Het overige nieuws

65 vrijwillige medewerkers van wielerorganisatie Beverbeek Classic gaan zondag de wereldtop van het veldrijden aanmoedigen tijdens de superprestigeveldrit in Zonhoven. Ze mogen daar gratis naar toe met de autobus omdat ze op 1 juni meegewerkt hebben aan de toertocht, de dikkebandenrace en de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften.
De bus vertrekt om 11.00 uur aan de Posthoorn in Hamont. Wie in Achel opstapt moet om 11.10 uur aan het Michielshof zijn en Neerpeltse medewerkers wachten vanaf 11.20u de bus op aan de rotonde bij de Gamma.

Cannabisplantage boven Budels café

Donderdag 30 oktober 2014
Op de zolder boven een café in de Molenstraat in Budel heeft de politie gisteren een cannabisplantage opgerold. Daar stonden zowat 600 cannabisplanten. De stroom werd clandestien afgetapt. De ontmanteling van de plantage nam de hele avond in beslag en trok veel publiek. UPDATE De bewoner van het appartement boven het café werd opgepakt. De kwekerij was ontdekt nadat dinsdag een auto met drie vrouwen was tegengehouden. In die auto stak bijna een kilo aan henneptoppen.

Joep Kwanten overleden

Woensdag 29 oktober 2014
Hamont-Achel - Joep Kwanten overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Joep Kwanten overleden, de weduwnaar van Maria Dilissen. Hij was 79 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-Centrum. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wielertoeristen gewond

Woensdag 29 oktober 2014
Op het kruispunt van Heuvelstraat en Bergeijkseweg in Overpelt botsten gisteren in de vooravond twee wielertoeristen uit Hamont-Achel tegen elkaar. Ze maakten zo'n zware val dat ze voor verzorging naar het Mariaziekenhuis moesten worden overgebracht. Het gaat om twee veertigers. Ze maakten deel uit van een groepje van vijf wielertoeristen.

Hoe mooi de natuur bij ons is

Woensdag 29 oktober 2014

Met dit filmpje "This is Our Home" heeft Tim Janssens de wedstrijd gewonnen die door A.S. Adventure was uitgeschreven om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken over de schoonheid van de Belgische of Luxemburgse natuur. Prachtig! Let ook op de begeleidende muziek, die door Tim zelf werd geschreven. Tim werkte drie maanden aan zijn inzending. Hij gebruikte 3 GoPro-toestellen, 1 drone, 2 visstokken en héél véél geduld.

Nog even, maar toch

Woensdag 29 oktober 2014
Het Sinterklaascomité deelt de kinderen van Hamont mee dat ook dit jaar de Sint naar de Goede Stede Hamont komt. Men hoopt dan ook weer vele kinderen op de afspraak te zien op het Marktplein voor de  prachtige voorstellingen op het Marktplein en in de Posthoorn. Het programma op zondag 23 november ziet er als volgt uit: 13.30u ontvangst van de Sint en zijn Zwarte Pieten op het Marktplein door alle kinderen;14.00u vertrek naar de Posthoorn; 14.15u ontspanningsprogramma in de Posthoorn en daar tot (…) Het hele nieuwsbericht

Gerrie van Rijswijck overleden

Woensdag 29 oktober 2014
Hamont-Achel - Gerrie van Rijswijck overledenOp 73-jarige leeftijd is Gerrie van Rijswijck overleden. Maandag wordt hij begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Harry Schuurmans overleden

Dinsdag 28 oktober 2014
Hamont-Achel - Harry Schuurmans overledenGisteren is Harry Schuurmans overleden, de echtgenoot van Petra Palmans. Hij was 91 jaar. Maandag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Gezond, ook binnen in huis

Dinsdag 28 oktober 2014
De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert de actieweek "Gezond binnen". Daarbij wordt de focus gelegd op een zuivere lucht in huis. Gemiddeld brengen we in Vlaanderen 85% van onze tijd binnenshuis door, waarvan het grootste deel in onze eigen woning. De binnenlucht die we gedurende al die tijd inademen kan een invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de lucht binnen in gebouwen vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Daarom kan het geen kwaad deze "Gezondheidsinfo" eens te lezen...

Harie Winters overleden

Maandag 27 oktober 2014
Hamont-Achel - Harie Winters overledenIn  het rusthuis in Hamont is zaterdag Harie Winters overleden, de weduwnaar van Lisa Jacobs. Hij was 94 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Flitsen in de herfst

Maandag 27 oktober 2014
Hamont-Achel - Flitsen in de herfstDe lokale politie HANO meldt dat er deze week extra op de snelheid gelet wordt in de Slipstraat in Hamont-Achel, De Roosen in Neerpelt en de Astridlaan in Overpelt.

69 weekendongevallen

Maandag 27 oktober 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 positief bleken (of 11 %). Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Een uurtje langer slapen

Zaterdag 25 oktober 2014
Hamont-Achel - Een uurtje langer slapenZoomDit weekend moeten we onze klok weer terugzetten op winteruur. Vannacht -  zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 03:00 naar 02:00 uur.  Voor sommigen een uurtje langer slapen, voor anderen een uurtje langer 'stappen'. De keuze is aan u!
Nu de bladeren weer vallen, kunnen de inwoners van Hamont-Achel en Neerpelt vanaf 1 november tot en met 31 januari gratis terecht op het recyclagepark met hun bladafval van straat- en laanbomen. Het moet echter wel gaan om zuiver bladafval. Bij het binnenrijden van het recyclagepark drukt u hiervoor op de knop bladafval.

Biechten bij een brandpolis

Vrijdag 24 oktober 2014
Tribunaliteiten
Wie deel uitmaakt van de bewoonde wereld sluit vroeg of laat meer dan één verzekeringspolis af. In een recente uitspraak maakte het hof van beroep van Antwerpen duidelijk dat wie een polis ondertekent best op zijn tellen past als hij de voorgedrukte vragenlijst van de verzekeringsmaatschappij invult. Zelfs wie alles invult, moet zich afvragen of hij alles vertelde wat de verzekeringsmaatschappij moet weten.
Voor het hof ging het over een man wiens woning afbrandde. De verzekeringsmaatschappij (…) Het hele nieuwsbericht

Catharine Geens overleden

Vrijdag 24 oktober 2014
Hamont-Achel - Catharine Geens overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Catharine Geens overleden. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.
De Nederlandse politie is op zoek naar mensen die in de afgelopen jaren het slachtoffer zijn geworden van een duo uit Borkel-en-Schaft dat vooral winkeliers en restauranthouders bedreigde en afperste. De twee mannen, 35 en 36 jaar oud, zijn inmiddels opgepakt en in de gevangenis opgesloten.
De twee eisten onder meer "beschermingsgeld" waarbij ondernemers geld moesten betalen, wilden ze niet dat hun zaak werd vernield. Ook kochten ze goederen zonder te betalen, en bedreigden de winkeliers als (…) Het hele nieuwsbericht

Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschop

Donderdag 23 oktober 2014
Hamont-Achel - Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschopZoomOp 25 oktober is het precies 10 jaar geleden dat mgr. Patrick Hoogmartens tot derde bisschop van het bisdom Hasselt werd benoemd. Hoogmartens werd op 19 mei 1952 in Tongeren geboren en op 4 juli 1982 priester gewijd. Hij behaalde een licentiaatsdiploma in de filosofie, de theologie en de rechten. Op 1 oktober 1993 werd hij benoemd tot bisschoppelijk vicaris en op 8 juli 1977 tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging.
"Door de maatschappelijke veranderingsprocessen zijn er zorgen voor de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de vierde keer vier generaties

Donderdag 23 oktober 2014
Hamont-Achel - Voor de vierde keer vier generatiesZoomIn het rusthuis 'Aan de Beverdijk' in Achel werden voor de vierde keer vier generaties in vrouwelijke lijn in dezelfde familie gevierd. Op de foto Lena Geunes-Smeets (92 - Neerpelt) die al 11 jaar in het rusthuis verblijft, oma Carine (59 - Neerpelt), mama Lene Severens (30- Overpelt) en de kleine Janne Corten.

N-VA kiest nieuw provinciaal bestuur

Woensdag 22 oktober 2014
Overpeltenaar Bart Schepens is zondag verkozen tot provinciaal voorzitter van N-VA Limburg. Ondervoorzitter wordt Frieda Gijbels; Jan Vochten werd herverkozen als secretaris.
Hamont-Achel - Meer dan 1.000 jongeren verwacht voor FakkeltochtZoomIJD-Hasselt verwacht meer dan duizend jongeren voor de 20ste editie van de Fakkeltocht 2014 die op 28 november in Tongeren plaatsvindt. Vorig jaar vond de Fakkeltocht in Zonhoven plaats.
Met hun deelname willen de jongeren uit heel Limburg de Advent, dat is de voorbereidingstijd op Kerstmis, inzetten. Het initiatief kan onder andere rekenen op de medewerking van het dekenaat en de stad Tongeren.
De jongeren verzamelen om 19 uur op het Stadhuisplein in Tongeren. Na de Fakkeltocht is er een (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gratis naar... Mad About Mountains // Bearskin?Vrijdagavond (en niet zaterdag!) vanaf 20u treden "Mad About Mountains" (foto) en 'Bearskin" op in De Posthoorn in Hamont.
Het is de tweede clubshow van dit seizoen in De Posthoorn. "Mad About Mountains" is officieel het soloproject van Piet De Pessemier, die we nog kennen van de eerste incarnatie van Monza en, vooral, van de Limburgse slowcoreformatie Krakow. De muziek van Mad About Mountains houdt het midden tussen folkrock en alt.country. Nu vergroot De Pessemier met (…) Het hele nieuwsbericht
UPDATE Door een "verdacht pakket" in het station van Mol rijden er voorlopig geen treinen tussen Herentals en Neerpelt/Hamont. De ontmijningsdienst van het leger werd opgeroepen om het pakket te onderzoeken. Het pakket, een sporttas, werd daar achtergelaten door een "bizar uitziende man", aldus bronnen bij de politie. Het station werd ontruimd en er is een veiligheidsperimeter van 100m ingesteld, meldt Thomas Baeken van Infrabel. Ook autobussen kunnen het Stationsplein niet verlaten. UPDATE Om 18.30u werd het alarm afgeblazen. De tas bleek alleen persoonlijke spullen en wat bedrading te bevatten.

78 weekendongevallen

Maandag 20 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 78 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief waren. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Limburg telt momenteel nog 634 kloosterzusters. Dat blijkt uit gegevens van het bisdom Hasselt. De meeste vrouwelijke religieuzen zijn hoogbejaard en er zijn nog weinig actieven. Bovendien noteert men nauwelijks nog intredes. De zusters verblijven op 129 locaties. De jongste tien jaar werden er heel wat kloosters gesloten.
Vorig jaar vond in Eksel de voorloper van mémWart2014 plaats. Gezien de grote belangstelling moest het project op zoek naar een andere stek. Het voormalig Karmelietessenklooster te Leopoldsburg bleek de meest geschikte locatie.
Bij verlies en rouw zoeken we naar gepaste woorden, naar rituelen die gevoelens uitdrukken, naar vormen die troosten. Omdat kunst vaak een uitdrukkingsvorm is voor het moeilijk zegbare, wil mémWart inspireren om 'persoonlijk en creatief' vorm te geven aan verlies, (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt zijn 16 buitenlandse priesters werkzaam. Ze zijn afkomstig uit Oekraïne, Benin, Italië, Polen en India. Dat meldt het weekblad Tertio.
In het bisdom Antwerpen zijn 17 buitenlandse priesters werkzaam, in het bisdom Gent 6, in het bisdom Brugge 3 en in het aartsbisdom Mechelen-Brussel 220.

Werken Eindhovenseweg Valkenswaard

Vrijdag 17 oktober 2014
Van maandag 20 tot en met woensdag 22 oktober voert de gemeente Valkenswaard onderhoud uit aan de riolering onder een deel van de Eindhovenseweg/N69. De gemeente combineert de rioolwerkzaamheden met onderhoud aan de verkeerslichteninstallaties en aan de voetgangersoversteekplaats op de Markt. Om veilig te kunnen werken wordt op die dagen de Eindhovenseweg afgesloten voor auto- en fietsverkeer tussen de Luikerweg en de Geenhovensedreef.

Inval bij Leo van Gansewinkel

Donderdag 16 oktober 2014
De Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) is in Budel binnengevallen bij Leo van Gansewinkel, de oprichter van het gelijknamige afvalverwerkingsbedrijf. De inval zou te maken hebben met een onderzoek naar belastingfraude. Van Gansewinkel is ook de man achter de plannen voor het Hof van Cranendonck. Enkele weken geleden trok hij de stekker uit dat project. 

Minstens 120.000 Limburgse armen

Donderdag 16 oktober 2014
Minstens 120.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens. Met andere woorden: bijna één op zeven leeft in grote bestaansonzekerheid. Dat blijkt uit de publicatie 'Armoede in beeld - Limburg 2014' van de provincie Limburg. De cijfers zijn slechts een benadering van de sociale werkelijkheid. Niet alles kan immers gemeten worden.
Economisch krijgt onze provincie zware klappen. Vorig jaar waren gemiddeld 32.000 Limburgers op zoek naar werk. Daartegenover stonden slechts 25.000 vacatures. Vooral laaggeschoolden zijn een heel kwetsbare groep op de arbeidsmarkt. Zij maken vandaag bijna de helft uit van de werkzoekenden.

Nieuwe hoop voor IJzeren Rijn

Woensdag 15 oktober 2014
Het Duitse ministerie van verkeer onderzoekt of de IJzeren Rijn over een nieuw aan te leggen stuk spoor bij Kaldenkirchen kan komen. Dan zou de verbinding in Nederland via Venlo gaan lopen en niet via het natuurgebied De Meinweg. Het is precies de doortocht door dat natuurgebied die de jongste jaren een forse hinderpaal was voor de Nederlanders om voor de IJzeren Rijn groen licht te geven. Nu moet er alleen in ons land nog geld gevonden worden voor een heringebruikneming van de historische verbinding tussen Antwerpen en het Ruhrgebied. Dat wordt moeilijk omdat de nieuwe regering Infrabel en de NMBS zopas forse besparingen heeft opgelegd.

Osteoporose - de val en de ziekte

Woensdag 15 oktober 2014
Als mensen met osteoporose vallen, lopen ze vaak een breuk op. Elk jaar komen 400.000 Vlaamse 65-plussers onzacht in aanraking met de grond. 10% van hen - 40.000 Vlamingen dus! - houdt daar een gebroken heup aan over.
Van 21 t.e.m. 24 oktober is er in het Diagnosecentrum van Lommel een tentoonstelling over osteoporose. Die probeert mensen te helpen die zich niet willen laten vloeren door botontkalking. De expositie legt de nadruk op valpreventie. Zo worden alle risico’s die (…) Het hele nieuwsbericht

Doortje van Rooij overleden

Woensdag 15 oktober 2014
Hamont-Achel - Doortje van Rooij overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Doortje van Rooij overleden, de weduwe van Jacob van Gemert. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Statie.
Hamont-Achel - Drie dagen snelheidscontroles: 586 pv'sIn augustus reed de flitswagen van de lokale politie HANO drie dagen uit. Er werd post gevat op 17 verschillende plaatsen. In totaal werden 4.356 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Resultaat: 586 overtredingen, of liefst 13,45 procent. De resultaten van augustus UPDATE Deze week wordt er onder meer in Hamont-Achel geflitst in de Bosstraat en de Erkstraat, in Neerpelt aan de SInt-Antoniusweg en de Lillerheidestraat, en in Overpelt in de Haltstraat en aan de Napoleonweg.

Harry Geers overleden

Dinsdag 14 oktober 2014
Hamont-Achel - Harry Geers overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Harry Geers overleden, de echtgenoot van Ine Scholtens. Hij zou vrijdag 66 jaar worden. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag is er in funerarium Severens in Overpelt een begroetingsmoment in het bijzijn van de familie, en dat van 17.30u tot 18.00 uur.
Morgen/dinsdagavond om 19.30u kunt u in Dommelhof gaan kijken naar "Ciao Futuro", een reportage van Michael Dilissen en Joscha van Bree. De toegang is gratis.
Reportagemaker Michael Dilissen (1989) is geboren in Neerpelt maar woont in Overpelt. Na zijn middelbare school studeerde hij in Antwerpen en daarna aan de Accademia di Brera in Milaan. Na z’n studies vond Michael al snel werk in België, eerst in een reclamebureau en een jaar later als reporter bij de VRT (o.a. voor Iedereen (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Handbal: Hadespupillen kloppen NeerpeltZoomDe meisjes-pupillen van handbalclub Hades Hamont hebben zaterdag Neerpelt verslagen. En behoorlijk ook: de uitslag was 13-21. Proficiat meisjes! Op naar de volgende overwinning!

Vrouw verdronken in zwembad

Maandag 13 oktober 2014
In zwembad "De IJzeren Man" in Weert is gisteren een zwemster verdronken. Ze werd door andere zwemmers op de bodem van het grote 50-meterbad gevonden. De vrouw, 23 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven, werd nog gereanimeerd maar overleed later in het ziekenhuis.

82 weekendongevallen

Maandag 13 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 22 met lichamelijk letsel en 60 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaar- en 17 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 54 ademtesten afgenomen, waarvan er 15 positief bleken (28 %). Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

José Tops overleden

Zaterdag 11 oktober 2014
Hamont-Achel - José Tops overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag José Tops overleden, de weduwe van François Van Baelen. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Woensdag om 19u is er daar een avondwake; Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Klussen uit liefde

Zaterdag 11 oktober 2014
Tribunaliteiten
“Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is 't leven zoet, waar men stil en ongedwongen alles voor elkander doet”, dichtte Guido Gezelle. Maar wat als een huwelijk op de klippen loopt en de man, verwoed klusser als hij is, een deel van zijn huwelijksleven wijdde aan de afbraak en heropbouw van een woning die al voor zijn huwelijk van hem was? Hoezeer een dame in het Antwerpse de inspanningen van haar man ook waardeerde, na de echtscheiding vond zij dat al dat geklus 162.000 euro waard was en (…) Het hele nieuwsbericht

16% groei voor Eindhoven Airport

Donderdag 9 oktober 2014
Eindhoven Airport realiseerde een passagiersgroei ten opzichte van 2013 van 16% over de eerste 9 maanden van 2014. In de periode januari tot en met september maakten 3.052.000 passagiers gebruik van de luchthaven, 425.000 meer dan in de eerste negen maanden van 2013. De groei is het gevolg van meer bestemmingen; in het derde kwartaal van 2014 werd naar 67 bestemmingen gevlogen, 5 meer dan in 2013. Daarnaast is de gemiddelde vliegtuigcapaciteit iets groter dan in 2013 en is ook de bezettingsgraad per vlucht toegenomen.

Fruit- en hoogstamhappening

Donderdag 9 oktober 2014
Zaterdag, zondag en maandag, telkens van 10 tot 18u. organiseert de Nationale Boomgaardenstichting haar 6de internationale EUROPOM®-tentoonstelling. Deze fruit- en hoogstamhappening vindt plaats in het kasteel en de omgeving van het domein Alden Biesen, in Rijkhoven. Daar passeren meer dan 1000 appel- en perenrassen de revue. In het verlengde daarvan kan men ook nog kennis maken met kersen-, pruimen-, druiven- en notenrassen.
Ook alle vormen van fruitverwerking krijgen de nodige aandacht, zoals: opleggen, inleggen, wecken, drogen, pasteuriseren, konfijten, stroopbereiding, de vele thuisbereidingen, gerechten en recepten … met Europese achtergrond.

Campagne Welzijnszorg gelanceerd

Woensdag 8 oktober 2014
Hamont-Achel - Campagne Welzijnszorg gelanceerdZoomVandaag vond in Hasselt de Limburgse startavond van de campagne Welzijnszorg 2014 plaats.  Met de campagne “Iedereen beschermd tegen armoede?” vraagt Welzijnszorg aandacht voor het sociale onrecht dat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving treft.
In ons land leeft 1 op 7 mensen in armoede. Dit betekent dat de sociale bescherming niet goed werkt. Sociale bescherming zou ons moeten beschermen als een grote paraplu tegen sociale uitsluiting. “Wanneer je ziek (…) Het hele nieuwsbericht

Loes is nationaal ponykampioene

Maandag 6 oktober 2014
Op het nationaal ponytornooi van de LRV in Izegem is Loes Van Samang van St.-Laurentius Hamont gisteren nationaal kampioene geworden met Jessy in de reeks DB1. Met haar andere pony, Vliegertje, werd ze 10de in de reeks BB2.

Opleiding gemachtigd opzichter

Maandag 6 oktober 2014
De verkeersdienst van de lokale politie HANO organiseert op dinsdag 21 oktober van 19.00 tot 21.30 uur in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone in de Energiestraat 3 in Neerpelt een nieuwe opleidingscursus voor gemachtigd opzichter. 
Scholen die geïnteresseerd zijn om hun leerkrachten deze opleiding te laten volgen maar ook leden van verenigingen of geëngageerde (groot)ouders die willen fungeren als gemachtigd opzichter kunnen contact opnemen met Johnny Cuypers van de politiezone HANO, tel 011/44.08.20 – johnny.cuypers[!]hano.be.

88 weekendongevallen

Maandag 6 oktober 2014
In het afgelopen weekend waren er in heel Limburg 88 verkeersongevallen, waarvan 15 met lichamelijk letsel en 73 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 positief bleken (of 16 %). Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Hinder op Hamonterweg in Neerpelt

Maandag 6 oktober 2014
Tot 17 oktober is er verkeershinder op de Hamonterweg en de Geuskens in Neerpelt. Dat heeft te maken met werken aan de overwegen daar, meldt de lokale politie HANO. Er zijn omleidingen voorzien. Vooral op de Hamonterweg is er veel hinder.

Gerard Simons overleden

Maandag 6 oktober 2014
Hamont-Achel - Gerard Simons overledenZaterdag is Gerard Simons overleden, de echtgenoot van Dina Huibers. Hij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Dit weekend werd op de Bloso-watersportbaan van Hazewinkel het Belgische kampioenschap kajak op de korte baan gevaren. Normaal gezien had dit kampioenschap plaats gehad in het weekend van 6 en 7 september maar door blauwalgvergiftiging van het vaarwater werd het toen uitgesteld. Voor de Neerpeltse Watersportclub werd dit kampioenschap een ware triomftocht.  Febe Timmermans, Anne Van der Linden, Amber Van Broekhoven, Amber Jannis, Roos Broekx, Hermien Peters, Veronique Daems, Artuur Peters, Peter Van (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Tips overleden

Zondag 5 oktober 2014
Hamont-Achel - Jef Tips overledenGisteren is Jef Tips overleden, de weduwnaar van Truus Van Deursen. Hij was 75 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Steun voor mensen in rouw

Vrijdag 3 oktober 2014
Op 20 oktober start het Mariaziekenhuis in samenwerking met het Centrum voor Christelijk Vormingswerk Hasselt met een nieuwe Lotgenotengroep Alle Verlies om mensen met een verlieservaring te helpen met hun rouwverwerking. Zo'n groep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden. Tegelijk worden de nodige inzichten aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband.
De groep komt zes keer (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Stevens overleden

Vrijdag 3 oktober 2014
Hamont-Achel - Jaak Stevens overledenWoensdag is Jaak Stevens overleden, de weduwnaar van Jo Tijssen. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.
Dit weekend bezetten vogelkijkers in meer dan dertig Europese en enkele Centraal-Aziatische landen heuvelruggen, rivierdalen en andere open ruimte om de vogeltrek in kaart te brengen. Het is al de veertiende keer in 21 jaar tijd dat BirdLife de Europese simultaantelling organiseert. Ook in ons land wordt op tientallen telposten - onder meer Maatheide in Lommel - meegeteld. Natuurpunt en Natagora coördineren de telactie in België. Met de gunstige weersvoorspelling worden dit jaar extra veel (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel