Het overige nieuws

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

In 10 weken loopt u vlot 5 km

Vrijdag 27 februari 2015
De recreanten van Sporting Atletiekclub Neerpelt starten eenmaal per jaar een Start to run-cursus.
Die duurt 10 weken, met opvolging tot november. Geen enkele basisconditie is vereist, iedereen start op niveau 0 en dit onder begeleiding van een ervaren jogtrainer. Na deze 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen. 
Voorjaarscursus: aanvang in Neerpelt dinsdag 10 maart  om 19u00; in Hamont start de cursus zaterdag 14 maart om 10u00. Kostprijs 50 euro (10 weken sessies en opvolging (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Stijn Van de Voorde?

Donderdag 26 februari 2015
Hamont-Achel - Gratis naar... Stijn Van de Voorde?ZoomIn de diepste krochten van heel wat boekhandels en bibliotheken vind je vaak creaties waarvan niet iedereen begrijpt dat ze ooit te koop werden aangeboden. Stuk voor stuk iconische boeken die in eerste instantie verguisd werden door critici, maar in de loop der jaren terecht hun plaats verworven hebben op het onderste schapje van het boekenrek op de zolder van Stijn Van de Voorde. Een soort van literaire lezing over pulp fictie (en non-fictie) onder de titel "Spijtig van de bomen".
Stijn (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Huibers overleden

Donderdag 26 februari 2015
Hamont-Achel - Henri Huibers overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is dinsdag Henri Huibers overleden, de weduwnaar van Yvonne Mannaerts. Hij was 90 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de decanale kerk Sint-Laurentius in Hamont. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Betsy Duijsters overleden

Donderdag 26 februari 2015
Hamont-Achel - Betsy Duijsters overledenIn het ziekenhuis in Genk is dinsdag Betsy Duijsters overleden, de echtgenote van Marcel Vervaet. Ze was 65 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

Miljoenste DAF-truck rolt van de band

Woensdag 25 februari 2015
Bij Daf Trucks in Eindhoven is vanmorgen de miljoenste Daf-trekker van de band gerold. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Nederlandse premier Rutte. DAF maakt al 66 jaar vrachtwagens. Het bedrijf is de snelst groeiende truckproducent van Europa en produceert gemiddeld 122 trucks pr dag.

Bewoners in woning overvallen

Dinsdag 24 februari 2015
Vermoedelijk drie, nog onbekende daders overvielen maandagavond de bewoners van een huis in Soerendonk, vlakbij Hamont-Achel. Er raakte niemand gewond. Rond 20.45 uur drongen de overvallers de vrijstaande woning binnen. Ze bedreigden de twee aanwezige bewoners met wapens en doorzochten ondertussen het huis. Uiteindelijk gingen de mannen er met onbekende bestemming vandoor met alleen de portemonnee van de bewoner. De overvallers waren gemaskerd en donker gekleed.

96 weekendongevallen

Maandag 23 februari 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 96 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 76 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 7 zwaar- en 7 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 17%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Ondergronds drugslabo ontdekt

Zondag 22 februari 2015
Bij een inval in een woning in Budel heeft de politie een ondergronds apaan-labo en een hennepkwekerij met 630 planten aangetroffen. Dat heeft de politie vanmorgen bekendgemaakt. Acht personen, van wie er vijf uit Oekraïne komen, werden opgepakt. Het labo was ingericht in een ondergrondse zeecontainer. Apaan wordt gebruikt bij de productie van amfetamines.

Vier generaties

Zondag 22 februari 2015
Hamont-Achel - Vier generatiesZoomVivi Vaesen maakte deze foto van vier generaties in Hamont-Achel en Neerpelt. Met als kleine spruit Bente Ceyssens, mama Karen Bloemen, haar moeder José Vaesen en de fiere moeke Mina Peeters.

Vier doden nabij Eindhoven

Zaterdag 21 februari 2015
Vier jonge inzittenden van een personenwagen zijn gisteravond om het leven gekomen in Zuid-Nederland nadat hun auto tegen een boom was gebotst. Het dodelijk ongeval vond plaats op de weg tussen Erp en Gemert (nabij Eindhoven). De slachtoffers zijn twee jongens van 18 en 16 jaar uit Someren, een 19-jarige uit Erp en een 20-jarige jongen uit Gemert. Drie van hen overleden ter plaatse. Het 19-jarige slachtoffer werd ernstig gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij in de loop van de nacht aan zijn verwondingen.

Smiley (18)

Vrijdag 20 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (18)ZoomIn de trein krioelt het van smileys... Ingezonden door Frank Bracke.

Activiteiten in De Kring

Vrijdag 20 februari 2015
Op dinsdagnamiddag wil men in het dienstencentrum De Kring, op het Michielsplein in Achel, mensen op de één of andere manier plezieren met een boeiend onderwerp over computers, gezondheid, reizen, hobby’s, Achelse geschiedenis, enzomeer. Heb jij toevallig een geweldige reiservaring achter de rug, een leuke hobby,... en wil je hierover komen vertellen in het dienstencentrum? Neem dan zeker contact op met Liesbet Clijsters, tel. 011 61 05 88.

Stahlhelmen uit expo zwermen uit

Donderdag 19 februari 2015
Hamont-Achel - Stahlhelmen uit expo zwermen uitZoomDe afgelopen maand vormde het Kolonel Dusartplein in Hasselt het decor voor de tentoonstelling “Limburg 1914-1918: kleine verhalen in een Groote Oorlog”. Naast een imposante blackbox waarin de multimediale tentoonstellingsfilm werd getoond, sierden 44 identieke betonnen Stahlhelmen het Dusartplein, dat zelf ook getekend is door (herinneringen aan) de Groote Oorlog. De 44 helmen symboliseren de Duitse bezetting in Limburg. Elke helm vertegenwoordigt één Limburgse gemeente en (…) Het hele nieuwsbericht

Jeugdwerkloosheid gedaald

Woensdag 18 februari 2015
De jeugdwerkloosheid in Limburg is vorig jaar met bijna 800 werkzoekenden gedaald. Ten opzichte van Vlaanderen is de jeugdwerkloosheid hier zelfs dubbel zoveel afgenomen. Toch blijft de huidige jeugdwerkloosheidsgraad met 17,85 % onaanvaardbaar hoog.

Inschrijven voor de garageverkoop

Woensdag 18 februari 2015
Wie wil deelnemen aan de de garageverkoop van zaterdag 25 & 26 april kan zich vanaf nu inschrijven. Bij de inschrijving van 6 € per dag ontvangt iedere deelnemer de wit-blauwe ballonnen, een richtingaanwijzer, een raamaffiche... Inschrijven kan tot en met 10 april; je naam wordt dan vermeld in de deelnemerslijst, die men kan bekomen in zaal De Posthoorn tijdens de rommelmarkt op 18 en 19 april of via je e-mailadres. Inl.. en inschrijven: fam. Haegdons-Mulkens, Molenstraat 13, tel. 011/446866 gsm: 0495/421447 / jan.haegdons[!]telenet.be.

Weinig zwartrijders in Limburg

Dinsdag 17 februari 2015
In Limburg telt men het kleinste aantal zwartrijders in het openbaar busvervoer, in Antwerpen het grootste aantal. Dat blijkt uit controles van De Lijn. Vorig jaar werden voor het eerst meer dan 2 miljoen reizigers gecontroleerd. Zwartrijden gebeurt vooral door jonge mannen. Bij de controles liepen 1 op 43 (2,3 procent) gecontroleerde reizigers tegen de lamp.
De boetes voor zwartrijden bedragen momenteel 75 euro voor de eerste keer en lopen op tot 400 euro bij recidive. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Norbert Maas overleden

Dinsdag 17 februari 2015
Hamont-Achel - Norbert Maas overledenIn het Jessaziekenhuis in Hasselt is gisteren Norbert Maas overleden, de echtgenoot van Thérèse Geuens. Hij was 68 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Smiley (17)

Maandag 16 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (17)Zoom"Hij  lachte zo lief naar mij. Ik heb hem helemaal opgegeten," mailt Eugène Pellens.

Limburgse Vakantiegids 2015

Maandag 16 februari 2015
De Limburg Vakantiegids 2015 is er: een publicatie van 300 pagina’s die het totale toeristische aanbod van Limburg bundelt. De gids verschijnt op 350.000 exemplaren en wordt de volgende maanden gratis verspreid. Vanaf maart wordt de gids massaal gedistribueerd, ondersteund door een grote mediacampagne. Die legt de klemtoon op 20 jaar Fietsparadijs Limburg en prikkelt de Vlamingen om de gratis Limburg Vakantiegids in huis te halen. Die gids ontdek je alvast via www.toerismelimburg.be. Je kan je gratis exemplaar ook in de Limburgse toeristische infokantoren afhalen.

68 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 16 februari 2015
In het afgelopen weekend gebeurden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen  werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 positief bleken. Bij 13 ongevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

Stans Rooymans overleden

Zondag 15 februari 2015
Hamont-Achel - Stans Rooymans overledenVandaag is Stans Rooymans overleden, de weduwe van Bèr Custers. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
In Limburg zijn momenteel 895 vrijwilligers actief bij Present. Het gaat om 248 mannen en 647 vrouwen. In zorginstellingen worden zij ingeschakeld om de mens achter de zieke, oudere of de persoon met een beperking bij te staan. Zij helpen op die manier het verzorgingspersoneel met kleinere taken waarbij het contact belangrijk is.
De vrijwilligers - de jongste is 16, de oudste 90 - zijn verspreid over 31 voorzieningen: ziekenhuizen, rusthuizen, palliatieve eenheden, psychiatrische inrichtingen en gehandicaptenvoorzieningen.

Met de groeten uit Oostende

Zondag 15 februari 2015
Hamont-Achel - Met de groeten uit OostendeZoomDaar zag Jacqueline Joosten-Segers deze maskers van James Ensor in het Ensormuseum.

Smiley (16)

Zaterdag 14 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (16)ZoomEen warme, wollige smiley, ingezonden door Ann Moors.

Geld op leeftijd

Zaterdag 14 februari 2015
Tribunaliteiten
Een bejaarde vader of moeder geeft dikwijls een volmacht op de bankrekening aan zoon- of dochterlief. Het vertrouwen is groot. Maar, met het overlijden van vader of moeder verdwijnt het vertrouwen soms. In de plaats komt het wantrouwen van broer of zus die de bankzaken niet beheerde. Daarop volgt nogal eens het verzoek van de achterdochtige broer of zus aan de rechter om de levenswandel van vader of moeder na te gaan en te onderzoeken hoe zij hun geld spendeerden.
Een recente uitspraak van het hof van beroep (…) Het hele nieuwsbericht
Op 20, 21 en 22 maart organiseert Limburg.net opnieuw haar jaarlijkse opruimactie Straat.net. Hiermee wil Limburg.net mensen verenigen en bewustmaken van het belang van samenwerking voor een propere en aangename omgeving. Groepen kunnen zich tot en met vrijdag 27 februari inschrijven voor de actie bij hun eigen gemeentebestuur. 
Na inschrijving krijgen de deelnemers een aantal straten toegewezen en het nodige materiaal wordt voorzien (vuilniszakken, handschoenen, veiligheidsvestjes, (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (15)

Donderdag 12 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (15)ZoomEen smiley uit Waalse bron. Steven Geens maakte deze foto van een oude Royal-schrijfmachine (veel kinderen weten niet meer wat dat is - red.) in Clermont-sur-Berwinne, net ten zuiden van de Voerstreek. Het dorpje is een bezoekje waard, mailt hij. "Een mooie dorpskern met merkwaardig rijke huizen en een boeiende geschiedenis."

Beurs over elektrische fietsen

Donderdag 12 februari 2015
Zondag is er tussen 10u en 17u in vrijetijdscentrum De Kruierie, in de Bevrijdingsstraat 1 in Balen, een gratis 'e-bike beurs': een beurs over elektrische fietsen. Verschillende lokale fietshandelaars stellen er hun modellen tentoon en geven je graag meer uitleg. Op een oefenparcours kan je zelfs een elektrische fiets testen. Om 11u en 14u is er een gratis workshop waarbij je meer te weten komt waarop je allemaal moet letten bij de aankoop van een elektrische fiets, welke de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht
Negentien buitenlandse investeerders hebben vorig jaar gezorgd voor 276 nieuwe jobs in Limburg. Deze jobs waren goed voor 6,6 procent van het totale aantal nieuwe jobs in Vlaanderen. Van alle Vlaamse provincies kon Limburg de minste buitenlandse investeringen aantrekken.

Smiley (14)

Woensdag 11 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (14)ZoomEen smiley in de afwasbak, ingestuurd door Ineke Roosen.

Gratis een Valentijnscadeautje?

Woensdag 11 februari 2015
Op zoek naar een origineel Valentijnsuitje? CC Palethe heeft er een voor je in petto. Leo Bormans geeft morgen/donderdag om 20.30u onder de titel ‘Geheim van de liefde’ een muzikale lezing voor iedereen die van liefde houdt. Bijna alle films, liedjes en boeken gaan erover: de liefde. Maar wat weten we daar eigenlijk over? In zijn internationale bestseller ‘World Book of Love’ vroeg Leo Bormans het aan 100 liefdesprofessoren uit 50 landen. Een verhaal over hechting, passie en toewijding. Over jaloezie, speeddates, ouderliefde, singles, echtscheiding en eeuwige liefde.
Kaartjes in voorverkoop kosten 10 euro (kassa: 12 euro) maa... wij mogen 6x2 vrijkaarten weggeven! Bel morgen om 10.00 uur naar de balie van CC Palethe (tel. 011/64 59 52) en laat de baliebediende je groot hart zien. Wellicht beloont zij je met twee gratis tickets voor deze liefdevolle lezing!

Franciscus Kolen overleden

Woensdag 11 februari 2015
Hamont-Achel - Franciscus Kolen overledenMaandag is Franciscus Kolen overleden, de echtgenoot van Wilhelmina Verhoeven. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont.

Ruim 5.800 vacatures in Limburg

Dinsdag 10 februari 2015
Vandaag stonden er welgeteld 5.821 jobaanbiedingen in Limburg op de website van de VDAB. Hasselt en Genk spannen de kroon met respectievelijk 1.125 en 679 vacatures. Voor Tongeren staan er 242 vacatures vermeld; voor Houthalen 295; voor Lommel 245; voor Overpelt 160; voor Beringen 93; voor Neerpelt 85; voor Meeuwen-Gruitrode 79; voor Hamont-Achel 74; voor Peer 50 en voor Hechtel-Eksel 22.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 67 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met gewonden en 52 met blikschade.  Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 18 %) positief bleken. In 16 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.
Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert momenteel onderhoudswerken uit op de spoorlijn 19 tussen de stations van Neerpelt en Hamont. Deze werken moeten de veiligheid en het comfort van het treinverkeer ten goede komen en de geluidshinder voor de omwonenden doen afnemen, aldus het bedrijf.
Infrabel doet al het mogelijke om nachtwerken te beperken. Omdat ze de sporen slechts beperkt buiten dienst kunnen stellen en omdat de veiligheid op elk moment verzekerd moet (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (13)

Dinsdag 10 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (13)ZoomEen smiley in de ruimte. De foto is genomen door de Hubble-telescoop en vrijgegeven door de ESA/ NASA. Twee zeer heldere sterrenstelsels vormen de ogen van de smiley. De grijns en lijnen die het hoofd lijken te vormen, ontstaan doordat het sterrencluster dienst doet als zwaartekrachtlens.

Jef Beckers overleden

Dinsdag 10 februari 2015
Hamont-Achel - Jef Beckers overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Jef Beckers overleden, de echtgenoot van Rina Verhoeven. Hij was 80 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartliturgie maandag (10.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Het was een hele drukte vanavond in Wico-campus Sint-Maria in Neerpelt. Zowat 200 zesdejaars van scholen in heel Noord-Limburg kwamen daar hun licht opsteken bij beoefenaars van een 60-tal beroepen: over de studies die tot dat beroep leiden, de tewerkstellingskansen, de voor- en nadelen... Dergelijke informatieavond wordt al enkele jaren georganiseerd door Rotary Noord-Limburg, in samenwerking met de middelbare scholen van de regio.

Flitsers deze week

Maandag 9 februari 2015
Hamont-Achel - Flitsers deze weekDe lokale politie flitst deze week onder meer in
- Hamont-Achel: 't Lo en omleidingswegen
- Overpelt: in de Fabrieksstraat
- Neerpelt: in de Zandstraat.

Vanuit Eindhoven naar de Antillen

Maandag 9 februari 2015
Luchtvaartmaatschappij Arke gaat eind dit jaar vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks vliegen op Curaçao en Aruba. Daarmee krijgt de grootste regionale luchthaven van Nederland voor het eerst een verre intercontinentale bestemming. De verbinding start op zondag 1 november. Arke gaat dan twee keer per week - op woensdag en zondag - op die bestemming vliegen met een Boeing 787 Dreamliner. Een en ander werd vanmorgen bekendgemaakt op een persconferentie op Eindhoven Airport.

Smiley (12)

Maandag 9 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (12)ZoomOp "der Kahler Asten" in de buurt van Winterberg (Duitsland) zag Myriam van Engelen deze 'robot' smiley.

Man bedreigd met neprevolver

Zondag 8 februari 2015
Vanochtend, even na 1 uur, is een man (28) uit Weert aangehouden op de Kevelaerstraat. Hij wordt ervan verdacht bij een uit de hand gelopen ruzie een bekende van hem met een neprevolver te hebben bedreigd.
Zaterdagavond vond in een woning op de Ten Hove een feestje plaats. De verdachte kreeg ruzie met een andere man. Uiteindelijk bedreigde de verdachte deze man met een op echt lijkende revolver. Het kwam tot een vechtpartij waarmee meerdere mensen zich bemoeiden. De verdachte vluchtte richting de Kevelaerstraat. Een voorbijganger die hem had gezien waarschuwde de inmiddels gearriveerde politie. Zij konden de man even later aanhouden op de Kevelaerstraat. De neprevolver is in beslag genomen.
In de aanloop naar Valentijn verdeelt het provinciebestuur op 11 weekmarkten, verspreid over Limburg, postkaarten met het Limburgsymbool. De postkaarten zijn portvrij.
De postkaartenactie startte gisteren, één week voor Valentijn, en eindigt op woensdag 25 februari. De actie loopt onder meer op de markt in Peer, Lommel, Tongeren en Paal.
Ben je geen marktbezoeker, maar wil je toch graag een Limburgsymbool-postkaart ontvangen? Vraag dan je postkaart aan bij de dienst (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (11)

Zondag 8 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (11)ZoomEen usb-stick als smiley. (Ingezonden door Mario Nieuwenhuizen)

Vrouw in rolstoel gewond bij overval

Zaterdag 7 februari 2015
Twee mannen probeerden donderdagmiddag in Valkenswaard een vrouw in een rolstoel te beroven. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en de politie zoekt dringend getuigen.
Toen de vrouw tussen 15.50 en 16.10 uur met haar rolstoel over fietspad De Voort van Dommelen richting Valkenswaard reed, kwamen twee mannen op een fiets voor de vrouw staan. Het tweetal was duidelijk op zoek naar haar portemonnee en mobieltje. Tijdens een worsteling viel het slachtoffer uit haar rolstoel en raakte ze (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (10)

Zaterdag 7 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (10)ZoomDeze ajuin zorgde bij het snijden niet enkel voor tranen. Carine Vrolijks-Winters kreeg er zowaar een smile van op haar gezicht.

Prijs drinkwater ongewijzigd

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 houdt De Watergroep haar tarieven voor de levering van drinkwater ongewijzigd. Voor de klanten in Limburg betekent dit dat de vaste vergoeding voor standaard verbruik behouden blijft op 53,19 euro per wooneenheid. Het tarief voor drinkwater voor standaard verbruik bedraagt nog steeds 1,58 euro per kubieke meter.

Marcel Ceelen overleden

Vrijdag 6 februari 2015
Hamont-Achel - Marcel Ceelen overledenIn Hamont is Marcel Ceelen gisteren overleden. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen plaatsvinden in intieme familiekring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Salvator Mundi in Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

'Limburg wild van bijen'

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 wordt ‘Limburg wild van bijen’. Met deze campagne wil de provincie Limburg de meerwaarde én de problematiek van wilde bijen in de kijker plaatsen én effectief iets doen voor deze waardevolle bestuivers. De provincie zet onder meer in op de vorming van een groep Limburgse bijenkenners. Mei wordt 'De maand van de bij' met kleine en grote activiteiten.Er komt ook een infopakket rond wilde bijen voor de scholen.

Smiley (9)

Vrijdag 6 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (9)ZoomDeze  'smiley' werd opgemerkt door klas 4A van De Robbert uit Hamont. Tijdens de les ontdekten de kinderen wat je lichaam over jezelf kan zeggen zonder dat je daarbij gesproken taal nodig hebt. Tot slot gingen ze op zoek naar 'emoticons' in hun dagelijkse omgeving.
De Limburgse sociale partners vragen de snelle uitvoering van de Noord-Zuid verbinding. Zij hopen dat er snel een einde komt "aan de ruim 40 jaar durende opeenvolging van studiewerk, politieke onbesluitvaardigheid en juridische procedures".
Limburg heeft nood aan een performante Noord-Zuidverbinding in functie van zowel de economische verkeersdoorstroming als van de leefbaarheid van de kernen die door de huidige verbinding doorsneden worden, aldus de Limburgse sociale partners.

Smiley (8)

Donderdag 5 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (8)ZoomLydie Jannis was in Rome. In Ostia Antica ontdekten ze deze smiley in een putdeksel. Dit keer niet zo een lieve lachende maar eerder een verbaasde of misschien zelfs een boze, mailt ze ons.

Nieuwe confederatie voor toerisme

Woensdag 4 februari 2015
In Hasselt is vanmiddag de vzw CONTOER gelanceerd, de nieuwe Confederatie voor STRAF Toerisme in Limburg. “Het belang van toerisme en vrijetijdseconomie wordt alsmaar groter in Limburg. Daarom hebben alle Limburgse partners binnen deze sector de krachten gebundeld. Het is de bedoeling om de toeristische troeven van onze provincie nog beter uit te spelen”, zegt de kersverse voorzitter van CONTOER Wim Gommers. De zelfstandige ondernemers en ondernemingen binnen Limburg hebben een aandeel van vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (7)

Woensdag 4 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (7)ZoomVanmorgen opgestaan met wederom een aangevroren auto.
De voorruit kon er duidelijk niet mee lachen bij het aanzetten van de verwarming, mailt Isabelle Pauwels ons.

36.134 Limburgers zonder werk

Dinsdag 3 februari 2015
Momenteel zitten 36.134 Limburgers zonder werk. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Een jaar geleden waren er 5.000 werklozen minder. De sluiting van Ford Genk laat zich gevoelen in de werkloosheidscijfers..

Smiley (6)

Dinsdag 3 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (6)ZoomDe leerlingen van klas 4B van De Robbert uit Hamont krijgen nieuwe ramen in hun klas. In een grote steen staan veiligheidshekken zodat er geen ramen op iemands hoofd kunnen vallen. Laat nu net die steen hen vriendelijk toelachen.

Smiley (5)

Maandag 2 februari 2015
Hamont-Achel - Smiley (5)ZoomDeze foto werd gemaakt door de leerlingen van klas 4C van De Robbert. Ze hangen dagelijks hun jas aan deze vrolijke kapstok.

Staat u goed geparkeerd?

Maandag 2 februari 2015
De komende weken gaat de politie streng controleren op verkeerd parkeerders. Vooral op beurtelings parkeren en auto's die tegen de richting in staan geparkeerd wordt er gelet. Hoe u juist kan parkeren kan u hier nalezen. Een verwittigd man...

Martin Elen overleden

Maandag 2 februari 2015
Hamont-Achel - Martin Elen overledenGisteren is Martin Elen, de echtgenoot van Victorine Naeten, overleden in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel