Het overige nieuws

Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Code geel in natuurgebied

Woensdag 31 maart 2021
De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos kondigt daarom Code geel af in de natuurgebieden. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten. 

Nachtvluchten Kleine-Brogel

Woensdag 31 maart 2021
Volgende week zullen de nachtvluchten van op de vliegbasis van Kleine-Brogel uitzonderlijk op dinsdag 6 en woensdag 7 april plaatsvinden, dus niet op paasmaandag. Dat meldt de vliegbasis.
Weerbericht
Hamont-Achel - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Man krijgt werkstraf voor verkeersagressieEen 67-jarige man uit Hamont-Achel is veroordeeld tot een werkstraf van 85 uur en een boete van 800 euro na een geval van verkeersagressie in Beringen. Als de werkstraf niet binnen de termijn wordt uitgevoerd, wacht hem een celstraf van zes maanden.
In het Noorderhart Mariaziekenhuis hebben gynaecologen Lieve Schops en Anne François vrijdag een Limburgse primeur behaald met een nieuwe operatietechniek: vNOTES. Gynaecologe Lieve Schops: “De vNOTES-procedure werd afgelopen vrijdag succesvol uitgevoerd bij vier patiënten. vNOTES staat voor Vaginal Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery. Dit is een minimaal invasieve techniek voor de verwijdering van de baarmoeder en eventueel eierstokken. Wij combineren in deze techniek de voordelen van een kijkoperatie en een vaginale verwijdering van de baarmoeder.” Gynaecologe Anne François: “Deze kijkoperatie wordt via de vaginale weg uitgevoerd en niet via de buik, zoals gebruikelijk is. Met deze nieuwe techniek zijn er geen littekens ter hoogte van de buik. De operatietijd is korter. Bovendien is er een kortere hospitalisatieduur en is er beduidend minder postoperatieve pijn.”

Gaia op de markt

Dinsdag 30 maart 2021
Hamont-Achel - Gaia op de marktZoomDierenorganisatie Gaia was vandaag aanwezig op de markten in Achel en Hamont met een infostand rond zwerfkatten. (Foto JJS)
Hamont-Achel - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)

Verkeer omgeleid door bermbrand

Dinsdag 30 maart 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Verkeer omgeleid door bermbrandDe brandweer rukte deze namiddag uit voor een bermbrand aan de Ruilverkavelingsweg in Budel. Tijdens de blussingswerken leidde de politie het verkeer om.
Hamont-Achel - Paaspresentjes van het Rode KruisZoomHet bestuur van de Rode Kruis-afdeling brengt deze week een paaspresentje aan huis bij de mensen van de kaartnamiddagen. Wensen voor een Vrolijk Pasen komen daar bovenop!
Hamont-Achel - Paasattentie voor de Femma-ledenZoomOok in coronatijden willen verenigingen er zijn voor hun leden. Daarom kregen onder meer de Femma-leden van Hamont en Achel een paasattentie met een "lentetekst”.
Op de Miami Open heeft Elise Mertens in de 1/8ste finales verloren van Naomi Osaka ( WTA 2): 6-3, 6-3. Tijdens de wedstrijd had Elise opnieuw last van haar schouder en moest ze zich laten verzorgen.
Hamont-Achel - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Extra geld voor Digisprong

Dinsdag 30 maart 2021
De Vlaamse regering heeft extra geld vrijgemaakt om de digitalisering van het onderwijs in een hogere versnelling te brengen. Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Dat relatief lage bedrag maakt dat de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd is, dat digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd zijn en dat veel leerlingen geen toegang hebben tot een ICT-toestel. In totaal investeert de Vlaamse Regering via het project Digisprong 375 miljoen in ICT-toestellen, ICT-opleidingen en ICT-coördinatoren.
Hamont-Achel - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)
Elise Mertens (WTA 17) heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het Miami Open. In de derde ronde versloeg ze Anett Kontaveit (WTA 24) uit Estland in drie sets: 6-2, 0-6 en 6-2. Het is de eerste keer dat ze in Miami in het enkelspel de 1/8ste finales haalt. Daarin neemt ze het op tegen de Japanse Naomi Osaka (WTA 2).  

Tuur De Witz overleden

Maandag 29 maart 2021
Hamont-Achel - Tuur De Witz overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Tuur De Witz overleden, de echtgenoot van Mia Simons. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden, waarna de asurn zal worden bijgezet in het urnenveld op het Boskerkhof. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Hamont-Achel - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Hamont-Achel - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.
Hamont-Achel - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
Hamont-Achel - Fobie's coronacartoons geëxposeerdZoomNog tot 31 mei is in de gemeentelijke bibliotheek aan de Norbertinessenlaan in Pelt een tentoonstelling van cartoons van onze huiscartoonist Fobie te zien. Het gaat om cartoons die in het eerste jaar van de coronatijd werden getekend. Ze verschenen op de Internetgazet, maar ook op Instagram of Linked.in. Je kan de cartoons zien in de originele setting, en dat is toch nog anders dan de weergave op bijvoorbeeld de Internetgazet. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib, mits inachtname van de coronamaatregelen. Dat betekent: van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 19u, en op zaterdag van 9 tot 12u. Een bezoek waard!

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Hamont-Achel - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Hamont-Achel - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Hamont-Achel - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Drika Martens overleden

Donderdag 25 maart 2021
Hamont-Achel - Drika Martens overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Drika Martens overleden, de weduwe van Henri Alders, die in 2013 stierf. Ze was 95 jaar. De uitvaartliturgie en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag na telefonische afspraak (011 446 478) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Hamont-Achel - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Hamont-Achel - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht

Drugspand gesloten

Dinsdag 23 maart 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Drugspand geslotenDe burgemeester van Cranendonck heeft een woning in Budel-Schoot gesloten nadat er een hennepkwekerij werd ontdekt. Met dit besluit wil de gemeente een einde maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locatie.
Hamont-Achel - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht

Giel Mans overleden

Dinsdag 23 maart 2021
Hamont-Achel - Giel Mans overledenIn het rusthuis in Hamont is zondag Giel Mans overleden, de echtgenoot van Mia Vlassaks. Hij was 93 jaar en afkomstig van Antwerpen. in Hamont lag hij aan de grondslag van o.m. carnavalsvereniging De Teutepeuters. De uitvaartliturgie, crematie en begraving van de as samen met deze van zijn dochter Annemie in het urnenbos op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Hamont-Achel - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Hamont-Achel - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

Monda Honnay overleden

Maandag 22 maart 2021
Hamont-Achel - Monda Honnay overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Monda Honnay overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Harrie Verdonck. Ze was dinsdag 88 jaar geworden. De afscheidsdienst en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Achel zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Tectum verslaat Aalst met 2-3

Zondag 21 maart 2021
Hamont-Achel - Tectum verslaat Aalst met 2-3Tectum Achel heeft vanavond Aalst verslagen met 2-3 op de vijfde speeldag in de Challenge Final 4 van de EuroMillions Volley League. Setstanden: 23-25, 25-19, 23-25, 26-24, 13-15. De spanning was te snijden! Tectum blijft aan de leiding in de strijd om het Europese ticket en ontvangt zondag op de slotspeeldag Gent.

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Hamont-Achel - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: TweepuntNul Horeca

Zaterdag 20 maart 2021
De besloten vennootshap Tweepuntnul Groep uit Budel-Schoot heeft de besloten vennootschap TweepuntNul Horeca opgericht met zetel aan de Salvatorstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een tearoom, het organiseren van feesten en seminaries en de verkoop van dranken.
Via de organisatie Bag2School wordt door basisschool 'De Achellier' te Achel een kledinginzamelingsactie opgezet. Bag2School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen. 80% van de kleding die wordt verzameld, wordt hergebruikt als kleding, de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van o.a. bedden, sokken,... De actie loopt t.e.m. 2 april 2021. Indien U ook kleding wil doneren, kan U deze (in zakken) de komende weekdagen afleveren aan de school (Grevenbroekstraat 9, 3930 Achel), telkens tussen 15u45 en 16u30 (uitgezonderd woensdag) of via telefonische afspraak op 011 64 21 94. Alvast bedankt voor uw hulp bij deze inzameling. (Ingez.)

Over shamrocks en zwaailichten

Zaterdag 20 maart 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Over shamrocks en zwaailichtenDonderdag 18 maart. Gisteren heb ik voor het eerst sinds jaren Saint Patrick’s Day in mijn eentje gevierd. Een paar gelijkgestemde Ierlandfanatieke vrienden gebeld voor een videogesprek. Op de achtergrond speelt een CD van The Dubliners. Een blikje Guinness opengetrokken om virtueel te klinken. En daarna nog maar een. Zo’n blikje met een soort bommetje erin, waar de Ierse brouwerijgigant een patent op heeft. Bij het openmaken gaat het ding sissend af en het resultaat is een ‘pint’ (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuw café

Vrijdag 19 maart 2021
Hamont-Achel - Een nieuw caféZoomDe heropening van de horeca is nog niet voor onmiddellijk, om het maar eens zacht te zeggen, maar er is al wel een nieuw café in Hamont. Dat ligt naast cinema Walburg. Vroeger was dat "El Paso", nu heet het "Stadscafé Bar Brut". (Foto Rolf Ziemann)

Yvonne Kenens overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Hamont-Achel - Yvonne Kenens overledenGisteren is Yvonne Kenens overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Roger Van Vlierden. Ze was 91 jaar en afkomstig van Lummen. De uitvaartliturgie in de kerk van Hamont en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht

Vieringen in de Goede Week

Woensdag 17 maart 2021
De RK-vieringen in de Goede Week zijn als volgt:
- Witte Donderdag 1 april 20u Eucharistieviering in Hamont-Centrum en Achel-Dorp, telkens met 15 mensen.
- Goede Vrijdag 2 april 14u30 Kruisweg in de 4 kerken van de Pastorale Eenheid
- Paaswake 3 april 20u Eucharistieviering in Hamont-Centrum en Achel-Dorp, telkens met 15 mensen.
- Pasen 4 april Eucharistieviering in Hamont-Centrum om 9u en in Achel-Dorp om 9u30, ook hier telkens met 15 (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)

Anna Reischl overleden

Woensdag 17 maart 2021
Hamont-Achel - Anna Reischl overledenIn Achel is gisteren Anna Reischl overleden. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Beieren. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Hamont-Achel - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Wolven waren ook in Stramproy

Woensdag 17 maart 2021
Op 27 januari van dit jaar hebben wolven een schaap gedood in de Nederlandse gemeente Stramproy, buurgemeente van Bree en Kinrooi. Onderzoek bracht de genetische handtekening van het Belgisch-Limburgse wolvenroedel aan het licht, meldt Jan Loos van "Welkom Wolf". Het staat vast dat wolf August betrokken was, samen met een tweede wolf waarvan de volledige identiteit niet achterhaald kon worden, maar uiteraard gaat de verdenking dan uitsluitend naar een ander lid van het Vlaamse wolvenroedel.
Het was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Hamont-Achel - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Hendrikx overleden

Woensdag 17 maart 2021
Hamont-Achel - Josée Hendrikx overledenMaandag is Josée Hendrikx overleden, de weduwe van de in 1989 overleden Jan Daemen. Zij was 74 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op begraafplaats De Roosen in Neerpelt.
Hamont-Achel - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom

Bromfietsster (16) tegen boom

Dinsdag 16 maart 2021
Hamont-Achel - Bromfietsster (16) tegen boomIn de Sint-Odilialaan in Achel is gisterenavond rond 20.30u een 16-jarige bromfietsster uit Valkenswaard tegen een boom gereden. Zij raakte daarbij licht gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Hamont-Achel - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Auto tegen gebouw: bestuurder gewondIn de Pastoor Bungenerslaan kwam een auto gisteravond rond 21.45u tegen een haag terecht. De wagen ramde daarop een schutting en belandde tegen de hoek van een appartementsgebouw. De bestuurder, een 76-jarige inwoner van de gemeente, werd  overgebracht naar het Noorderhartziekenhuis.

Troost zoeken op de troostplek

Maandag 15 maart 2021
Hamont-Achel - Troost zoeken op de troostplekZoomZaterdag 13 maart, één jaar na het uitbreken van de pandemie en het begin van de eerste lockdown, werd de moeilijke periode die corona ons bracht herdacht en herinneren we onze dierbaren. Door corona kregen veel mensen te maken met eenzaamheid en gemis. Troost was meer dan ooit nodig! Ferm wil een antwoord bieden op deze gevoelens en lanceerde het project ‘PlantTroost’, met onder andere de creatie van troostplekken in heel Vlaanderen, een mooi plekje waar je samen kan komen om troost (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Stappers overleden

Maandag 15 maart 2021
Hamont-Achel - Mia Stappers overledenIn Pelt is zaterdag Maria Stappers overleden, de weduwe van Mathieu Bancken. Ze was 91 jaar en afkomstig van Kinrooi. Het afscheid zal plaatsvinden in intieme kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart weer de carpoolparking in Houthalen reinigen. Tijdens de reinigingswerken geldt daar een parkeerverbod zodat de aannemer grondig en efficiënt te werk kan gaan. De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto's kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20 uur en 6 uur.

Brand op bovenverdieping

Zondag 14 maart 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Brand op bovenverdiepingDe brandweer rukte in de vooravond uit voor een woningbrand aan de Stationsstraat in Maarheeze (Cranendonck). De brand was ontstaan op de bovenverdieping. De brandweer heeft het huis geventileerd. De brandoorzaak is niet bekend.

Tectum Achel verslaat Waremme

Zaterdag 13 maart 2021
Hamont-Achel - Tectum Achel verslaat WaremmeTectum Achel heeft vanavond Waremme verslagen met 3-0. Setstanden: 25-19, 25-16, 25-20.

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Theuwis overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Hamont-Achel - Anna Theuwis overledenIn het Noorderhartziekenhuis is gisteren Anna Theuwis overleden, de weduwe van Gerard Coenjaerts, die in 2009 stierf. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Germaine Conings overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Hamont-Achel - Germaine Conings overledenOp 7 maart is in Diepenbeek Germaine Conings overleden. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.
Elise Mertens is er niet in geslaagd om de finale van het WTA-toernooi in Dubai te bereiken. In de halve finales redde ze wel 6 matchpunten tegen Garbine Muguruza, maar verloor ze toch in twee sets: 6-4, 7-6.

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Hamont-Achel - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vuurwerk aangetroffen in auto

Donderdag 11 maart 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Vuurwerk aangetroffen in autoIn Dommelen (Valkenswaard) is een auto uitgebrand. Omdat er geen kentekenplaten hingen op de wagen wordt ervan uitgegaan dat het om een gestolen voertuig gaat. In de auto zou volgens de brandweer vuurwerk hebben gelegen dat de brand mogelijk veroorzaakte.

Mertens naar halve finale in Dubai

Donderdag 11 maart 2021
Elise Mertens heeft de halve finales bereikt op het tennistoernooi van Dubai. In de kwartfinales schakelde ze vandaag de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-36) uit in drie sets: 5-7, 7-5 en 6-0. De wedstrijd duurde bijna drie uur; in set 2 overleefde Elise drie kansen op matchwinst van Pegula.

Nini Spaas overleden

Donderdag 11 maart 2021
Hamont-Achel - Nini Spaas overledenIn het Noorderhartziekenhuis in Pelt is dinsdag Nini Spaas overleden. Ze was 88 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Hamont-Achel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

Auto zwaar beschadigd door brand

Donderdag 11 maart 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Auto zwaar beschadigd door brandVanmorgen vatte een auto vuur in Budel-Dorplein. Het voertuig raakte zwaar beschadigd. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Tectum Achel wint in Waremme

Woensdag 10 maart 2021
Hamont-Achel - Tectum Achel wint in WaremmeTectum Achel heeft vanavond VBC Waremme verslagen met 1-3. Setstanden: 22-25, 25-23, 22-25 en 19-25. Door deze overwinning maakt Achel nog altijd kans op een Europees ticket. 
Elise Mertens heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Dubai. Ze versloeg de Franse Caroline Garcia (WTA-47), die ze eerder dit jaar al klopte in Melbourne, met 6-4 en 6-2. In de kwartfinale komt Elise uit tegen Jessica Pegula (WTA-36).
In het dubbelspel werd Mertens (WTA D-2) aan de zijde van Aryna Sabalenka (WTA D-1) meteen uitgeschakeld.

Gust Diels overleden

Woensdag 10 maart 2021
Hamont-Achel - Gust Diels overledenIn het Noorderhartziekenhuis in Pelt is gisteren August Gust Diels overleden. Hij was 91 jaar en afkomstig van Balen. De uitvaartliturgie in de decanale kerk van Hamont en de bijbegraving op het Boskerkhof zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Jeanne Triki pverleden

Woensdag 10 maart 2021
Hamont-Achel - Jeanne Triki pverledenGisteren is Jeanne Triki overleden, de weduwe van Jean Ketelbuters. Ze was 92 jaar en afkomstig van Hamont. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Schriftelijk rouwbeklag: fam. Ketelbuters, Veldmansbrugstraat 2 bus 3, 3500 Hasselt.

Politie HANO moeilijk te bereiken

Woensdag 10 maart 2021
Hamont-Achel - Politie HANO moeilijk te bereikenWegens problemen is het hoofdkantoor van politiezone HANO in Pelt niet of moeilijk telefonisch te bereiken. Voor dringende politiehulp kan u terecht op het noodnummer 101. UPDATE De panne is hersteld.

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens (WTA-18) heeft zich bij de laatste zestien geschaard op het WTA-toernooi van Dubai. Ze versloeg de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA-49) in twee sets: 6-3, 6-3. In de achtste finales komt ze uit tegen de Franse Caroline Garcia (WTA-47).

Tweemaal zonder rijbewijs

Dinsdag 9 maart 2021
Hamont-Achel - Tweemaal zonder rijbewijsVanmorgen even voor 8u werd op de Sint-Odilialaan een man, die een Nederlandse bestelwagen bestuurde, betrapt op rijden zonder rijbewijs. Dat was vorige week ook al eens gebeurd, met dezelfde bestelwagen. De Nederlandse eigenaar is het voertuig komen ophalen.

Geen treinen komend weekend

Dinsdag 9 maart 2021
Komend weekend zal er geen treinverkeer zijn tussen Hamont en Mol omwille van de elektrificatiewerken. Er zullen vervangbussen rijden van de NMBS met haltes in de tussenliggende stations op de spoorlijn Hamont-Mol.
Hamont-Achel - Internationale vrouwendag vandaagZoomNaar aanleiding van de Internationale Vrouwendag ontvingen vrouwelijke personeelsleden uit het onderwijs en (vrouwen)verenigingen als Femma, Markant, Ferm en de Soroptimisten vanwege het stadsbestuur zakjes met zonnebloemzaadjes, vergezeld van een gedicht waarmee het stadsbestuur "positiviteit en warmte wil verspreiden". Het gedicht werd geschreven door een medewerkster van een woonzorgcentrum in de gemeente. (Foto Jacqueline Joosten-Segers)
Elise Mertens heeft zich met enige moeite geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Dubai. Ze versloeg in drie sets (4-6, 6-2, 6-4)  de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA-140), die opgevist werd als lucky loser nadat Fiona Ferro forfait had gegeven. Mertens wist pas twintig minuten voor de start van de wedstrijd wie haar tegenstandster zou zijn. Morgen speelt ze in de tweede ronde tegen de Amerikaanse Shelby Rogers  (WTA-49).

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Hamont-Achel - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Harry Van der Velden overleden

Maandag 8 maart 2021
Hamont-Achel - Harry Van der Velden overledenVandaag is in Pelt Harry Van der Velden overleden, de echtgenoot van Maria Tips. Hij was 86 jaar en afkomstig van Achel. Het afscheid vindt plaats in familiekring, waarna Harry zal bijbegraven worden op de begraafplaats van Achel-centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Auto tegen geparkeerde bestelwagenIn de Burgemeester Van Houtstraat in Budel is vanmorgen een auto tegen een geparkeerde bestelwagen gereden. De klap was zo hevig dat de bestelwagen in een voortuin belandde. De auto kwam na de aanrijding tegen een tuinmuurtje terecht. De autobestuurder is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
Hamont-Achel - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Tectum Achel verliest van Aalst

Zaterdag 6 maart 2021
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van AalstIn de Playoffs 2 van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond met 1-3 verloren van Aalst. Setstanden: 23-25, 25-17, 20-25 en 21-25.

Marc groet de dingen

Zaterdag 6 maart 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Marc groet de dingenHeb je dat ook al eens gehad dat je echt niet meer weet welke dag van de week het is? Mij overkomt het alleszins wel vaker. Niks bijzonders natuurlijk, maar deze keer bleef de chaos niet zonder gevolgen. Ik was er namelijk zeker van dat het vandaag vrijdag was en dat ik dus alle tijd had om een column uit mijn duim te zuigen. Niet dus. Gevolg: een hoofdredacteur in alle staten van vertwijfeling, terwijl ik intussen voor alles en nog wat ruim de tijd nam. En zo hebben jullie ook een dag langer moeten wachten op (…) Het hele nieuwsbericht
Op aangeven van de bisschoppen worden de communies, die eigenlijk best in de paastijd gevierd worden, van het voorjaar verplaatst naar het najaar. Voor de Pastorale Eenheid Sint-Jozef betekent dat:
Eerste communie: zondag 12 september in Hamont-Centrum, zondag 19 september in Achel-Dorp + -Statie, en zondag 26 september in Hamont-Lo.
Vormsel: op zondag 3 oktober voor heel de Pastorale Eenheid in de zondagskerk van Hamont-Centrum.
Dat deelt de Pastorale  Eenheid mee.
Grensgevallen
Gisterochtend werd in Valkenswaard officieel begonnen met het verwijderen van de asfaltlaag van de rijbaan op de Markt. Dat feit staat niet alleen symbool voor de metamorfose van het centrum van de gemeente, het markeert ook het einde van de N69 als drukke verkeersader door dit centrum. En daarmee komt een in Valkenswaard lang gekoesterde wens in vervulling.
“We kunnen eindelijk écht werken aan een autoluw centrum. Daar waar voorheen vrachtverkeer reed, worden nu voetgangers en (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Plessers overleden

Vrijdag 5 maart 2021
Hamont-Achel - Theo Plessers overledenIn het Noorderhartziekenhuis is gisteren Theo Plessers overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Croonen, die in 2018 overleed. Hij was 71 jaar en afkomstig van Hasselt. De afscheidsdienst en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Kaulille zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreeemers.be.
De handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams bestaande uit zes clubs. De zes deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De (…) Het hele nieuwsbericht

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Hamont-Achel - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gezinsbond zoekt vrijwilligers

Woensdag 3 maart 2021
Heb je af en toe wat vrije tijd? Help je graag mensen? Wil je als vrijwilliger tegen vergoeding oppas bieden bij ouderen? Dan is oppas wellicht iets voor jou? Dit kan bij de Gezinsbond! De Gezinsbond wil ervoor zorgen dat iedere "oudere" WAARDIG in zijn/haar EIGEN HUIS kan blijven wonen! De oppas en gezelschapsdiensten van Gezinsbond Regio Maaseik zoeken vrijwilligers (m/v) voor oppas, gezelschap, assistentie, tuinonderhoud. Ook in jouw gemeente/stad zoeken wij vrijwilligers. Per prestatie krijg je (…) Het hele nieuwsbericht

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Hamont-Achel - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Piet Lepelaars overleden

Dinsdag 2 maart 2021
Hamont-Achel - Piet Lepelaars overledenZondag is Piet Lepelaars overleden, de echtgenoot van Annie Cuijvers. Hij was afkomstig van Bergeijk en werd onlangs 77 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Peter Vos overleden

Dinsdag 2 maart 2021
Hamont-Achel - Peter Vos overledenZondag is Peter Vos overleden, de echtgenoot van Nelly Bex. Hij was afkomstig van Valkenswaard en werd 80 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting in het columbarium op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Toine Quanten overleden

Maandag 1 maart 2021
Hamont-Achel - Toine Quanten overledenGisteren is Toine Quanten overleden, de weduwnaar van Toke Plessers. Hij was afkomstig uit Eksel en werd 96 jaar. De uitvaartliturgie en de bijbegraving bij Toke op de gemeentelijke begraafplaats ‘De Roosen’ van Pelt, zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Hamont-Achel - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Eerste telpalen op fietssnelwegenZoomHet provinciebestuur wil méér Limburgers op de fiets krijgen. Niet enkel in het weekend, maar ook voor de dagelijkse functionele verplaatsingen. Daarom investeert het onder meer in comfortabele en veilige fietsroutes, maar het bestuur zet ook in op fietsdata. Zo werden er drie gloednieuwe fietstelpalen geplaatst op de Limburgse fietssnelwegen in Hasselt, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem. De fietstelpaal telt er 24/7 elke fietser die passeert over de fietssnelwegen (…) Het hele nieuwsbericht
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel