Het overige nieuws

Voertuig opengebroken

Zondag 30 september 2018
Hamont-Achel - Voertuig opengebrokenOp de Grote Haart in Hamont-Achel is een voertuig opengebroken. Dat gebeurde dit weekend.

396 werkzoekenden

Zondag 30 september 2018
Hamont-Achel telde vorig jaar gemiddeld 396 werkzoekenden. Dat is 4,55 % van het aantal inwoners op actieve leeftijd (18-64 jaar), lager dan in Limburg (5,27 %) en het Vlaams Gewest (5,35 %)

Volleybal: Hamont - Bocholt 2-3

Zondag 30 september 2018
In de de provinciale B van het volleybal verloor Hamont van Bocholt. Uitslag: 2-3.

Hélèna Davidts overleden

Zondag 30 september 2018
Hamont-Achel - Hélèna Davidts overledenWoensdag is in Hasselt de uit Hamont afkomstige Hélèna Davidts overleden, de weduwe van Robert Bonneux. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.

K.FC Hamont speelt gelijk in Reppel

Zaterdag 29 september 2018
Hamont-Achel - K.FC Hamont speelt gelijk in ReppelK.FC Hamont'99 heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Reppel. K.FC Hamont'99 speelt zaterdag thuis tegen Stokkem. Achel VV verloor thuis met 2-3 van Zonhoven VV.

Jaarlijkse houtverkoop op 27 oktober

Zaterdag 29 september 2018
Tijdens de houtverkoop voor particulieren, op zaterdag 27 oktober, gaan er dit jaar 28 loten hout onder de hamer. In totaal worden er 4.072 bomen geveild, goed voor 373 kubieke meter. Het gaat om diverse maten en soorten waaronder grove den, Corsicaanse den, berk en beuk. Deze jaarlijkse houtkap gebeurt in uitvoering van het bosbeheersplan. Hamont-Achel beschikt namelijk over een FSC-label, wat betekent dat het bos duurzaam beheerd wordt.
De verkoop vindt plaats in de Wintertuin van het (…) Het hele nieuwsbericht

Meer screening op voorkamerfibrillatie

Zaterdag 29 september 2018
Voorkamerfibrillatie (VKF) is de meest voorkomende hartritmestoornis. Ze kan aanleiding geven tot klontervorming in het hart, wat kan leiden tot een beroerte, een hoger risico op hartfalen en zelfs cognitieve achteruitgang/dementie. Symptomen zijn hartkloppingen, duizeligheid, vermoeidheid,...Maar soms is de betrokkene zich van geen kwaad bewust. Op tijd deze ritmestoornis ontdekken is belangrijk om problemen te voorkomen. Daarom worden in het Mariaziekenhuis heel wat patiënten uitgebreid (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld 3 ongevallen per maand

Zaterdag 29 september 2018
Hamont-Achel - Gemiddeld 3 ongevallen per maandOp het grondgebied van Hamont-Achel zijn vorig jaar 35 letselongevallen gebeurd: 33 met lichtgewonden en 2 met zwaargewonden. In 2016 gebeurden er 30 letselongevallen, in 2015 29.

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."
Hamont-Achel - Excelsior Hamont speelt gelijk in Kaulillein derde provinciale A is Excelsior vanavond niet verder geraakt dan een gelijkspel op het veld van FC Kaulille. Uitslag: 1-1.
De Hamontse ju-jitsuclub Tai-Sabaki bestaat 30 jaar en organiseert naar aanleiding daarvan op 13 oktober een internationale stage in De Posthoorn. Trainers zijn de Duitser Dieter Call (9de dan), de Nederlander Tony van Venrooy (8ste dan), de Italiaan Stefano Draghi (7de dan), de Belg Mathieu Bex (7de dan) en zijn landgenoot Peter Louwers (7de dan). De stage begint om 9.30u; deelnemen kost 10 euro. Inschrijven kan men ter plaatse.

Stem op 'Pragt'

Vrijdag 28 september 2018
In het ‘Huis van het Kind Pelt’ en de kraamafdeling van het Mariaziekenhuis ontstond een tijd geleden "PRAGT", wat staat voor Perinataal Regionaal Ambulant Gezinstraject. Bedoeling is om met een netwerk van diensten en hulpverleners pro-actief in te spelen op de ondersteuningsnood van kwetsbare zwangere vrouwen. Het is ondertussen uitgegroeid tot een heel sterk netwerk met tal van partners dat zich uitstrekt over heel Noord-Limburg. Al vrij snel nam het Mariaziekenhuis de (…) Het hele nieuwsbericht

'Help-spel' over hulpdiensten

Vrijdag 28 september 2018
Hamont-Achel - 'Help-spel' over hulpdienstenZoomDe afgelopen weken speelden meer dan 700 jongeren het Help-spel. De secundaire scholen van Noord-Limburg lieten alle leerlingen uit het vierde jaar op een interactieve manier kennismaken met tal van hulpverleningsdiensten. Het help-spel is één van de vele acties uit het overleg jongerenwelzijn, dat focust op activiteiten om de weerbaarheid van jongeren te verhogen. Het Help-spel kon rekenen op financiële en praktische ondersteuning van de gemeenten Overpelt en Neerpelt en de stad (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Terrorismeverdachten gearresteerd

Donderdag 27 september 2018
Grensgevallen
In Weert en Arnhem zijn deze namiddag zeven mannen gearresteerd door elite-eenheden van de Nederlandse politie. Ze zouden een terroristische aanslag hebben beraamd. De politie reed enkele verdachten klem op de Trancheeweg in Weert. Er zouden bij de actie een Franse bestelbus en twee personenauto’s in beslag zijn genomen. Ook zou er vanuit een politiehelikopter zijn geschoten. UPDATE Hier staat een filmpje van de arrestatie.

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Hamont-Achel - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

MMI Repair Center failliet

Donderdag 27 september 2018
Het Hamontse bedrijf MMI Repair Center is vandaag door de rechtbank van Koophandel in Hasselt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 oktober ingediend worden.

Jos Metten overleden

Donderdag 27 september 2018
Hamont-Achel - Jos Metten overledenVandaag is Jos Metten overleden, de echtgenoot van Christine Van Hout. Hij was 87 jaar. De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: zaterdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De belastingdiensten van de Benelux en van enkele deelstaten in Duitsland en Noord-Frankrijk zijn samen een onderzoek begonnen naar een mogelijke fraude in de paardenhandel. Het gaat daarbij vooral om niet-betaalde belastingen, meldt Eindhovens Dagblad. Het onderzoek heeft betrekking op belastingontduiking en -ontwijking en witwassen. 

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Hamont-Achel - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.
Lezen is een sleutel tot ontwikkeling. Een goede leeseducatie is dus belangrijk. Toch blijkt uit onderzoek dat kinderen en jongeren steeds minder goed lezen. Erik Moonen, doctor in de taal- en letterkunde en taaldocent aan de Universiteit van Hasselt, verdiept zich al een hele tijd in deze materie. Tijdens zijn lezing ‘De Alfabetcode’ vertelt hij hoe kinderen beter leren lezen en schrijven.
In het boek ‘Dwaalspoor Dyslexie: Hoe elk kind een vlotte lezer wordt’ (…) Het hele nieuwsbericht

Werken Hamonterweg/Sportlaan Bree

Maandag 24 september 2018
Hamont-Achel - Werken Hamonterweg/Sportlaan BreeZoomVanaf 1 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende twee weken aanpassingswerken uit aan het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree. Deze plek staat hoog op de prioriteitenlijst van gevaarlijke punten in Vlaanderen. Het kruispunt wordt nu veiliger gemaakt door de aanleg van een brede middengeleider met afslag- en oprijstroken. Dit moet er voor meer rust en overzicht zorgen. Voertuigen krijgen immers de kans om de oversteekbeweging in twee tussenstappen te (…) Het hele nieuwsbericht

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Heren B van Tectum Achel in nieuwe uitrustingZoomZaterdag speelden de Heren B van Tectum Achel hun eerste thuiswedstrijd in 2e divisie. Vooraf werd de nieuwe uitrusting geshowd. De outfit heeft echter niet kunnen leiden tot een eerste driepunter. De wedstrijd tegen Maasmechelen eindigde op 2-3.

Helena Kums overleden

Maandag 24 september 2018
Hamont-Achel - Helena Kums overledenIn Brasschaat overleed op 20 september de uit Hamont afkomstige Helena Kums. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Schoten-Centrum.

Volleybal: Hamont klopt Tongerlo B

Zondag 23 september 2018
In het volleybal heeft Hamont Tongerlo B verslagen. Uitslag: 3-0.

Achel verliest van Zepperen-Brustem

Zondag 23 september 2018
Hamont-Achel - Achel verliest van Zepperen-BrustemAchel VV heeft vandaag met 2-0 verloren van Zepperen-Brustem en heeft 4 punten na 4 wedstrijden. Zaterdag ontvangt Achel Zonhoven VV. KFC Hamont 99 versloeg leider Paal-Tervant met 2-1. Exelsior Hamont> speelde 1-1 gelijk tegen Kattenbos.
In Hamont-Achel zijn er 19 opvanglocaties voor baby's en peuters, samen goed voor 135 opvangplaatsen. In de stad zijn er 30,9 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat gemiddeld 36,9 procent.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Hamont-Achel - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.

KFC Hamont'99 klopt Paal-Tervant

Zaterdag 22 september 2018
Hamont-Achel - KFC Hamont'99 klopt Paal-TervantKFC Hamont'99 heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Paal-Tervant. Uitslag: 2-1.

Winkelinbraak in Stationsstraat

Zaterdag 22 september 2018
Hamont-Achel - Winkelinbraak in StationsstraatEr is ingebroken in een winkel aan de Stationsstraat in Hamont. Of de daders buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Literair ontbijt op 7 oktober

Vrijdag 21 september 2018
Op zondag 7 oktober om 10u organiseert de bibliotheek van Hamont weer een literair ontbijt. Zin in zo'n lekker ontbijt en een gezellige zondagochtendbabbel? De bibliotheek zorgt voor de leuke setting, de broodjes en een boeiende gast. Die gast is de jonge dichteres Charlotte van den Broeck, die de aanwezigen komt verrassen met poëzie om van te euh... smullen.
Wil je er ook bij zijn? Stuur dan een mailtje naar bibliotheek[!]hamont-achel.be. Het aantal plaatsen is beperkt. En het literair ontbijt is gratis!

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw project: Co-creatie Noord

Donderdag 20 september 2018
POM Limburg gaat Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is, kan voor een ander bedrijf een grondstof zijn, en vaak weten ze dat niet van elkaar. Door onderling samen te werken kunnen nieuwe diensten worden aangeboden en kan de omzet worden vergroot. POM Limburg lanceert hiervoor het initiatief: Co-creatie Noord.
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op een spoorovergang in het Nederlandse Oss, tussen Den Bosch en Nijmegen, zijn vanmorgen vier kinderen om het leven gekomen toen hun elektrische bakfiets door een trein werd gegrepen en meegesleurd. Het gaat om kinderen van een kinderdagverblijf. Twee andere betrokkenen, een vijfde kind en een begeleidster, werden zwaargewond.

Naar het Nederlands Openluchtmuseum

Woensdag 19 september 2018
Hamont-Achel - Naar het Nederlands OpenluchtmuseumZoomZaterdag bezochten de Grevenbroekers het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem. Ze werden daar ontvangen op kasteelboerderij Oud Beyerland en konden nadien, gewapend met een plattegrond,op eigen tempo het park gaan verkennen. Een ritje met een historische tram bracht iedereen waar hij of zij wilde. Het park telt 6 haltes met telkens een ander thema. Er zijn musea om te bezoeken, mooie tuinen, een bierbrouwerij, een smederij, een wasserij en nog zoveel meer. Er worden ook demonstraties gegeven van de vele oude beroepen. Het was een interessante dag waarbij ook aan de inwendige mens werd gedacht.

Werken op Torenlaan in Zwartberg

Woensdag 19 september 2018
In de loop van komende maandag zal op de Torenlaan in Genk het tijdelijke kruispunt met verkeerslichten in werking treden. Nog tot midden volgend jaar zal dit kruispunt de verbinding voor het gemotoriseerd verkeer met Industriezone Genk-Noord en Nieuwe Kempen verzekeren. Vanaf maandag zal het verkeer vanuit Zwartberg richting Opglabbeek hier al gebruik van moeten maken. De aantakking van de Torenlaan met M. Habetslaan wordt dan in die richting afgesloten. Vanaf 1 oktober wordt de afslag M. (…) Het hele nieuwsbericht

'Leven met dementie'

Woensdag 19 september 2018
Tijdens de week van de "Werelddag tegen dementie" organiseert het Inloophuis dementie van Noord-Limburg op donderdag 20 september om 19u30 in WZC Immaculata in Overpelt een infomoment over "Leven met dementie".
Over dementie bestaan nogal wat misverstanden. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt. Tijdens deze info-avond gaan we op zoek naar de mens achter de dementie: wat is dementie? Welke symptomen? Hoe verloopt een dementieproces?
Hoe beleeft de persoon (…) Het hele nieuwsbericht

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Zorg voor leven na je dood

Woensdag 19 september 2018
Elk jaar sterven er in België ongeveer 100 personen die op de wachtlijst staan voor orgaandonatie. In 2017 waren dat er 103. Op dit moment wachten er nog 1212 personen op een nieuw hart, nieuwe longen of een nieuwe nier, lever of pancreas. Daarom riep presentatrice Frances Lefebure gisterenavond tijdens het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’ op om je te registreren als orgaandonor.
Op vraag van VTM zetten meer dan 220 steden en gemeenten komende zondag 23 september uitzonderlijk de deuren open voor inwoners die zich graag willen registreren als orgaandonor. Ook het stadhuis in Hamont-Achel zal die dag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend zijn voor dergelijke registraties. Wens jij er je te registreren als orgaandonor? Vergeet dan je identiteitskaart niet.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Hamont-Achel - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Volleybal: Hechtel B - Achel D 3-0

Zondag 16 september 2018
In tweede provinciale van het volleybal heeft Hechtel B Achel D geklopt. Uitslag: 3-0.
Hamont-Achel - Gelijkspel voor KFC, winst voor ExcelsiorKFC Hamont 99 is 2-2 gelijk gaan spelen bij Turkse FC. Exc. Hamont versloeg Lummen met 2-5.

Gelijkspel voor Achel VV

Zaterdag 15 september 2018
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VVAchel VV heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Torpedo Hasselt.

6,6 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 6,6 % van alle huishoudens in Hamont-Achel een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Wie zag dit ongeval gebeuren?

Vrijdag 14 september 2018
Hamont-Achel - Wie zag dit ongeval gebeuren?De politie is op zoek naar de bestuurster van een donkergrijze/blauwe Opel die vanmorgen rond 7.55u in de Oude Watertorenstraat een fietsster van 14 jaar aanreed die op weg was naar het Salvatorcollege. De auto reed aan de verkeerde kant van de weg; mogelijk was de bestuurster verblind door de zon. Het meisje maakte door de aanrijding een val en liep lichte verwondingen op; de fiets werd zwaar beschaidgd.

Albertina Panis overleden

Vrijdag 14 september 2018
Hamont-Achel - Albertina Panis overledenIn het rusthuis in Achel is woensdag Albertina Panis overleden, de weduwe van Antoon Cox. Ze was 95 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Ruiter (43) gewond bij val

Donderdag 13 september 2018
Hamont-Achel - Ruiter (43) gewond bij valRuiter V.R. (43) uit Hamont is gisteren aan de Diestersteenweg in Maaseik van zijn paard gevallen. Hij klaagde van pijn in de rug en werds naar het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik overgebracht.

Priester Georges Peeters overleden

Donderdag 13 september 2018
Dinsdag is de uit Achel afkomstige Georges Peeters, priester van het bisdom Hasselt, overleden. Hij was 94 jaar en verbleef in WZC Aurora in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Hamont-Achel - Waar moet er geflitst worden?De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Goeiemorgen stationsbuurt

Woensdag 12 september 2018
Een mail uit de buurt van het station: "4.55 u. Onze "wekker" in de vorm van een trein komt aangereden. Maar deze morgen hebben we geluk. De machinist zet de trein stil. Oefff STILTE! We kunnen weer slapen! Maar dan... 4.58-5.30 u. De trein wordt opnieuw gestart. GERONK tot 5.30u. Ik vraag me af wie hier eindelijk eens een einde aan gaat maken. Wie ligt hier nóg van wakker, behalve de mensen in de stationsbuurt? Zij hebben toch ook recht op een goede nachtrust, op stilte doorheen de dag en op gezonde (…) Het hele nieuwsbericht

Cursus EHBO start woensdag

Woensdag 12 september 2018
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Rode Kruis van Hamont-Achel ook dit najaar weer een cursus EHBO, telkens twee uur lang (2 blokken van 1 uur). De startdatum is woensdag 19 september. De eerste les zal starten om 19 uur omwille van de administratieve formaliteiten die vervuld dienen te worden. De volgende lessen zullen telkens starten om 19.30 uur. Bij voldoende interesse zal er eveneens een cursus op zondag gegeven worden. Deze cursus zal telkens om 9.30 uur starten. Voorwaarde om aan (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.
Zaterdag 13 oktober huldigt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, de Fazenda da Esperança (Boerderij van de Hoop) in in De Kluis. De Fazenda bekommert zich, zoals eerder gemeld, om uitgesloten en verwaarloosde mensen zoals mensen met afhankelijksproblemen.

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Henk de Kinderen overleden

Dinsdag 11 september 2018
Hamont-Achel - Henk de Kinderen overledenZondag is Henk de Kinderen overleden, de echtgenoot van Marthe Slenders. Hij zou later deze maand 73 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 15u) in het crematorium in Lommel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Ilse Jaspers trekt lijst Balans

Maandag 10 september 2018
Ilse Jaspers gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen de lijst Balans trekken. Jean Pellens wordt lijstduwer. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Weert ten strijde tegen tijgermug

Maandag 10 september 2018
Grensgevallen
In Weert zijn muggenvallen geplaatst in het kader van de strijd tegen de Aziatische tijgermug. Dat insect wordt geacht sommige tropische ziektes te kunnen overbrengen. De mug zou in het land zijn geraakt in oude autobanden die werden ingevoerd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft bekendgemaakt dat de strijd tegen de tijgermug zal worden opgevoerd.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Lis Desair overleden

Maandag 10 september 2018
Hamont-Achel - Lis Desair overledenIn het rusthuis in Achel is donderdag Lis Desair overleden, de weduwe van Gerard Theuwes. Ze was 95 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
In het damesvoetbal heeft Hamont Jong STVV geklopt. Uitslag: 8-3. Nijs scoorde vier keer voor de thuisploeg.

'Samenwerken aan schoolsucces'

Zondag 9 september 2018
Komende vrijdag 14 september komt Noëlle Pameijer, boegbeeld van én experte in zg. HandelingsGericht Werken (HGW), een lezing geven in Peer. Dat gebeurt op initiatief van de Sint-Elisabethschool, met vestigingen in Wijchmaal en Overpelt. Tijdens deze lezing zal Noëlle Pameijer haar nieuwste boek "HandelingsGericht Werken, samenwerken aan schoolsucces" voorstellen. Deelnemers aan de sessie kunnen op voorhand, maar ook de dag zelf, aan haar persoonlijk vragen stellen. Een en ander vindt van 9.30u tot 12u plaats in de Harmoniezaal in Peer. Inschrijven kost 25 euro en kan via deze link.

Resultaten NWC op laatste dag WK

Zondag 9 september 2018
Op de laatste dag van het WK kajakmarathon in Portugal eindigden Lize Broekx en Hermien Peters 8ste bij de dames senioren K2 over 26 km met 6 overdragingen. De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaarse boot met Renate Csay & Zsofia Czellai-Vorros, vóór twee boten uit Spanje met Eva Barrios & Amaia Osabe en Tania Alvarez & Tania Alvarez.
Daan Cox en Baud Kums van NWC werden 15de bij de heren senioren in K2 over 29 km met 7 overdragingen. Hier won Zuid-Afrika met Andrew Birkett & Han McGregor, vóór Hongarije met Adrian Boros & Laszlo Solti en Spanje met Luis Perez & Miguel Llorens.
Resultaten NWC op laatste dag WKResultaten NWC op laatste dag WK
Zoom

Exc. Hamont - Donk 2-2

Zondag 9 september 2018
Hamont-Achel - Exc. Hamont - Donk 2-2Excelsior Hamont heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Donk. Zondag speelt Excelsior Hamont uit bij Lummen VV.

Wagen van Bloemencorso ingezakt

Zondag 9 september 2018
Grensgevallen
Twee uur voor het begin van het Bloemencorso in Valkenswaard is vanmiddag een van de bloemenwagens in elkaar gezakt. Het gaat om de wagen van de buurtschap Kerkakkers. Blijkbaar kon de constructie van de wagen het gewicht niet aan. De buurtschap heeft daarop van deelname afgezien.

Hinder door werken bij ziekenhuis

Zondag 9 september 2018
Op zaterdag 15 september en zaterdag 22 september krijgen een stuk van de rotonde, de oprit en parking van spoedgevallen en de zone van nierdialyse van het Mariaziekenhuis in Overpelt een nieuwe laag asfalt. Dit betekent dat op beide zaterdagen de parking van spoedgevallen en dialyse niet bereikbaar is. In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (15 september) en het leggen van de nieuwe laag (22 september) is de parking gewoon toegankelijk. Patiënten en (…) Het hele nieuwsbericht

Man in auto doodgeschoten

Zaterdag 8 september 2018
Grensgevallen
In de Sionstraat in Eindhoven, in de wijk Vlokhoven, is vanavond even na 20u een man in zijn auto doodgeschoten. De dader loste drie schoten. Alles zou wijzen op een koelbloedige liquidatie. De dader is spoorloos.

Achel VV verliest van Bree-Beek

Zaterdag 8 september 2018
Hamont-Achel - Achel VV verliest van Bree-BeekAchel VV heeft vanavond verloren bij Bree-Beek. Uitslag: 4-0. Hamont'99 klopte Elen met 3-2.

Morgen bloemencorso in Valkenswaard

Zaterdag 8 september 2018
Grensgevallen
Voor de 65ste keer trekt morgen het bloemencorso door Valkenswaard. Het thema van dit jaar is 'Zo! Corso.' De ontwerpers van 'de bloemenwagens' hebben zich laten inspireren door winnende wagens uit voorgaande jaren. Er rijden dertien creaties mee in de optocht. De eerste ronde begint om twee uur 's middags vanaf het Kloosterplein.

Niet naar KaaBee? Mijd de omgeving

Zaterdag 8 september 2018
Wie niet op de vliegbasis van Kleine Brogel moet zijn, kan de omgeving vandaag (en morgen?) beter vermijden. Op de Noord-Zuid bijvoorbeeld was het vanmorgen hopeloos aanschuiven, idem op de wegen naar het vliegveld. 

Marcel Brusselaers overleden

Zaterdag 8 september 2018
Hamont-Achel - Marcel Brusselaers overledenGisteren is Marcel Brusselaers overleden, de echtgenoot van Anneke Timmermans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Wegen rond Kleine Brogel afgesloten

Vrijdag 7 september 2018
Morgen en zondag wordt er veel verkeer in en rondom Peer verwacht naar aanleiding van de spottersdag (morgen/zaterdag) en de vliegmeeting (zondag). In functie van de veiligheid zullen op die twee dagen enkele toegangswegen rondom de basis volledig of gedeeltelijk afgesloten worden vanaf 7 uur tot 20 uur. Het gaat over de Kiezel Kleine Brogel, de Vliegveldlaan, de Maarlosedijk, Op de Kippen, de Voortstraat, de Gijzenstraat, de Peerderstraat en de Molhemstraat.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Drie Neerpeltse boten in WK kajakmarathonZoomOp de tweede dag van het WK kajakmarathon in het Portugese Vila Verde kwamen drie Neerpeltse boten aan de start. Joke Plas werd samen met de Mechelse Sien Van De Keybus elfde in K2 dames junioren over 20 km. Daan Cox nam deel bij de heren U23 over 26 km en werd zestiende. Baud Kums staakte zijn wedstrijd K1 U23 nadat hij in een keerpunt gekapseisd was.

Autodiefstal in Brouwersstraat

Vrijdag 7 september 2018
Hamont-Achel - Autodiefstal in BrouwersstraatIn de Brouwersstraat in Hamont is een auto gestolen. Het gaat om een VW Polo . Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend. De eigenaars legden vanmorgen klacht neer..

Eén jaar voor agressieveling

Vrijdag 7 september 2018
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een dertiger uit Hamont-Achel veroordeeld tot één jaar cel voor het toebrengen van zware slagen aan zijn echtgenote. De feiten dateren van enkele maanden geleden. Op het ogenblik van de feiten was hij onder invloed van amfetamines. De man kwam al eerder in aanraking met het gerecht. (PG)
Hamont-Achel - Nieuw boek van Stefan Boonen & MelvinZoomBij De Eenhoorn verscheen deze week 'Kamp Bravo', het derde boek van Stefan Boonen en Melvin. Kamp Bravo is een rijkelijk beeldverhaal over durven falen, zelfvertrouwen en vriendschap. Beide kinderboekenmakers zijn in Limburg geboren en gingen er naar school. Stefan Boonen groeide op in Hamont-Achel, Melvin (aka Wout Schildermans) groeide op in Overpelt.

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Spaas Kaarsen breidt uit

Donderdag 6 september 2018
Spaas Kaarsen breidt uit op de industriezone aan de Bosstraat. Er komt bijkomende kantoorruimte. De uitbreidingswerken starten nog deze maand.

Tectum Achel verslaat Maaseik

Donderdag 6 september 2018
Tectum Achel heeft zijn oefenwedstrijd tegen Greenyard Maaseik gewonnen. Setstanden: 25-22, 25-18, 25-23, 21-25, 8-15.

Roeland groet de dingen

Donderdag 6 september 2018
Medio september wordt het culturele aha!-programma 2018-2019 afgetrapt met een wel heel bijzondere show: Roeland groet de dingen. Te gast deze avond is Roeland Hendrikx uit ons eigen Hamont-Achel. Gastheer en presentator Vincent Verelst loodst je in ware ‘Alleen Elvis blijft bestaan’-stijl doorheen het leven en het werk van deze topklarinettist. Onlangs nam Hendrikx als eerste Belgische klassieke muzikant een CD op met The Londen Philharmonic, met klarinetconcerto’s van Mozart, Finzi en (…) Het hele nieuwsbericht

Vijfde plaats voor Joke Plas

Donderdag 6 september 2018
Hamont-Achel - Vijfde plaats voor Joke PlasZoomOp de eerste dag van het wereldkampioenschap kajakmarathon in het Noord-Portugese Vila Verde de Prado heeft Joke Plas (foto) van NWC-Neerpelt een knappe vijfde plaats behaald in de K1 bij de dames junioren over 20 km in een tijd van 1u36’05. De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaarse Zdoka Csikos (1u34’39”) voor haar landgenote Dorina Fekete (1u34’40”). Derde werd regerende Europese  Emma Russell uit Groot-Brittannië (1u34’47”) en vierde Zuid Afrika Caitlin McKenzie (1u35’18”). Vrijdag neemt Joke ook deel aan de K2 dames junioren samen met de Mechelse Sien Van de Keybus.

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.
Een groep jonge melkveehouders – ook uit onze regio – is bezorgd over het beleid van Danone in Rotselaar. De multinational zette onlangs vijf melkveehouders aan de deur, waaronder enkelen met een groot productievolume. Volgens de melkveehouders beperkt het zuivelbedrijf met nieuwe afspraken de groei van zijn leveranciers.
Danone verwerkt de melk tot yoghurt. Het bedrijf kampt met een overschot aan melk en wil dat oplossen door een groeistop door te voeren bij de leveranciers. Bedrijven (…) Het hele nieuwsbericht

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Hamont-Achel - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag uitvaart slachtoffer ongeval

Woensdag 5 september 2018
Hamont-Achel - Zaterdag uitvaart slachtoffer ongevalZaterdag (10.30 uur) vindt in de decanale kerk in Hamont de uitvaartliturgie plaats van Glenn Brouns, die zondagochtend om het leven kwam bij het verkeersongeval op De Kiekoet. Daarna wordt hij begraven op het Boskerkhof. Glenn Brouns was de partner van Marie Storken en de papa van Joachim (1). Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-20 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort .Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Hamont-Achel - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Jacqueline Stoops overleden

Dinsdag 4 september 2018
Hamont-Achel - Jacqueline Stoops overledenVandaag is in rusthuis 'Aan de Beverdijk' in Achel Jacqueline Stoops, de weduwe van Henri Schoemans en de levenspartner van Jaak Evens. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Hilde Lamers overleden

Maandag 3 september 2018
Hamont-Achel - Hilde Lamers overledenIn Neerpelt is zaterdag de uit Hamont afkomstige Hilde Lamers overleden, de echtgenote van Tony Jaeken. Zij was 47 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-20 uur) in funerarium creemers in Hamont. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Tegen boom op Kluizerdijk

Maandag 3 september 2018
Hamont-Achel - Tegen boom op KluizerdijkDeze namiddag rond 15.30 uur belandde een auto met Nederlands kenteken tegen een boom op de Kluizerdijk. De 64-jarige bestuurder werd daarbij lichtgewond.

Woning onder vuur genomen

Maandag 3 september 2018
Grensgevallen
Hamont-Achel - Woning onder vuur genomenVanochtend rond 3.15 uur is een woning beschoten in de Fabrieksstraat in Budel. Omwonenden hebben verscheidene schoten gehoord. Bij het schietincident zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt de achtergronden van het voorval.

Inbraak in Kloosterstraat

Zondag 2 september 2018
Hamont-Achel - Inbraak in KloosterstraatEr is een inbraak gepleegd in de Kloosterstraat. De buit bestaat uit geld en een laptop.

Hamont'99 klopt Nevok Gruitrode

Zondag 2 september 2018
Hamont-Achel - Hamont'99 klopt Nevok GruitrodeHamont'99 won vanmiddag bij Nevok Gruitrode. Uitslag: 0-3. Excelsior Hamont speelde 2-2 gelijk op het veld van Peer SV.

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.

Achel VV klopt Park Houthalen

Zaterdag 1 september 2018
Hamont-Achel - Achel VV klopt Park HouthalenAchel VV heeft vanavond Park Houthalen verslagen. Uitslag: 1-0. Precies één seizoen geleden was groen-wit de grote titelfavoriet in 2de Provinciale, maar verloor het op de openingsspeeldag van promovendus KFC Eksel. Vandaag waren de rollen omgekeerd. Park Houthalen zakte als grote titelfavoriet af naar De Siggert, maar werd door promovendus Achel V.V. na een heuse thriller puntenloos huiswaarts gestuurd.
Zoals verwacht startte de wedstrijd met een langdurige studieronde van 2 ploegen (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Hamont-Achel - Politie achtervolgt auto: 2 arrestatiesNa een achtervolging door de Nederlandse politie zijn vandaag in Weert twee mannen gearresteerd. Ze zaten in een Belgische auto die vanaf de grens achtervolgd werd. De twee, van wie geen identiteit bekend is gemaakt, zouden in Nederland gezocht worden. In Weert werd de auto klemgereden, vol in het zicht van mensen die net een feestje aan het vieren waren in hun voortuin. Een van de twee verdachten probeerde nog te voet te ontkomen maar werd ook in de kraag gevat.

Nieuwbouw voor KANL in Lommel

Zaterdag 1 september 2018
Hamont-Achel - Nieuwbouw voor KANL in LommelZoomIn Lommel werd vanmorgen aan de Jan Davidlaan een volledig nieuwe infrastructuur voor de Lommelse afdeling van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) officieel geopend. De KANL krijgt hiermee voor haar Lommelse studenten een gloednieuw gebouw waarin alle disciplines gecentraliseerd zijn. Waar er vroeger uitgeweken moest worden naar meerdere locaties verspreid over de gemeente kunnen de leerlingen nu op één plek terecht.  
Het gebouw biedt naast de vele klaslokalen ook een drietal zalen voor dans en een slagwerklokaal. Daarnaast is er ook een theaterzaal met in de kelderruimtes kleedkamers en opberglokalen.
Na een officieel gedeelte in de mooie cafetaria van het rusthuis mocht  burgemeester Peter Vanvelthoven het lint doorknippen. Na een rondleiding van de ongeveer 100 genodigden door een gedeelte van het nieuwe complex volgde nog een receptie. (Jean Vandijck)
Nieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in Lommel
Nieuwbouw voor KANL in Lommel
Zoom

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel