Het overige nieuws

Ryanair naar Knock vanaf Eindhoven

Donderdag 31 oktober 2013
Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf het voorjaar een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Knock in West-Ierland. Dat zal tweemaal per week - op dinsdag en zaterdag - gebeuren met een Boeing 737-800 met 189 zitplaatsen. Start van deze route is 1 april 2014.
De luchthaven van Knock bevindt zich in het westen van Ierland, pakweg 200 kilometer westelijk van de Ierse hoofdstad Dublin en niet ver verwijderd van steden als Galway, Sligo en Westport. Het centrum van Knock, beroemd als bedevaartsoord en erfgoed, is minder dan 10 kilometer verwijderd van de luchthaven.
Knock is Ryanair’s 32e bestemming vanaf Eindhoven Airport.

Beurs rond afscheid, dood en rouw

Donderdag 31 oktober 2013
Hamont-Achel - Beurs rond afscheid, dood en rouwZoomMensen gaan op zoek naar zinvolle manieren om met de dood om te gaan. Annemie Peeters begon enkele jaren geleden met het beschilderen van doodskisten in het gezelschap van familieleden van de overledene. Tijdens het beschilderen van een kist komen vaak de gesprekken los en dat werkt therapeutisch, merkte ze. Ze kreeg steeds meer vraag naar een aanvullend aanbod op het reguliere circuit van de begrafenisondernemer. Vanuit die vraag bundelde ze nu een aantal kunstenaars, therapeuten en (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Vanbussel overleden

Woensdag 30 oktober 2013
Hamont-Achel - Pierre Vanbussel overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Pierre Vanbussel overleden, de weduwnaar van Mina Hendrikx. Hij was 83 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Zaterdag
om 19u wordt er in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont voor hem gebeden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

De visie van Fobie op de actualiteit

Woensdag 30 oktober 2013
Hamont-Achel - De visie van Fobie op de actualiteitZoomIn Maaseik stond gisteravond een auto in de Maas...

Rudi Boelaers overleden

Dinsdag 29 oktober 2013
Hamont-Achel - Rudi Boelaers overledenGisteren is Rudi Boelaers overleden, de vriend van Anja Huysmans. Hij was 49 jaar. Volgende week dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Maandag om 19u is er daar een avondwake.

Hugo Bax overleden

Dinsdag 29 oktober 2013
Hamont-Achel - Hugo Bax overledenDonderdag is Hugo Bax overleden, de echtgenoot van Jacqueline Jansen. Hij was 71 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Akkoord over tracé N69

Dinsdag 29 oktober 2013
Het bestuur van de Nederlandse provincie Noord-Brabant gaat akkoord met het voorgestelde tracé voor de nieuwe N69 tussen Eindhoven en de grens in Lommel-Kolonie. Die weg komt ten westen van Valkenswaard en gaat aansluiten op de snelweg Antwerpen-Eindhoven in Veldhoven. Het nieuwe tracé moet een eind maken aan de dagelijkse lange files door Valkenswaard en Waalre en het sluipverkeer in de dorpen in de regio.   
Het voorgestelde tracé wordt de komende maanden in detail uitgewerkt; eind februari komt er een openbaar onderzoek. In 2015 zou met de werken worden gestart.

Informatieavonden inbraakpreventie

Dinsdag 29 oktober 2013
Hamont-Achel - Informatieavonden inbraakpreventieDe lokale politie HANO organiseert in samenwerking met de gemeentebesturen van Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt drie informatieavonden over inbraakpreventie.
Deze informatieavonden vinden plaats
- op maandag 4 november om 19u30 in cinema Walburg in Hamont-Achel;
-op donderdag 7 november om 19u30 in CC Palethe in Overpelt;
-op woensdag 27 november om 19u30 in Dommelhof in Neerpelt.
De uiteenzetting door de lokale politie duurt ongeveer 45 minuten en na een pauze is er vervolgens gelegenheid voor vragen uit het publiek.
Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Tijdens de pauze wordt een drankje aangeboden.
Hamont-Achel - Huisartsenwachtpost op 7 november officieelZoomDe Huisartsenwachtpost Noord-Limburg - die al enkele weken met succes functioneert tegenover het station in Neerpelt - wordt op donderdag 7 november officieel geopend. Dat is vandaag bekendgemaakt. De wachtpost bedient de inwoners van Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Peer en Hechtel-Eksel – samen zowat 86.000 mensen. Zij kunnen er terecht van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u, en op feestdagen van 19u de avond voordien tot 8u in de ochtend na de feestdag.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Van Driel overleden

Maandag 28 oktober 2013
Hamont-Achel - Hubert Van Driel overledenVrijdag is Hubert Van Driel overleden, de echtgenoot van Julienne Tips. Hij was 82 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vrouw uit Budel vermist

Zondag 27 oktober 2013
Sinds gisteravond is in Budel een 40-jarige vrouw vermist. Ze werd voor het laatst gezien aan de Maarheezerweg bij Budel en is nog niet gevonden. De vrouw heeft opvallend lang en blond haar. Ze is zo'n 1,70 meter groot. Volgens de politie zou ze kunnen rijden in een Peugeot 206 met Belgische nummerplaat. UPDATE De vrouw is inmiddels in goede gezondheid teruggevonden.

Willy Keunen overleden

Zondag 27 oktober 2013
Hamont-Achel - Willy Keunen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Willy Keunen overleden, de echtgenoot van Maria Driezen. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een afscheidsdienst in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Moraal: leer je talen...

Zaterdag 26 oktober 2013
De Amerikaanse online meubel- en designwinkel Fab.com vestigt z'n Europese logistiek centrum in Eindhoven. Dat gaat 450 arbeidsplaatsen opleveren. De keuze viel op Eindhoven, niet alleen omdat dat een designstad is, maar vooral omdat Nederlanders zo goed Engels spreken, zo meldt de "Frankfurter Allgemeine". Aanvankelijk was het de bedoeling dat Fab.com zijn logistiek centrum in Duitsland zou inplanten, waar het bedrijf - in Berlijn - al een winkel heeft. Maar de Amerikanen vielen over het gebrek aan kennis van de Engelse taal bij de Duitsers. "De Nederlanders beheersen die taal veel beter. In Duitsland hebben we eigenlijk alleen maar slechte ervaringen", aldus bestuursvoorzitter Jason Goldberg in de Frankfurter

Getuigen gezocht

Zaterdag 26 oktober 2013
De politiezone Noordoost Limburg vraagt of personen die getuige waren van het dodelijk verkeersongeval donderdagochtend op de Kaulillerweg in Bocholt zich kunnen melden. Bij dat ongeval kwam een scooterrijder om het leven. De politiezone is te bereiken op het telefoonnummer 089/48.06.30 (tijdens de kantooruren) of via mail: info[!]politienoordoostlimburg.be.

Philips schrapt 88 banen in Best

Vrijdag 25 oktober 2013
Philips schrapt in de komende drie jaar 88 banen in de afdeling Healthcare in Best. Voor de helft gaat het om tijdelijke jobs, voor de overige betrokkenen wordt ander werk binnen Philips gezocht. Philips Healthcare maakt mobiele röntgenapparatuur voor hartoperaties. De ontwikkeling en productie van deze apparaten wordt verplaatst naar India.

Hugo Bax overleden

Vrijdag 25 oktober 2013
Hamont-Achel - Hugo Bax overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Hugo Bax overleden, de echtgenoot van Jacqueline Jansen. Hij was 71 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-Centrum. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.

Daar is de wintertijd weer

Donderdag 24 oktober 2013
Hamont-Achel - Daar is de wintertijd weerZoomIn de nacht van zaterdag op zondag schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd.  Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!
 

Cover Lover-wedstrijd voor kinderen

Donderdag 24 oktober 2013
Tot en met 14 november kunnen jongeren tussen 6 en 12 jaar deelnemen aan de Cover Lover Wedstrijd die de Noord-Limburgse bibliotheken organiseren. Aan hen wordt gevraagd een nieuwe cover of kaft te maken van een boek dat ze net hebben gelezen of … nog willen lezen. Die cover of kaft mag vanalles zijn: een tekening, een schilderijtje, een knutselwerkje... Het resultaat moet ten laatste op 14 november afgeleverd worden in de bibliotheek.
Per leeftijdscategorie en per gemeente zijn er prijzen te winnen. Alle werken worden tentoongesteld. De mooiste krijgen op zondag 1 december een speciale prijs op de LezeBezeBoekendag.

Kies je favoriete plekje

Woensdag 23 oktober 2013
Toerisme Limburg is in elke gemeente op zoek naar hét favoriete plekje langs het fietsroutenetwerk. Wie denkt zo'n plekje gevonden te hebben, kan daarvan een foto maken en die uploaden via www.toerismelimburg.be/favorieteplekje. Het plekje dat in elke gemeente verkozen wordt, krijgt een vermelding op het fietsroutenetwerk. En als jouw plekje in de top-3 belandt, kan je er zelf ook nog een vakantie van 500 euro in Limburg mee winnen!

Provinciale veldloop

Woensdag 23 oktober 2013
Hamont-Achel - Provinciale veldloopZoomVandaag was er in Hechtel een provinciale veldloop voor basis-, secundair en bijzonder onderwijs. Ook de leerkrachten deden mee. Er waren 65 scholen komen opdagen, ook uit Overpelt, Lommel, Achel, Peer, Meeuwen, Eksel en Neerpelt: in totaal 521 leerlingen uit het basisonderwijs en 432 uit het secundair. (Foto Rik Vander Sanden). Meer foto's
 

Zaterdag gratis naar Tom Struyf?

Woensdag 23 oktober 2013
Hamont-Achel - Zaterdag gratis naar Tom Struyf?ZoomCircuit X, het kwaliteitslabel van de Noord-Limburgse cultuurcentra, brengt zaterdagavond om 20.30u in CC Palethe theaterperformer Tom Struyf met zijn voorstelling ‘Vergeetstuk’. Als Tom tussen spullen van vroeger een foto van zichzelf vindt die hij op geen enkele manier kan plaatsen, vormt dat de aanleiding tot een intens gevecht met zijn falende geheugen. Via gesprekken met onder meer een hersenchirurg, een psycholoog, een paragnost en zijn eigen grootmoeder (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Vandersteegen overleden

Dinsdag 22 oktober 2013
Hamont-Achel - Lena Vandersteegen overledenIn het rusthuis in Achel is zondag Lena Vandersteegen overleden, de weduwe van Jaak Cox. Ze was 83 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gerarda Didden overleden

Maandag 21 oktober 2013
Hamont-Achel - Gerarda Didden overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Gerarda Didden overleden. Ze was 76 jaar.  De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont-centrum.

Albertine Schuurmans overleden

Zaterdag 19 oktober 2013
Hamont-Achel - Albertine Schuurmans overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Albertine Schuurmans overleden, de echtgenote van Jef Lamers. Ze was 79 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Busbouwer zoekt personeel

Vrijdag 18 oktober 2013
Bij het busbouwbedrijf VDL in Valkenswaard worden nog dit jaar ongeveer 70 nieuwe personeelsleden gezocht. Dat heeft te maken met het feit dat er vanaf 1 januari in bussen en vrachtwagens schonere motoren verplicht zijn. Die maken de autobussen duurder, reden waarom de vraag nu, enkele maanden voor het jaareinde, begint te stijgen.  

Geen treinen dit weekend

Vrijdag 18 oktober 2013
Ook komend weekend worden de treinen tussen Neerpelt en Mol vervangen door bussen. Dat heeft twee oorzaken: aan de ene kant de werken voor de vervanging van de spoorstaven tussen beide gemeenten, aan de andere de aanleg van een nieuwe spoorbedding in Neerpelt. De werken beginnen komende nacht rond 0.30u en worden zondag in de vooravond beëindigd. Vanaf dat ogenblik is er weer treinverkeer mogelijk.

Tegemoetkoming AOW aan grensarbeiders

Donderdag 17 oktober 2013
In het berichtje dat we deze week plaatsten rond de betalingen aan grensarbeiders stonden enkele fouten. Hier is de juiste versie:
Tot 1 juni 2011 ontvingen zo’n 60.000 Belgische gepensioneerden met een Nederlands AOW-pensioen de zogenaamde tegemoetkoming AOW. Deze tegemoetkoming bestond sinds 2005 en bedroeg op dat ogenblik € 33 per maand. Ongeveer 2,8 miljoen gepensioneerden hadden er recht op, zowel in als buiten Nederland. De tegemoetkoming werd niet afgeschaft, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

THE-team wint zonnewagenrace

Zondag 13 oktober 2013
Het team van de Technische Universiteit Eindhoven (THE) heeft vandaag in Australië de World Solar Challenge gewonnen in de 'cruiserklasse', de klasse voor gezinsauto's. Met hun auto 'Stella', waarvan de elektromotor zijn energie van zonnecellen kreeg, reden de Eindhovenaren in zes dagen van Darwin naar Adelaide, een tocht van ruim 3000 kilometer.

Akkoord over N69-tracé

Vrijdag 11 oktober 2013
Gisteravond zijn de gemeenten Bergeijk, Valkenswaard en Veldhoven en enkele belangengroepen het na een inspraakprocedure eens geworden over het voorkeurstraject voor de Westparallel voor de omlegging van de N69, de weg die Eindhoven en de Belgische grens in Lommel-Kolonie met elkaar verbindt. De weg zou volgens het huidige plan parallel aan de Keersopperdreef bij Dommelen komen te liggen. Op die manier zouden de natuur en de boeren minder overlast moeten hebben.
Het voorkeurstraject wordt nu voorgedragen aan het college van Gedeputeerde Staten, dat op 29 oktober een besluit neemt. De aanleg van de nieuwe verbinding gaat naar schatting 150 miljoen euro kosten; het is de bedoeling dat de werken eind 2015 beginnen.
Morgenavond om 20u brengt de Landelijke Gilde al voor de vijfde maal "Comedy in 't Hent" naar OC De Vranken in Neerpelt, met komieken als Bart Cannaerts (Slimste mens, Pappenheimers, Laatste groet … ) en Seppe Toremans. Een ticket kost 10 euro, maar als u snel bent kunt u een vrijkaart winnen door te mailen naar comedyhent[!]hotmail.com. Zorg er voor dat in uw mail naam, voornaam en adres vermeld staan, én "Internetgazet". Misschien is het lot u gunstig. En zo niet: er zijn aan de kassa nog enkele tickets verkrijgbaar. Succes!
Hamont-Achel - Nieuwe cursus 'gemachtigd opzichter'Op woensdag 23 oktober van 19.00 tot 21.30 uur organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een nieuwe opleidingscursus gemachtigd opzichter. Dat gebeurt in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone HANO, Energiestraat 3 in Neerpelt. 
Als gemachtigd opzichter wordt van je gevraagd zorg te dragen voor de veiligheid in het verkeer van groepen kinderen, scholieren, senioren en personen met een handicap, vooral bij het oversteken van de straat.
Scholen die geïnteresseerd zijn om hun leerkrachten deze opleiding te laten volgen maar ook leden van verenigingen of geëngageerde (groot)ouders die willen fungeren als gemachtigd opzichter kunnen contact opnemen met Johnny Cuypers van de politiezone HANO, tel 011/44.08.20 – johnny.cuypers[!]hano.be.

We zijn met 11,1 miljoen

Donderdag 10 oktober 2013
Volgens de officiële cijfers van de FOD Economie telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2013 11.099.554 inwoners. Tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2013 is de bevolking met 63.606 eenheden gestegen, wat op nationaal niveau overeenkomt met een groei van 0,6%. Die groei is iets minder sterk dan die van de laatste 5 jaar, maar is toch niet onbelangrijk.
Op nationaal niveau is de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht

'Osteoporose, dief in de nacht'

Donderdag 10 oktober 2013
Van 16 t.e.m. 18 oktober loopt in het Diagnosecentrum in Lommel de tentoonstelling “Osteoporose, dief in de nacht”, over een gluiperige ziekte die vaak pas wordt ontdekt als er al wat gebroken is… Op de tentoonstelling wordt een nieuwe, educatieve film getoond die door het Diagnosecentrum werd gemaakt (samen met reumatoloog prof. dr. Piet Geusens, Universiteit Hasselt). Verder kunnen bezoekers een loopband testen (wandelen en joggen is namelijk prima om osteoporose te (…) Het hele nieuwsbericht

Lokale politie hield verkeersactie

Donderdag 10 oktober 2013
Hamont-Achel - Lokale politie hield verkeersactieBij een algemene verkeersactie heeft de lokale politie HANO gisteren 51 voertuigen gecontroleerd. Het resultaat:
- 22 onmiddelijke inningen voor gebruik gsm, niet dragen gordel en parkeren;
- 2 waarschuwingen wegens gebrek aan verzekeringsbewijs en rijbewijs;
- 1 verkeersinbreuk rijden zonder rijbewijs;
- aantreffen van ontvluchte gevangene, met arrestatie en overbrenging naar de gevangenis te Hasselt.

Benefiet in Kuringen voor Sint-Oda

Woensdag 9 oktober 2013
Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op 27 oktober om 14.30u een klassiek benefietconcert in de Tiendeschuur van Abdijsite Herkenrode in Kuringen. Een prachtige locatie, omringd door natuurgebied met wortels tot in de Middeleeuwen. De opbrengst is ten voordele van St-Oda. Met de opbrengst wil het dienstencentrum voor zijn bewoners (met een matig tot diep verstandelijke of meervoudige beperking) kansen creëren om meer van de natuur te genieten.
Het concert wordt gegeven door (…) Het hele nieuwsbericht

Het is maar dat u het weet

Dinsdag 8 oktober 2013
In Duitsland organiseert de politie donderdag een "flitsmarathon". Verspreid over het land wordt dan op 8.600 plaatsen de snelheid van voertuigen gedurende 24u gecontroleerd. In totaal worden daarvoor 14.700 politieagenten ingezet.
Van 2 november tot en met 1 februari kunt u met uw bladafval gratis terecht op het recyclagepark. Het moet wel gaan om zuiver bladafval/ laanbeplanting en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen het bladafval ander afval mengt, krijgt dit aangerekend op het quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.
Bij het binnenrijden van het recyclagepark moet u op de knop 'bladafval' drukken. Die is alleen in die periode geactiveerd.
Hamont-Achel - Vijf aanhoudingen na drugsonderzoekZoomDe lokale politie HANO heeft in totaal 8 verdachten gearresteerd in het kader van een onderzoek naar handel in verdovende middelen.
Na een onderzoek van bijna een jaar werden er 6 huiszoekingen uitgevoerd in Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt, en één in Roermond. De verdachten werden allemaal voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt die 5 verdachten onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst. Drie anderen mochten beschikken. In Roermond werd een verdachte opgepakt wiens uitlevering is gevraagd.
De vijf verdachten, die afkomstig zijn uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel en Lommel, werden na het afleggen van bekentenissen opgesloten in de gevangenis van Hasselt. Hun aanhouding gebeurde op 30 september, 3 en 7 oktober. Ze worden allemaal beschuldigd van handel in verdovende middelen; meer concreet ging het om speed, XTC, coke en marihuana.

Brett Vlassaks overleden

Maandag 7 oktober 2013
Hamont-Achel - Brett Vlassaks overledenOp 3 oktober is Brett Vlassaks overleden. Hij was pas 19 jaar. De crematie zal plaatsvinden in intieme kring. Woensdagavond van 19 tot 20u is er gelegenheid tot begroeting en condoleren in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

10 jaar WICO gevierd

Vrijdag 4 oktober 2013
Hamont-Achel - 10 jaar WICO gevierdZoom10 jaar geleden besloot de Willibrordusscholengemeenschap dat een nauwere samenwerking tussen de scholen vele voordelen kon opbrengen. Daarop werd WICO in het leven geroepen en er waren plannen om het Noord-Limburgse onderwijslandschap grondig te hertekenen. Die grondige hertekening werd uiteindelijk, na woelige onderhandelingen, niet gerealiseerd, waardoor zelfs na 10 jaar elke school haar eigen identiteit behouden heeft.
De eerste jaren mogen dan wel woelig geweest zijn, toch was de tiende (…) Het hele nieuwsbericht

Opfrissingsles voor EHBO-ers

Woensdag 2 oktober 2013
De dienst Vorming van het Rode Kruis houdt een “opfrissingsles“ voor iedereen die al een EHBO cursus gevolgd heeft, maar toch nog even wil nagaan of zijn/haar kennis nog optimaal is. Deze les vindt plaats in het Rode Kruislokaal aan de Steenstraat 5 op maandag 14 oktober. Inschrijven kan op vorming[!]hamont-achel.rodekruis.be of telefonisch op 0494221745 na 17u30. Het aantal inschrijvingen is beperkt.

Maria Van Elsen overleden

Woensdag 2 oktober 2013
Hamont-Achel - Maria Van Elsen overledenVandaag is Maria Van Elsen overleden, de weduwe van Willem Beliën. Ze zou maandag 94 jaar worden. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 20u  is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Het hele nieuwsbericht
Volgende week maandag start het Mariaziekenhuis in Overpelt met een nieuwe reeks bijeenkomsten van de Lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren. Zo'n groep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden wanneer deze mensen de draad van het leven opnieuw willen opnemen. "Tegelijk worden de nodige inzichten en gelovige ankers aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband,," zegt het (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gerard Cornelissen op pensioen bij HANOZoomBij de lokale politie HANO is commissaris Gerard Cornelissen (58) maandag met pensioen gegaan. Sinds begin 2001 was hij diensthoofd van de lokale recherche in de politiezone; voordien was hij
brigadecommandant van de rijkswachtbrigade Hamont-Achel.
Gerard wordt in zijn functie opgevolgd door commissaris Patrick Theuwissen (46). We wensen hem veel succes en Gerard een mooie pensioentijd. Op de foto vlnr Gerard Cornelissen, korpschef Paul Claes en Patrick Theuwissen.
Halverwege deze maand start het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen aangekondigd. Mannen en vrouwen van 56 jaar tot en met 74 jaar zullen om de twee jaar een uitnodiging in de bus krijgen, samen met een test, de immonochemische Fecaal Occult Bloed Test (iFOBT). Dat is momenteel de meest geschikte test voor dikkedarmkankeropsporing.
De test bestaat uit een cilindervormig flesje met daarin een staafje. Iedereen kan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website voor CLB

Dinsdag 1 oktober 2013
Hamont-Achel - Nieuwe website voor CLBZoomHet CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) krijgt een nieuwe website en start hiermee vanaf morgen met een eigen chatkanaal. Met de slogan DEL you problems, take CTRL of your life tracht het centrum jongeren aan te sporen om niet bij de pakken te blijven zitten. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen via de site elke woensdag tussen 18 en 21 uur (behalve in de schoolvakanties) veilig, gratis en anoniem vragen stellen aan opgeleide medewerkers.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel