Het overige nieuws

Pier Goossens overleden

Maandag 30 april 2012
Hamont-Achel - Pier Goossens overledenVandaag is Pier Goossens overleden, de echtgenoot van Eliza Haex. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de kerk van Hamont-Lo. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Condoleren kan online via www.uitvaartcentrumbex.be.

Morgen Koninginnedag

Zondag 29 april 2012
In Nederland is het morgen Koninginnedag. Mocht u van zin zijn daar naartoe te gaan: vertrek op tijd en keer laat terug, anders riskeert u in grote verkeersproblemen terecht te komen. In Eindhoven alleen al verwacht men morgen 150.000 bezoekers. We zijn geneigd te zeggen: als u er niet per se moét zijn, blijf er dan weg! Overigens zal het ook in andere gemeenten druk zijn. Dat komt, zegt onze (Nederlandse) medewerker Josh Vandijck, omdat Nederlanders op Koninginnedag een soort garageverkoop mogen houden. Ze mogen dan al hun "rommel" verkopen. Velen doen dat ook om met de opbrengst een feessie te bouwen.

Morgen is het Vlaamse Molendag

Zaterdag 28 april 2012
Morgen is het de Vlaamse Molendag en dan kunt u tussen 10 en 17 uur volgende molens, al dan niet in werking, bezoeken: de Sevensmolen in Kaulille, de Voorste Luysmolen in Bocholt, de Stermolen in Eksel, de Napoleonsmolen in Hamont, de Rosmolen in Lommel, de Sevensmolen en de Bemvoortmolen in Overpelt, en de Lilse Meulen in Sint-Huibrechts-Lille. De toegang is gratis!
Meer info
Hamont-Achel - Met de groeten uit het NatuurhulpcentrumZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden afgelopen week 113 kameleons uit Burundi opgevangen die in beslag waren genomen op doorreis naar een particulier in Tsjechië. De kameleon op de foto - vindt u zijn oogje? - is er één van. Een kameleon is een prachtig dier. Wie de pagina bij Wikipedia leest vraagt zich op den duur af of er wel twee dezelfde zijn... (Foto Natuurhulpcentrum)
Hamont-Achel - Nieuwe inval in horecazaken: 19 pv'sBij de "actie horeca" die de lokale politie HANO afgelopen zaterdagavond hield in samenwerking met de Belastingsdienst, het Federaal Agentschap Voedselveiligheid (FAVV) en de Sociale Inspectie, werden in Hamont-Achel 6 horecazaken gecontroleerd, in Neerpelt 4 en in Overpelt 3. De Belastingsdienst stelde 10 pv's op wegens het ontduiken van inkomsten, het FAVV schreef er 2 uit én 3 waarschuwingen, terwijl de Sociale Inspectie 4 personen verbaliseerde voor zwartwerk.
Het gemeentehuis van Cranendonck zal mogelijk niet worden gesloopt. De gemeente concludeert op basis van extra onderzoek dat het gebouw aan het Capucijnerplein in Budel een te grote cultuurhistorische en architectonische waarde heeft. De komende maanden moet blijken of het college voor maximaal vier miljoen euro het gebouw uit 1967 kan laten voldoen aan de huidige eisen, zo schrijft het Eindhovens Dagblad vandaag.
Inwoners van Cranendonck boden vorig jaar handtekeningen aan uit protest tegen de plannen om het gemeentehuis te slopen,waarmee de gemeenteraad akkoord was gegaan.

Naar Hongarije via Eindhoven

Dinsdag 24 april 2012
Vanaf 15 december kunnen reizigers rechtstreeks van Eindhoven Airport naar het Hongaarse Debrecen vliegen met Wizz Air. Die luchtvaartmaatschappij heeft aangekondigd dat ze twee keer per week, op dinsdag en zaterdag, gaat vliegen naar de tweede grootste stad van Hongarije. Dat zal gebeuren met een Airbus A-320 die 180 zitplaatsen heeft. Wizz Air verwacht naast zakelijke reizigers ook toeristen op deze route. Debrecen is gelegen in het oosten van Hongarije.
De VVV van Hamont-Achel, Toerisme Neerpelt en de VVV's van Cranendonck, Heeze/Leende en Valkenswaard hebben samen een eerste fietsroute door het natuurgebied Groote Heide uitgetekend. De Groote Heide Fietsroute loopt via de bekende knooppunten. Bij de grensoverschrijdende fietstocht hoort ook een Heidehapjeboekje met twaalf verschillende gerechten bij horecagelegenheden onderweg. Fietsroute en Heidehapjeboekje zijn vanaf komende zaterdag verkrijgbaar.
Hoe werkt het? U koopt bij één van de verkooppunten in de regio (de VVV's) de fietsroute (€ 1,95) en/of het Heidehapjeboekje (€ 15), dat twaalf bonnen bevat. Aangekomen bij een van de deelnemende horecagelegenheden levert u een bon in en in ruil daarvoor krijgt u het Heidehapje. Overigens is één consumptie voor eigen rekening hierbij verplicht. De bonnetjes in het Heidehapjeboekje vertegenwoordigen een waarde van ruim € 60 en kunnen besteed worden van 1 mei tot en met 31 oktober 2012.

Burgemeesters waren in Brussel

Donderdag 19 april 2012
Verschillende vervoersassen, zowel over de weg (Noord-zuid, omleidingsweg Neerpelt), als over het spoor (Spartacus lijn 3, doortrekking spoorlijn Mol tot in Hamont of zelfs over de grens tot in Weert) en langs het water (verhogen capaciteit van de sluizen Blauwe Kei en Lozen) moeten verder ontwikkeld worden om deze dynamische regio alle kansen te geven Omdat voor deze verschillende dossiers ook dikwijls meerdere ministers bevoegd zijn en het soms zelfs gaat over andere beleidsniveaus, legden (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Lauwers overleden

Donderdag 19 april 2012
Hamont-Achel - Albert Lauwers overledenIn Genk is gisteren Albert Lauwers overleden, de echtgenoot van Bertha Reymen. Hij was 85 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in Achel-dorp. Maandag om 19u is er daar een avondwake.
Bèr Lauwers lag met zijn broer Frans aan de basis van het bedrijf FAL en aan de oprichting van een vijftal dochterbedrijven, gespecialiseerd in ramen en deuren, dubbelglas en dergelijke. De groep stelt nu zo’n 1500 mensen te werk.

Gratis naar... JazzCase?

Woensdag 18 april 2012
Hamont-Achel - Gratis naar... JazzCase?ZoomMet het concert van het Ewout Pierreux Quintet wordt morgenavond in Dommelhof het vijfde seizoen van JazzCase beëindigd. Van op deze plaats daarom al een virtueel bloemstuk voor organisator Cees van de Ven, want wat hij in die vijf jaar met zijn jazzconcerten in Dommelhof gerealiseerd heeft, verdient een grote pluim! Nu al zijn we benieuwd naar wat het nieuwe seizoen zal brengen.
Pianist Ewout Pierreux is vooral bekend als lid van het Tutu Puoane Quartet, maar hij speelt ook in het Peer (…) Het hele nieuwsbericht
"Waar blijven onze politici?" vroegen we ons op 8 februari af in een zeldzaam redactiestandpunt. Wel, de politici hebben de boodschap begrepen: morgenvroeg gaan de negen Noord-Limburgse burgemeesters aan Vlaams minister-president Kris Peeters een brief overhandigen waarin ze vragen de effectieve ontsluiting van Noord-Limburg in de feiten prioritair te maken in het Vlaamse mobiliteitsbeleid en eindelijk na zoveel jaren tot daden en actie op het (…) Het hele nieuwsbericht

Musica zoekt vrijwilligers

Dinsdag 17 april 2012
Musica is een impulscentrum voor muziek en organiseert vanuit Neerpelt vernieuwende culturele initiatieven voor jong en oud, zowel voor professionele muzikanten als liefhebbers. Voor projecten zoals Dag Oude Muziek, Samhain en Awakening Woods is Musica op zoek naar vrijwilligers. Tot het takenpakket behoren o.a.  tickets controleren, bezoekers wegwijs maken, zaalbewaking, logistieke ondersteuning, enz. Hebt u zin om mee te werken aan de culturele evenementen van Musica? Meld u dan aan via info[!]musica.be of via het inschrijvingsfomulier.
Hamont-Achel - EMJ zoekt nog medewerkers cateringZoomHet muziekfestival zoekt nog vrijwillige medewerkers om bij de catering te helpen. Onderstaande uren zijn nog onderbemand:
Zaterdagavond 28/04 17u45 – 20u00 college Neerpelt
Zondagmiddag 29/04 11u15 -14u00 Campus de Wingerd – KA Overpelt
Zondagavond 29/04 18u45 – 20u00 college
Dinsdagavond 01/05 18u45-20u00 college.
Kandidaten mogen mailen naar emj_catering[!]hotmail.com .
 

Gerard Emmers overleden

Dinsdag 10 april 2012
Hamont-Achel - Gerard Emmers overledenDonderdag is Gerard Emmers overleden, de weduwnaar van Trudy Royen. Hij was 70 jaar. Dinsdag van 19 tot 20 uur kan u hem een laatste groet brengen in het funerarium Creemers, Achelpoort 6.

Toon Baens overleden

Dinsdag 10 april 2012
Hamont-Achel - Toon Baens overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Toon Baens overleden, de echtgenoot van Jet Caels. Hij was 90 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis in de kerk van Hamont. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Lipalet kent zijn kampioenen

Zondag 8 april 2012
Hamont-Achel - Lipalet kent zijn kampioenenZoomOp paaszaterdag wordt bij tafeltennisvereniging Lipalet in SHLille traditioneel het clubkampioenschap georganiseerd. Bij de jongste spelers werd dit jaar Leen Cardinaels (Peer) kampioen gevolgd door Bregt Joosten (Hamont) en Nathan Pennings (Lille). Bij de jeugd ging de eer naar Frank Smolders (Achel) gevolgd door Hanne Eerdekens (Lille) en Wim Smolders (Achel). In de open reeks was Harry Peeters (Lille) te sterk voor Michel Mentens (Overpelt), Ruddy Joosten (Lille) en Wim Smolders (Achel). Gefeliciteerd!
Lipalet kent zijn kampioenen
Zoom

Maak er een mooie Pasen van

Zondag 8 april 2012
Hamont-Achel - Maak er een mooie Pasen vanZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen iedereen een mooie Pasen!

Pasen in de Achelse Kluis

Vrijdag 6 april 2012
Jaren geleden, toen de mensen nog godvruchtig waren - en dus behoorlijk bang waren voor God - puilden de kerken in het paasweekend uit van het volk. Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Paaszaterdagavond, Pasen - het waren dagen dat de lente in de lucht hing, dat je ouders een nieuw kostuum voor je kochten, dat je op je paasbest naar de kerk ging, dat die diensten in de kerk één tot anderhalf uur duurden en dat Pasen gevierd werd. Maar dat is voorbij.
Hoewel. In de Achelse Kluis (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Dirkx overleden

Vrijdag 6 april 2012
Hamont-Achel - Bèr Dirkx overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Bèr Dirkx overleden, de echtgenoot van Yvonne Ceelen. Hij zou eind deze maand 79 jaar worden. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst in intieme kring in het uitvaartcentrum Bex. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de kerk van Hamont-Lo. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Maria Cornelissen overleden

Donderdag 5 april 2012
Hamont-Achel - Maria Cornelissen overledenVandaag is Maria Cornelissen overleden, de echtgenote van Harrie Kauffmann. Ze was 85 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Maandag om 19u is er daar een avondwake.
Hamont-Achel - Gratis naar Dr. Blue Beat en Buscemi?ZoomVRIJDAGavond wordt het een gezellige muzikale avond in De Posthoorn, met het optreden van skagroep Dr. Blue Beat en vervolgens Squaddra Bossa feat. Buscemi. Reken maar dat de vibes in het rond zullen vliegen! Tickets kosten 14,5 euro of de helft wanneer u student en jonger dan 26 bent. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en brand een kaarsje! Per gemeente mogen we vier vrijkaarten weggeven, en de winnaars worden persoonlijk verwittigd. Succes!

Morgen Jeugdolympiade in Lommel

Woensdag 4 april 2012
Hamont-Achel - Morgen Jeugdolympiade in LommelMede omdat 2012 een olympisch jaar is, organiseerde Bloso van begin januari tot eind maart in samenwerking met honderden scholen, sportclubs en gemeentelijke sportdiensten de eerste fase van de Jeugdolympiade. Elke deelnemer maakte in deze eerste fase kans op een bronzen medaille in één of in meerdere van deze 10 sporttakken: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handbal, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen en zwemmen.
Vanaf deze maand kunnen deelnemers bovendien het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg zet in mei een provinciaal gecoördineerde verkeersactie op om motorrijders te controleren en te sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid. Er zullen ook gratis screenings van de motoren georganiseerd worden. Concreet hebben de Limburgse politiezones afgesproken dat ze de controles van motorrijders zullen opdrijven. Waar aanvankelijk preventieve waarschuwingen en tips zullen worden gegeven, zal er bij vaststelling van inbreuken tegen de verkeerswet ook repressief opgetreden (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Hanssen overleden

Woensdag 4 april 2012
Hamont-Achel - Mathieu Hanssen overledenMaandag is Mathieu Hanssen overleden, de weduwnaar van Maria Cochet. Hij was 77 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Achel.
Hamont-Achel - Gratis naar... een lezing over John Lennon?ZoomMorgen, woensdag 4 april, om 19.30 uur komt Robert Van Yper (auteur van de biografie 'Lennon') naar het Raadhuis in Lommel voor een boeiende lezing over de muziek en de figuur van John Lennon. Aan de hand van songteksten, muziekfragmenten en soms gedurfde analyses vertelt Van Yper het waarom en het hoe van de songs en de muziek. Ook Lennons minder bekende kant komt aan bod: zijn films, zijn literaire creaties, alsook zijn doorgedreven maatschappelijk engagement vol confronterende en vaak shockerende acties en meningen. Wie was deze mythe in het echte leven? Ook u kunt er gratis bij zijn! De eerste twee lezers die voor morgenvroeg 09.00 uur een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be (mét vermelding Internetgazet) zijn er bij!

Paarden op de A2

Maandag 2 april 2012
De hoofdrijbaan van de A2 ten zuiden van Eindhoven is
vanmiddag richting België twee uur afgesloten geweest omdat er
ongeveer tien paarden op de rijbaan liepen. Volgens een woordvoerder van de politie waren die ontsnapt uit een wei in Heeze. De paarden moesten gevangen worden en zijn gestresst afgevoerd, zei hij. Nadien moesten uitwerpselen nog van de rijbaan worden verwijderd. De dierenpolitie onderzoekt hoe de paarden konden ontsnappen. Hoewel voor weggebruikers de parallelrijbaan N2 beschikbaar bleef, ontstonden er lange files.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel