Het overige nieuws

Jan Van Vlierden overleden

Zondag 31 december 2017
Hamont-Achel - Jan Van Vlierden overledenGisteren is Jan Van Vlierden overleden. Hij was 69 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Vooraf is er tussen 18u en 18.30u een begroetingsmoment in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Hamont-Achel - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Marie Ceelen overleden

Zaterdag 30 december 2017
Hamont-Achel - Marie Ceelen overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Marie Ceelen overleden, de weduwe van Jef Govers. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Dymphena Scheepers overleden

Dinsdag 26 december 2017
Hamont-Achel - Dymphena Scheepers overledenZondag is Dymphena Scheepers overleden, de weduwe van Luuk Wensing. Ze was 83 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 11u) in de kapel van het rusthuis in Hamont. Begroeting: donderdag tussen 19u en 20u in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Geen weekmarkt

Maandag 25 december 2017
Vanwege de feestdagen is er op tweede kerstdag en op 2 januari geen weekmarkt in Hamont en in Achel. Vanaf dinsdag 9 januari staan de marktkramers opnieuw paraat.

Leentje Truyens overleden

Maandag 25 december 2017
Hamont-Achel - Leentje Truyens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Leentje Truyens overleden, de weduwe van Tom Franssen. Ze was 82 jaar. De afscheidsdienst en de begraving op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag tussen 19u en 20u in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Hamont-Achel - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

Jef Driesen overleden

Zondag 24 december 2017
Hamont-Achel - Jef Driesen overledenVandaag is de uit Bocholt afkomstige Jef Driesen overleden, de echtgenoot van Anna Van Hertum. Hij was 86 jaar. Vrijdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Achel-centrum. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Altijd te laat

Zaterdag 23 december 2017
Vandaag gelezen
"De meerderheid van de muzikanten was steeds te laat, tot de maat vol was. Ik zei dat als we de volgende keer niet op tijd konden beginnen, ik terug naar huis zou rijden. Blijkbaar maakte dat geen indruk, want de week erop was er geen verschil. Ik hield woord en reed terug naar Nederland. Het ging toen even beter, maar na een half jaar hervielen de muzikanten in hun oude gewoontes. Ik trek het me niet meer aan, het is namelijk duidelijk dat de aflatende stiptheid niet afdoet aan de kwaliteit."
Ivan Meylemans, dirigent van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel, in 'De Belleman'

Zakkenrollers uit Budel opgepakt

Zaterdag 23 december 2017
Grensgevallen
Hamont-Achel - Zakkenrollers uit Budel opgepaktIn een café op het Catharinaplein in Eindhoven zijn drie jongens van 18 en 19 jaar uit Budel opgepakt. Ze hadden zich daar verstopt tijdens hun vlucht voor de politie. Die had hen in de gaten gekregen nadat ze de portemonnees van minstens twee mannen hadden gestolen. 
Er is geld vrijgemaakt voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont. Dat blijkt uit de lijst met regionale spoorprioriteiten van Infrabel, die deze week besproken werd met de gewestregeringen tijdens het Overlegcomité. De elektrificatie zou volgend jaar moeten starten en klaar zijn tegen september 2020. Mogelijk wordt er nadien een tweede spoor aangelegd. De investering creëert ook meer mogelijkheden voor betere verbindingen met Brussel en Antwerpen.
Voor een eventuele spoorlijn Hasselt-Neerpelt worden op de prioriteitenlijst "studies en eerste werken" voorzien.

Kerstfeest bij OKRA-Hamont

Vrijdag 22 december 2017
Hamont-Achel - Kerstfeest bij OKRA-HamontZoomRuim 115 OKRA-leden kwamen in De Posthoorn opdagen voor het kerstfeest van OKRA-Hamont. Het bestuur had daar gezorgd voor een kerstboom met kribbe, mooi verzorgde tafels met kerststukken samengesteld door de “creagroep” , het welkomstwoord, de bezinning en samenzang in kerstsfeer met muzikale omluistering... Als ontspanning was er een optreden van de OKRA-toneelgroep. Met een feestelijke warme maaltijd, een lekkere kop koffie en een heerlijk stuk taart als afsluiter was het een geslaagde namiddag. (J.J.S.)

Kerstfeest bij OKRA-Achel

Vrijdag 22 december 2017
Hamont-Achel - Kerstfeest bij OKRA-AchelZoomin het Michielshof vierde OKRA-Achel haar jaarlijks kerstfeest. Bij die gelegenheid werden de 80- en de 90-jarigen in de bloemen gezet. (Foto's Jos Cox)
Kerstfeest bij OKRA-Achel
Zoom

'DISV Noord-Limburg' opgericht

Vrijdag 22 december 2017
In het gemeentehuis van Neerpelt hebben de negen gemeenten, die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg, vanmiddag de oprichting van de Dienstverlenende Intergemeentelijke Samenwerking Noord-Limburg (DISV) ondertekend. Aan die oprichtingsplannen gaven de betrokken gemeenteraden en OCMW-raden eerder dit jaar al hun goedkeuring. De statuten van de DISV zijn afgestemd op die van de Welzijnsregio, een vereniging van de Noord-Limburgse OCMW's. Oprichting van de DISV was noodzakelijk omdat het nieuwe decreet lokaal bestuur niet voorziet in de mogelijkheid om lokale opdrachten op meerdere domeinen ook bovenlokaal te behandelen. Meer info

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Henk Zentjens overleden

Vrijdag 22 december 2017
Woensdag is Henk Zentjens overleden. Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst zal volgende week woensdag om 11.00 uur plaatsvinden in het crematorium in Heeze, Somerenseweg 120.

Inbraak in Dorpsstraat

Donderdag 21 december 2017
Onbekenden hebben gisteren ingebroken in een woning in de Dorpsstraat. Om binnen te geraken forceerden ze een raam. Het is niet bekend of er iets is gestolen.
Hamont-Achel - Wintersterretjes schitteren in DommelhofZoomGisteren werd het Dommelhof-theater overspoeld door 120 dansende sterretjes. Met hun mooiste bewegingen vertelden de jongste dansleerlingen van de Kunstacademie het verhaal van de ster Stella: “Terwijl Stella en haar oma tijdens een koude winteravond aan de hemel fonkelen, maken de mensen zich klaar voor Kerst. Stella ziet plots al die kleine, fonkelende en dansende sterachtige lichtjes op aarde... Daar wordt ze wel heel nieuwsgierig van en ze wil graag een kijkje nemen. Maar opgepast, want als (…) Het hele nieuwsbericht
Wintersterretjes schitteren in DommelhofWintersterretjes schitteren in DommelhofWintersterretjes schitteren in Dommelhof
Wintersterretjes schitteren in Dommelhof
Zoom

Fietser (60) gewond

Donderdag 21 december 2017
Hamont-Achel - Fietser (60) gewondGisteren in de vooravond is in de Stationsstraat in Hamont een 60-jarige fietser uit Hechtel-Eksel gewond geraakt toen hij werd geraakt door de rechterspiegel van een voorbijrijdende bestelwagen. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt gaan vanaf 1 januari werken onder één overkoepelende vzw met één raad van bestuur en één directiecomité. Dat hebben de algemene vergadering van het Mariaziekenhuis en die van het Revalidatie & MS Centrum gisteravond beslist. Beide instellingen werken al jaren samen op verschillende domeinen zoals ziekenhuishygiëne, apotheek en IT. Van een echte fusie is er nu geen sprake, wel van een integratie, omdat beide instellingen hun eigen erkenningsnummer moeten behouden. Dit omdat het Mariaziekenhuis onder federale bevoegdheid valt, en het Revalidatie & MS Centrum onder Vlaamse bevoegdheid. Deze volledige integratie past in het herdenken van de gezondheidszorg in ons land.
De patiënt zal weinig merken van de integratie en de dienstverlening blijven ervaren zoals die nu is. Elke campus behoudt zijn sterktes en eigenheid op gebied van chronische en acute zorg.
Hamont-Achel - Warmste Week bij de internaten: 64.000 euroZoomDe deelname van alle Vlaamse internaten aan de Warmste Week was een groot succes op alle vlakken. 85 internaten zetten zich in voor 45 goede doelen via ontelbare acties. Men koos daarbij voor doelen die zich vooral richten naar kinderen en jongeren omdat dit ook de eigen doelgroep is zoals Bednet, Childfocus, Sogeha, Akindo, Habbekrats, Tejo, Het Ventiel, De Golfbreker, De Takel,……). De Vlaamse internen hebben geleerd wat inzet en solidariteit kan betekenen. Bovendien stimuleerden (…) Het hele nieuwsbericht

Ghislaine Wijnants overleden

Donderdag 21 december 2017
Hamont-Achel - Ghislaine Wijnants overledenGisteren is Ghislaine Wijnants overleden, de echtgenote van André Follon. Ze was 86 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: dinsdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Rik Vrolix overleden

Donderdag 21 december 2017
Hamont-Achel - Rik Vrolix overledenIn Achel overleed de uit Bocholt afkomstige Rik Vrolix, de weduwnaar van Dora Vrinsen. Hij was 91 jaar.  Er werd in alle stilte afscheid genomen waarna zijn urne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.

Krokussen langs de Doodendraad

Woensdag 20 december 2017
De VZW Verhalis heeft in Voeren de aftrap gegeven voor het project "De dodendraad leeft". Volgend jaar in oktober wil de VZW samen met zoveel mogelijk grensgemeenten een krokuslint van maar liefst 350 kilometer aanplanten.
350 kilometer, zo lang was ook de elektrische grensversperring die de Duitse bezetter vanaf 1915 aanlegde langs de Belgisch-Nederlandse grens. De dodendraad moest voorkomen dat Belgen massaal richting Nederland zouden vluchten of via daar het front in het Westhoek (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Sahara Expeditie' voor kinderen in BoslandZoom In Bosland is een gloednieuwe belevingswandeling voor kinderen van 6 - 10 jaar uitgewerkt: de Sahara Expeditie. Onder leiding van een speciale Boslandgids kunnen kinderen voortaan op speurtocht in de leefwereld van Zeno de Zandloopkever in de Lommelse Sahara. Onderweg beleven ze het gebied op een nieuwe manier via toffe opdrachten, spelletjes, actie en avontuur. Deelnemers vervullen tijdens de Expeditie een geheime opdracht en naar het schijnt ligt er ook een schat begraven…
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Eindhoven Airport: 19% meer reizigers

Woensdag 20 december 2017
Hamont-Achel - Eindhoven Airport: 19% meer reizigersZoomEindhoven Airport verwerkte dit jaar bijna 5,7 miljoen reizigers, nagenoeg een miljoen reizigers meer dan vorig jaar, een groei met 1 procent. Het aantal bestemmingen groeide tot 81. Voor volgend jaar wordt opnieuw een groei van ongeveer 10 procent verwacht. 

Koplampen gestolen

Woensdag 20 december 2017
Grensgevallen
Op de parking van het station in Maarheeze hebben onbekenden gisteren de koplampen van twee auto's gestolen. Ook werd er in de wagens ingebroken en met dat doel werd telkens een zijruit stukgeslagen.

Oudejaarswandeling in oud Dorplein

Woensdag 20 december 2017
300 woorden van Rudi
Zondag, oudejaarsdag, is er een georganiseerde en gegidste wandeling in Budel-Dorplein. Wist je dat de zinkfabriek daar, waar alles mee begonnen is, al 125 jaar bestaat? De vergunning van de gemeente Budel voor de bouw van een fabriek midden tussen de vennen is afgegeven op 21 juni 1892. Vrij snel zijn ze begonnen met de bouw van de zinkfabriek en van een aantal woonhuizen in Waalse stijl. Het zou uiteindelijk een heel dorp worden met als eerste naam “Nieuwdorp". Maar de gemeente Budel (…) Het hele nieuwsbericht

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Hamont-Achel - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Hillen overleden

Dinsdag 19 december 2017
Hamont-Achel - Catho Hillen overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Catho Hillen overleden, de weduwe van Jef Broekx. Ze was 92 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Hamont-Achel - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Kerstfeest bij Femma Hamont

Maandag 18 december 2017
Hamont-Achel - Kerstfeest bij Femma HamontZoom93 Femma-leden tekenden present voor het kerstfeest in De Posthoorn. De gedekte tafels waren versierd met mooie kerststukken die nadien werden verloot. Bezinning met als thema: “Aandacht voor anderen”. Een gezellig samenzijn met een lekker warm buffet. Een toffe ontspanning door de eigen toneelgroep met talent:”De Dollefijntjes”. Het ging er geamuseerd aan toe. Een doorlopende diavoorstelling met foto’s van Femma-activiteiten door de jaren heen, vele herinneringen kwamen boven. (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in Budel-Schoot

Maandag 18 december 2017
Een brand in een woning aan het Wethouder Lammersplantsoen in Budel-Schoot heeft vanmorgen veel schade aangericht. De bewoners, een Syrisch gezin, konden zich tijdig in veiligheid brengen, maar het huis is voorlopig onbewoonbaar. De oorzaak van de brand, die rond 1.30u ontdekt werd, is nog onbekend.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
Met Kerstmis en Nieuwjaar geldt er een afwijkende regeling voor de ophaling van het huisvuil, PMD en groenafval. Uitzonderlijk halen de medewerkers van Limburg.net dit niet maandag, maar de daaropvolgende zaterdag op. Vanaf 8 januari verloopt de afvalophaling terug normaal.
In Derde Provinciale A van het volleybal heeft AVOC Achel C met 3-0 verloren van Geetbets C. Achel C staat zesde in de stand met 11 punten uit 10 wedstrijden.

Vrouw vermist in Weert

Zondag 17 december 2017
Grensgevallen
Hamont-Achel - Vrouw vermist in WeertDe Nederlandse politie heeft vanavond een vermissing gemeld. Het gaat om een 45-jarige vrouw die verdween in de omgeving van de Ringbaan-West in Weert. Het signalement luidt als volgt: blanke vrouw, 1m70 lang, smal postuur, donker blond haar, groene jas, witte gympen en zwarte tas. Hebt u deze vrouw gezien of hebt u meer informatie: bel 112.

Leike Jaeken overleden

Zaterdag 16 december 2017
Hamont-Achel - Leike Jaeken overledenVandaag is Leike Jaeken overleden, de echtgenoot van Andrea Janssen. Hij was 73 jaar en oud-medewerker van de Internetgazet. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: woensdag tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. De redactie van de Internetgazet wenst zijn nabestaanden veel sterkte.

Eindhoven krijgt 'verticaal bos'

Vrijdag 15 december 2017
Grensgevallen
De wijk Strijp-S in Eindhoven krijgt volgend jaar een verticaal bos in de vorm van een spectaculaire groene woontoren van 70m hoog, met 19 verdiepingen. Er komen 125 sociale huurwoningen in. Elke woning krijgt een balkon en twee grote groenbakken. Daarin komen in totaal 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog, en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350m². Het wordt wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw.

John Damoiseaux overleden

Vrijdag 15 december 2017
Hamont-Achel - John Damoiseaux overledenIn Genk is woensdag John Damoiseaux overleden, de echtgenoot van Nelleke Pluymen. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Gruitrode. Begroeting: maandag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht

Jonge fietser aangereden

Vrijdag 15 december 2017
Vanmiddag werd op Haspershoven in Overpelt een 13-jarige fietser uit Hamont-Achel aangereden door een personenwagen. Het kind werd daarbij licht gewond.
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Winkeldieven opgepakt in Valkenswaard

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
De politie heeft vanmorgen in Valkenswaard twee personen opgepakt die in verband gebracht worden met winkeldiefstallen. De twee werden op heterdaad betrapt maar vluchtten richting weekmarkt. Volgens de politie leverden marktbezoekers hulp bij het herkennen van de verdachten. Bij een van de verdachten werden gestolen goederen aangetroffen in een rugzak.

Hypermoderne windtunnel geopend

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
Aan de Technische Universiteit Eindhoven is vandaag een windtunnel van 27 meter geopend die 1,45 miljoen euro heeft gekost. Hij is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook derden kunnen er gebruik van maken. Volgens hoogleraar Bert Blocken kan er onderzoek worden gedaan dat bijna nergens anders mogelijk is. Ook de gemeente Eindhoven heeft al interesse getoond.

Martha Plessers overleden

Donderdag 14 december 2017
Hamont-Achel - Martha Plessers overledenDinsdag is de uit Hamont afkomstige Martha Plessers overleden, de weduwe van Toon Claassen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Sint-Joris Alken.

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Hamont-Achel - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

'Jij tussen vele anderen'

Dinsdag 12 december 2017
Op woensdag 3 januari organiseert de bibliotheek Hamont-Achel zijn jaarlijkse wintervertelling in Cinema Walburg. Opnieuw werd er gekozen voor een boek in de spotlights. ‘Jij tussen vele anderen’ is een levendige en interactieve voorstelling voor kinderen van 4 tot 10 jaar met hun (groot)ouders.
“Jeugdauteur Siska Goeminne en illustrator Merel Eyckerman verdienden allebei hun sporen binnen het kinderboekenvak en bundelden voor het boek ‘Jij tussen vele (…) Het hele nieuwsbericht
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Hamont-Achel - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Boom op elektriciteitsdraden

Maandag 11 december 2017
Op de Witteberg in Achel is een boom in de elektriciteitsdraden beland. Infrax deed het nodige.

Frans Geerinckx overleden

Maandag 11 december 2017
Hamont-Achel - Frans Geerinckx overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Frans Geerinckx overleden, de echtgenoot van Lisette Verhoeven. Hij was 78 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-dorp, waarna gelegenheid tot condoleren. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.

Eindhoven Airport weer open

Maandag 11 december 2017
Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ondervindt hinder als gevolg van de weersomstandigheden van vandaag. Op dit moment kan er echter weer gevlogen worden.
Voor meer informatie over de actuele stand van zaken kunnen passagiers terecht op de website van Eindhoven Airport of bij hun luchtvaartmaatschappij, meldt het vliegveld. UPDATE Vanavond meldt het vliegveld dat de start- en landingsbaan weer gesloten zijn vanwege de weersomstandigheden.
Hamont-Achel - Belangrijke AVOC-zege tegen VosselaarVosselaar - AVOC Achel  0-3 (22-25 - 19-25 - 22-25). Een verslag van Wim van Dooren:
In set 1 startte AVOC met Verschueren, Verhees, Bontje, van de Loo, Polman en Schouren en als libero Brouns. Vosselaar met Luyten, Sommen, Proost, Broeckx, Deville, Lemmens en als libero De Ren. Een ace van Verschueren was het spreekwoordelijke “eerste gewin” want Vosselaar startte zeer scherp en was niet onder de indruk. AVOC speelde niet slecht, maar Vosselaar was op dat (…) Het hele nieuwsbericht
FLASH Het Provinciaal Comité Limburg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden van zondagnamiddag 10 december en de wedstrijden van maandag 11 december.

Gevaarlijk glad op de wegen

Zondag 10 december 2017
Hamont-Achel - Gevaarlijk glad op de wegenZoomDoor de hevige sneeuwval is het gevaarlijk glad op de weg. Zowel de autosnelwegen als de lokale wegen zijn bedekt met een flinke laag sneeuw. Het is dus uitkijken voor wie vandaag nog weg wil.

Achel klopt Tervant

Zaterdag 9 december 2017
Hamont-Achel - Achel klopt TervantAchel VV is vanavond AC Tervant gaan kloppen in Paal. Uitslag: 0-2. Achel staat na 15 wedstrijden derde in de stand met 28 punten. KFC Hamont99 speelde thuis 0-0 gelijk tegen Flandria Paal en staat zesde in de stand met 23 punten uit 15 wedstrijden. UPDATE Een verslag van Tervant-Achel: Negenenzeventig minuten had een dominerend groen-wit nodig om de paarse muur van AC Tervant te slopen en de dikverdiende driepunter mee naar Achel te brengen. Jan Smolders en Bert (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Lamers overleden

Zaterdag 9 december 2017
Hamont-Achel - Jef Lamers overledenDonderdag is Jef Lamers overleden, de weduwnaar van Albertine Schuurmans. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Begroeting: Jef is thuis (Korte Watertorenstraat 1), in zijn vertrouwde omgeving, waar men afscheid kan nemen op zondag a.s. van 18.30 tot 19.30 uur en dinsdag na de avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Autoschuimers actief

Vrijdag 8 december 2017
Hamont-Achel - Autoschuimers actiefIn de Sommisstraat in Achel werd ingebroken in een auto. Uit de portefeuille die in de wagen lag is 45 euro gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.
Hamont-Achel - Sleepers Reign' morgen in De PosthoornZoomMorgenavond in De Posthoorn: een concert van Sleepers' Reign. Dat is bezwerende indy-electro met een experimenteel randje. In 2012 liet Sleepers' Reign voor het eerst van zich horen met de verovering van de zilveren medaille én publieksprijs in Humo's Rock Rally. In die editie stonden ze zelfs al op het podium van de Posthoorn en maakten ze veel indruk. In het voorprogramma: Lohaus, met een mix tussen urbanpop en triphop. Down-tempo beats, overgoten met synthsounds, gekleurd door een gitaar en dit allemaal begeleid door het bijzondere stemgeluid van Thomas Lauwers. Een ticket kost slechts 12,50 euro, maar met wat geluk kunt u er gratis naartoe! De eerste vijf mailers naar uitpunt[!]hamont-achel.be winnen een kaart. Geluk ermee!

Pierre Van Vlierden overleden

Donderdag 7 december 2017
Hamont-Achel - Pierre Van Vlierden overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Pierre Van Vlierden overleden, de weduwnaar van Anna Kees en de echtgenoot van Mia Kees. Hij was 83 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk in Hamont. Vooraf is er vanaf 17.45u (en tot 18.30u) gelegenheid tot begroeting en condoleren in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Grensgevallen
De parkeergarage bij Eindhoven Airport die op 27 mei instortte, wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Op 2 januari beginnen de werken. De sloop gaat ongeveer drie maanden duren, meldt Eindhoven Airport. De nieuwe parkeergarage moet in juni 2019 klaar zijn. De instorting in mei bleek voor een deel te wijten zijn aan bouwfouten.

Harry Janssen overleden

Woensdag 6 december 2017
Hamont-Achel - Harry Janssen overledenZondag is de uit Achel afkomstige Harry Janssen overleden, de weduwnaar van Anna Verhoeven en  de levensgezel van Maria Schoofs. Hij was 92 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Lummen vinden in intieme kring plaats.

Bedankt Sinterklaas!

Woensdag 6 december 2017
Hamont-Achel - Bedankt Sinterklaas!ZoomVandaag, 6 december, is het Sinterklaas, het grote kinderfeest waar al de brave kinderen snoep en speelgoed krijgen.
Met het theaterstuk ‘Vuur’ wordt de brand in het internaat van Heusden-Zolder in herinnering gebracht. Het Nieuwstedelijk theatergezelschap brengt de dramatische nacht van januari 1974 in herinnering, waarbij 23 internen het leven lieten op de slaapzaal van dat college. “We gingen kijken met de internaatbeheerders van de katholieke internaten”, vertelt Luc Pirard, directeur van het Abdij-Internaat in Sint-Truiden. Ook in het internaat van Sint-Truiden brandde het in diezelfde (…) Het hele nieuwsbericht

Rosette Versmissen overleden

Dinsdag 5 december 2017
Hamont-Achel - Rosette Versmissen overledenZaterdag is Rosette Vermissen overleden, de echtgenote van Swa Beerten. Ze was 85 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers.

Mien Janssen overleden

Dinsdag 5 december 2017
Hamont-Achel - Mien Janssen overledenZondag is Mien Janssen overleden, de weduwe van Sjef van de Ven. Ze was 89 jaar. Vrijdag is er om 17u een crematiedienst in het crematorium in Veldhoven. Begroetingsmoment: donderdag tussen 19 en 20u in het funerarium Creemers aan de Achelpoort in Hamont.

Wie wint de dvd?

Maandag 4 december 2017
Hamont-Achel - Wie wint de dvd?ZoomGeen winnaar van de dvd voor de wedstrijd van afgelopen week. De tekstjes waren gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk zocht iedereen het bij iets met "knal", maar echt plezierige vondsten waren er niet bij.
Dan maar de nieuwe opgave! Iedereen kent wel de stress van het plaatsen van de kerstboom. Ook cartoonist Stijn Lodewijks, blijkbaar. Wat antwoordt de man op de vraag van zijn echtgenote? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!

3D-hulp bij rugaandoeningen

Maandag 4 december 2017
Hamont-Achel - 3D-hulp bij rugaandoeningenZoomPatiënten met bepaalde rugaandoeningen kunnen geholpen worden door een rugfusie: daarbij worden schroeven in de wervels geplaatst, zodat deze komen vast te zitten. Het plaatsen van die schroeven is een delicate procedure. Om die procedure nóg nauwkeuriger en veiliger te laten verlopen, gebeurt dit sinds kort in het Mariaziekenhuis vaak met behulp van een op maat van de patiënt gemaakte 3D-geprinte guide: dat is een mal die de exacte plaatsing van de schroeven begeleidt. Door het (…) Het hele nieuwsbericht

Kerst op de Markt

Maandag 4 december 2017
Hamont-Achel - Kerst op de MarktZoomWerkgroep ‘Kerst op de Markt’ organiseert in samenwerking met het stadsbestuur op zaterdag 16 december van 15.00u tot 23.00u de 31ste kerstmarkt op het marktplein van Hamont. Het belooft weer een topeditie te worden, met niet alleen de traditionele marktkramers, standhouders en verenigingen, maar ook met optredens van popkoor Rise Up, Lema, Ruby Lips en Jeugdharmonie Hamont-Schoot. De ‘walking act’ van Rudolf het rendier vormt de kers op de taart. Je kan op de kerstmarkt (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaasfilm: even opnieuw

Maandag 4 december 2017
De vertoning van de film 'Sinterklaas & het Gouden Hoefijzer' in de Walburg werd gisteren stilgelegd omwille van technische problemen. Die problemen zijn intussen van de baan. Daarom draait de film vandaag opnieuw in Cinema Walburg om 16.00 uur en om 18.30 uur.

Exc. Hamont klopt Gestel

Zondag 3 december 2017
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt GestelExcelsior Hamont is vandaag gaan winnen bij Gestel. Uitslag: 0-1. In de stand staat Excelsior Hamont vijfde met 21 punten uit 14 wedstrijden.

Ruiten ingegooid in Achel

Zondag 3 december 2017
Hamont-Achel - Ruiten ingegooid in AchelOnbekenden hebben aan de De Leonaerdtslaan een ruit aan de voorkant en een aan de achterkant van een woning ingegooid. Dat werd vanmorgen door de bewoner ontdekt bij thuiskomst.
Grensgevallen
UPDATE Drie sportvissers uit Heeze zijn sinds gisteren vermist op de Noordzee. Ze waren vertrokken bij het werkeiland Neeltje Jans en keerden 's avonds niet terug. Afgelopen nacht en vanmorgen werd er naar hen gezocht. Vanmorgen werd hun boot rechtop in zee aangetroffen en vanmiddag spoelden er twee lichamen aan bij Neeltje Jans. De drie zijn resp. 79, 67 en 51 jaar; de jongste is de zoon van de oudste.

AVOC wint van Booischot

Zondag 3 december 2017
Hamont-Achel - AVOC wint van BooischotAVOC Achel - Booischot 3-0 (25-20, 25-15, 25-23)
AVOC heeft gisteravond Booischot verslagen. Een verslag van Wim van Dooren:
Avoc startte in set 1 met een basis van Verschueren, Bontje, Gabriel, van de Loo, Polman, Schouren en als libero Brouns. In het begin van set 1 hielden de ploegen elkaar in evenwicht via een goede side-out. Op alle vlakken – opslagdruk, verdediging, aanval – deden ze niet voor elkaar onder. Een goede opslagreeks van Schouren (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vanmeensel overleden

Zondag 3 december 2017
Hamont-Achel - Mia Vanmeensel overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Achel afkomstige Mia Vanmeensel overleden, de weduwe van Henri Swinnen. Ze was 92 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stimuleert de woonzorgcentra in hun omslag van papierwerk naar de digitale realiteit van vandaag. Daarom krijgen alle erkende woonzorgcentra en bepaalde dagverzorgingscentra een subsidie om de digitalisering te versnellen. Zo wordt voor de volgende twee jaar een bedrag van 443.000 euro voorzien om de woonzorgcentra te begeleiden naar meer digitale samenwerking met andere zorgverleners. Bewoners van een woonzorgcentrum worden (…) Het hele nieuwsbericht

Kijken mag

Zondag 3 december 2017
Hamont-Achel - Kijken magZoomOp deze dag in 1968 kregen The O’Kaysions een gouden plaat voor ‘Girl Watcher’, eigenlijk hun enige successingle die op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitparade piekte. Lees hier het verhaal achter dit vrolijke liedje.

Achel VV speelt gelijk, KFC verliest

Zaterdag 2 december 2017
Hamont-Achel - Achel VV speelt gelijk, KFC verliestAchel VV heeft vanavond thuis tegen Lutlommel gelijk gespeeld. Uitslag: 3-3. Achel VV staat na 14 wedstrijden vierde met 25 punten. KFC Hamont 99 verloor van Standard Elen met 1-0 en staat zesde in de stand mett 22 punten.

Sus Smolders overleden

Zaterdag 2 december 2017
Hamont-Achel - Sus Smolders overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Frans (Sus) Smolders overleden, de echtgenoot van Truus Fleuren. Hij was 86 jaar. Woensdag om 11u is er een afscheidsplechtigheid in uitvaartcentrum Severens in Overpelt, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Neerpelt.
Hamont-Achel - Mist stoort vliegverkeer Eindhoven AirportZoomOmwille van de dichte mist zijn er vandaag op Eindhoven Airport veel vluchten geschrapt geworden. Andere hadden te maken met uren vertragingen. Op de website van Eindhoven Airport is te zien welke vluchten allemaal zijn geannuleerd, vertraagd of omgeleid.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Een huurovereenkomst met slechte punten...E.L. huurde in Antwerpen een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Na zes jaar zegde hij de huur op en vertrok. Omdat hij de huurwaarborg niet terugkreeg, daagde hij zijn huurbaas voor het vredegerecht van Antwerpen. Daar moest hij ervaren dat voor een rechter niet alles is wat het lijkt.
Hij legde aan de vrederechter uit dat hij het appartement huurde voor € 520 per maand en een korting kreeg van € 100 per maand tot de badkamer was afgewerkt. De afwerking bleef uit en (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Verduyckt overleden

Vrijdag 1 december 2017
Hamont-Achel - Albert Verduyckt overledenWoensdag is Albert Verduyckt overleden, de weduwnaar van Josephine Derickx en de partner van Mia Thomassen. Hij zou over twee weken 89 jaar worden. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Weert. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Twaalf procent minder werklozen

Vrijdag 1 december 2017
In vergelijking met vorig jaar zijn er in Limburg 12 procent werklozen minder. De werkloosheid in Limburg ligt sedert enige tijd onder het Vlaams gemiddelde.

'Nightwatch' uitgesteld

Vrijdag 1 december 2017
De voorstelling "Nightwatch" met Dimitri Verhulst en Too Noisy Fish op 15 december in Cinema Walburg wordt uitgesteld, zo meldt het UiTpunt. Omwille van praktische en organisatorische redenen besliste het management in samenspraak met de bibliotheek Hamont-Achel de voorstelling te verschuiven naar het volgende seizoen. Fans van de schrijver – en van het verrassende format literatuur, film én muziek – hebben dus een nieuwe datum om naar uit te kijken. Het literaire concert zal (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel