Het overige nieuws

Nieuwe bvba: LB Infra

Donderdag 28 februari 2019
Brandon Larmit uit Pelt heeft de bvba Larmit Brandon Infra, afgekort LB Infra, opgericht met zetel aan Haag in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer wegenbouw, aanleg van rioleringen, baggerwerken en het snoeien van bomen en heggen.

Vrouw (49) gewond bij botsing

Donderdag 28 februari 2019
De 49-jarige Antonetta V. uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's. Het ongeval gebeurde op de Gouverneur Roppesingel in Hasselt.
Hamont-Achel - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

Thieu Corstjens overleden

Donderdag 28 februari 2019
Hamont-Achel - Thieu Corstjens overledenGisteren is Thieu Corstjens overleden, de echtgenoot van Alice Bekkers. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel. Begroetingsmoment:maandag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Hamont. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Hamont-Achel - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Hamont-Achel - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.
Grensgevallen
Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria NV) gaat metaalpoeder gebruiken als duurzame brandstof om stoom te produceren voor hun brouwproces. Ze gaan dit doen met behulp van een installatie gebouwd door studenten en onderzoekers van de TU Eindhoven, engineeringbedrijven en Metalot. Het systeem wordt mogelijk gemaakt door een financiering van 2,4 miljoen euro, waarvan 1 miljoen van de provincie Noord-Brabant, en een samenwerking met verschillende industriële partijen. De installatie moet (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
In Cranendonck heeft de politie de grote middelen ingezet om een einde te maken aan de inbrakengolf die daar al maanden aanhoudt. De verloven van agenten zijn ingetrokken en er zijn zeven patrouilles op straat. Er is een noodnummer (0618643973) bekendgemaakt waarop inwoners durect met de politie kunnen Whatsappen en tips doorgeven. Vooral van die tips en van het melden van verdachte situaties verwacht de politie veel.

'Bosland ATB Challenge' op 28 april

Woensdag 27 februari 2019
Op 28 april vindt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" plaats, een recreatieve toertocht voor ATB-ers/ MTB-ers die een 90km lang traject kunnen afleggen doorheen het prachtige landschap van Bosland.
Het is dus geen wedstrijd - iedereen met een geschikte fiets kan zich inschrijven voor dit nieuwe evenement. Om er toch het sportieve karakter in te houden, worden wel de start- en de aankomsttijd geregistreerd via een scansysteem. Bij aankomst zal men de tijd van de eigen prestatie kunnen raadplegen tijdens de maaltijd die door de organisatie wordt aangeboden. Wie zich geroepen voelt om deze sportieve uitdaging aan te gaan kan zich nog online inschrijven tot 31 maart. Meer info en inschrijven

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Hamont-Achel - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Beliën overleden

Dinsdag 26 februari 2019
Hamont-Achel - Henriette Beliën overledenOp 21 februari overleed de uit Achel afkomstige Henriette Beliën, de weduwe van de in 1970 overleden Willy Mulkers en de levenspartner van Albert Suffeleers. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Schulen.
Hamont-Achel - Zebracinema: 'If Beale Street Could Talk'Zoom"If Beale Street Could Talk" - Barry Jenkins - VS - 2018 - 117'
De jaren '70. De film focust zich op het leven van enkele arme Afro-Amerikanen in Harlem en met name op de negentienjarige zwangere Tish. Zij moet racen tegen de klok om de onschuld van haar geliefde, Fonny, te bewijzen. Deze zit, in afwachting van de rechtszaak, ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting.
Morgen om 20.15u in Dommelhof en om 20.30u in De Velinx in Tongeren; donderdag om 20.15u in Cinema Walburg in Hamont.

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Hamont-Achel - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Kentekenplaten gestolen

Zondag 24 februari 2019
Hamont-Achel - Kentekenplaten gestolenOnbekenden hebben de kentekenplaten van een auto gestolen. Dat gebeurde aan de Balenhoek in 't Lo.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Hamont-Achel - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 

Gelijkspel voor Exc. Hamont

Zondag 24 februari 2019
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Exc. HamontExcelsior Hamont is vandaag 1-1 gelijk gaan spelen bij SK Meldert.

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Hamont-Achel - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...

Tectum Achel haalt 'kers' binnen

Zaterdag 23 februari 2019
Hamont-Achel - Tectum Achel haalt 'kers' binnenWe gaan resoluut voor de kers op de taart, heette het eerder deze week bij Tectum Achel. En vanavond werd die kers binnengehaald met een overwinning tegen Zoersel: 3-1! Daardoor eindigt Achel op de 5de plaats in de reguliere competitie en komen er nu interessante barragewedstrijden. Meteen een prachtig resultaat van een eerste seizoen in de Liga A!

Achel VV verliest van FC Herk

Zaterdag 23 februari 2019
Hamont-Achel - Achel VV verliest van FC HerkAchel VV heeft vanavond met 0-3 verloren van Herk. KFC Hamont 99 versloeg Anadol met 2-0.

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval in Achel

Vrijdag 22 februari 2019
Hamont-Achel - Ongeval in AchelOp Bandel in Achel is vanavond rond 17.10 uur een verkeersongeval gebeurd. Daarbij raakte één persoon gewond.

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Hamont-Achel - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Team wil schapenhouders helpen

Vrijdag 22 februari 2019
De natuurorganisaties Natuurpunt, Natagora en het WWF zijn een wolffencing-team aan het uitbouwen. Dat team zal eigenaars van schapen helpen om hun dieren goed af te schermen zodat wolven ze niet kunnen aanvallen.
De voorbije dagen en weken zijn er in Noord-Limburg weer verschillende schapen doodgebeten en alles wijst in de richting van een wolf. Het Agentschap voor Natuur en Bos roept de eigenaars van schapen in de buurt van Bosland en het militair domein van Helchteren trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met laptop

Vrijdag 22 februari 2019
Hamont-Achel - Weg met laptopAan de Generaal Dempseylaan in Achel wandelde een man deze namiddag rond 14u een woning binnen, nam er een laptop weg en ging weer naar buiten. Even later kon hij door de gealarmeerde politie worden opgepakt.

David Carella overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Hamont-Achel - David Carella overledenWoensdag is David Carella overleden. Hij was 40 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Hamont-Achel - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Tectum Achel gaat voor de kers op de taartOp een doordeweekse woensdag van Achel naar Menen (200 km, bijna aan zee, en dan ook nog eens 200 km terug naar huis), om ginds even een volleybalmatchke te gaan spelen? Dat is de tol van de roem. Of toch minstens de tol van de drang om in de hoogste klasse te spelen. Nu goed, iedereen is weer thuisgeraakt (en intussen fris en monter op zijn werk verschenen?), zo hopen we. Een puntje sprokkelen zat er niet in, al scheelde het weinig. Ook onze directe concurrenten scoorden niet, en dát hadden (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nog EMJ-gastgezinnen gezocht

Donderdag 21 februari 2019
Hamont-Achel - Nog EMJ-gastgezinnen gezochtTijdens het komende Europees Muziekfestival voor de Jeugd (Pelt) zal het strijkorkest uit Müritz (Waren - D) te gast zijn in Hamont-Achel. Het gezelschap telt 41 personen. Ze verblijven van vrijdagavond 3 mei t.e.m. maandagmorgen 6 mei bij gastgezinnen. Het onthaalcomité van Hamont-Achel is nog op zoek naar een 5-tal families die enkele kinderen willen laten genieten van hun gastvrijheid. Voor meer info... graag een mailtje naar emjgastgezinnenhamontachel[!]gmail.com.

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Hamont-Achel - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

Marcel Palmans overleden

Donderdag 21 februari 2019
Hamont-Achel - Marcel Palmans overledenZoals gemeld is dinsdag Marcel Palmans overleden na een tragisch verkeersongeval in Eksel. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 9u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij funerarium Creemers. Online condoleren kan via palmanst[!]hotmail.com of condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Tectum verliest bij Menen

Donderdag 21 februari 2019
In der LIga A van het volleybal heeft Tectum Achel gisteravond verloren van Menen. Uitslag: 3-1. Setstanden 28-26, 25-21, 20-25 en 25-21.

Driemaal vier generaties

Woensdag 20 februari 2019
Hamont-Achel - Driemaal vier generatiesZoomAfgelopen weekend vierden ze driemaal vier generaties in de familie van "moeke" Mina Peeters (95). Met Rita, Marie-Jeanne en Marie-Josée Vaesen, en verder Anneleen Maesen en Jana Bormans, Brenda Van der Wielen en Chloë Verlinden, en Karen Bloemen met Benthe en Liv Ceyssens.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Hamont-Achel - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Hamont-Achel - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Hamont-Achel - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Peeters overleden

Woensdag 20 februari 2019
Hamont-Achel - Agnes Peeters overledenOp 14 februari overleed de uit Hamont afkomstige Agnes Peeters, de weduwe van Jaak Van Endert. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne krijgt een plaats in het familiegraf op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Lisa Schuermans overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Hamont-Achel - Lisa Schuermans overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Lisa Schuermans overleden, de weduwe van Leike Schuurmans. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Tectum tegen Menen en Zoersel

Dinsdag 19 februari 2019
Hamont-Achel - Tectum tegen Menen en ZoerselWe gaan dat vel van de beer nog niet verkopen, maar volleybalclub Tectum Achel is goed op weg om zijn hoofddoel te bereiken. Met nog 2 matchen te gaan, staan we in de rangschikking op die felbegeerde 6e plek. Twee ploegen kunnen ons nog ‘iets’ afdraaien: Gent en Zoersel.
Morgen/woensdagavond moet Achel naar Menen waar voor ons team ‘normaal’ weinig te sprokkelen valt, maar ook onze beide concurrenten staan dan voor een haast onmogelijke opdracht tegen twee toppers (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Maas overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Hamont-Achel - Rina Maas overledenIn het Jessa Ziekenhuis in Hasselt is zaterdag Rina Maas overleden. Ze was 73 jaar. Vrijdag (om 10.30u)  is er een afscheidsviering met urne in de parochiekerk van Achel-Centrum.

Pech voor inbrekers

Maandag 18 februari 2019
Hamont-Achel - Pech voor inbrekersOnbekenden poogden binnen te dringen in een woning aan de Emmelenhoek. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.
Hamont-Achel - Jongens U17 Tectum Achel winnen topperZoomIn de laatste heenwedstrijd van de 2de ronde stond de volleytopper tussen de jongens U17 van Tectum Achel en Lovoc Lommel op het programma. Beide teams hadden tot voor vandaag evenveel punten uit evenveel wedstrijden. De topper vandaag zou dus voor één van beide teams de leidersplaats opleveren.
In set 1 stonden 2 aan elkaar gewaagde teams op het plein. Al was Lovoc toch wel de sterkste. De Lommelse jongens liepen uit, maar Tectum beende op het einde via sterke opslagen nog bij. Set 1 ging (…) Het hele nieuwsbericht
Jongens U17 Tectum Achel winnen topperJongens U17 Tectum Achel winnen topperJongens U17 Tectum Achel winnen topperJongens U17 Tectum Achel winnen topper
Zoom

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Hamont-Achel - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

KFC verliest van Maasland NO

Zondag 17 februari 2019
Hamont-Achel - KFC verliest van Maasland NOKFC Hamont 99 heeft deze namiddag met 1-0 verloren van Maasland NO. Exc. Hamont ging met 1-2 winnen bij KVV Heusden-Zolder.

Volley: Achel klopt Haasrode Leuven

Zaterdag 16 februari 2019
Hamont-Achel - Volley: Achel klopt Haasrode LeuvenZoomIn de Liga A van het volleybal is Tectum Achel vanavond gaan winnen bij Haasrode Leuven. Het werd een vijfsetter waarbij Achel uiteindelijk aan het langste eind trok: 2-3. UPDATE Een verslag van Wim van Dooren:
De inzet van de uitwedstrijd tegen BDO Haasrode, altijd moeilijk geweest en blijkbaar zal het ook altijd een moeilijke wedstrijd blijven, was een beetje veilig verloop naar de eindrondes toe. Dus stress was dus zeker bij de beide teams (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Achel VV

Zaterdag 16 februari 2019
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VVAchel VV heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.

Marcel Schuurmans overleden

Vrijdag 15 februari 2019
Hamont-Achel - Marcel Schuurmans overledenGisteren is Marcel Schuurmans overleden, de echtgenoot van Mia Kauffmann. Hij was 89 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Volley: het blijft spannend voor Achel Nog 3 wedstrijden en de "reguliere" volleybalcompetitie zit erop. Tectum Achel heeft zowat alle doelstellingen voor dit eerste jaar in de hoogste klasse gerealiseerd: het thuispubliek kreeg mooi volleybal te zien, met verdiende overwinningen. Ook de topclubs (vooral Maaseik en Aalst) moesten bij hun bezoek aan De Koekoek alles uit de kast halen om zonder gezichts- en puntenverlies weer huiswaarts te trekken.
Opdracht volbracht? Nog niet helemaal! Op de volleybalbond bedachten ze een tricky (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: S&B Invest

Vrijdag 15 februari 2019
Ben Spaas uit Zonhoven, Sarah Spaas uit Tienen en Gerard Spaas, Marie-Paule Janssen én Sabepa, allen uit Hamont-Achel, hebben de bvba S&B Invest opgericht met zetel aan de Industriestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa én het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Hamont-Achel - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Hamont-Achel - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Hamont-Achel - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Elise Mertens in kwartfinales Doha

Woensdag 13 februari 2019
Elise Mertens heeft vandaag de kwartfinales bereikt in het WTA-toernooi van Doha (Qatar). Ze versloeg de Tsjechische Kristyna Pliskova in twee sets: 6-2 en 7-3.

Ophaling papier en karton

Woensdag 13 februari 2019
Door de staking werd er vandaag geen papier en karton opgehaald in zone A van de gemeente. Dat zal nu overmorgen/vrijdag gebeuren.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Hamont-Achel - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

'Sir' in Cinema Walburg

Woensdag 13 februari 2019
Hamont-Achel - 'Sir' in Cinema WalburgZoom"Sir" - Rohena Gera - India - 2018 - 99'
Een jonge weduwe werkt in Mumbai als dienstmeid bij een welgestelde familie. Zij krijgt de taak te zorgen voor de zoon, een beschaafde en vriendelijke jonge man. Rich boy meets poor girl – het is een overbekend thema dat in menig Hollywood-film doorgaans leidt tot zoete en overgeromantiseerde films. In de handen van debuterend regisseur Rohena Gera levert het een fraai en realistisch drama op.
Morgen om 20.15u in Cinema Walburg

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Hamont-Achel - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Hamont-Achel - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Hamont-Achel - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Hamont-Achel - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Peter Van Vlierden overleden

Maandag 11 februari 2019
Hamont-Achel - Peter Van Vlierden overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Peter Pierke Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Daisy Tourwé. Hij was 41 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont, waarna gelegenheid tot condoleren in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissen creemers.be.

Politie waarschuwt voor oplichters

Maandag 11 februari 2019
Grensgevallen
De Nederlandse politie waarschuwt voor "Engelssprekende mannen in Budel die werkzaamheden aanbieden: stoep schoonmaken, schoorsteen repareren, dakpannen reinigen,... Vaak worden er later torenhoge bedragen gevraagd die niet afgesproken waren," aldus de politie. "Oplichting dus."

Nieuwe huisvuilzakken beschikbaar

Maandag 11 februari 2019
Vanaf vandaag kan je op verschillende locaties in de gemeente je huisvuilzakkentegoed van dit jaar ophalen. De verschillende afhaallocaties vind je terug op www.hamont-achel.be/huisvuilzakken.

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Hamont-Achel - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Hamont-Achel - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Excelsior verliest van Ham United

Zondag 10 februari 2019
Hamont-Achel - Excelsior verliest van Ham UnitedZoomExcelsior Hamont heeft vandaag met 1-2 verloren van Ham United. Excelsior staat 2de in de rangschikking van Derde Provinciale A en heeft één wedstrijd minder gespeeld dan leider Heusden-Zolder, die 15 punten voorsprong heeft met nog 8 wedstrijden te gaan. In de laatste minuut kreeg de kapitein van Hamont nog een rode kaart (foto). (Foto's Stephan Volders)
Excelsior verliest van Ham UnitedExcelsior verliest van Ham United
Excelsior verliest van Ham UnitedExcelsior verliest van Ham United
Zoom

Verwenbrunch van Gezinsbond Hamont

Zondag 10 februari 2019
Hamont-Achel - Verwenbrunch van Gezinsbond HamontZoomVandaag organiseerde de Gezinsbond van Hamont voor de tweede keer een brunch voor zijn leden. Met ongeveer 30% meer deelnemers dan in 2018 was zaal de Posthoorn ditmaal nog gezelliger gevuld. Het gevarieerde buffet met broodjes, beleg, pannenkoeken, spek, eieren, soep, pasta's en gebak werd ten zeerste gesmaakt. Voor de kinderen waren er een springkasteel, kleurtafels en allerlei spelletjes voorzien. Enkele meisjes van de kinderoppasdienst van de Gezinsbond hadden de handen vol met het aanbrengen van glitter-tattoo's (foto).

Nieuwe bvba: Biokey

Zondag 10 februari 2019
De bvba Idea Family en Dirk Van Hyfte, beiden uit Hamont-Achel, heeft de bvba Biokey opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanvragen, beheren en overdragen van domeinnamen én het verlenen van adviezen van technische, commerciële of administratieve aard in het kader van onderzoek en ontwikkeling.

Nieuwe bvba: Bioclue

Zondag 10 februari 2019
De bvba Idea Family en Dirk Van Hyfte, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Bioclue opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het voeren van onderzoek en ontwikkeling op wetenschappelijk gebied op het vlak van kennisbanken, beslissingsondersteunende systemen en formele domein- en redeneermodellen.

Nieuwe bvba: Biostrand

Zondag 10 februari 2019
De bvba Idea Family en Dirk Vanhyfte, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Biostrand opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen, beheer, exploiteren, onderhouden, in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, know-how, patenten en andere intellectuele eigendomsrechten.

Boom valt op spoor

Zaterdag 9 februari 2019
Gisterenavond is een boom omgewaaid op de Hees. De boom viel op het spoor. Het treinverkeer ondervond geen hinder omdat de boom tijdig was opgeruimd.

Achel VV wint van Vlijtingen

Zaterdag 9 februari 2019
Hamont-Achel - Achel VV wint van VlijtingenAchel VV is vanavond met 2-3 gaan winnen bij Vlijtingen. KFC Hamont 99  verloor met 0-2 van Stal Sport, hoewel de aftrap gegeven werd door de nieuwe prins carnaval.
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Pier Kissen overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Hamont-Achel - Pier Kissen overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Pier Kissen overleden, de echtgenoot van Mia Rijnders. Hij was 85 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Dievenbende veroordeeld

Vrijdag 8 februari 2019
Hamont-Achel - Dievenbende veroordeeldDe correctionele rechtbank heeft vandaag zware straffen uitgesproken tegen een Roemeense dievenbende die onder meer toesloeg in Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren. De straffen variëren van 12 tot 55 maanden. De daders zitten al meer dan 7 maanden in voorarrest. Zii ondernamen meer dan honderd inbraken of inbraakpogingen. (PG)

Cannabisplantage met 1000 planten

Donderdag 7 februari 2019
Grensgevallen
Hamont-Achel - Cannabisplantage met 1000 plantenOp een industrieterrein in Weert heeft de politie in een pand een cannabisplantage met 1000 planten aangetroffen. Er waren op het opgenblik van de inval geen mensen aanwezig. Er zijn ook nog geen aanhoudingen verricht. De stroom voor de plantage werd clandestien afgetapt. De politie heeft de planten en het aanwezige materiaal in beslag genomen en vernietigd.

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Hamont-Achel - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Hamont-Achel - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: La Sonrisa Belgica

Woensdag 6 februari 2019
Eric Lit en de bvba Coronas Implantes Y Mas, beiden uit Blanes (Spanje) hebben de bvba La Sonrisa Belgica opgericht met zetel aan de Pastoor Bungenerslaan.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tandheelkunde, stomatologie, orthodontie en paradontologie.

Nieuwe bvba: Idea Family

Woensdag 6 februari 2019
Dirk Van Hyfte en Ingrid Brands, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Idea Family opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het zoeken, aanbrengen en ontwikkelen van investeringsprojecten en dit zowel in België als in het buitenland.

Nieuwe bvba: PorteQ

Woensdag 6 februari 2019
Frank Claes uit Hamont-Achel en Frank Melkebeke uit Gent hebben de bvba PorteQ opgericht met zetel in Buitenheide. PorteQ is een distributeur, groothandelaar voor de vakhandelaar in toegangstechniek. Het bedrijf is ook leverancier van toegangscontrole- en bedieningssystemen voor poorten, deuren en hekken. 

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Hamont-Achel - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Hamont-Achel - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Hamont-Achel - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

144 schutterijen op OLS

Woensdag 6 februari 2019
Aan het Oud Limburgs Schuttersfeest, dat dit jaar op de eerste dag van juli in het Nederlands-Limburgse Sevenum plaatsvindt, doen 144 schutterijen en gildes uit beide Limburgen mee, het kleinste aantal van de voorbije tien jaar. Gisteren werd de inschrijvingstermijn afgesloten.
Op 23 maart wordt geloot voor de volgorde van de optocht die op 7 juli door Sevenum zal trekken.

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Hamont-Achel - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Hamont-Achel - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

'A Star is Born' in Cinema Walburg

Woensdag 6 februari 2019
Hamont-Achel - 'A Star is Born' in Cinema WalburgZoom"A Star is Born" - Bradley Cooper - VS - 2018 - 135'
Jackson Maine is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij Ally ontdekt, een getalenteerde onbekende zangeres. Wanneer de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen zet Jackson Ally in de spotlight en werpt hij haar in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière al snel in de schaduw komt te staan van die van Ally begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan.
Morgen om 20.15u in Cinema Walburg

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

Pieter Thijs overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Hamont-Achel - Pieter Thijs overledenIn het rusthuis in Achel is zondag Pieter Thijs overleden, de weduwnaar van Annemie Van Bree. Hij zou volgende week 86 jaar geworden zijn. De afscheidsdienst en de begraving op het Boskerkhof zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Hamont-Achel - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)
Hamont-Achel - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

Gerda Deckers overleden

Maandag 4 februari 2019
Hamont-Achel - Gerda Deckers overledenVrijdag is Gerda Deckers overleden, de weduwe van André Beliën. Ze was 82 jaar en in 1958 de medestichtster van Garage Beliën. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot condoleren.

Jeanne Emmers overleden

Maandag 4 februari 2019
Hamont-Achel - Jeanne Emmers overledenVrijdag is Jeanne Emmers overleden, de echtgenote van Willy Van Driel. Ze zou later deze maand 85 jaar worden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Hamont-Achel - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Marcel Smits overleden

Maandag 4 februari 2019
Hamont-Achel - Marcel Smits overledenOp 31 januari overleed in Hasselt de uit Hamont afkomstige Marcel Smits, de echtgenoot van Mia Vaesen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Hamont-Achel - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Hamont-Achel - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  

Biljarten: KNBC wint in Achel

Zondag 3 februari 2019
Hamont-Achel - Biljarten: KNBC wint in AchelZoomZaterdagavond was biljartclub KNBC de sterkste ploeg in de ploegenbeker van Achel BC. Het team versloeg in het overvolle lokaal de Sox Overpelt BC. De winnende ploeg bestond uit kopman Jan Vanhelden, Adriaan Pellens en Toon Smeets.

Lisa De Graef overleden

Zondag 3 februari 2019
Hamont-Achel - Lisa De Graef overledenIn WZC Immaculata is vandaag Lisa De Graef overleden, de weduwe van Jozef Tielemans. Ze was 95 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Hamont-Achel - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.

Exc. Hamont klopt Hechtel

Zondag 3 februari 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt HechtelExcelsior Hamont heeft vanmiddag Hechtel FC verslagen. Uitslag: 0-3. KFC Hamont 99  verloor met 0-2 van VV Stokkem.

René Vervoort overleden

Zondag 3 februari 2019
Hamont-Achel - René Vervoort overledenIn het rusthuis Sint-Jozef in Pelt is vrijdag René Vervoort overleden, de weduwnaar van Geertje Compaan. Hij was 79 jaar. Woensdag (11u) is er een afscheidsdienst in de aula van het Boskerkhof, waarna zijn urne wordt bijgezet in het columbarium. Begroeting: dinsdag (19-20.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht

Volley: Achel wint van Gent

Zaterdag 2 februari 2019
Hamont-Achel - Volley: Achel wint van GentZoomIn de Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond Caruur Gent verslagen met 3-1. Setstanden: 25-23, 23-25, 25-19, 25-23. UPDATE Een verslag van Wim van Dooren:
Het was een super belangrijke wedstrijd voor beide teams die de punten nodig hadden om in rustiger vaarwater te komen. Bij Tectum Achel ontbrak Allan van de Loo wegens ziekte.
De eerste set startte Tectum Achel met Verschueren, Bontje, Zoodsma, Schouren, van Dyck en Polman met (…) Het hele nieuwsbericht
Volley: Achel wint van Gent
Zoom

Achel klopt Hoepertingen

Zaterdag 2 februari 2019
Hamont-Achel - Achel klopt HoepertingenAchel VV heeft vanavond Hoepertingen verslagen. Uitslag: 4-2.

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Hamont-Achel - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Willemina Six Dijkstra overleden

Zaterdag 2 februari 2019
In Achel is donderdag Willemina Six Dijkstra overleden, de weduwe van Ton Dekker. Zij was 96 jaar. Zij heeft haar lichaam ter beschikking gesteld van de wetenschap.

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht

Verras je lief op het infobord

Vrijdag 1 februari 2019
Op 14 februari is het weer zover: Valentijn, de dag van de liefde. Voor het derde jaar op rij organiseert de stad haar Valentijnsactie. Zo kan je als inwoner gratis een liefdevolle boodschap op de verschillende digitale infoborden plaatsen. Om je partner – of degene op wie je een oogje hebt – te verrassen of om iemand die je graag hebt een hart onder de riem te steken.
Wil jij iemand plezieren met een lief bericht? Neem dan een kijkje op www.hamont-achel.be/valentijn. Via deze link kan je tot en met 10 februari een gepersonaliseerde boodschap insturen. Deze wordt op Valentijnsdag gepubliceerd op de 7 digitale infoborden die verspreid staan doorheen Hamont-Achel.
Wie een liefdesboodschap instuurt, maakt bovendien ook kans op een verwenpakket. Op 14 februari zal een onschuldige hand uit alle inzendingen een winnaar trekken.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel