Het overige nieuws

Gratis naar... Xander De Rycke?

Woensdag 30 september 2015
Hamont-Achel - Gratis naar... Xander De Rycke?ZoomZaterdagavond om 20.30u treedt Xander De Rycke op in de Walburg. Deze ‘Best of’-voorstelling is een viering van zijn eerste trilogie voor de fans van het eerste uur en een instapmodel voor nieuwe fans die Xander De Rycke nog maar onlangs mochten ontdekken. ‘Het zal spannend zijn om mijn eerste stukken comedy weer vanonder het stof te halen en er met vernieuwde blik en enkele jaren ervaring naar te kijken," zegt hij. YouTube en sociale media dragen bij tot de verspreiding van (…) Het hele nieuwsbericht

Bart Vandersteen overleden

Woensdag 30 september 2015
Hamont-Achel - Bart Vandersteen overledenIn Borgloon is gisteren Bart Vandersteen overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij was 30 jaar en de vriend van Martien Lantmeeters. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Marinus van Kuringen overleden

Woensdag 30 september 2015
Hamont-Achel - Marinus van Kuringen overledenGisteren is Marinus van Kuringen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Custers. Hij was 69 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in alle intimiteit plaatsvinden. Vrijdag is er om 19u een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Zebracinema bestaat  dit jaar twintig jaar en dat wordt gevierd. Tot en met 11 oktober komt er een (lange) filmfeestweek die voor iedereen gratis toegankelijk is. Op elk van de zeven partnerlocaties van Zebracinema wordt een film vertoond die de afgelopen twintig jaar in het oog sprong. Iedereen is welkom om een hapje en drankje te delen en van de film te genieten. Bovendien maakt op elke locatie één gelukkige kans om twintig jaar lang gratis film bij Zebracinema te winnen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Gordel wel gebruiken, gsm niet

Dinsdag 29 september 2015
Hamont-Achel - Gordel wel gebruiken, gsm nietDe nieuwe provinciale politieactie draait rond het verplichte gebruik van de autogordel en het niet-toegestane gebruik van een gsm achter het stuur. De thema-actie, die vandaag door de gouverneur werd bekendgemaakt, loopt van 1 tot 15 oktober.
Bedoeling van de thema-actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (ook achterin) en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig, aldus de mededeling.

Extra snelheidscontroles

Dinsdag 29 september 2015
Hamont-Achel - Extra snelheidscontrolesDe lokale politiezone HANO meldt dat er deze week extra snelheidscontroles zullen plaatsvinden in:
- Hamont-Achel: Stationsstraat
- Neerpelt: Peerderbaan
- Overpelt: Haltstraat.
De gemeente Valkenswaard gaat enkele dagen maximaal tweehonderd vluchtelingen opvangen in een sporthal in deelgemeente Dommelen. Morgenmiddag komen de vluchtelingen aan. Ze zullen er tot vrijdagmiddag blijven. Het gaat om crisisopvang die 72 uur duurt. Na de noodopvang in Dommelen zullen de vluchtelingen naar reguliere opvanglocaties worden overgebracht.

Zondag een literair ontbijt

Maandag 28 september 2015
De stedelijke bibliotheek nodigt voor haar literair ontbijt, dat plaatsvindt op zondag 4 oktober om 10.00 u, een (verborgen) parel uit: Maud Vanhauwaert is dichter en tekstperformer. Bij het brede publiek is ze bekend van haar poëtische bijdrages in het televisieprogramma "Iedereen beroemd" op Eén. Eerder dit jaar won ze de Herman de Coninck Publieksprijs voor haar gedicht Wij zijn evenwijdig. 
Het literair ontbijt vindt plaats in de bibliotheek van Hamont en de toegang is gratis. Inschrijven kan aan de balie van het UiTpunt in Hamont en Achel of via bibliotheek[!]hamont-achel.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Weer een 'Praatcafé deMENSie'

Maandag 28 september 2015
Over dementie hoor je meer en meer praten. ‘Dementie is de ziekte van deze tijd’. Mantelzorgers en familie hebben veel vragen over de ziekte en zoeken naar antwoorden wanneer het omgaan met een persoon met dementie moeilijker wordt. Om de familie te ondersteunen is er het praatcafé deMENSie. Een bijzonder theaterstuk is ‘Va’ , het brengt dementie en de ziekte van Alzheimer in beeld. Op dinsdag 6 oktober om 19.30u in cinema Walburg, Kerkstraat 28 in Hamont-Achel.

Wandelen met het RLLK

Maandag 28 september 2015
Hamont-Achel - Wandelen met het RLLKZoomOp zondag 18 oktober organiseren Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) en KU-Leuven een infowandeling in Beverbeek. Je krijgt er uitleg over de herstelmaatregelen in de dreef, maar ook het omliggende gebied wordt bezocht. Er wordt dieper ingegaan op de geschiedenis, de aanwezige landschapselementen, het huidige beheer,…Deze gratis wandeling vertrekt om 14u00 aan de laathoeve aan het begin van de kastanjedreef (Beverbeek 21). Inschrijven is niet nodig.

86 verkeersongevallen in weekend

Maandag 28 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 28 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. De politie nam in dat verband in totaal 53 ademtesten af,waarvan er 7 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hamont-Achel - Cannabisplantage opgedoekt in KaulilleAfgelopen week trof de politie tijdens een huiszoeking in Kaulille een recent geoogste cannabisplantage aan in de kelder van een vrijstaande woning. Er werden 220 recent geoogste planten aangetroffen. Deze werden opgeruimd en vernietigd. Er konden twee verdachten worden geïdentificeerd en verhoord. Zij werden niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar zullen zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank, meldde de politiezone Noordoost Limburg vandaag.

Karen trouwde met Roel

Zaterdag 26 september 2015
Hamont-Achel - Karen trouwde met RoelZoomMooi weer vandaag om in het huwelijk te treden, zoals dat zo mooi heet. En Karen Follon en Roel Peeten maakten daar dankbaar gebruik van! (Foto Guido Boets)

Valkenswaard urenlang zonder stroom

Zaterdag 26 september 2015
Een groot deel van Valkenswaard en omgeving heeft deze namiddag urenlang zonder stroom gezeten. De stroomuitval trof grote delen van Valkenswaard, Leende, Dommelen, Aalst en Waalre. Niet alleen bewoners, maar ook winkeliers en ondernemers kwamen uren zonder elektriciteit te zitten en moesten noodgedwongen de deuren sluiten. Veel verkeerslichten deden het niet. Pas rond half vijf kwam de stroomvoorziening hier en daar weer op gang.
De werknemers van DAF in Eindhoven gaan volgende week opnieuw in staking. De vakbond FNV heeft hen opgeroepen om van maandag tot en met woensdag het werk neer te leggen. Bij DAF is al eerder gestaakt voor een nieuwe cao. De stakende werknemers hebben aangekondigd dat ze hun ‘vrije tijd’ zullen invullen met vrijwilligerswerk.

Kelly trouwde met Ben

Vrijdag 25 september 2015
Hamont-Achel - Kelly trouwde met BenZoomVandaag trouwden Kelly Simons en Ben Schuurmans met elkaar. Het burgerlijk huwelijk werd in het stadhuis voltrokken door die andere Ben Schuurmans, schepen van o;m. sport en toerisme. (Foto Guido Boets)

'De schizofrenie van de samenleving'

Vrijdag 25 september 2015
Op de Abdijavond op de Achelse Kluis spreekt Marc Van de Voorde maandag over de schizofrenie van de samenleving. Het thema van de avond is 'Help! Ik ben gelukkig'. Van de Voorde is publicist en onder meer ex-hoofdredacteur van weekblad Kerk en Leven. De bijeenkomst in de abdijkerk begint om 19.30 uur met de completen, de dagafsluiting, gezongen door de monniken. De toegang is gratis.

Steekpenningen zonder omkoperij

Vrijdag 25 september 2015
Tribunaliteiten
Sinds deze eeuw bestaat er in België naast publieke omkoping ook omkoping in de privésector. Voordien was het omkopen van een voetballer of een aankoopdirecteur niet strafbaar. Toch blijft een proces over private omkoping zeldzaam. Het hof van beroep van Antwerpen kreeg te maken met zo’n onalledaagse zaak van actieve omkoping. De verdachte was een projectmanager die in een bouwbedrijf zorgde voor de opvolging van de werven. Hij bekende steekpenningen te hebben betaald aan een afdelingshoofd van een (…) Het hele nieuwsbericht

Toke Steensels overleden

Vrijdag 25 september 2015
Hamont-Achel - Toke Steensels overledenGisteren is Toke Steensels overleden, de weduwe van Harry Geutjens. Ze was 89 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie in de decanale Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Dinsdag om 19.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencremers.be.

Marleen Moors overleden

Vrijdag 25 september 2015
Hamont-Achel - Marleen Moors overledenGisteren is Marleen Moors overleden, de echtgenote van Ed Van Hertum. Zij was 53 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats waarna haar asurne wordt bijgezet in het columbarium op het Boskerkhof in Hamont.
Om de versnippering in het waterbeheer tegen te gaan (Limburg telt maar liefst 56 waterbeheerders!), heeft de provincie de steden en gemeenten in het kader van de interne Vlaamse staatshervorming aangeboden om hun waterlopen over te dragen aan het provinciale niveau. Op die vraag zijn 37 van de 44 gemeenten ingegaan. Onder meer Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode deden dat niet. Meer dan 500 km waterlopen worden nu geherklasseerd van categorie 3 (gemeenten) naar categorie 2 (…) Het hele nieuwsbericht

Bloemenblaadjes voor het bruidspaar

Dinsdag 22 september 2015
Hamont-Achel - Bloemenblaadjes voor het bruidspaarZoomZaterdag trouwden Kelly Broers en Stefan Kums, beiden uit Hamont, in het bijzijn van hun kindjes Nyne en Mies Kums. En daar hoorden bloemenblaadjes bij!

53 ongevallen op Limburgse wegen

Dinsdag 22 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 53 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 35 met blikschade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 19 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 13 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 7 gevallen van vluchtmisdrijf.

Anneke Aarts overleden

Dinsdag 22 september 2015
Hamont-Achel - Anneke Aarts overledenZaterdag is Anneke Aarts overleden, de weduwe van Jef Claassen. Zij was 92 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (11.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Zondag opendeur in voorpost brandweer

Maandag 21 september 2015
Hamont-Achel - Zondag opendeur in voorpost brandweerZondag zet de brandweerpost Neerpelt haar deuren open voor het grote publiek. Om de twee jaar probeert de brandweer daar een opendeurdag te houden zodat het publiek kennis kan maken met het toch wel typische materiaal van de brandweer.
Buiten het door de mensen 'gekende programma' zullen er dit jaar enkele speciale demonstraties zijn. Naast een spectaculaire demo brandbestrijding, zal er een zijn van het duikteam van brandweer Lommel en brandweer Bree in het kanaal bij de brug van (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... 'Game Face'?

Maandag 21 september 2015
De stedelijke sportraad brengt morgenavond de film "Game Face" in Cinema Walburg. Het is een documentaire van Neerpeltenaar Michiel Thomas. Regisseur en producent Michiel Thomas zal aanwezig zijn op de voorstelling en de film inleiden. Twee jaar lang volgde hij professionele sporters en student-atleten in de VS die tijdens hun carrière uitkwamen als homo en/ of transseksueel. "Game Face" wordt gesteund door de afdeling Gelijke Kansen van de Vlaamse Overheid om de samenleving gevoeliger te maken voor dit thema. De documentaire heeft in 2015 al verschillende publieksprijzen gewonnen op internationale filmfestivals in o.a. San Francisco, Toronto en Halifax, een juryprijs in Philadelphia en een nominatie voor het filmfestival van Oostende.
Tickets kosten 6 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen vijf vrijkaarten weggeven. Wie mailt naar sport[!]hamont-achel.be maakt er kans op. De winnaars krijgen daarvan via mail bericht. Succes!
Het Europees hoofdkantoor van de Shimano-groep wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Shimano kiest voor de High Tech Campus vanwege de aanwezigheid van veel jong talent en een sterke focus op innovatie. Ook de internationaal georiënteerde businessomgeving is voor het bedrijf belangrijk.
Het Japanse Shimano-concern is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van fietscomponenten en de productie van vishengels en molens. Daarnaast produceert (…) Het hele nieuwsbericht
In een mededeling zeggen de Noord-Lmburgse burgemeesters "met ontzetting" kennis genomen te hebben van de uitspraken van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vandaag rond de haalbaarheid van de sneltram Hasselt-Maastricht. Bourgeois liet verstaan dat de sneltram er alleen kan komen als Maastricht die tot het station laat lopen. In het andere geval moet het uitgespaarde geld geinvesteerd worden in andere mobiliteitsdossiers: de Spartacuslijn van Hasselt naar Maasmechelen, de spoorlijn (…) Het hele nieuwsbericht

Stad telt 14.354 inwoners

Zaterdag 19 september 2015
Volgens de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken telde de stad op 1 juli 2015 14.354 inwoners: 7267 mannen en 7087 vrouwen.
Hamont-Achel - EK kajaksprint: weer NWC-ers naar A-finaleZoomOp de tweede dag van het EK kajaksprint in het Roemeense Bascov kwam één NWC-boot aan de start. Junioren Neel Broekx en Daan Cox (foto) dienden de halve finale in de K2 1000 meter af te werken. Ze gingen in deze wedstrijd behoedzaam van start en kwamen stelselmatig voorin post vatten. Zij wonnen de halve finale en stoten daarmee door naar de A-finale die morgen wordt gevaren. Daarmee varen allen Neerpeltse boten op dit EK één of twee finales gezien Lize Broekx, Hermien Peters en Artuur Peters zich gisteren al rechtstreeks geplaatst hadden voor de A-finales.

Top-500 van VKW-Limburg is er weer

Vrijdag 18 september 2015
VKW Limburg presenteerde vandaag de 30ste editie van de Limburgse Top 500. Het referentieboekwerk laat de recentste bedrijfsresultaten zien van de 500 grootste ondernemingen qua omzet in Limburg. Aangevuld met een handige ‘wie is wie’ per bedrijf.
Deze allereerste ‘officiële’ cijfergegevens van 2014 vormden opnieuw de basis voor een grondige analyse. Het merendeel van de Top 500-bedrijven heeft een positief jaar van groei achter de rug. Indicatoren zoals omzet, (…) Het hele nieuwsbericht

Warmte uit snippers van houtkanten

Donderdag 17 september 2015
In Bocholt is vandaag het eerste Vlaamse warmtenet, gestookt op houtsnippers uit lokale houtkanten, in gebruik genomen. De coöperatie ‘Landschapsenergie’ pakt zo uit met een win-winsysteem voor landbouwers, gebruikers én de biodiversiteit en biedt meteen een antwoord op de problematiek rond fossiele brandstoffen.
Vorig jaar werd in Bocholt de coöperatie ‘Landschapsenergie’ opgericht door de gemeente Bocholt, basisschool De Driehoek, PVL, Biotechnicum, (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen in TAKT: 'Liefdesverklaring'

Donderdag 17 september 2015
Morgenavond is er in Dommelhof een heel speciale voorstelling te zien tijdens TAKT#18, want "Liefdesverklaring", de voorstelling van fAbuleus & NBProjects, is geselecteerd voor het prestigieuze Theaterfestival 2015. Nicole Beutler en Magne van den Berg draaien Peter Handkes "Publikumsbeschimpfung" om in zijn tegendeel: een open uitnodiging naar de zaal, in plaats van een zoveelste confrontatie, met aan die open armen zes breekbare jonge mensen tussen puberteit en universiteit. Verwacht je aan een verleidelijke en verwarrende lofzang aan het theater en het publiek, uitgesproken, gedanst en gebeatboxt door zes jonge spelers en voortgestuwd door de onweerstaanbare elektronische beats van DJ/componist Gary Shepherd. 20.15u, €5/avond, TAKT-maten gratis.

Voor jongeren die willen handballen

Donderdag 17 september 2015
Hamont-Achel - Voor jongeren die willen handballenZoomZin om te leren handballen? Dan ben je erg welkom bij Hades Hamont. Je mag enkele trainingen gratis komen meetrainen vooraleer je beslist lid te worden van de club. De trainingen vinden plaats in sporthal de Posthoorn op dinsdag en donderdag van 17.30u tot 19.00u voor de jongens en meisjes van het derde t/m het zesde leerjaar. Maandag en woensdag van 17.30u tot 19.00u voor de meisjes van het eerste middelbaar (°2003). Dinsdag van 18.30u tot 20.00u en woensdag van 18.00u tot 19.30u voor de (…) Het hele nieuwsbericht
De gemeente Valkenswaard voelt zich betrokken bij het vluchtelingenvraagstuk, net zoals de Valkenswaardse gemeenschap. Via sociale media ontvangt de gemeente vragen van bewoners over wat ze kunnen doen om de vluchtelingen te helpen. Tegelijkertijd is er een tekort aan vrijwilligers. De gemeente wil vraag en aanbod graag bij elkaar brengen en organiseert daarom op maandag 21 september van 19 tot 21 uur een informatiemarkt in de hal van Cultuurcentrum De Hofnar.
Multiple sclerose (MS) treft meer dan 1 op 1.000 personen in België, vooral jonge vrouwen. Door een ontregeling van onbekende oorsprong tast het immuunsysteem de hersencellen aan, waardoor er zich ontstekingsplaques vormen in de hersenen en het ruggenmerg. De symptomen zijn divers: zintuiglijke, gezichts-, bewegings- en/of spierstoornissen,… Multiple sclerose is nog altijd ongeneeslijk en er is nog maar weinig over geweten. Wel kan de ziekte op verschillende fronten bestreden worden. (…) Het hele nieuwsbericht

NWC-ers slaan toe op EK kajak

Donderdag 17 september 2015
Vandaag zijn in het Roemeense Bascov de Europese kajakkampioenschappen sprint voor junioren en U23 van start gegaan. Vijf leden van de Neerpeltse Watersportclub treden er aan. Vandaag zijn de reeksen gevaren met een groot succes voor NWC. Artuur Peters (Hechtel-Eksel)ging er van start in de K1 over 500 meter en K1 over 1000 meter. In beide afstanden won hij telkens zijn reeks met de snelste tijd van alle deelnemers. Artuur (U23) klokte af in 1'40" in de K1 500 meter en in 3'38" in de K1 1000 (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Huybers overleden

Donderdag 17 september 2015
Hamont-Achel - Jan Huybers overledenGisteren is Jan Huybers overleden, de weduwnaar van Anna Plas. Hij was 88 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Maandag om 19u is er daar een avondwake.

Bisdom trapt nieuw werkjaar af

Woensdag 16 september 2015
Hamont-Achel - Bisdom trapt nieuw werkjaar afZoomVanavond trapt het bisdom Hasselt het nieuwe werkjaar af in Cultuurcentrum Hasselt. Het nieuwe jaarthema 'Om-armen' gaat over de sociale dimensie van de verkondiging. Naast het podiumprogramma met het verkennen van het  jaarthema is er een informatiemarkt. Voor de startavond zijn alle priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorgsector, teamleden van parochiefederaties, leden van diaconale werkgroepen als Broederlijk Delen en Welzijnszorg, catechisten en jongerenbegeleiders.

Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers

Dinsdag 15 september 2015
In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011 22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be. www.tele-onthaal.be

Eén op zes te snel

Dinsdag 15 september 2015
Hamont-Achel - Eén op zes te snelin de maand juli reed in de politiezone HANO gemiddeld één auto op zes te snel. Dat blijkt uit de gegevens van de snelheidscontroles van juli, die vandaag online zijn gezet. De politie controleerde op zeven dagen in juli 9970 voertuigen, waarvan er 1724 geflitst werden wegens overdreven snelheid - dat is 17,29 procent. De hoogste snelheid werd gemeten op 't Lo, waar een snelheidslimiet van 70km/u geldt en waar een autobestuurder geflitst werd toen hij aan 127km/u reed. De lijst van de snelheidscontroles die in juli werden uitgevoerd staat hier.
Hamont-Achel - Bisschop neemt het op voor vluchtelingenIn een brief die vandaag verstuurd werd naar de federatieteams, de kerkraden en de algemene oversten van religieuze congregaties heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een dringende oproep gedaan in verband met het onthaal van vluchtelingen en hun huisvesting. Hij roept individuele christenen op om zich op een of andere manier aan te sluiten bij lokale opvanginitiatieven. Verantwoordelijken  van parochiefederaties, kerkraden en congregaties roept hij op om na te gaan of (…) Het hele nieuwsbericht

Controles aan Nederlandse grens

Maandag 14 september 2015
De Nederlandse marechaussee gaat meer controles uitvoeren in het grensgebied. Dat heeft de Nederlandse staatssecretaris voor asielzaken Klaas Dijkhoff vanmiddag gezegd in Brussel. Hij zei daar ook dat mobiele teams gaan bijhouden of er meer vluchtelingen naar Nederland komen. Voorlopig worden de grensovergangen niet afgesloten.

58 weekendongevallen

Maandag 14 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel waarbij 1 persoon zwaar en 13 anderen licht werden gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 31 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Paul Driesen overleden

Maandag 14 september 2015
Hamont-Achel - Paul Driesen overledenVandaag is Paul Driesen overleden, de echtgenoot van Helena Schrooten. Hij was 72 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp.

Jan Hulsbosch overleden

Zondag 13 september 2015
Hamont-Achel - Jan Hulsbosch overledenVandaag is Jan Hulsbosch overleden. Hij was 68 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Dorp.

Over geweren en pistolen

Zondag 13 september 2015
De anonieme grommelaar
We hebben het voor de zekerheid nog eens opgezocht in de dikke Van Dale. En ja hoor, een geweer is een "draagbaar vuurwapen bestemd om door één persoon met twee handen bediend te worden, ongeveer 1 à 1,5 m lang". Een geweer is dus zo'n ding van de schietkraam op de kermis, zo'n buks van de schutterij, zo'n wapen waarmee jagers het bos intrekken. Of waar die kerels van de biatlon mee rondskiën. Een geweer is dus écht wel iets heel anders dan een pistool ("vuurwapen met korte loop dat met één hand wordt afgeschoten"), revolver, colt of weet ik wat je in je jaszak of op je heup of zo opbergt.
Jaszak? Riem? Holster? Wat lazen we deze week in de krant: "Vrouw verstopt geladen geweer in vagina"… Een geweer? Het kan dus altijd nóg erger...

Mooie prestatie NWC-ers op WK

Zaterdag 12 september 2015
Hamont-Achel - Mooie prestatie NWC-ers op WKZoomOp de tweede dag van het WK kajakmarathon in het Hongaarse Györ hebben de junioren van de Neerpeltse Watersportclub voor een prachtprestatie gezorgd. Hanna Plas (Hamont-Achel) en Roos Broekx (Neerpelt) (foto) werden in de K2 bij de dames junioren vierde in een tijd van 1u23'25" over de 18,3 km met 4 portages. De wedstrijd werd gewonnen door Hongarije gevolgd door een tweede Hongaarse boot en Denemarken. Bij de heren junioren in K1 werd Overpeltenaar Nick Verduyckt 16-de. Hij moest 22 km varen met 5 overdragingen. Morgen komt William Peters nog aan de beurt in de K2 heren senioren samen met Gentenaar Dries Corrijn.

Weert-Antwerpen per trein - en terug

Vrijdag 11 september 2015
Op zondag 11 oktober wordt er op initiatief van een aantal Nederlandse instanties "een exclusieve treinrit in een bijzonder treinstel" georganiseerd van Weert naar Antwerpen. Althans: als er genoeg belangstelling voor is. Er zijn slechts 108 zitplaatsen beschikbaar. Mogelijk kan dit bij grotere belangstelling worden uitgebreid. De trein vertrekt om 13.00 uur in het station Weert en rijdt via Budel en Hamont naar Antwerpen. Na een verblijf van ca. 1 uur in de havenstad keert het gezelschap weer huiswaarts. Aankomst in Weert is ongeveer rond 18.00 uur. Gedurende de rit kunnen reizigers gebruik maken van cateringfaciliteiten. Belangstelling? Stuur dan een mailtje naar info[!]antjevandestatie.eu.

Astronomische telefoonrekeningen

Vrijdag 11 september 2015
Tribunaliteiten
Mag een werkgever waken over de gsm die hij aan zijn werknemer ter beschikking stelt?  Of hoeft de baas niet te weten met wie zijn medewerker telefoneert? Die vraag stelde zich voor het arbeidshof van Gent omdat een bedrijfsleider de terugbetaling eiste van de telefoonkosten van zijn medewerkster met een astrolijn. De dame spendeerde 90 euro per dag aan haar GSM. In het begin telefoneerde ze één of twee keer naar de 090-lijn, maar de ‘telefonade’ ging in crescendo en bereikte in de (…) Het hele nieuwsbericht

Michiel Thomas op Canvas

Donderdag 10 september 2015
Op Canvas is morgenavond tijdens "De afspraak" onder meer een gesprek met Neerpeltenaar Michiel Thomas te zien naar aanleiding van de selectie van zijn film-docu "Game Face" (over homo-en heterosexualiteit in de sport) op het filmfestival van Oostende. Dinsdag 22 september om 20.15 uur is deze film ook te zien in de Walburg in Hamont.

Met z'n allen in de file

Donderdag 10 september 2015
Het is maar dat je 't weet
Op 1 augustus 2015 bedroeg het aantal privévoertuigen in ons land 5.623.579, waarvan 3.457.526 dieselwagens en 2.091.327 benzinewagens. België telt bovendien 16.094 autobussen en autocars, 770.508 voertuigen voor goederenvervoer, 44.851 trekkers, 186.334 landbouwtrekkers, 67.910 speciale voertuigen en 465.786 motorrijwielen. Daarmee bedraagt het voertuigenpark 7.175.062 eenheden. Dat meldt de algemene directie Statistiek van de FOD Economie vandaag.

Priester Fons Scheelen overleden

Donderdag 10 september 2015
Hamont-Achel - Priester Fons Scheelen overledenVandaag is priester Fons Scheelen overleden. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30 uur plaats in de Sint-Niklaaskerk. Zondag 20 september om 11 uur is er een herdenkingsviering in dezelfde kerk. UPDATE Fons Scheelen is afkomstig van Grote Brogel. Hij werd in 1954 priester gewijd en op 14 augustus van dat jaar benoemd tot kapelaan in Achel. Op 1 augustus 1976 werd hij pastoor in Lozen.

Jan Bormans overleden

Donderdag 10 september 2015
Hamont-Achel - Jan Bormans overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren, op zijn 70ste verjaardag, Jan Bormans overleden. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Met Vueling naar Barcelona

Dinsdag 8 september 2015
De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling gaat met ingang van april 2016 vluchten uitvoeren tussen de luchthaven Barcelona El Prat (Spanje) en Eindhoven Airport. Die route zal 4x per week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag worden gevlogen met een Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start is vrijdag 29 april 2016. 
Vueling is onderdeel van IAG (International Airlines Group SA), een Brits-Spaanse multinationale luchtvaartonderneming die ontstaan is uit de fusie van British Airways (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Radiohuis in Hasselt wordt gesloten'Het uitgelekte besparingsplan van de VRT voorziet onder meer de sluiting van het Radiohuis in Hasselt. Radio 2 zal wel nog regionaal verankerd blijven, luidt het. In het avondnieuws van 17.30 uur heeft Radio 2 Limburg uit protest enkel het bericht over het besparingsplan gebracht. De sluiting, die nog door de raad van bestuur bekrachtigd moet worden, is een gevolg van de besparingen die de Vlaamse regering via minister Sven Gatz aan de VRT heeft opgelegd.

62 weekendongevallen

Maandag 7 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 9 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 33 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 42%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Flitsers deze week

Maandag 7 september 2015
Hamont-Achel - Flitsers deze weekDe lokale politie meldt dat er deze week extra aandacht voor snel rijdend verkeer zal zijn in de Bevrijdingsstraat in Hamont-Achel, De Roosen in Neerpelt en de Sellekaertsstraat in Overpelt. In het kader van de actie "Veilig schoolverkeer" wordt het verkeer in de omgeving van de scholen in de gaten gehouden. Dinsdag werd er daar nog iemand geflitst die aan 70 km/u reed in plaats van maximaal 30km/u.

Smiley (66)

Zondag 6 september 2015
Hamont-Achel - Smiley (66)ZoomZelfs in de tuin zie je vaak een smiley... Een foto van Pol Gijbels.

Heeft het skateboard afgedaan?

Zondag 6 september 2015


De online winkel Hammacher Schlemmer heeft onlangs een nieuw soort skateboard gelanceerd dat het klassieke skateboard naar de prullenmand verwijst. De nieuwste versie bestaat uit twee afzonderlijke wielen met een voetplatform. De truc bestaat er in dat men het rubberen wiel rond de voeten in een slangachtige beweging roteert. Op het eerste gezicht is het niet moeilijk, maar in werkelijkheid zal je zien dat het ook niet gemakkelijk is...

Wiel Jacobs overleden

Zaterdag 5 september 2015
Hamont-Achel - Wiel Jacobs overledenDonderdag is Wiel Jacobs overleden, de echtgenoot van Mia Verberne. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum.

Bisschop start pastorale bezoeken

Vrijdag 4 september 2015
Hamont-Achel - Bisschop start pastorale bezoekenVanaf oktober start mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, pastorale bezoeken van telkens een viertal dagen aan de dekenaten. Het dekenaat Bree komt als eerste aan de beurt. Het dekenaat Lommel volgt in november. In het voorjaar brengt de bisschop een bezoek aan de dekenaten Maaseik, Herk-de-Stad, Sint-Truiden, Hamont en Vlijtingen-Voeren.

Dode door instortende lift

Vrijdag 4 september 2015
Op het terrein van de Technische Universiteit (TU/e) in Eindhoven zijn deze namiddag een dode en een zwaargewonde gevallen toen in een pand, dat gesloopt zou worden, een lift van zeven hoog naar beneden viel. Een van de slachtoffers werd doodgedrukt. Het andere slachtoffer lag enige tijd bekneld onder de lift en is zwaargewond. De twee slachtoffers waren aan het werk in het pand. Ze zouden bovenop de lift hebben gestaan toen die in de schacht naar beneden viel.

Bisdom bekommerd om vluchtelingen

Vrijdag 4 september 2015
Hamont-Achel - Bisdom bekommerd om vluchtelingenZoomHet bisdom Hasselt heeft vandaag de pastorale medewerkers in parochies en zorginstellingen, de kerkfabrieken en de centrale kerkbesturen opgeroepen om binnen hun kring uit te kijken naar woningen of appartementen die in aanmerking komen voor de opvang van migranten. Het bisdom steunt daarmee de actie van Caritas International België die huiseigenaars recent opriep woongelegenheden ter beschikking te stellen voor de opvang van migranten nu die nood zo erg toeneemt. “We hopen dat de brede (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Rabijns overleden

Vrijdag 4 september 2015
Hamont-Achel - Lieske Rabijns overledenVandaag is Lieske Rabijns overleden. Zij was 79 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring.
In een gesprek met TVL heeft gouverneur Herman Reynders een oproep gedaan aan alle Limburgers, alle Limburgse burgemeesters en alle Limburgse verenigingen om vluchtelingen op te vangen. Hij vraagt gemeenten en OCMW's een extra inspanning te leveren. De gouverneur verwacht ook inspanningen van grote organisaties zoals vakbonden en ziekenfondsen. Ook de individuele Limburger kan zijn steentje bijdragen, aldus de gouverneur.

Smiley (65)

Donderdag 3 september 2015
Hamont-Achel - Smiley (65)ZoomDe zon is weg maar deze smiley willen we U echt niet onthouden. (Paul Vanhecke)

Smiley (64)

Woensdag 2 september 2015
Hamont-Achel - Smiley (64)ZoomHmmm. Een erg originele maar ook een zeer smakelijke smiley.

Limburgse economie versnelling hoger

Woensdag 2 september 2015
Begin derde kwartaal van 2015 begon de Limburgse economie opnieuw aan te trekken.Tijdens de zomer werd daar zelfs een schepje bovenop gedaan. Tot en met oktober groeit de conjunctuurbarometer naar een niveau van 86 punten. Het is geleden van juli 2011 dat we zulke hoge toppen gescheerd hebben. Grote stuwende kracht is de binnenlandse vraag, stelt VOKA Limburg.
De eerste maanden van 2015 bewoog de Limburgse economie weinig tot niets. Deze langgerekte stagnatie hield aan tot het derde (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg krijgt koninklijk bezoek

Woensdag 2 september 2015
Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen op 10 september een bezoek aan de provincie Limburg. De Koning en de Koningin bezoeken eerst te Hasselt de Corda In campus en ontmoeten er jonge ondernemers van start-ups. Nadien begeven de Koning en de Koningin zich naar Maasmechelen waar zij het Vakantiehuis Koningin Fabiola zullen bezoeken dat ondertussen 50 jaar bestaat. Vervolgens bezoeken ze Connecterra. Dit is de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.  Het programma word afgesloten met een ontvangst in het stadhuis van Maasmechelen.

Ghilaine Linssen overleden

Woensdag 2 september 2015
Op 25 augustus is Ghilaine Linssen overleden, de weduwe van Gène van Seggelen. Zijn was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Bisdom organiseert pelgrimswandeling

Woensdag 2 september 2015
Bij het begin van het nieuwe werkjaar organiseert het bisdom Hasselt op 5 september een pelgrimswandeling in Overpelt Holheide.
Het nieuwe jaarthema van bisdom Hasselt is: “Om-armen… de vreugde van het Evangelie!”. De mooie natuur, fijne tochtgenoten en enkele inhoudelijke opstapjes nodigen uit om ons te bezinnen over dit thema, luidt het. "We stappen langs betekenisvolle sociale plaatsen zoals het Valkenhof, het Revalidatie & MS Centrum, domein Hobos, … en heel wat (…) Het hele nieuwsbericht

Louise Ramaekers overleden

Dinsdag 1 september 2015
Hamont-Achel - Louise Ramaekers overledenVandaag is Louise Ramaekers overleden, de weduwe van Mathieu Stinckens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo.

Smiley (63)

Dinsdag 1 september 2015
Hamont-Achel - Smiley (63)ZoomDeze smiley ontdekte Ingrid Schuurmans uit Overpelt in haar lavabo.

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 1 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 84 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel en 57 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In negen gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel