Het overige nieuws

Wat bracht 2016 voor de natuur?

Zaterdag 31 december 2016
Het afgelopen jaar was voor de natuur bij ons in heel wat opzichten bijzonder, meldt Natuurpunt. Niet alleen in negatieve, ook in positieve zin. Een lezenswaardig artikel.

Het recht om niet bereikbaar te zijn

Zaterdag 31 december 2016
Vandaag gelezen
"In Frankrijk is een wet goedgekeurd die een werknemer het recht geeft om 'niet bereikbaar' te zijn. Bedrijven met meer dan 50 werknemers worden wettelijk verplicht aan te geven wanneer werknemers hun telefoon kunnen uitzetten. Met de maatregel, die op 1 januari ingaat, moet er een eind komen aan de cultuur van 'altijd bereikbaar zijn'. Het is een toenemend probleem van deze tijd, het leidt tot veel onbetaalde overuren en tot een overdosis aan informatie. Dat alles kan gezondheidsklachten geven, zoals slapeloosheid en een burn-out." (Bron: ii.nl)

En wie won de dvd?

Zaterdag 31 december 2016
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomEn wie won deze week de dvd met zijn inzending voor de tekstballon? Het is Yvo Maes! Hij vond dat Thérèse een bon voor een wel heel bijzondere vakantie kreeg... 

Willy Claassen overleden

Zaterdag 31 december 2016
Zondag overleed voormalig AVOC-speler Willy Claassen, de echtgenoot van Simonne Gerits. Hij was 67 jaar. De afscheidsviering vond plaats in intieme kring.

Nieuwe norm 70 km/u

Zaterdag 31 december 2016
Vanaf morgen 1 januari 2017 geldt in Vlaanderen een snelheidslimiet van 70 km/u op iedere weg buiten de bebouwde kom die geen autosnelweg of 2x2-weg met middenberm is. Buiten de bebouwde kom is er vaak al een 70 km/u-limiet. De verkeersborden die dat aangeven, zullen verdwijnen, alleen waar een andere snelheid geldt, zal er een bord staan.

330 euro als parkeerboete

Vrijdag 30 december 2016
Het is maar dat je 't weet
In een poging de foutparkeerepidemie in Luik in te dammen heeft de gemeenteraad de maximale boete voor foutparkeerders opgetrokken tot 330 euro. Het minimum (genre 2 wielen op trottoir) is 55 euro, het dubbele wordt gerekend voor parkeren op een zebra- of een fietspad. De nieuwe bedragen gaan op 1 april volgend jaar in - en dat is géén grap.(Bron: Waalsweekblad.be)

Milieuvignet nodig

Vrijdag 30 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie na 15 januari met de auto of motor naar Parijs gaat moet een milieuvignet op de voorruit hebben. Het heet Certificat qualité de l’air (populair heet het: Crit'Air), het moet online besteld worden en kost binnen Frankrijk 4,18 euro incl. porto. De levertijd is 1 maand. Belgen die er een bestelden stuitten op een probleem: de computer accepteert geen buitenlandse nummerplaten. Daar had de programmeur even niet aan gedacht. Maar vanaf januari zou het wel kunnen, dan is ook het bedrag voor België bekend, incl. porto. Er zijn 6 versies, bedoeld voor verschillende soorten vervuilers. Boeren hoeven geen vignet te hebben, auto's van voor 1997 evenmin.
Ook voor Aken, Eschweiler en Keulen is er een milieuvignet nodig. Dat kan men hier online bestellen.
Op tweede Kerstdag hebben de diakens van het bisdom Hasselt in Tongeren het feest van de H. Stefanus, hun patroonheilige, gevierd. Op het programma stond een optreden van jeugdkoor 't Basikliekje, een bezoek aan het Teseum en een gebedsmoment met mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt.
Het bisdom Hasselt telt een tachtigtal diakens. Zij dienen onder andere het sacrament van hert doopsel toe en treden als getuige op bij een kerkelijk huwelijk. Zij hebben ook een diaconale taak.

Gerard Houben overleden

Vrijdag 30 december 2016
Hamont-Achel - Gerard Houben overledenin het Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Houben overleden, de echtgenoot van Mina Hendrikx. Hij was 85 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag van 19.30 tot 21u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jan Stevens overleden

Vrijdag 30 december 2016
Hamont-Achel - Jan Stevens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Stevens overleden, de weduwnaar van Elisa Emmers. Hij was 87 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag van 17 tot 18u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Voor een goedkeurend grimasje

Vrijdag 30 december 2016
De anonieme grommelaar
Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, Oudejaar en Nieuwjaar. De feestelijkheden volgen elkaar op en we hollen maar voort: straks moet allicht ook Driekoningen in ere hersteld en "iets speciaals" worden. Op naar Valentijn en Carnaval. Ik schrijf ze bewust allemaal met hoofdletters want het zijn stuk voor stuk Hoogdagen voor de mensen. De mensen zijn gek, ik heb het altijd al gezegd. Hordes radelozen schuimen de curiosa- en prullariawinkeltjes af, op zoek naar "leuke cadeautjes" voor Mie en klein Pierke. Wist ik nu maar (…) Het hele nieuwsbericht

Al vergeten?

Vrijdag 30 december 2016
Hamont-Achel - Al vergeten?ZoomVandaag is het 85 jaar geleden dat Skeeter Davis werd geboren. Ben je haar al vergeten? Zij vreesde dat al in ‘Am I That Easy To Forget’, haar nummer 1 uit 1958 dat je waarschijnlijk kent in de latere uitvoering van Engelbert Humperdinck. Hier vinden we nog meer wetenswaardigheden over deze zangeres.

Hoogtevrees verboden

Donderdag 29 december 2016
Maak dat mee!
Hamont-Achel - Hoogtevrees verbodenZoomChina heeft de Beipanjiang-brug geopend. Ze verbindt de bergachtige provincies Guizhou en Yunnan en hangt 565 meter boven de rivier Beipan. De brug is 1341 meter lang; het bouwen ervan duurde drie jaar en kostte ongeveer 137,5 miljoen euro. Als u het filmpje hierboven bekijkt, valt het op dat er zoveel mensen zonder enige bescherming op die brug (toen nog in aanbouw) werken. En zonder hoogtevrees! Het filmpje is een time-lapse, wat betekent dat de beelden aanzienlijk versneld zijn.

Mia Schepens overleden

Donderdag 29 december 2016
Hamont-Achel - Mia Schepens overledenMaandag is Mia Schepens overleden, de echtgenote van Henri Hendrix. Zij was 74 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Beringen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (17-17.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Limburg overspoeld door dampshops

Woensdag 28 december 2016
Dampshops schieten als paddenstoelen uit de grond, meldt TVL. Volgend jaar wordt Limburg nog meer overspoeld met dampshops en de elektronische sigaretten. Want het was één van de hypes in 2016. Vooral mensen die willen stoppen met roken, passeren in de dampshops.

Al ingestuurd voor 'Lens op de Mens'?

Woensdag 28 december 2016
Hamont-Achel - Al ingestuurd voor 'Lens op de Mens'?ZoomKomende zomer organiseert CC Palethe in Overpelt met 'Lens op de mens' de eerste editie van een tweejaarlijks internationaal fotofestival. Alle fotografen - professionele en gedreven amateurs - uit de hele wereld zijn welkom om hun meest fotogenieke werken te tonen aan een groot publiek. Voor deze editie staat het menselijk portret centraal. 
Tijdens het fotofestival zullen in het centrum van de gemeente langs een parcours van ongeveer 2 km foto’s van fotografen getoond worden. Ook op enkele binnenlocaties zal men kunnen kennismaken met diverse fototentoonstellingen.
Nog tot 23 januari 2017 zijn inschrijvingen mogelijk via de website www.fotofestivaloverpelt.be. Nadien zal een internationale jury bestaande uit ervaren vakmensen de foto’s selecteren.
Vandaag gelezen
In de Egyptische Sahara hebben Italiaanse onderzoekers tijdens een expeditie naar plaatsen tussen de Nijlvallei en het Gilf Kebir-plateau in een soort kelder een tekening ontdekt die mogelijk de oudste geboortetekening is die ooit werd aangetroffen. Ze moet ca. 5000 jaar oud zijn. De tekening, gemaakt in roodbruin oker, toont een boreling tussen zijn ouders, en twee dieren - een leeuw zonder hoofd en een soort baviaan. En in het oosten is een ster afgebeeld. Lees meer (Engels)

Gina Evers overleden

Dinsdag 27 december 2016
Hamont-Achel - Gina Evers overledenIn het rusthuis in Achel is vrijdag Gina Evers overleden, de weduwe van Jan Boonen. Ze was 74 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Fien Buteneers overleden

Dinsdag 27 december 2016
Hamont-Achel - Fien Buteneers overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Fien Buteneers overleden, de weduwe van Jef Heynickx. Ze was 83 jaar. De afscheidsdienst en de bijbegraving op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wintervertelling van Roald Dahl

Dinsdag 27 december 2016
Op woensdag 4 januari om 14.00u organiseert het UiTpunt de wintervertelling ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ in Cinema Walburg. Het gaat om een verhaal geschreven door de Engelse auteur Roald Dahl, die in 2016 100 jaar geworden zou zijn. Het jubileumjaar loopt stilaan op zijn einde, maar de bibliotheek breit er nog een staartje aan met deze betoverende familievoorstelling. Een warme wintervertelling in ware Dahl-stijl.
‘Joris en de geheimzinnige (…) Het hele nieuwsbericht

Vierduizend liedjes

Dinsdag 27 december 2016
Hamont-Achel - Vierduizend liedjesZoomHet is vandaag tien jaar geleden dat Pierre Dalanoë in Parijs overleed. Lees hier dat hij ‘L’homme de quatre mille chansons’ werd genoemd. Deze grote mijnheer uit het Franse chanson heeft letterlijk duizenden liedjes van een tekst voorzien. En daar zijn veel wereldhits bij, onder meer van Gilbert Bécaud.

Geen vakantie in moslimlanden

Maandag 26 december 2016
Limburgers schrappen moslimlanden als vakantiebestemming tijdens de kerstvakantie. Dat blijkt uit een rondvraag van de redactie van TV Limburg bij enkele reisbureaus. Dat betekent trouwens niet dat de Limburger minder op vakantie gaat, hij kiest gewoon voor verdere bestemmingen. De belangrijkste parameter: het moet er lekker warm zijn.

Let it snow...

Maandag 26 december 2016
Uit de ruimte
Hamont-Achel - Let it snow...ZoomEen week geleden viel er sneeuw in de Sahara-woestijn - het stond in alle kranten. Het verschijnsel werd vanuit de ruimte gefotografeerd door de Landsat 7-satelliet van de NASA. De foto hierboven toont het landschap van zandduinen aan de grens van de sneeuwval. Rechtsboven staat aangegeven waar in de Sahara het gebied ligt waarvan de foto gemaakt werd, in de buurt van de grens van Marokko en Algerije. Het was van februari 1979 geleden dat er nog sneeuw viel in de Sahara. (Foto NASA)

Jan Claes overleden

Maandag 26 december 2016
Hamont-Achel - Jan Claes overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Claes overleden, de weduwnaar van Fieneke Voets. Hij was 97 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: woensdag van 18u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Een bon voor Thérèse...

Maandag 26 december 2016
Hamont-Achel - Een bon voor Thérèse...ZoomDe cadeautjes hebben we inmiddels gekregen. Ook Thérèse kreeg er een, meldt cartoonist Stijn Lodewijks. Wat voor geschenkbon zat er in haar pakje? U kunt een dvd of een boek winnen als u uw inzending voor het lege tekstballonnetje vóór zaterdagmiddag mailt naar wineendvd[!]gmail.com. Vermeld daarbij ook uw postadres !

Jaak Kools overleden

Zondag 25 december 2016
Hamont-Achel - Jaak Kools overledenIn Bree is donderdag Jaak Kools overleden, de weduwnaar van Ria Van Moorsel. Hij was 74 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

We wensen u een zalige Kerstmis

Zondag 25 december 2016
Hamont-Achel - We wensen u een zalige KerstmisZoomRedactie en medewerk(st)ers van de Internetgazet wensen aan alle lezers een mooie Kerstmis!

Kerstboodschap bisschop Hoogmartens

Zaterdag 24 december 2016
Hamont-Achel - Kerstboodschap bisschop HoogmartensAls christenen mogen wij niet helemaal opgaan in de commerciële sfeer die rond Kerstmis wordt geschapen. Dat zegt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn Kerstboodschap. Het is goed om met Kerstmis de arme, de eenzame en de gebroken mens voor ogen te hebben, aldus de bisschop.

En wie wint de dvd?

Zaterdag 24 december 2016
Hamont-Achel - En wie wint de dvd?ZoomHet is Jos Vaneerdewegh, die het tweede tekstballonnetje met bovenstaande tekst vulde. Hij krijgt van ons een DVD toegestuurd, maar dan moet hij ons wel eerst zijn postadres bezorgen. Morgenavond de volgende opgave!

Arnaud Pareyns overleden

Zaterdag 24 december 2016
Hamont-Achel - Arnaud Pareyns overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Arnaud Pareyns overleden, de echtgenoot van Rina Aerts. Hij was 69 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium Pontes in Turnhout, gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Ravels.
De meerderheid van de zelfstandige handelaars is tevreden over de verkoop in aanloop van de eindejaarsfeesten. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg bij 150 handelaars.
Meer dan de helft van de bevraagde handelaars meldt dat ze evenveel of meer verkocht hebben in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Meer dan 30% deed het beter in vergelijking met vorig jaar, 25% deed het even goed en voor 4 op de 10 ondervraagden was de verkoop in aanloop naar kerst minder in vergelijking met vorig jaar.

Robert Buntinx overleden

Vrijdag 23 december 2016
Hamont-Achel - Robert Buntinx overledenVandaag is Robert Buntinx overleden, de vriend van Helena Vanhout. Hij was 72 jaar oud. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de decanale kerk van Hamont-Centrum. Begroeting in het uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt, woensdag van 18 tot 19 uur.

Middernachtmis vanuit Tongerse basiliek

Donderdag 22 december 2016
In de kerstnacht zendt de VRT de middernachtmis in Eurovisie uit vanuit de basiliek in Tongeren. Dat betekent dat alle Europese televisiezenders de viering kunnen uitzenden. In ons land zal de middernachtmis te zien zijn op Canvas en RTBF. Het is van 2010 geleden dat er nog een Eurovisieviering vanuit het bisdom Hasselt was. Toen werd op 15 augustus een viering uitgezonden vanuit de Hasseltse kathedraal naar aanleiding van de Virga Jessefeesten. Aanleiding nu zijn de Tongerse Kroningsfeesten. Mgr. (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Nauwere samenwerking Mariaziekenhuis & ZOLZoomHet Mariaziekenhuis in Overpelt en het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk gaan nog meer samenwerken. Nu al is er een samenwerking op verschillende vlakken; vanaf 1 januari wordt die nog intenser, ook op directieniveau en bestuurlijk vlak, ook op niet-medisch vlak. De patiënt en zijn zorgnoden staan daarbij centraal. Zo wordt de keuzevrijheid van de patiënt gevrijwaard en moet de aangeboden zorg op elke locatie kwalitatief, patiëntveilig en zo breed mogelijk zijn. (…) Het hele nieuwsbericht

Energiepremies in 2017

Dinsdag 20 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Wat verandert er op het vlak van premies bij duurzaam (ver)bouwen in 2017? Dubolimburg maakte een handig overzicht van de energiepremies.

Walther Theunissen overleden

Dinsdag 20 december 2016
Hamont-Achel - Walther Theunissen overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Walther Theunissen overleden, de weduwnaar van Elza Kerkhofs. Hij was 86 jaar. Volgende week woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jaap Feiken overleden

Dinsdag 20 december 2016
In Achel is vrijdag Jaap Feiken overleden, de weduwnaar van Maria van Beek. Hij was 88 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Heeze. Aansluitend vindt de begrafenis plaats in Valkenswaard.

Leonie Hollanders overleden

Maandag 19 december 2016
Hamont-Achel - Leonie Hollanders overledenGisteren is Leonie Hollanders overleden, de weduwe van Leopold Ceuppens. Ze was 88 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag van 19 tot 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

9% groei voor Eindhoven Airport

Maandag 19 december 2016
Eindhoven Airport realiseerde over het jaar 2016 een passagiersgroei van 9% ten opzichte van 2015. 4,7 mln. passagiers maakten gebruik van de luchthaven; in 2015 waren er dat 4.33 mln. De groei in het aantal vliegbewegingen in 2016 is 8% ten opzichte van 2015.
De passagiersgroei is het gevolg van frequentieverhogingen, een toename van de bezettingsgraad per vlucht en meer bestemmingen (in 2016 werd er naar 74 bestemmingen gevlogen).
Voor 2017 verwacht Eindhoven Airport dat 5,24 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht

Truus Niellissen overleden

Maandag 19 december 2016
Hamont-Achel - Truus Niellissen overledenDonderdag is Truus Niellissen overleden, de echtgenote van André van Deurzen. Ze was begin deze maand 67 jaar geworden. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: morgen/dinsdag tussen 19u en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wie wint de dvd, of het boek?

Maandag 19 december 2016
Hamont-Achel - Wie wint de dvd, of het boek?ZoomNog even de feestperiode als thema van de cartoon van Stijn Lodewijks, deze week. Wat zegt Thérèse tegen de politieman die haar tijdens een controle aanspreekt? Mail uw tekst tegen uiterlijk zaterdagmorgen 10u naar wineendvd[!]gmail.com en u kunt een dvd of een boek winnen!

Kerstfeest bij Femma-Hamont

Zondag 18 december 2016
Hamont-Achel - Kerstfeest bij Femma-HamontZoomRuim 80 Femma-dames gaven present voor het jaarlijkse kerstfeest in de Posthoorn. Tijdens het buffet werd er ontspanning gebracht door Femma's toneelgroep “De Dollefijntjes”. Er werden ook foto’s van Femma-activiteiten van de voorbije jaren in een diavoorstelling gepresenteerd. Ook “de creastand” met keramiek kreeg veel belangstelling! (J.J.S.)
Kerstfeest bij Femma-HamontKerstfeest bij Femma-Hamont
Zoom

Een veilig kijkje in de hel

Zondag 18 december 2016
Vandaag gelezen
"Het hele landschap van nieuwsbeelden, leed waar we vaak bijna live naar kijken, woede, verontwaardiging en algemene lelijkheid is niet te doen. De stroom van nieuwsbeelden heeft iets pervers: op een veilige manier krijgen we een kijkje in de hel, in dat waar we bang voor zijn en tegelijkertijd nieuwsgierig naar. Het komt verschrikkelijk dichtbij, en tegelijkertijd is het leed van anderen, wat een passief schuldgevoel creëert waar niemand iets aan heeft, en dat werkt dan weer verlammend."
(Wieteke van Zeil in De Volkskrant)
Taalvirtuose Miet Ooms heeft het hele Woordenboek van de Limburgse Dialecten online gezet. Via www.e-wld.nl kunt u er niet alleen op trefwoord of begrip zoeken, maar ook op plaats. Het e-WLD bevat de inhoud van de drie delen van het Woordenboek van de Limburgse dialecten die in druk in 39 afleveringen zijn verschenen tussen 1983 en 2008. In het e-WLD kunnen geïnteresseerden de Limburgse trefwoorden opzoeken voor bepaalde begrippen, zoals ‘appelstroop’...

Francisca Cauwenberg overleden

Zaterdag 17 december 2016
Hamont-Achel - Francisca Cauwenberg overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Francisca Cauwenberg overleden, de weduwe van Giel Van Hertum. Zij was 89 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Wie heeft gewonnen?

Zaterdag 17 december 2016
Hamont-Achel - Wie heeft gewonnen?ZoomDeze week is dat Jozef Umans. Hij bedacht bovenstaande reactie van een kerstbal en krijgt van ons een DVD thuisbezorgd. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Kerstfeest bij OKRA Hamont

Zaterdag 17 december 2016
Hamont-Achel - Kerstfeest bij OKRA HamontZoom104 leden waren naar de versierde Posthoorn gekomen om hun kerstfeest te vieren. Het feestmaal werd opgeluisterd door “De Zingende Senioren” (foto). Een gratis tombola zorgde na afloop voor een spannend afsluitmoment. (J.J.S.)

Kerstfeest bij OKRA Achel

Zaterdag 17 december 2016
Hamont-Achel - Kerstfeest bij OKRA AchelZoomOKRA Achel vierde het jaarlijks kerstfeest met een heerlijk diner. Het was de bedoeling dat daar zes 80-jarigen en vier 90-jarigen in de bloemetjes zouden worden gezet. Van hen waren er vier aanwezig, en die staan dan ook op de foto. (Foto Jos Cox)

De naakte suikertante

Vrijdag 16 december 2016
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - De naakte suikertanteVoor de arbeidsrechtbank van Gent stond een 89-jarige, kinderloze en alleenstaande dame. Zij had zich voor het slapengaan uitgekleed. Het is te zeggen. Toen zij al op leeftijd was, verkocht zij haar huis voor een habbekrats aan de zoon van haar nicht. Ze mocht er blijven wonen, maar vijf jaar na de verkoop was een opname in een woonzorgcentrum aangewezen. Omdat ze de opname niet kon betalen met een pensioentje en een zorgpremie, klopte ze aan bij het OCMW. Het OCMW weigerde bij te passen en de dame ging in beroep (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe campagne voor rookmelders

Vrijdag 16 december 2016
Hamont-Achel - Nieuwe campagne voor rookmeldersZoomPreventie is een essentiële schakel binnen de hulpverlening. Vandaag stelde de brandweerzone het resultaat van twee preventiecampagnes voor: de bestickering van de autopompen en de resultaten van de rookmeldersenquête. Om je woning bij brand veilig te verlaten zijn voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan van primordiaal belang. De hulpverleningszone Noord-Limburg wil deze levensreddende boodschappen in het straatbeeld brengen. Zo werden op de autopompen van de vier (…) Het hele nieuwsbericht

Aan 140km/u over de Lindelsebaan

Vrijdag 16 december 2016
Reed u op 18 oktober rond 11u over de Lindelsebaan in Overpelt? Dan was u misschien de automobilist die daar eens zo hard reed als toegelaten, namelijk 140 km/u ipv max. 70. Dat was dan niet zo slim, want zo goed als zeker gaat u uw rijbewijs kwijtspelen en wellicht krijgt u nog een behoorlijke boete. In Nederland zouden ze uw auto in beslag nemen!
Uit de politiecijfers voor oktober blijkt dat in die maand gemiddeld 10.66% van de weggebruikers te snel reed. We hopen voor u (en voor uw portemonnee) dat u er niet bij was. De snelheidscontroles van oktober

Verkeersovertredingen niet behandeld

Donderdag 15 december 2016
Hamont-Achel - Verkeersovertredingen niet behandeldDe politierechtbank van Beringen heeft vandaag de behandeling van 35 tot 40 verkeersovertredingen uitgesteld. Aanleiding zijn vier arresten van het Hof van Cassatie. Het Hof vindt dat overtredingen waarbij de politie alleen de nummerplaat noteert zonder de bestuurder tegen te houden, ongeldig zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om parkeerovertredingen of bestuurders die geflitst worden.
Omdat daardoor onduidelijkheid is gerezen heeft de politierechter in Beringen de behandeling van zulke zaken uitgesteld, voorlopig tot 16 maart. Zaken die eerder zijn behandeld en waarvoor het vonnis klaar was, zijn wel uitgesproken.

Het zwarte Woodstock

Donderdag 15 december 2016
Hamont-Achel - Het zwarte WoodstockZoomVandaag vijftien jaar geleden overleed Rufus Thomas. Hier zien we de soullegende in 1972 aan het werk tijdens een concert dat de geschiedenis ingaat als ‘het zwarte Woodstock’. Lees hier dat veel van zijn songtitels met ‘do the’ begonnen omdat ze bij een bepaald dansje pasten.

Deel van nalatenschap voor Natuurpunt

Woensdag 14 december 2016
Hamont-Achel - Deel van nalatenschap voor NatuurpuntZoomMarcella Stappers heeft sinds de dood van haar man zoveel troost gevonden in de natuur en vooral op het Hageven, dat ze een deel van haar nalatenschap voorbestemt voor Natuurpunt. Dat staat in het ledenblad van de vereniging. Die heeft ook een filmpje online gezet waarin Marcella een en ander toelicht. Aan het slot van het filmpje is de boodschap te zien: "Natuur is voor altijd"...

Elektrische autobussen in Eindhoven

Dinsdag 13 december 2016
Grensgevallen
De Nederlande busbouwer VDL heeft via zijn vestiging in Roeselare 43 elektrische autobussen geleverd aan de stad Eindhoven. Die kunnen via een snellaadstation op een half uur tijd volledig worden opgeladen. Een volle batterij is goed voor 80 à 100km rijden. De bussen worden ingezet op de lijnen naar het vliegveld en naar de High Tech Campus. (Bron: De Tijd)

Drugs in de riolering

Dinsdag 13 december 2016
Vandaag gelezen
"In maart hebben we meegewerkt aan een onderzoek om drugs in het riool te meten. Op onze rioolwaterzuivering in Eindhoven is gemeten hoeveel cocaïne, amfetamine, ecstasy, methamfetamine en cannabis er in het rioolwater zit. Dit geeft namelijk een indruk over hoeveel drugs er gebruikt (of geproduceerd) worden.
In Eindhoven zijn zeer hoge gehaltes aan amfetamine gemeten. Zo werd op één dag in maart 2016 in totaal bijna 15 kilo amfetamine met het rioolwater naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Liefdesnest

Dinsdag 13 december 2016
Hamont-Achel - LiefdesnestZoomVandaag twaalf jaar geleden brandde een afgelegen huis in de buurt van Athens (Georgia) af. Dat zo’n fait divers wordt opgerakeld op de Jukeboxkalender wijst op een verband met de rockgeschiedenis. Lees er hoe het afgebrande liefdesnest de inspiratiebron werd voor ‘Love Shack’, de meest succesvolle single van The B-52’s.

Lena Theuwissen overleden

Maandag 12 december 2016
Hamont-Achel - Lena Theuwissen overledenGisteren is Lena Theuwissen overleden, het dochtertje van Chris en Karen Theuwissen. Ze was 16 maanden oud. Vrijdag om 10.30u is er een engelenviering in de parochiekerk van Achel-Centrum. Donderdag om 19u wordt daar een avondwake gehouden, waarna men een laatste groet kan brengen in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat in Neerpelt.

André Emmers overleden

Maandag 12 december 2016
Hamont-Achel - André Emmers overledenGisteren is André Emmers overleden, de echtgenoot van Jeanne Vaneerdewegh. Hij was 68 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Rijbewijzen ingehouden

Maandag 12 december 2016
Hamont-Achel - Rijbewijzen ingehoudenTijdens een anti-alcoholactie van de lokale politie HANO, zaterdagnacht, zijn er 104 chauffeurs gecontroleerd op alcohol en drugs. In twee gevallen werd een rijbewijs voor 15 dagen ingehouden omwille van een positieve drugstest; bij de alcoholtesten vielen twee andere bestuurders door de mand, hun rijbewijs werd drie uur ingehouden.

Win een dvd, of een boek!

Zondag 11 december 2016
Hamont-Achel - Win een dvd, of een boek!ZoomHet is uiterst makkelijk: u bezorgt ons een tekstje voor in dat tekstballonnetje hierboven, en de beste inzending wint een boek of een dvd. Wat zegt die kerstbal nadat Thérèse haar nieuwe kerstboom aan het optuigen is? Mail uw tekst vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail com, en u maakt kans! De cartoon is van Stijn Lodewijks.

AVOC-kadetten zijn herfstkampioen

Zondag 11 december 2016
Hamont-Achel - AVOC-kadetten zijn herfstkampioenZoomDe kadetten jongens van volleybalclub AVOC hebben vandaag hun wedstrijd gewonnen. Daardoor zijn ze herfstkampioen in hun reeks. Na twee seizoenen miniemen (4-4) speelden ze nu voor het eerst bij de U15 (6-6). Een knappe prestatie! Proficiat!

Raijmond Looijmans overleden

Zondag 11 december 2016
Hamont-Achel - Raijmond Looijmans overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Raijmond Looijmans overleden, de echtgenoot van Gerda Ignoul. Hij zou morgen 79 jaar worden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Woensdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Voordien, van 18u tot 18.30u kan er dan een laatste groet worden gebracht in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Harrie Hendrikx overleden

Zaterdag 10 december 2016
Hamont-Achel - Harrie Hendrikx overledenDonderdag is Harrie Hendrikx overleden, de echtgenoot van Rita Vanmeensel. Hij was 63 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag tussen 19u en 20u is er gelegenheid om afscheid te nemen van Harrie en de familie te condoleren in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

En wie won de dvd?

Zaterdag 10 december 2016
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomWinnaar deze week is Hilde Van Eepoel. Zij bedacht bovenstaande tekst in het lege tekstballonnetje en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Morgen de nieuwe opgave!

Ondertussen, in de ruimte...

Zaterdag 10 december 2016
Vandaag gelezen
Japan heeft gisteren een onbemand ruimteschip gelanceerd dat onder andere ruimteafval moet gaan opruimen. Een 700 meter lange kabel van aluminium strengen en staaldraad, gemaakt door een Japans visnettenfabrikant, moet objecten vertragen en uit hun baan duwen, waarna ze in de atmosfeer verbranden. Volgens een schatting bevinden zich meer dan 100 miljoen stukken ruimteafval in een baan om de aarde, waaronder afgedankte apparatuur van oude satellieten, gereedschappen en stukjes raket. Deze objecten kunnen schade toebrengen aan telecommunicatienetwerken. (Bron: ii.nl)

Praat eens met een aap

Vrijdag 9 december 2016
Maak dat mee!
Hamont-Achel - Praat eens met een aapZoomUit onderzoek van wetenschappers, onder andere van de Vrije Universiteit Brussel, is gebleken dat apen aan de fysieke voorwaarden voldoen om te kunnen praten. Dat is vandaag bekendgemaakt. Volgens het onderzoek is de aap anatomisch gemakkelijk in staat om genoeg verschillende spraakklanken te maken voor verstaanbare spraak, goed voor duizenden verschillende woorden. De onderzoekers beweren overigens niet dat het precies zou klinken als bij mensen. Professor Bart De Boer van het Artificial Intelligence Lab aan de Vrije Universiteit Brussel bootste het spraakvermogen van de apen na met een computermodel. Waarom apen dan niet kunnen praten? Waarschijnlijk omdat hun hersenen daarvoor niet geschikt zijn, volgens de wetenschappers.
Hoe kunnen we de dramatische achterstand van het onderwijs in Limburg ten opzichte van de rest van Vlaanderen wegwerken?  Dat is de centrale vraag in de lang verwachte Staten-Generaal over het Limburgs onderwijs die maandag plaatsvindt op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
De vzw Regionaal Landschap Lage Kempen heeft aan de gemeentebesturen in haar werkingsgebied gevraagd om een Intergemeentelijke Onroerend Erfgoed Dienst (IOED) op te richten. Die moet de aangesloten gemeentebesturen (Beringen, Bocholt, Halen, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Neerpelt, Overpelt en Zonhoven) ondersteunen bij een integrale aanpak van hun onroerend erfgoed, dus zowel wat betreft archeologie als monumenten als landschap. De oprichting van de Projectvereniging Onroerend Erfgoed Dienst Lage Kempen moet door de gemeenteraad van de betrokken gemeenten goedgekeurd worden.

Tot 2020 geen nieuwe spoorlijnen

Vrijdag 9 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Er komt tot 2020 geen enkele grote investering in nieuwe spoorinfrastructuur. Dat blijkt uit het nieuwe meerjarenplan 2016-2020 van de spoorwegbeheerder Infrabel. Concreet betekent dat dat een aantal door de regio's naar voor geschoven projecten voor de uitbreiding van het spoornet - zoals een verbinding tussen Hasselt en Noord-Limburg - on hold komen te staan. Een en ander meldt De Tijd vandaag.

Politie kreunt onder hoge werkdruk

Vrijdag 9 december 2016
De Limburgse politiezones kreunen onder de hoge werkdruk. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg bij de grootste politiekorpsen in Limburg. Het is zelfs zo erg dat heel wat politiemensen vragen om een andere functie te krijgen omwille van de werkdruk. Procureur van Limburg Guido Vermeiren noemt de situatie problematisch.

Jan Engelen overleden

Woensdag 7 december 2016
Hamont-Achel - Jan Engelen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Engelen overleden, de weduwnaar van Maria Vermeulen. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 13u) in de decanale kerk van Hamont. Laatste groet: vrijdag tussen 20 en 21u in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gratis met De Lijn tijdens oudejaar

Woensdag 7 december 2016
Het is maar dat je 't weet
Dankzij een financiële tussenkomst van het stadsbestuur en de provincie kun je samen met jouw vrienden en familie zorgeloos genieten van oudejaarsnacht. De Lijn breng je immers veilig en gratis naar jouw feestje en terug. Je moet wel tijdig je ticket afhalen.
Er wordt een feestbus ingelegd die via een grote lus in 2 lijnen is opgedeeld:
• Lijn 425: Hamont - Achel – Neerpelt Hayenhoek - Overpelt;
• Lijn 426: Overpelt - Neerpelt - Sint-Huibrechts-Lille - (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Schootstraat

Woensdag 7 december 2016
Morgennamiddag wordt in café De Klok de woning Schootstraat 12 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 5a19ca en heeft een K.I. van 659 euro.

Hoera! Meer dan 100.000 berichten

Dinsdag 6 december 2016
Hamont-Achel - Hoera! Meer dan 100.000 berichtenZoomU kunt dat niet zien, maar wanneer wij een bericht maken krijgt dat bericht een volgnummer. Dit bericht heeft het nummer 100037, zoals u op de afbeelding hierbij kunt zien. Dat betekent dat wij, redactie en medewerkers, sinds de start van de Internetgazet, al 100.037 berichten - dit inbegrepen - online hebben gezet. Reden voor enige fierheid! De Internetgazet bestaat nu 12,5 jaar en we gaan onverdroten door -  geen evidentie als we zien hoeveel websites er in die tijd al het loodje hebben gelegd...

Kentekenplaat voor bromfietsen

Dinsdag 6 december 2016
Sinds 31 maart 2014 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven en een nummerplaat dragen. Er was een regularisatieperiode voorzien en deze loopt af op 11 december.  Meer info vind je op FOD Mobiliteit.

Trinette Schetz overleden

Dinsdag 6 december 2016
Hamont-Achel - Trinette Schetz overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Trinette Schetz overleden, de echtgenote van Clement Ballings. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Laatste groet; vrijdag tussen 18 en 19u in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Jeanne Willekens overleden

Dinsdag 6 december 2016
Hamont-Achel - Jeanne Willekens overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Jeanne Willekens overleden, de echtgenote van Jaak Dijkmans. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Geseinde persoon opgepakt

Dinsdag 6 december 2016
Hamont-Achel - Geseinde persoon opgepaktZoomTijdens een bovenzonale alcohol- en verkeersactie die zondagnamiddag en -avond werd gehouden in de politiezones HANO, Kempenland en Lommel is een geseinde persoon opgepakt. Dat meldt de politie vandaag. Van de 343 gecontroleerde voertuigen bliezen alle chauffeurs, op twee na, veilig wat alcoholgebruik betreft: twee chauffeurs moesten hun rijbewijs voor resp. 3 en 6 uur inleveren. 2.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid; daarvan reden er 213 (= 8,4%) te snel. Er werden nog 3 waarschuwingen uitgeschreven en 2 PV's voor onverzekerd rijden. (Foto politie HANO)
Vandaag en morgen worden hoge fijnstofconcentraties verwacht in Vlaanderen. Daarom doet de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep aan de bevolking om vandaag en de komende dagen geen hout te stoken in haarden of kachels. De impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen.
Bij de verbranding van hout komen er immers schadelijke stoffen vrij zoals fijn stof, dioxines en PAK. Deze stoffen hebben aanzienlijke gezondheidseffecten: zo zorgen PAK voor (…) Het hele nieuwsbericht
Een delegatie van de provincie Limburg is vertrokken op handelsmissie naar de Chinese zusterprovincie Guangdong, in het zuiden van China. Dat meldt TVL. Limburg wil zichzelf op de kaart zetten in één van de belangrijkste handelsprovincies van China.

N69 urenlang afgesloten na botsing

Maandag 5 december 2016
De Luikerweg (N69) tussen Valkenswaard en de Belgische grens was deze namiddag urenlang in beide richtingen afgesloten als gevolg van een frontale botsing tussen een auto en een vrachtwagen. Bij het ongeval viel een zwaargewonde. Gevolg van dat verkeersongeval was dan ook dat het deze namiddag zeer druk was met vrachtwagens door het centrum van Achel, en op de Boelehoef (verbinding Grote Heide - Achel). Blijkbaar waren de chauffeurs allemaal op zoek naar een alternatieve route....

77 weekendverkeersongevallen

Maandag 5 december 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 57 ademtesten af, waarvan er 12 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wie wint de dvd, of het boek?

Zondag 4 december 2016
Hamont-Achel - Wie wint de dvd, of het boek?ZoomKerstmis nadert en dat blijkt alweer uit de cartoon die Stijn Lodewijks ons bezorgde. Maar wat zegt Thérèse tegen haar man als ze thuis komt van de markt?
Stuur uw tekstje - dat we eind deze week in dat tekstballonnetje zetten - vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com. Vergeet daarbij uw adres niet te vermelden! Zaterdag verneemt u welke tekst gewonnen heeft. Succes!

En wie won de dvd?

Zaterdag 3 december 2016
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomGeorges Bleyen! Hij liet de Sint zeggen dat er weer twee werklozen bij komen als mensen almaar vroeger de kerstboom zetten. Georges krijgt van ons een mooie dvd toegestuurd. Morgen een nieuwe opgave!

Gemiddeld inkomen 17.850 euro

Vrijdag 2 december 2016
Het gemiddelde inkomen van de Limburger bedroeg in 2014 17.850 euro, terwijl het nationaal gemiddelde toen 17.684 euro was. Dat blijkt uit gegevens die de FOD Economie vandaag bekendmaakte. In Vlaams-Brabant was het gemiddelde inkomen 20.749 euro. Ook in Waals Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen lag het gemiddeld inkomen hoger dan in Limburg. Maar in Limburg lag het inkomen dan weer hoger dan in de provincies Namen, Luxemburg, Luik, Henegouwen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gemiddeld één beknelde per dag

Vrijdag 2 december 2016
In Limburg moeten de brandweer en het MUG-team gemiddeld één keer per dag een bekneld slachtoffer uit een voertuig bevrijden. Dat meldt TVL.

De barmhartige huurder

Vrijdag 2 december 2016
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - De barmhartige huurderLow cost onderdak verschaffen is van alle tijden. Denk maar aan de bedevaarders naar Compostela die voor een appel en een ei, of zelfs gratis, onderdak kregen omdat het een bijna religieuze plicht was. Dat zei de vrederechter van Brugge toen hij te maken kreeg met een huurder die zijn huurwoning in Brugge aanbood op Airbnb. Maar, mag iemand die een woning huurt om er in te wonen die woning aanbieden via Airbnb? De huurbaas die zijn opwachting maakte voor de vrederechter van Brugge vond alleszins van niet. (…) Het hele nieuwsbericht

Man in woning overvallen

Vrijdag 2 december 2016
Deze voormiddag rond 10.15 uur werd een 76-jarige man uit Bocholt door drie personen in zijn woning aan de Jennenstraat overvallen. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en moest het aanwezige geld in het huis afgeven. Het slachtoffer werd gekneveld in de woning achtergelaten.Hij kon na een tijdje een buurman verwittigen die hem ter hulp kwam en de hulpdiensten alarmeerde. Het slachtoffer  is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
De auditeur bij de Raad van State heeft een negatief advies uitgebracht inzake de aanleg van de omleidingsweg rond Houthalen-Helchteren. De Vlaamse regering wil de Noord-Zuid realiseren via die omleidingsweg, maar ziet zich daarbij geconfronteerd met bezwaarprocedures vanwege enkele milieugroeperingen. Het huidige advies kadert in de beroepsprocedure die de Milieukoepel heeft opgestart. De auditeur besluit dat de Vlaamse regering onvolledig en onzorgvuldig te werk is gegaan bij het (…) Het hele nieuwsbericht

DAP Den Dijk opgericht

Donderdag 1 december 2016
Célia Van Bellegem en Andy Emmers, beiden uit Hamont-Achel, hebben de gewone commanditaire vennootschap Dierenartsenpraktijk (afgekort DAP Den Dijk) met zetel aan Dijk in Hamont-Achel opgericht. Tot het doel van de vennootschap is onder meer het beoefenen van dierengeneeskunde, het uitvoeren van alle prestaties in de klinische biologie en het uitvoeren van veterinaire keuringen.

Nieuwe vennootschap: Beme

Donderdag 1 december 2016
Bert Beusen en Marco Oyen, beiden uit Hamont-Achel hebben de VOF Beme opgericht met zetel aan de Kloosterstraat in Hamont. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export, klein- en groothandel, handelsbemiddeling in, demonstraties van namaakjuwelen, imitatiesieraden, souvenirs, sieraden, toiletartikelen, reukzerk en cosmetica, verzorgingsproducten en kledij.

Etienne Verhees overleden

Donderdag 1 december 2016
Hamont-Achel - Etienne Verhees overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Etienne Verhees overleden. Hij was 67 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vanuit Eindhoven naar Napels

Donderdag 1 december 2016
Grensgevallen
Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat ze met ingang van vrijdag 7 april 2017 vluchten gaat uitvoeren tussen de luchthaven van Napels Capodichino (Italië) en Eindhoven Airport. Vanaf3 april vliegt Ryanair vanuit Eindhoven ook al op Bologna.
De route van Eindhoven naar Napels zal initieel tweemaal per week worden gevlogen (iedere maandag en zondag). Ryanair vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen).
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel