Het overige nieuws

Ad Broers overleden

Maandag 30 september 2013
Hamont-Achel - Ad Broers overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Ad Broers overleden, de echtgenoot van Christel Leppens. Hij was 56 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 13u) in het crematorium in Hasselt. Vrijdag om 19u is er een begroeting in de decanale kerk van Hamont-centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Het voorstel van de Vlaamse Regering om de oude spoorlijn 18 tussen Hasselt en Neerpelt  opnieuw in gebruik te nemen, doet vragen rijzen in Lommel en Overpelt, zeggen resp. Peter Vanvelthoven en Jaak Fransen, de burgemeesters van beide gemeenten. Spartacuslijn 3 voorzag immers een sneltramverbinding tussen Hasselt en Neerpelt – Lommel. 
Vanuit mobiliteitsoogpunt zouden met Spartacus de centra van Neerpelt, Overpelt en Lommel, het Mariaziekenhuis en de belangrijke industrieparken (…) Het hele nieuwsbericht

Weert is groenste stad van Europa

Zaterdag 28 september 2013
In Nieuwpoort is gisteren bekend gemaakt dat Weert, net over de grens in Nederland, zich de 'Groenste stad van Europa' mag noemen. De jury van Entente Florale had waardering voor het hoge niveau en kende daarom een gouden score toe aan Weert. Vorig jaar werd Weert ook al de 'Groenste gemeente van Nederland' en plaatste zich op die manier voor deze competitie. Voor België was het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas genomineerd, maar dat viel naast de prijzen. 

Aha! pakt uit met schlagerfestival

Vrijdag 27 september 2013
Aha! pakt wel vaker uit met voorstellingen die in Hamont-Achel nog niet aan bod zijn gekomen. Ook dit keer zorgt het voor een primeur van formaat. Op zaterdag 5 oktober organiseren zij dan ook een rasechte schlageravond met onder andere Luc Steeno, Nicole & Hugo en De Romeo's op de affiche. Wie in polonaise richting De Posthoorn wil trekken, moet snel zijn. Er zijn nog maar enkele tickets verkrijgbaar via deze link.

Bér Jaeken overleden

Donderdag 26 september 2013
Hamont-Achel - Bér Jaeken overledenLambertus (Bér) Jaeken is afgelopen woensdag overleden in het ziekenhuis van Leuven. Bér (°1951, Budel) was de echtgenoot van Toos Vrijssen. De afscheidsdienst zal plaatsvinden op dinsdag 1 oktober om 13 uur in het crematorium 'De Tesch' in Hasselt. U kunt Bér Jaeken ook nog begroeten op 30 september vanaf 19 uur in het uitvaartcentrum Bex. Online condoleren kan ook via deze link.
Komende vrijdag zou Fence een van de drie bands zijn die 's avonds optreden in de Posthoorn, maar door onvoorziene omstandigheden moeten zij hun optreden afzeggen. De lokale band Gerasene Pigs is nu hun waardige vervanger en hopelijk kunnen zij er vrijdagavond samen met Sha-la-lee's en Prospects een feestje van maken...
De politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel), Leopoldsburg en Peer) en Lommel hebben vandaag een gezamenlijke verkeersactie gehouden van 7 tot 15 uur. Deze acties kaderden in het project "veilig schoolbegin". Er namen 17 politiemensen aan deel. Er werd vooral gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel en het correct gebruik van kinderzitjes, waardoor de veiligheid van het schoolgaand verkeer verhoogd kan (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Opening cultuurseizoen CC De Adelberg LommelZoomCultuurcentrum De Adelberg viert haar twintigjarig bestaan. Twintig jaar ontroering, verwondering, blijdschap, een lach en een traan. De Adelberg is dan ook een warm nest voor verrassende projecten en uniek talent waarbij eigenheid, identiteit en creativiteit steeds hoog in het vaandel worden gedragen.
Het openingsconcert dit seizoen is 'BL!NDMAN: saxofoonkwartet speelt Bach'. Het internationaal vermaarde saxofoonkwartet BL!NDMAN opent het twintigste seizoen van CC De Adelberg met een (…) Het hele nieuwsbericht

Nstars doen nu ook aan softball

Dinsdag 24 september 2013
Hamont-Achel - Nstars doen nu ook aan softballZoomNa de sportieve opening van het nieuwe baseball- en softballveld op de Scoutsrally in Neerpelt hebben zich al heel wat geïnteresseerden aangemeld bij de Nstars. Genoeg redenen dus om van start te gaan met een eigen Nstars Softball Team. Afgelopen zondag kreeg het nieuwe team al meteen een vuurdoop op het Softball Tornooi in Weert. Binnen twee weken neemt het softballteam weer deel aan een Internationaal Softball Tornooi. Heb je ook interesse om mee te doen, ga dan eens een kijkje nemen tijdens de trainingen (…) Het hele nieuwsbericht

Geen successen op WK kajakmarathon

Zaterdag 21 september 2013
Op de tweede dag van het WK kajakmarathon in het Deense Kopenhagen werden er door de NWC-deelnemers vandaag geen potten gebroken. Artuur Peters en Dries Broekx kwamen bij de heren junioren in K2 niet verder dan een elfde plaats. Karolien Plas, die bij de dames junioren een team vormde met de Zwevegemse Justine De Rore, behaalde een magere dertiende plaats.

Mist of geen mist, dat is de vraag

Vrijdag 20 september 2013
Hamont-Achel - Mist of geen mist, dat is de vraagZoomVoor zondag en maandag bestaat de kans dat er 's ochtends mist ontstaat, zo melden ons de weervoorspellers. Mist is in feite niets anders dan bewolking dicht tegen het aardoppervlak, zegt weerman Ruben Weytjens. Niet in alle omstandigheden kan er mist ontstaan; het moet helder, vochtig en windstil zijn. Voorspellen of er al dan niet mist zal hangen is dus geen sinecure. Op zijn website heeft hij in een boeiend artikel uitvoerig beschreven hoe mist ontstaat. (WV)
Een onderneming die  de komende drie jaar investeringen doet, zal vanaf 2015 minder belastingen betalen op machines en uitrusting. Onder impuls van minister Muyters werd beslist om de onroerende voorheffing op materieel en outillage met 15 miljoen euro te verminderen. Voka vraagt al jarenlang om deze taks op machines af te bouwen, omdat die schadelijk is voor de industriële investeringen in Vlaanderen.
Vrijdag 20 september, aan de vooravond van de Werelddag Dementie, zendt TV Limburg de eerste aflevering uit van de docureeks “Geprikkeld door dementie”. In zes opeenvolgende afleveringen, telkens op vrijdagavond, bieden zeven Limburgse mensen met dementie, hun mantelzorgers en hulpverleners een kijk in hun dagelijkse leven.  “Deze reeks is opgedragen aan de meer dan 11.000 Limburgers met dementie en aan iedereen die een bijdrage levert om de kwaliteit van leven van personen met dementie en hun mantelzorgers te verhogen”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets.

Stemmen voor Neoscores

Woensdag 18 september 2013
Hamont-Achel - Stemmen voor NeoscoresOp 7 november van vorig jaar speelde de Brussels Philharmonic, als eerste orkest zonder papieren partituren: die partituren stonden op een tablet. Neoscores, de onderneming die de software produceerde die dit huzarenstukje mogelijk maakte, werd opgezet door Ekselaar Bob Hamblok (foto). Als pianist en webdesigner kon hij  het beste van twee werelden combineren. 
Neoscores werd nu door de Kamer van Koophandel van Antwerpen genomineerd bij de acht meest beloftevolle starters van 2013. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Bob het zou halen van de zeven anderen. Waarom zouden we dan niet voor hem - Neoscores dus - stemmen? Dat kan via deze link. Stemmen kan tot en met zondag 22 september. Doen!
Nederlands leren is belangrijk. Maar het leren van onze taal vraagt tijd. Daarom biedt de provincie sinds 2007 een sociaal tolkendienst aan. Vanaf 1 januari 2014 start ook de dienstverlening rond sociaal vertalen op. Daartoe gaf de provincieraad op initiatief van gedeputeerde voor Welzijn, Frank Smeets (CD&V), vandaag groen licht.
Frank Smeets, gedeputeerde voor Welzijn: “Hulp en dienstverleners die geconfronteerd worden met cliënten die nog geen of onvoldoende (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Mantels overleden

Woensdag 18 september 2013
Hamont-Achel - Jan Mantels overledenOp 98-jarige leeftijd is zondag in het ZOL in Genk Jan Mantels overleden. Hij was de vader en schoonvader van Jos en Rita Janssen-Mantels, voorheen de uitbaters van de GB in Hamont.
Condoleren kan via een mailtje aan ritamantels[!]hotmail.be.

GP van Wallonië: Jelle Vanendert 12de

Woensdag 18 september 2013
Jelle Vanendert is vandaag 12de geëindigd in de Grote Prijs van Wallonië, die door Jan Bakelants werd gewonnen. Jelle had 31 seconden achterstand op de winnaar. Yannick Eijssen was 119de op 13:40.
De Koning Boudewijnstichting lanceerde zopas de projectoproep ‘Buurten op den buiten’. Buurtverenigingen maar ook andere verenigingen kunnen er een beroep op doen. Het moet gaan om bewonersprojecten voor hun buurt of dorp, die de kwaliteit van het (samen)leven verbeteren, de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners en projecten die alle buurt- of dorpsbewoners aanspreken. Een vereniging kan tot 5.000 euro steun krijgen. Dossiers moeten ingediend worden voor 30 september en de resultaten zijn gekend tegen 29 november 2013.
Meer informatie op de website van de Koning Boudewijnstichting.
In Hasselt heeft de onderzoeksrechter vandaag twee mannen laten aanhouden. Ze worden ervan verdacht dinsdag een 27-jarige Overpeltenaar neergeslagen en in brand gestoken te hebben. Volgens het slachtoffer werd hij door drie mannen achtervolgd tot in een maïsveld in Hamont-Achel. Daar werd hij dinsdag zwaar gewond aangetroffen door een voorbijganger.

Onderzoek naar moordpoging

Maandag 16 september 2013
In een maïsveld in Hamont-Achel is een week geleden een 25-jarige Overpeltenaar zwaargewond aangetroffen. Hij vertoonde sporen van slagen en had bovendien zware brandwonden, waardoor hij met spoed in het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek werd opgenomen. Het parket van Hasselt is samen met de lokale politie HANO met een onderzoek gestart.
De man kon nog niet worden ondervraagd. 
 

Jeanne Panhuyzen overleden

Maandag 16 september 2013
Hamont-Achel - Jeanne Panhuyzen overledenVandaag is Jeanne Panhuyzen overleden, de weduwe van Frans Meurkens. Ze was 73 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 14u) in het crematorium in Hasselt. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

35.000 man op airshow

Zondag 15 september 2013
Hamont-Achel - 35.000 man op airshowZoomDe airshow van Sanicole kreeg dit jaar liefst 34.000 bezoekers,  ondanks een programma dat wat "lichter" uitviel dan de vorige jaren. Aan de andere kant waren er ook enkele zeer aangename verrassingen. Wie in de buurt van Kleine Brogel woonde, heeft het vandaag ook geweten - vooral de start van vier F-16's ging in de vroege namiddag met een wel (veel te) luid gebulder gepaard (foto Marc Faes). Meer foto's.
Vandaag werd de laatste rit gereden in de ronde van Spanje, de Vuelta. Die ronde werd gewonnen door de Amerikaan Christopher Horner, van wie iedereen zich afvraagt hoe het mogelijk is dat hij op 41-jarige leeftijd nog zo'n zware rittenwedstrijd kan winnen.
Er reden ook vier Noord-Limburgers mee. Van hen behaalde Yannick Eijssen het beste resultaat: hij eindigde op de 83ste plaats, op 2u55:58. Johan Vansummeren werd 88ste op 3u01:57 en Dennis Vanendert 108ste op 3u37:23. Jelle Vanendert gaf vroegtijdig op.

New Sound zong in Aarschot

Zondag 15 september 2013
Hamont-Achel - New Sound zong in AarschotZoomVorige week zongen ze nog op een bruiloft in Achel, dit weekend stonden ze in Aarschot. Popkoor New Sound uit Hamont was daar gisteren te gast op het Volkorenfestival, een groots evenement waar meer dan 50 verschillende koren uit België en Nederland aan deelnamen. Wie het koor ook eens graag wil horen, moet zeker 25 en 26 april in de agenda schrijven: dan wordt het 20-jarig jubileum gevierd.

Kajak: laatste dag Olympic Hopes

Zondag 15 september 2013
Met de 200 m-wedstrijden werden de Olympic Hopes-kajakwedstrijden in het Tsjechische Racice vandaag afgesloten. Artuur Peters (Hechtel-Eksel) kon zijn overwinningsreeks van de twee voorgaande dagen niet verderzetten en eindigde bij de heren geboren in 1998 zesde in 39”06. Roos Broekx (°1998 – Neerpelt) werd 12de in 49”06 en haar broer Neel (°1997 – Neerpelt) 16de in 42”12. Nick Verduyckt (Overpelt), Daan Cox en Karolien Plas (beiden Hamont-Achel) werden allen uitgeschakeld in de halve finales.
Artuur Peters en Karolien Plas reizen in de loop van deze week door naar het Deense Kopenhagen om er deel te nemen aan het wereldkampioenschap kajakmarathon samen met de NWC-ers Toon Broekx, Dries Broekx, Lize Broekx, Hermien Peters en William Peters.

Kajak: weer goud voor Artuur Peters

Zaterdag 14 september 2013
Hamont-Achel - Kajak: weer goud voor Artuur PetersZoomOp de tweede dag van de Olympic Hopes-competitie kajak in het Tsjechische Racice werden de wedstrijden over 500 meter gevaren. NWC-er Artuur Peters (Hechtel-Eksel) heeft ook op deze tweede dag zijn klasse bij de heren (geboortejaar 1996) getoond. Hij won overtuigend de wedstrijd in 1’43”3 vóór de Kroaat Zoran Vidovic (1’44”0) en de Cyprioot Ioannis Odysseos (1’44”3). Ook de K2 500 m van het geboortejaren 1997/1998, haalde met Daan Cox (Hamont-Achel) en zijn neef Neel Broekx (Neerpelt) de A-finale; ze werden er 9-de in 1’42”. Bij de andere NWC-leden werd Roos Broekx (°1998 – Neerpelt) in totaal 10de in 2’12”, Karolien Plas (°1996 – Hamont-Achel) 11de in 2’09” en Nick Verduyckt (°1998 – Overpelt) 12de in 1’53”.
Morgen/zondag worden deze Olympic Hopes afgesloten met alle 200 m-wedstrijden. Op de foto: de K2 met Daan Cox & Neel Broekx.

Nu pas actie 'Veilig schoolverkeer'

Vrijdag 13 september 2013
Het nieuwe schooljaar is inmiddels al twee weken oud, maar nu pas wordt door provinciebestuur, politiediensten en beide Limburgse parketten een provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” georganiseerd.
Maar beter laat dan nooit, natuurlijk. De actie start maandag en duurt tot 14 oktober. 
In die periode gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen in de schoolomgeving. Zo zal men bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Kajak: Artuur Peters wint in Racice

Vrijdag 13 september 2013
Hamont-Achel - Kajak: Artuur Peters wint in RaciceZoomOp de eerste dag van de Olympic Hopes-competitie kajak in het Tsjechische Racice werden de wedstrijden over 1000 meter gevaren. NWC-er Artuur Peters (Hechtel-Eksel - foto) heeft er, zoals ook vorig jaar, de hoofdvogel afgeschoten in de K1 1000 m bij de heren geboortejaar 1996. Hij won de wedstrijd in 3’40”8 vóór de Oostenrijker Christoph Kornfeind (3’42”4) en de vice-wereldkampioen junioren 2013 Tomas Vesely (3’42”6) uit Tsjechië.
Bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Ramaekers overleden

Vrijdag 13 september 2013
Hamont-Achel - Thieu Ramaekers overledenIn het rusthuis in Achel is woensdag Thieu Ramaekers overleden, de weduwnaar van Mia Willems, die eerder dit jaar stierf. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid en de bijzetting van de urne in het columbarium in Neerpelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
 

Zondag 'Toeren voor Thomas'

Donderdag 12 september 2013
Hamont-Achel - Zondag 'Toeren voor Thomas'ZoomElk jaar wordt voor de 8ste keer de rit ‘Toeren voor Tomas” georganiseerd. Tomas (foto) is een jonge kerel die geen onderbenen heeft. Hij nam in het verleden ook wel eens deel aan de Boseindrun (met protheses, zoals de Zuid-Afrikaanse atleet Pistorius). Het doel van de rit is mindervalide sporters financieel te steunen bij de aanschaf van vaak dure sportmaterialen.
De tocht zelf is komende zondag 15 september; ze start om 9u aan de Bosuil in Neerpelt. Deelnemen (…) Het hele nieuwsbericht

Zes NWC-ers naar 'Olympic Hopes'

Donderdag 12 september 2013
Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag gaan in het Tsjechische Racice de Olympic Hopes kajakwedstrijden door, voor jongeren van het geboortejaar 1996, 1997 of 1998. Ze zijn bedoeld om jonge kajakkers de kans te geven zich met leeftijdsgenoten uit heel de wereld te meten. Voor de Belgische selectie werden 6 leden van de Neerpeltse Watersportclub hiervoor afgevaardigd: Roos Broekx (Neerpelt), Karolien Plas (Hamont-Achel), Nick Verduyckt (Overpelt), Daan Cox (Hamont-Achel), Neel Broekx (Neerpelt) en Artuur Peters (Hechtel-Eksel). Alle info over deze Olympic Hopes is hier terug te vinden.

Martin Ruttens overleden

Donderdag 12 september 2013
Hamont-Achel - Martin Ruttens overledenOp woensdag 4 september is Martin Ruttens overleden, de vriend van Renata Turkova. Hij was 69 jaar. De crematiedienst zal in beperkte kring plaatsvinden.

Willem Claassen overleden

Donderdag 12 september 2013
Hamont-Achel - Willem Claassen overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Willem Claassen overleden, de weduwnaar van Anna Brils. Hij was 87 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Martha Maas overleden

Donderdag 12 september 2013
Hamont-Achel - Martha Maas overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Martha Maas overleden, de weduwe van Jaak Didden. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Krokussen voor een appel en een ei

Woensdag 11 september 2013
Hamont-Achel - Krokussen voor een appel en een eiZoomDe verkoop van krokussen loopt dit jaar slecht, meldt de Limburgse imkersbond.Men zit daar met nog ruim 80.000 krokussen in voorraad; die zouden normaal gezien al allemaal verkocht moeten zijn. Krokussen zijn belangrijk voor bijen, die daar goed voorjaarsstuifmeel uit halen.
De krokussen kosten 3 euro voor 50 stuks (daar kunt u ze zelf niet voor telen), ze zijn grootbloemig en hebben verschillende kleuren.
Bestellen kan per mail bij ghislain.louis[!]telenet.be met vermelding van het afhaalpunt. Die afhaalpunten zijn, telkens tussen 14 en 17u:
- Bijenhal Herkenrode op 15 en 22 september
- De Wulp Neerpelt op 15 september 
- Op ‘t Sonnis in Helchteren op 15 september 
- in het Heempark in Genk op 22 september.

Morgen 'Dag tegen Kanker'

Woensdag 11 september 2013
Morgen/donderdag organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) de veertiende editie van de Dag tegen Kanker. Dit jaar nemen in heel Vlaanderen 105 ziekenhuizen en campussen deel aan deze actie en leggen ze hun kankerpatiënten extra in de watten. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.dagtegenkanker.be.
Ook het Mariaziekenhuis in Overpelt doet enthousiast mee: van 13 tot 17 uur zijn voor de patiënten heel (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Engelen overleden

Woensdag 11 september 2013
Hamont-Achel - Tony Engelen overledenIn Heusden-Zolder is zondag Tony Engelen overleden. Hij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid, de crematie en de bijzetting van de urne op het kerkhof van Overpelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont-centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenisencreemers.be.
Dienstencentrum De Klimroos, dat een zorgverlening wil uitbouwen voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, organiseert zondag n.a.v. zijn 10-jarig bestaan een opendeurdag met tweedehandsboekenverkoop. De opbrengst gaat integraal naar activiteiten voor en met de zorggebruikers.
In dat kader is het centrum uiteraard op zoek naar boeken die daar verkocht kunnen worden. Men kan ze alvast binnenbrengen in Vliegden Oost, Boemerangstraat 20 in Overpelt. Daar vindt ook de opendeurdag plaats.
In Noord-Limburg is De Klimroos de enige voorziening die, na revalidatie, de zorgen voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel op zich neemt. Haar afdelingen zijn gevestigd in Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel.

De familie Van Hertum

Maandag 9 september 2013
Hamont-Achel - De familie Van HertumZoomDe jongste van de familie Van Hertum - 6 broers en één zuster, die in Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt wonen - was 25 jaar getrouwd maar ook pas 50 geworden, en dat moest gevierd worden. Vanzelfsprekend is zo'n gelegenheid ideaal voor een foto, met broers en zuster, en de resp. aangetrouwden.  

Affiche Sanicole nog uitgebreid

Maandag 9 september 2013
Hamont-Achel - Affiche Sanicole nog uitgebreidZoomDe affiche van de International Sanicole Airshow, waar o.m. de Patrouille de France en de Super Constellation al op staan te pronken, is vervolledigd met het PC7-Team en de Baltic Bees (foto). Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.
Het Zwitserse PC7-Team zal komende zondag een wervelende show brengen op 9 Pilatus PC7 turboprop trainers. Tijdens de Royal International Air Tattoo in Engeland de grootste vliegshow ter wereld, werd het team nog bekroond met de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe kamers in WICO-internaat

Maandag 9 september 2013
Hamont-Achel - Nieuwe kamers in WICO-internaatZoomIn WICO-campus Salvator in Hamont-Lo kunnen leerlingen uit de scholengemeenschap WICO in het internaat verblijven. Eind augustus is daar een eerste fase van verbouwingen afgerond waardoor er op de bovenste verdieping 14 nieuwe kamers zijn ingericht. In een volgende fase - waarvoor de goedkeuring nog niet binnen is - worden er dat nog eens zoveel. De aanvraag tot de verbouwing werd al meer dan tien jaar geleden door het schoolbestuur ingediend; het kwam er op neer dat de slaapzalen zouden worden omgebouwd tot individuele kamers. Lange tijd leek het bij een droom te blijven. Maar vorig jaar kwam de toestemming om de eerste fase, de verbouwing van de bovenste verdieping, uit te voeren. Het schoolbestuur hoopt snel ook voor de tweede fase een goedkeuring te krijgen.

Zaterdag indiepop bij Decibelz

Zondag 8 september 2013
Komende zaterdag presenteert Decibelz  in Dommelhof haar 4e editie van 2013. Deze keer wordt het een avond in het teken van de alternatieve indiepop. Polar Jacket opent de avond. Dit viertal uit het Mechelse is goed bezig hun stek binnen het Vlaamse rockcircuit te claimen. Met hun melodieuze en sferische pop-rock konden ze niet onopgemerkt blijven voor Decibelz. In juni won de band de Maanrockrally, (…) Het hele nieuwsbericht

Corso Valkenswaard op Unesco-lijst

Zondag 8 september 2013
Het bloemencorso van Valkenswaard heeft een bijzondere onderscheiding gekregen: een plaats op de Unesco Werelderfgoedlijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Dat werd vandaag bekend vóór de start van de 60ste optocht. Er kwamen ruim 30.000 mensen naar kijken. Vandaag werd ook bekend dat het bloemencorso voortaan "Corso Valkenswaard" zal heten.

Dader van steekpartij opgepakt

Zaterdag 7 september 2013
De Nederlandse politie heeft vanmorgen een 53-jarige man uit Valkenswaard opgepakt. Die had donderdag een 65-jarige man uit die gemeente met een mes neergestoken. Het slachtoffer werd gewond in de schouder. 

Vuelta: Jelle Vanendert geeft op

Zaterdag 7 september 2013
Jelle Vanendert heeft vandaag opgegeven in de Ronde van Spanje. De rit van vandaag - in koude weersomstandigheden - werd gewonnen door de Italiaan Daniele Ratto. De eerste Noord-Limburger in de uitslag was Johan Vansummeren; hij werd 53ste op 18:07.
In het damesvoetbal heeft Overpelt vandaag met 1-10 verloren van KFC Hamont 99. De eerreddende goal voor Overpelt werd gescoord door Bianca Hugen; aan Hamontse zijde scoorden Jessie Loos en Kaat Arits elk drie keer, Ann Drieskens twee keer en Aniek Coolen en Martine Nijs elk één keer.

Op de heide staan de bijen

Donderdag 5 september 2013
Hamont-Achel - Op de heide staan de bijenZoomImkers uit alle gemeenten van Noord-Limburg hebben hun bijen op de heide staan in Eksel. Waarschijnlijk volgende week halen ze de kasten terug om heidehoning te slingeren. Een moeilijke karwei, omdat deze honing vaster is dan andere. Er is wel veel vraag naar heidehoning voor zijn bijzondere smaak. Sommige imkers slingeren niet en laten de honing in de kasten als wintervoeder voor de bijen.

Zondag bloemencorso in Valkenswaard

Donderdag 5 september 2013
In Valkenswaard vindt zondag het traditionele Bloemencorso plaats. De dahliaparade vertrekt vanaf 14.00 uur vanaf het Kloosterplein aan de Maastrichterweg en trekt over het volgende parcours: Maastrichterweg, Markt, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-Zuid, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt, Peperstraat, Bakkerstraat, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-Zuid, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt (tentoonstellingsterrein).
Alle wegen binnen dit parcours (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de Vuelta...

Donderdag 5 september 2013
In de Ronde van Spanje zitten we over de helft van het aantal etappes. Van de Noord-Limburgse deelnemers staat Yannick Eijssen nog altijd het hoogst in de rangschikking: we vinden hem op de 60ste plaats, met 48:13 achterstand op leider Vincenzo Nibali. Jelle Vanendert is 87ste, met een achterstand van 1u12:13; Johan Vansummeren, 90ste, moet 1u13:57 inhalen als hij leider wil worden en Dennis Vanendert staat 106de, met een achterstand van 1u22:46. O ja, de rit van vandaag werd (eindelijk!) gewonnen door Philippe Gilbert.

Politie verkoopt zaterdag fietsen

Dinsdag 3 september 2013
Hamont-Achel - Politie verkoopt zaterdag fietsenZaterdagvoormiddag organiseert de lokale politie HANO haar jaarlijkse fietsenverkoop op het buitenterrein van het politiebureel aan de Energiestraat in Neerpelt. Er worden die dag ongeveer 100 fietsen te koop aangeboden: allemaal fietsen die werden gevonden en waarvan de eigenaar niet kon achterhaald worden.
Geïnteresseerden kunnen vanaf 9u de fietsen bekijken. De verkoop begint om 10u en eindigt rond 12u. Kopers moeten hun identiteitskaart bij zich hebben en genoeg geld om de gekochte fiets(en) contant te kunnen betalen. 

Jaak Meylaers overleden

Dinsdag 3 september 2013
Hamont-Achel - Jaak Meylaers overledenZaterdag is Jaak Meylaers overleden, de echtgenoot van Annie Duysters. Hij was 75 jaar. De crematieplechtigheid zal in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel