Het overige nieuws

De provincie Limburg heeft een drone aangekocht die vanaf 1 januari volgend jaar kan gebruikt worden door de Limburgse politie-en brandweerzones. Zo kan het toestel onder meer worden ingezet bij massa-evenementen en zoekacties.

Nieuwe bvba: CSD Immo

Vrijdag 30 juni 2017
CSD Groep, Frank Claes en Romeo Mennen, allen uit Hamont-Achel, hebben de bvba CSD Immo opgericht met zetel aan de Thomas Watsonlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren patrimoniumbeheer, holdingactiviteiten, activiteiten met betrekking tot onroerende goederen en de financiering ervan én activiteiten met betrekking tot het bestuur van vennootschappen, het verlenen van octrooien en licenties en het verhuren van roerende goederen.

De ogen van een libel

Vrijdag 30 juni 2017
Puur natuur
Hamont-Achel - De ogen van een libelZoomVan alle insecten hebben libellen de best ontwikkelde ogen; die gebruiken ze om te jagen. Het facet-oog van een libel bevat duizenden lensjes en bezit een heel aparte gave: met de roodbruine bovenhelft van het oog ziet ze haar prooi goed tegen een blauwe achtergrond, met de onderste helft beter tegen een groene of donkere achtergrond. De nep-pupillen die je ziet, zijn delen van het oog waarmee ze scherper kan zien. Op de foto: een Zwervende heidelibel. (Foto Pieter Cox)

Tergende traagheid

Vrijdag 30 juni 2017
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Tergende traagheidWie het ongeval veroorzaakte was duidelijk. Het was de chauffeur van die ene auto. Discussie was er alleen over de schadevergoeding voor het 16-jarige meisje in de andere auto. Zij bleef quasi volledig verlamd achter, levenslang afhankelijk van wie haar omringt. Zelf eten, zich verplaatsen, haar toilet maken, communiceren, het was voortaan voor haar onmogelijk. De discussie ontaardde in een ellenlange procedure in Brussel.
Na tien jaar hadden het meisje en haar naastbestaanden nog altijd het raden naar een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Vanaf 2020 worden er op de (militaire) vliegbasis Eindhoven 4 nieuwe Airbus-tankvliegtuigen gestationeerd. Dat is vanmiddag beslist op het NAVO-beraad in Brussel. Het gaat om Multi Role Tanker Transport-toestellen, die straaljagers kunnen bijtanken in de lucht maar ook materieel kunnen vervoeren. In totaal bestelt de NAVO zeven toestellen van het type A330 MRTT.

Nieuwe bvba: Tell Immo

Donderdag 29 juni 2017
Stijn Lauwers uit Hamont-Achel heeft de bvba Tell Immo opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Sommisstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consulting op het gebied van bedrijfsbeheer, management en marketing.

Schrijf nu in voor onze quiz

Donderdag 29 juni 2017
Hamont-Achel - Schrijf nu in voor onze quizZoomDe vakantie staat voor de deur, maar vanaf september is het voor velen weer alle dagen alert zijn. En hoe beter uw hersenen weer wakker maken na de vakantie dan door een leuke quiz? Vrijdag 8 september kunt u terecht in CC De Adelberg in Lommel voor de eerste 'Geknipte Internetgazetquiz' en inschrijven kan nu reeds via internetgazet.lommel[!]telenet.be. Het enige wat u nodig hebt zijn 4 tot max 6 personen, en wij garanderen u een fijne avond. De quiz is zowel voor 'diehard quizzers' als de 'gewone sterveling' perfect doenbaar, en we voorzien ook leuke prijzen. Zo wordt de trofee voor de winnaar speciaal voor ons gemaakt in het GlazenHuis in Lommel. Tot dan...
Grensgevallen
Hamont-Achel - Beweging onder invloed van lichtZoomWetenschappers van TU Eindhoven en Kent State University hebben een materiaal ontwikkeld dat onder invloed van licht gaat golven en zich zo kan voortbewegen. Ze klemden hiervoor een strookje van dit nieuwe polymeer in een rechthoekig framepje, en bij belichting gaat dit geheel vanzelf aan de wandel. Dit apparaatje, met de afmeting van een paperclip, is ’s werelds eerste wandelmachientje dat licht direct omzet in voortbeweging, simpelweg aangedreven door één vaste lichtbron. De (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Politie waarschuwt bestelwagenbezittersDe afgelopen week werden er in Lommel tijdens verschillende nachten en op verschillende plaatsen drie bestelbussen van het merk Mercedes gestolen. Blijkt dat de daders de gestolen voertuigen starten met valse sleutels, meldt de lokale politie Lommel. "Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat de gestolen voertuigen naar Nederland verdwijnen. Eigenaars van bestelbussen Mercedes Viano of Vito wordt aangeraden bijkomende maatregelen te treffen om diefstal te voorkomen.”

Wat is Twitter?

Woensdag 28 juni 2017
Vandaag gelezen
"Twitter is: miljoenen gekken kunnen meer onzin uitkramen dan tien wijzen kunnen rechtzetten.
De wereld moet het voor verbetering hebben van Einstein, niet van elke gek die zijn naam op muren en glazen schrijft."
(Chefren Hagens op Villamedia.nl)

Stad telt 14.427 inwoners

Woensdag 28 juni 2017
Op 1 januari 2017 telde Hamont-Achel 14.427 inwoners: 7.293 mannen en 7.134 vrouwen. Dat blijkt uit gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

Christine Tielens overleden

Dinsdag 27 juni 2017
Hamont-Achel - Christine Tielens overledenZondag is de uit Achel afkomstige Christine Tielens overleden, de weduwe van Louis Neyens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opoeteren.
Hamont-Achel - Apotheker Paul Quintens overledenIn het Jessa-ziekenhuis in Hasselt is zondag apotheker Paul Quintens overleden, de weduwnaar van Béa Gillardin en de partner van Sandra Andriessens. Hij was 74 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartdienst in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een gebedswake.
In de Kapelstraat in Overpelt , ter hoogte van Sint-Oda, raakten een bestelwagen en een 24-jarige bromfietser uit Hamont-Achel in een aanrijding betrokken. De bromfietser is daarbij gewond geraakt.

De politie flitst

Dinsdag 27 juni 2017
Hamont-Achel - De politie flitstDe lokale politie kondigt extra flitscontroles aan op o.m. de Generaal Dempseylaan in Achel, Boseind in Neerpelt en de Leukenstraat in Overpelt. En opgelet: zolang de omleiding vanwege de afgesloten brug in Neerpelt niet achter de rug is, mag er daar maar 50 km/u worden gereden.
Hamont-Achel - Fietsster gewond bij verkeersongevalBij een verkeersongeval op het kruispunt van de Houtmolenstraat en de Ringlaan in Overpelt werd deze voormiddag rond 10.45 uureen fietsende inwoonster van Hamont-Achel licht gewond. Ze werd er aangereden door een auto.
Grensgevallen
UPDATE Afgelopen nacht rond kwart voor twee is in Eindhoven een persoon omgekomen toen de auto waarin hij zat tegen een boom terechtkwam. De auto werd door de politie achtervolgd nadat de chauffeur bij een wegcontrole op de vlucht was geslagen. Het slachtoffer is een 29-jarige inwoner van Sint-Jans-Molenbeek. De chauffeur, een 29-jarige Brusselaar, en een 20-jarige passagier  uit Meise werden met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. In de auto werden softdrugs en een hoeveelheid geld aangetroffen. De politie nam beide in beslag.
Wegens de grote toestroom van kinderen bij Esperanza Pelt is men daar dringend op zoek naar gemotiveerde trainers voor zowel onder- als middenbouw. Minimum leeftijkd: 16 jaar. Indien interesse: stuur een mailtje naar noel.sevens[!]esperanzapelt.be, telefoon 0476 435 627.
Het wegdek op de E314 richting Lummen ter hoogte van Aarschot is volledig hersteld en het verkeer moet niet langer over de pechstrook, meldt Radio2. Woensdag kwam door de hitte het wegdek over de hele breedte naar omhoog. De voorbije dagen was Wegen en Verkeer druk in de weer om het wegdek te herstellen. Eerst werd gezegd dat vlot verkeer pas vanaf maandagochtend mogelijk zou zijn. Maar vanmiddag bleek dat het asfalt genoeg afgekoeld was en ging de snelweg weer volledig open.

Met de groeten uit... Mallorca

Zaterdag 24 juni 2017
Hamont-Achel - Met de groeten uit... MallorcaZoom¡Hablar español es muy divertido! De cursisten Spaans van juf Luana Bosmans van Qrios Wico Hamont–Overpelt gingen op studiereis naar Mallorca, een prachtig eiland met heel wat bezienswaardigheden. De ritten door het Tramuntan- gebergte zal menig cursist zich nog lang herinneren. Elke cursist had de opdracht om de rest van de groep, in het Spaans, door een bezienswaardigheid te leiden. Het was al van in het begin duidelijk dat iedereen, hoewel van heel uiteenlopende leeftijden, (…) Het hele nieuwsbericht

Werken kanaalbrug sneller klaar

Zaterdag 24 juni 2017
Hamont-Achel - Werken kanaalbrug sneller klaarZoomZonder tegenslag wordt de kanaalbrug op de Hamonterweg in Neerpelt vrijdagavond opnieuw opengesteld voor het verkeer. Het fietspad is vernieuwd, de rijweg is geasfalteerd en de komende dagen zorgt het Agentschap Wegen en Verkeer voor het plaatsen van een nieuwe leuning en voor het aanbrengen van een duivenwering en nieuwe voegen. De werken startten op 2 mei en zijn dus 10 dagen eerder klaar dan gepland. Vrijdag wordt dan ook de omleiding opgeheven.
Na vrijdag moeten wel nog betonherstellingen aan de onderkant van de brug worden uitgevoerd, maar daar zal het verkeer geen hinder van ondervinden.(Foto gemeente)

Zondag Limburgse Open Molendag

Vrijdag 23 juni 2017
Hamont-Achel - Zondag Limburgse Open MolendagZoomZondag is er de Limburgse Open Molendag. Bezoekers krijgen gratis toegang tot de molen tussen 10 en 17 uur. De vrijwillige molenaars zullen jullie met plezier op hun wind- of watermolen ontvangen. Op de meeste molens zullen maaldemonstraties worden gegeven, afhankelijk van wat de natuur ons aan wind of water geeft. Deelnemende molens aan de Open Molendag zijn hier terug te vinden.

Willem Simons overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Hamont-Achel - Willem Simons overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Willem Simons overleden, de echtgenoot van Gertrude Vanaken. Hij was 80 jaar.  Donderdag om 10.30u is er een uitvaartdienst in de parochiekerk van Hamont-Lo, gevolgd door de crematie. Woensdag om 19u is er in die kerk een avondwake.

Sophie Vlassaks overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Hamont-Achel - Sophie Vlassaks overledenDonderdag is Sophie Vlassaks overleden, de weduwe van Gijs Bex en de levensgezellin van Bert Damen. Ze was 85 jaar. De crematiedienst zal in intieme kring plaatsvinden. U kan Fie een laatste groet brengen thuis in de Watertorenstraat 12 na de avondwake, dinsdag om 19.00 uur in de decanale kerk in Hamont-centrum. 

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Hamont-Achel - Unieke oude machines te koopZoomIn de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - WICO introduceert STEAM in haar onderwijsZoomAlle campussen van de scholengemeenschap WICO zullen vanaf volgend schooljaar werken aan STEAM-onderwerpen in het eerste jaar van de eerste graad. Dit gemeenschappelijk, pedagogisch project is een onvervalste primeur voor de scholengemeenschap. STEAM staat voor science, technology, engineering, art en mathematics.
De term STEAM is internationaal gegroeid. STEAM wil jongeren warm maken voor de domeinen wetenschap, technologie en wiskunde en het onderwijs nauwer laten aansluiten bij (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de derde dag op rij was het vandaag prijs op de E314. Met volledig versperde rijbanen, lange files en het bijhorende economische verlies tot gevolg. Maar het kan ook anders. Voka – Kamer van Koophandel Limburg, samen met de sociale partners verenigd in de SERR, zijn al heel lang vragende partij voor een verbreding van de E314 en de E313. Bovendien pleit Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een performant disaster recovery beleid.  Op die manier kunnen dergelijke ongevallen performanter en dus sneller afgehandeld worden, wat een voordeel is voor heel de maatschappij, aldus Voka.

Goolderheide wil uitbreiden

Woensdag 21 juni 2017
De provincieraad heeft vandaag op voorstel van gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors het Provinciale Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor Goolderheide in Bocholt voorlopig vastgesteld. Hiermee worden aan Goolderheide uitbreidingsmogelijkheden gegeven die zorgen voor een verdere verankering van dit familiepark in Limburg.
Het PRUP voorziet een uitbreiding van meer dan 9ha recreatiegebied voor het vakantiepark Goolderheide, gelegen in het westen van de gemeente Bocholt, bijna tegen (…) Het hele nieuwsbericht
Het verbod dat minister Schauvliege heeft afgekondigd voor het wassen van auto's slaat niet op vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen. Het verbod geldt alleen voor het besproeien van de tuin en het wassen van de wagen met eigen leidingwater, dus het zelf wassen van de wagen.
Vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen recycleren en hergebruiken meer dan 90% water, zegt woordvoerder Johan Maesen van de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen. "Het weinige water dat door die bedrijven wordt geloosd, wordt eerst gefilterd om er zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit te halen. Je kan dus gewoon zonder problemen een professionele carwash bezoeken om je voertuig te laten reinigen."

Verboden thuis auto's te wassen

Woensdag 21 juni 2017
Vanaf morgen is het in Vlaanderen het "niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater" verboden. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege vandaag bekendgemaakt. Onder "niet-noodzakelijk gebruik" wordt onder meer verstaan het beregenen van gras, het thuis wassen van auto's, het vullen van een zwembad, en dies meer. De minister zegt er op te rekenen dat de bevolking voldoende gezond verstand aan de dag zal leggen om de noodzaak van besparing op drinkwater in te zien.
Engerlingen in je gazon - wat doe je ertegen? Gif spuiten zal nauwelijks iets uithalen. Enkele tips om de schade te beperken:
- zorg voor een goed bemest gazon zodat er zich een goed wortelgestel ontwikkelt;
- wanneer vogels zoals kauwen of spreeuwen op je gazon neerstrijken, is dit biologische bestrijding: zij eten de engerlingen op. Het is een groot misverstand te denken dat deze vogels je  gazon vernielen;
- bij hitte en droogte in de zomer kan U dorre plekken krijgen in het gazon, maar het gras is dan nog altijd verankerd aan zijn wortels. Zodra het gras los ligt op de bodem, hebben de engerlingen hun werk grondig gedaan en is je gazon verloren.(Pierre Rutten)

Mermaid Ariel in actie

Dinsdag 20 juni 2017
Hamont-Achel - Mermaid Ariel in actieZoomJoeri Kiczula maakte gisteren dit mooie filmpje van mermaid Ariel tijdens de maandelijkse zeemeerminnendag in duikcentrum TODI in Beringen.

Junikever vreet aan uw gras

Dinsdag 20 juni 2017
Hamont-Achel - Junikever vreet aan uw grasZoomSlecht nieuws voor uw gazon want de junikevers duiken massaal op door het warme weer. De larven, engerlingen genoemd, zitten onder de grond en eten daar alle wortels van het gras op. Daardoor gaat het gras kapot en krijg je kale plekken. (Foto Pierre Rutten)

Een benefiet voor Charlotte

Dinsdag 20 juni 2017
Bij Charlotte (3) uit Hamont-Achel werd een moeilijk gelegen tumor in het hoofd ontdekt. Haar ouders halen de Amerikaanse dokter Kassam naar België om de tumor te verwijderen. Hij is één van de drie dokters ter wereld die dat kan. Vrijdag organiseren de ouders samen met basisschool Hamont-Lo een benefietconcert om deze ingreep van 40.000 euro te kunnen betalen. Lees er hier alles over: "Slechts 3 dokters kunnen haar redden".
Wie in de buurt van varkens-, kippen- of geitenstallen woont heeft vaker longontstekingen dan gemiddeld.  Dat blijkt uit onderzoek in de Nederlandse regio's Oost-Brabant en Noord-Limburg en waarvan de resultaten vanavond zijn bekendgemaakt. Het was de grootste veldstudie op dit gebied ter wereld, uitgevoerd in de meest veedichte regio van Nederland. Het gezondheidsrisico, zo blijkt uit het onderzoek, zit vooral in de uitstoot van fijnstof uit stallen. Deze minuscule deeltjes binden zich met ammoniak en micro-organismen, zoals virussen of dierlijke cellen. Dat kan longproblemen veroorzaken. 
Aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een slimme babydeken ontwikkeld, 'Hugsy'. Het gelijknamige bedrijfje heeft nu 200.000 euro opgehaald via een investeringsplatform. Daarmee kan het dekentje, dat ouders ondersteunt als ze hun couveusekindje knuffelen, ook daadwerkelijk geproduceerd worden.
Tijdens knuffelmomenten neemt Hugsy de geur, de warmte en de hartslag van de ouder op. Als het kindje dan teruggaat in de wieg of de couveuse, blijft het de geruststellende aanwezigheid van (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Poetshulpen

Maandag 19 juni 2017
Wist u al dat het morgen de Dag van de Poetshulpen is? Misschien een reden om je poetshulp eens een attentie te geven, of eens even in de watten te leggen...
In OLV-Waver overleed vrijdag de uit Hamont afkomstige zuster Catho Verduyckt. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in Huize Sint-Angela in OLV-Waver. Dinsdag (19.30 uur) is er daar een avondwake.

Wie won de dvd?

Zondag 18 juni 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Davy Luyckx. De jury vond zijn inzending voor het tekstballonnetje rechts de beste. Davy krijgt in de komende week zijn dvd in de bus.
Cartoonist Stijn Lodewyks is er enkele dagen niet, maar bij zijn terugkeer krijgt u een nieuwe opgave!

Brandfase oranje in Limburg

Zondag 18 juni 2017
Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand.

Jos Cox overleden

Zaterdag 17 juni 2017
Hamont-Achel - Jos Cox overledenDinsdag is de uit Hamont afkomstige Jos Cox overleden. Hij was 67 jaar. Begroetingsmoment: zondag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. De urnebijzetting op de begraafplaats van Kaulille vindt in intieme kring plaats.
Hamont-Achel - Wietplantages ontdekt: zes arrestatiesDe politie heeft begin deze week wietplantages ontdekt in Neerpelt en Balen. In deze zaak zijn zes mannen opgepakt die vandaag hun aanhouding bevestigd zagen door de raadkamer in Turnhout. Bij de gearresteerden zijn een 27-jarige uit Neerpelt, een 24-jarige uit Hamont-Achel en een 41-jarige uit Beverlo. De Neerpeltenaar kreeg een enkelband en zit zijn voorarrest thuis uit. (PG)

Telefoneren zonder handen

Vrijdag 16 juni 2017
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Telefoneren zonder handenWie achter het stuur van een auto zit met een draagbare telefoon in de hand, is strafbaar en riskeert een geldboete en een rijverbod. Maar wat met iemand die er in slaagt al rijdend te telefoneren met de GSM in aanslag tussen hoofd en schouders? Handen komen er niet aan te pas. Gevaarlijker dan een GSM in de hand, zegt u, en wellicht heeft u gelijk. Minder aandacht voor de weg, minder bewegingsvrijheid en een beperkter gezichtsveld. U telefoneert immers met kop in kas.
Vandaar dat de procureur des (…) Het hele nieuwsbericht

'Met Vier in Bed' vanuit Achel

Vrijdag 16 juni 2017
Volgende week trekt "Met Vier in Bed" naar Achel. Dan komt hotel Koeckhofs in beeld. Het familiehotel bestaat al 43 jaar. "Met Vier in Bed" kan van maandag tot en met donderdag bekeken worden op VTM, vanaf 21.10u.

Met de groeten uit... Amsterdam

Donderdag 15 juni 2017
Hamont-Achel - Met de groeten uit... AmsterdamZoomIn de dierentuin Artis in Amsterdam hebben drie olifanten - Yindee, halfzusje Sanuk en moeder Thong Tai - gisteren hun nieuwe verblijf verkend. Daarbij hoort ook een zwembad, dat dieper is dan hun vorige bad. En de olifanten genoten! Er staan nu waterkanonnen om het zwemmen te stimuleren en onder water zijn er luchtbellen en -stralen om de dynamiek van stromend ­water na te bootsen. Yindee (foto's) vond het allemaal prachtig. Ze verdween helemaal onder water en gebruikte haar slurf als snorkel... (Fotocredits Artis)
Met de groeten uit... AmsterdamMet de groeten uit... Amsterdam
Zoom

Alles over vogels in Limburg

Donderdag 15 juni 2017
De LIKONA-vogelwerkgroep organiseert in samenwerking met Natuurpunt CVN een langlopende cursus “Alles over vogels in Limburg”. In deze cursus worden de deelnemers ondergedompeld in het boeiende Limburgse vogelleven met een afwisseling van theorie en praktijk. De theoretische lessen bestrijken een ruim palet van biotopen en soorten en worden door verschillende kenners gegeven in het Provinciaal Natuurcentrum, Craenevenne 86 in Genk. Bij de excursies trekt men naar enkele van de vogelrijkste (…) Het hele nieuwsbericht
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie wil de overheid de inwoners graag snel verwittigen. Daarom is er nu BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
BE-Alert is een alarmeringssysteem dat een bericht stuurt naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen de inwoners snel de nodige aanbevelingen, bv. om ramen en deuren te sluiten bij een brand.
Je kan een (…) Het hele nieuwsbericht
De openbare verkoop van de woning, gelegen Heerstraat 49, heeft uiteindelijk 152.000 euro opgebracht. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

Laat je horen

Woensdag 14 juni 2017
Vandaag gelezen
"Als je een stem hebt, moet je die laten horen."
                                  (Modeontwerper Raf Simons in De Morgen)

Weer vogelgriep

Woensdag 14 juni 2017
Het is maar dat je 't weet
Er zijn opnieuw besmettingen met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij 2 hobbyhouders in de provincies Luxemburg en Henegouwen. Dat meldt het FAVV. Omdat het vogelgriepvirus zich vermoedelijk via markten heeft verspreid, worden de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten en alle verzamelingen (tentoonstellingen, beurzen, …) met pluimvee voorlopig verboden. Het FAVV vraagt alle pluimveehouders om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven. Meer info

Ezels op wandel

Dinsdag 13 juni 2017
Buurtbewoners van de Salvatorstraat merkten vandaag twee ezels op die uit een weide waren ontsnapt. Hun ontsnapping was echter van korte duur. Zij konden na hun wandeling van enkele honderden meters terug in de weide worden geplaatst.

Man (53) vermist

Dinsdag 13 juni 2017
Hamont-Achel - Man (53) vermistPolitie en parket zijn op zoek naar de vermiste Ronald Vandereycken (53) uit Genk. De man werd het laatst gezien op zaterdag 3 juni rond 12.45 uur ter hoogte van apotheek “De Voorzorg” in het centrum van Genk. Betrokkene verplaatst zich in een voertuig Peugeot 207 (bouwjaar 2007) met nummerplaat 1-PKB-557. De vermiste is normaal gebouwd. Hij heeft bruin haar en grijze ogen. Hebt u de vermiste nog gezien, of weet u waar zijn voertuig kan worden aangetroffen, gelieve dan contact op te nemen met de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Ten strijde tegen roofvogelshowsZoomIn Koersel werden vandaag de eerste vogelbeschermingsengelen van Vogelbescherming Vlaanderen voorgesteld. Bedoeling is om roofvogels in de toekomst nog beter te beschermen. "Het houden van en het optreden met roofvogels gaat helaas in stijgende lijn," zegt Frederik Thoelen van Vogelbescherming Vlaanderen.  "We zien heel veel zogenaamde valkeniers op markten en braderijen. En dat kan voor ons niet meer. Daarom gaan onze vrijwilligers, de vogelbeschermingsengelen, de overheid en (…) Het hele nieuwsbericht

Hij is terug thuis!

Maandag 12 juni 2017
Hamont-Achel - Hij is terug thuis!ZoomZondag meldden we dat deze hond plotseling was weggelopen in de buurt van Winter in Hamont-Lo. Maar vanavond kregen we de melding dat hij terug thuis is. Hij werd aangetroffen op de Lozerweg, net voorbij het Hamonter Water. En eerlijk gezegd ziet hij er op deze foto héél gelukkig uit!
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie.
De opmars van de Limburgse economie valt o.a. af te lezen aan het aantal vacatures dat aan de VDAB wordt gemeld. In 2016 steeg dit (…) Het hele nieuwsbericht
De raad van bestuur van sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis keurde het jaarverslag van 2016 goed. Met 106 opgeleverde nieuwe woningen in Bocholt, Neerpelt, Peer en Zonhoven overschreed Kempisch Tehuis in 2016 de kaap van 3.100 woningen waarmee de teller op 1 januari 2016 op 3.103 verhuurde sociale woningen komt te staan. In Overpelt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Bree en Zonhoven waren de werken al gestart voor 106 woningen en worden nieuwe projecten voor nog eens 251 (…) Het hele nieuwsbericht

40 jaar VOSPO

Maandag 12 juni 2017
Hamont-Achel - 40 jaar VOSPOZoomAfgelopen weekend vierde sportclub VOSPO haar 40-jarig bestaan. Ze werd in 1977 opgericht vanuit de KVG-afdeling Neerpelt-Overpelt, specifiek om andersvaliden de kans te geven aan sport te doen. VOSPO heeft haar thuishaven in sporthal “de Bemvoort” in Overpelt en beschikt over een omnisportgroep op woensdagavond, een jongerengroep op zaterdagvoormiddag en een rolstoelbasketbalploeg op de zaterdagnamiddag. Tijdens de viering was er extra aandacht voor de sporters die al 15 jaar lid zijn.
VOSPO
Hamont BC heeft de beker A. Regelbrugge gewonnen bij de organiserende biljartclub KBC de Peel. tegenstander in de finale was K. Neerpelter BC. Hamont BC won, met Harry Meurkens, Theo Pottel en Marcel Frederix in de hoofdrollen.

WZC's in cijfers

Maandag 12 juni 2017
De capaciteit van de Wooonzorgcentra (WZC) in Beringen bedroeg tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 468. In Tongeren bedraagt de capaciteit 408, in Lommel 272, in Hamont-Achel 199, in Houthalen-Helchteren 176, in Peer 145, in Neerpelt 143, in Meeuwen-Gruitrode 132, in Overpelt 120 én in Hechtel-Eksel 90. De cijfers zijn afkomstig van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Hond weggelopen

Zondag 11 juni 2017
Hamont-Achel - Hond weggelopenZoomHeeft iemand vandaag deze hond gezien? Hij is plotseling geschrokken en weggelopen in de buurt van Winter in Hamont-Lo. Wie hem zag of meer info heeft, kan bellen naar 011/622 165.

Win een dvd!

Zondag 11 juni 2017
Hamont-Achel - Win een dvd!ZoomHet was vandaag een dag met een zeer agressieve zon, hoorden en lazen we vandaag. Een kwartier in de zon zonder je in te smeren zou al kunnen leiden tot verbranding van de huid. Cartoonist Stijn Lodewijks speelt daar op in. Hoe is de reactie van de man op de cartoon als hij op de chocoladebruin verbrande vrouw uitkomt?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wint u wel de dvd! (Vergeet daarom uw postadres niet te vermelden).
Voetbalclub K. Achel VV organiseert op zaterdag 8 juli een kleinveldtornooi (5 tegen 5) voor heren. Meer info via tel. 0476/955 012 of kleinveld_AVV[!]hotmail.com.

Wie won de dvd?

Zondag 11 juni 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Gilbert Lambrechts die Trump "Airco! Airco!" liet uitroepen toen hem door drie leiders werd gevraagd waarin hij nog gelooft. Hij krijgt van ons een dvd toegestuurd. Het aantal inzenders dat Trump liet zeggen "Me, myself and I" was niet te tellen... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Grote brand in Valkenswaard

Zondag 11 juni 2017
Aan de Vest in Valkenswaard staat de doe-het-zelfzaak Outlet DHZ in brand. De oorzaak ervan is nog onbekend. De brandweer is met groot materieel ter plaatse en heeft korpsen uit de buurt om hulp gevraagd. De rookwolken van de brand zijn van ver te zien. UPDATE De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Verwacht wordt dat het vuur pas tegen middernacht geblust zal zijn. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
Het aantal sociale woningen is vorig jaar lichtjes toegenomen. Beringen  telt er nu 1.301, Tongeren 874, Houthalen-Helchteren 887, Lommel 632. In Hamont-Achel zijn er 304 sociale woningen, in Peer 273, in Neerpelt 272 en in Overpelt 229. Hechtel-Eksel heeft 179 sociale woningen, Meeuwen-Gruitrode heeft er 160.
In het provinciale voetbal raken de reeksindelingen voor volgend seizoen stilaan bekend. In tweede provinciale zijn er nog heel wat onzekerheden. Maar in derde provinciale A staan alvast SV Breugel, VK Gestel, Sporting Grote Brogel, FC Ham United, Excelsior Hamont, Hechtel FC, Kadijk SK, Kattenbos Sport, Kaulille FC, Peer SV, White Star Linkhout, VV Lummen, Sportkring Meldert, Sporting Wijchmaal,  KVV Heusden-Zolder en FC Bolderberg. Daar gaan een paar mooie derby's uit komen!
Begin dit jaar waren er 8.534 woongelegenheden in de Limburgse woonzorgcentra. Dat zijn er 3.522 meer dan in 2005.

Vijf Belgen opgepakt bij grens

Zaterdag 10 juni 2017
Grensgevallen
De Nederlandse politie heeft gisternacht bij de grens op grondgebied Valkenswaard vijf Belgen opgepakt. Die zaten in een auto waarvan de nummerplaat niet overeenkwam met de wagen. Of er nog iets anders aan de hand is, is niet bekend - de politie wil daar niks over zeggen, ook niet over de woonplaats van de Belgen. Die zitten overigens nog altijd in de cel, aldus Eindhovens Dagblad.
Vrijdagavond werd in Eindhoven een 29-jarige Amsterdammer opgepakt omdat hij zich verdacht gedroeg in de buurt van (…) Het hele nieuwsbericht

Dienstencheques erg in trek

Zaterdag 10 juni 2017
In Beringen maakten vorig jaar 3.558 inwoners gebruik van dienstencheques. In Tongeren waren er dat 3.218, in Lommel 2.977, in Houthalen-Helchteren 1.936, in Neerpelt 1.878, in Overpelt 1.643. In Peer waren er 1.568 gebruikers, in Hamont-Achel 1.497, in Meeuwen-Gruitrode 1.219 én in Hechtel-Eksel 1.191. De cijfers zijn afkomstig van de RVA.

Meer dan 5.000 Nederlanders

Vrijdag 9 juni 2017
In Hamont-Achel woonden vorig jaar 6.523 personen van niet-Belgische herkomst waarvan 5.277 Nederlanders. Onze noorderburen waren met 80,9 procent de grootste groep buitenlanders.
In een woning in Maarheeze heeft de politie een cannabiskwekerij aangetroffen. Om hoeveel planten het gaat, is niet bekend. Als gevolg van de vondst heeft burgemeester Marga Vermue van Cranendonck besloten de betrokken woning en bijhorende gebouwen te sluiten tot 9 september. De bewoners moeten elders een onderkomen zoeken.

Vandalisme... bij dieren

Vrijdag 9 juni 2017
De anonieme grommelaar
Anderhalf jaar geleden hebben we hier een stukje afgegrommeld over de steenmarter die ongemerkt op mijn zolder was binnengedrongen en daar al een paar weken bezig was zijn appartement in te richten in de rotswol bovenop de kleinste slaapkamer. Met zijn eigen voorraadkamer: overal eieren van bij de buurman, een allicht zelfgevangen duif, een halve sandwich, een paar afgekloven beentjes en meer van dat fraais. En een meter verder begon ook zijn pies- en kakhoek "vaste vorm" te krijgen… Om een lang verhaal kort (…) Het hele nieuwsbericht
Dit jaar zou het tiende jaar op rij zijn dat Limburg.net een taxusinzameling organiseert op de recyclageparken. Maar er is geen afnemer meer gevonden. De laatste kandidaat  haakte deze week af. Een overaanbod aan taxus zorgde er blijkbaar voor dat de prijzen kelderden.
Hierdoor zou het ingezamelde taxus in de recyclageparken gewoon bij het groenafval terechtkomen en dit zou geen correcte boodschap zijn aan de inwoners die jaarlijks trouw meehielpen om het taxussnoeisel apart naar het park te brengen, zegt Limburg.net. Er is dan ook beslist om geen aparte inzameling te organiseren.
De Limburgse conjunctuur doet het goed, en dat al sinds juli. Dat blijkt uit cijfers van de Limburgse Kamer van Koophandel. Het is meer dan 15 jaar geleden (maart 2001) dat er nog een vergelijkbaar activiteitsniveau werd vastgesteld. Vanaf het begin van het derde kwartaal wordt nog altijd een lichte terugval verwacht.
Zowel de export als de bouwsector ondersteunen de Limburgse conjunctuur in hoge mate. De exportprestaties blijven beduidend sterker dan in dezelfde periode vorig jaar. In de bouwsector (…) Het hele nieuwsbericht
De provincie Limburg reikt dit jaar twee Limburgse Cultuurprijzen uit, één aan een persoon en één aan een organisatie of vereniging. Iedereen mag een persoon of organisatie nomineren. Dat kan door hier het formulier in te vullen en in te dienen bij de afdeling Cultuur van de provincie Limburg tegen uiterlijk 30 juni.
Vervolgens stelt de afdeling Cultuur van de provincie een longlist samen. Een vakjury (…) Het hele nieuwsbericht
Vorig jaar zijn er in Limburg 3.093 verkeersongevallen gebeurd. Daarbij vielen 4.285 slachtoffers waarvan 45 doden en 407 zwaargewonden. De cijfers zijn afkomstig van de federale overheidsdienst Economie.

Eén op vier woont alleen

Woensdag 7 juni 2017
Qua gezinsvorm woont in Hamont 26,8 procent alleen. 54,8 procent is gehuwd, 10,8 procent woont samen. Er zijn 6,5 procent eenoudergezinnen. 1,2 procent behoort tot een ander gezinstype.
Op 1 juli wordt er een nieuwe stap gezet in de integratie van het Revalidatie- & MS-Centrum (RMSC) in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Vanaf die datum wordt RMSC-directeur Marc Vanderbeeken financieel administratief directeur van beide instellingen. Tegelijkertijd komt er dan ook tijdelijk een bijna identiek directiecomité totdat de integratie een feit is. Dat hebben de beide raden van bestuur beslist.
De integratieplannen van RMSC en Mariaziekenhuis werden bekendgemaakt (…) Het hele nieuwsbericht
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat komend weekend de Ringlaan (N71) in Lommel renoveren vanaf de gemeentegrens met Balen tot aan de rotonde ter hoogte van de Gerard Mercatorstraat. Vrijdagavond om 19.00 uur start de aannemer met de renovatie van de Ringlaan vanaf de gemeentegrens met Balen richting Lommel-centrum. Hij zal het asfalt verwijderen en vervolgens het wegdek opnieuw aanleggen en markeren. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer door middel van doorsteken in de middenberm in beide (…) Het hele nieuwsbericht
In Hamont-Achel is 27,9 procent van de inwoners 60 jaar of ouder. 51,2 procent van de inwoners zit in de leeftijdscategorie 20-59 jaar. 20,9 procent van de inwoners is 19 of jonger.
Limburg heeft er een nieuw erkend streekproduct bij: de bakkemoezenvlaai uit Bocholt. Dat werd beslist tijdens de tweede erkenningsronde van 2017 voor traditionele Vlaamse streekproducten. De traditionele “bakkemoezen” waren in de oven gedroogde Bergamot-peren. Op vraag van Jeroen Meus blies de Bocholtse bakker Jack Knapen drie jaar geleden deze ouderwetse vlaai nieuw leven in. En met groot succes. Knapen maakt de bakkemoezen nu uit gedroogde Conférence-peren, die hij nadien verwerkt tot perenmoes, en kruidt met kaneel.

An Claes overleden

Dinsdag 6 juni 2017
Hamont-Achel - An Claes overledenIn het rusthuis in Hamont is zaterdag An Claes overleden, de weduwe van Gerard Wijnants. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Laatste groet: vrijdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Win een dvd, of een boek!

Maandag 5 juni 2017
Hamont-Achel - Win een dvd, of een boek!ZoomHet is me wat, die ontkenning van de klimaatverandering door Donald Trump. Zijn speech van afgelopen week is ook cartoonist Stijn Lodewijks niet ontgaan. We zoeken nu een tekstje dat in de mond van de Amerikaanse president moet gelegd worden. Het kan dienen als antwoord op de vraag van de andere staats- en regeringsleiders aan tafel: Emanuel Macron (Manu), Angela Merkel (Angie) en de Japanse premier Shinzo Abe (Tsjing Ping). Hun vraag aan Trump: waarin gelooft u nog, mijnheer de president?
U kan Trumps antwoord - en dat mag ook in het Nederlands - nog tot vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com. Komend weekend verneemt u of u de winnaar bent. Vergeet niet uw postadres te vermelden!

Wie won de dvd?

Maandag 5 juni 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet was Koen Voortmans, die mooi inpikte op de hittegolf van een week geleden, waarbij aan de lezer een tekstje werd gevraagd dat in de mond van het warenhuispersoneelslid moest worden gelegd. Een moeilijke opgave, dat geven we toe. Maar Koens inzending voor de lege tekstballon was magistraal. Hij mag dan dezer dagen ook de dvd in zijn brievenbus verwachten.
Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Belgische kampioenen bij NWC

Maandag 5 juni 2017
Vandaag zijn Hanna Plas & William Peters Belgisch kampioen geworden in de K2 mix-kajakmarathon in Lier. Ze eindigden vóór Davy Theys & Ine Vierstraete en Amber Jannis & Baud Kums. Joke Plas & Jonas Hermans werden vijfde over de afstand van 21 km met drie overdraagpunten.

Héél snel - en elektrisch

Maandag 5 juni 2017
Grensgevallen
Hamont-Achel - Héél snel - en elektrischZoomUPDATE Een team van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogescholen heeft gisteren met zijn auto IM/e een nieuw elektrisch ronderecord van 1:48.371 minuten gereden op het circuit van Zandvoort. Het enige geluid dat tijdens de recordpoging te horen was, was dat van de wind die langs de aerodynamisch vormgegeven wagen zoefde. 
InMotion is een team van ongeveer 50 studenten. Ze hebben de auto (foto) zelf ontworpen en (…) Het hele nieuwsbericht

Gastgezinnen gezocht

Maandag 5 juni 2017
AFS Noordoost-Limburg is op zoek naar gastgezinnen voor studenten van over de hele wereld die bij ons komen studeren. Ze komen aan in augustus en blijven tot volgend jaar juli. Info bij Magda Reijnders, tel. 0473240023, magda.reijnders[!]skynet.be of www.afsvlaanderen.be/gastgezinnen.
Vandaag lanceerde Limburg.net een campagne om Limburgers aan het composteren te krijgen. Slim omspringen met organisch afval kan immers een besparing opleveren van 30%. Zo kunnen Limburgers met een gemiddelde tuin (van meer dan 300m²) jaarlijks 150 euro besparen als ze composteren. De hele maand lang brengt Limburg.net het composteren onder de aandacht en krijgt iedereen de kans om via een online tool te berekenen wat composteren voor hen kan betekenen.
Om alle Limburgers (…) Het hele nieuwsbericht
In Hamont-Achel wordt 11,03 procent van de kinderen geboren in kansarme gezinnen. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 12,60 procent.
Hamont-Achel - Achterruit van auto ingeslagenIn de Rodenbachstraat hebben onbekenden afgelopen nacht de achterruit van een auto ingeslagen. Dat werd vanmorgen bij de politie gemeld.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Meer controles op wielertoeristenZoomDe Nederlandse politie gaat in het grensgebied extra controleren op het gedrag van groepen wielertoeristen. Volgens de politie lappen veel groepen de verkeersregels aan hun laars en hebben ze vaak geen identiteitskaart bij zich. Het gedrag van sommige wielertoeristen ergert vaak andere weggebruikers en de afgelopen tijd waren er in de streek enkele incidenten, waarbij ook gewonden vielen. De politie geeft aan dat de controles niet bedoeld zijn om te pesten, maar om te zorgen dat iedereen veilig is op de weg.
45,5 procent van de inwoners van Hamont-Achel is van niet-Belgische herkomst. Dat is ruim 20procent méér dan het Limburgs gemiddelde, dat 25,4 procent bedraagt. In 2008 telde Hamont-Achel 5.568 inwoners van niet-Belgische herkomst. Vorig jaar liep dat aantal op tot 6.523.

2.300 extra arbeidsplaatsen

Zaterdag 3 juni 2017
Op 1 mei 2015 werd de steunzone (ontwrichte zone) Limburg van kracht.  Dit naar aanleiding van de sluiting van Ford Genk.  Dankzij deze maatregel kunnen de Limburgse bedrijven die gelegen zijn op industrie- en bedrijventerreinen genieten van een vrijstelling van 25 % op de bedrijfsvoorheffing wanneer ze bijkomende arbeidsplaatsen creëren naar aanleiding van bijkomende investeringen. "Op iets meer dan twee jaar tijd is deze maatregel goed voor zo’n 2.300 extra arbeidsplaatsen in onze provincie”, stelt Unizo Limburg.
Donderdag is de uit Hamont afkomstige Jean Pierre Bernaerts overleden, de weduwnaar van Gilberte Jaspers. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Bosbrand in Bocholt

Vrijdag 2 juni 2017
Vanavond rond 17 uur moest de brandweer uitrukken voor een bosbrand aan de Bergerheidestraat in Reppel (Bocholt). Enkele tientallen aren bos ging in de vlammen op. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht. Er werden namelijk twee brandhaarden aangetroffen.

Daar zijn de processierupsen

Vrijdag 2 juni 2017
Hamont-Achel - Daar zijn de processierupsenZoomOok al jeukende bultjes op je huid ontdekt? Vermoedelijk komen ze van de haartjes van de eikenprocessierups. Het Provinciaal Natuurcentrum meldt dat er bij terreincontroles al veel rupsen in het 4de vervellingsstadium zijn aangetroffen. Vanaf dat  stadium bezitten de rupsen de brandharen over hun hele lijf, zegt het Natuurcentrum. "Hierdoor gaat de hinder toenemen en dat duurt tot aan de fase van de verpopping." De vorige jaren vond die verpopping einde juni plaats.
In Limburg ligt de mannensterfte volgens de meest recente cijfers op 8,66 per duizend inwoners. Bij de vrouwen ligt dat cijfer iets lager, namelijk op 8,53. Dat blijkt uit gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

Te dik voor rijles?

Vrijdag 2 juni 2017
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Te dik voor rijles?“Of hij er ooit aan dacht om af te vallen”, had de rijschool hem per mail gevraagd toen hij solliciteerde voor een job als rijinstructeur. Het ‘fysiek profiel’ van de sollicitant beviel de rijschool niet en was een handicap voor de job, stond nog in de mail. De sollicitant, die aan ziekelijk overgewicht leed, antwoordde dat hij in een andere rijschool al les gaf met een Ford Fiesta. Nooit zat hij in de weg van zijn leerlingen. Gewicht verliezen was ook niet zo simpel, wist hij en had (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Mgr. Leon Lemmens (63) overledenIn Leuven is afgelopen nacht mgr. Leon Lemmens (63) na een slepende ziekte overleden. Hij was afkomstig uit Boorsem en sinds 2011 hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Voor hij bisschop werd was hij onder meer president van het Grootseminarie en vicaris-generaal van het bisdom Hasselt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 10 juni (11 uur) plaats in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.
Tijdens het eerste trimester van dit jaar registreren alle provincies in Vlaanderen een daling van het aantal letselongevallen, afgezien van Antwerpen, waar dit aantal stagneert. De enige provincie  die een stijging kent van het aantal doden is Limburg (van 6 naar 10 doden). Paradoxaal genoeg is dit tegelijkertijd de provincie met de sterkste daling van het aantal letselongevallen (-7,5 procent). De gegevens zijn afkomstig van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid.
De bestendige deputatie heeft vandaag de milieuvergunningsaanvraag van Egro nv in Bocholt voor het vernieuwen, uitbreiden en wijzigen van een kippenhouderij in Bocholt (Galgenbergstraat 25), geweigerd. De aanvrager wou een vergunning voor 39.940 slachtkuikenmoederdieren, terwijl hij nu een vergunning voor 14.500 dieren heeft. Daarom had hij een vergunning voor de bouw van 3 nieuwe stallen aangevraagd.
Het college van burgemeester en schepenen van Bocholt adviseerde negatief en tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
In 2018 wordt er gestart met de aanleg van een fietsostrade langs de spoorlijn tussen Balen-Mol-Herentals. Infotentoonstellingen vinden plaats op di. 06/06 (gemeentehuis Olen), wo. 07/06 (gemeentehuis Mol) en op do. 08/06 (stadhuis Geel), telkens van 16 tot 21u. De fietsostrade zal dienen voor woon-werkverkeer per fiets, uiteraard ook voor recreatieve fietsers/fietstoerisme. (Bron: Facebookpagina Trein Weert-België)
Bij een verkeersongeval met een bus met scholieren op de A16 tussen de Franse steden Duinkerken en Calais zijn vanmorgen rond 4.30u 18 gewonden gevallen, onder wie 12 scholieren en 5 leraars van het Strabrecht College in Geldrop bij Eindhoven. De bus reed achter op een vrachtwagen die plotseling afremde, mogelijk omdat de chauffeur in slaap was gevallen.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel