Het overige nieuws

Meer dan 670 pleeggezinnen

Dinsdag 31 oktober 2017
Limburg telt momenteel meer dan 670 pleeggezinnen. Zij vangen meer dan 800 kinderen op. Dat blijkt uit gegevens van Pleegzorg Limburg.

AVOC-dames geven winst uit handen

Dinsdag 31 oktober 2017
Schovoc Beverst-AVOC Achel A: 3-2 (25-23, 18-25, 15-25, 31-29, 15-11)
De dames A van Avoc Achel hebben verloren van Schovoc Beverst. Verslag van een waarneemster: "Met kansen op een 0-3 overwinning en diverse matchpoints voor een 1-3 overwinning, werd uiteindelijk een 3-2 nederlaag. We waren teleurgesteld. Ondanks een scheidsrechter die vond dat hij belangrijker was dan de wedstrijd zelf, had Avoc voldoende kansen gekregen voor het veiligstellen van de overwinning. In de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Roneco

Dinsdag 31 oktober 2017
Linda Theunissen uit Hamont-Achel heeft de bvba Roneco opgericht met zetel in Rodenrijt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer project-engineering en project-management.

Adrien Theunissen overleden

Maandag 30 oktober 2017
Hamont-Achel - Adrien Theunissen overledenOp 23 oktober overleed de uit Hamont afkomstige Adrien Theunissen, de levensgezel van Mathilde Mantels. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Virga Jessebasiliek in Hasselt. Maandag (18..30 uur) is er daar een avondwake.

AVOC wint van Puurs

Zondag 29 oktober 2017
Hamont-Achel - AVOC wint van PuursZoomin de Liga B van het volleybal heeft AVOC Achel zaterdagavond met 3-0 gewonnen van Puurs. Setstanden 25-19, 25-17, 25-18. In de rangschikking leidt AVOC met 17 punten op 18. De club heeft dit seizoen nog maar twee sets verloren. UPDATE Een verslag van Wim van Dooren:
Achel startte met hetzelfde basisteam als de voorbije weken: Gabriel en Bontje in het midden, Schouren als opposite, Verschueren aan de spelverdeling, Polman en Van de Loo als hoekaanvallers en (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Zondag 29 oktober 2017
Hamont-Achel - Win een dvd!ZoomDinsdag vieren ze in de VS (en ook meer en meer bij ons) Halloween. Een puur Amerikaans feestje dus, maar allez. We gaan het nu eens niet over pompoenen hebben maar over een echte Halloween-heks die in een pot staat te roeren. Wat zegt die eentandige heks van cartoonist Stijn Lodewijks?
Mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien leest u dan tijdens het weekend wel dat u gewonnen hebt!
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint ruim van Heusden-ZolderExc. Hamont heeft vandaag ruim gewonnen van Heusden-Zolder. Uitslag: 7-2. In de rangschikking staat Exc. Hamont na 9 wedstrijden op de achtste plaats met 12 punten.

Wie won de dvd?

Zondag 29 oktober 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Bert Sluys. Hij kwam voor de pinnen met deze uitspraak van een beschonken cafébezoeker toen een journalist aan die vroeg waardoor de "reus" in de Aalsterse carnavalwereld opviel. Overigens was het aantal vermeldingen van "ajuin" in de inzendingen niet te tellen...
Straks een nieuwe opgave!

Alda Timmermans overleden

Zondag 29 oktober 2017
Hamont-Achel - Alda Timmermans overledenIn het rusthuis in Hamont is vrijdag Alda Timmermans overleden, de echtgenote van Jo de Werdt. Ze was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid en urnebegraving op de begraafplaats van Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide, waarna gelegenheid tot groeten en condoleren bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Auto tegen boom op Lozenweg

Zaterdag 28 oktober 2017
Hamont-Achel - Auto tegen boom op LozenwegOp de Lozenweg kwam gisterenavond een auto tegen een boom terecht. Eén persoon raakte daarbij gewond. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.

Avoc B verliest van Stevoort

Zaterdag 28 oktober 2017
Hamont-Achel - Avoc B verliest van StevoortZoomAvoc B - Stevoort 2-3 (23-25; 25-21; 12-25; 25-17; 14-16) Deze competitie bepaalt middels de gewonnen of verloren sets met 2 punten verschil of je mee doet bovenin, in de middenmoot of onderin. Avoc stond op 3-1, maar na vandaag op 3-3, waardoor het zich in de middenmoot nestelt. Vooral het blok van Roveka Stevoort bleek de hele wedstrijd een sta in de weg. Je kunt ook zeggen dat Avoc te voorspelbaar speelde en te vaak een sterk blok aantrof. Het was vooral de ijzersterke verdediging en ervaring van (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: KFC verslaat Bokrijk

Zaterdag 28 oktober 2017
In het damesvoetbal heeft KFC vandaag Bokrijk verslagen met 3-5. Bij de rust was de stand 1-0. De Hamontse doelpunten werden gescoord door Sofie Baeten (2), Rani Brouwers (2) en Martine Nijs .

Achel VV en KFC verliezen

Zaterdag 28 oktober 2017
Hamont-Achel - Achel VV  en KFC verliezenAchel VV heeft vanavond thuis verloren van RC Reppel. Uitslag: 1-3. Achel staat vijfde in de stand met 16 punten uit 9 wedstrijden.
KFC Hamont 99
verloor ook: tegen Eksel A werd het 4-2. Voor KFC scoorde Nick Maes tweemaal. KFC staat tweede in de stand met 18 punten uit 9 matchen. UPDATE Het wedstrijdverslag van Eksel A - KFC

Winteruur in het recyclagepark

Zaterdag 28 oktober 2017
Vanaf dinsdag geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Tot en met 27 maart kan je er dan terecht op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur, donderdag tot 17u. 

'Wacht met kilometerheffing N73'

Vrijdag 27 oktober 2017
Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de ondernemersclubs van Noord-Limburg vragen aan minister Ben Weyts te wachten met het invoeren van een kilometerheffing voor vrachtwagens op de N73 tot de Noord-Zuidverbinding gerealiseerd is. In een open brief aan de minister zeggen ze dat de N73 een broodnodige bypass van Limburg naar Antwerpen is omwille van het feit dat de Noord-Zuid niet ‘werkt’. Van deze N73 nu een tolweg maken belast de Limburgse ondernemers dubbel. Ze moeten omwille (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Jubileumjaar bisdom Hasselt afgeslotenZoomGisterenavond sloot het bisdom Hasselt zijn jubileumjaar af met een viering in een bomvolle Hasseltse kathedraal. Het afgelopen jaar vierde het bisdom  op vele wijzen zijn vijftigjarig bestaan: met onder meer een boek, een priesterdag en vijftien dekenale bezoeken van de bisschop. Gisteren kende dat feestjaar zijn apotheose tijdens de afsluitende viering. In de Sint-Quintinuskathedraal verzamelden 750 gelovigen om samen, in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel, te vieren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

OKRA trok naar Lozerheide

Vrijdag 27 oktober 2017
Hamont-Achel - OKRA trok naar LozerheideZoomDe Lozerheide in Bocholt bestaat hoofdzakelijk uit loofbos, afgewisseld met vijvers, unieke wateringen, graslandjes enz… In deze diverse natuurtypes komen vele soorten dieren en planten voor. De Okra-leden van Hamont konden genieten van al deze natuurpracht. Een unieke namiddag, mooi weer en heerlijk genoten van de buitenlucht. (J.J.S.)

Grad Boonen overleden

Vrijdag 27 oktober 2017
Hamont-Achel - Grad Boonen overledenGisteren is Grad Boonen overleden, de echtgenoot van Annie Bernaerts. Hij was 83 jaar. Grad was mede-oprichter en ere-voorzitter van de Kon. Fanfare ‘De Eendracht’ van Hamont-Lo, voorzitter van zangkoor Salvator Mundi en cultureel ambassadeur van de stad Hamont-Achel. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving vinden plaats in intieme kring. Maandag is er om 19u een avondwake in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroetingsmoment: na de avondwake, bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Gemiddeld inkomen 17.771 euro

Donderdag 26 oktober 2017
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Limburg bedroeg in 2015 17.771 euro. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst Economie vandaag heeft gepubliceerd. In Vlaams-Brabant lag het gemiddelde inkomen met 20.805 euro het hoogst. Het nationaal gemiddelde bedroeg 17.698 euro.

Een interessante kunst-app

Donderdag 26 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Een interessante kunst-appZoomU weet dat we hier soms dingen melden waarvan we vermoeden dat ze ook onze lezers interesseren. Deze keer gaat het om "Pieter Paul", een kunstgids die je gratis downloadt in de app-stores van Android en iOS. Open de app op je smartphone of je tablet en je komt terecht op een kaart met pins. Eke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt van waar jij je bevindt. Of je raadpleegt de agendapagina en ziet chronologisch welk kunstevenement bij jou in de buurt plaatsvindt of gepland is.
Namen of adressen (…) Het hele nieuwsbericht

Een uurtje langer slapen

Donderdag 26 oktober 2017
In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.
Hamont-Achel - Dertien boetes voor niet dragen gordelBij een verkeerscontrole heeft de politiezone HANO gisteren dertien boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Er werden onder meer ook meerdere onmiddellijke inningen uitgeschreven voor bellen aan het stuur.

Wietplantage ontdekt in Reppel

Woensdag 25 oktober 2017
Deze namiddag heeft de gerechtelijke politie een wietplantage opgedoekt in de Monshofstraat in Reppel. De plantage was ingericht op de bovenverdieping van een huurhuis.

N-VA Limburg kiest nieuw bestuur

Dinsdag 24 oktober 2017
De Limburgse N-VA-leden hebben gisteren een nieuw bestuur voor de komende drie jaar gekozen. Voor het voorzitterschap was Bart Schepens (42) uit Overpelt de enige kandidaat; hij werd met 94% van de stemmen herkozen. Schepens zal de komende jaren worden geflankeerd door Frieda Gijbels (42) uit (het toekomstige) Oudsbergen als ondervoorzitter en Jan Vochten (40) uit Sint-Truiden als provinciaal secretaris. De leden verkozen ook 13 partijraadsleden die zullen zetelen in de nationale partijraad van N-VA.

Forse groei Eindhoven Airport

Dinsdag 24 oktober 2017
Grensgevallen
Hamont-Achel - Forse groei Eindhoven AirportZoomIn de eerste drie kwartalen van het jaar heeft Eindhoven Airport een passagiersgroei van 23% gerealiseerd. In de periode januari tot en met september maakten 4.353.567 passagiers gebruik van de luchthaven; 812.272 meer dan in de eerste negen maanden van 2016. Bij het buiten beschouwing laten van de renovatie van de start- en landingsbaan in dezelfde periode vorig jaar, waardoor er 17 etmalen geen vliegverkeer mogelijk was, zou het groeipercentage uitkomen op 15%.
De passagiersgroei is het gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Operatie Clean House

Dinsdag 24 oktober 2017
Hamont-Achel - Operatie Clean HouseVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Limburg voor de elfde keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages.
Op negen verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Er werden drie actieve plantages aangetroffen : een grote plantage (700 planten) alsook een middelgrote (220 planten) in Houthalen, en een kleinere in (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Claes overleden

Dinsdag 24 oktober 2017
Hamont-Achel - Theo Claes overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Theo Claes overleden, de echtgenoot van Josephine Gielen. Hij was 84 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: donderdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Henriette Daniels overleden

Maandag 23 oktober 2017
In het rusthuis in Hamont is vandaag Henriette Daniels overleden, de weduwe van Guillaume Kums. Ze was 77 jaar. Volgens de wil van de overledene zal de crematie in alle intimiteit plaats vinden. 

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Hamont-Achel - Wie wint de dvd?ZoomHet is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!
Hamont-Achel - Winst voor jongens U17 en U15 AVOCZoomTwee wedstrijden na elkaar spelen, en allebei een vijfsetter. Samen 10 sets op zo’n goeie 4 uur. Zwaar werk voor de jongens U17 en U15 van volleyclub Avoc! Het is namelijk exact dezelfde ploeg die zo’n huzarenstukje heeft afgeleverd vandaag. 6 jongens bij de wedstrijd U17, helaas waren er twee niet bij - eentje is geblesseerd, de andere had training bij de nationale jeugdselectie. Voor de wedstrijd U15 werd dit zestal uitgebreid met 3 jongens. Om half 10 vanochtend begonnen ze eraan met de U17, (…) Het hele nieuwsbericht

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!
Hamont-Achel - Exc. Hamont speelt gelijk, winst voor AchelExcelsior Hamont heeft vandaag gelijk gespeeld tegen Bolderberg. In Zolder werd het 2-2. In de stand staat Exelcior elfde met 9 punten uit 8 wedstrijden. Achel VV won met 0-2 van Opitter en staat vierde in de stand met 16 punten uit 8 wedstrijden.

'Debris' op het podium

Zondag 22 oktober 2017
Hamont-Achel - 'Debris' op het podiumZoomVrijdagavond traden de mannen van de groep "DEBRIS" op in De Posthoorn, als voorprogramma van The Romans. Oud en jong genoten met volle teugen van dit optreden. Vele kinderen waren fier dat hun papa op het podium stond... (Ria Broers-Bergs)
'Debris' op het podium'Debris' op het podium'Debris' op het podium
'Debris' op het podium
Zoom
Hamont-Achel - Eerste groot concert van Hamonter VlindertjesZoomSamen met het solidariteitskoor Amakuriki uit Bree gaven de Hamonter Vlindertjes hun eerste groot concert, "Klanken voor Kenia". De aanwezigen konden genieten van liederen die de verbondenheid tussen hier en Afrika benadrukten. Onder leiding van dirigente Lilit Sati en met begeleiding van de 9- jarige drummer Jorn Duysters werd het een ontroerend mooi optreden. De opbrengst van het concert gaat naar het goede doel, nl. "Rainbow 4 kids",een project dat instaat voor goed onderwijs in Kenia.(Ingez.)
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 

Knappe winst van AVOC B

Zondag 22 oktober 2017
Hamont-Achel - Knappe winst van AVOC BZoomBeerse-AVOC B: 0-3 (23-25, 25-27, 21-25)
Vorige week had Avoc B een offday tegen Zoersel, dat nu eenvoudig won van koploper Geel. De teams zijn dit jaar erg aan elkaar gewaagd en er zullen nog regelmatig verrassende uitslagen volgen. Het vorige verslag was pittig en de spelers waren uit op eerherstel. Het technisch beleid heeft dit jaar goed geïnvesteerd in de jeugd en dit begint zijn vruchten af te werpen. De selectie wordt in de breedte sterker en de spelers gaan onderling meer (…) Het hele nieuwsbericht

KFC wint van Tervant

Zaterdag 21 oktober 2017
Hamont-Achel - KFC wint van TervantKFC Hamont 99 heeft vanavond AC Tervant verslagen. Uitslag: 2-0. Marnix Duisters en Nick Maes maakten de doelpunten. KFC staat samen met Reppel aan de leiding met 18 punten uit 8 wedstrijden.

Damesvoetbal: KFC wint van Beringen

Zaterdag 21 oktober 2017
In het damesvoetbal is KFC Hamont 99 in Beringen gaan winnen met 0-4. Sofie Baeten kon in de 34ste minuut de score openen. Vier minuten later maakte Sigi Van Hout er 0-2 van, wat ook de ruststand zou worden. In de tweede helft bleef Beringen proberen om aansluiting te vinden, maar de ploeg kreeg geen bal tegen de netten. Het was KFC dat nog scoorde: 0-3 via Martine Nijs in de 73ste minuut en 0-4, weer via Martine, in de 77ste minuut.

Jef Janssen overleden

Zaterdag 21 oktober 2017
Hamont-Achel - Jef Janssen overledenIn het rusthuis in Hamont is donderdag Jef Janssen overleden, de echtgenoot van Mariet Jorissen. Hij zou eind deze maand 84 jaar worden. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroetingsmoment: dinsdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Geen middelbaar in 13 gemeenten

Zaterdag 21 oktober 2017
In 13 van de 44 Limburgse gemeenten is er geen onderwijsaanbod secundair onderwijs. Limburg telt ook 10,4 procent vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Jaak Vanderfeesten overleden

Zaterdag 21 oktober 2017
Hamont-Achel - Jaak Vanderfeesten overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Jaak Vanderfeesten overleden, de echtgenoot van Mia Schildermans. Hij was 71 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring, waarna de urne zal worden bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Laatste groet: woensdag tussen 19 en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.

Ben Spaas vicevoorzitter VKW

Vrijdag 20 oktober 2017
Hamont-Achel - Ben Spaas vicevoorzitter VKWDe raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft gisteren Ben Spaas, afgevaardigd bestuurder van Spaas Kaarsen, unaniem verkozen tot nieuwe vicevoorzitter. Ben Spaas (foto - 44) volgt Hilde Essers op die zich volledig wil richten op haar nieuwe rol als voorzitter van de  H.Essers-groep.

Twee inbrekers aangehouden

Vrijdag 20 oktober 2017
Hamont-Achel - Twee inbrekers aangehoudenGisterenavond rond 18.10 uur zijn twee mannen binnengedrongen in een appartement in Kaulillerdorp in Bocholt. De bewoonster stond in haar slaapkamer plots oog in oog met de twee. Toen de mannen de bewoonster opmerkten, sloegen ze op de vlucht. Daarbij duwden ze de 30-jarige, zwangere bewoonster aan de kant. De moeder van de bewoonster trachtte de twee staande te houden en raakte hierbij lichtgewond. Het duo liep weg in de richting van de kerk van Bocholt. De zwangere vrouw liep de mannen achterna en (…) Het hele nieuwsbericht

Drones voor Noord-Limburg

Vrijdag 20 oktober 2017
Hamont-Achel - Drones voor Noord-LimburgZoomDeze voormiddag werden de drie professionele drones én de zeven piloten die ze gaan bedienen voorgesteld in de brandweerkazerne van Lommel. Plaatselijk burgemeester Vanvelthoven wees vooral op de multidisciplinaire aanpak, waarbij de hulpverleningszone Noord-Limburg, de politiezones Kempenland en Lommel én de stad Lommel de handen in elkaar sloegen. "De meerwaarde van luchtbeelden zien we bv. wanneer een helikopter van de federale politie wordt ingeschakeld, maar gezien onze ligging in de (…) Het hele nieuwsbericht
Drones voor Noord-LimburgDrones voor Noord-LimburgDrones voor Noord-Limburg
Zoom

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Maaiwerken aan de waterlopen starten

Donderdag 19 oktober 2017
Hamont-Achel - Maaiwerken aan de waterlopen startenZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg is gestart met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met speciale machines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd. Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Scheepers overleden

Donderdag 19 oktober 2017
Hamont-Achel - Michel Scheepers overledenDinsdag is Michel Scheepers overleden, de echtgenoot van Roberte Broodcoorens-Franssen. Hij was 76 jaar, medeoprichter van jongens-Chiro Sint-Antonius Achel en medeoprichter van meisjes-Chiro Samowe Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Infoavond over kerstmarktkraampjes

Dinsdag 17 oktober 2017
Op de kerstmarkt van zaterdag 16 december staan traditionele marktkramers, standhouders en verenigingen. Wil jij met je vereniging ook een drankje of een hapje verkopen tijdens de editie van dit jaar? Of wil je – al dan niet met je hobbyclub – allerlei creaties te koop aanbieden? Ga dan op dinsdag 24 oktober om 19.30u naar de infoavond in de raadzaal van het stadhuis.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Hamont-Achel - Win een dvd!ZoomDe aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

Ewoud Meijerink overleden

Maandag 16 oktober 2017
Hamont-Achel - Ewoud Meijerink overledenIn Leuven is vrijdag Ewoud Meijerink overleden, de echtgenoot van Suzanne Comins. Hij was 83 jaar. Vrijdag om 15.30u wordt hij gecremeerd in het crematorium in Heeze, Somerenseweg 120. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen. Recepten voor structurele armoedebestrijding

Inbraak maar geen buit

Zondag 15 oktober 2017
Vanochtend is ingebroken in het winkeltje op het domein van de Achelse Kluis. Het alarmsysteem trad in werking. Er blijkt niets gestolen te zijn.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

AVOC A wint van Waasland

Zondag 15 oktober 2017
Hamont-Achel - AVOC A wint van WaaslandZoomAVOC Achel - Waasland 3-0 (25/13 - 25/17 - 25/13)
Set een startte Achel met Verschueren, Bontje, Gabriel, van de Loo, Polman, Schouren en als libero Brouns. Waasland startte met Rochtus, Perremans, De Beleyer, Brunelle, de Wachter, de Keyser en als libero Janssen.
Achel startte de eerste set verschroeiend hard met Verschueren aan de opslag. Waasland nam zijn eerste TO al op 4-0, Gabriel startte blokkerend alweer even goed als vorige week, nog een opslag ace van Verschueren (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: gelijkspel voor KFC

Zondag 15 oktober 2017
In het damesvoetbal heeft KFC Hamont99 gisteren thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Halveweg Zonhoven. Sofie Baeten scoorde voor KFC.
Hamont-Achel - Verlies voor KFC, winst voor ExcelsiorKFC Hamont 99 heeft vandaag met 4-0 verloren bij Lutlommel en staat tweede in de stand met evenveel punten als RC Reppel . Excelsior Hamont won bij Lummen met 4-0 en staat tiende in de stand met 8 punten uit 7 wedstrijden.
Hamont-Achel - AVOC B weer met de voetjes op de grondZoomAvoc Achel B – V.C. Zoersel B: 0-3 (22-25; 16-25; 22-25)
De heren B-ploeg staat weer met beide benen op de grond. Na 3 overwinningen op rij had Zoersel het juiste recept gevonden om de promovendus te neutraliseren. In een bloedhete hal dutte de thuisploeg al vroeg in slaap, om daar vervolgens niet meer uit te komen. Volgende keer toch maar de koeling aanzetten, waarschijnlijk werkt dat toch wel beter!
Zoersel was de completere ploeg, bracht de rally pass over afstanden van 8 meter (…) Het hele nieuwsbericht

Achel klopt Paal

Zaterdag 14 oktober 2017
Hamont-Achel - Achel klopt PaalAchel VV heeft vanavond Flandria Paal verslagen. Uitslag: 3-1. Een wedstrijdverslag:
Hoge druk en een vlotte balcirculatie, dat was het recept van Achel gisteravond tegen Paal. Vanaf de 1ste minuut werd de tegenstander onder druk gezet, wat resulteerde in een resem mooie kansen voor Jan Smolders, Jonas Van der Wiel en Bram Geers. Op een doelpunt was het echter wachten tot in de 33ste minuut, toen Jan Smolders met een heerlijke Kevin De Bruyne-ingeving de bal in de kruising krulde (1-0). (…) Het hele nieuwsbericht

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Hamont-Achel - Maandag WereldvoedseldagMaandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vliegen overleden

Zaterdag 14 oktober 2017
Hamont-Achel - Mia Vliegen overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Mia Vliegen overleden, de weduwe van Henri Vanduffel. Ze was 92 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Centrum. Vooraf, tussen 18u en 18.30u, is er mogelijkheid tot een laatste groet in het uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Gerda Joosten overleden

Zaterdag 14 oktober 2017
Hamont-Achel - Gerda Joosten overledenOp 2 oktober is de uit Hamont afkomstige Gerda Joosten overleden, de echtgenote van Hubert Wuytjens. Zij was 77 jaar. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Genk-Centrum, vond in besloten kring plaats.
Pech voor de reizigers op de lijn tussen Hamont-Achel en Mol die deze voormiddag de trein met vertrek in Hamont om 9.10 uur wilden nemen. Door een technisch defect gingen de treindeuren niet open waardoor de trein leeg doorreed naar Mol, voor de herstelling van  het defect.

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.

Kapwerken in het Leenderbos

Vrijdag 13 oktober 2017
Op veel plekken in De Groote Heide zijn gebiedsbeheerders bezig met het terugbrengen van de oude heidegebieden. En dus met het terugdringen van bos. Het Nederlandse Staatsbosbeheer start midden oktober in het noordwestelijke deel van het Leenderbos met het kappen van vooral berken en naaldbomen, zo meldt de Facebookpagina van het samenwerkingsverband De Groote Heide. Doel is om heide met bos te herstellen naar open heide. Het bos is eerst zorgvuldig door boswachters geïnventariseerd op (…) Het hele nieuwsbericht

'En God schiep de vrouw, toch?'

Vrijdag 13 oktober 2017
Gisteren startte Neos-Hamont met de eerste van haar drie geplande lezingen in haar nieuwe jaarprogramma met als gastspreker Katrien Ryserhove. Ze had het over “En God schiep de vrouw, toch?”. Katrien Ryserhove woont in Nevele en is vooral bekend als auteur, theatermaker en filmproducer. Onder meer de tv-reeks “De Bossen van Vlaanderen” is gebaseerd op haar boeken. In haar lezing schetste ze het wisselend beeld dat door de eeuwen heen ontstond van de vrouw, maar ook van de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Covet

Vrijdag 13 oktober 2017
Paul Bosmans en Sophie Van Dael, beiden uit Hamont-Achel, hebben de vennootschap onder firma (V.O.F.) Covet opgericht met zetel aan de Watertorenstraat in Hamont-Achel. Doel van de vennootschap is het uitbaten van een dierenartsenpraktijk.
Hamont-Achel - 9 procent te snel tijdens flitsmarathonTijdens de flitsmarathon heeft politiezone HANO 3.970 voertuigen gecontroleerd, het hoogste aantal van alle politiezones in Limburg Daarvan reden er 342 (9 procent) te snel. Er werd gecontroleerd op 14 plaatsen.

Duo aangehouden met grondstoffen

Donderdag 12 oktober 2017
Bij een actie tegen drugs in Budel heeft de politie woensdag een partij grondstoffen voor het vervaardigen van synthetische drugs in beslag genomen. Rond 20 uur zijn een man en een vrouw aangehouden, verdacht van het vervoeren en bezit van grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. De politie stootte op twee bestelbussen met kartonnen vaten met vermoedelijk de grondstoffen. Het ondermijningsteam Oost-Brabant heeft daarop op de Kempenweg de twee bestuurders van de (…) Het hele nieuwsbericht

Georges Jorissen overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Hamont-Achel - Georges Jorissen overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Georges Jorissen overleden.Hij was 73 jaar. Dinsdag om 13.30u is er een afscheidsviering in uitvaartcentrum Severens, waarna de asbijzetting bij zijn ouders op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.

De dag van de chronisch zieken

Donderdag 12 oktober 2017
Hamont-Achel - De dag van de chronisch ziekenZoomSamana Achel vierde de dag van de chronisch zieken. Al vanaf 8u 's morgens! De thuisgebonden zieken werden verrast met een heerlijk ontbijt. Om 10 uur waren alle kernleden op post om de tafels te dekken, versieringen aan te brengen om er een gezellige namiddag van te maken. Om 13u30 was er in de kerk van Achel-Dorp een mooi verzorgde misviering en ziekenzalving. In het Michielshof genoten 120 leden nadien van een gezellige namiddag (foto) met de muziek van oud-Achelaar Geert Vanhoof. Na enkele meezingers en een dansje, volgde een heerlijk feestmaal. (HC)
Hamont-Achel - Nieuwe directeur Beeldende Kunsten bij KANLZoomHet heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de afdeling Beeldende Kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg heeft dan toch een nieuwe directeur: Michel Wellens. Hij volgt Eric Vanmechelen op, die op 1 oktober met pensioen ging. Michel Wellens studeerde af als master in de schilderkunst in Hasselt en was jaren actief in de grafische sector. De academies beeldende kunsten en podiumkunsten van Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer vormen samen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL).
Op de foto: namens de raad van bestuur verwelkomden voorzitter Jaak Hoeben en algemeen directeur Diederik Celis hun nieuwe collega op zijn eerste werkdag.

Nieuwe bvba: Roff

Donderdag 12 oktober 2017
De nv J.& P. en Miek Smeets, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Roff opgericht met zetel aan de Kapelstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten; handel, verhuur en andere diensten in verband met onroerende goederen en het geven van opleidingen en seminaries.

Politie schiet man dood in Roosteren

Woensdag 11 oktober 2017
Hamont-Achel - Politie schiet man dood in RoosterenIn Roosteren bij Maaseik, op Nederlands grondgebied, heeft de politie vandaag een man doodgeschoten die betrokken was bij een poging van criminelen uit de Amsterdamse onderwereld om een helikopter te kapen en daarmee een verdachte uit de gevangenis in Roermond te bevrijden. De politie wist de kaping te voorkomen. De verdachten namen de vlucht richting Maarheeze. Daar zette de politie tijdens de achtervolging meerdere zwaarbewapende arrestatieteams en twee helikopters in. Uiteindelijk pakt de politie in Roosteren drie verdachten op, een vierde werd doodgeschoten in omstandigheden die nog niet bekend zijn.

Limburg.net met restjes on tour

Woensdag 11 oktober 2017
Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. (…) Het hele nieuwsbericht

Alles over warmtepompen

Woensdag 11 oktober 2017
Steeds meer gezinnen zoeken alternatieven voor fossiele brandstoffen. Een warmtepomp is zo'n alternatief, maar wat zijn de consequenties van de keuze voor een warmtepomp? Hoe werkt een warmtepomp en kan een warmtepomp élk gebouw verwarmen? dat kunt u morgen/donderdagavond vernemen in CC Palethe.
De mogelijke warmtebronnen en warmteafgiftesystemen, het energieverbruik en de randvoorwaarden komen allemaal aan bod. Ook vragen als "wat met sanitair warm water?", "kan een warmtepomp koelen en verbruikt ze hiervoor energie?" en “is een warmtepomp duurder dan een klassieke cv-installatie?”, worden beantwoord. De bijeenkomst start om 19.30u.
Hamont-Achel - Werken op bezoekersparking MariaziekenhuisZoomOp de zaterdagen 14 en 21 oktober wordt er gewerkt op de bezoekersparking van het Mariaziekenhuis. De parking, de laad- en loszone en een stuk van de rotonde krijgen een nieuwe laag asfalt. Hierdoor is het op beide zaterdagen niet mogelijk te parkeren op de bezoekersparking. Patiënten en bezoekers kunnen dan wel gratis parkeren op de personeelsparking. Via de helling naast de bezoekersparking kan de hoofdingang bereikt worden (cfr. afbeelding). Voor personen die slecht ter been zijn, zijn er rolstoelen op de personeelsparking voorzien.
In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (14 oktober) en het leggen van de nieuwe laag (21 oktober) is de bezoekersparking gewoon toegankelijk.

Olmense Zoo moet sluiten

Woensdag 11 oktober 2017
De Olmense Zoo moet met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Dat heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts beslist. Volgens hem werden in de populaire dierentuin te veel inbreuken op het dierenwelzijn vastgesteld.
Burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, die na zijn succes met de treinverbinding Antwerpen-Hamont ook persoonlijk veel gelobbyd heeft voor de verbinding Weert-Hamont, is heel blij met de passus in het Nederlandse regeerakkoord. "Ik ben heel tevreden", zegt hij. "We krijgen op die manier verbindingen naar de Maaslijn (naar Roermond - Venlo - Nijmegen), maar ook naar de Avensislijn (Eindhoven - Heerlen -Aken), naar Amsterdam, naar Düsseldorf... In Nederland is men nu echt goed bezig met het oplossen van de missing links in het spoorwegennet. En nu maar hopen dat ook de elektrificering van de lijn Mol-Hamont snel gerealiseerd wordt!"

Morgen flitsmarathon

Dinsdag 10 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Morgen flitsmarathonExtra letten op de snelheid, morgen, want dan organiseert de politie over heel het land een flitsmarathon.
Hamont-Achel - Nederland wil treinverbinding Weert-HamontZoomFLASH In het nieuwe Nederlandse regeerakkoord, dat vandaag werd gepresenteerd, staat dat het kabinet geld reserveert voor de heractivering van de spoorlijn tussen Weert en Hamont voor reizigersverkeer. In aansluiting op de investering van Infrabel op de lijn Antwerpen-Hamont wordt het aansluitende traject Hamont-Weert, met cofinanciering van regionale overheden, gereactiveerd voor personentreinen. Hiervoor moet de lijn geëlektrificeerd worden. De nieuwe regering wil ook (…) Het hele nieuwsbericht

Voedselbedeling

Dinsdag 10 oktober 2017
Hamont-Achel - VoedselbedelingZoomVandaag viert John Prine zijn 71ste verjaardag. Van wat moeten we die kennen? Daar antwoordt de Jukeboxkalender op. Luister ondertussen naar een typisch cynisch lied van hem: ‘Living In The Future’. We bouwen ruimtetuigen maar de mensen staan aan te schuiven voor de voedselbedeling.

Limburgse jeugdkampioenen bij NWC

Maandag 9 oktober 2017
Hamont-Achel - Limburgse jeugdkampioenen bij NWCZoomGisteren werden op en rond ‘t Eilandje in Neeroeteren de Limburgse kajakkampioenschappen gehouden. NWC-ers Lennert Stalmans, Tuur Kog, Gert Loomans, Amber Van Broekhoven, Tom Verduyckt, Isabelle Faes, Jorden Algera en Hidde Algera mogen zich één jaar lang Limburgs (jeugd)kampioen noemen, aangevuld door Kije Peeters uit Neeroeteren.

'Hennig begaaid'

Maandag 9 oktober 2017
'Hennig', 'Begaaid!' Die Limburgse dialectwoorden prijken op de truien en t-shirts van het nieuwe kledingmerk Hoogste Klas, opgericht door drie jonge Limburgse ondernemers: Pieter Beerten (28), Niels Hurkmans (30) en Vincent Vrijsen (28) uit Helchteren en Hechtel-Eksel. Zij vonden dat Limburgers hun liefde voor hun provincie ook moesten kunnen uiten in hun kledij. Daarom startten ze een nieuwe kledinglijn met typisch Limburgse woorden op. Voorlopig beperken de opschriften (…) Het hele nieuwsbericht

Ton van de Vorst overleden

Maandag 9 oktober 2017
Hamont-Achel - Ton van de Vorst overledenVrijdag is Antonia Ton van de Vorst overleden, de echtgenote van Leo Vervoort. Ze was 73 jaar. Vrijdag is er om 10.30u een uitvaartdienst in de parochiekerk van Achel-centrum. Laatste groet: donderdag tussen 19u en 20.30u in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zondag literair ontbijt

Maandag 9 oktober 2017
Hamont-Achel - Zondag literair ontbijtZoomVerse koffie en broodjes in combinatie met een portie literatuur? Dan moet je zondag in de bibliotheek van Achel zijn voor het jaarlijkse literair ontbijt. Deze combinatie van gezellig samenzijn, literatuur en poëzie blijkt ieder jaar opnieuw een schot in de roos. Eregaste is dit jaar Katrijn Van Bouwel, creatieve duizendpoot en entertainer pur sang. Ze belegt de broodjes in de bib met humor en poëzie. Ze componeert verhalen waarmee ze je verwent, verwondert en inspireert. Van Bouwel speelt (…) Het hele nieuwsbericht
Hergebruiken, opwaarderen en delen is goedkoper dan massaal kopen en weggooien. En naast het feit dat je portefeuille er baat bij heeft, is het ook nog eens goed voor het milieu. Zit je met beschadigde spullen zoals elektrische apparaten, kleding, computers… of tuingereedschap dat geslepen dient te worden? Ga dan vrijdag tussen 18 en 21u naar het Repair Café in het Michielshof. Tijdens dat Repair Café, een initiatief van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), staat duurzaamheid centraal. Je kan er, met de hulp van een deskundige, je kapotte spullen repareren. Dit is helemaal gratis. Enkel indien je extra stukken nodig hebt, kost het geld.

Win een dvd!

Zondag 8 oktober 2017
Hamont-Achel - Win een dvd!ZoomVlaams minister Ben Weyts lanceerde vandaag een campagne tegen het gebruik van gsm's in de auto. Een idee voor Stijn Lodewijks om daar onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze automobilist als hij al gsm-end tegen een boom is gebotst (en dank zij de airbag daar blijkbaar maar weinig aan overhoudt)?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Hamont-Achel - Jongens U17 van AVoc bekeren verderZoom De jongens U17 van Avoc Achel speelden vandaag hun bekerwedstrijd thuis tegen Kivoc Kinrooi. Ze wonnen, in een heel mooie en evenwichtige wedstrijd, met 3-1 (23-25, 25-18, 25-20 en 25-23). Achel bekert verder, uit tegen Wara Genk. Kivoc speelt uit in Lommel. 
Jongens U17 van AVoc bekeren verderJongens U17 van AVoc bekeren verderJongens U17 van AVoc bekeren verderJongens U17 van AVoc bekeren verderJongens U17 van AVoc bekeren verder
Zoom

OKRA-Hamont trok naar Antwerpen

Zondag 8 oktober 2017
Hamont-Achel - OKRA-Hamont trok naar AntwerpenZoomGezellig op de trein vanuit Hamont is altijd een beetje reizen. Dat was ook de mening van 16 leden van OKRA-Hamont die vrijdag naar Antwerpen trokken. Onder begeleiding van een collega-OKRA-lid, dat met kennis van zaken gids speelde, maakten ze eenmaal ter plekke een “stadswandeling” door de Antwerpse binnenstad met aandacht voor diverse kunstvormen, gebouwen en standbeelden. Een topdag! zegt Jacqueline Joosten-Segers, die dit verslagje aan ons mailde.
OKRA-Hamont trok naar Antwerpen
Zoom
Hamont-Achel - AVOC verslaat Geetbets in bekerwedstrijdZoomAVOC Achel - VBC Bevo Geetbets A: 3-0 (25-23, 25-17, 25-23). Een verslag van Hans van der Aa: Zondagochtend om 11 uur spelen is voor beide teams geen ideaal tijdstip, maar de dingen zijn zoals ze zijn en beide ploegen moesten er maar het beste van maken. De gasten spelen 1ste divisie en dat is 1 divisie hoger, waardoor Achel elke set startte met een 2-0 voorsprong - een regel in de Beker van Limburg om meer spanning in de wedstrijden te krijgen. Beide teams hadden duidelijk moeite om hun beste (…) Het hele nieuwsbericht
Komende woensdag om 10 uur vindt in het Mariaziekenhuis een oefening van het intern rampenplan plaats op een verpleegafdeling. De oefening duurt 1 uur. Het oefenen van het intern rampenplan is een absolute noodzaak om de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen bij een echte brand, zegt het ziekenhuis. Dit betekent dat (enkel in het betrokken blok) de sirenes afgaan, de liften automatisch naar het gelijkvloers gaan, de tussendeuren dichtvallen en de (…) Het hele nieuwsbericht

Controles tijdens Jenevernacht

Zondag 8 oktober 2017
Hamont-Achel - Controles tijdens JenevernachtTijdens de Jenevernacht in Bocholt zijn 94 bezoekers gecontroleerd op drugs en/of wapens. In het totaal zijn er 14 processen-verbaal opgesteld. De politie nam er twee verboden wapens en een beperkte hoeveelheid cannabis met toebehoren in beslag. In het totaal is er voor 1.475 euro aan boetes uitgeschreven, waarvan 1.000 euro onmiddellijk betaald werd.

Exc. Hamont wint in Meldert

Zondag 8 oktober 2017
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint in MeldertExc. Hamont heeft vandaag met 1-6 gewonnen op het veld van SK Meldert.

Wie won de dvd?

Zaterdag 7 oktober 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Piet Peters. Hij had voor het lege tekstballonnetje deze actuele, zij het plaatselijke uitspraak in de aanbieding. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Damesvoetbal: KFC wint in Louwel

Zaterdag 7 oktober 2017
Hamont-Achel - Damesvoetbal: KFC wint in LouwelIn de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KFC Hamont 99 met 0-5 gewonnen van Louwel B. KFC staat vijfde in de stand met 7 punten uit 5 wedstrijden.

Achel VV klopt Elen

Zaterdag 7 oktober 2017
Hamont-Achel - Achel VV klopt ElenAchel VV is vanavond gaan winnen bij Standard Elen. UItslag: 1-6.
Achel staat vijfde in de stand met 10 punten uit 6 wedstrijden.
Ook KFC Hamont 99 won: het versloeg Nevok Gruitrode met 1-0, na een doelpunt van Sabri Zurel. KFC staat aan de leiding met 15 punten uit 6 wedstrijden. UPDATE Een verslag van Elen-Achel:
Groen-wit behaalde vanavond een klinkende uitoverwinning op het veld van Standard Elen. Ondersteund door een vocaal zeer (…) Het hele nieuwsbericht

Anderhalf uur bekneld in auto

Zaterdag 7 oktober 2017
Vanmorgen heeft de brandweer zo'n anderhalf uur werk gehad om een beknelde vrouw uit haar auto te bevrijden in de Zavelstraat in Kaulille, ter hoogte van de grens met Neerpelt. De vrouw was er rond 7.30 uur tegen een boom gebotst. De auto zat zo rond de boom dat het slachtoffer pas tegen 9u uit het wrak gehaald kon worden. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Van de wagen bleef niet veel meer over. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Ingevolge het verkeersongeval bleef de Zavelstraat geruime tijd volledig dicht.

Het recht op thuisonderwijs

Vrijdag 6 oktober 2017
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Het recht op thuisonderwijsIn het vijfde jaar middelbaar vroeg E.M. aan de directrice van haar school tijdelijk onderwijs aan huis. Zij kampte met aanslepende pijn en volgens een pijnarts leed zij aan fibromyalgie. Een professor had het later over de ziekte van Lyme. De directrice vond dat thuisonderwijs, naast internetonderwijs, zijn nut had en ze zou er werk van maken. Maar er kwam niets van in huis, hoe het meisje ook aandrong. De studieachterstand van het meisje liep op en zij slaagde niet.
“Een fout van de (…) Het hele nieuwsbericht

Werelddiabetesdag op 14 november

Vrijdag 6 oktober 2017
Op 14 november is het Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Ook dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten! Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
Op deze dag zullen (…) Het hele nieuwsbericht
Volgende week woensdag 11 oktober om 20.15 uur ontvangt de bibliotheek van Hamont auteur Brenda Froyen. Zij kreeg een psychose na de geboorte van haar derde zoontje en schreef er het beklijvende boek ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ over. In een jaar tijd ontpopte ze zich tot één van de voortrekkers van de vernieuwingsbeweging in de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen en Nederland.
Op 10 oktober 2016, internationale dag van de geestelijke gezondheidszorg, verscheen (…) Het hele nieuwsbericht
Twintig procent van de Limburgse werkzoekenden is ouder dan 55 jaar. Dat is gezegd op de jobbeurs die vandaag in Genk door VDAB Limburg en het provinciebestuur werd georganiseerd. De beurs trok 2.500 werkzoekenden.
Vanaf volgende zomer kan je met je gewone vuilniszak naar de recyclageparken van Limburg.net. Daar blijkt vraag naar te bestaan. Appartementsbewoners vinden het in de zomermaanden niet leuk om hun zak met restafval veertien dagen op hun terras of in de kelder te stockeren... De plannen van Limburg.net hebben nog wel de goedkeuring van OVAM nodig.

622.698 euro voor 77 projecten

Woensdag 4 oktober 2017
De Salvatoriaanse Hulpactie heeft vorig jaar 77 projecten financieel gesteund. Er werd in het totaal een bedrag van 622.698 euro uitgekeerd.
Puur natuur
Hamont-Achel - Europees beschermde kever aangetroffenZoomIn Hamont-Achel, Neerpelt en recent ook Beringen is de Europees beschermde vermiljoenkever aangetroffen, een knalrode kever van bijna anderhalve centimeter groot, die voor het eerst weer in ons land opduikt. Zijn aanwezigheid is te danken aan het rivierenherstel van de afgelopen decennia, waardoor rivieren weer kronkelen. Lees hier een artikel van natuurwetenschappers over deze bij ons onbekende keversoort. (Foto Siga - Wikimedia)

Houtstapel in brand

Woensdag 4 oktober 2017
Aan de Kiezel Kleine Brogel in Kaulille is gisteravond rond 20.30 uur een houtstapel in brand gevlogen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een tuinhuis. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Er komen meer parkeerplaatsen bij het station Maarheeze. De huidige parking staat vaak overvol. Vanaf 9 oktober beginnen de werken voor de uitbreiding van die parking met 72 extra plaatsen. Verwacht wordt dat die vanaf medio november gebruikt kunnen worden.

Werken op E-314 in Zolder

Dinsdag 3 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
In de loop van de volgende nachten zullen het Agentschap Wegen en Verkeer en NV De Vlaamse Waterweg de verkeerssituatie op de E314 ter hoogte van de brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wijzigen. Tijdens de voorbije maanden waren er vaker dan verwacht files en gebeurden ook heel wat ongevallen, voornamelijk in de richting van Nederland naar Antwerpen. Daarom bekeken AWV en de Vlaamse Waterweg welke aanpassingen mogelijk zijn.
Momenteel zijn er 3 rijstroken richting Nederland, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: GJV

Dinsdag 3 oktober 2017
Gertjan Vercammen uit Hamont-Achel heeft de bvba GJV opgericht met zetel in Klein Eind. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management consulting, de uitbating van een rust- en verzorgingshuis en van een praktijk voor kinesitherapie, tuinaanleg, schilderwerken en het slopen van gebouwen.

Win een dvd!

Maandag 2 oktober 2017
Hamont-Achel - Win een dvd!ZoomJe zal in Catalonië maar als toerist in de clash tussen politie en stemgrage Catalanen gezeten hebben. Stijn Lodewijks probeerde zich dat voor te stellen. Wat zegt de dame tegen dat lid van de Guardia Civil?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com! Tijdens het weekend verneem je of je gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Maandag 2 oktober 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Lief Vos. Zij had voor de kabouter bijgaande reactie in petto. Goed gevonden! Ze krijgt deze week de dvd in de bus - tenminste als ze ons haar postadres bezorgt.
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

AVOC-dames winnen in vijfsetter

Maandag 2 oktober 2017
Hamont-Achel - AVOC-dames winnen in vijfsetterZoomGenk - AVOC A: 2-3 (15-25, 26-24, 25-19, 16-25, 5-15)
De AVOC-dames A hebben in hun wedstrijd tegen Genk een terugval overwonnen en in een vijfsetter de winst binnengehaald. Een verslag van Jan Slenders:
AVOC startte in tegenstelling tot het spel in de voorwedstrijd zeer sterk in de eerste set, waarbij de servicedruk langzamerhand een echt wapenfeit begint te worden. Vanuit deze sterke en stabiele service wisten we het aanvalsspel van Genk voldoende te ontregelen waardoor een (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gratis naar 'De Grote Levensvragen'?ZoomU kon er afgelopen week niet naast kijken (of horen). Zowel op TV, radio (Radio 1) als in De Standaard werd veel aandacht besteed aan de enquête die is gehouden i.v.m. wat de mensen anno 2017 nu écht bezighoudt. Nu woensdag komt Friedl' Lesage naar De Adelberg in Lommel om over deze enquête te spreken met enkele interessante gasten. En ook u kan er (gratis) bij zijn, indien u bij de eerste 10 bent die een mailtje sturen aan het mailadres onderaan. Het belooft een boeiende avond te worden, met (…) Het hele nieuwsbericht

AVOC B wint in Hechtel-Eksel

Zondag 1 oktober 2017
He-voc Hechtel Eksel – Avoc Achel B: 0-3 (18-25; 22-25; 26-28)
Het wordt elke week drukker bij de wedstrijden van de reserves uit Achel. Een 50-tal AVOC-supporters waren meegereisd om hun gladiatoren te ondersteunen. Het spel kent nog pieken en dalen, maar de teamspirit en het geloof in eigen kunnen sterkt de ploeg om een achterstand weg te werken.
In set 1 werd via 4-8 en 8-16 de basis gelegd voor de eerste setwinst. Eenvoudig werd de set gewonnen met 18-25. In set 2 was de (…) Het hele nieuwsbericht

AVOC verslaat Gembloux

Zondag 1 oktober 2017
AVOC Achel heeft vanavond Gembloux verslagen. Uitslag: 0-3 (18-25 11-25 10-25). UPDATE Een verslag van Etienne Willekens: In set 1 startte Achel met Verschueren, Gabriel, Bontje, Schouren, Van de Loo, Polman en als libero Brouns. De mannen waren niet van plan om veel cadeautjes weg te geven en begonnen zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Gembloux speelde alsof ze niets te verliezen hadden en dat was eigenlijk ook wel zo. Bij Achel liep het echter geolied in (…) Het hele nieuwsbericht

Kruispunt Bocholt afgesloten

Zondag 1 oktober 2017
Vanaf morgen wordt in Bocholt de kruising van de Brogelerweg met de Galgenbergstraat afgesloten voor alle verkeer vanwege werken voor de heraanleg van het kruispunt en de aansluitende wegenis. Die herinrichting kadert in de aanleg van vrijliggende fietspaden en de werken aan de Brogelerweg in Bocholt. Het doorgaand verkeer tussen Bocholt en Grote Brogel moet via Bree, de Laerderweg, Coenenhofweg, Peerderbaan - N73, rijden. Fietsers kunnen de omleiding nemen via de Goolderstraat, de Galgenbergstraat en de Leukeneindeweg. De werken duren tot het einde van het jaar.

Gelijkspel voor Exc. Hamont

Zondag 1 oktober 2017
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Exc. HamontExcelsior Hamont heeft vandaag op eigen veld 2-2 gelijk gespeeld tegen Linkhout. Excelsior staat veertiende in de stand met 2 punten uit 5 wedstrijden.

Damesvoetbal: winst voor KFC

Zondag 1 oktober 2017
De dames van KFC Hamont99 hebben dit weekend Membruggen verslagen. Uitslag: 1-7. Voor Hamont scoorden Jolien Mertens, Sigi Van Hout (2) en Marie Gorssen (3) vóór de rust. Na de koffie waren het Moermans voor Membruggen en Knevels voor Hamont.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
Aangeboden
Broodtrommeltje Tapijt
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Waterkefir
Verloren
Hangertje