Het overige nieuws

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht

Colette Dejong overleden

Vrijdag 29 augustus 2014
Hamont-Achel - Colette Dejong overledenWoensdag is Colette Dejong overleden, de echtgenote van Pierre Boonen. Ze was 74 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gratis kaarten energie- en bouwweekend

Donderdag 28 augustus 2014
Op 27 en 28 september organiseert het Centrum Duurzaam Bouwen de 7de editie van het Energie- & Bouwweekend in de gebouwen op het Schachtplein in Heusden-Zolder. Hoofdthema is dit jaar ‘Investeren in je eigen woning. Win for life!’ Meer informatie kunt u vinden op www.energieweekend.be.
Wilt u een gratis toegangskaart (waarde 5,00 euro)? Die ligt klaar in het stadhuis aan de balie van stadsontwikkeling en aan de balie in de bibliotheken van Hamont en Achel.

Pantserwagens botsen

Donderdag 28 augustus 2014
Op de Luikerweg in Valkenswaard zijn vanmorgen rond 9.30u vijf pantserwagens van het Belgische leger op elkaar gebotst. Volgens de marechaussee gebeurde dat toen ze moesten uitwijken voor een tegenligger, een tractor. Niemand werd gewond. Het ongeval wordt onderzocht door de marechaussee en de Belgische militaire politie. Omdat uit twee voertuigen olie lekte, werd de Luikerweg plaatselijk een tijdlang afgesloten voor het verkeer.  UPDATE De pantserwagens, van het type Mowag Piranha, zijn van de Medium Brigade in Leopoldsburg. Ze reden in een colonne van negentien voertuigen en waren onderweg naar de legerbasis in Oirschot. Daar zouden ze op de trein worden gezet naar een schietoefening in het Duitse Bergen-Höhne.

Novastar naar De Posthoorn!

Woensdag 27 augustus 2014
Op 10 november speelt Novastar een concert in De Posthoorn in Hamont. Dat hebben we vanavond vernomen. Als u er bij wil zijn: u kunt nu al tickets reserveren via www.hamont-achel.be; u surft naar deze link en kijkt dan onderaan in de lijst naar 10 november. Succes!

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.

Theresa Rijcken overleden

Woensdag 27 augustus 2014
Hamont-Achel - Theresa Rijcken overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Theresa Rijcken overleden, de weduwe van Jan Michel Poelmans. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk in Hamont-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Snelheidscontroles

Dinsdag 26 augustus 2014
Hamont-Achel - SnelheidscontrolesDe lokale politie kondigt snelheidscontroles aan die deze week zullen gehouden worden op de Jos Verlindenstraat en Herent in Neerpelt, de N74 en de Astridlaan in Overpelt en de Lozenweg en de Stationsstraat in Hamont-Achel.
Hamont-Achel - Nauwere samenwerking drie politiezonesDrie lokale politiezones hebben een protocolakkoord afgesloten voor een nauwere samenwerking. Vanaf 1 september gaan de politiezones Lommel, HANO en Kempenland de wachtbeurten van bepaalde personeelsleden met officiersbevoegdheden gezamenlijk waarnemen. Totnogtoe werden deze wachtbeurten georganiseerd door elke zone apart, ieder voor het eigen grondgebied.
“De eerste besprekingen voor dit samenwerkingsverband dateren van het najaar van vorig jaar”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht

32 attracties op Budel kermis

Zondag 24 augustus 2014
Van zaterdag 30 augustus tot en met woensdag 3 september 2014 is er kermis in Budel. Op zaterdag 30 augustus om 19.00 uur wordt de kermis officieel geopend door burgemeester Vermue. Dit vindt plaats bij de Hernieuwde Levenskracht. Daarna is Budel vijf dagen en nachten in de ban van de kermis. Maar liefst 32 attracties staan in het Budel centrum opgesteld variërend van eetzaken, behendigheidszaken en kinderzaken tot grootvermaak. Om de kermis nog sfeervoller te maken zorgt de horeca voor muziek en gezellige terrasjes.

Fanny Put (86) overleden

Vrijdag 22 augustus 2014
Hamont-Achel - Fanny Put (86) overledenIn residentie 'Aan de Beverdijk' in Achel is vrijdag Fanny Put (86), echtgenote van wijlen Jaak Gijbels, overleden. Op woensdag 27 augustus om 19.00 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Dorp. Aansluitend is er gelegenheid om afscheid te nemen van Fanny en de familie te condoleren in het funerarium Creemers, Achelpoort, 6, Hamont. De afscheidsdienst gevolgd door crematie en bijzetting van de as bij haar overleden man en zoon Pierre zal in intieme kring plaatsvinden. Condoleren kan ook via info[!]begrafenissencreemers.be

Hamont-Achel - N.-Limburgse gemeenten zonder stroom?ZoomZowat de helft van de Limburgse gemeenten dreigt zonder stroom gezet te worden deze winter, zo blijkt uit het plan van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Hier in Noord-Limburg zouden alle gemeenten in aanmerking komen, vooral midden- en Zuid-Limburg worden dus gespaard (de witte gebieden op de kaart). Uiteraard worden niet alle gemeenten tegelijkertijd afgekoppeld, maar zou dit in groepen gebeuren, op de kaart aangeduid met dezelfde kleur. Elia 'belooft' wel dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Keynen overleden

Woensdag 20 augustus 2014
Hamont-Achel - Paula Keynen overledenIn Leuven is Paula Keynen (49), partner van Herwig Daems, overleden. De afscheidsdienst zal plaatsvinden in de aula van zaal Martinus, Stad 19 in Hamont-Achel op maandag 25 augustus 2014 om 12.30 uur, gevolgd door de crematie. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox-papier aan George Eastman van Kodak. In de 175-jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzameld, een schat om te koesteren.

Zo snoei je fruitbomen

Maandag 18 augustus 2014
Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak: de boomgaard bij domein Meylandt in Heusden-Zolder, van 9 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of via tel. 011 78 52 59.

'Het Mariaziekenhuis spreekt'

Maandag 18 augustus 2014
De artsen van het Mariaziekenhuis in Overpelt starten in het najaar met een reeks voordrachten voor een breed publiek over veel voorkomende gezondheidsproblemen. Binnen het thema dat aan bod komt, zullen vragen zoals "hoe ontstaat het probleem" en "welke behandelingsmogelijkheden biedt het Mariaziekenhuis" besproken worden.
Volgende sessies zijn gepland:
-    Van leven met een versleten knie tot leven met een kunstknie
(donderdag 30 (…) Het hele nieuwsbericht
In juni van dit jaar telde Weert 48.841 inwoners. Dat zegt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. In het eerste halfjaar nam de bevolking in de stad met 125 personen toe, meteen de grootste groei van heel Nederlands-Limburg.

Thea Pellens overleden

Donderdag 14 augustus 2014
Hamont-Achel - Thea Pellens overledenIn het ziekenhuis in Genk is gisteren Thea Pellens overleden, de echtgenote van Pierre Kwanten. Ze was 71 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Brandstofdieven in Bergeijk

Dinsdag 12 augustus 2014
De Nederlandse politie vraagt uit te kijken naar verdachte situaties waarbij onbekenden brandstof stelen uit geparkeerde wagens. Daarbij gaat het zowel om benzine als om diesel. De afgelopen dagen hebben zeven gedupeerden zich bij de politie gemeld.

Van Eindhoven naar Marokko

Dinsdag 12 augustus 2014
Luchtvaartmaatschappij JetairFly gaat vanaf 27 oktober starten met vluchten van Eindhoven naar het Marokkaanse Nador. Dat zal tweemaal per week gebeuren, op maandag en vrijdag. Een en ander is vandaag bekendgemaakt.

Eén jaar huisartsenwachtpost

Vrijdag 8 augustus 2014
Hamont-Achel - Eén jaar huisartsenwachtpostZoomBegin augustus was het een jaar geleden dat de Noord-Limburgse Huisartsenwachtpost zijn deuren opende op de 2e verdieping van Campus-Z, tegenover het station. De patiënten reageerden aanvankelijk wat onwennig, maar al vrij snel zeer positief.
Dat de wachtpost er kwam, is in grote mate te danken aan dr. Robert De Graaf, die een stuwende kracht bleek in de voorbereiding. De patiënten toonden zich dankbaar. Opmerkingen als 'goed herkenbare locatie, snelle en goede (…) Het hele nieuwsbericht

Thei Bloemen overleden

Woensdag 6 augustus 2014
Hamont-Achel - Thei Bloemen overledenIn Kaulille is gisteren Thei Bloemen overleden, de echtgenoot van Mèa Hulsbosch. Hij was 87 jaar en woonde een groot deel van zijn leven in Hamont. Zaterdag om 13u is er een uitvaartplechtigheid in het crematorium in Hasselt. Vrijdag om 19u is er in de parochiekerk van Hamont-Lo een avondwake. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Voetbal: vierde Grenslandtornooi

Dinsdag 5 augustus 2014
Volgende week zaterdag 16 augustus wordt in sportpark De Roosen het 4e Grenslandtoernooi gespeeld. De beste 4 clubs uit de regio - van de U10 tot en met de U21 - gaan zich daar met elkaar meten: ’s ochtends vanaf 09:45u tot 12:00u spelen de U10- en U11-teams van Bocholt VV, KESK Leopoldsburg, Achel VV en FC Esperanza Pelt op 4 velden tegen elkaar. Om13:00u spelen hun grote broers: tot 17:00u maken de U12, U13, U15, U17 én de U21 teams van Bocholt, Leopoldsburg, Lommel United en FC Esperanza Pelt onder elkaar uit wie in totaal het beste team en de beste club is. Bovendien zal er per leeftijdscategorie een ‘beste speler’ worden gekozen en is er een beloning voor de sportiefste club. Supporters van harte welkom!

Theo Peeters overleden

Dinsdag 5 augustus 2014
Hamont-Achel - Theo Peeters overledenVrijdag is Theo Peeters overleden. Hij zou later deze maand 76 jaar worden. De crematie en de uitvaartplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag is er om 19u een avondwake in de kerk van Achel-Statie.

Rijk en beroemd

Maandag 4 augustus 2014
Hamont-Achel - Rijk en beroemdZoomEen mooi paard, én een mooie, beroemde en rijke berijdster: op de wereldjumping in Valkenswaard zag Rik Vander Sanden de Griekse Athina Onassis-De Miranda met AD Camille Z aan het werk.
Hamont-Achel - 100 jaar geleden startte de Eerste WereldoorlogZoomVandaag is het 100 jaar geleden dat hier de Eerste Wereldoorlog begon. In het archief van de Liller Heemkundige Kring vonden we een tekening van de Duitse keizer Wilhelm II en onze koning Albert I. Ook vonden we daar cijfers over het aantal Belgische gesneuvelden. In “De Groote Oorlog” sneuvelden volgens die bron 34.396 Belgische soldaten waarvan 4 luitenant-generaals, 3 generaal-majoors, 11 kolonels, 14 luitenant-kolonels, 58  majoors, 109 kapitein-kommandanten, 146 tweede kapiteins, 293 luitenanten, 623 onderluitenanten, 15 aalmoezeniers en 53 krijgsgeneesheren. Vandaag werd bekend dat het aantal slachtoffers wellicht zwaar werd onderschat. Lees ook eens op knack.be: "5 schrijvers over WO I: Wij kinderen zijn blij dat het oorlog is"
Hamont-Achel - Vlindertelweekend: kleine vos het vaakst gezienZoomGisteren en vandaag, tijdens het vlindertelweekend van Natuurpunt, is de "kleine vos" (foto) het vaakst gezien in de Vlaamse tuinen. Dat heeft Natuurpunr vanavond bekendgemaakt. Op de tweede plaats komt de atalantavlinder, gevolgd door het oranje zandoogje. (Foto Hans Claes)
Hamont-Achel - 'Kleine verhalen in een Groote Oorlog'ZoomNaar aanleiding van de herdenking van 100 jaar W.O. I  start de provincie met een online verhaal over “Kleine verhalen in een Groote Oorlog". Zoals velen vandaag hun leven delen met anderen via sociale media en filmpjes, zo zal de jonge Mathilde Paukens haar leven vanaf de vooravond van WO I delen op haar Facebookpagina en Twitter-account. Het fictieve verhaal wordt verteld aan de hand van tekst, afbeeldingen en videofragmenten. De acteurs keren terug in een opvallende multimediale tentoonstelling, die van 19/9 tot 14/11 in C-mine Genk loopt en in 2015 neerstrijkt in Hasselt en Bokrijk. Om het verhaal te volgen gaat u naar www.limburg1914-1918.be of naar Facebook.
16/05

Proficiat Lily met je verjaardag.

Hubert Poppelmonde
08/05

Gefeliciteerd lieve Giesje! Vandaag al 1 week oud! Veel geluk in je verdere leventje samen met je mama's en Mace! Dikke kus, Bonnie

Christel Ceulemans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel