Het overige nieuws

Okra bezocht het crematorium

Zondag 30 juni 2019
Hamont-Achel - Okra bezocht het crematoriumZoomEen 35-tal Okra leden bracht een bezoek aan het crematorium: “Stuifduin” in Lommel. Sommigen kwamen met de auto, voor anderen werd het een fijne fietsuitstap langs het kanaal. Ze kregen in het crematorium tactvolle uitleg en een rondleiding door een personeelslid. (Jacqueline Joosten-Segers)
Er leven drie stammen van everzwijnen in onze provincie. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Van de stam die er in 2015 bij kwam, staat vast dat die uit Nederland komt.
Weerbericht
Hamont-Achel - Iets minder heet vanaf vandaagHogedrukgebieden domineren aanhoudend het weer in onze streken. De luchtstroming wordt westelijk en gaat later over naar het noorden. Hierdoor wordt wat vochtigere en koelere maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen komen niet meer zo hoog uit en er zijn ook een aantal wolkenvelden. Gisteren liepen de temperatuur flink boven de 30graden.
Vandaag wordt het opnieuw zonnig en warm, bij gemiddeld 27 graden. De wind kiest voor het westen en spant aan tot matig.
Maandag komt er meer bewolking (…) Het hele nieuwsbericht
NWC-er William Peters is vandaag tweede geworden op het Europees kampioenschap sprint-quadrathlon in het Duitse Koberbachtal, in de buurt van Werdau. Winnaar werd de Tsjech Tomas Svoboda; de regerend Europees kampioen op de middellange afstand van vorige week. Dit jaar kon William deze Tsjech enkel verslaan op het WK middellange afstand in Brigg (GBR) in mei, waar William toen wereldkampioen werd op dit nummer. Tijdens deze sprint-wedstrijd moest 750 m gezwommen, 20 km gefietst, 4 km gekajakt en 5 km gelopen worden, de helft van elke discipline van de middellange afstand.

Harry Bernaerts overleden

Zaterdag 29 juni 2019
Hamont-Achel - Harry Bernaerts overledenDonderdag is Harry Bernaerts overleden, de echtgenoot van Jet Boonen. Hij was 80 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartlituirgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. 
Op uitnodiging van de Landelijke Gilde verzorgt de oudervereniging van Achel-Dorp de catering tijdens de Dag van de Landbouw op zondag 22 september. De inkomsten komen ten goede van school De Achellier. De oudervereniging nodigt iedereen graag uit om die dag bij Boer Boonen van kaasmakerij Catharinadal op de Buitenheide te komen genieten van verschillende lekkernijen. Deze dag staan er talrijke leuke activiteiten op de agenda, verzorgd door de Landelijke Gilde en partners, zoals randanimatie (…) Het hele nieuwsbericht
"Ben jij (of ken jij) iemand die regelmatig een recreatieve fietstocht maakt? Dan zoeken wij jou voor het invullen (of delen) van een enquête! Natuurgrenspark De Groote Heide wil graag haar fietsroutenetwerk blijven verbeteren en wie kan hen daar nou beter bij helpen dan de fietsers? Mijn naam is Kristy Driessen en in het kader van mijn afstudeeropdracht voor de opleiding Internationaal Toeristisch Management aan Hogeschool Tio doe ik onderzoek naar de wensen en behoeften van recreatieve (…) Het hele nieuwsbericht

'De wolvenwelpjes zijn er'

Vrijdag 28 juni 2019
Alles wijst erop dat de wolven August en Naya kleintjes hebben. Dat bevestigt Jan Gouwy van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO). Hoeveel welpjes er zijn, is nog niet bekend. Ze konden ook nog niet op camera vastgelegd worden, maar de onderzoekers van het INBO gaan ervan uit dat er welpen geboren zijn.
Begin mei werd een zwangere Naya op beeld vastgelegd en sindsdien is ze niet meer op camera gezien. “Wanneer een wolvenkoppel jongen krijgt, trekken de dieren zich terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Subsidies voor scholen

Vrijdag 28 juni 2019
Van maart tot en met mei 2019 zijn er bijna 8 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in Limburg. Dat maakte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vanmorgen bekend. Zo ontvangt de Vrije Basisschool School met de Bijbel Den Akker in Lommel ruim 2 miljoen euro voor afbraakwerken, een nieuwbouw en omgevingswerken. Voor basisschool Jeugdland in Tongeren werd 729.000 euro voorzien. Kleuterschool Klim-op in Helchteren krijgt bijna 194.000 euro, kleuterschool 't Reepje in Tongeren 144.000 euro, WICO-campus Mater Dei in Pelt in totaal 209.000 euro, basisschool De Achellier in Hamont-Achel 102.000 euro, basisschool Boseind in Pelt 97.800 euro, Wico-campus Salvator in Hamont-Achel 84.000 euro en T.I. Don Bosco in Helchteren 83.000 euro.

Veel lokaal verkeer op Noord-Zuid

Donderdag 27 juni 2019
In maart en april het verkeer op en rond de Limburgse Noord-Zuid (N74/N715). Er werd niet enkel gemeten, maar ook gekeken naar de herkomst en bestemming. De uitgebreide meetcampagne leverde enkele opmerkelijke resultaten op. Zo blijkt dat het zuidelijk deel van de N715 aan Houthalen het zwaarst belast segment van de Noord-Zuid is. Opvallend daarbij is het groot aandeel lokaal verkeer. In Houthalen-Helchteren loopt dat aandeel zelfs op tot 50%.
“We brachten niet alleen de intensiteit van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Veel tijdswinst voor wielrenner achter motorZoomIn wielerwedstrijden rijden veel motoren mee, bijvoorbeeld met cameramannen. Renners in de windluwte achter motoren kunnen flinke tijdswinst behalen. Voor het eerst is wetenschappelijk onderzocht hoe groot dit voordeel precies is – en het blijkt nog veel groter dan gedacht. Met computersimulaties en windtunnelmetingen bracht hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven (TU/e) en de KU Leuven dit in kaart, samen met softwarebedrijf ANSYS. Uit zijn studie blijkt dat een motor (…) Het hele nieuwsbericht

Naar school met De Lijn

Donderdag 27 juni 2019
Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het 1ste secundair? Dan kan je voor hem/haar een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen. Interesse? Vraag dan vóór 30 juni (zondag!) jouw abonnement aan via www.delijn.be/probeeractie.
Er komen nogal wat reacties binnen op ons bericht van gisteravond. Dat is ook de NMBS niet ontgaan. We kregen deze reactie van de woordvoerder: "De afgelopen dagen zijn er inderdaad een aantal technische problemen geweest voor onze treinen richting Hamont. Wij willen ons dan ook verontschuldigen voor de hinder die onze reizigers hierdoor hebben ondervonden. Nu is het zo dat spoornetbeheerder Infrabel bezig is met de elektrificatie van de spoorlijn tussen Mol en Hamont. In dat kader onderzoeken wij ook of wij op deze lijn comfortabele elektrische treinen kunnen inzetten en of we de piekuurtreinen die nu al rijden tussen Brussel en Mol vanaf december 2020 kunnen verlengen tot Neerpelt en Hamont."

Een tankwagen, quads en honden

Donderdag 27 juni 2019
De anonieme grommelaar
Grommelen is mijn tweede natuur, ik kan er ook niet aan doen. Ik weet het, het is sterker dan mezelf. Soms grommel ik voor dingen waar een normaal mens niet eens bij stilstaat, of hooguit eens om zucht. Maar soms…
Neem nu enkele dagen geleden, maandagochtend: om de hitte voor te zijn was de anonieme al vroeg aan 't fietsen. Langs het kanaal. Staat daar – vóór 8 uur – onder de brug van Kaulille naar Lozen een tankwagen van een (Nederlands) industrieel schoonmaakbedrijf op het (…) Het hele nieuwsbericht

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Hitte blijft durenHogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht
"Peltenaars, Lommelaars en Hamontenaren die dezer weken het treintje nemen richting Antwerpen, vallen van de ene miserie in de andere. De week is nog maar half en zowel maandag als dinsdag waren we meer dan een uur te laat thuis. De laatste dagen is het de gewoonte om de trein te laten rijden tot Mol en dan de Limburgers te laten staan. Kapotte motorwagens, treinen die stil vallen door de warmte, mensen die bijna flauw vallen omdat de airco het niet doet."
Aldus de klacht van een van de vele Noord-Limburgse treinreizigers. Kunt u zich daarin vinden? Hebt u de voorbije dagen ook zulke toestanden meegemaakt? 
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard heeft deze namiddag een zijruit van een auto ingeslagen omdat er in de wagen een hond opgesloten zat. ‘Onbegrijpelijk! Het is 27 graden buiten. In een geparkeerde auto na 10 minuten 37 graden. Na een uur meer dan 45 graden,’ aldus de politie op Twitter. Nadat de hond uit de auto was bevrijd werd hij elders ondergebracht voor verzorging.
In het tennistoernooi van Eastbourne is Elise Mertens uitgeschakeld. Ze verloor vandaag van de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-3) in twee sets: 6-1 en 6-2.

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)
Grensgevallen
Hamont-Achel - 'Handen af van ons groene Dorplein'ZoomHet is zomer, de zon schijnt volop. Het is lekker warm en ik loop door het oude dorp. De Sepulchrestraat, de Liedekerkestraat, de St.-Josephstraat. Vier huizen onder één dak, maar wel met de ruggen tegen elkaar. Dus geen achtertuin, alleen een grote voortuin. Een eindje verder aan de Hoofdstraat een paar grote villa’s met uitgestrekte tuinen. Aan de overkant van de straat het Machientje, in cortènstaal uitgevoerd door vrijwilligers. Bijna allemaal mooie tuinen, nog tamelijk jonge tuinen, goed (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens heeft de 1/8ste finales bereikt in het toernooi van Eastbourne. Ze versloeg de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-16) in 3 sets: 6-1, 5-7 en 6-2.

Lèneke Huyers overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Hamont-Achel - Lèneke Huyers overledenin het Mariaziekenhuis is gisteren Lèneke Huyers overleden, de echtgenote van Herman Stalmans. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.
Hamont-Achel - Nog wachten op lijn Hamont-WeertZoomDe NMBS wil voorlopig niet weten van een verlenging van de spoorlijn Mol-Hamont tot in Weert. Dat is gisteren gezegd tijdens de bespreking van voorstellen voor een nieuw vervoersplan met de Limburgse parlementsleden en lokale besturen. Volgens de NMBS moeten er eerst nog infrastructuurwerken worden uitgevoerd. Aan Nederlandse zijde is men wel bereid om de verbinding te realiseren, maar voor de uitvoering ervan wordt er gekeken naar de NMBS.
Ook bestudeert de NMBS de mogelijkheid om de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Schutterswezen nu immaterieel erfgoedZoomVlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft 5 nieuwe elementen toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed. Daaronder het schutterswezen met zijn vele buks- en andere schutterijen.
Schuttersgilden werden eeuwen geleden opgericht om in te staan voor de veiligheid van de plaatselijke bevolking. Vandaag de dag bestaan ze nog steeds in de vorm van sociale verenigingen, waarbij het groepsgevoel primeert. Deze broeder- en zusterschappen houden eeuwenoude tradities (…) Het hele nieuwsbericht

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Hamont-Achel - Vakantieregeling De LijnZoomVanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.
Hamont-Achel - 'Noorderklanken' was in AntwerpenZoomGisteren was zangkoor Noorderklanken uit Achel in Antwerpen. Het koor sloot zijn succesvol werkjaar, waarin het 20-jarig jubileum gevierd werd, af met een dagtrip naar de havenstad. De voormiddag werd gevuld met een boeiend, geleid bezoek aan de haven. De enorme omvang van de installaties en de uitgestrektheid van dit industriegebied maakten indruk. Maar de vlotte gids verraste de groep eveneens met het kleine dorpje Lillo-Fort, een groene oase aan de Schelde, omringd door één van de (…) Het hele nieuwsbericht

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Hamont-Achel - Tips voor warme dagen!ZoomDe Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.
Elise Mertens heeft een goede start genomen op het WTA-toernooi van het Britse Eastbourne. In de eerste ronde versloeg ze de Porto Ricaanse Monica Puig (WTA-53) in twee sets: 6-4, 7-6.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Hamont-Achel - Code oranje: hitteHet KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.

Mia Hillen overleden

Zondag 23 juni 2019
Hamont-Achel - Mia Hillen overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Bocholt afkomstige  Mia Hillen overleden, de weduwe van Henri Mennen. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Nog 496 landbouwbedrijven

Zondag 23 juni 2019
Noord-Limburg telt 496 landbouwbedrijven. Zij bewerken in het totaal 13.800 ha. Tien jaar geleden waren er in Noord-Limburg nog 607 landbouwbedrijven.
Hamont-Achel - Leven met de overlast van de processierupsZoomVan de processierups geraken we nooit meer af, lazen we gisteren ergens. Dus moeten we met die overlast leren leven. Nature Today mailde vandaag wat een mens kan doen bij gezondheidsklachten die door de brandhaarden van de vermaledijde rups veroorzaakt worden. Krabben tegen de jeuk is er niet bij.  

4,1 procent in Limburg bebouwd

Zaterdag 22 juni 2019
In Limburg is 4,1 procent van de totale oppervlakte bebouwd. Genk kent met 8,4 procent de grootste bebouwingsgraad, Voeren met 1,2 procent de kleinste. De bebouwingsgraad in Leopoldsburg bedraagt 6,7 procent, in Beringen 5,7 procent, in Pelt 5 procent, in Hamont-Achel 4,4 procent, in Lommel 4,2 procent, in Houthalen-Helchteren 4,1 procent, in Tongeren 3,7 procent, in Bocholt 3,3 procent, in Oudsbergen 2,9 procent, in Peer 2,8 procent en in Hechtel-Eksel 1,8 procent.
Hamont-Achel - William Peters 2de op EK quadratlonZoomWilliam Peters, lid van de Neerpeltse Watersportclub, is vandaag tweede geworden op het Europees Kampioenschap Quadratlon in het Tsjechische Tyn nad Vltavou. Nadat hij op 26 mei in het Engelse Brigg nog de wereldtitel behaalde in de quadratlon over de middellange afstand - bestaande uit achtereenvolgens 1,5 km zwemmen, 8 km kajakken, 40 km fietsen en 10 km lopen - moest William nu genoegen nemen met de tweede plaats. De Europese titel werd gewonnen door de Tsjech Tomas Svobada die op het WK nog tweede eindigde achter William.

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Hamont-Achel - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)
Hamont-Achel - Actie tegen straatracers en driftersZoomVerschillende politiediensten in Limburg gaan strenger optreden tegen straatracers en zogenaamde drifters. Dat zijn chauffeurs die met gierende banden door de bochten scheuren. 

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.
Hamont-Achel - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht

Inzameling oude gsm-toestellen

Vrijdag 21 juni 2019
Wist je dat er in alle Belgische huishoudens samen bijna 3,2 miljoen oude gsm’s rondslingeren? Veel kans dat er bij jou thuis minstens 1 ongebruikte of kapotte gsm ligt. Waarom niet die oude gsm inleveren? Want recyclage is zoveel slimmer. De KBC daagt haar medewerkers uit om zoveel mogelijk acties op poten te zetten die een positieve invloed hebben op het milieu. Als tegenprestatie zal de grootbank voor elke medewerker, die deelneemt aan een activiteit, een boom planten. Het plaatselijk (…) Het hele nieuwsbericht

Weer 'Zomer in het Park'

Donderdag 20 juni 2019
Voor het tweede jaar op rij organiseert het Huis van het Kind ‘Zomer in het Park’. Het stadspark wordt in dat kader tijdens de vakantie drie keer omgetoverd tot een belevingsplek vol avonturen om te ontdekken.
Het startschot wordt gegeven op de laatste schooldag. Jong Hamont-Achel kan dan vanaf 12u letterlijk de zomer inspringen, want jumpen en chillen zal deze namiddag centraal staan. Het stadspark wordt gevuld met obstakelbanen en trampolines en in de loungehoek vind je (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht
Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zak naar het recyclagepark brengen, meldt Limburg.net. 
Zoals gewoonlijk moet je je registreren - maar via een speciale knop - via de toegangszuil van het recyclagepark. Als je nog andere fracties bij hebt, rijd je een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden. Je kan enkel tussen 2 juli en 28 september huisvuil in de bordeauxkleurige huisvuilzakken op het park binnenbrengen. Maar als je geen problemen hebt om je huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar je huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan je woning buiten te zetten.  
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Antoon Buteneers overleden

Donderdag 20 juni 2019
Maandag is de uit Hamont afkomstige Antoon Buteneers overleden, de echtgenoot van Mia Hendrix. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans in Genk.

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Hamont-Achel - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Hamont-Achel - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken moeten rijden, voorbij een mobiele werf. Van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 10u worden ook twee lussen van de verkeerswisselaar volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex.

Te snel rijden kan geld kosten

Dinsdag 18 juni 2019
Hamont-Achel - Te snel rijden kan geld kostenTwee keer controleerde de lokale politie HANO in april de snelheid van auto's binnen de Ringlaan in Overpelt. Dat was op 26 en op 29 april, in de Bemvaartstraat. Tweemaal was het bingo: op 26 april reed ruim 49% van de gecontroleerde auto's te snel, op 29 april zelfs 65 procent. Te vaak denken automobilisten er niet aan dat men binnen de Ringlaan slechts aan maximum 30km/u mag rijden. De Bemvaartstraat doet momenteel dienst als een soort omleiding, vanwege de werken op de Ringlaan.
Ook op de Lozenweg en 't Lo in Hamont-Achel wordt vaak veel te snel gereden, zo leren de cijfers van de snelheidscontroles in april, die de lokale politie vandaag vrijgaf. Snelheidscontroles april
Grensgevallen
De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat het komende anderhalf jaar alle vacatures voor wetenschappelijk personeel alleen voor vrouwen openstellen. Dat blijkt uit een nieuwsbrief van het college van bestuur. Volgens de universiteit staat Europese wetgeving de maatregel toe. De universiteit wil volgend jaar 20 procent vrouwelijke hoogleraren, 25 procent vrouwelijke hoofddocenten en 35 procent vrouwelijke docenten hebben. Zonder deze opvallende maatregel wordt dat doel niet gehaald, aldus het college van bestuur. De maatregel gaat in vanaf 1 juli.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende maandag 24 juni starten op de Kempischesteenweg in Hasselt de werken voor de aanleg van een nieuw fietspad tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Daarna volgen ook op en rond het kruispunt met de Paalsteenstraat nog enkele verbeteringen die het comfortabeler moeten maken voor de fietsers en voetgangers.
De afgelopen weken voerde Fluvius nutswerken uit tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Aansluitend kan het Agentschap Wegen en Verkeer op 24 juni starten met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

Nol Beks overleden

Dinsdag 18 juni 2019
Hamont-Achel - Nol Beks overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Nol Beks overleden, de echtgenoot van Tilly Zentjens. Hij was 80 jaar. De afscheidsdienst, de crematie en de begraving van de urne in het urnenbos op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale St.-Laurentiuskerk in Hamont, waarna gelegenheid tot begroeting in het funerarium Creemers.

Drugsafval gedumpt in veldweg

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Drugsafval gedumpt in veldwegOnbekenden hebben een honderdtal zakken met afval van een cannabisplantage gedumpt op een veldweg aan de Weerterweg in Bocholt. Wanneer dat precies gebeurde, is niet geweten. Het afval werd aangetroffen door gemeentepersoneel. De gemeentelijke technische dienst van Bocholt heeft het drugsafval opgeruimd.

Fietsster (65) gewond

Maandag 17 juni 2019
Hamont-Achel - Fietsster (65) gewondOp de Koning Astridlaan in Diest kwam het tot een aanrijding tussen een fietsster en een auto. De fietstser, een 65-jarige vrouw uit Hamont-Achel stak de rijbaan over ter hoogte van het zebrapad. Een voertuig, dat bestuurd werd door een 29-jarige man uit Bekkevoort, die de Koningin Astridlaan volgde remde nog af en kwam tot stilstand maar de fietser kwam ten val en werd hierbij licht gekwetst. Er is onduidelijkheid of er al dan niet een contact geweest is tussen beide weggebruikers.

Inbraak in Watertorenstraat

Zondag 16 juni 2019
In een woning aan de Watertorenstraat is ingebroken. Of de daders er buit konden maken, is nog niet geweten.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Hamont-Achel - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Gielen overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Hamont-Achel - Maurice Gielen overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige Maurice Gielen overleden, de echtgenoot van Gerda Poel. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Stuur uit auto gestolen

Vrijdag 14 juni 2019
Hamont-Achel - Stuur uit auto gestolenIn de Salvatorstraat is het stuur uit een auto gestolen. Om in het voertuig te geraken hadden de daders een ruit ingeslagen.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Hamont-Achel - Reuzenmiereneter geborenZoomIn de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Hamont-Achel - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Hamont-Achel - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Mathieu Theunissen overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Hamont-Achel - Mathieu Theunissen overledenVandaag is de uit Achel afkomstige Mathieu Theunissen overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in aula Orchis van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Hamont-Achel - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.

Cornelis Cornelissen overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Hamont-Achel - Cornelis Cornelissen overledenOp 6 juni overleed in Asse Cornelis Cornelissen, de weduwnaar van de in 1992 overleden Augusta Schalley. Hij was 86 jaar.  De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Hamont-Achel - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Hamont-Achel - Noord-Limburse zadenbib op uitstapZoomDe vrijwilligers van de Noord-Limburgse zadenbib waren afgelopen vrijdag samen met hun partners op uitstap in natuurtuin ‘t Loo in Bergeijk. Ze werden er gegidst door Leon Hermans, vrijwilliger in de zadenbib maar ook vrijwillige medewerker in de natuurtuin. Ondanks hun plantenkennis leerden ze toch weer enkele nieuwe dingen. Na het bezoek aan de tuin sloot het gezelschap het werkjaar af met een etentje.
De zadenbib stelt zich tot doel de biodiversiteit van de natuur, en op je bord, (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.

Langs de weg

Zondag 9 juni 2019
Hamont-Achel - Langs de wegZoomJacqueline Joosten-Segers ging fietsen en zag onderweg deze bloemen in de wegberm. Puur natuur!
Langs de wegLangs de weg
Zoom

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.
Gisteren overhandigde een afvaardiging van de WICO-klimaatleerlingen een schrijven aan het WICO-schoolbestuur. Deze groep leerlingen vertegenwoordigde de WICO-klimaatgroep, een werkgroep met leerlingen van de zes WICO-campussen die opgericht werd naar aanleiding van hun deelname aan de klimaatprotestacties. Zij hebben op een viertal bijeenkomsten allerlei milieuacties voorbereid en uitgewerkt. Zo waren er extra acties op de Dikketruiendag van 12 februari en gastsprekers op Wereldwaterdag van 22 maart. De (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Dagelijkse kunst' in de KunstacademieZoomDonderdag werd in Neerpelt de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" feestelijk geopend. Met deze tentoonstelling tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg niet alleen hun kunnen, maar ook hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, heerlijkste, eerlijkste, meest bizarre en soms ludieke werkjes aangedragen. De tentoonstellende leerlingen komen immers uit Oudsbergen, Peer, Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Wie er niet bij was kan nog gaan kijken tot en met Pinkstermaandag 10 juni in het Dommelhof in Neerpelt.
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
Zoom

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Hamont-Achel - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Weg met zeven velgen

Donderdag 6 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Damburgstraat in Bocholt gingen dieven met zeven velgen van een vrachtwagen aan de haal. De diefstal is gisteren gepleegd.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Met de caravan naar Luxemburg

Donderdag 6 juni 2019
Hamont-Achel - Met de caravan naar LuxemburgZoomIn het verlengde Hemelvaartweekend trok de Achelse Caravan Club naar Wallendorf in Luxemburg. 18 gezinnen maakten er vijf gezellige dagen van. Er werd gewandeld, gefietst en ook de kajak was een succes. Ook een groepsspel en een BBQ aan één lange tafel stonden op het programma. Het waren vijf schitterende dagen! (Foto Ria Broers-Bergs)
Deze namiddag vanaf 17u00 start het UiTpunt met de verkoop van de abonnementen voor het aha!-seizoen 2019-2020. Volgende week donderdag 13 juni om 17u00 start de verkoop van de losse tickets.
Wil je echter zeker een ticket voor publiekslievelingen zoals De Kreuners, Bart Cannaerts, Stef Kamil Carlens, Jan-Jaap van der Wal, Channel Zero, Javier Guzman, Gers Pardoel... dan wacht je best niet te lang. Tickets kunnen online gekocht worden via de website www.hamont-achel.be/aha.www.hamont-achel.be/aha. Vanaf 17u00 is de verkooppagina actief.
Meer informatie: uitpunt[!]hamont-achel.be, tel. 011 51 05 02

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Hamont-Achel - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Maakt u regelmatig een recreatieve fietstocht? Dan wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een groepsdiscussie. Natuurgrenspark De Groote Heide wilt graag haar fietsroutenetwerk blijven verbeteren en wie kan hen daar nu beter bij helpen dan de fietsers zelf?
De groepsdiscussies worden georganiseerd in het kader van een afstudeeropdracht voor de opleiding Internationaal Toeristisch Management aan de Nederlandse hogeschool Tio waarbij er onderzoek wordt gedaan naar de wensen en behoeften (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Hamont-Achel - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom

Engelandreis cursisten Qrios

Woensdag 5 juni 2019
Hamont-Achel - Engelandreis cursisten QriosZoomTraditiegetrouw trokken cursisten Engels van Qrios (Peer, Maaseik, Hamont, Houthalen) ook dit jaar tijdens het verlengde weekeinde van Hemelvaart richting Londen om weer een ander stuk van de grootstad te ontdekken. Ook enkele Lommelaars tekenden present! Polesden Lacey en Denbies wine Estate stonden donderdag op het programma en het verrassingsdrankje (sparkling wine…) werd erg gesmaakt. De bus reed dan naar het hotel in Croydon, de uitvalsbasis voor de verdere dagen. Het bezoek (…) Het hele nieuwsbericht
Engelandreis cursisten QriosEngelandreis cursisten Qrios
Zoom

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Hamont-Achel - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Geslaagde 30e editie van Euro-CupZoomLiefst 109 jeugdvoetbalteams uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Denemarken gingen afgelopen weekend de strijd aan tijdens de Euro-Cup, samen goed voor ongeveer 1500 spelers. Na ruim 320 wedstrijden (!) waren de winnaars in de verschillende categorieën bekend:
U11/7 Sporting Martinus (NL); U12/8 West Kirby Wasps Blacks (EN); U13/9 SV Quitt Ankum (DE); U13 V.V. Legmeervogels (NL); U14 RUS Givry (BE); U15 SV Laar (NL); U17 Vitesse '22 (NL); U19 KFC Hamont 99 (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Stienaers overleden

Maandag 3 juni 2019
Hamont-Achel - Bèr Stienaers overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Bocholt afkomstige Bèr Stienaers overleden, de weduwnaar van Jeanne Ieven. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Inbraak in Collegestraat

Zondag 2 juni 2019
Hamont-Achel - Inbraak in CollegestraatIn een pand aan de Collegestraat waar voetballers verblijven kwamen dieven over de vloer. Of zij buit konden maken, is niet geweten.
Hamont-Achel - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jeanne Veraa overleden

Zaterdag 1 juni 2019
Hamont-Achel - Jeanne Veraa overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Jeanne Veraa overleden. Ze was 95 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Hamont-Achel - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel