Het overige nieuws

Achel speelt gelijk

Zaterdag 30 november 2019
Hamont-Achel - Achel speelt gelijkAchel VV heeft vanavond  0-0 gelijk gespeeld op het veld van Moedige Duivels Halen. Zaterdag speelt Achel thuis tegen Meeuwen. KFC Hamont 99 versloeg As-Niel Utd met 4-1 en moet zaterdag naar Stal Sport.

Vormelingen op lichttocht

Zaterdag 30 november 2019
Hamont-Achel - Vormelingen op lichttochtZoomGisteravond, net voor de advent, gingen de vormelingen met hun gezin en de catechisten op lichttocht door de straten van Hamont-Lo. Een groep van meer dan 65 trok samen met de vier sterke figuren uit de advent vanuit het Salvatorcollege door de versierde straten van het Lo naar de kerk voor een adventbezinning. Achteraf waren er lekkere zelfgebakken wafels en warme chocomelk. Veel dank aan de catechisten die dit jaarlijks evenement organiseren!

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.
Hamont-Achel - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 29 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Wegens werken van Infrabel rijden er dit weekend tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt.  Je checkt best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.

IJsbaan in Valkenswaard

Vrijdag 29 november 2019
Grensgevallen
Vanaf maandag start de opbouw van de ijsbaan van Valkenswaard on Ice met horecagelegenheid op het Valkenswaardse marktplein. In verband hiermee is op woensdag 4 december vanaf 7.00 uur de Peperstraat tussen nummer 2 en de provinciale weg Markt/N69 afgesloten. De ijsbaan is in gebruik van zaterdag 7 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. Gevolg is ook dat op een aantal donderdagen een gedeelte van de weekmarkt op de rijbaan van de Markt (N69) zal staan. Dat is het geval op de donderdagen 5, 12, 19 en op 2 januari. Het verkeer wordt dan omgeleid. Op donderdag 26 december (2e kerstdag), gaat de weekmarkt niet door.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Hamont-Achel - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Hamont-Achel - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.

Business Concepts failliet

Donderdag 28 november 2019
De Ondernemersrechtbank heeft Business Concepts, gevestigd aan de Hamonterweg, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 december ingediend worden.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Labo voor synthetische drugs aangetroffenUPDATE De Nederlandse politie heeft in een schuur in Weert vanmorgen een labo voor synthetische drugs aangetroffen. Dat gebeurde nadat er in de schuur brand was uitgebroken na een ontploffing. Daarbij werden twee mannen gewond. Ze werden in het ziekenhuis van Nijmegen binnengebracht door een derde persoon die daarop de benen nam. Het ziekenhuispersoneel alarmeerde de politie omdat de gewonden naar speed roken. De man die op de vlucht was, werd even later gearresteerd. Ook de twee gewonden werden in de boeien geslagen. Eerder was bij de schuur al een verdachte gearresteerd.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.

Ida Clauwers overleden

Donderdag 28 november 2019
Hamont-Achel - Ida Clauwers overledenDinsdag is de uit Hamont afkomstige Ida Clauwers overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Toine Lamers. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring en wordt gevolgd door de bijzetting in het familiegraf in Rekem.

Juwelenroof

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er zijn juwelen gestolen in een woning aan de Lechtenstraat in Bocholt. De diefstal is gisterenavond gepleegd.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: KV Omheiningen

Dinsdag 26 november 2019
Kevin Vaesen uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap KV omheiningen opgericht met zetel aan de Windmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle schrijnwerkerijwerken, de verkoop van ramen, deuren en veranda's én de installatie van garagepoorten, luiken, zonneblinden, traliewerken en hekken.

Onderzoek naar fusie politiezones

Dinsdag 26 november 2019
Hamont-Achel - Onderzoek naar fusie politiezonesPolitiezones moeten uit minstens 200 agenten bestaan - zones van 60 à 70 agenten zijn niet meer van deze tijd. En kleine recherches van drie man zijn niet bestand tegen de criminaliteit zoals die tegenwoordig uit de hoek komt. Dat zei gouverneur Herman Reynders vanmorgen in Genk, bij de opening van het nieuwe oefengebouw van het PLOT, de provinciale politieschool. Hij riep op tot meer fusies van politiezones zodat er uiteindelijk zes of zeven overblijven in de provincie.
In Noord-Limburg werken de (…) Het hele nieuwsbericht

DCO Pelt is verhuisd

Dinsdag 26 november 2019
Hamont-Achel - DCO Pelt is verhuisdZoomDienstenchequeonderneming DCO Pelt is zaterdag officieel gestart op de nieuwe locatie aan het Sooi Willemsplein 1 bus 2 in Pelt. Op die plaats (foto) was eerder de VDAB gevestigd. Met een drukbevolkte openingsreceptie op zaterdagnamiddag werden de lokalen met een hapje en een drankje ingehuldigd. Zowel klanten, huishoudhulpen, contacten als gemeentebestuur waren op de receptie aanwezig.
DCO Pelt stelt in de regio bijna 130 huishoudhulpen tewerk bij meer dan 650 gezinnen. "Met veel enthousiasme gaan we ons van hieruit weer volledig inzetten om kwalitatieve hulp te voorzien bij al onze klanten," zei Martine Alders van DCO Pelt.

Fernand Meeus overleden

Dinsdag 26 november 2019
Hamont-Achel - Fernand Meeus overleden
Zondag is Fernand Meeus overleden, de echtgenoot van Annie Gielen. Hij was 84 jaar. De afscheidsdienst en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Christine Govers overleden

Dinsdag 26 november 2019
Hamont-Achel - Christine Govers overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Christine Govers overleden, de echtgenote van Jean Goossens. Ze was twee weken geleden 84 jaar geworden. De afscheidsviering vond plaats in besloten familiekring.

Vijf wietplantages opgerold

Dinsdag 26 november 2019
Hamont-Achel - Vijf wietplantages opgeroldDe politie heeft vanochtend op zeven locaties huiszoekingen uitgevoerd. De agenten troffen vijf operatieve wietplantages aan waarbij in het totaal 3.841 planten werden aangetroffen. Op alle locaties werd vastgesteld dat er elektriciteit en water illegaal werd afgetapt. De grootste plantage (1.500 planten) werd ontdekt in Leopoldsburg. Ook in Tongeren, Lanaken en Zutendaal zijn planten ontdekt. In Zutendaal heeft een verdachte in de richting van de politieagenten geschoten. In het totaal zijn er zes arrestaties verricht.

Eddy Nuyts overleden

Dinsdag 26 november 2019
Hamont-Achel - Eddy Nuyts overledenOp 21 november overleed de uit Achel afkomstige Eddy Nuyts, de echtgenoot van Mieke Lemmens. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt.

KFC Hamont '99 heeft nieuwe trainer

Dinsdag 26 november 2019
Hamont-Achel - KFC Hamont '99 heeft nieuwe trainerAndré Van Gerven is niet langer trainer van KFC Hamont '99. Olaf Vandael volgt hem op.Vandael is 43 jaar en speelde onder meer bij Witgoor Dessel en KV Mechelen.

Feest bij kerkkoor Sint-Cecilia

Zondag 24 november 2019
Hamont-Achel - Feest bij kerkkoor Sint-CeciliaZoomOp de feestdag van Sint-Cecilia vierde het gelijknamige Hamontse kerkkoor feest voor de koorleden en hun partners. Naar jaarlijkse gewoonte werden de koorzangers met een bijzondere staat van dienst in de bloemen gezet. Onder hen Willy Meeuwissen met 25 jaar dienst, Fina Vanhout met bijna 50 jaar, en Louis Spaas die 50 jaar zanger is. Ook werd er stilgestaan bij het overlijden van Marcel Schuurmans. Marcel was vanaf 1941 kerkzanger: eerst in Achel en nadien in Hamont. Hij had een echte basstem, waaraan de koorleden vele mooie herinneringen hebben. Voor de ontspanning zorgden dit jaar de dames met zang, dans en een mooie collage van de vele gebeurtenissen van de voorbije jaren. (J.J.S.) 

Bart Cannaerts in de Walburg

Zondag 24 november 2019
Hamont-Achel - Bart Cannaerts in de WalburgZoomNa een break van vijf jaar is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. Met zijn vierde avondvullende voorstelling. En daarin deed hij gisteravond wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks. Geloof ons: het was een hilarische avond in de volledig uitverkochte Walburg! (Foto Frank Emmers) Meer foto's  

Gers Pardoel in De Posthoorn

Zaterdag 23 november 2019
Hamont-Achel - Gers Pardoel in De PosthoornZoomGers Pardoel (foto) werd in 2009 zowel in Nederland als in Vlaanderen bekend door zijn succesvolle samenwerking met ‘The Opposites’ op de single ‘Broodje Bakpao’. Zijn grote doorbraak kwam enkele jaren later met de single ‘Ik Neem Je Mee’ en ‘Bagagedrager’. In 2017 nam Gers deel aan het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek” en sindsdien is het succes alleen maar gegroeid. Nu mochten we hem verwelkomen in een uitverkochte Posthoorn, waar het een "vet" concert werd. (Foto Frank Emmers) Meer foto's

Volley: Achel verliest van Aalst

Zaterdag 23 november 2019
Hamont-Achel - Volley: Achel verliest van AalstIn de Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond met 3-0 verloren van Aalst. Setstanden: 25-16, 25-23 en 25-20.

Damesvoetbal: gelijkspel

Zaterdag 23 november 2019
De dames van KFC Hamont 99 speelden vandaag 2-2 gelijk tegen Bocholt. KFC kwam 2-0 voor door Anne Ceulemans en Martine Nijs. Voor Bocholt scoorden Van Tuel en Vangrunsven.

Achel VV speelt gelijk

Zaterdag 23 november 2019
Achel VV heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld tegen Alken. KFC Hamont 99 verloor met 2-1 bij Standard Elen. Exc. Hamont ging 2-2 gelijk spelen bij Eendracht Louwel.

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Hamont-Achel - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Schaakkampioenschappen in Salvator

Vrijdag 22 november 2019
Hamont-Achel - Schaakkampioenschappen in SalvatorZoomWICO-campus Salvator was de redder in nood voor Schaakliga Limburg. Door verbouwingen in de WICO-scholengemeenschap moest Liga Limburg op zoek naar een nieuwe locatie. De directie en verantwoordelijken van de Hamontse school deden alles wat ze konden om de schakers uit de nood te helpen en het toernooi vlot te laten verlopen.
De leerlingen organiseerden een verkoopstand en de opbrengst ervan gaat naar “Kom op tegen kanker” in het kader van de Warme Week.
Sportief was het (…) Het hele nieuwsbericht
Schaakkampioenschappen in SalvatorSchaakkampioenschappen in Salvator
Zoom

Vrijwilligers gevraagd

Vrijdag 22 november 2019
Stel: je komt aan in een nieuw land, waar je niets of niemand kent. Hoe fijn is het dan om iemand te hebben die je op weg helpt met kleine zaken: je kinderen inschrijven op school, meegaan naar het ziekenfonds, een betaalbare fiets kopen, je wegwijs maken in je eigen buurt,... Daarom is Welzijnsregio Noord-Limburg op zoek naar vrijwilligers.
Veel personen van buitenlandse herkomst hebben bijvoorbeeld nooit leren fietsen, omdat er simpelweg in hun land geen fietscultuur was, er geen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Elipro

Vrijdag 22 november 2019
Hanne Sevens uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Elipro opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Hamont-Achel. Het gaat onder meer om een studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake financiële, fiscale en sociale aangelegenheden.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 22 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Geen treinen tussen Mol en HerentalsZoomTijdens de weekends van 23-24 en 30 november en 1 december werkt Infrabel aan het spoor. Hierdoor rijden er tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt. Je checkt voor je vertrek best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.
Grensgevallen
De Nederlandse regering gaat werk maken van een treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf. Ook komt er een hoogwaardige OV-verbinding tussen het station in Eindhoven en Eindhoven Airport. Dat hebben de ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Van Veldhoven (Milieu en Wonen) gisteravond bekendgemaakt. 
Wat de treinverbinding tussen Weert en Hamont betreft wordt er op dit moment gewacht op de laatste beslisinformatie, aldus minister Van Nieuwenhuizen. (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Louisa Mertens overleden

Vrijdag 22 november 2019
Hamont-Achel - Louisa Mertens overledenGisteren is Louisa Mertens overleden, de weduwe van Pierre Bergs. Ze was 94 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de SInt-Laurentiuskerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'ZoomHet project ‘Hulpverleningszone Noord-Limburg - Drones ingezet bij preventie, inspectie en crowd control’ is genomineerd voor de Fireforum awards 2019. Binnen hun categorie kaapte onze Hulpverleningszone met dit project al een prijs weg, maar nu maken ze ook nog kans om de publieksprijs te winnen. En u kan hen helpen door op hun project te stemmen!Fireforum zal eind november voor de vijfde maal deze Fireforum Awards uitreiken. Deze Award-uitreiking is een begrip geworden in de wereld van de (…) Het hele nieuwsbericht
Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'
Zoom

Nieuwe vennootschap: Rotec Garage

Donderdag 21 november 2019
Ron de Kraker uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Rotec Garage opgericht met zetel in Beukenootje. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer onderhoud en herstellingen van personenwagens en mobilhomes.

Dieven slaan toe in Weversstraat

Donderdag 21 november 2019
Hamont-Achel - Dieven slaan toe in WeversstraatIn de Weversstraat is vanochtend een diefstal gepleegd. Over de aard van de buit is niets geweten.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Hamont-Achel - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

De zinktrekker van Dorplein

Woensdag 20 november 2019
Grensgevallen
De komst in 1892 van de zinkfabriek naar Budel was goed voor de werkgelegenheid. In die tijd ging men veel in “Pruisen” werken, onder andere in de bouw. De arbeiders konden nu te voet naar het werk. Veel kleine boertjes en boerenzoons zochten hun heil bij de fabriek. Vooral het werk aan de ovens was in trek.
Een lichting (charge) duurde zo’n zes uur en dan kon je weer naar huis. De vrije tijd besteedde je dan op de boerderij of anders. Je ging bijvoorbeeld een potje (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Najaarsschoonmaak op de begraafplaatsenZoomBegin december starten de stadsdiensten met de najaarsschoonmaak op de begraafplaatsen. Die opruimingswerken nemen enkele dagen in beslag. De stadsdiensten verwijderen alle verwelkte planten en gebroken potten en schalen die er dan nog staan. De stad beroept zich hiervoor op het geldende politiereglement. “De bloemen en planten op de graven aangebracht, moeten steeds in goede staat onderhouden worden. Wanneer ze afgestorven zijn, moeten ze verwijderd worden naar de daartoe bestemde plaats. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Hamont-Achel - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Werkmaterialen gestolen

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen hebben allerlei werkmaterialen gestolen op een bouwwerf aan de Kloosterstraat in Bocholt. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten. De jongste weken zijn er in Noord-Limburg al meerdere werfdiefstallen gepleegd.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jet Stevens overleden

Dinsdag 19 november 2019
Hamont-Achel - Jet Stevens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jet Stevens overleden, de weduwe van Henri Snijders. Ze was woensdag 91 jaar geworden. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Hamont-Achel - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Twee gewonden bij zwaar ongeval

Maandag 18 november 2019
Grensgevallen
Vanavond rond 18.30 uur vielen er twee gewonden bij een zwaar ongeval op de Kempenweg in Weert, één km voor de grens in Lozen. De weg tussen Weert en de grens is afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer kan omrijden via Budel.

Pierre Jannis overleden

Maandag 18 november 2019
Hamont-Achel - Pierre Jannis overledenZaterdag is Pierre Jannis overleden, de levensgezel van Liliane Tutelaars. Hij was 70 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Damesvoetbal: Bokrijk - Hamont 1-1

Maandag 18 november 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Hamont 1-1 gelijk gespeeld in Bokrijk. Merkelbach scoorde voor Hamont. De eindstand was aan de rust al bereikt.

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Hamont-Achel - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Hamont-Achel - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Hamont-Achel - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Hamont-Achel - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

Excelsior verliest van LHVV

Zondag 17 november 2019
Hamont-Achel - Excelsior verliest van LHVVExcelsior Hamont heeft vandaag met 0-2 verloren van Lindel-Hoeven VV. Excelsior Hamont speelt zaterdag uit bij Eendracht Louwel.

Belastingvoordeel grensarbeiders

Zaterdag 16 november 2019
Grensarbeiders kunnen voordeel hebben van het nieuwe belastingtarief in Nederland, schrijft het Nederlands Belgisch Centrum. Nederland heft nu 9,7% inkomstenbelasting tot 34.712 euro, dat is gunstig voor in Nederland wonende en in België werkende grensarbeiders. De tweede schijf is 37,35% belasting tot 68.508 euro, daarboven geldt: 49,5%. Dat is voor alle grensarbeiders gunstig. Het tarief voor de premies volksverzekeringen wordt 27,65% en dat is doorgaans voordeliger voor alle grensarbeiders, wonend in Nederland of België. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Achel VV klopt Leopoldsburg

Zaterdag 16 november 2019
Hamont-Achel - Achel VV klopt LeopoldsburgAchel VV is vanavond gaan winnen bij K. ESK Leopoldsburg. Uitslag: 0-1.  Achel speelt zaterdag thuis tegen Alken. KFC Hamont 99 speelde thuis 1-1 gelijk tegen KRC Peer en speelt zijn volgende wedstrijd in Elen.
Hamont-Achel - Sinterklaasfeest bij de scheidsrechtersZoomDe Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging organiseerde gisteravond haar Sinterklaasfeest in De Oude Barrier in Hechtel-Eksel. De aanwezige kinderen werden getrakteerd op een zak snoep. Het bezoek van de Sint stond ook in het teken van het goede doel. De aanwezigen konden een vrijwillige bijdrage leveren die de scheidsrechters integraal doorstorten naar hun goede doel in de Warmste Week van Studio Brussel. Hun steun dit jaar gaat uit naar het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Wijchmaal. (Jochen Heyligen)
Hamont-Achel - Volleybal: thuisverlies voor Tectum AchelTectum Achel heeft vanavond in sporthal De Koekoek de wedstrijd tegen Knack Roeselare verloren met 0-3. De setstanden: 20-25, 18-25 en 18-25.

Auto in beek

Zaterdag 16 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërweg in Bocholt belandde vanochtend rond 2.45 een auto in de beek. De bestuurder raakte daarbij gewond.

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met leeggoed

Vrijdag 15 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een café aan de Lozerstraat in Bocholt is een aantal bakken leeggoed gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.

Jacqueline Henckens overleden

Vrijdag 15 november 2019
Hamont-Achel - Jacqueline Henckens overledenWoensdag is Jacqueline Henckens overleden, de echtgenote van Sylvain Baeken. Ze was 68 jaar. De crematie en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats in Neerpelt zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jan Vercammen overleden

Vrijdag 15 november 2019
Hamont-Achel - Jan Vercammen overledenZoals gemeld is gisteravond Jan Vercammen overleden, de weduwnaar van Sjaan Mollen. Hij was 84 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Tectum Achel zaterdag tegen Roeselare

Donderdag 14 november 2019
Na de stunt in de thuiswedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België hoopt volleybalclub Tectum Achel dit zaterdag nog een keer te kunnen herhalen in de komende competitiethuiswedstrijd tegen Knack Roeselare. Tectum ging de midweekwedstrijd afgelopen woensdag met 0-3 winnen op het veld van Menen zodat ze momenteel op een uitstekende 4de plaats in het klassement staan. De club lijkt dus klaar voor de opdracht! Of met andere woorden: de spelers zullen er alles aan doen om hun huid duur te verkopen in “De Hel van het Noorden”... De wedstrijd start om 20.30u in sporthal “De Koekoek”.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Hamont-Achel - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Tectum Achel wint bij Menen

Woensdag 13 november 2019
Hamont-Achel - Tectum Achel wint bij MenenTectum Achel heeft vanavond het verre Menen verslagen met 0-3. De eerste set werd gewonnen met 19-25, de tweede met 26-28 en de derde met 23-25. Door de overwinning klimt de club naar de 4de plaats in de Euromillions Volley League. Zaterdagavond wordt er thuis gespeeld tegen Roeselare.

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Hamont-Achel - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Hamont-Achel - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

Caravanclub trok naar Beringe

Dinsdag 12 november 2019
Hamont-Achel - Caravanclub trok naar BeringeZoomDe Achelse Caravanclub ACC kijkt weer terug op een supergezellig lang weekend in het Nederlandse Beringe. Met 15 caravans troffen de kampeervrienden elkaar op de camping Beringerzand. Het was volgens de deelnemers een geweldig weekend met gezellig samenzijn, wandelen,fietsen enzomeer.

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Hamont-Achel - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.
Hamont-Achel - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Philomène Wuytjens overleden

Dinsdag 12 november 2019
Hamont-Achel - Philomène Wuytjens overledenin WZC Het Dorp in Helchteren is gisteren Philomène Wuytjens overleden, de weduwe van Hubert Keppens. Ze was 82 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Damesvoetbal: Hamont - Lommel 3-5

Maandag 11 november 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal eindigde de wedstrijd KFC Hamont 99 - Lommel Utd WS op 3-5. Lommel Utd WS staat vierde in de stand, KFC Hamont 99 zevende.

Winst voor Dames A van Tectum-Achel

Maandag 11 november 2019
Hamont-Achel - Winst voor Dames A van Tectum-AchelZoomTectum Achel Dames A-Cristal Alken Jeval B: 3-1
De thuismatch tegen Alken beloofde voor de Achelse dames geen wandelingetje in het park te worden. De voormatch was direct stevige koek met degelijk spel langs weerszijden. Achel moest nipt de duimen leggen (1-2).
Ander verhaal in de hoofdmatch. Met veel opslagdruk stond Achel in geen tijd 2-0 voor. In de altijd gevaarlijke derde set werd het cliché bevestigd. Deze werd redelijk zwaar verloren door Achel. Gelukkig stonden ze er weer in de laatste set!
Een mooie overwinning die een tweede plaats in de rangschikking oplevert! Zowel de Achelse trappisten, de Cristal Alken als alle andere drankjes smaakten op het feestje achteraf...

Weg met motorfiets

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille is een motorfiets gestolen. De diefstal is vrijdag gepleegd.
Grensgevallen
Burgemeester Roland van Kessel van Cranendonck heeft de bevoegde staatssecretaris in Nederland uitgenodigd om naar zijn gemeente te komen zodat die kan zien wat de problemen zijn met een aantal asielzoekers. In Budel verblijven momenteel 1200 asielzoekers, van wie er een 50-tal uit zg. veilige landen komen. Ze zorgen in het asielzoekerscentrum voor overlast, plegen volgens de handelaars dagelijks diefstallen in de buurt en vertonen intimiderend en irritant gedrag. Inwoners durven 's avonds niet meer alleen over straat en mijden 's middags het centrum van de gemeente. "Uiteindelijk moet de staatssecretaris met een structurele oplossing komen," zegt de burgemeester.

KFC wint in Stokkem

Zondag 10 november 2019
Hamont-Achel - KFC wint in StokkemKFC Hamont 99 is bij Stokkem A gaan winnen met 1-2. Zaterdag speelt KFC Hamonr 99 thuis tegen KRC Peer.

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont verliest van Stal Sport

Zaterdag 9 november 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest van Stal SportExc. Hamont heeft vanavond met 2-1 verloren op het veld van Stal Sport. Achel VV versloeg Zepperen-Brustem met 2-0.
Hamont-Achel - Tectum Achel wint van Caruur Volley GentTectum Achel heeft vanavond in sporthal De Koekoek een gemakkelijke overwinning behaald op Caruur Volley Gent. Uitslag: 3-0. Setstanden: 25-17, 25-21 en 25-15. UPDATE Een verslag van Etienne Willekens:
De eerste set start Tectum Achel met Verschueren, Koelewijn, Bontje, Van de Kamp, Van Dyck, Polman en libero Brouns. Gent start met D'Heer, Ahyi, Ogink, Degruyter, Vandeweyer, Predius en libero Dufraing.
Gent start met een foute opslag, van de Kamp (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: PVE Consult

Vrijdag 8 november 2019
Albertus Van Elst uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap PVE Consult opgericht met zetel aan de Merelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy, manegement, handelsbemiddeling en advies op het gebied van bedrijfsbeheer.

Twee zwaargewonden bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij de zoveelste botsing op het kruispunt van Bergeyksendijk, Haagdoorndijk en Rallyelaan in Pelt zijn deze namiddag twee autobestuurders gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een auto die vanuit Neerpelt kwam, rechts wilde afslaan naar de Rallyelaan. Een 26-jarige man uit Namen, die achter hem aan reed en het manoeuvre niet had bemerkt, botste achter tegen hem aan. Daardoor werd de eerste auto, bestuurd door een Peltenaar, weggeslingerd tegen een derde wagen die uit de tegenovergestelde richting kwam en bestuurd werd door een 49-jarige vrouw uit Pelt. Deze werd net als de man uit Namen zwaar gewond. Beiden moesten uit hun voertuig bevrijd worden door de brandweer en zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Actie tegen grenscriminaliteit

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Actie tegen grenscriminaliteitZoomPolitie CARMA nam gisteren samen met de douane en PZ Maasland deel aan de internationale actie Trivium. Op vier locaties in de gemeenten Bocholt en Kinrooi voerde Politie CARMA controles uit in de strijd tegen rondtrekkende dievenbendes en grenscriminaliteit. 675 bestuurders ondergingen een alcoholtest. 127 voertuigen en 134 personen zijn grondig gecontroleerd in de controlepost. De politie stelde een tiental overtredingen vast (o.a. drugs, keuring, gordel, verboden wapen). Eén bestuurder was onder invloed van drugs en een andere werd betrapt met een grote hoeveelheid cannabis.

Bejaarde gewond bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 75-jarige vrouw uit Stramproy (75) is deze voormiddag rond 9.45 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Stramproyerweg en de Luypenweg in Bocholt .

Pierre Plas overleden

Vrijdag 8 november 2019
Hamont-Achel - Pierre Plas overledenGisteren is in Achel Pierre Plas overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Cor Renne overleden

Vrijdag 8 november 2019
Hamont-Achel - Cor Renne overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Cor Renne overleden, de echtgenoot van Suzanne Winters. Hij was 86 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag (17.45-18.15u) bij uitvaartzorg Severens in Pelt.

Fien Meurkens overleden

Vrijdag 8 november 2019
Hamont-Achel - Fien Meurkens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Fien Meurkens overleden, de weduwe van Jef Emmers. Ze was 86 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Stieneke Boonen overleden

Vrijdag 8 november 2019
Hamont-Achel - Stieneke Boonen overledenIn het rusthuis in Achel is woensdag Stieneke Boonen overleden, de weduwe van Adelijn Regelbrugge. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: maandag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens.

Recordjaar voor Kunstacademie

Donderdag 7 november 2019
Nooit eerder telde de Kunstacademie Noord-Limburg zoveel inschrijvingen als voor het schooljaar 2019-2020. Met 3315 zijn ze, de leerlingen muziek, theater, dans en beeldende kunsten. Dat zijn maar liefst 224 leerlingen meer dan het vorige schooljaar.
Wellicht is de invoering van het nieuwe decreet deeltijds kunstonderwijs niet vreemd aan dit succes. Hierdoor kon de kunstacademie immers uitpakken met nieuwe opleidingen zoals kunstenmix, musical, kunstatelier, kunstinzicht en muziekschatten. (…) Het hele nieuwsbericht

Congres in Hamont over dialecten

Donderdag 7 november 2019
Dialectstudie is niet alleen moppen vertellen of zegswijzen verzamelen. Er wordt immers ook ‘serieus’ gestudeerd over andere aspecten. Zo organiseert de Vereniging voor Limburgse Dialect- en Naamkunde (VLDN) ieder jaar een congres, afwisselend in een van beide Limburgen. Dit jaar vindt het op zaterdag 30 november vanaf 10 uur plaats in Hamont, in het ontmoetingscentrum De Burg.
Limburgse dialecten beschikken over een veel groter klankenpalet dan het Nederlands. Inzake (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar lezing Annelies Beck?

Donderdag 7 november 2019
Hamont-Achel - Gratis naar lezing Annelies Beck?Zoom
Annelies Beck is de frontvrouw van Terzake op Canvas. Zij is ook historica, journaliste en auteur. Nu zondag 10 november is ze te gast in de bibliotheek in Lommel met een lezing over haar laatste boek 'Toekomstkoorts'. Hierin belicht ze een onbekende bladzijde uit de Belgische geschiedenis en geeft tegelijk een kijk op het hedendaagse Brazilië. De lezing vindt plaats om 10.30 uur en de bokes en bubbels krijgt u er bovenop! De eerste vijf die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be krijgen een gratis duoticket! Snel zijn is de boodschap...Meer info. UPDATE: de gratis tickets zijn de deur uit, reserveren kan nog wél!

Liza Dilissen overleden

Donderdag 7 november 2019
Hamont-Achel - Liza Dilissen overledenVandaag is de uit Achel afkomstige Liza Dilissen overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Jef Buteneers. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 13 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Boseind.

Tectum Achel verliest van Roeselare

Donderdag 7 november 2019
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van RoeselareTectum Achel heeft gisteravond de terugwedstrijd in de Beker van België tegen Roeselare verloren. De hiërarchische orde werd dus gerespecteerd... Het werd een logische 3-0 voor Roeselare en in de beslissende golden set ging Tectum aanvankelijk goed mee, maar moest toch de duimen leggen met 15-9.

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Hamont-Achel - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Duysters overleden

Woensdag 6 november 2019
Hamont-Achel - Mia Duysters overledenGisteren is Mia Duysters overleden, de weduwe van Adriaan Joan Mertens. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Maria Ooms overleden

Dinsdag 5 november 2019
Hamont-Achel - Maria Ooms overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige Maria Ooms overleden, de weduwe van de in 1983 overleden Robrecht Pottel en de levensgezellin van de in 2013 overleden Adriaan Van Lishout. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Hamont waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Politiezone even niet bereikbaar

Maandag 4 november 2019
Hamont-Achel - Politiezone even niet bereikbaarMorgen/dinsdag zal de politiezone HANO tussen 10u en 10u15 telefonisch even niet bereikbaar zijn vanwege een voorziene stroomonderbreking. Het noodnummer 101 is dan wel bereikbaar.

Paul Ketelslegers overleden

Maandag 4 november 2019
Hamont-Achel - Paul Ketelslegers overledenGisteren is Paul Ketelslegers overleden, de echtgenoot van Roos Bergmans. Hij was 63 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Politiezones praten over fusie

Maandag 4 november 2019
Hamont-Achel - Politiezones praten over fusieVier politiezones uit de regio praten momenteel over een mogelijke fusie. Het gaat om de zones Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Lommel en HANO. In dit kader en ter ondersteuning van deze mogelijke fusie heeft de gouverneur een studie besteld aan de Universiteit van Gent. "Op dit ogenblik worden verschillende gesprekken gevoerd met de belanghebbenden om de haalbaarheid van een mogelijke schaalvergroting te onderzoeken", zei de Beringse burgemeester Thomas Vints vanavond bij de voorstelling van het Zonaal Veiligheidsplan voor zijn zone.

Twee werfdiefstallen

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kaulillerweg en aan de Kloosterstraat in Bocholt hebben dieven toegeslagen op een werf. Er is telkens werkmateriaal gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld. Vermoedelijk zijn de diefstallen het werk van dezelfde daders.

Regina Huibers overleden

Maandag 4 november 2019
Hamont-Achel - Regina Huibers overledenIn het rusthuis in Achel is woensdag Regina Huibers overleden, de weduwe van Albert Vanherk, die in 1999 stierf. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Achelse familie wint Raindropchess-kampioenschapZoomDe familie Mernier uit Achel (foto) heeft alle prijzen weggekaapt op het Limburgs Raindropchess kampioenschap in Pelt. Raindropchess, een populaire schaakvariant, is een combinatie van kaartspel en schaakspel, waarbij een portie geluk gemoeid is. De enige grootmeester Raindropchess en Peltenaar Pavel Englicky behaalde pas de vijfde plaats in de rangschikking - het bewijs dat iedereen van iedereen kan winnen. De eerste plaats ging naar Guillaume Mernier, die tevens kampioen 15+ is. Tweede werd Simon Mernier, kampioen bij -10, de derde plaats was voor Martin Mernier, kampioen bij -15. Bij de meisjes won Julia Movsisyan uit Eisden. De volledige uitslag

Exc. Hamont - As-Niel Utd 0-1

Zondag 3 november 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont - As-Niel Utd 0-1Exc. Hamont heeft thuis met 0-1 verloren van As-Niel Utd. KFC Hamont' 99 speelde 1-1 gelijk tegen Grote Heide. Achel VV verloor met 3-2 van Torpedo Hasselt.
Zaterdag 9 november organiseert de diocesane werkgroep Pelgrimspastoraal in samenwerking met CCV Hasselt een pelgrimswandeling in het natuurgebied rondom de Achelse Kluis. Gekoppeld aan deze pelgrimswandeling is bovendien een bezoek aan de Fazenda da Esperança - boerderij van de hoop - die sinds het voorjaar van 2018 in de abdij gevestigd is. Het leven in de Fazenda is in een gesloten gemeenschap met een dagindeling vanuit de wijsheid van het kloosterleven. Hierom koos de werkgroep Pelgrimspastoraal (…) Het hele nieuwsbericht

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)
Wie de laatste tijd bij de huisartsenwachtpost in de Stationsstraat in Pelt moest zijn, kon tijdens het wachten een enquête invullen waarin gevraagd werd hoe hij of zij stond tegenover de mogelijke verhuizing van de wachtpost naar het ziekenhuis. Het ging om een enquête voor een universiteitsthesis.
Nu blijkt dat de plannen voor zo'n verhuizing al verder staan dan werd aangenomen. "Momenteel is de Noord-Limburgse huisartsenkring gevestigd in een scholengemeenschap, maar daar moeten ze weg," zegt algemeen directeur Bernard Himpens van het Mariaziekenhuis Noord-Limburg vandaag in Het Belang van Limburg. "Daarom gaan we ze vanaf september of oktober een plek bieden op onze dienst spoedgevallen." Het is de bedoeling om de wachtdienst en de spoed zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Later komt er dan een nieuw gebouw voor de wachtdienst.
Naar verluidt is de verhuis van de wachtdiensten naar ziekenhuizen ingegeven door druk van het RIZIV. Minister De Block zou de financiering van de wachtposten beter onder controle willen krijgen.
Hamont-Achel - Volley: Tectum Achel verliest van HaasrodeTectum Achel heeft vanavond de stunt van vorige week, toen er gewonnen werd van Knack Roeselare, niet kunnen overdoen. Vanavond verloor de club met 3-1 van Haasrode Leuven. UPDATE Een verslag van Etienne Willekens:
De wedstrijd na de zeer goede winstwedstrijd na Roeselare en waar de verwachtingen ook zeer hoog voor waren. Indien we daar punten zouden nemen en misschien zelfs gaan winnen konden we spreken van een super start van dit seizoen. Wel een (…) Het hele nieuwsbericht

Man beroofd aan geldautomaat

Vrijdag 1 november 2019
Grensgevallen
Hamont-Achel - Man beroofd aan geldautomaatAan het Oranjeplein in Weert is gisterenavond een 79-jarige man beroofd aan een geldautomaat. Het slachtoffer, dat gewond raakte, is 200 euro kwijt. Volgens de man waren de daders met drie.
Hamont-Achel - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Hamont-Achel - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Tiener gewond bij ongeval

Vrijdag 1 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Fabrieksstraat in Bocholt zijn een fietser en een bromfietser ten val gekomen. Een 16-jarige uit Lommel liep daarbij verwondingen op. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel