Het overige nieuws

Uitverkoop van een dame

Zaterdag 30 januari 2016
Tribunaliteiten
Een belastingschuld van 60 euro aan de gemeente is geen reden om thuis te blijven.
Vandaar dat de dame in kwestie die zomer wellicht onbezorgd vier maanden van huis was. Terwijl ze weg was groeide haar schuldenlast van 60 euro tot een slordige 3000 euro. Geen erg, ware het niet dat een kandidaat-deurwaarder tijdens haar afwezigheid de grote middelen inzette om betaling te eisen. Hij schreef niet alleen haar drie jaar oude auto op, maar ook haar flatscreens, home cinema, salon, biljarttafel, (…) Het hele nieuwsbericht

Noud Jonkers overleden

Zaterdag 30 januari 2016
Woensdag is Noud Jonkers overleden, de echtgenoot van Lien van Hoof. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel-Dorp.
UNIZO-Limburg verwacht een sterke investeringsgolf .De Limburgse KMO’s hebben het grootste deel van de crisis verteerd. Dat blijkt uit het KMO-rapport van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg. De Limburgse bedrijven zijn rendabeler in vergelijking met 5 jaar geleden.
“Onze Limburgse KMO’s bevinden zich nog niet op het niveau van 10 jaar geleden”, zo stelt Unizo vast. Maar het behoud van de rendabiliteit van het eigen vermogen en de forse verbetering van de solvabiliteit laten het beste verhopen voor onze Limburgse KMO’s tijdens de volgende jaren.
Drie op vier Limburgse KMO’s is financieel gezond. Zij staan financieel sterker dan voor het uitbreken van de eerste crisis in 2007.

Lego-poppetje met beperkingen

Donderdag 28 januari 2016
Vandaag gelezen
Speelgoedfabrikant Lego heeft zijn eerste lichamelijk beperkte poppetje onthuld. Het figuurtje was te zien tijdens speelgoedbeurzen in Nürnberg en Londen. Het gaat om een poppetje in een rolstoel, dat een hulphond bij zich heeft. De inhuldiging is significant omdat het Deense speelgoedbedrijf recentelijk onder vuur kwam te liggen wegens een gebrek aan diversiteit bij Lego-poppetjes. Een online petitie voor de '#ToyLikeMe'-campagne haalde meer dan 20.000 handtekeningen op. De ondertekenaars vroegen Lego op te houden 150 miljoen kinderen met een beperking wereldwijd buiten te sluiten.

Vijf nieuwe griffiers voor rechtbank

Donderdag 28 januari 2016
Hamont-Achel - Vijf nieuwe griffiers voor  rechtbankDe Limburgse rechtbank van eerste aanleg met afdelingen in Hasselt en Tongeren heeft sinds vandaag vijf nieuwe griffiers. Daardoor beschikt de rechtbank nu over 36 griffiers maar volgens rechtbankvoorzitter Heeren zou de rechtbank echter over 40 griffiers moeten beschikken. De rechtbank klaagde al lang over personeelstekort.

Gratis naar... Maud Vanhauwaert?

Donderdag 28 januari 2016
Naar aanleiding van Gedichtendag organiseren de Overpeltse bib en Palethe zondag vanaf 11.30u in Palethe een matinee rond gedichten. Hiervoor nodigen ze Maud Vanhauwaert uit. Maud ken je van ‘Iedereen Beroemd’. In het najaar van 2014 trok ze de straat op om mensen op onverwachte plaatsen te laten kennismaken met poëzie. Een paar maanden lang vormde haar rubriek de programma-afsluiter op maandag. De stijl van Maud kan je misschien nog het best omschrijven als een (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Nu moeten we hoogdringend (voor 80-plussers - red.) aangepaste woningen bouwen in de stads- en dorpskernen. Daarvoor dienen zich plots enorme kansen aan. De winkelleegstand in onze dorpsstraten, in de winkelstraten van onze stadjes en in de woonwijken van de grote steden, die is niet van voorbijgaande aard. Die leegstand is ook niet aan Uplace te wijten, maar heeft alles met het opkomende e-shoppen te maken.
Al die lege winkelstraten moeten weer woonstraten worden. De gemeenten moeten daarvoor (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Meer politiepatrouilles tegen inbrakenDe lokale politie HANO gaat het aantal anonieme patrouilles, die al werden uitgevoerd tijdens de "donkere" maanden, gevoelig opvoeren in de strijd tegen de inbraken. Dat is in overleg met de korpschef besloten tijdens de vergadering van het politiecollege van de zone, vandaag.
Overigens werden er vandaag geen nieuwe inbraken gemeld.
In OC De Buiting in Paal werd vanavond een boek voorgesteld over 65 jaar basket in Limburg. Auteur is Roel Vanheel uit Paal, een basketballiefhebber in hart en nieren. Hij speelde vroeger bij BC Beringen en is nu steward bij Limburg United. Het is deze Limburgse club die hem inspireerde om een boek over de geschiedenis van het Limburgse basket te schrijven.
Het is een lijvig boek geworden met 280 pagina's vol anekdotes, statistieken, interviews, leuke weetjes en veel foto's over de (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Brebels overleden

Maandag 25 januari 2016
Hamont-Achel - Bertha Brebels overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Bertha Brebels overleden, de weduwe van Gerard Ceelen. Ze was 92 jaar. De afscheidsdienst, de crematie en de bijzetting van de urne zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Drie rijbewijzen ingetrokken

Maandag 25 januari 2016
Hamont-Achel - Drie rijbewijzen ingetrokkenBij een verkeersactie van de lokale politie HANO zijn gisteren drie rijbewijzen ingetrokken: twee omwille van alcoholgebruik en één omwille van druggebruik in het verkeer.

Cursus EHBO start in februari

Maandag 25 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar organiseert het Rode Kruis van Hamont-Achel een cursus EHBO. Nieuw dit jaar is dat de cursus tweemaal per week zal doorgaan, één les op zondag en de volgende op woensdag. De cursus start zondag 21 februari om 9 uur. De lessen op woensdag zullen starten om 19.30 uur. Deze cursus wordt georganiseerd in de lokalen van het Rode Kruis te Hamont-Achel, Steenstraat 5. Voor inschrijvingen: Marc Van Erum (0494 22 17 45) of via vorming[!]hamont-achel.rodekruis.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Inbrakenplaag in politiezone

Maandag 25 januari 2016
Hamont-Achel - Inbrakenplaag in politiezoneAfgelopen weekend stelde de lokale politie HANO 13 inbraken vast, vooral in tuinhuisjes, maar ook in werkhuizen, woningen, garages en zelfs bedrijfsvoertuigen. Er zijn de afgelopen dagen nog meerdere van deze inbraken vastgesteld, ook in andere politiezones, vooral in de grensstreek. "De politiezone stelt alles in het werk om deze inbraken te voorkomen, maar we vragen ook de inwoners van onze politiezone om een oogje in het zeil te houden en al hun goederen goed af te sluiten," aldus de politie. "Bij verdachte gedragingen vragen wij onmiddellijk de politie te bellen op het telefoonnummer 101, zodat men meteen kan reageren op uw melding."

Religieuzen in de kijker

Zondag 24 januari 2016
Op 36 plaatsen in Limburg werden initiatieven genomen in het kader van het Jaar van het Godgewijde leven. Dat was onder meer het geval in Peer waar de religieuzen afkomstig uit de gemeente  bijeen werden gebracht voor een ontmoetingsdag waarbij ook het stadsbestuur betrokken was. In de federatie Hamont-Achel hebben de drie plaatselijke religieuze gemeenschappen op initiatief van het federatieteam een Open Kloosterdag gehouden met als speels element een fotozoektocht waaraan 150 bezoekers deelnamen.
Vandaag gelezen
Onhandige klussers kunnen vuil water uit de cv of uit een regenput in hun waterleidingnet laten lopen, als ze geen terugslagklep monteren. Dat is al erg, maar als ook de watermeter geen terugslagklep heeft, dan kan dat vuile water in het hele leidingnet terecht komen. In Vlaanderen en Brussel heeft 85% van de huizen de in de hele EU verplichte terugslagklep, in Wallonië maar 10%. Doordat de overheid er nauwelijks controleert, kunnen buren elkaar daar dus via het waternet vergiftigen. De Waalse overheid gaat het probleem nu proberen op te lossen met een watercertificaat. Wie een huis bouwt of verkoopt, moet binnenkort een watercertificaat laten opstellen dat de situatie van het waternet in huis aangeeft. (Bron: waalsweekblad.be)
Grensgevallen
Er wordt gewerkt aan de verbetering in het fietsnetwerk in de regio Zuidoost-Brabant. De borden met de teksten "centrum" en "richting fietsnetwerk" worden vervangen door ruim 100 extra knooppunten om de fietsers nog beter door het Brabantse land te laten fietsen. Ook komen er diverse nieuwe routes bij. Tot slot worden alle fietspanelen vervangen en voorzien van een actueel kaartbeeld. Deze werkzaamheden zorgen voor hinder in het gebruik van het fietsnetwerk. Ze worden gefaseerd uitgevoerd en zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Barbé overleden

Vrijdag 22 januari 2016
Hamont-Achel - Leon Barbé overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Leon Barbé overleden, de echtgenoot van Henriëtte Goyaerts. Hij was 87 jaar. Donderdag wordt hij begraven op het Boskerkhof in Hamont, na een uitvaartliturgie (om 12.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag is er van 18u tot 18.30u een afscheidsmoment in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat 44 in Neerpelt.

Leneke Verberne overleden

Vrijdag 22 januari 2016
Hamont-Achel - Leneke Verberne overledenDinsdag is Leneke Verberne overleden, de weduwe van Jan Gijsberts. Zij was 70 jaar. De crematie vindt in intieme kring plaats. Online condoleren:kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Afgelastingen provinciaal voetbal

Donderdag 21 januari 2016
Hamont-Achel - Afgelastingen provinciaal voetbalVoor de komende dagen tot en met het weekend zijn weer alle voetbalwedstrijden voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal afgelast. Dat heeft het provinciaal comité Limburg van de voetbalbond vanavond beslist. De matchen van de eerste elftallen worden in de regel normaal gespeeld, maar opgelet, vanaf zondag worden ze weer om 15 uur afgetrapt in plaats van 14u30.

Bisdom richt Crisisfonds Limburg op

Donderdag 21 januari 2016
Hamont-Achel - Bisdom richt Crisisfonds Limburg opZoomHet bisdom Hasselt heeft zopas in samenwerking met Caritas Hulpbetoon het Crisisfonds Limburg opgericht. Het fonds, dat nauw samenwerkt met erkende en professionele sociale diensten, uitzonderlijke financiële hulp bieden aan Limburgers in nood.  Het wordt gespijsd met giften. Het project kadert in ‘Om-armen’, het jaarthema van het Limburgse bisdom.
Aanleiding voor de oprichting van het fonds is dat het bisdom de jongste tijd vanuit de parochies meer en meer concrete (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
- Hamont-Achel: Salvatorstraat en Kluizerdijk
- Neerpelt: Molenstraat en Hamonterweg
- Overpelt: Lindelsebaan en Dorpsstraat...

Tongelreep wordt zwemlabo

Dinsdag 19 januari 2016
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Noord-Brabant gaat investeren in het trainingsbad van zwembad De Tongelreep in Eindhoven. Het bad is leeggepompt en er zal nu voor honderdduizenden euro nieuwe wetenschappelijke apparatuur in worden geplaatst  voor onderzoek om de Nederlandse topzwemmers nog beter te laten presteren. Een zwemmer kan straks worden gevolgd door tientallen camera's en bewegingssensoren die verborgen zitten in de nieuwe dubbele wanden. De beelden kunnen worden gemaakt uit alle denkbare hoeken om vervolgens te analyseren. Door het project wordt het Innosportlab volgens kenners het belangrijkste zwemlab van de wereld.
Het is maar dat je 't weet
Op maandag 15 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken aan het viaduct van Kiewit, in de volksmond beter bekend als de ‘Philipsbrug’. Het viaduct wordt vervangen en de zone onder de brug alsook het kruispunt met de Corda-site worden grondig heringericht. De werken zullen anderhalf jaar in beslag nemen, maar het autoverkeer op de Kempische Steenweg wordt niet onderbroken. Pas vanaf midden april wordt er verkeershinder verwacht.
Het viaduct (…) Het hele nieuwsbericht

Thérèse Missotten overleden

Dinsdag 19 januari 2016
Hamont-Achel - Thérèse Missotten overledenGisteren is Thérèse Missotten overleden. Zij was 75 jaar en wordt zaterdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Centrum.

Jacky Kerkhofs overleden

Dinsdag 19 januari 2016
Zaterdag is de uit Hamont afkomstige Jacky Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Agnès Paumen. Hij was 66 jaar en wordt morgen begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Han-sur-Lesse.

Chinezen met palingen betrapt

Maandag 18 januari 2016
Vandaag gelezen
Op het vliegveld van Madrid werden in de bagage van een groep Chinezen 48 levende palingen ontdekt. De dieren waren per 4 verpakt in een koeltas. De Chinezen probeerden de palingen naar Hong Kong te smokkelen: de paling is daar een beschermde vissoort. De vissen zijn uit de koffers gehaald en naar een dierentuin in Madrid gebracht. Daar worden ze op herkomst onderzocht. (Bron: thelocal.es)
Tijdens de Poëzieweek (van 28 januari tot 3 februari) vieren gedichten hoogtij in de bibliotheek. Meer nog, de bibliotheek organiseert in de aanloop naar de Poëzieweek een warme voorstelling waarin woord, muziek én dans mekaar zullen vinden. Op woensdag 20 januari om 20.15u zijn dichter Mustafa Kör en zijn vrouw Silvia Léon te gast in Expo De Wal.
Schrijver en dichter Mustafa Kör houdt van taal, volgens hem de op muziek na puurste vorm van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Vogeltelweekend: huismus meest gezienZoomDit weekend had het grote vogeltelweekend plaats waarbij Natuurpunt iedereen had opgeroepen om in de eigen tuin de vogels te tellen en in te geven. De actie werd vanavond om 20 uur afgesloten en voor heel Vlaanderen zijn dit de (nog niet officiële) cijfers: 8735 tellingen van 81 soorten en 278.636 exemplaren. De merel is in 91 % van de tuinen geteld, maar in kwantiteit staat de huismus ver op kop, vóór de koolmees, de vink en de merel. Voor Limburg zijn de resultaten vergelijkbaar met de merel in 93 % van de tuinen, maar in exemplaren de meeste huismussen, voor de koolmees, de pimpelmees, de vink en merel.

Smiley (73)

Zondag 17 januari 2016
Hamont-Achel - Smiley (73)ZoomEen smiley, hoog in de wolken in een regenachtig Brussel. (Foto Nancy Bleys)

Vreemde vrouw in bed

Zondag 17 januari 2016
Maak dat mee!
Een Eindhovenaar is zaterdagavond flink geschrokken toen hij een wildvreemde vrouw in zijn bed zag liggen. De man ontdekte haar vlak nadat hij thuiskwam. Haar laarzen stonden onder aan de trap, zij zelf lag in bed. De 41-jarige Eindhovenaar probeerde haar uit bed te praten, maar dat lukte niet. Daarom belde de man de politie. Die vroeg de 42-jarige vrouw weg te gaan, maar dat bleek niet te lukken: ze had namelijk te veel gedronken. Daarom werd ze gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Het "slachtoffer" heeft aangifte gedaan.

Rik Van Gerven overleden

Zaterdag 16 januari 2016
Hamont-Achel - Rik Van Gerven overledenDonderdag is in Mol de uit Hamont afkomstige Rik Van Gerven overleden. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Centrum.

Paul Silkens overleden

Zaterdag 16 januari 2016
Hamont-Achel - Paul Silkens overledenIn Lanaken is de uit Achel afkomstige Paul Silkens overleden. Hij was 77 jaar. De afscheidsgroet vindt woensdag (10.45 uur) plaats in het crematorium in Hasselt.
Het grote vogeltelweekend is weer aangebroken. Tel zaterdag en zondag de vogels in je tuin, vraagt Natuurpunt. Met de jaarlijkse tuinvogeltelling kijken duizenden deelnemers welke vogels er in hun tuin landen en brengt Natuurpunt de algemene toestand van de tuinvogels in kaart. Tellen is eenvoudig en iedereen kan meedoen. Meer info: www.vogelweekend.be.
Tribunaliteiten
Schuldeisers hebben meestal een beter geheugen dan schuldenaars.
Een handelaar verkocht in de vorige eeuw aan een andere commerçant een kraan, een tractor en een kipwagen. Hij schreef er drie facturen voor uit voor een totaal van 24.789 euro. Elf jaar later eiste de verkoper voor de rechtbank betaling. De koper beweerde betaald te hebben, maar had geen bewijs. Wel had hij de facturen ingeschreven in zijn boekhouding en al die jaren betaald voor de verzekering en het onderhoud van de goederen die hij (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Bex overleden

Vrijdag 15 januari 2016
Hamont-Achel - Rina Bex overledenIn  het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is gisteren Rina Bex overleden, de echtgenote van Adrie Boonen. Ze was 65 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

BOB-controles dit weekend

Vrijdag 15 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - BOB-controles dit weekendAlle Limburgse politiezones houden dit weekend een gezamenlijke actie tegen alcohol in het verkeer . De BOB-controles starten vanavond om 18u en duren tot maandagochtend.

Mia Lenskens overleden

Vrijdag 15 januari 2016
Hamont-Achel - Mia Lenskens overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Mia Lenskens overleden, de weduwe van Jaak Verhees. Ze was 91 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Afgelastingen voetbal door winterweer

Donderdag 14 januari 2016
De voetbalbond heeft beslist om alle wedstrijden voor het komende weekend op 16 en 17 januari af te gelasten voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal. De eerste ploegen spelen in principe wel.
Grensgevallen
De burgemeesters van Eindhoven en Düsseldorf willen nog steeds een snelle rechtstreekse intercityverbinding tussen de twee steden. Ze hebben de Duitse regering gevraagd concrete stappen te zetten, meldt Omroep Brabant. De lijn zou moeten lopen vanaf Den Haag/Rotterdam, via Eindhoven naar Düsseldorf. Het traject moet van ‘HSL-kwaliteit' worden, stelt de gemeente Eindhoven. Tussen Eindhoven en Düsseldorf ben je nu met de trein twee uur onderweg, bijna dubbel zo lang als met de auto.

Fons Emmers overleden

Donderdag 14 januari 2016
Hamont-Achel - Fons Emmers overledenGisteren is Fons Emmers overleden, de echtgenoot van Mia Claes. Hij was 80 jaar. De crematie en de bijzetting van de urne op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Over een boekenrekje

Donderdag 14 januari 2016
De anonieme grommelaar
Iedereen kent IKEA en zijn meubelbouwpakketten "waarin altijd een schroefje ontbreekt". De anonieme heeft in zijn leven al menig IKEA-kastje gemonteerd: nog nooit een schroefje gemist. Zet dat indianenverhaal dus gerust bij al die andere op het 'urban legend'-schap.
Dat schap brengt me naadloos bij de voorloper van IKEA. Wie kent de boekenrekjes van Tomado nog? Een halve eeuw geleden, toen de psycholoog van het PMS de toen nog jonge anonieme een gewéldig studietraject voorspelde - (…) Het hele nieuwsbericht

250 kilo oude gsm's

Woensdag 13 januari 2016
Vorig jaar slaagden 36 Limburgse KWB-afdelingen erin om op twee weken tijd 250 kilogram oude gsm's en gsm-laders op te halen. Dankzij die inzameling konden onder meer heel wat kostbare en zeldzame grondstoffen gerecupereerd worden. Op 18 januari start KWB met een tweede gsm-actie. Verspreid in de provincie staan veertig speciale inzamelboxen klaar om tot eind deze maand oude gsm's en oude gsm-laders te verzamelen. 'Geld verdienen wij niet aan deze actie. Het is onze bijdrage aan een duurzamere wereld', aldus KWB.

No-selfie-zones in Mumbai

Dinsdag 12 januari 2016
Vandaag gelezen
De politie in de Indiase stad Mumbai, het vroegere Bombay, heeft 16 'no-selfie-zones' ingesteld. Vorige week verdronk er een man die een meisje probeerde te redden nadat zij te water was geraakt tijdens het nemen van een selfie. Daarop besloot de politie 16 plekken te markeren waar het nemen van selfies verboden is. Volgens de politie nemen mensen steeds vaker onnodige risico's om spectaculaire selfies te maken. In 2015 kwamen er meer mensen om het leven door een ongeluk tijdens het maken van een selfie, dan door haaienbeten. (Bron: mashable.com)
Bijna de helft van  de Limburgse bedrijven is ervan overtuigd dat 2016 beter wordt. Eén op de drie bedrijven is in het komende jaar dan ook van plan personeel aan te werven. Tegelijkertijd is het duidelijk dat er nog veel andere en diepgaander maatregelen nodig zijn om onze concurrentiekracht écht terug op peil te brengen, stellen de bedrijven.
Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “Het voorbije jaar heeft de federale regering met de tax shift en met de (…) Het hele nieuwsbericht

5.789 starters in 2015

Dinsdag 12 januari 2016
Vorig jaar startten 5.789 mensen in Limburg een eigen zaak. Dat is een lichte stijging van 0,5 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Traditioneel worden die cijfers de komende maanden nog wat bijgesteld. Op basis van die ervaring wordt een effectieve stijging van 1 procent verwacht.
Dat het goed gaat met het aantal starters blijkt uit de vergelijkingen van de cijfers met enkele jaren geleden. “In vergelijking met 2013 spreken we over een stijging van 8,7 procent. 2015 is overigens het beste jaar sinds 2011 wat het aantal starters betreft”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg.

Bevolkingsdichtheid...

Maandag 11 januari 2016
Vandaag gelezen
Hamont-Achel - Bevolkingsdichtheid...ZoomDe bevolkingsdichtheid op de wereld is behoorlijk ongelijk gespreid. De helft van de wereldbevolking woont in de gele gebieden op de kaart hierboven, de andere helft in de zwarte gebieden. Met name in India, Bangladesh, Indonesië, Japan en China is er veel geel te zien. De wereld telt momenteel 29 megasteden, waarvan ruim de helft in Azië ligt. In 2030 woont 9 procent van de bevolking in 41 megasteden. (Bron: metrocosmblog.tumblr.com)

Hennie Nijdam overleden

Maandag 11 januari 2016
Hamont-Achel - Hennie Nijdam overledenGisteren is Hennie Nijdam overleden, de echtgenote van Jaap de Graaf. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in het crematorium in Heeze.

De cover en het origineel

Maandag 11 januari 2016


Op deze dag in 1924 werd Slim Harpo geboren. Een van zijn meest memorabele nummers is ‘I’m A King Bee’, ook bekend in de versie van The Rolling Stones uit 1964. Vergelijk de uitvoeringen op de Jukeboxkalender en lees er dat Mick Jagger zich zelf eens afvroeg: “Waarom zou je onze cover aanhoren als je naar het origineel kan luisteren?”

Deken uit de kerk gezet

Zondag 10 januari 2016
Vandaag gelezen
In de Sint-Jozefkerk van Veldhoven (bij Eindhoven) zijn de deken en het parochiebestuur zaterdag door gelovigen de kerk uit gezet. Dat gebeurde tijdens een viering van de plaatselijke geloofsgroep Oase die uit onvrede over de gang van zaken in de parochie eigen vieringen wil organiseren en terug wil naar samen geloven op een eigentijdse manier. De viering was door het parochiebestuur verboden omdat het een privé-initiatief zou zijn. Toen de deken de opening opeiste en de aanwezigen verzocht mee te (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal kampioen tafeltennis

Zondag 10 januari 2016
Op het provinciaal kampioenschap tafeltennis dat gisteren plaatsvond in de sporthal van Eksel is Hamontenaar Bregt Joosten (Lipalet SHLille) samen met Pepijn Surmont (Schulen) provinciaal kampioen geworden bij de preminiemen dubbel. Bij de preminiemen dubbel gemengd haalde hij samen met Leen Cardinaels (Lipalet) een zilveren medaille.

Smiley (72)

Zaterdag 9 januari 2016
Hamont-Achel - Smiley (72)ZoomDeze mixer was wel heel blij toen hij hoorde dat hij pannenkoekendeeg mocht maken, signaleert Neeltje Claassen...

Naar Roemenië vanuit Eindhoven

Vrijdag 8 januari 2016
Grensgevallen
De luchtvaartmaatschappij Wizzair gaat vanaf 29 maart een nieuwe route starten tussen Eindhoven Airport en Traian Vuia International, de luchthaven van de stad Timişoara in West-Roemenië. De route zal op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen.

Even uitproberen

Donderdag 7 januari 2016
Vandaag gelezen
In Israël heeft de producent van veiligheidsvesten een journalist in de rug gestoken toen hij de efficiëntie van het vest wilde demonstreren. Tijdens een interview stelde de producent voor om het vest, bedoeld om messteken tegen te houden, op de verslaggever uit te proberen. Het mesbestendig materiaal was echter niet goed bevestigd en het mes drong door in de rug van de journalist. Die werd daardoor licht gewond. (Bron: CNN.com)

Efteling zoekt 200 kinderen

Donderdag 7 januari 2016
Grensgevallen
Attractiepark De Efteling zoekt 200 kinderen die één dag musicalster willen zijn in de musical Pinokkio. Artiesten in spe worden verzocht om zich zo snel mogelijk te melden. Na een succesvolle reeks verlengt het sprookjespark de musical Pinokkio, die in het Efteling Theater wordt opgevoerd. Elke voorstellingsdag mogen maar dertig nieuwe kinderen voor één keer een gastrol spelen in de musical. Inmiddels hebben al 1300 kinderen dat gedaan. Nu de show tot maart te zien blijft, is (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in Kaulille heeft de politie een massa spullen aangetroffen die gestolen waren in Nederlandse Kruidvatwinkels. De bewoners, een Roemeense man en vrouw van respectievelijk 27 en 24 jaar, werden gearresteerd toen ze in een Kruidvatwinkel in het Nederlandse Veghel een diefstal aan het plegen waren. In de auto van het tweetal die in de buurt geparkeerd stond, werden ook al gestolen spullen aangetroffen. De waarde van het gestolen goed in de woning in Kaulille wordt op 15.000 euro geraamd.
Hamont-Achel - Nieuwjaarsconcert in de St.-LaurentiuskerkZoomKijkt u op nieuwjaarsdag wel eens naar het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker? Wel, vrijdagavond kunt u iets gelijkaardigs meemaken in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Daar leiden Casco Phil, voorheen de Belgische Kamerfilharmonie, en dirigent Benjamin Haemhouts op uitnodiging van het stadsbestuur het nieuwe jaar muzikaal in. Het concert start om 20 uur. Presentator is Kurt Van Eeghem.
Op het programma staan werken van o.m. Grieg, Mozart, Bartók, Tsjaikovski, Gershwin, (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
De Spaanse aartsbisschop Braulio Rodríguez wijt huiselijk geweld aan ongehoorzame vrouwen. Tijdens zijn preek zei Rodríguez, aartsbisschop van Toledo, dat een veel voorkomende oorzaak van huiselijk geweld is dat "de vrouw de eisen van de man verwerpt". Bovendien zouden veel gevallen van huiselijk geweld zijn terug te voeren op "een macho reactie" wanneer vrouwen om een echtscheiding vragen. Volgens Rodríguez is het grootste probleem dat veel huwelijken niet meer "echt" zijn en dat het veel te gemakkelijk is om te scheiden. De preek heeft in Spanje geleid tot veel ophef. (Bron: ii.nl)

Smiley (71)

Woensdag 6 januari 2016
Hamont-Achel - Smiley (71)ZoomHeidi Dries fotografeerde deze smiley in Voeren.

Valse snelheidsboetes

Woensdag 6 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Valse snelheidsboetesDe federale politie en verschillende lokale politiekorpsen worden sinds vorig weekend overstelpt met klachten over een bepaalde mail. Die is zogezegd opgesteld door de federale politie, die bij de ontvanger een 'GAS-boete' van 103,50 euro (of ander bedrag) wil innen wegens een verkeersovertreding. De mail draagt het logo van de federale politie en ziet er erg overtuigend uit. Bovendien wordt er op een agressieve manier aangedrongen om binnen de drie dagen te betalen. "Anders zal het bedrag maal twee (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaanderen telde eind december 228.987 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 710 of 0,3 procent minder dan vorig jaar. De werkloosheid daalt in West- en Oost-Vlaanderen. Antwerpen; Vlaams-Brabant en Limburg noteren daarentegen licht hoger. Dat blijkt uit vandaag bekendgemaakte cijfers van de VDAB.

Fairtrade Limburg Toffee 2016

Dinsdag 5 januari 2016
Hamont-Achel - Fairtrade Limburg Toffee 2016ZoomDe provincie Limburg zoekt personen of organisaties voor de Fairtrade Toffee 2016. Een eerlijke prijs betalen voor een eerlijk product, vanzelfsprekend? Nochtans is het een belangrijke manier om mensen in het Zuiden structureel te ondersteunen. Met de zesde uitreiking van de Fairtrade Limburg Toffee wil de deputatie ook in 2016 Limburgers die een bijzondere bijdrage leveren aan de promotie en het "dagelijks" gebruik van fair trade in onze provincie, de erkenning geven die ze verdienen.
Nomineer een persoon (professional, vrijwilliger, medewerker, ...), een organisatie (buurtwerking, lokale werkgroep, wielerclub, ...) of een openbaar bestuur die dat echt verdient en anderen inspireert. Alle info via deze link.

Drie procent minder bevallingen

Maandag 4 januari 2016
In 2015 waren er in de Limburgse ziekenhuizen 7.658 bevallingen. Dat zijn er 3,1 procent minder dan in 2014. In alle Vlaamse ziekenhuizen samen bedroeg de  daling 2,7 procent, zo blijkt uit cijfers van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie.

Dolf Brouwers overleden

Maandag 4 januari 2016
Hamont-Achel - Dolf Brouwers overledenDonderdag is Dolf Brouwers overleden, de echtgenoot van Maria Daniëls-Verhees. Hij was 89 jaar. De crematie en bijzetting in het columbarium op het Boskerkhof in Hamont vinden in intieme kring plaats. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gratis openbaar vervoer

Zaterdag 2 januari 2016
Vandaag gelezen
Vandaag hebben duizenden Britten gratis met de bus, trein en metro gereden in Londen. Het netwerk van de Oyster Card, de Londense openbaarvervoerpas, lag enkele uren uit. Waarschijnlijk is 340.000 euro aan reizen niet geregistreerd. Het probleem is inmiddels opgelost. (Bron: theguardian.com)

Dodelijk verkeersongeval

Vrijdag 1 januari 2016
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Valkenswaard is gisteravond even voor middernacht een 31-jarige man uit het Nederlandse plaatsje Deurne om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het slachtoffer raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde tegen een boom. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Brand in recreatiedomein

Vrijdag 1 januari 2016
Hamont-Achel - Brand in recreatiedomeinGisteravond is een caravan door brand vernield op recreatiedomein Goolderheide in Bocholt. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht. Het is niet de eerste keer dat de jongste tijd brand uitbreekt in het recreatiedomein.

Gelukkig nieuwjaar!

Vrijdag 1 januari 2016
Hamont-Achel - Gelukkig nieuwjaar!ZoomOnze allerbeste wensen voor een voorspoedig 2016 aan onze lezers, adverteerders, medewerkers, tipgevers... Maak er een mooi jaar van!
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel