Het overige nieuws

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Hamont-Achel - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht

Opleiding gemachtigd opzichter

Maandag 30 september 2019
Al sedert enkele jaren organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een opleiding gemachtigd opzichter.
Als gemachtigd opzichter heb je als taak de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, personen met een handicap en senioren te bewaken in het verkeer, vooral bij het oversteken van de straat.
Op dinsdag 8 oktober van 19.00 tot 21.00 uur of op woensdag 9 oktober van 14.00 tot 16.00 uur wordt de volgende cursus georganiseerd in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone HANO, Energiestraat 3 in Pelt. Scholen die geïnteresseerd zijn om hun leerkrachten deze opleiding te laten volgen maar ook leden van verenigingen of geëngageerde (groot)ouders die willen fungeren als gemachtigd opzichter kunnen contact opnemen met de dienst verkeer van de politiezone HANO, tel 011/44.08.20 – pz.hano.vergunningen[!]police.belgium.eu.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Hamont-Achel - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Hamont-Achel - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

Achel verliest van Bregel Sport

Zaterdag 28 september 2019
Hamont-Achel - Achel verliest van Bregel SportAchel VV heeft vanavond thuis met 0-3 verloren van Bregel Sport. KFC Hamont 99 versloeg stadsgenoot Excelsior Hamont met forse 4-1 cijfers.

Pleger vluchtmisdrijf geklist

Zaterdag 28 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de politiezone HANO is vandaag een chauffeur ingerekend die even voordien vluchtmisdrijf had gepleegd na een ongeval in de Steyvenstraat in Bree. Het betrof een ongeval met stoffelijke schade.

Met Femma naar GalandArt

Zaterdag 28 september 2019
Hamont-Achel - Met Femma naar GalandArtZoomEen groep Femma-dames van Hamont ontdekte de prachtige kunstwerken van GalandArt in de natuur van de gemeente. Marina en Maddy gidsten de dames langs de verschillende locaties waar een internationaal gezelschap van kunstenaars hun werken tentoonstelt. Achter elk kunstwerk schuilt een bedoeling, een gedachte of een boodschap. Alles staat in het teken van de sensibilisatie en bewustmaking van het afvalprobleem in de samenleving: “Rippereren”! De route is te voet en met de fiets te doen! (Jacqueline Joosten-Segers) GalandArt
Met Femma naar GalandArtMet Femma naar GalandArtMet Femma naar GalandArt
Zoom

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Hamont-Achel - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Goris overleden

Zaterdag 28 september 2019
Hamont-Achel - Paula Goris overledenOp 21 september overleed de uit Overpelt afkomstige Paula Goris, de weduwe van de in 2002 overleden Karel Jacobs. Zij was 85 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op het Boskerkhof in Hamont vonden in intieme kring plaats.

Jeanne Plessers overleden

Zaterdag 28 september 2019
Op 19 september overleed Jeanne Plessers, de echtgenote van Jozef Ceelen. Zij was 97 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Hamont-Achel - Jongeren verkennen weg naar hulpverleningZoomDe afgelopen weken speelden meer dan 700 jongeren het Help-spel. De secundaire scholen van Noord-Limburg lieten hun vierdejaars zo op een interactieve manier kennismaken met de grote verscheidenheid aan hulpverleningsdiensten. Het Help-spel werd een aantal jaren geleden ontwikkeld door het JAC (Jongerenonthaal CAW-Limburg). Al voor het vierde jaar op rij zetten de gemeenten Pelt en Hamont-Achel financieel en organisatorisch hun schouders mee onder dit project. Elke dag gaan er zo’n 8 000 (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Van Lishout overleden

Vrijdag 27 september 2019
Hamont-Achel - Luc Van Lishout overledenWoensdag is Luc Van Lishout overleden, de echtgenoot van Els Gielen. Hij was 45 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zaterdag (18.30-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24, 3950 Bocholt. Er ligt een rouwregister in de kapel van het Mariaziekenhuis in Overpelt.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Hamont-Achel - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Nog even die Luikerweg

Donderdag 26 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Morgen/vrijdagavond gaan de werken voor een groot onderhoud op de Luikerweg in Valkenswaard van start. Dit deel van de weg krijgt nieuw, stiller asfalt en er worden enkele verkeerskundige maatregelen getroffen om de weg veiliger te maken met het oog op de aanleg van de nieuwe omleidingsweg rond Valkenswaard.
Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken en zo kort mogelijk te houden, worden de werkzaamheden uitgevoerd in vier weekends. Dan is de weg in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om de volgende weekends:
• Van vrijdag 27 september 19.00 uur tot maandag 30 september 06.00 uur
• Van vrijdag 4 oktober 19.00 uur tot maandag 7 oktober 06.00 uur
• Van vrijdag 11 oktober 19.00 uur tot maandag 14 oktober 06.00 uur
• Van vrijdag 18 oktober 19.00 uur tot maandag 21 oktober 06.00 uur.
Alles over die werken staat hier. Vanwege de omleidingen zal er meer hinder zijn in o.m. Achel en Pelt. 

De vleeseters van Dorplein

Woensdag 25 september 2019
Grensgevallen
Ik kom uit Nederweert. Mijn vader was onderwijzer in de Peel. Hij had een eenmansschool voor de kinderen van de turfstekers. Iedere dag fietste hij van Nederweert naar de Moost. Ook op zaterdag. In september 1944 werd zijn schooltje gebombardeerd door de geallieerden. Hij werd werkeloos. Hij bracht veel vrije tijd door in de Peel. Verhalen vertellen kon hij. Spannende, boeiende verhalen. Dan hingen we aan zijn lippen. In de Peel groeide een vleesetende plant. Die pakte dieren met zijn bladeren en at ze op. De (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Daniëls overleden

Woensdag 25 september 2019
Hamont-Achel - Maria Daniëls overledenIn het rusthuis in Achel is maandag Maria Daniëls overleden, de weduwe van Driekske de Werdt. Ze was 97 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Inbrekers vluchten

Woensdag 25 september 2019
Hamont-Achel - Inbrekers vluchtenDe bewoonster van een huis aan de Altaarhoeve schoot wakker toen dieven een ruit ingooiden. De daders sloegen op de vlucht.

Kennismakingsdrink in de Kapelstraat

Dinsdag 24 september 2019
"Kapelstraat maakt (opnieuw) kennis", zo luidde het motto van het feest dat zaterdag in deze straat in Hamont gehouden werd. De belangstelling bleek groot te zijn: meer dan 70 geïnteresseerden schreven zich in. Blijkbaar waren er meer mensen die graag zouden kennismaken met de mensen naar wie ze altijd vriendelijk zwaaien. Het werd een heel gezellige avond voor jong en oud, waarop iedereen bij een hapje en een drankje kennis kon maken ofwel kon bijbabbelen. Ondanks de zonnige start kroop na middernacht toch de kou de tent in. Tevreden keerden de buurtbewoners huiswaarts. "Dat gaan we volgend jaar weer doen!" was een veelgehoorde uitspraak...
Kennismakingsdrink in de KapelstraatKennismakingsdrink in de KapelstraatKennismakingsdrink in de Kapelstraat
Zoom

Fithandbal in Hamont

Dinsdag 24 september 2019
Sinds begin september is binnen de Handbalclub Hades Hamont gestart met Fithandbal, voor sportievelingen die willen kennismaken met handbalsport. Er werd gestart met 4 deelnemers, dat zijn er inmiddels 14 geworden: dames die iedere maandagavond van 19u30 tot 20u30 het beste van zichzelf geven. Zin om mee te sporten? Iedereen vanaf ongeveer 30 jaar zonder handbalervaring is welkom in sporthal "De Posthoorn". Meer info op hadeshandbal[!]gmail.com of via www.hadeshamont.be. Ook bij de jeugdploegen van Hades is versterking zeker welkom!

Willy Wijnen overleden

Dinsdag 24 september 2019
Hamont-Achel - Willy Wijnen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag de uit Hamont afkomstige Willy Wijnen overleden, de echtgenoot van Gilberte Muls. Hij was 89 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 13.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: vrijdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens.

Dieven betrapt in Achel

Zondag 22 september 2019
Hamont-Achel - Dieven betrapt in AchelIn de Dorpsstraat zijn gisterenochtend inbrekers op heterdaad betrapt. Zij wisten te ontkomen met drank en leeggoed.

Mieke Anthonissen overleden

Zondag 22 september 2019
Hamont-Achel - Mieke Anthonissen overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Maria ‘Mieke’ Anthonissen overleden, de weduwe van Jaak Paredis. Ze was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24, Bocholt.  .

Juwelen gestolen uit woning

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is een inbraak gepleegd in een woning aan de Weerterweg in Bocholt. Er zijn onder meer juwelen gestolen.

Verlies voor Excelsior en KFC

Zondag 22 september 2019
Hamont-Achel - Verlies voor Excelsior en KFCExc. Hamont heeft vandaag met 0-1 verloren van FC Eksel. KFC Hamont99 ging bij Nevok Gruitrode de boot in met 4-2.

Grote Baan Houthalen afgesloten

Zondag 22 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Een deel van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vandaag autovrij. Er zijn omleidingswegen voorzien.

Achel VV wint van Park Houthalen

Zaterdag 21 september 2019
Hamont-Achel - Achel VV wint van Park HouthalenAchel VV heeft vanavond een mooie overwinning geboekt op Park Houthalen. Uitslag: 4-0, na doelpunten van Kevin Wielockx en Ivo Moerenhout, die elk tweemaal scoorden. Bij de rust was het al 3-0. Het wedstrijdverslag

Damesvoetbal: gelijkspel KFC-Esperanza

Zaterdag 21 september 2019
In het damesvoetbal hebben KFC Hamont 99 en FC Esperanza Pelt vanmiddag 1-1 gelijk gespeeld.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Hamont-Achel - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Elise Mertens uitgeschakeld in Japan

Zaterdag 21 september 2019
Op het tennistoernooi van Osaka in Japan is Elise Mertens (WTA-24) uitgeschakeld. Ze verloor in de halve finales van de voormalige nummer één, de Japanse Naomi Osaka (WTA-4), in twee sets: 6-4 en 6-1. Eerder had ze in de kwartfinales de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-54) verslagen met 4-6 en 3-6. Mogelijk leed Elise in haar wedstrijd tegen Osaka nog aan de vermoeidheid na de wedstrijd tegen Giorgi, die vanwege het slechte weer pas eerder op de dag plaatsvond.

Johnny Walraet overleden

Vrijdag 20 september 2019
Hamont-Achel - Johnny Walraet overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Johnny Walraet overleden, de weduwnaar van Philomène Vandervelden. Hij was 88 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp.Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

'Week tegen de pijn bij kinderen'

Vrijdag 20 september 2019
Hamont-Achel - 'Week tegen de pijn bij kinderen'Maandag start de Week tegen de Pijn bij kinderen. De pediatrie-afdelingen van 9 ziekenhuizen - waaronder het Mariaziekenhuis in Pelt - schenken dan aandacht aan ‘comfort talk®’. Voor een kind betekent een ziekenhuisopname vaak pijn, angst en stress. Maar de jongste jaren groeit het besef dat je die pijn, angst en stress ook kan aanpakken met taal. Je kan kinderen bijvoorbeeld beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren als je erover transparant communiceert. Aankondigen dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met visgerief

Vrijdag 20 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een woning aan de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulile is visgerief gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Hamont-Achel - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Fien Emmers overleden

Vrijdag 20 september 2019
Hamont-Achel - Fien Emmers overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Fien Emmers overleden, de weduwe van Pierre Hertogs. Ze was 92 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nieuwe vennootschap: Idealis Invest

Donderdag 19 september 2019
Bart van Elst uit Knokke-Heist en Bernadette Smeets uit Hamont-Achel hebben de besloten vennootschap Idealis Invest opgericht met zetel aan de Grevenbroekstraat. Het gaat om een makelaar in onroerende goederen.

Met de caravan op stap

Donderdag 19 september 2019
Hamont-Achel - Met de caravan op stapZoomDe leden van de ACC, de Achelse Caravan Club, hadden weer een gezellig weekend in Eksel. Je hoeft niet ver te reizen om er een gezellig weekend van te maken; dat bewees de club weer eens met een hecht team met 19 caravans en 45 deelnemers. En de slogan "Vrijheid, blijheid" op de clubvlag zegt alles!

Nieuwe vennootschap: RVM

Donderdag 19 september 2019
Rob Verhoeven uit Lommel heeft de besloten vennootschap RVM opgericht met zetel aan de Bedrijfsstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Emmers investeert in Nederland

Donderdag 19 september 2019
Ruitershop Emmers Equestrian uit Hamont-Achel heeft 2,5 miljoen euro geinvesteerd in een nieuwe vestiging in Horst aan de Maas (NL). Eerder vestigde het bedrijf zich ook al in Oudsbergen.

Nieuw concept voor buurtrestaurants

Donderdag 19 september 2019
Binnenkort zijn de buurtrestaurants in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Pelt voor een keer ook ’s avonds open. Daarmee wil men gezinnen met werkende ouders en schoolgaande kinderen bereiken. Op 16 oktober in Hechtel-Eksel, op 20 november in Hamont-Achel en op 4 december in Pelt wordt er zo'n speciale editie van het buurtrestaurant ingericht. Vanaf 17 uur wordt op deze edities een kindermenu voorzien en enkele jeugdbewegingen of scholen uit de buurt zorgen voor leuke kinderanimatie.
Het initiatief kadert in het project ‘Iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal, dat de steun krijgt van Leader Kempen en Maasland en het Europese Landbouwfonds. Het loopt nog tot juni 2020.

Salesshop failliet verklaard

Donderdag 19 september 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Salesshop uit Hamont-Achel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 19 oktober ingediend worden.

Alice Jacobs overleden

Donderdag 19 september 2019
Hamont-Achel - Alice Jacobs overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Alice Jacobs overleden. Ze was 97 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

'Diego Maradona' in de Walburg

Woensdag 18 september 2019
Volgende week woensdag 25 september om 20u15 kan men in Cinema Walburg gaan kijken naar de film “Diego Maradona”, de nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (bekend van andere documentairefilms zoals “Senna” en “Amy”), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal en met volledige steun van Maradona zelf, schetst de film een uniek portret van deze Argentijn.
Tickets zijn te koop via www.hamont-achel.be/aha en kosten 6 euro.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens (WTA-24) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Osaka (Japan). Ze versloeg de 33-jarige Su-Wei Hsieh (WTA-33) in drie sets: 6-3, 1-6 en 6-2. De wedstrijd duurde 1 uur en 53 minuten.

Inzameling van verzorgingsproducten

Dinsdag 17 september 2019
Naar aanleiding van de trefdag tegen armoede op 17 oktober organiseert CM Limburg weer een grote inzamelingsactie van verzorgingsproducten voor kansarme Limburgse gezinnen.Men kan dergelijke producten dan de hele maand oktober deponeren in de CM-kantoren van Lommel, Overpelt, Neerpelt, Peer en Hamont. Op 17 oktober krijgen bezoekers bovendien in ruil voor hun verzorgingsproduct een lekker stuk fruit aangeboden. 
Grensgevallen
Hamont-Achel - Politie Valkenswaard gaat lasergun gebruikenDe politie van Valkenswaard voert sinds vandaag snelheidsmetingen uit met een lasergun (foto). Vandaag werden al verscheidene pv's uitgeschreven, onder meer voor een man die aan 130km/u reed waar hij 80km/u mocht. De politie wil de komende tijd meer aandacht aan de snelheid van het verkeer besteden. (Foto politie Valkenswaard)

Nieuwe vennootschap: Jalo

Dinsdag 17 september 2019
Jan Schuurmans uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Jalo opgericht met zetel Dijk, 60 in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie; het leveren en plaatsen van zonnepanelen en de verkoop en installatie van melkwinningsapparatuur.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Grevenbroekers trokken naar Brussel

Dinsdag 17 september 2019
Hamont-Achel - Grevenbroekers trokken naar BrusselZoomWandelclub De Grevenbroekers bracht zaterdag een bezoek aan Brussel. Eerst deden ze de Marollen aan tijdens een wandeling die gepaard ging met leuke anekdotes, een boeiende uitleg van de gidsen en een drankje en hapjes die vooral uit de armenwijk afkomstig waren. Nadien volgde een lunch in de bekende Beenhouwersstraat (Rue des Bouchers) en tot slot stond in Tervuren het Africa Museum op het programma. Het werd opgericht in 1897 en grondig gerenoveerd tussen 2013 en 2018. Het museum herbergt uitzonderlijke collecties uit voormalige koloniën in Centraal-Afrika. En zo zat een mooie en interessante dag er weer op.

Als pesten je kind (k)raakt

Dinsdag 17 september 2019
Pesten raakt ons ongetwijfeld allemaal. Iedereen kent wel een verhaal over pesten, dichtbij of veraf. Tijdens haar lezing ‘Als pesten je kind (k)raakt’ gaat Kristl Habils dieper in op wat je kan doen om te voorkomen dat je kind gepest wordt of dat het zelf gaat pesten. Deze lezing vindt morgen/woensdag om 20.15 uur plaats in Cinema Walburg.
In 2017 verscheen “Mama, ze pesten me – Gids voor ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar”, het tweede boek van (…) Het hele nieuwsbericht

KVG trok naar Orgel- en Kermismuseum

Maandag 16 september 2019
Hamont-Achel - KVG trok naar Orgel- en KermismuseumZoomDe KVG-afdelingen van Lommel, Hamont-Achel en Pelt trokken naar Hilvarenbeek voor een bezoek aan het Orgel- en Kermismuseum. Daar was het genieten van installaties uit de tijd van toen, met het draaiorgel, de spiegeltent, de kermisattracties,... Na de lunch was er nog gelegenheid voor een danspasje op orgelmuziek en voor een deelname aan de loterij, waarbij men via een "rad van fortuin" kermisprijzen kon winnen zoals popcorn, peperkoek, knuffels... Als volgende activiteit van KVG Pelt staat op 27 oktober een bezoek aan Theater op de Markt op het programma, met de voorstelling SWING van circus Ronaldo.

Inbraak aan Wal

Maandag 16 september 2019
Bij een inbraak in een woning aan de Wal is gisternamiddag behoorlijk wat buit gemaakt. De dader ging aan de haal met geld, juwelen en elektronica. Hij kwam het huis binnen via een velux-raam.
Hamont-Achel - 14% van gecontroleerde chauffeurs te snelIn juli reed ruim 14 procent van de chauffeurs, die de flitswagen van de lokale politie HANO passeerden, te snel. Dat blijkt uit gegevens die de politie vandaag heeft bekendgemaakt. Er werden in die maand in totaal 9540 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 1346 in overtreding waren. Enkele opmerkelijke overtredingen gebeurden op wegen waar slechts 50km/u mag worden gereden: de Breugelweg in Pelt, waar iemand 95 km/u haalde; de Lozenweg in Hamont-Achel, waar 99 km/u werd gepiekt en de Zonhoekstraat in Pelt waar iemand aan 98 km/u voorbij de radar raasde. Ze zullen het aan de politierechter mogen uitleggen... De snelheidscontroles in juli

A2 afgesloten bij Maarheeze

Maandag 16 september 2019
Grensgevallen
De autosnelweg A2 is sinds vanmorgen ter hoogte van Maarheeze volledig afgesloten in de richting Maastricht vanwege een brand van een vrachtwagen. Die brand zorgt voor veel rook. Het vuur wordt door twee brandweerkorpsen bestreden. De Nederlandse ANWB verwacht dat de snelweg zeker tot 14u afgesloten zal zijn. UPDATE De snelweg is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer.

Raceauto in publiek: 7 gewonden

Zondag 15 september 2019
Grensgevallen
Vanmiddag is in Leende, een dorp tussen Valkenswaard en Heeze, een raceauto tijdens de prijsuitreiking van de Kempencross ingereden op het publiek. Daarbij zijn zeven gewonden gevallen. De bestuurder van de auto is opgepakt. Op het incident volgde een vechtpartij. De Kempencross was georganiseerd door Vlamingen. Vóór het incident was er ruzie geweest over geld - een 21-jarige man uit Reuver eiste zijn inschrijvingsgeld terug. Toen dat werd geweigerd, reed hij met opzet op het publiek in. Een man brak daarbij beide benen en een vrouw haar been en heup.

Achel wint van Herkol

Zondag 15 september 2019
Hamont-Achel - Achel wint van HerkolAchel VV heeft vandaag Herkol verslagen met 2-4. Bij de rust was de stand 2-2, na Achelse doelpunten van Gijs Moerenhout en Florin Theuwis. Na de rust zette Kevin Wielockx een penalty om en vlak voor het einde scoorde Giovanni Dors de 2-4. Exc. Hamont speelde 1-1 gelijk in Lutlommel.

K.FC Hamont '99- Thes B 1-1

Zaterdag 14 september 2019
Hamont-Achel - K.FC Hamont '99- Thes B 1-1K. FC Hamont '99 heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Thes Sport Tessenderlo B. K. FC Hamont moet zondag naar Nevok Gruitrode.

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Welzijnsregio Noord-Limburg leert fietsenZoomWelzijnsregio Noord-Limburg zet twee keer per jaar een fietsproject op. In deze cursus leren vrijwilligers de deelnemers uit heel Noord-Limburg de techniek van het fietsen aan. De cursus werd al zes keer georganiseerd. In totaal waren er zo'n honderd deelnemers. Negentig procent van de deelnemers kan fietsen op het einde van de cursus. Na afloop durven ze echter niet zomaar de straat op. Daarom zoekt de Welzijnsregio fietsvrienden: dat zijn vrijwilligers die de beginnende fietser af en toe gaan halen (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in werfcontainer

Woensdag 11 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kloosterstraat in Bocholt is werkmateriaal uit een werfcontainer gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Twee dochtertjes gestorven

Woensdag 11 september 2019
Gisteren zijn in Leuven Onah en Sorah, de dochtertjes van Phillipe en Ine Ziyan - Coninx en de zusjes van Yento, Enora en Lorïs overleden. De afscheidsdienst vindt in intieme kring plaats. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Diefstal in KSA-lokalen

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in de KSA-lokalen aan de Kapelstraat in Lindel-Hoeven (Overpelt) zijn sleutels en geld gestolen. De kluis kregen zij niet open.

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Elf lege bierbakken gestolen

Maandag 9 september 2019
Hamont-Achel - Elf lege bierbakken gestolenAan de Lozenweg in Hamont zijn elf lege bierbakken gestolen. De diefstal is gisterenavond laat opgemerkt.

Kapel mikpunt van vandalen

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben een OLV-beeldje vernield in de Zentjeskapel in Bocholt. Vorige maand werd er al een beeldje gestolen. Mogelijk gaat in de twee gevallen om dezelfde daders.

Veel schade bij bedrijfsinbraak

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stuifzandstraat in Overpelt is ingebroken in bouwbedrijf Driesen. De inbraak is vanmorgen vastgesteld. Om in de kantoren te geraken hebben zij meerdere gaten in de muur gemaakt. De drie gemaskerde daders zijn op camerabeelden vastgelegd. Er is een spaarpot van de werknemers gestolen. Daarin stak zo'n 450 euro. De schade is beduidend groter dan de buit

Voor 16.000 euro buit

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Voor 16.000 euro buitEen standhouder uit Sint-Huibrechts-Lille is voor 16.000 euro aan materialen bestolen. Dat gebeurde tijdens het kampioenschap golfbiljart in het ontmoetingscentrum Wiriix aan de Pieter Breugellaan in Kleine Brogel.
Hamont-Achel - Damesvoetbal: Hamont klopt BeringenIn eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Hamont Beringen verslagen. Uitslag: 2-1. Aan de rust was de stand 0-1.
Achel heeft vandaag zijn oefenwedstrijd tegen Maaseik verloren. Uitslag: 0-4.

Nieuw werkjaar gestart bij Neos

Zondag 8 september 2019
Hamont-Achel - Nieuw werkjaar gestart bij NeosZoomNeos Hamont-Achel opende het nieuwe werkjaar met de lezing Diep in Congo. Dokter Robert Medaer en André Spaas waren de sprekers van dienst. Beide heren zetten zich al jaren belangeloos in voor het welzijn van de bevolking van Kahemba, een gebied zo groot als Europa. Ze bezochten dit gebied meermaals en zetten er een ondersteuningsproject voor de lokale bevolking op stapel.. De ervaringen die zij daar zelf opdeden kwamen uitvoerig aan bod. Dokter Medaer vertelde hoe het project  ontstaan is Vijftig (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont - Reppel 0-4

Zondag 8 september 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont - Reppel 0-4Exc. Hamont heeft vanmiddag thuis met 0-4 verloren van RC Reppel. Zondag speelt Exc. Hamont tegen Lutlommel VV.

Lieske Meeuwissen overleden

Zondag 8 september 2019
Hamont-Achel - Lieske Meeuwissen overledenOp 29 augustus is de uit Hamont afkomstige Lieske Meeuwissen na een ongeval overleden in Veurne. Ze was 82 jaar. De uitvaart vond gisteren plaats in besloten kring.
Hamont-Achel - In de voetsporen van Sint-FranciscusZoomEen jubileum voor de Tau-vrouwen uit Achel: voor de 5e keer op rij reisden 5 dames uit Achel in de voetsporen van de H. St-Franciscus van Assisië.Dit jaar was het hoogtepunt de plek waar hij het stigma ontving: La Verna in Italië. De legende zegt dat Franciscus van Assisi zich hier aan het begin van de 13de eeuw terugtrok om een geïsoleerd leven en zich volledig aan God te wijden. Het was hier dat Franciscus in de zomer van 1224 de stigma ontving en al vlug tal van volgelingen kreeg die zijn levensstijl overnamen. Nog sneller werd de Franciescaner orde gesticht en een klooster gebouwd.

Zes gewonden bij botsing

Zaterdag 7 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zes gewonden waarvan twee zwaar: dat is de balans van een ongeval vanavond op de Lozerweg in Lozen (Bocholt). Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket Limburg de precieze omstandigheden van het ongeval. De verbindingsweg tussen Lozen en Weert werd door politie CARMA afgesloten voor alle verkeer. De slachtoffers zijjn een 60-jarige man en zijn 57-jarige passagier uit Leopoldsburg, twee veertigers en een 50-jarige vrouw uit Pelt en een 67-jarige Nederlander.

Achel VV klopt Herk FC

Zaterdag 7 september 2019
Hamont-Achel - Achel VV klopt Herk FCAchel VV heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Herk FC. Uitslag: 2-0. KFC Hamont '99 won op het veld van Eendracht Louwel met 2-4.

Damesvoetbal: nieuwe winst voor KFC

Zaterdag 7 september 2019
Hamont-Achel - Damesvoetbal: nieuwe winst voor KFCDe dames van KFC Hamont 99 hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen. Beringen kwam vroeg in de wedstrijd voor maar in de tweede helft draaiden Anne Ceulemans en Marie Gorssen de achterstand om in een 2-1 overwinning.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

Autobumper gestolen

Vrijdag 6 september 2019
Hamont-Achel - Autobumper gestolenOp het Kerkplein werd vanmorgen de diefstal van de voorbumper van een geparkeerde auto vastgesteld. De wagen is een Opel Zafira.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Landbouw in Achel

Donderdag 5 september 2019
Op zondag 22 september is er in Achel een Dag van de Landbouw bij boer Boonen op de Buitenheide. Er staan daar talrijke leuke activiteiten op het programma, verzorgd door de Landelijke Gilde en partners. Zoals: randanimatie met o.a. een rondleiding op de boerderij, een kubb- tornooi, een tractorbehendigheidscompetitie, een zonnebloemwedstrijd, een optreden van de drumband en de fanfare,... De hele dag zal er volop ijs, koffie, vlaai en drank zijn en worden er verschillende heerlijke, warme gerechten voor u klaargemaakt. Wilt u daarvan genieten, dan wordt er gevraagd vooraf in te schrijven tegen ten laatste 15 september. Dat kan via deze link.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag bloemencorso in Valkenswaard

Woensdag 4 september 2019
Grensgevallen
Valkenswaard staat zondag in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso. Een vrolijke wagenparade met in totaal 2,5 miljoen dahlia's, figuratie, straattheater en (live-)muziek. Het bloemencorso ontstond in september 1944, na de bevrijding. Sinds 2013 is "Corso Valkenswaard" in Nederland erkend als nationaal immaterieel erfgoed.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Beijens overleden

Woensdag 4 september 2019
Hamont-Achel - Maria Beijens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Lommel afkomstige en in Achel woonachtige Maria Beijens overleden. Ze was 67 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in funerarium Severens in Pelt.
De realisatie van een grensoverschrijdende reizigerstreinverbinding tussen Hamont en Weert zou per dag 800 tot 1000 reizigers tussen beide gemeenten kunnen opleveren. Maar in optimale omstandigheden zou dat aantal kunnen stijgen naar 2200 tot 2500 reizigers per dag, omdat de verbinding aansluiting geeft op het intercitynetwerk richting Eindhoven en Amsterdam. Bovendien zou een goede verbinding de druk op de snelwegen in beide landen verminderen. Dat zegt de Vereniging voor Treinreizigers Vervoer die een potentie-onderzoek naar die spoorverbinding heeft laten doen. Voorwaarde is wel dat er tussen Weert en Eindhoven een stimulerend en faciliterend mobiliteitsbeleid wordt uitgewerkt. Over de weg loopt het verkeer tussen beide plaatsen regelmatig vast.
De resultaten van het onderzoek werden vanavond in Weert bekendgemaakt. "Je moet dat niet zien als een spoorverbinding van Hamont naar Weert en van Weert naar Hamont", zegt oud-burgemeester Theo Schuurmans, "maar je moet de potentie van zo'n lijn zien, komende van Eindhoven, Maastricht en Duitsland richting Antwerpen en Brussel. Dat is de kleine "missing link" in Europa om meer met de trein te kunnen reizen."

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Hamont-Achel - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Machtsoverdracht in politiezone

Dinsdag 3 september 2019
Hamont-Achel - Machtsoverdracht in politiezoneZoomAfgelopen vrijdag ging korpschef Paul Claes bij politiezone HANO met pensioen. Na 23 jaar in functie geeft hij nu de fakkel door aan 1e commissaris Rudi Verkoyen (rechts). De opvolging werd bekendgemaakt tijdens de politieraad van 21 mei.

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  
Hamont-Achel - Politie zoekt getuigen inbraak meubelwinkelTijdens de nacht van donderdag op vrijdag van vorige week werd meubelwinkel Beter Meubel Goossens langs de Baan naar Bree in Peer bezocht door inbrekers. Onbekende daders sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met een kluis.
“Om 03.38 uur vrijdag ochtend ging het alarm van de meubelzaak af”, zegt commissaris Eric Cenens van Politiezone Kempenland. “Onze interventieploeg was snel ter plaatse, maar de daders waren toen al verdwenen. Het uitstalraam naast de inkom van de winkel werd kapot geslagen. Er werd een kluis buitgemaakt. Die moet door de daders in een voertuig zijn geladen. Samen met het parket Limburg voeren wij een onderzoek naar de diefstal.” De politie vraagt getuigen van de feiten, of iedereen die nuttige informatie kan verstrekken, zich te melden. Dit kan op telefoonnummer 011/399 299 of via een mailtje aan info[!]politiekempenland.be.

Volleybal: Tectum verslaat Waremme

Zondag 1 september 2019
Tectum Achel heeft gisteren zijn oefenwedstrijd tegen Waremme gewonnen. Uitslag: 3-1.

Damesvoetbal: Eksel - Hamont 0-8

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Damesvoetbal: Eksel - Hamont 0-8In eerste provinciale van het damesvoetbal verloor Eksel van Hamont met 0-8. Aan de rust was de stand 0-5.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!

Damesvoetbal: KFC wint van Eksel

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Damesvoetbal: KFC wint van EkselNet als in de oefenwedstrijd van vorige week hebben de dames van KFC Hamont 99 die van KFC Eksel verslagen met 0-8. Nu scoorden Marie Gorssen, Laurine Knevels, Greet Van de Sijpe en Nele Merkelbach voor rust; in de tweede helft kwamen de doelpunten van Martine Nijs, Anne Ceulemans en de ingevallen Jolien Mertens (2).

Exc. Hamont klopt Turkse FC

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt Turkse FCExc. Hamont is vandaag gaan winnen op het veld van Turkse FC in Beringen. Uitslag: 0-4. Achel VV versloeg Mechelen-aan-de-Maas met 0-3.

Buurtfeest van Huisveld

Zondag 1 september 2019
Hamont-Achel - Buurtfeest van HuisveldZoomHet buurtcomité van Huisveld in Achel had geen moeite gespaard om de buurtbewoners een fijn jaarlijks feest voor te schotelen. Gezellig bijpraten bij een lekker glaasje wijn en een fris pintje, een leuk spel voor de kinderen, een gezellige barbecue: wat wil een mens nog meer? De stortbui die even spelbreker was, kon uiteindelijk de pret toch niet bederven: het werd een verfrissende maar toch warme avond!
Buurtfeest van HuisveldBuurtfeest van Huisveld
Zoom
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel