Foto NHC)
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse Rijkswaterstaat voert komend weekend geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A76 ter hoogte van knooppunt Kerensheide. Hierdoor is de E314/A76 tussen oprit Maasmechelen (33) en knooppunt Kerensheide in de richting van Heerlen afgesloten van vrijdag 17 november 21.00u tot maandag 20 november 06.00u. Houd door omleidingen - via Maaseik of Lanaken - rekening met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Als de kraanvogels voorbijtrekken...

Donderdag 16 november 2023
Bocholt - Als de kraanvogels voorbijtrekken...Zoom...dan nadert de winter. De voorbije dagen is de wintertrek van de kraanvogels op gang gekomen. Aanvankelijk trekken ze naar het Franse Lac du Der, waar men komend weekend tienduizenden vogels zal kunnen waarnemen. En daarna gaat het verder, richting zuiden. (Foto Josh Vandijck)

Frieten gaan weer duurder worden...

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
(...en goedkoper worden ze nooit:)
"Heel wat West-Vlaamse aardappelboeren zitten met de handen in het haar door de overvloedige regen van de afgelopen dagen. Sommige boeren hebben het al opgegeven nog voor het jaareinde te rooien. Als het voor de jaarwisseling nog vriest, is alles wat in de grond zit verloren."
                                                                                      (De Tijd)
Vandaag gelezen
"Men kan niet simpelweg blijven beweren dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het verband tussen glyfosaat en de ziekte van Parkinson. Er is te veel onderzoek dat in die richting wijst en dat zou moeten aanleiding geven tot een verbod op gebruik van het middel."
Neuroloog Patrick Santens van UZ Gent/UGent over het al dan niet verlengen van de vergunning voor het gebruik van glyfosaat (lees Round-Up) in de EU. De experts beslissen daar morgen over.

Dag van de Wetenschap in UHasselt

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Dag van de Wetenschap in UHasseltZoomNaar aanleiding van de 50ste verjaardag van Universiteit Hasselt, organiseert men daar dit jaar een XL-editie van de Dag van de Wetenschap op de campus in Diepenbeek.
Zondag 26 november ontdekken bezoekers langs een uitgestippeld parcours op de universitaire campus (4km) ál het onderzoek van onze verschillende instituten en onderzoekscentra. Meer dan 200 onderzoekers staan klaar om bezoekers te ontvangen voor proefjes, workshops, lezingen, rondleidingen en veel meer. Er is een (…) Het hele nieuwsbericht

Kan gebeuren

Woensdag 15 november 2023
Zomaar even tussendoor
Een vrachtvliegtuig dat vorige week donderdag onderweg was van New York naar Luik, heeft rechtsomkeer moeten maken omdat een paard was ontsnapt in het laadruim. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News.

Meer op reis

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In het tweede kwartaal van dit jaar werd een recordaantal van 5.770.000 reizen gemaakt in België of naar het buitenland. Het aantal reizen is met 4,2% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019, het vorige recordjaar. In het tweede kwartaal vonden er 1,48 miljoen binnenlandse reizen en 4,29 miljoen buitenlandse reizen plaats. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2019 betekende dit een stijging van 5,1% voor de binnenlandse en van 3,9% voor de buitenlandse reizen. (Statbel)

Een op acht leeft in kansarmoede

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
Momenteel leeft één op de acht Belgen in kansarmoede. Die verhouding blijft al jaren min of meer onveranderd. Maar achter dat cijfer schuilt er nog een ander, en dat doet misschien nog meer slikken. Want mocht de sociale zekerheid niet bestaan, zouden zelfs vier op de tien Belgen in armoede leven. (Visie)

Handbal: Bocholt wint van Hurry-Up

Dinsdag 14 november 2023
Bocholt - Handbal: Bocholt wint van Hurry-UpIn een vooruitgeschoven wedstrijd in de BENE-League van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond het Nederlandse Hurry-Up verslagen met 30-26. De heenwedstrijd eindigde op 30-30. De ruststand vanavond was 14-12. UPDATE Een verslag van Jörgen Janssenswillen:
Sezoens Achilles Bocholt knoopt weer aan met een tweepunter. Dat is ongeveer het belangrijkste dat we moeten onthouden uit de vooruitgeschoven wedstrijd van dinsdagavond. Toegegeven, midweekwedstrijden (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De bever zet zijn opmars in Limburg verder. Volgens een schatting telt de provincie nu ongeveer 220 bevers. Het zuiden van de provincie is minder populair bij die dieren. 

Drogere intermezzo's

Dinsdag 14 november 2023
Weerbericht
Bocholt - Drogere intermezzo'sHet wordt de komende dagen wat minder nat, maar geheel droog wordt het nog niet. Ondanks drukstijgingen is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om hier en daar een bui te laten ontstaan. Donderdag gaat het in de late namiddag of avond regenen en vrijdag vallen er enkele buien. Ook in het weekend staat er regen op het programma, maar het zal niet de hele dag regenen. We krijgen tussendoor wat drogere intermezzo's.
Vandaag overheersen de wolken in de namiddag en zijn er perioden met regen. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Zonder woorden...

Dinsdag 14 november 2023
Bocholt - Zonder woorden...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gerard Custers overleden

Dinsdag 14 november 2023
Bocholt - Gerard Custers overledenZondag is Gerard Custers overleden, de echtgenoot van Astrid Kenis. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt in de weekends van 17 en 24 november opnieuw de terreinen van de Limburgse carpoolparkings. Tijdens de reinigingswerken geldt een parkeerverbod.
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Tongeren, Hasselt, Halen en Beringen. Het weekend erop volgen de parkings in Maasmechelen, Heusden-Zolder, Diepenbeek en Lummen.

Marja Verheijen overleden

Maandag 13 november 2023
Bocholt - Marja Verheijen overledenDinsdag is Marja Verheijen overleden, de echtgenote van Berry Hendriks. Ze was geboren in Arnhem (Ned.) en werd 66 jaar. Het afscheid en de crematie vinden in intieme kring plaats. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Dameshandbal: Bocholt - Schoen 20-19

Maandag 13 november 2023
Bocholt - Dameshandbal: Bocholt - Schoen 20-19In het handbal (liga vrouwen) heeft Bocholt met 20-19 gewonnen van Schoten. Aan de rust wasde stand 10-14.
Bocholt - Handbal: Sint-Truiden - Bocholt 29-26In mannnen tweede nationale van het handbal heeft Bocholt met 29-26 verloren van Sint-Truiden. De ruststand was 15-15.

Vrouw (20) gewond bij botsing

Zondag 12 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rode Kruislaan in Bree zijn gisterenavond rond 19.30 uur twee auto's gebotst. Een 20-jarige vrouw uit Zonhoven raakte daarbij gewond.
Bocholt - Kaulille speelt gelijk bij SLW MaaseikIn Derde Provinciale is Kaulille FC bij SLW Maaseik niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3. Voor Kaulille dat 0-3 voorkwam scoorden K. Daniëls en Nullens (2). Muermans van SLW Maaseik werd uitgesloten.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B - Beringen 0-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B thuis met 0-1 verloren van Fufo Beringen.

Bocholt wint bij Berchem

Zaterdag 11 november 2023
Bocholt - Bocholt wint bij BerchemBocholter VV heeft vanavond met 0-3 gewonnen van Berchem Sport en pakte zo zijn derde zege op rij. Voor Bocholt scoorden Lorenzo Noviello en Dimitri Vanhaen. De 0-2 was een owngoal. De ruststand was 0-2. Nwokoro van Berchem werd uitgesloten.

Bocholt B wint van Grote-Brogel

Zaterdag 11 november 2023
Bocholt - Bocholt B wint van Grote-BrogelSporting Grote-Brogel heeft de derby tegen Bocholter VV B verloren met 0-3. 
Bocholt - Handbal: Bocholt verliest van VolendamIn de BENE-League van het handbal heeft Sezoens Achilles Bocholt met 40-39 verloren van Kras/Volendam. Bij de rust was het 20-16. De Nederlanders nemen ook de leiding over van Bocholt. UPDATE Een verslag van Jörgen Janssenswillen:
De mannen van coach Boiten stonden gisterenavond voor de aartsmoeilijke opdracht tegen Volendam. Tegen het nummer vier van het klassement kon maar beter gewonnen worden om de leidersplaats veilig te stellen. Dat zag er na de (…) Het hele nieuwsbericht

Echt herfstweer

Zaterdag 11 november 2023
Vandaag gezien
Bocholt - Echt herfstweerZoomDe overvloedige regen van de voorbije week lijkt achter de rug. Vandaag kwam de zon al regelmatig piepen. Ook voor de komende dagen blijft het wisselvallig met veel wolken, een streepje zon en kans op buien, echt herfstweer dus. Gust Ischen kon alvast deze avond genieten van alweer een mooie zonsondergang. 
Bocholt - Damesvoetbal: Diepenbeek - Bocholt 0-3In eerste povinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt met 0-3 gewonnen van Diepenbeek, de derde in de stand. Na vijf wedstrijden staat Bocholt aan de leiding me het maximum van de punten.

Hoor de wind waait...

Vrijdag 10 november 2023
Bocholt - Hoor de wind waait...Zoom...door de bomen. Zou de goede Sint wel komen? Dat is de spannende vraag voor veel kinderen. Want als alles goed gaat, zal Sinterklaas dit weekend op vele plaatsen feestelijk op bezoek komen, wind of geen wind! (Tekening Dirk Van Bun)
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 18 uur botsten drie personenwagens op het kruispunt van de Bocholterkiezel en de Schutterijstraat in Bree. Een 57-jarige man uit Hamont-Achel raakte daarbij gewond.

Frank Baekelmans overleden

Vrijdag 10 november 2023
Bocholt - Frank Baekelmans overledenWoensdag is Frank Baekelmans overleden, de echtgenoot van Liliane Clijsters. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Wees eerlijk over uw huis

Donderdag 9 november 2023
Tribunaliteiten
Bocholt - Wees eerlijk over uw huisSommige huizen hebben geheimen die alleen de bewoner kent. De bewoner, waar het hier over gaat, wist dat het huis dat hij al tien jaar bewoonde verzakkingen vertoonde door de kanteling van de vloerplaat. Hij kon het echter verkopen voor 395.000 euro.
De nieuwe eigenaar stelde al kort na zijn intrede vast dat de woning niet deugde en eiste voor de rechtbank terugbetaling van de koopprijs. Ten onrechte, vond de verkoper, want het koopcontract bepaalde dat de koper zelf moest opdraaien voor verborgen gebreken (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg sterkste tegelwipregio

Donderdag 9 november 2023
Vlaanderen heeft tijdens het allereerste Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen bijna 3 miljoen tegels ‘gewipt’ of omgerekend bijna 300.000 m² onthard. Limburg is de sterkste regio, met het hoogste aantal gewipte tegels per 1000 inwoners in drie Limburgse gemeenten: Genk, Maasmechelen en Lummen. Brugge spant de kroon in absolute cijfers, met 374.686 uitgebroken tegels. Ambassadeur van de campagne, presentator Bartel van Riet, reikte de prijzen vandaag uit in Lummen. De wedstrijd, die werd (…) Het hele nieuwsbericht

Tweede dag van de treinstaking

Donderdag 9 november 2023
Bocholt - Tweede dag van de treinstakingZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Zitdag (voormalige) grensarbeiders

Woensdag 8 november 2023
Grensgevallen
Wonen, werken, studeren of ondernemen over de grens. Of heb je dit vroeger gedaan? Voor al je vragen over sociale zekerheid in België en Nederland kan je maandelijks terecht op de zitdag van het Bureau voor Belgische Zaken. Maak hiervoor vooraf een afspraak op 0031-765485840. Dit jaar is er nog een zitdag in Lommel op 21 november en op 19 december, telkens in het Huis van de Stad, vanaf 10u. Meer info hier of hier.
De Sittardse cabaretier Cyrille Niël heeft voor zijn theaterprogramma ‘Op zuik nao get gelök’ het Limburgs volkslied hertaald, zoals dat heet. Hij gaat dat nummer nu ook uitbrengen. "Ik wilde een versie maken die meer van nu is en waarin bezongen wordt wat ons op de dag van vandaag verbindt in Limburg", zo vertelt de cabaretier. "Veel mensen herkennen zich ook niet in het lied uit 1909. Neem nu de passage 'Waar de hoorn des herders schalt', ik ben nu 50 maar (…) Het hele nieuwsbericht

Weer wolf doodgereden (2)

Woensdag 8 november 2023
De wolvenwelp werd vanmorgen rond 7.15u aangereden. "Aan de manier waarop de wolf lag, was duidelijk te zien dat die langs achter vol geraakt was. Op de röntgenopnamen zagen we dat het bekken volledig verbrijzeld was en dat de poot op meerdere plekken gebroken was. Het moet een enorme klap zijn geweest. Dat dier heeft jammer genoeg geen schijn van kans gehad", aldus Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum vanmorgen.

Kopzorgen om diabetes?

Woensdag 8 november 2023
Gezondheid
Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag lanceert de Diabetes Liga een wetenschappelijk gevalideerde ‘Diabetes distress-test’. Wie diabetes heeft, partners of ouders van tieners met diabetes, kan die test invullen op www.diabetes.be/kopzorgen en krijgt nadien een persoonlijke ‘Diabetes distress-score’. Die score geeft aan hoeveel kopzorgen diabetes met zich mee brengt en hoe zwaar de aandoening mentaal op het gemoed weegt. Wie een verhoogde score kent, krijgt tips en doorverwijzingen naar gepaste hulp.

Weer wolf doodgereden

Woensdag 8 november 2023
Bocholt - Weer wolf doodgeredenZoomOpnieuw is er vanmorgen een jonge wolf doodgereden. Dat gebeurde op de Grote Baan in Helchteren, nabij een plek waar eerder al drie wolven het slachtoffer werden van het verkeer. Het gaat ook nu weer om een mannelijke welp van Noëlla en August. Het is al de vijftiende welp uit de Limburgse roedel die doodgereden wordt. (Foto Welkom Wolf)
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, in de haven van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Eindhoven Airport stopt vanaf 2026 met commerciële privévluchten. Dat is één van de maatregelen die de luchthaven neemt om in 2030 de doelstelling te halen van 30 procent minder geluidsoverlast en CO₂-uitstoot ten opzichte van 2019. In totaal gaat Eindhoven Airport 1.000 van de 1.560 jaarlijks beschikbare slots voor privévluchten schrappen, waarmee ook het maximale aantal jaarlijkse vluchten wordt ingeperkt tot 40.500.
Privévliegtuigverkeer is buitenproportioneel vervuilend, zelfs in vergelijking met regulier vliegtuigverkeer. Volgens onderzoek van het "Eindhovens Dagblad" duren twee op de vijf privévluchten via Eindhoven korter dan een uur.

40 extra stuwtjes tegen droogte

Dinsdag 7 november 2023
Bocholt - 40 extra stuwtjes tegen droogteZoomOpnieuw is er provinciale subsidie uit het Droogte Innovatie Fonds (DIF) voor boeren die stuwen in grachten plaatsen om te kijken of ze hun akkers op die manier beter kunnen beschermen tegen droogte. Met zo'n stuw krijgt het water meer tijd om in de grond te sijpelen. Zo zouden boeren hun akker minder vaak moeten besproeien met grondwater of met opgepompt water uit waterlopen. In een eerste fase kregen in het kader van het "Bocholt Stuwt"-project al 22 stuwtjes financiële steun. De (…) Het hele nieuwsbericht

Leentje Nijsen overleden

Dinsdag 7 november 2023
Bocholt - Leentje Nijsen overledenZondag is Leentje Nijsen overleden, de weduwe van Leo Vandyck. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Kauille. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag en donderdg, telkens van 14 tot 15 uur en van 18 tot 19 uur in de Berenbroekstraat 42 in (…) Het hele nieuwsbericht

Thoke Corstjens overleden

Dinsdag 7 november 2023
Bocholt - Thoke Corstjens overledenGisteren is Thoke Corstjens overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Bèr Steensels. Zij was 81 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Kinrooi
De visie van Fobie
Bocholt - Ondertussen, in de Vlaamse politiek...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fons Evens overleden

Dinsdag 7 november 2023
Bocholt - Fons Evens overledenIn WZC De Voorzienigheid is op 3 november Fons Evens overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar gestorven Celi Gaethofs. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Dalende verkoop in detailhandel

Maandag 6 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde met 7,3 procent ten opzichte van september 2022. De verkoop in de sector textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalde zelfs met 14,5 procent. (Statbel)

Vrouw (62) gewond bij botsing

Maandag 6 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Beerselerdijk in Bree botsten gisterenavond rond 20 uur twee auto's. Daarbij raakte een 62-jarige vrouw uit Bree gewond.
Vandaag start de tweede ronde van de uitkoopregeling voor varkenshouders. Varkensboeren met een impactscore van 0,025 procent kunnen een aanvraag indienen voor de vrijwillige stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. Bij de vorige oproep dienden 236 landbouwers een aanvraag in. Daarbij waren er 47 uit Limburg. (Bron: TVL)

Auto in gracht na botsing

Zondag 5 november 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Processieweg in Bree raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Eén van de wagens belandde na de botsing in de gracht. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.
Bocholt - Damesvoetbal:  Lommel - Bocholt B 3-4In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 3-4 verloren van leider Bocholt B. Lommel Utd WS staat zesde in de stand.

Bocholt VV klopt Hades

Zondag 5 november 2023
Bocholt - Bocholt VV klopt HadesBocholt VV heeft vanmiddag RC Hades verslagen met 2-0. De doelpunten werden gescoord door Dylan Seys en Thomas Azevedo. De ruststand was 1-0.

Help! Mijn kind gebruikt drugs!

Zondag 5 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Integra organiseert op maandag 20 november van 19 tot 21u een infoavond voor ouders die nood hebben aan informatie over het gebruik van drugs bij hun kind. Die infoavond vindt plaats in Pelt. Inschrijven is noodzakelijk en kan via kelly.jacobs[!]integra-limburg.be of via 011 64 78 11.
Integra ontstond dit jaar uit een fusie van zorGGroep Zin (voorheen CAD Limburg en VGGZ), het centrum voor geestelijke gezondheidszorg DAGG en het centrum voor psychosociale revalidatie Validag.  
Weerbericht
Bocholt - Het blijft wisselvallig en winderigDe herfst laat zich op korte en lange termijn nog steeds goed voelen. Er staat flink wat wind en het is erg wisselvallig met geregeld regen of buien. Er zijn echter ook droge momenten met wat zon, daar moeten we zeker van profiteren. De temperaturen blijven constant en liggen meestal rond 12 graden. Er is nog geen nachtvorst in het verschiet.
Vandaag domineren wolkenvelden en na wat regen in de ochtend wisselen droge perioden af met buien. Er staat een stevige zuidwestenwind met (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - KFC Kaulille en V. Lommel spelen gelijkOp het veld van Kaulille FC hebben de thuisploeg en Verbroedering Lommel 1-1 gelijk gespeeld.

Bocholt B klopt Stal Sport

Zaterdag 4 november 2023
Bocholt - Bocholt B klopt Stal SportIn Derde Provinciale heeft Boxholt B Stal Sportverslagen met 1-0. Bekijk het fotoverslag van Stephan Volders via deze link.
Bocholt B klopt Stal SportBocholt B klopt Stal Sport
Zoom

Noorderhartziekenhuis breidt uit

Vrijdag 3 november 2023
Gezondheid
Bocholt - Noorderhartziekenhuis breidt uitZoomMaandag starten de werken voor de bouw van het nieuwe revalidatiecentrum en chirurgisch dagziekenhuis op het terrein van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt.
"De aannemer zal eerst aan de slag gaan met het kappen van berkenbomen en het afbreken van de schapenstallen op de site. Daarna starten de grondwerken voor de uitbreiding van de personeelsparking. Verwacht wordt dat de grondwerken van de nieuwbouwprojecten begin 2024 zullen starten,” zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. (Foto Jens Veraa)

Treinen rijden minder snel

Donderdag 2 november 2023
Bocholt - Treinen rijden minder snelVanwege de storm rijden de treinen momenteel - en zeker tot 20u - aan een snelheid die 20km/u lager ligt dan normaal. Dat meldt Infrabel.

Diabetes-infobeurs op 14 november

Donderdag 2 november 2023
Gezondheid
Op dinsdag 14 november organiseren het diabetesteam van Noorderhart Mariaziekenhuis, de Overpeltse sportdienst, de Diabetesliga Noord-Limburg en de Eerstelijnszone Noord-Limburg ter gelegenheid van Werelddiabetesdag een gezamenlijke diabetes infobeurs in het ziekenhuis.
Het evenement wil mensen bewust maken van hoe ze diabetes kunnen voorkomen, gezond kunnen bewegen, goed kunnen eten en hun levensstijl kunnen verbeteren. Ook worden de nieuwste technologieën voor diabetes getoond. De (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Peeters overleden

Donderdag 2 november 2023
Bocholt - Theo Peeters overledenOp 28 oktober is Theo Peeters overleden, de echtgenoot van Lisette Gielkens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jacqueline Hermans overleden

Donderdag 2 november 2023
Bocholt - Jacqueline Hermans overledenZondag is Jacqueline Hermans overleden, de echtgenote van Thieu Boonen. Ze was geboren in St.-Huibrechts-Lille en werd 74 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20u) in Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Aannemer en landbouwbedrijf failliet

Woensdag 1 november 2023
De rechtbank in Tongeren heeft gisteren aannemer He-Co Construct en landbouwbedrijf Leja Farm, beide uit Bocholt, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 30 november ingediend worden.

Bedelverbod in Eindhoven

Woensdag 1 november 2023
Grensgevallen
Eindhoven gaat een bedelverbod invoeren. Daarmee wil men de bedelbendes een halt toeroepen. Volgens burgemeester Dijsselbloem komen groepjes bedelaars met een busje naar de stad en hebben ze identieke bordjes bij met dezelfde teksten. Volgens de burgemeester is de overlast van daklozen, zwervers en bedelaars in de stad het jongste halfjaar fors toegenomen.

Daar is de storm

Woensdag 1 november 2023
Weerbericht
Bocholt - Daar is de stormDe meest recente weerkaarten zien stormweer op donderdag. De kans dat het inderdaad tot een herfststorm komt, is vrij groot. Windstoten van boven 80 km/u zijn mogelijk in onze provincie en er komt een harde wind te staan. Echt stormweer zal beperkt blijven tot de Noordzee, maar dat het hard of zelfs heel hard gaat waaien, staat nu al buiten kijf.
Vandaag overheersen wolkenvelden in de ochtend. Op een lokaal drupje regen na, is het wel meestal droog. Na de middag komen er echter buien vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen