Het overige nieuws

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Hamont-Achel - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Zoals elk jaar schort Defensie de nachtvluchten met F-16's op tijdens de examenperiode van juni en de grote vakantie. Overdag, tussen 8 en 17.30 uur, vinden er wel nog oefenvluchten plaats.

KVLV fietste naar Corsendonk

Woensdag 30 mei 2018
Hamont-Achel - KVLV fietste naar CorsendonkZoomDe tweejaarlijkse fietstweedaagse van KVLV Achel-Centrum ging dit jaar naar de Priorij van Corsendonk bij Oud-Turnhout. Met 28 fietsende dames en twee dames in de volgwagen waren ze met een flinke groep. Het was een heel mooie tocht, een heel mooie locatie en ze kregen een heerlijk vijfgangenmenu aangeboden. Waar kan je een groep fietsende dames nog meer mee verwennen? Zonder ongelukken en met prachtig weer arriveerden ze een dag later op hun laatste stopplaats in Lommel, waar de hemelsluizen open gingen. Het maakte de rustpauze gewoon iets langer. En dat beetje regen op het laatste stukje? Ach wie maalde daar om? Iedereen keek terug op een zeer geslaagde fietstweedaagse. (Annie Simons)

Nieuwe bvba: LVGV

Woensdag 30 mei 2018
De bvba Vanden Boer Concept uit Lommel en de NV Bouwonderneming Lamers uit Hamont-Achel hebben de bvba LV Group Vastgoed & Projectontwikkeling, afgekort LVGV, opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd in Rietkolk in Lommel.
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)

NV Belmont Food opgericht

Dinsdag 29 mei 2018
De NV Ergon Capital Partners III uit Brussel en John Mansvelt uit Wezembeek-Oppem hebben de NV Belmont Food opgericht met zetel aan de Lozenweg in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van consultancy-diensten en het toestaan van leningen en/of voorschotten aan vennootschappen en ondernemingen.

Nieuwe bvba: Dedito

Dinsdag 29 mei 2018
Joost Jennen uit Hamont-Achel en Frederik Peeters uit Sint-Pieters-Leeuw hebben de bvba Dedito opgericht met zetel aan de Erkstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de vervaardiging van sieraden, imitatiesieraden en gadgets.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Auto tegen everzwijn

Maandag 28 mei 2018
Op de Noord-Zuid ter hoogte van de afrit Lindel-Hoeven in Overpelt heeft een auto gisteravond rond 23u een everzwijn aangereden dat de weg overstak. De automobilist, een 48-jarige man uit Hamont-Achel, werd daarbij licht gewond. De ever overleefde de klap niet.
Ook het 5de gouden aha!-ticket is gevonden. Kristien Hermans volgde haar speurzin en trof het gisteren aan langs de Koekoekweg in Achel. Daarmee zijn alle vijf verborgen tickets boven water.

Lezing Riadh Bahri afgelast

Maandag 28 mei 2018
Hamont-Achel - Lezing Riadh Bahri afgelastZoomOmwille van de gebeurtenissen vandaag in Luik, waarvan Riadh Bahri verslag moet uitbrengen, wordt zijn lezing vanavond in het Raadhuis in Lommel afgelast!

Straffe heren

Zondag 27 mei 2018
Hamont-Achel - Straffe herenZoomGisteren hebben Kris Vanveggel en Matty Camps de 4de DAN in jiujitsu behaald. Kris is actief bij de jiujitsuclub Kumite in Overpelt, Matty bij Samoerai in Bocholt. Jiujitsu is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen, lezen we op Wikipedia. Een beoefenaar gaat dus niet zelf tot de aanval over.
Verkiezingen Beringen
Hilde Schuurmans uit Neerpelt trekt bij de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober de lijst van Groen in het kiesdistrict Maaseik. Dat is vandaag bekendgemaakt in Bokrijk. Hilde is huisvrouw en penningmeester van Groen Limburg.

Jan Simons overleden

Zondag 27 mei 2018
Hamont-Achel - Jan Simons overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Jan Simons overleden, de weduwnaar van Anna Stevens. Hij was 91 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jan Casteleyn overleden

Zondag 27 mei 2018
Hamont-Achel - Jan Casteleyn overledenGisteren is Jan Casteleyn overleden, de echtgenoot van Els Creemers. Hij was 72 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Grensgevallen
Bij de Venbergse Molen in Valkenswaard zijn gisteravond twee aanhangwagens met kano's in brand geraakt. Daarbij werden elf boten beschadigd; acht daarvan konden vandaag niet gebruikt worden voor Dommelafvaarten.

Nieuwe bvba: Marc Emmers

Zaterdag 26 mei 2018
De uit Hamont afkomstige Marc Emmers uit Paal heeft de bvba Marc Emmers opgericht met zetel aan de Busselbergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren activiteiten van managers van artiesten, sportlui en overige bekende personen én ondersteunde diensten in verband met sportbeoefening.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.

Francine Tielemans overleden

Vrijdag 25 mei 2018
Hamont-Achel - Francine Tielemans overledenVandaag is Francine Tielemans overleden, de echtgenote van Toine Pinxten. Ze was 71 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19u-19.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info
Hamont-Achel - Goedkoper naar de Belgian Air Force DaysZoomOp zaterdag 8 en zondag 9 september vinden de Belgian Air Force Days 2018 plaats op de vliegbasis in Kleine Brogel. Ben je helemaal fan van vliegtuigen en wil je graag een kijkje gaan nemen? Als inwoner van Hamont-Achel kan je toegangskaarten kopen tegen een verlaagd tarief. Per gezin (op hetzelfde adres) worden er twee tickets aangeboden voor € 6 per persoon. Vanaf het derde gezinslid betaal je de normale prijs van € 10 euro per ticket. Dit aanbod is geldig tot 1 augustus. Tickets bestellen doe (…) Het hele nieuwsbericht

Hond gered uit mobilhome

Donderdag 24 mei 2018
Hamont-Achel - Hond gered uit mobilhomeVanmiddag heeft de politie in Weert een hond bevrijd uit een hete mobilhome. Het dier zou er langer dan een dag in opgesloten hebben gezeten. De eigenaar krijgt de rekening van de reddingsactie gepresenteerd.

Fietser aangereden in Budel

Donderdag 24 mei 2018
Grensgevallen
Op de rotonde van Groptschoterweg en Midbuulweg in Budel is vanmiddag een fietser aangereden door een bestelwagen. De fietser werd daarbij aan zijn been gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen;

Harrie Willekens overleden

Donderdag 24 mei 2018
Hamont-Achel - Harrie Willekens overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige Harrie Willekens overleden, de echtgenoot van Liza Schepers. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

José van Bakel overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Vrijdag is José van Bakel overleden, de echtgenote van Ad Brewel. Ze zou vandaag 78 jaar worden. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: woensdag (19.30u-20.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wegen afgesloten in Schaft

Dinsdag 22 mei 2018
Grensgevallen
De Stichting Driving Valkenswaard International organiseert van morgen/woensdag tot en met zondag 27 mei het internationaal (paarden)mensport-evenement ‘Driving Valkenswaard International’ op terreinen aan Klein Schaft, nabij de Maastrichterweg in Borkel-en-Schaft. In dat verband wordt Klein Schaft afgesloten voor alle verkeer tot zondag 20.00 uur. Verder worden van zaterdag 26 mei 07.00 uur tot zondag 27 mei 20.00 uur de volgende wegen afgesloten voor alle verkeer: Abdijweg vanaf (…) Het hele nieuwsbericht

Cursus beginnende imker

Dinsdag 22 mei 2018
De imkervereniging van Overpelt organiseert in samenwerking met andere Noord-Limburgse imkerverenigingen een cursus “beginnende imker”. Die start in het najaar en bestaat uit 7 theoretische en 3 praktische lessen. De theoretische lessen vinden plaats in ontmoetingscentrum ’t Pelterke in Overpelt en de praktische vorming gaat door aan de educatieve bijenweide. Inschrijven kan je via info[!]pelterbiehalle.be. Je vindt ook de nodige info op de website www.pelterbiehalle.be.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Jan Scheelen overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Hamont-Achel - Jan Scheelen overledenDonderdag is Jan Scheelen overleden. Hij was 96 jaar. Het afscheid vond in alle intimiteit plaats. Hij werd begraven op het Boskerkhof in Hamont.
Hamont-Achel - Inbraak aan de FabrieksstraatOnbekenden hebben gisteren ingebroken in een woning aan de Fabrieksstraat. Ze kwamen wellicht via het raam van de badkamer het huis binnen. De inbraak werd rond 19u ontdekt.

Thieu Joosten overleden

Zondag 20 mei 2018
Hamont-Achel - Thieu Joosten overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Thieu Joosten overleden, de echtgenoot van Toos Dreesen. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
In de herfst starten de werken voor de elektrificatie van het spoorlijn Mol-Hamont. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse regering vandaag, die bijkomende spoorinvesteringen goedkeurde. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro, terwijl de federale regering eerder al 371 miljoen opzij legde voor de periode 2018-2020. Van dat bedrag gaat 162 miljoen euro naar Limburg. De werken voor de installatie van een elektrische bovenleiding krijgen Europese steun, op voorwaarde dat ze voor eind 2020 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Hamont-Achel - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Vijftig jaar Schola Cantorum

Woensdag 16 mei 2018
Op 27 mei viert het internationale koor Schola Cantorum zijn gouden jubileum in zijn thuisbasis, de abdij in Achel. Om 10.45 uur is er een dankviering in de abdijkerk met vicaris Bart Coenegrachts van het bisdom Hasselt als voorganger en om 15 uur zingt het koor er tijdens de vespers.
Hamont-Achel - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.

Nieuwe bvba: CTS Europe

Dinsdag 15 mei 2018
Carolus Smolders en Irene de Graaff, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Car-Tech-Solutions Europe, afgekort CTS Europe, opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in auto's en lichte bestelwagens en verhuur en lease van vrachtwagens en overige motorvoertuigen.
Hamont-Achel - Vlaamse Jeugdeindronde voor U19 AvocZoomEen mooie afsluiter van een succesvol volley-seizoen, dat was het gisteren voor de jongens U19 van Avoc Achel op de Vlaamse Jeugdeindronde in de Eburons Dome in Tongeren. Dankzij hun finaleticket voor de Beker van Limburg wisten zij zich te plaatsen voor de kampioenenreeks in die jeugdeindronde.
Dat het geen gemakkelijke klus ging worden was al op voorhand duidelijk. Het ijzersterke Mendo Booischot met verschillende spelers die uitkomen in de nationale reeks, Volley Haasrode Leuven en Knack Roeselare (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaamse Jeugdeindronde voor U19 AvocVlaamse Jeugdeindronde voor U19 AvocVlaamse Jeugdeindronde voor U19 AvocVlaamse Jeugdeindronde voor U19 AvocVlaamse Jeugdeindronde voor U19 Avoc
Zoom

Coop Achten overleden

Maandag 14 mei 2018
Hamont-Achel - Coop Achten overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Coop Achten overleden, de levensgezel van wijlen Miet Hulsbosch. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Hamont-Achel - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Duijsters overleden

Maandag 14 mei 2018
Hamont-Achel - Mia Duijsters overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Mia Duijsters overleden, de weduwe van Jaak Cornelissen. Ze was op kerstdag 1929 geboren en werd 88 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Fietsen bij Ford

Maandag 14 mei 2018
Eenmaal per jaar maken op de testbaan van Ford in Lommel de testwagens plaats voor fietsers en skeelers. De poort gaat op Pinksterzondag 20 mei open om 9 uur. Tot 16 uur kan er dan gestart worden voor een gezellige tocht op autovrije wegen in een mooie bosrijke omgeving. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Van de in totaal 80km testwegen is het mogelijk om een gevarieerd traject van 5 tot 27 km te verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. Meer info op www.fordlpg.com.
Hamont-Achel - Gouden schoen voor Katleen VangeneugdenKatleen Vangeneugden is door haar ploegmaats van KFC Hamont verkozen tot beste speelster van het afgelopen seizoen.Marien Gorssen eindigde tweede.
Hamont-Achel - OKRA Hamont trok naar NederlandZoomEr was heel wat belangstelling voor de uitstap van Okra Hamont naar een struisvogelkwekerij (!) in Tilburg en het orgelmuseum in Hilvarenbeek. Bij aankomst aan die kwekerij werden de deelnemers ontvangen met koffie en een eierkoek van struisvogeleieren. Bij een video kwamen ze alles te weten over de voortplanting van de struisvogels - de grootste loopvogel ter wereld - en in de boerderijwinkel waren allerhande producten te koop. In het orgelmuseum was er deskundige uitleg met demonstraties van de verschillende orgels. (J.J.S.) 


Jeanne Goven overleden

Zondag 13 mei 2018
Hamont-Achel - Jeanne Goven overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Eksel afkomstig Jeanne Goven overleden, de weduwe van Jef Hermans. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Luc Nilis naar VVV Venlo

Zaterdag 12 mei 2018
Grensgevallen
Oud-international Luc Nilis, die de voorbije jaren na zijn voetbalcarrière bij PSV aan de slag was als individueel coach, gaat naar VVV Venlo. Vanaf volgend seizoen gaat hij daar aan de slag als assistent-trainer en specialistentrainer. PSV nam Nilis (50) in 1994 over van Anderlecht.

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

Groot drugslabo aangetroffen

Vrijdag 11 mei 2018
Grensgevallen
Afgelopen maandag heeft de landelijke recherche van de Nederlandse politie bij huiszoekingen in Weert twee verdachten opgepakt op verdenking van drugshandel. In een loods werden ruim 10.000 liter chemicaliën aangetroffen, 3 reactievaten, waterstofgascilinders, 1000 kg jodium voor de productie van meth, enzomeer.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Hamont-Achel - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.

Zware brand in Valkenswaard

Vrijdag 11 mei 2018
Grensgevallen
Een zware brand heeft vanavond aan de Luikerweg in Valkenswaard de vroegere busgarage van Jonkers Autobedrijven voor een groot gedeelte in de as gelegd. Zeker 30 auto's brandden uit. Vanwege de blussingswerken is de N69 afgesloten voor het verkeer. Hoe de brand rond 18 uur ontstond, is nog onduidelijk. De rook was kilometers ver te zien. Mogelijk is er ook asbest vrijgekomen. Bij Jonkers werden vooral auto's van het merk Mercedes onderhouden en hersteld. Er was in het complex ook een Mercedesmuseum (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Willems overleden

Vrijdag 11 mei 2018
Hamont-Achel - Jeanne Willems overledenIn het rusthuis in Achel is dinsdag Jeanne Willems overleden, de weduwe van Albert Molan. Ze was 90 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden.
De recyclageparken van Hamont-Achel & Neerpelt, Overpelt en Lommel zijn vandaag/ vrijdag en morgen gewoon geopend. Men maakt daar dus de "brug" niet.
Hamont-Achel - 848 registraties familiaal geweldDe sociale dienst van de politiezone HANO registreerde vorig jaar 848 gevallen van familiaal geweld. Er werden ook 621 gevallen van partnergeweld gemeld.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Hamont-Achel - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Hamont-Achel - Grevenbroekers wandelden in SauerlandZoomMet 27 deelnemende wandelaars werden de Grevenbroekers ontvangen bij Brauerei Krombacher in Krombach. Na een film over het bedrijf en een rondleiding in de fabriek werd er in de "Braustube" brood met Westfaalse ham geserveerd, met een keuze uit het Krombacher bier- of frisdrank-assortiment. Nadien ging het richting Kirchhundum waar ze logeerden en startten ze met een korte verkenningswandeling naar Oberhundum en Schloss Adolfsburg. Op zaterdag was er in de buurt voor elk wat wils: wandelen op de (…) Het hele nieuwsbericht

Kind gered uit IJzeren Man

Woensdag 9 mei 2018
De badmeester van zwembad De IJzeren Man in Weert heeft vanmiddag een kind gered uit het zwembad. De 5-jarige kleuter was buiten bewustzijn toen hij uit het water gehaald werd nadat de badmeester gemerkt had dat hij aan de grote glijbaan niet meer boven kwam. De badmeester slaagde erin de kleine te reanimeren. Het kind werd naar het ziekenhuis van Maastricht overgebracht. Het zou afkomstig zijn uit België.
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.

Thieu Cox overleden

Woensdag 9 mei 2018
Hamont-Achel - Thieu Cox overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Thieu Cox overleden, de echtgenoot van Mia Schildermans. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het sterfhuis, Moldershoevenstraat 38, Lindel-Hoeven.

Pierre Segers overleden

Woensdag 9 mei 2018
Hamont-Achel - Pierre Segers overledenMaandag is Pierre Segers overleden, de weduwnaar van Helena Derickx. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!

Niet aan reekalfjes komen

Dinsdag 8 mei 2018
Het is de tijd van de drachtige reeën en van reekalfjes die, ogenschijnlijk door hun moeder verlaten, zijn achtergelaten, terwijl dat niet zo is. De Wildbeheerseenheid Warmbeekvallei heeft ons attent gemaakt op een filmpje op Facebook, waarin opgeroepen wordt om die reekalfjes vooral niet aan te raken en honden aan de leiband te houden. Kijk even mee!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht

Yvo Van Samang overleden

Dinsdag 8 mei 2018
Hamont-Achel - Yvo Van Samang overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Yvo Van Samang overleden. Hij was 54 jaar. Maandag wordt hij begraven in Achel, na een misviering (om 10.30u) in Sint-Oda in Overpelt. Begroeting: zaterdag (17-18u) in de kapel van Sint-Oda.

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Hamont-Achel - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.

Huawei komt naar Eindhoven

Maandag 7 mei 2018
Grensgevallen
De Chinese smartphone- en netwerktechnologiegigant Huawei opent later deze maand een vestiging op de High Tech Campus in Eindhoven. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Het bedrijf dat wereldwijd 180.000 werknemers telt, maakt met vijf tot tien mensen op de Campus een bescheiden start. Maar als Huawei er net zo groeit als elders in Europa, is dat aantal eind dit jaar vertienvoudigd en zal het in de komende jaren snel groeien.
Hamont-Achel - Eindronde: Achel VV verliest weerIn de eindronde tweede provinciale (algemeen kampioen) verloor Achel VV ook de terugwedstrijd tegen FC Alken. Uitslag: 2-4. Bert Cochet en Thomas Frederix scoorden voor de thuisploeg.
Vandaag gezien in Bosland
Hamont-Achel - Een drama achter de dekschildenZoomDe grootte van een populatie meikevers is soms zeer moeilijk te achterhalen. De engerlingen, die na drie of vier jaar hun verpopping achter zich hebben, komen nu als volwassen kevers uit de grond - midden in de nacht. Door nadien de gaatjes in grond te tellen (in dit geval meer dan honderd) kan je ongeveer schatten hoe groot de populatie is. Maar dan valt nog iets bijzonders op: de achtergebleven dekschilden, en dat zijn er heel wat (foto). Wat er zich hier midden in de nacht afspeelt, en welke dieren zich hier tegoed doen aan dit keverfestijn, is nog niet helemaal achterhaald. (Pierre Rutten)

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Rouwet overleden

Zaterdag 5 mei 2018
Hamont-Achel - Jan Rouwet overledenIn Hamont-Achel is Jan Rouwet overleden, de weduwnaar van Jeannine Claes. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Grensgevallen
Op 4 mei vindt in Nederland elk jaar de Nationale Herdenking plaats. Om 20.00 uur worden dan in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.
Tijdens de herdenking op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg in Valkenswaard vonden vanavond toespraken en kransleggingen plaats. Op elk van de 222 graven werd een bloementak gelegd door scouts. Het verkeer op de Luikerweg werd een tijdlang omgeleid.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Lood en kabel gestolen

Vrijdag 4 mei 2018
Onbekenden hebben ten nadele van een bedrijf in de Bosstraat woensdagnacht een hoeveelheid lood en elektrische kabel gestolen, zo is bij de lokale politie HANO vernomen.

Pierre Dejong overleden

Vrijdag 4 mei 2018
Hamont-Achel - Pierre Dejong overledenVandaag is in Neerpelt de uit Hamont afkomstige Pierre Dejong overleden, de echtgenoot van Iréne Eben. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.

'Forever, happily…'

Donderdag 3 mei 2018
Hamont-Achel - 'Forever,  happily…'ZoomMorgen/ vrijdagavond, zaterdag en zondag brengt circusgezelschap Collectif Malunés de voorstelling "Forever, happily…" naar Park Michielshof in Hamont-Achel. De voorstelling is een initiatief van het samenwerkingsverband ‘CultuurNoord’, en dat betekent: kwaliteit.
Collectif Malunés staat voor jong, pretentieloos en energiek circus. Het gezelschap duikt in een sprookjeswereld en creëert een eigen universum vol absurde en (…) Het hele nieuwsbericht

Autoschuimers actief

Donderdag 3 mei 2018
Aan de Schijf is ingebroken in een auto. De wagen stond op de oprit van een huis. De inbraak is vanochtend vastgesteld.
Hamont-Achel - Perfect fietsweer voor de TeutenrouteDe weergoden zijn de Noord-Limburgse fietsers gunstig gezind: de 19de Teutenroute kan aanstaande zondag 6 mei rekenen op perfect fietsweer! Het is een organisatie van de 10de Wing en Fifty One Club ‘De Teuten’. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende fietsroutes doorheen Noord-Limburg, met een lengte van 31 tot 87,7 km. Tijdens de tocht kunnen ze even uitblazen bij de 8 Teutenhuizen, uitgebaat door verschillende verenigingen. Je kan er genieten van heerlijke streekgerechten. Daarnaast is er een uitgebreid animatie- en kinderprogramma. Bovendien fiets je voor het goede doel: de opbrengst gaat naar de MS-actie.
Hamont-Achel - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

KFC Hamont 99 uitgeschakeld

Woensdag 2 mei 2018
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 uitgeschakeldIn de eindronde van Tweede Provinciale (bijkomende stijgers) is KFC Hamont 99 uitgeschakeld. Het verloor thuis met 0-1. De club had de heenwedstrijd ook verloren.
Geworg Joenanov uit Hamont-Achel en Nacuye Ciftçi uit Maasmechelen hebben de bvba Euro Trans & Rent opgericht met zetel aan Hoek in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer import en export en verhuur en leasing van auto's, bestelwagens en vrachtwagens, de uitbating van een taxidienst en van een tankstation.
Hamont-Achel - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Hamont-Achel - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Hamont-Achel - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.
De politiezone HANO registreerde vorig jaar 287 interventies voor geluidsoverlast. Het ging onder meer om overlast door buren, vuurwerk, quads, blaffende honden en nachtlawaai.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Hamont-Achel - Margriet Van Baelen overledenIn het rusthuis in Hamont is zondag Margriet Van Baelen overleden, de weduwe van Wim Boonen. Ze was eerder deze maand 97 jaar geworden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!
Hamont-Achel - Hortensia De Coster overledenZaterdag is in Hamont-Achel Hortensia De Coster overleden, de weduwe van Charel Vandermaesen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Vrijdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in begroetingsruimte van de aula.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel