Het overige nieuws

Hamont-Achel - Fietsroutenetwerk wordt veiligerZoomDit jaar alleen al voorziet de provincie 480.000 euro aan subsidies voor de verbetering van het toeristische fietsroutenetwerk. Daarbij komen nog eens de investeringen door de gemeenten. Het totaal bedrag dat dit jaar geïnvesteerd wordt in het fietsroutenetwerk komt zo op 1,5 miljoen euro. Met dat geld kunnen  onder meer de 17 houten bruggen in het netwerk voorzien van een antisliplaag (foto), die valpartijen bij nat weer op die plaatsen kan voorkomen. 
Ook de veiligheid (…) Het hele nieuwsbericht

Overval in Budel

Vrijdag 28 juni 2013
In de Willem de Zwijgerstraat in Budel is vanavond een zonnestudio overvallen. De daders, twee mannen, maakten daarbij geld buit. Nadat ze binnen waren geraakt zouden ze met een of andere spray in de ogen van een personeelslid hebben gespoten. Het slachtoffer had na afloop last van prikkelende ogen. Het is niet bekend of de mannen vuurwapens bij zich hadden. Overigens vielen er geen gewonden bij de overval.

Schat van Vlieg in Klankenbos

Vrijdag 28 juni 2013
Hamont-Achel - Schat van Vlieg in KlankenbosZoomKinderen kunnen tijdens de zomervakantie in het Klankenbos in Neerpelt weer op zoek naar de Schat van Vlieg. Een klinkend kompas fluistert de schattenjagers vijf vreemde geluiden in. Met deze geluiden in het achterhoofd trekken ze het bos in, op zoek naar de herkomst ervan. Zachtjes aan geeft de zoektocht haar geheimen prijs en komt de schat steeds dichter. Wie de zoektocht tot een goed einde brengt, wordt beloond voor zijn inspanningen. In de schatkist vinden de kinderen enkele leuke gadgets, (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gemeenten akkoord over crematoriumZoomEr komt een tweede crematorium in Limburg. Zeven gemeenten (Neerpelt, Overpelt, Hamont-Achel, Lommel, Peer, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg) hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen. Een en ander gebeurt op initiatief van de gemeente Lommel. Volgende week vrijdag worden daarover meer details bekendgemaakt. Op de foto: de aula van het crematorium in Turnhout. (Foto Leon Alders)

De kranten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen, uitgegeven door Concentra, worden samen met de digitale producten van de Concentra-groep ondergebracht in een joint-venture met Corelio, de uitgever van de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. Dat meldt De Tijd. Corelio krijgt een meerderheid van 68 procent in de nieuwe combinatie.

Henri Ulenaers overleden

Dinsdag 25 juni 2013
Hamont-Achel - Henri Ulenaers overledenIn Achel is zaterdag pater Henri Ulenaers overleden. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij begraven op het kloosterkerkhof van het klooster van de Salvatorianen, na een rouwmis (om 14.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Het Mariaziekenhuis in Overpelt mag van de Vlaamse Overheid een hartcatheterisatiecentrum uitbouwen. Daardoor zullen patiënten uit de regio, met een hartinfarct of vernauwingen van de kransslagaders, binnenkort in hun eigen streek behandeld kunnen worden. Deze uitbouw gebeurt in nauwe samenwerking met het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL).
Concreet betekent dit dat het Mariaziekenhuis naast de diagnosestelling ook gespecialiseerde ingrepen zal mogen uitvoeren om vernauwde (…) Het hele nieuwsbericht

Corry Weterings overleden

Maandag 24 juni 2013
Hamont-Achel - Corry Weterings overledenGisteren is Corry Weterings overleden, de weduwe van Toon Kilsdonk. Ze was 88 jaar en woonde jarenlang aan de Kolleberg in Achel. Volgende week maandag om 14.30u is er een uitvaartplechtigheid in het crematorium in Heeze. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Ria Stevens overleden

Maandag 24 juni 2013
Hamont-Achel - Ria Stevens overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Ria Stevens overleden, de echtgenote van Jeff Lambrechts. Ze was 57 jaar. De begrafenis zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Hamont-Lo. Condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wat is dit?

Zaterdag 22 juni 2013
Hamont-Achel - Wat is dit?ZoomDit voorwerp heb ik vroeger bij mijn ouders in de tuin gevonden, mailt Luc Swinnen uit Overpelt. Het heeft volgens mij geen waarde, maar ik ben wel nieuwsgierig waarvoor dit eigenlijk ooit gediend heeft. Is het een deel van een oorlogstuig uit de eerste of tweede WO? Wie weet het ?
Het "ding" is ongeveer 15cm hoog; aan de bovenkant staat er een gaatje in en het bovenste gedeelte is hol vanbinnen. Ook de onderkant is hol. Wie weet er meer over?
Hamont-Achel - Weekenddienst huisartsen naar oude kliniekZoomVanaf augustus wordt de weekend-wachtdienst van de huisartsen voor de regio georganiseerd in de oude kliniek (foto) van Neerpelt, officieel "Campus Z". De Huisartsenwachtdienst Noord-Limburg heeft daarover een akkoord afgesloten met het gemeentebestuur van Neerpelt, zo vernemen we in huisartsenkringen. Het zou de bedoeling zijn dat de lokalen van de "wachtpost" bemand worden door twee huisartsen terwijl een derde vanuit de wachtdienst op huisbezoek gaat. De "Huisartsenwachtdienst Noord-Limburg" omvat de gemeenten Neerpelt (incl. St.-Huibrechts-Lille), Overpelt, Hamont-Achel, Bocholt (incl. Kaulille), Peer en Hechtel-Eksel.
Vanmiddag is de nieuwe terminal van Eindhoven Airport officieel heropend. Reizigers kunnen vanaf Eindhoven nu al 66 bestemmingen bereiken, van Zweden tot Marokko en van Turkije tot Ierland. De luchthaven heeft er in twee jaar tijd bijna een miljoen reizigers bij gekregen.
Door de snelle groei besloot de luchthaven ruim € 26,5 miljoen te investeren. De winkeliers, horecaondernemers en andere partnerbedrijven investeerden nog eens circa € 3 miljoen in onder andere nieuwe winkels en (…) Het hele nieuwsbericht

Files voorspeld op E314

Donderdag 20 juni 2013
Vanaf vrijdagavond 21 juni 21.00 uur tot maandagochtend 24 juni 05.00 uur gaat een aannemer over een lengte van 4,3 km de linker rijstrook op de E314 tussen Lummen en Halen richting Leuven renoveren, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files op de E314. En zoals afgelopen weekend gebleken is, kunnen die files lang uitvallen...
Hamont-Achel - Schrijf je zaterdag in bij het NIKOZaterdag is het de grote inschrijvingsdag bij het NIKO. Wie daar komend schooljaar zijn kennis wil bijschaven of een opleiding wil volgen, kan zich dan op volgende plaatsen melden voor informatie en/of inschrijving:
- Bocholt: De Steen, Pastoorsdreef 3
- Hamont-Achel: Michielshof, Michielsplein 3
- Hechtel-Eksel: De Schans, Rode Kruisplein 10
- Lommel: Huis van de Jeugd, N. Neeckxlaan 50
- Meeuwen-Gruitrode: ’t Heem, Kloosterstraat 5
- Neerpelt: NIKO-Gebouw, Toekomstlaan 9
- Overpelt: Palethe, Jeugdlaan 2
- Peer: Basisschool, Kloosterstraat 35.

SACN deed het goed in Budel

Woensdag 19 juni 2013
Hamont-Achel - SACN deed het goed in BudelZoomIn Budel vond vanavond de Ekkerloop plaats, met deelname van heel wat atleten van aan deze kant van de grens. De lopers van SACN kwamen, zagen en overwonnen, want van de 10 deelnemende SACN-ers stonden er achteraf maar liefst 7 op het podium. De lopers hadden de keuze tussen afstanden van 3,5,  7 of 10,5 km. Nodeloos te zeggen dat de hitte niet voor recordtijden zorgde. Toon Donné en Anniek Peeters haalden het in hun reeks. Meer foto's.
Hamont-Achel - ARD/ZDF: 'Belgacom wil niet toegeven'Belgacom houdt er een "onaanvaardbare" houding op na tijdens de onderhandelingen over de eventuele terugkeer van ARD en ZDF op de Belgische kabel. Dat zegt dr. Thomas Bellut, de intendant van het ZDF, nu blijkt dat tijdens die onderhandelingen gebleken is dat Belgacom niet zinnens lijkt beide zenders opnieuw op de kabel te zetten.
De Duitsers geven toe dat ze auteursrechten betaald willen zien, maar stellen dat hun voorstel lager ligt dan de norm die elders in Europa van toepassing is. ARD en ZDF blijven tot verdere gesprekken bereid, zo wordt gesteld in deze (Duitstalige) persmededeling. UPDATE Belgacom heeft inmiddels bekendgemaakt dat het de onderhandelingen stopzet omdat "het uitoefenen van druk via een persmededeling niet past in een commerciële relatie".
UPDATE Een busje van bouwbedrijf Lamers is deze namiddag op de Fressevenweg in Bergeijk in botsing gekomen met een vrachtwagen. Daarbij geraakte de bestuurder bekneld; hij moest door de brandweer worden bevrijd. De 53-jarige man uit Neerpelt werd licht gewond. Volgens getuigen ging het busje uit de bocht, raakte een boom, kwam weer op de weg terecht en werd daar aangereden door een achteropkomende Poolse vrachtwagen.
Hamont-Achel - NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'ZoomGisteren, vandaag en ook morgen zakken ongeveer 2500 kinderen naar Palethe af om ondergedompeld te worden in de wereld van Koksinella: het lieveheersbeestje zonder stippen. Al voor de tweede keer maakten enkele leerkrachten van het NIKO een volledig eigen productie voor leerlingen van de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar van de basisscholen in Noord-Limburg. Het maken van eigen een voorstelling groeide uit de traditionele instrumentenvoorstelling waar kinderen warm gemaakt worden om een (…) Het hele nieuwsbericht
NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'
Zoom

33 graden in Kleine Brogel

Dinsdag 18 juni 2013
Het is vandaag de warmste dag van het jaar, tot dusver: om 16.45u werd in Kleine Brogel een temperatuur van 33 graden C° gemeten. Morgen wordt het wellicht nóg warmer.
Hamont-Achel - Nieuwe commissaris in politiezone (2)We meldden al dat Patrick Theuwissen (foto) uit Bocholt commissaris wordt in de politiezone HANO. Dat gebeurt vanaf 1 september, vernemen we. Hij wordt dan commissaris-diensthoofd van de lokale recherche. De politiezone telt verscheidene commissarissen; die worden geleid door de hoofdcommissaris, en dat is korpschef Paul Claes.

Een mailtje over knietrauma's

Maandag 17 juni 2013
"Wij hebben met 6 studenten huisartsgeneeskunde aan de KULeuven een website gemaakt speciaal voor patiënten met traumatische knieproblemen. Patiënten die een knietrauma hebben opgelopen en daarmee naar de huisarts gaan, blijven na een consultatie vaak nog met enkele vragen zitten of willen over hun aandoening nog wat verdere informatie opzoeken. Om de artsen en patiënten daarin te ondersteunen, hebben we in het kader van onze opleiding een website gemaakt waar de patiënt met een (…) Het hele nieuwsbericht

Dag Oude Muziek op 30 juni

Zaterdag 15 juni 2013
Musica organiseert de Dag van de Oude Muziek dit jaar op zondag 30 juni in de Landcommanderij van Alden Biesen. Het is meteen de laatste "Dag" volgens de gekende formule. Dit jaar staat Hendrik van Veldeke er centraal, de eerste met naam bekende auteur in de Nederlandse taal. Naar geschreven bronnen van van Veldeke werd veel onderzoek gedaan, van zijn muziek is echter geen noot bewaard gebleven.
Internationale specialisten gingen vijf jaar geleden aan het werk om het repertoire van van Veldeke tot klinken te brengen. Tijdens de Dag van de Oude Muziek kunt u genieten van historische reconstructies, hedendaagse interpretaties en producties die de dichter opnieuw tot leven wekken. Kijk op www.dagoudemuziek.be voor info en tickets.

Nora Waelburgs overleden

Vrijdag 14 juni 2013
Hamont-Achel - Nora Waelburgs overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Nora Waelburgs overleden, de echtgenote van Theo Leyssen. Ze was 66 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

Even een vliegshow meepikken

Vrijdag 14 juni 2013
Zin om live een vliegshow mee te maken? Er is er een aan de gang boven de luchtmachtbasis in het Nederlandse Volkel. Omroep Brabant zendt hem continu uit. Even naar hier surfen en u maakt het mee alsof u op de eerste rij zit. UPDATE Wat was dàt een mooie show! Hij werd georganiseerd n.a.v. de 100ste verjaardag van de Nederlandse Luchtmacht. UPDATE II Wie niet kon kijken, kan hier zijn schade inhalen, want Omroep Brabant maakte een compilatie van de hoogtepunten.
Ook dit jaar kunt u tijdens uw uitstapje(s) in de regio weer proeven van het Heidehapje, een initiatief dat vorig jaar (vooral aan Nederlandse zijde) nogal wat succes kende. 
Met het Heide Hapje boekje kunt u bij een aantal horecazaken aan beide zijden van de grens genieten van een lekker gerechtje. De hapjes variëren van een kopje koffie met iets lekkers, een luxe panini, een hartige pannenkoek tot een Achelse trappist.
Hoe werkt het: u koopt bij een van de verkooppunten (…) Het hele nieuwsbericht

Tweedaagse eigentijdse bouwcursus

Donderdag 13 juni 2013
Op 22 en 29 juni vindt er in Dommelhof een 2-daagse cursus Infrax Bouwteams plaats. Geïnteresseerden kunnen daar alles leren over onderwerpen zoals het ontwerp van een duurzame woning, het goed isoleren van een woning, het voorkomen van koudebruggen, aangepast ventileren, de keuze van verwarming en warm water, zonne-energie, waterbesparing, hemelwaterbenutting en duurzame materiaalkeuze,... Deelnemen kost 40 euro, broodjesmaaltijd en cursus inbegrepen.
Inschrijven kan via www.bouwteams.be of via het telefoonnummer 016 23 26 49.

Werken op de E314

Donderdag 13 juni 2013
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend het rechterrijvak en de pechstrook van de E314 tussen Lummen en Halen richting Leuven laten renoveren. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files op de E314.

Snoei nu uw taxushaag

Donderdag 13 juni 2013
Ook deze zomer kan een eigenaar van een taxushaag weer deelnemen aan de jaarlijkse inzamelactie voor taxussnoeisel in de strijd tegen kanker. Ondertussen is de actie ‘Vergroot de hoop’ al toe aan haar zesde editie. Ze is een initiatief van Limburg.net, het gemeentebestuur en boomkwekerij Van Hulle. Taxus bevat de waardevolle grondstof baccatine die de basisgrondstof is voor een medicijn in de behandeling van verschillende soorten kanker. Per kubieke meter taxussnoeisel schenkt Van Hulle (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw commissaris in politiezone

Donderdag 13 juni 2013
Hamont-Achel - Nieuw commissaris in politiezoneDe politieraad van politiezone HANO heeft dinsdagnamiddag, in geheime zitting, Patrick Theuwissen aangeworven als commissaris. Er waren twee kandidaten. Theuwissen (foto) is afkomstig uit Bocholt. 

Kort maar interessant (3)

Woensdag 12 juni 2013
* Voor de eerste keer is de gehele oppervlakte van de planeet Mercurius in kaart gebracht. Dat is te danken aan de ruimtesonde Messenger die twee jaar geleden in een baan rond Mercurius werd gezet. Bijgaande NASA-video is een compilatie van duizenden beelden van de kleine planeet, waarbij de kleuren wat overdreven zijn om op die manier een beter contrast tussen de verschillende oppervlaktes te krijgen.  De Messenger-ruimtesonde heeft nu met succes haar voornaamste opdracht afgerond.* In Charleroi
gaat de politie u voortaan kunnen toespreken via camera's waarin ook een luidspreker zit. De bedoeling is om op die manier mensen die iets verkeerds uitsteken, terecht te wijzen. Het zal natuurlijk wel in het Frans zijn.

* "De Etrusken: vrouwen van aanzien, mannen met macht"
-
zo heette de tentoonstelling over de Etrusken die vorig jaar in Leiden en Amsterdam, en nu in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren te zien is. In Tongeren kreeg hij de titel "Una storia particulare". U zou die tentoonstelling echt eens moeten gaan bezoeken in de zomervakantie, want hij is prachtig. Een voorproefje krijgt u nu al met onderstaande video die men in Nederland maakte.

Hamont-Achel - NIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelierZoom"Héhé, eindelijk is ons atelier in orde. Wij, dat zijn de cursisten beeldhouwen van het NIKO, zijn blij met onze nieuwe ruimtes. Veel praktischer en ze voldoen aan de veiligheids- en milieunormen, die heden ten dage geëist worden. Gisteren werd even gestopt met werken om met een hapje en een drankje en een hoop schoon volk van de bij het NIKO aangesloten gemeenten de nieuwe lokalen officieel in te wijden. Al waren er toch nog enkele studenten die niet konden stoppen, want volgende week is het (…) Het hele nieuwsbericht
NIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelierNIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelier
NIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelierNIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelier
Zoom

Man omgekomen op snelweg

Dinsdag 11 juni 2013
Op de snelweg A2 tussen Budel en Weert is deze namiddag een man uit het Nederlands-Limburgse Sint-Joost om het leven gekomen. De man was eerder met zijn auto ergens tegenaan gereden. Toen hij de auto op de pechstrook parkeerde en uitstapte, werd hij geschept door een achteropkomende wagen. Het slachtoffer was op slag dood.

Automobilist verkoold in Weert

Maandag 10 juni 2013
Op de Kempenweg in Weert, dat is de weg langs de Zuid-Willemsvaart tussen Lozen en Weert, is deze namiddag een automobilist verkoold nadat zijn wagen bij een botsing met een vrachtwagen in brand was gevlogen. De brandende auto kwam in de berm terecht maar de chauffeur slaagde er niet in, zich te bevrijden. Hij overleed ter plaatse. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De Nederlandse politie leidde het verkeer om.

Radio2 Limburg ligt (even) uit

Maandag 10 juni 2013
Door de breuk van een glasvezelkabel bij graafwerken in Genk ligt Radio2 Limburg sinds half negen volledig uit. De radioluisteraars die het signaal uit de lucht moeten halen, zijn aangewezen op de programma's van de andere Radio2-omroepen. Tussen 12 en 13u wordt een gezamenlijk programma uitgezonden. Het kan nog wel even duren voor alles hersteld is. UPDATE Inmiddels is alles weer in orde.

Jo de Zwart overleden

Zondag 9 juni 2013
Hamont-Achel - Jo de Zwart overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jo de Zwart overleden, de echtgenoot van Jet Ras. Hij was 73 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Daar komen de rupsen

Vrijdag 7 juni 2013
Hamont-Achel - Daar komen de rupsenZoomVanaf nu gaan de processierupsen voor overlast zorgen. Dat verwachten de deskundigen van het provinciebestuur. Voorlopig is het aantal meldingen van overlast lager dan  de voorbije jaren, maar dat kan aan het natte voorjaar liggen, en naar verwachting gaat dat snel veranderen. Met andere woorden: toch maar armen en benen bedekt houden als u gaat fietsen of wandelen. (Foto Provinciaal Natuurcentrum)
Hamont-Achel - Verkeersactie van lokale politieTijdens een algemene verkeersactie heeft de lokale politie HANO gisteren 83 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden 13 onmiddelijke inningen uitgeschreven voor het gebruik van een gsm achter het stuur of voor het niet-dragen van een gordel; verder werden 4 waarschuwingen afgegeven inzake verzekeringsbewijs of technische eisen; en ten slotte werden 2 verkeersinbreuken inzake inschrijving en keuring genoteerd.
Hamont-Achel - Peter Van Lishout 10de op EK kajakmarathonZoomOp het Europees kampioenschap kajakmarathon is Peter Van Lishout (foto) uit Hamont-Achel, lid van de Neerpeltse Watersportclub, gisteren 10de geworden in de K1 over 21 km in de veteranencategorie 50- tot en met 54-jarigen. Dit Europese kampioenschap werd gevaren in het Portugese Vila Verde op de Cavado-rivier. De vaaromstandigheden waren niet ideaal, zegt Peter, want er stond veel wind waardoor er veel golven waren. Daarenboven was het zeer warm met temperaturen boven de 30°C. Peter is de enige deelnemer van de Neerpeltse Watersportclub die aan dit EK deelneemt.  

Nieuwe thema-actie van politie

Donderdag 6 juni 2013
Hamont-Achel - Nieuwe thema-actie van politieTot eind deze maand gaat de politie het parkeren op plaatsen voor personen met een handicap extra controleren. Daarbij worden autobestuurders geviseerd die zonder zo'n specifieke parkeerkaart op zo'n parkeerplaats gaan staan, maar ook chauffeurs die zulke kaart onrechtmatig gebruiken. De parketten werken mee aan de actie.
 

Het is maar dat u het weet

Donderdag 6 juni 2013
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat komend weekend het linkerrijvak van de E314 in Lummen richting Leuven renoveren. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files op de E314 tussen Zolder en Lummen-centrum.

Mia Derickx overleden

Dinsdag 4 juni 2013
Hamont-Achel - Mia Derickx overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Mia Derickx overleden. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jen Kwanten overleden

Dinsdag 4 juni 2013
Hamont-Achel - Jen Kwanten overledenIn het ziekenhuis in Geel is zaterdag Jen Kwanten overleden, de weduwe van Wim Buteneers. Ze was 85 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Het belastingkantoor op de Ringlaan 186 in Overpelt is extra geopend voor het invullen van belastingbrieven, dit alle dinsdagavonden van de maand juni: namelijk op 4 juni (vandaag!) en verder op 11,18 en 25 juni, dit telkens van 17.30u tot 19.30u. Profiteer ervan! UPDATE Naast het belastingaangifteformulier moet u zeker volgende documenten meebrengen: 
- de loonfiches en jaaropgaven
- alle bewijsstukken  i.v.m. de uitgaven die een belastingvermindering of belastingvoordeel kunnen opleveren.
 
Nu de zomer (hopelijk) voor de deur staat is hét moment gekomen om de stookolietank bij te vullen. Maar met de huidige literprijs is dat een flinke hap uit het gezinsbudget. Daarom organiseert Volkstuinen Overpelt overmorgen/woensdag tussen 18 en 20 uur in zaal Den Drossaerd in de Parkstraat een samenaankoop.
Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen daar aan deelnemen. Leden van de Volkstuin kunnen gratis inschrijven, anderen betalen 9 euro lidgeld. Dat mag geen probleem zijn want die som verdienen ze gemakkelijk terug.
In de tweede rit van de Dauphiné Libéré, de rittenwedstrijd die algemeen wordt aanzien als de voorbereiding op de Ronde van Frankrijk, heeft Jelle Vanendert vandaag opgegeven. Hij wil zich morgen laten onderzoeken om precies te weten wat er scheelt - op het eerste gezicht maag- en darmproblemen. in de Ronde van Baskenland was het een slokdarmontsteking die Vanendert tot een opgave dwong.
We meldden het al: het NIKO gaat starten met een afdeling "popmuziek". Dit zeggen ze er zelf van:
Vanaf september 2013 zal de kunstacademie haar afdeling jazz uitbreiden met popmuziek. De academie, gevestigd in de acht Noord-Limburgse gemeenten, wist hiervoor Andy Willems, Gerold Olieberg en Adriaan Vervoort als leerkrachten aan te trekken. Alle drie zijn ze actief in verschillende jazz-, pop-, rock- en begeleidingsbands en staan ze regelmatig op het podium met binnen- en buitenlandse artiesten. De (…) Het hele nieuwsbericht
- In het recyclagepark in Neerpelt kunnen inwoners van Overpelt, Neerpelt en Hamont/Achel gratis snipperhout afhalen of bestellen; vanaf 40m³ wordt dat gratis aan huis geleverd;
- in datzelfde recyclagepark kan men LOSSE compost aankopen aan de prijs van 0,01 cent/per kilo (100kg = 1€). Een kwaliteitsfolder kan aan het portierhuisje worden verkregen;
- in de recyclageparken in Overpelt en Neerpelt kan men in juni ook compost in een zak van 50l verkrijgen aan een voordeelprijs: 1,5 euro in plaats van 2,5 euro.
Juicht, Limburgers, juicht: de Duitse kanselier Angela Merkel, volgens sommigen de machtigste vrouw ter wereld, gaat zich eens bezighouden met de klachten die vele Limburgers hebben nadat Belgacom de ARD en het ZDF van de kabel heeft verwijderd. Steun uit onverwachte hoek! Mevr. Merkel heeft aangekondigd dat ze het probleem gaat bespreken met premier Di Rupo.

Kort maar interessant (2)

Zaterdag 1 juni 2013
Hamont-Achel - Kort maar interessant (2)Zoom* Weet u wat dit roosje is? Dat is een infrarode foto van de draaikolk op de noordpool van de planeet Saturnus. De rode tinten tonen de "lage" wolken, de groene de hoge. De wolken aan de buitenkant van die draaikolk hebben een snelheid van meer dan 500 km/u. Het oog van deze storm is bijna 2000 km breed. De foto werd genomen door de ruimtesonde Cassini-Huygens, die specifiek voor het onderzoek van Saturnus werd gelanceerd in een samenwerkingsverband tussen NASA, ESA en ASI. (Foto NASA) Cassini-Huygens

* In het handbal heeft Initia Hasselt vanavond de testmatch tegen en in Bocholt gewonnen met 31-32.

* Weet u wat het betekent in het oog van een tornado te zitten? De jonge Amerikaanse tornadojagers in onderstaand filmpje, die vandaag op zoek gingen naar tornado's in Oklahoma, zijn blij dat ze het nog kunnen navertellen... Hoe hun auto er achteraf uitzag, wordt niet gezegd. UPDATE Drie andere storm chasers kwamen vrijdag in een tornado in Oklahoma om het leven, zo meldt ABC.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel