Het overige nieuws

ANPR-camera's geactiveerd

Woensdag 28 februari 2018
Hamont-Achel - ANPR-camera's geactiveerdZoomBinnen de politiezone HANO zijn vorige week op vijf plaatsen vaste camera’s met automatische nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) in gebruik genomen. Op drie plaatsen wordt de plaatsing van dergelijke camera’s verder voorbereid. Het gaat om een investering van 300.000 euro.
ANPR staat voor Automatic NumberPlate Recognition. Via een netwerk van ANPR-camera’s wordt de strijd tegen de criminaliteit opgevoerd. De  nummerplaten die door de camera's worden gelezen, worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem bij de politie. Met de camera’s kan de politie bewegingen van verdachten bij bv. woninginbraken opmerken. De camera’s kunnen ook gestolen of niet-verzekerde voertuigen helpen opsporen. (Foto Georges Bleyen)

Natalie Kogel overleden

Woensdag 28 februari 2018
Hamont-Achel - Natalie Kogel overledenIn het Duitse Würselen bij Aken is zaterdag Natalie Kogel overleden, de moeder van Ilayda en Malik. Ze was 34 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Handtas uit auto gestolen

Woensdag 28 februari 2018
Hamont-Achel - Handtas uit auto gestolenIn de Petunialaan is vanmorgen een handtas gestolen uit de auto van een vrouw, die even naar een begrafenis was. Een zijruit van de auto werd ingeslagen.

Piet Van Helden overleden

Woensdag 28 februari 2018
Hamont-Achel - Piet Van Helden overledenIn Tongeren is de uit Achel afkomstige Piet Van Helden overleden, de weduwnaar van Bertha Duchateau. Hij was 95 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in Tongeren.

Politie waarschuwt voor oplichters

Dinsdag 27 februari 2018
Grensgevallen
Via Facebook waarschuwt de politie van Valkenswaard voor oplichters die in de gemeente actief zijn. Het gaat om twee mannen die beweren contant geld nodig te hebben en in ruil hun iPhone willen achterlaten. Maar ze komen nadien niet meer terug. Wie hen geld "leende" zit bovendien opgescheept met een niet-werkende of oude smartphone. De mannen reden in een witte personenauto voorzien van wellicht Britse nummerplaten. Ze waren "netjes gekleed en waarschijnlijk van buitenlandse komaf."

Pasar bezocht VRT en EP

Dinsdag 27 februari 2018
Hamont-Achel - Pasar bezocht VRT en EPZoomOm 7 uur 's morgens naar Brussel vertrekken en om 09.50 uur aankomen bij de VRT. Dat is de reistijd die je tegenwoordig nodig hebt om in België op een weekdag de rand van onze hoofdstad te bereiken. Eenmaal in het gebouw werden we er weer aan herinnerd dat ons landje op sommige plaatsen letterlijk uit twee identieke entiteiten bestaat. Alleen de taal verschilt namelijk tussen de linkerzijde en de rechterzijde van het immense VRT-gebouw waarvan enkel de imposante toren gemeenschappelijk blijkt te zijn. TV en (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Reppel - Hamont 0-2

Maandag 26 februari 2018
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Reppel thuis met 0-2 verloren van Hamont. Van Hout en Willekens maakten de doelpunten.

Alda Meijlaers overleden

Maandag 26 februari 2018
Hamont-Achel - Alda Meijlaers overledenin het Mariaziekenhuis is woensdag Alda Meijlaers overleden, de weduwe van Dré Beliën. Ze was 75 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Dronken chauffeur opgepakt

Maandag 26 februari 2018
Grensgevallen
In Budel heeft de politie in de late namiddag een automobilist opgepakt die in de Burgemeester van Houtstraat een kop-staartbotsing veroorzaakte. De man was onder invloed van alcohol en had geen rijbewijs. Bij het ongeval werd niemand gewond.

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Hannah Simons terecht

Maandag 26 februari 2018
Vanmiddag is er een AMBER Alert uitgegaan voor de 6 maanden oude Hannah Simons uit Eersel. Het meisje werd deze voormiddag in Eersel ontvoerd in een donkere Mercedes ML270 door een man en een vrouw. UPDATE Maar zowel de ontvoerders - de wettelijke ouders - als de baby zijn nu terecht. Ze werden vanavond aangetroffen op een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim. De ouders, aan wier gezag de baby door de rechtbank was onttrokken na een zaak van vermoedelijke mishandeling, werden ter plaatse gearresteerd.

Harry De Graef overleden

Maandag 26 februari 2018
Hamont-Achel - Harry De Graef overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Harry De Graef overleden, de echtgenoot van Francine Kwanten. Hij was 76 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: woensdag (19u-19.30u) in het Abdijhof in de Abdijstraat.

Openbare houtverkoop domein De Bever

Maandag 26 februari 2018
Op zaterdag 10 maart vindt er op domein De Bever een openbare houtverkoop plaats. In totaal gaan er 17 loten van divers loofhout met een volume van 179 m² onder de hamer. Het hout is afkomstig van de kapwerken op het domein die kaderen binnen de inrichtingswerken van de stad Hamont-Achel in samenwerking met het Regionaal Landschap Lage Kempen. 
De loten bestaan uit gestapelde stammen met een lengte van plusminus 2,5 meter. Ze zijn goed bereikbaar met de aanhangwagen. (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Hamont-Achel - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Exc. Hamont klopt Bolderberg

Zondag 25 februari 2018
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt BolderbergExcelsior Hamont heeft vandaag Bolderberg verslagen. Uitslag: 2-0. Exelsior Hamont staat zesde in de stand met 34 punten uit 22 wedstrijden.

Achel VV wint van Opitter

Zaterdag 24 februari 2018
Hamont-Achel - Achel VV wint van OpitterAchel VV heeft vanavond Opitter verslagen. Uitslag: 7-0. In de stand staat Achel derde met 42 punten uit 23 matchen. Er was ook winst voor KFC Hamont 99: AC Tervant werd verslagen met 2-4. KFC Hamont 99 staat vijfde in de stand met 34 punten uit 23 wedstrijden.

De Groote Heide in vlogs

Zaterdag 24 februari 2018
Puur natuur
Hamont-Achel - De Groote Heide in vlogsZoomDe Groote Heide - zo heet het grensoverschrijdende gebied waar ook Hamont-Achel en Neerpelt deel van uitmaken. Tim Visser gaat voortaan in vlogs laten zien hoe mooi het gebied is. Vandaag heeft hij het over sijsjes. (Foto Marcella Stappers)

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Gratis naar 'Beyond Voices'?

Zaterdag 24 februari 2018
Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 maart brengen de dansers van de Neerpeltse dansgroep Imago Tijl hun nieuwe voorstelling "Beyond Voices" in Dommelhof. De voices waarvan sprake in de titel komen van overal ter wereld. "Beyond Voices" is een mengeling van wervelende, ernstige, komische, dramatische, krachtige en artistieke bewegingen die door de sfeer van de muziek en diens stem het publiek onderdompelen in dat waarvoor Imago Tijl al 61 jaar garant staat: een eigenzinnige beweging binnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.
Ook dit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Mol of Hamont.

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht
De POM-Limburg en LRM gaan een haalbaarheidsonderzoek opstarten naar de kansen en mogelijkheden van een Corda–filiaal in Noord-Limburg. Dat gebeurt op verzoek van Focus Noord, waarin de burgemeesters en ondernemersclubs van Noord-Limburg verenigd zijn. De concrete vraag was om de haalbaarheid te onderzoeken van een flexibele co-working/start-up hub, halverwege tussen Hasselt en Eindhoven. Gedacht wordt aan aangepaste infrastructuur waar start-ups en groeibedrijven zich kunnen ontwikkelen, waar (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Peeters overleden

Donderdag 22 februari 2018
Hamont-Achel - Gerard Peeters overledenVandaag is Gerard Peeters overleden, de echtgenoot van Petra Willekens. Hij was eerder deze maand 75 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de kerk van Achel-Statie, waarna begroetingsmogelijkheid in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Hamont-Achel - Verkiezingen: Roger Mertens trekt lijst N-VABij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal Roger Mertens (55 - foto) opnieuw de N-VA-lijst trekken. Dat is vandaag bekendgemaakt. Mertens zetelt 13 jaar in de gemeenteraad.

Michel Renckens overleden

Donderdag 22 februari 2018
Hamont-Achel - Michel Renckens overledenIn het rusthuis is dinsdag Michel Renckens overleden, de weduwnaar van Hilda Joris. Hij was 87 jaar. Dinsdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Grote Heide.

Jacqueline Govers overleden

Donderdag 22 februari 2018
Hamont-Achel - Jacqueline Govers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jacqueline Govers overleden, de weduwe van Jean Gaethofs. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: dinsdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Lydie Herteleer overleden

Woensdag 21 februari 2018
Hamont-Achel - Lydie Herteleer overledenIn Balen is vandaag de uit Hamont afkomstige Lydie Herteleer overleden, de echtgenote van Jempy Van Impe. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Voorstelling microavonturengids

Woensdag 21 februari 2018
Hamont-Achel - Voorstelling microavonturengidsZoomDeze voormiddag werd op Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe toeristische gids '175 microavonturen' voorgesteld. Ook de twee vorige jaren werd er een editie uitgebracht, maar toen ging het alleen om Lommel. Nu wordt er volop ingezet op de toeristische promotie van de hele regio, en vindt u in deze gids dan ook leuke activiteiten uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel én Lommel. Alle inwoners van deze vijf gemeentes mogen de gids kortelings in hun brievenbus (…) Het hele nieuwsbericht
Voorstelling microavonturengidsVoorstelling microavonturengids
Zoom

Victor Goversen overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Hamont-Achel - Victor Goversen overledenZaterdag is Victor Goversen overleden. Hij was 76 jaar. Donderdag om 19u is er in de aula van het Boskerkhof een afscheidsdienst. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Helena Geerts overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Hamont-Achel - Helena Geerts overledenZondag is de uit Achel afkomstige Helena Geerts overleden, de echtgenote van Gerard Vandersanden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Hamont-Achel - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Jef Tielens overleden

Maandag 19 februari 2018
Hamont-Achel - Jef Tielens overledenZaterdag is de uit Achel afkomstige Jef Thielens overleden, de echtgenoot van Tho Schouteden. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Wetenschap en filosofie kunnen dan wel boeiend zijn, ze zijn niet altijd de gemakkelijkste materie. Bas Haring is een Nederlands filosoof en informaticus. Hij noemt zichzelf een ‘volksfilosoof’ omdat hij probeert op een frisse en toegankelijke manier wetenschap en filosofie voor iedereen begrijpbaar te maken. Nu woensdag 21 februari geeft de bibliotheek van Hamont-Achel hem een forum.
“Bij het grote publiek is Bas Haring vooral bekend vanwege zijn boek ‘Kaas en de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VV en Exc. HamontAchel VV is deze namiddag bij Flandria Paal niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. In de stand staat Achel VV derde met 39 punten uit 22 wedstrijden. Ook Excelsior Hamont speelde gelijk: op het veld van VV Lummen werd het 1-1.Na 21 wedstrijden staat Exc. Hamont zevende met 31 punten.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.
Er is - vooral in Neerpelt - nogal wat te doen over de beslissingen die de raad van bestuur van WICO op 7 februari nam met de bedoeling dat de 6 WICO-scholen pedagogisch veel sterker gaan samenwerken. Aanleiding voor die beslissingen was de wetenschap dat de Vlaamse regering besliste dat de modernisering van het secundair onderwijs ingaat op 1 september 2019.
Maar bij die beslissingen zijn tot dusver door het schoolbestuur alleen de grote lijnen vastgelegd, zegt WICO dit weekend. Het bestuur (…) Het hele nieuwsbericht

Thuisverlies voor KFC Hamont99

Zaterdag 17 februari 2018
Hamont-Achel - Thuisverlies voor KFC Hamont99KFC Hamont 99 heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Lutlommel. KFC Hamont 99 staat zevende in de stand met 31 punten uit 22 wedstrijden.
Hamont-Achel - Een forensisch tandheelkundige op bezoekDr. Christel Verbiest (foto) uit Lommel studeerde tandheelkunde in Leuven en heeft een praktijk in Hoboken. Rond de jaren 2000 trok ze naar Texas om zich te specialiseren in de forensische tandheelkunde. Nadien werd ze in eigen land vast lid van het DIV-team, dat ingezet wordt om in samenwerking met federale en internationale politiediensten slachtoffers van een ramp te helpen identificeren.
Voor de leden van NEOS-Hamont bracht ze een boeiende uiteenzetting, waarin ze de structuur en (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Voor wie dit weekend de trein wil nemenZoomDit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Hamont.
Concreet: wie naar Antwerpen rijdt en om 7.21u in Hamont vertrekt, is pas om 9.51u in Antwerpen-Centraal, oftewel een rit van 2,5 uur!

Betsy Hoevenaars overleden

Vrijdag 16 februari 2018
Hamont-Achel - Betsy Hoevenaars overledenIn Hamont is maandag Betsy Hoevenaars overleden, de weduwe van Janus Vercammen en de echtgenote van Roger Vaesen. Ze was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag 16 februari tussen 20 en 21 uur bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Anna Schuurmans overleden

Vrijdag 16 februari 2018
Hamont-Achel - Anna Schuurmans overledenIn het rusthuis in Hamont is zondag Anna Schuurmans overleden, de weduwe van Jean Cox. Ze was 88 jaar. De uitvaart heeft plaatsgehad in intieme kring.

Jeanne Poppelmonde overleden

Vrijdag 16 februari 2018
Hamont-Achel - Jeanne Poppelmonde overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Jeanne Poppelmonde overleden. Ze was 93 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: dinsdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Hamont-Achel - Staking bij De Lijn: niet in Noord-LimburgZoomBehalve in Noord-Limburg is het busverkeer van De Lijn in de provincie verstoord door de staking van de drie vakbonden. Op de streeklijnen is bijna de helft van de vroege ritten uitgereden, maar op de stadsnetten van Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren rijdt vrijwel geen enkele bus. Ook voor de belbussen wordt grote hinder verwacht. De belbuscentrale is bovendien niet bereikbaar voor nieuwe reservaties. De Lijnwinkels in Limburg blijven vandaag dicht.
In Noord-Limburg zijn er alleen problemen op de lijn Neerpelt-Genk. Meer info vindt u hier.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Reserveren bij Efteling-attracties

Donderdag 15 februari 2018
Grensgevallen
De Efteling voert het reserveren in voor een ritje in de pas vernieuwde Python. Dat is vandaag bekend geworden. De Python gaat op 31 maart weer open. Reserveren van een tijdvak kan via een app op de smartphone of via automaten in het park. Op die manier worden wachttijden beperkt. Het systeem wordt in maart ook getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

Nieuwe bvba: Jaeka

Donderdag 15 februari 2018
Katrien Jaeken uit Hamont-Achel heeft de bvba Jaeka opgericht met zetel aan de Vermeulenstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap: tandheelkunde, orthodontie en tandheelkundige mechanica.
In het Nederlandse regeerakkoord van oktober 2017 is de reactivering van de spoorlijn Hamont-Weert opgenomen. In het akkoord staat: “In aansluiting op de Belgische investering op de lijn Antwerpen-Hamont wordt het aansluitende traject Hamont-Weert, met cofinanciering van regionale overheden, gereactiveerd voor personentreinen.” Wat betekent dit nu? Wat is de huidige stand van zaken? En welke stappen zijn nodig om te zorgen dat er ook echt treinen op deze spoorlijn kunnen rijden? Het gaat om 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Jongen (17) neergestoken

Woensdag 14 februari 2018
Grensgevallen
Op de Markt in Valkenswaard heeft een 17-jarige jongen uit die gemeente een leeftijdsgenoot neergestoken. Het slachtoffer werd met verwondingen aan de rug naar het ziekenhuis overgebracht. Dat heeft hij inmiddels mogen verlaten. De dader is gearresteerd.

Kop-staartbotsing in Budel

Woensdag 14 februari 2018
Grensgevallen
Op de Randweg-Oost in Budel raakten gisterenavond drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokkenen. Daarbij is één gewonde gevallen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.
Het is maar dat je 't weet
Wie volgende week met Transavia vliegt vanaf Eindhoven Airport (of elders) moet er rekening mee houden dat de vlucht mogelijk afgelast wordt. De piloten van Transavia dreigen immers met een staking omdat onderhandelingen over een nieuwe cao zijn vastgelopen. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Nieuwe bvba: Service and Taste

Dinsdag 13 februari 2018
Antonius Slegers en Anne Stevens, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Service and Taste opgericht met zetel aan De Kempkens. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een (afhaal)restaurant en catering.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Hamont-Achel - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Bogers overleden

Dinsdag 13 februari 2018
Hamont-Achel - Jan Bogers overledenZondag is Jan Bogers overleden, de echtgenoot van Jeannette Van Vlierden. Hij was begin deze maand 85 jaar geworden. De afscheidsdienst en de bijzetting van de urne op het Boskerkhof zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Elise Mertens verliest in Fed Cup

Zondag 11 februari 2018
In de Fed Cup heeft Elise Mertens vanmiddag verloren van Kristina Mladenovic (WTA-13): 4-6, 4-6. Om door te stoten naar de halve finale moet België de volgende twee partijen winnen. UPDATE Elise Mertens en Kirsten Flipkens hebben het beslissende dubbelspel verloren, waardoor Frankrijk naar de halve finales gaat.

AVOC wint van Zoersel

Zondag 11 februari 2018
Hamont-Achel - AVOC wint van ZoerselZoomAVOC-VC Zoersel 3-0 (25-19, 25-15, 25-21)
Beginopstelling bij Achel: Verschueren, Bontje, Gabriel, Polman, van de Loo, Schouren en lib. Brouns.
In de eerste set startten de bezoekers zoals ook in hun thuiswedstrijd in Zoersel: super goed verdedigend, goede aanvallen waardoor ze al snel leidden met 0-3. Goede bloks van Gabriel en Polman brachten Achel echter snel op gelijke hoogte. Bij Zoersel wist spelverdeler Smits opposite Swinkels goed en veelvuldig te vinden. Samen waren (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV klopt Eksel A

Zaterdag 10 februari 2018
Hamont-Achel - Achel VV klopt Eksel AAchel VV is vanavond bij Eksel A gaan winnen met 1-4. De bezoekers kwamen na 30 minuten op voorsprong via Jonas Van Der Wiel. TWee minuten later stond het al 0-2 door Wouter Vangerven. Na de pauze scoorde Jonas Van Der Wiel nog 2 keer en zorgde Dries Bertrands met een mooie vrije trap voor de eerredder. Eksel A blijft 2de in de stand met 40 punten uit 20 wedstrijden. Dat zijn 4 punten minder dan leider Reppel dat vanavond thuis 2-2 gelijk speelde tegen Meeuwen. KFC Hamont 99 heeft vanavond Opitter verslagen.Uitslag: 4-0 KFC staat zevende in de stand met 31 punten uit 21 wedstrijden. Exc. Hamont verloor thuis van Kaulille met 1-2 en staat zesde in de stand met 30 punten uit 20 matchen.

Elise Mertens wint in Fed Cup

Zaterdag 10 februari 2018
Elise Mertens heeft vanmiddag in de Fed Cup 75 minuten nodig gehad om haar Franse tegenstandster Pauline Parmentier (WTA-91) te verslaan: 6-2, 6-1. Morgenmiddag om 13u komt Elise uit tegen Kristina Mladenovic (WTA-13), die in de late namiddag Kirsten Flipkens versloeg.

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht

Threza Van Werde overleden

Zaterdag 10 februari 2018
Hamont-Achel - Threza Van Werde overledenOp 6 februari overleed de uit Achel afkomstige Threza Van Werde, de weduwe van Victor Govaerts. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Boxbergheide.

227 kredietnemers met achterstand

Vrijdag 9 februari 2018
Eind 2017 aren er in Hamont-Achel 227 kredietnemers met minstens één achterstallig, niet geregulariseerde afbetaling.  Dat betekent dat de kredietnemer nog geen regeling getroffen heeft met de bank of de kredietinstelling voor verdere afbetaling. Ten opzichte van alle uitstaande kredieten in Hamont-Achel is dat 3,1 procent. Het gaat om consumptie- en hypothecaire leningen samen. Hamont-Achel scoort hiermee lager dan Limburg

Reorganisatie bij WICO (2)

Vrijdag 9 februari 2018
Gisteren meldden we dat "alle" eerstegraadsleerlingen bij WICO vanaf 1 september 2019 in WICO-campus Sint-Hubertus in Neerpelt les zouden gaan volgen. Ter verduidelijking: dat geldt alleen voor de leerlingen die in Pelt les willen volgen, niet voor de leerlingen in Hamont-Achel en Lommel.
Hamont-Achel - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

Goedkoopste huizen in Cranendonck

Donderdag 8 februari 2018
De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Nederland is vorig jaar met ruim 8 procent gestegen tot 263.000 euro. Het goedkoopst gingen huizen van de hand in Helmond (gemiddeld 247.358 euro) en Cranendonck (247.850 euro).

WICO reorganiseert onderwijsaanbod

Donderdag 8 februari 2018
Vanaf 1 september 2019 herstructureert de scholengemeenschap WICO het onderwijsaanbod. Dat  houdt onder meer in, dat er in het huidige college in Neerpelt - WICO-campus Sint-Hubertus - een eerstegraadsschool komt. Alle WICO-leerlingen - behalve in Hamont-Achel en Lommel - gaan dus in de eerste twee leerjaren les volgen op die locatie. Zonder dat ze al hebben moeten kiezen voor een of andere richting.
Na afloop van die eerste graad kunnen ze wél kiezen en komen ze in een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Hamont-Achel - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Overleg over Noord-Zuidverbinding

Donderdag 8 februari 2018
Vanmiddag zaten Limburgse parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op uitnodiging van de betrokken minister en minister Schauvliege. Onderwerp was de voortgang van de Noord-Zuidverbinding na het advies van de Raad van State op een voorstel van decreet terzake. "Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een (…) Het hele nieuwsbericht

Kwaliteitslabel voor Mariaziekenhuis

Woensdag 7 februari 2018
Hamont-Achel - Kwaliteitslabel voor MariaziekenhuisZoomHet Mariaziekenhuis heeft sinds vandaag zijn eerste NIAZ-kwaliteitslabel op zak. Dat label houdt in dat het ziekenhuis op onpartijdige wijze aantoont dat het hoogstaande kwalitatieve zorg biedt in een cultuur van continue verbetering. Aan het label ging een grondige en diepgaande kwaliteitsaudit vooraf: het ziekenhuis werd tot in de puntjes doorgelicht, en het hele team is dan ook supertrots op de score van 96%.
In november beoordeelde een team van 8 deskundigen van de externe, (…) Het hele nieuwsbericht

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Hamont-Achel - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Groot Malpieven bijna gesaneerd

Maandag 5 februari 2018
Afgelopen week is er een nieuwe mijlpaal bereikt bij het herstel van het Groot Malpieven in natuurgebied De Malpie, dat deel uitmaakt van De Groote Heide. Vrachtwagens hebben het laatste overtollige slib verwijderd. De komende weken wordt het project afgerond. Zo keert ruim vóór het broedseizoen de rust terug in het gebied.

Volley: AVOC wint van Waasland

Maandag 5 februari 2018
Hamont-Achel - Volley: AVOC wint van WaaslandZoomWaasland / Avoc Achel 0-3 (20/25 - 28/30 - 18/25)
In de eerste set startte Achel gisteren met Verschueren, Verhees, Bontje, Polman, Van de Loo, Schouren en als lib. Brouns. Dat gebeurde op een zondags tempo: een beetje laks, matig, waarschijnlijk met een gevoel dat het wel weer zou lukken. Waasland startte daarentegen met de intentie ons een moeilijke namiddag te bezorgen. Ze speelden snel, gemotiveerd en naar hun waarde. Het puntenverloop ging samen omhoog, Achel speelde niet slecht (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Hamont-Achel - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Exc. Hamont klopt Meldert

Zondag 4 februari 2018
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt MeldertExc. Hamont heeft vandaag in eigen huis Meldert verslagen. Uitslag: 3-0. In de stand staat Exc. Hamont zevende met 27 punten uit 18 wedstrijden. KFC Hamont 99 speelde 0-0 gelijk op het veld van Gruitrode en staat achtste in de stand met 28 punten in 20 matchen.

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

Grensgevallen
Dit voorjaar wordt in het buitengebied van Valkenswaard een ruiter- en menroutenetwerk aangelegd. De routes zullen aansluiten op een groter netwerk dat al door Heeze-Leende en Cranendonck loopt. Het is de bedoeling dat het netwerk nog verder wordt uitgebreid in de provincie Noord-Brabant. Een deel van de route is niet alleen geschikt voor ruiters, maar ook voor aangespannen wagens.
Het ruiterroutenetwerk is een netwerk van bewegwijzerde paden dat over een bepaald gebied is uitgestippeld op basis van (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Achel VV

Zaterdag 3 februari 2018
Hamont-Achel - Verlies voor Achel VVAchel VV heeft vanavond thuis verloren van Standard Elen. Uitslag: 1-2. Achel staat derde in de stand met 35 punten uit 20 wedstrijden.
Hamont-Achel - Politie HANO over keuring 'carnavalstractoren'De politiezone HANO gaat met carnaval geen controles doen naar de keuring van tractoren die praalwagens slepen tijdens de carnavalstoet. Dat is een van de elementen uit een mededeling rond de carnavalsstoeten, die nu online is gezet. Die mededeling luidt als volgt:
"Na maandenlange discussies over het rijbewijs en de schouwing van tractoren die carnavalswagens/ praalwagens voorttrekken is er nu een standpunt gekomen van minister Bellot. Dit standpunt heeft vooral betrekking op de rijbewijzen maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Hamont-Achel - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe zaadvoorraden in de bib

Vrijdag 2 februari 2018
In de bibliotheken van Hamont en Achel zijn de rekjes van de zadenbib weer aangevuld met zaden van diverse tomaten, pompoenen, paprika's, pepers, bloemen en nog veel meer. De zakjes zijn gratis af te halen tijdens de openingsuren van de bibliotheek Ga dus zeker eens langs en vergroot de variatie in je tuin/terras en op je bord! Www.zadenbibnoordlimburg.be
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Door Hurkmans overleden

Donderdag 1 februari 2018
Hamont-Achel - Door Hurkmans overledenIn het rusthuis in Neerpelt is vandaag de uit Achel afkomstige Door Hurkmans overleden, de echtgenoot van Liza Schurmans. Hij was 94 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: dinsdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Politie deelt flitslocaties

Donderdag 1 februari 2018
Hamont-Achel - Politie deelt flitslocatiesDeze week kunt u de flitswagen van de politie wellicht op volgende plaatsen tegenkomen:
- Hamont-Achel: Wal (zone 30!!), 't Lo;
- Neerpelt: Kaulillerweg, Zonhoekstraat;
- Overpelt: Gortenstraat, Napoleonweg.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Deblier overleden

Donderdag 1 februari 2018
Hamont-Achel - Fons Deblier overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Fons Deblier overleden, de weduwnaar van Felicie Desair. Hij was maandag 91 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring: Begroeting: maandag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel