Het overige nieuws

Margot Stevens overleden

Woensdag 31 december 2014
Hamont-Achel - Margot Stevens overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Margot Stevens overleden. Ze was 50 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Er is mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens Houtmolenstraat 8 te Overpelt op vrijdag 2 januari van 17.30 tot 18.00 uur.

Eigenaar autobedrijf vermoord

Woensdag 31 december 2014
Bij De Vest Carcenter in Valkenswaard is vanmorgen de eigenaar van het bedrijf dood aangetroffen. Hij zou vermoord zijn. De politie is met een omvangrijk onderzoek begonnen. De man was gisteravond als vermist opgegeven toen hij niet thuis kwam. Kennissen gingen hem zoeken. Zij vonden hem uiteindelijk vanmorgen vroeg in het bedrijf en waarschuwden toen de politie.

Rik Van Baelen overleden

Dinsdag 30 december 2014
Hamont-Achel - Rik Van Baelen overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Rik Van Baelen overleden, de weduwnaar van Marie-Jeanne Van de Velde. Hij was 90 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via Jo[!]vbelectro.be.

Openingsuren recyclagepark

Dinsdag 30 december 2014
Wanneer is het recyclagepark dezer dagen geopend? Tijdens de normale openingsuren, zo blijkt: elke dag van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u. Maar niet op nieuwjaarsdag: donderdag 1 januari is het recyclagepark gesloten.
Het kerkgebouw van de parochie H. Franciscus van Assisi in Weert is in korte tijd omgetoverd tot een ijsbaan. In de voormalige kerk kan iedereen de hele winter dagelijks schaatsen. Sinds april is de kerk omgedoopt tot multifunctioneel ‘Franciscushuis’. Het is de bedoeling de voormalige kerk te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten.

16% groei voor Eindhoven Airport

Maandag 29 december 2014
Eindhoven Airport realiseerde over het jaar 2014 een passagiersgroei van 16% ten opzichte van 2013. 3.925.000 passagiers maakten gebruik van de luchthaven, 528.000 meer dan in 2013 (3.396.853 passagiers). Dat is vandaag bekendgemaakt. De groei in aantal vliegbewegingen in 2014 is 9%, 28.900 vliegbewegingen in 2014, 26.508 vliegbewegingen in 2013.
De passagiersgroei van 16% is het gevolg van meer bestemmingen; in 2014 werd naar 76 bestemmingen gevlogen, 6 meer dan in 2013. Daarnaast is de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Een website over zinkproductie BalenZoomSinds kort is de site www.vmbalenwezel.be op het internet geactiveerd. Ze is opgezet door oud-medewerkers van de vroegere zinkfabriek van Vieille Montagne in Balen. In de fabriek werkten destijds ook veel Noord-Limburgers. Het is de derde website die handelt over de zinkproductie in de streek; eerder waren er al www.historiekzm.nl (fabriek in Budel) en www.overpeltfabriek.be.

Tina Gijbels overleden

Vrijdag 26 december 2014
Op Kerstdag is Tina Gijbels overleden, de echtgenote van Gerard Zentjens. Ze was 80 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring en wordt gevolgd door de crematie.
Hamont-Achel - Geld van NIKO-publiek voor 'Iene Miene Mutte'ZoomIn het NIKO speelde en zong een grote groep geëngageerde jonge pianisten voor het goede doel: het kleuterschooltje 'Iene Miene Mutte', een mooi project dat in september in Overpelt van start ging en buitengewoon onderwijs, therapie en zorg aanbiedt aan kleuters met een motorische beperking. De vele popcovers van de leerlingen uit de klassen van Erik Fuchs, Bran Mondelaers en Johan Thaens werden bijzonder gesmaakt door het talrijk opgekomen publiek. In totaal leverden deze benefietconcerten een bedrag op van 2.022 euro. "Iene Miene Mutte" zal dat geld gebruiken voor de aankoop van een sensorische box, waarmee de zintuigen van de kleuters gestimuleerd kunnen worden.

Staf Ceelen overleden

Woensdag 24 december 2014
Hamont-Achel - Staf Ceelen overledenMaandag is Staf Ceelen overleden, de echtgenoot van Lisette Heynickx. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Hamont-Lo.

Kijk! een flitswagen

Dinsdag 23 december 2014
Hamont-Achel - Kijk! een flitswagenDeze week staat de flitswagen van de lokale politie HANO opgesteld op (onder meer) de Achelsendijk in Neerpelt, de N74 (A24) in Overpelt en de Lozenweg in Hamont-Achel. Uitkijken!

Thieu Donné overleden

Maandag 22 december 2014
Hamont-Achel - Thieu Donné overledenWoensdag is Thieu Donné overleden, de weduwnaar van Bertha Lamers. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie wordt morgen om 10.30u opgedragen in de parochiekerk van Hamont-Lo.
Hamont-Achel - Politiezone schenkt alcoholtesters aan RYDZoomDe politiezone HANO heeft vandaag acht alcoholtesters geschonken aan de Responsible Young Drivers. Aanleiding was het feit dat de politiezone nieuwe ademanalysetoestellen heeft gekocht. De oude worden niet meer gebruikt maar krijgen nu een tweede leven. 
Bij de vrijwilligersorganisatie Responsible Young Drivers zetten jongeren tussen 17 en 29 jaar zich samen in voor een veiliger verkeer. De alcoholtesters zullen gebruikt worden tijdens verschillende sensibiliseringsacties (op fuiven, aan discotheken, tijdens de Europese Nacht Zonder Ongevallen,...). RYD-vrijwilliger worden kan het hele jaar door: www.ryd.be. Op de foto: korpschef Paul Claes overhandigt één van de alcoholtesters aan Ruben Stassen van de RYD.

Toon Verhees overleden

Zondag 21 december 2014
Hamont-Achel - Toon Verhees overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Toon Verhees overleden, de echtgenoot van Luci Nijs. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Dinsdag om 19u is daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Kerstvieringen in Hamont-Achel

Zondag 21 december 2014
In de parochiefederatie Hamont-Achel zijn er 11 Kerstvieringen.
Achel-Dorp: 24 december (21.00 uur); 25 december (9.30 uur) en 26 december (09.30 uur);
Achel-Statie: 24 december (21.00 uur) en 25 december (11.00 uur);
Hamont-Centrum: 24 december (21.00 uur); 25 december (09.00 uur) en 26 december (09.00 uur);
Hamont-Lo: 24 dexcember (23.00 uur); 25 december (10.30 uur) en 26 december (10.30 uur).

Rina Bloemen overleden

Zondag 21 december 2014
Hamont-Achel - Rina Bloemen overledenIn Achel is woensdag Rina Bloemen overleden, de echtgenote van Theo Winters. Ze was 62 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing vonden plaats in intieme kring.

Limburg zoekt Stroomtrainers

Zaterdag 20 december 2014
De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Die wil een slanke energiefactuur voor elke Limburger. De provincie wil hiermee aantonen dat elektriciteit besparen pijnloos kan gebeuren zonder aan comfort in te boeten.
Als Stroomtrainer leg je enkele huisbezoeken af waarbij je de bewoners helpt met het afslanken van hun energiefactuur. Je staat hen bij met raad en daad. Als je wil, kan je ook meehelpen met de gemeente met het opzetten en begeleiden (…) Het hele nieuwsbericht

Afgelastingen in het voetbal

Vrijdag 19 december 2014
Er is dit weekend geen voetbal voor de jeugd, de dames, reserven en ook in het G-voetbal wordt niet gespeeld. Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist tot de algemene afgelasting omdat de overvloedige regen veel terreinen onbespeelbaar maakt of het risico op grote schade vergroot.
Hamont-Achel - Tafeltennissen moet je al vroeg lerenZoomTafeltennis kan je beter vroeg beginnen te leren. Rik Vander Sanden maakte deze week enkele plezierige foto's tijdens de tafeltennisinitiatie die door TTC Lipalet was georganiseerd voor scholen van het basisonderwijs. Daar waren kinderen van Helibel SHLille en van 't Lo in Hamont aanwezig. Meer foto's

Man neergestoken in Budel

Vrijdag 19 december 2014
De lokale politie HANO heeft deze namiddag bijstand verleend bij het onderzoek van de Nederlandse politie naar een steekpartij in Budel, vlak over de grens. Bij dat incident, in de buurt van De Smeelen, werd een 38-jarige man uit Amersfoort zwaargewond toen hij door een 30-jarige EIndhovenaar werd neergestoken. De Eindhovenaar werd opgepakt op het Capucijnerplein in Budel. De twee mannen hadden ruzie in de relationele sfeer.

100 euro/jaar méér voor stroom

Vrijdag 19 december 2014
In het werkingsgebied van de energie-intercommunale Infrax zal een gemiddeld gezin volgend jaar 100 euro meer betalen voor zijn elektriciteit. De aardgasfactuur daalt dan weer met 50 euro. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Die heeft vandaag de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor 2015 bekendgemaakt. Dankzij de nieuwe methodologie die de VREG toepast, worden de tarieven voor de stroomleveranciers opnieuw kostendekkend. Door de bevriezing van de elektriciteitsprijs was dat de afgelopen jaren niet meer het geval.

Geheimtips over alcoholcontrole

Vrijdag 19 december 2014
Tribunaliteiten
‘Vandaag is er alcohol- en autocontrole in heel de zone. Het is maar dat je het weet hé. Bobby’s! Nog tot vijf uur morgenvroeg.’ Dat sms’je verzond een politie-inspecteur aan veertien kennissen. Een korte boodschap met een lange staart. Het parket vervolgde hem wegens schending van het beroepsgeheim, zodat hij een gevangenisstraf en een fikse geldboete riskeerde.
Uiteindelijk kwam de zaak voor het hof van beroep van Antwerpen. Het hof wees erop dat de inspecteur vooraf van (…) Het hele nieuwsbericht

Hamontenaar gewond in Kaulille

Vrijdag 19 december 2014
Op de Kettingbrugweg in Kaulille (Bocholt) is gisteravond een jonge Hamontenaar gewond geraakt toen een boom omviel. De man moest met zijn auto voor de vallende boom uitwijken, belandde in de gracht en liep daarbij verwondingen op.

Gratis naar... The Celtic Tenors?

Woensdag 17 december 2014
Nu vrijdagavond kunt u in Palethe in Overpelt gaan kijken en luisteren naar een kerstconcert door The Celtic Tenors, een mateloos populair trio uit Ierland. The Celtic Tenors staan voor kwaliteit en klasse. Een kerstconcert om niet meer te vergeten! Toegangskaarten in voorverkoop kosten 18 euro, aan de kassa betaalt u 20 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee kaarten weggeven. Bel daarom morgen/donderdag vanaf 10u naar het nummer van Palethe, tel. 011 64 59 52, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en misschien bent u wel bij de gelukkigen. Succes!

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.

Leon Cosemans overleden

Maandag 15 december 2014
Hamont-Achel - Leon Cosemans overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Leon Cosemans overleden, de echtgenoot van Nelly Van Horne. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.

Louis Van Vlierden overleden

Zondag 14 december 2014
Hamont-Achel - Louis Van Vlierden overledenGisteren is Louis Van Vlierden overleden, de weduwnaar van Annie Vos. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Athina Onassis verliest toppaard

Zondag 14 december 2014
Hamont-Achel - Athina Onassis verliest toppaardZoomAthina Onassis heeft vrijdag in Genève haar paard Camille Z (foto) verloren. Het paard miste tijdens een ruitertornooi een hindernis, brak daarbij een been en moest worden afgemaakt. De erfgename van de Griekse reder Aristoteles Onassis bleef bij de val ongedeerd maar was zwaar onder de indruk. De amazone wil Camille Z nu laten begraven bij haar vakantiewoning op de grens van Hamont-Achel en Valkenswaard. (Foto Rik Vander Sanden)

Sneldienst 182 aangepast

Zondag 14 december 2014
Sinds vandaag is de dienstregeling van een aantal ritten van de sneldienst 182 (Hasselt - Neerpelt - Achel) aangepast, zowel op weekdagen als in het weekend. Ze werd afgesteld op enkele P-treinen in het station van Hasselt. Raadpleeg de nieuwe dienstregeling via www.delijn.be.

Aangepaste ritten op lijn 84

Zondag 14 december 2014
Vanaf vandaag is de dienstregeling op lijn 84 (Geel - Mol - Lommel - Neerpelt - Hamont) enigszins gewijzigd. Ze werd aangepast op de treinuren in het station van Neerpelt. De halte Geel-Werft wordt niet meer bediend. Je kan de nieuwe dienstregeling bkijken op www.delijn.be.
De Lijn heeft de dienstregeling op lijn 18a (Hasselt - Houthalen - Neerpelt - Achel) grondig onder de loep genomen en beter afgestemd op de situatie op de weg, zegt de vervoersmaatschappij. Omdat heel weinig reizigers er gebruik van maakten worden vanaf vandaag enkele ritten niet meer via Overpelt-Valkenhof uitgevoerd. Er worden ook enkele andere haltes niet meer bediend. Dat is onder meer het geval voor de halte Neerpelt-Kanaal. Mer info bij www.delijn.be.

Nieuwe dienstregeling buslijn 48

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen wordt de dienstregeling op lijn 48 (Hasselt - Peer - Hamont / Neerpelt) aangepast. Op zaterdag vertrekken alle bussen vier minuten vroeger. Rit 34, met vertrek om 16.07 uur aan Hamont-kerk, rijdt op schooldagen vijf minuten later. Rit 2, met vertrek om 6.22 uur aan Hamont-kerk, rijdt in de schoolvakanties twee minuten vroeger.

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Hamont-Achel - Ook in Engeland zo'n bordZoomEr is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.

Gratis naar 'Rudy'?

Vrijdag 12 december 2014
Morgen/ZATERDAGavond om 20.30u brengen Peter De Graef & Kolonie MT in CC Palethe in Overpelt het stuk 'Rudy'. Opnieuw creëert Peter De Graef een ‘figuur’: aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend. Een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy! Een alledaags verhaal waarin het persoonlijke wordt opgetild tot op het niveau van het universele.
Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. Telkens opnieuw weet hij duizenden toeschouwers te raken. In ‘Rudy!’ vervolgt hij met componist Bo Spaenc het parcours dat ze aflegden met ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, twee door pers en publiek fel gesmaakte voorstellingen.
Een ticket kost 12 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee tickets weggeven. U maakt ook kans: bel naar Palethe via 011/64 59 52, vermeld Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op!
Vandaag keurde de Limburgse deputatie een subsidie van 984.245 euro en de betaling van de eerste schijf van 300.000 euro aan de stad Lommel goed als ondersteuning in de infrastructuur van de nieuwbouw van een dierenasiel in Lommel. Dat asiel wordt gebouwd in het kader van het provinciaal opvangplan rondzwervende dieren.
Het doel van de nieuwbouw is voldoende opvangplaats te bieden aan ronddolende dieren uit de aangesloten gemeenten van het opvangplan (Lommel, Hamont-Achel, Leopoldsburg, Ham, Beringen, Tessenderlo, Peer, Neerpelt, Overpelt en Hechtel-Eksel).

Arnold Vos overleden

Donderdag 11 december 2014
Hamont-Achel - Arnold Vos overledenDinsdag is Arnold Vos overleden, de weduwnaar van Maria Bekaert. Hij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de dekenale kerk van Hamont.

De grootste kaars van Europa

Woensdag 10 december 2014
Vanavond wordt voor de ingang van het stadhuis van Mechelen de grootste kaars van Europa aangestoken. Ze is 4m hoog en weegt 2,3 ton (!). De kaars zou 460 uren moeten branden, tot de avond voor Kerstmis. De productie ervan, bij Spaas Kaarsen in Hamont, duurde enkele weken.

De politie controleert...

Maandag 8 december 2014
Hamont-Achel - De politie controleert......deze week op uw snelheid, onder meer in volgende straten:
- Neerpelt: Breughelstraat en Boelehoef
- Hamont-Achel: Erkstraat en Thomas Watsonlaan
- Overpelt: Napoleonweg en Langstraat.

EMJ zoekt gastgezinnen

Maandag 8 december 2014
Hamont-Achel - EMJ zoekt gastgezinnenHet EMJ is op zoek naar gastgezinnen voor het Muziekfestival, dat volgend jaar van 30 april tot 4 mei plaatsheeft. Voor zowat 2000 jonge deelnemers wordt overnachtingsmogelijkheid gezocht. “Jammer genoeg stellen we vast  dat het aantal gastgezinnen de laatste tijd enigszins terugloopt,” zegt Gunter Winters, voorzitter van het EMJ-comité 'Overnachtingen'. “Vandaar dat we via deze weg een warme oproep doen aan gezinnen om tijdens de festivaldagen als gastouders te fungeren. (…) Het hele nieuwsbericht
Opnieuw is er gevochten in het asielzoekerscentrum in Budel. Vanmorgen rond 5.30u werd een 17-jarige asielzoeker daarbij zwaar gewond aan het hoofd. De politie pakte een andere asielzoeker, 37 jaar  oud, op en sloot hem op in de politiecel.
Op 1 januari 2014 telde Limburg in totaal 856.280 inwoners. Dat zijn er 3.041 meer dan een jaar ervoor en liefst 65.102 meer dan in 2000. Tussen 2000 en 2014 nam de Limburgse bevolking van jaar tot jaar toe. De stijging van 791.178 tot 856.280 inwoners over de hele periode is een groei met 8,2 %. In Vlaanderen groeide de totale bevolking tussen 2000 en 2014 met 7,9 %. De Limburgse bevolking nam dus iets sterker toe dan de bevolking in Vlaanderen.
Tussen 2000 en 2014 kenden haast alle Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Wie in de huwelijksboot stapt weet dat er voortaan een gemeenschappelijke geldbuidel is. Hij of zij haalt daaruit wat nodig is en de partner respecteert dit. Alleen bij belangrijke transacties die opgesomd zijn in de wet, moeten de echtgenoten samen beslissen. Dat kan voor verrassingen zorgen als ze het huwelijksbootje voelen kantelen. Het valt vaak voor dat één van beiden ‘in het belang van het gezin’ alle geld van de bank haalt net voor de boot water maakt. Het voelt aan als een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningin Fabiola overleden

Vrijdag 5 december 2014
Koningin Fabiola is overleden. Dat heeft het paleis zopas gemeld. “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel”, aldus het persbericht. Koningin Fabiola was 86 jaar oud.

Jonge figuranten gezocht

Vrijdag 5 december 2014
"Mijn naam is Jasper Vaillant. Ik zit in het vierde jaar van de regieopleiding aan Toneelacademie Maastricht en werk momenteel in Dommelhof aan mijn eerste afstudeervoorstelling: Nachtevening. Ik werk met twee acteurs. Zij spelen Jason en Medea. Hij heeft haar verlaten voor een andere vrouw, zij heeft daarna hun vier kinderen vermoord. Nu zijn ze thuis, helemaal alleen en vraagt zij om vergeving voor haar daad. Mijn vraag: ik zoek vier kinderen (tussen de 7 en de 12) die mee zouden willen spelen in de voorstelling (…) Het hele nieuwsbericht

Nauwere samenwerking politiezones

Donderdag 4 december 2014
De Noord-Limburgse politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt), Kempenland (Leopoldsburg, Hechtel-Eksel, Peer) en Lommel breiden hun samenwerking steeds verder uit. Dit moet leiden tot meer efficiëntie en tot een betere service voor de burgers.
De betrokken politiezones werken nu al een drietal jaren samen. Aanvankelijk beperkte de samenwerking zich tot de domeinen logistiek, personeel en ICT. In een volgende fase kreeg de samenwerking op het terrein meer gestalte. Naast de (…) Het hele nieuwsbericht
De gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt organiseren opnieuw een 'tankslag'. De bedoeling is om via een grote aanbesteding iedereen de kans te geven om buiten gebruik gestelde mazouttanks tegen een voordeeltarief te laten verwijderen.
Er werd al een 'tankslag' georganiseerd in 2008. Toen werden meer dan 450 oude mazouthouders op een professionele manier leeggemaakt, gezuiverd en ofwel verwijderd, ofwel opgevuld met zand.

Informatieavond rond inbraakpreventie

Donderdag 4 december 2014
Hamont-Achel - Informatieavond rond inbraakpreventieDe lokale politie HANO organiseert volgende week woensdag een informatieavond over inbraakpreventie. Het initiatief kadert in de provinciale actie ‘1dagniet’ waaraan de politiezone meewerkt. De informatieavond vindt plaats in de projectiezaal van CC Palethe in Overpelt en start om 19.30u.
De uiteenzetting door de politie duurt ongeveer een uur en na een pauze is er vervolgens gelegenheid voor vragen uit het publiek. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Waar sta ik op de wachtlijst?

Donderdag 4 december 2014
Sinds 1 december kunnen kandidaat-huurders voor een sociale huurwoning op de website van Kempisch Tehuis hun plaats op de wachtlijst opvragen. Door enkel het kandidaat- of inschrijvingsnummer in te voeren, krijgen ze een overzicht van de plaats op hun wachtlijst voor elke woning waarvoor ze ingeschreven zijn. Dit overzicht kan doorgemaild of afgedrukt worden. Deze opvraging is mogelijk vanaf elke pc met internet.
In de inkomhal van de hoofdzetel van Kempisch Tehuis is een pc ter beschikking waarop kandidaten een opvraging kunnen doen en deze meteen kunnen afdrukken. De diensten van Kempisch Tehuis blijven ter beschikking voor vragen of het opvragen van zo'n lijst.

Brandweerzone Noord-Limburg van start

Donderdag 4 december 2014
Op 1 januari gaat de brandweerzone Noord-Limburg definitief van start. Concreet betekent dit dat deze brandweerzone de 11 gemeenten Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer verenigt en beschermt.
De bedoeling van de schaalvergroting is de kwaliteit van de brandweer te verhogen. Een betere hulpverlening, onder meer door intensievere opleiding, moet de veiligheid van burgers en personeel vergroten. Op termijn zal er ook sterker (…) Het hele nieuwsbericht
In de sector van de sociale economie telt Limburg meer dan 150 kleine en middelgrote ondernemingen, die samen zorgen voor meer dan 3.000 voltijdse jobs. We kennen deze ondernemingen als kringwinkels, beschuttende werkplaatsen, invoegbedrijven, maar ook als leerwerkbedrijven die tijdelijke werkervaring bieden aan 400 langdurig werkzoekenden die daarna doorstromen naar een reguliere job.

660 km minder file op E313

Woensdag 3 december 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg werkt momenteel aan twee opzienbarende projecten die de efficiëntie van de Limburgse logistieke bedrijven moeten verhogen en tegelijkertijd de fileproblematiek op de E313 moeten verlichten. Gedeputeerde Marc Vandeput, voorzitter POM Limburg: “Samen met de Limburgse bedrijven zetten wij sterk in op de omschakeling van goederenvervoer over de weg naar de binnenvaart. Daarnaast ontwikkelde het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit (VIM) in (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Al 35 kranige motards bij Okra-LimburgZoomNa de regio's Oost-Vlaanderen en Antwerpen is ook OKRA-Limburg van start gegaan met een heuse motorclub voor 55-plussers. Er hebben zich al 35 motards bij aangesloten. Zij maken korte tourritten, dagtrips en meerdaagse reizen. Lange vermoeiende ritten zijn echter niet meer aan hen besteed. Alle ritten zijn op voorhand uitgestippeld en er wordt enkel met droog weer gereden.
Voorzitter van de motorclub is Berto Vanbrabant, 0486-101957 of vanbrabantberto[!]hotmail.com.
Op dit moment zijn er in Limburg maar liefst 58 waterlopenbeheerders zoals de VMM,  nv De Scheepvaart, de provincie, 11 wateringen en 44 steden of gemeenten. Gedeputeerde Ludwig Vandenhove wil meer efficiëntie en uniformiteit in die structuur: "Door de waterlopen van de steden en gemeenten toe te voegen bij de provinciale waterlopen krijgen we een efficiënter beheer en een uniformer beleid, mét provinciale financiering."
Door de geplande overname vermindert het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Let op uw snelheid

Dinsdag 2 december 2014
Hamont-Achel - Let op uw snelheidDe lokale politie HANO gaat deze week op volgende wegen extra controleren op snelheid:
- Overpelt: Holvenstraat en Lindelsebaan
- Neerpelt: Herent en Boseind
- Hamont-Achel: Kluizerdijk en Lozenweg.

Gratis naar Michaël?

Dinsdag 2 december 2014
Hamont-Achel - Gratis naar Michaël?ZoomMorgen - woensdag - komt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck naar CC De Adelberg in Lommel voor een lezing over '5 jaar crisis'. Dankzij Internetgazet kunt u er misschien zelfs gratis naartoe. UPDATE De gratis tickets zijn ondertussen allemaal de deur uit. Bent u niet bij de gelukkigen? Geen nood, er zijn nog tickets verkrijgbaar! Meer info.

Geertje Compaan overleden

Maandag 1 december 2014
Hamont-Achel - Geertje Compaan overledenIn het rusthuis in Neerpelt is zaterdag Geertje Compaan overleden, de echtgenote van René Vervoort. Ze was 71 jaar. De crematieplechtigheid zal in familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Verdwijning Valkenswaard opgelost

Maandag 1 december 2014
-update In Dessel heeft de lokale politie het stoffelijk overschot van twee mensen aangetroffen in een auto die nabij Sas 4 in het kanaal lag. Het gaat om het koppel uit Valkenswaard, dat enkele dagen geleden spoorloos verdween. Hoe de auto in het kanaal is beland, is nog niet duidelijk. Hij werd ontdekt door wandelaars die een bandenspoor volgden.

Marc Joosten overleden

Maandag 1 december 2014
Hamont-Achel - Marc Joosten overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Marc Joosten overleden. Hij was 49 jaar. Donderdag om 12 uur is er een afscheidsdienst in het Abdijhof, in de Abdijstraat.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel