Het overige nieuws

Martien Didden overleden

Zondag 31 juli 2022
Hamont-Achel - Martien Didden overledenDonderdag overleed Martien Didden (64), woonachtig in Genk en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Achel VV klopt Racing Peer

Zaterdag 30 juli 2022
Hamont-Achel - Achel VV klopt Racing PeerAchel VV is vanavond in de eerste ronde van de Beker van België bij Racing Peer gaan winnen met 0-1, na een doelpunt van Jasper Vandebroek.

Willy Meeuwissen overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Hamont-Achel - Willy Meeuwissen overledenGisteren is Willy Meeuwissen overleden, de echtgenoot van Liza Schildermans. Hij was afkomstig van Hamont en werd 90 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20.30u) in funerarium Creemers.
Weerbericht
Hamont-Achel - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Hamont-Achel - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Hamont-Achel - Geslaagde familiefietszoektochtZoomDe familiefietszoektocht in het Lo was weer een succes: ondanks het mindere weer kwamen meer dan 200 deelnemers opdagen!
Hamont-Achel - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Auto van de baan geraakt

Vrijdag 29 juli 2022
Op de Lozerweg (N76) in Bocholt is donderdagnamiddag rond 16.15 uur een wagen van de weg geraakt. Een 40-jarige man uit Hamont-Achel raakte daarbij gewond.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Hamont-Achel - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.
Hamont-Achel - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)

Ware liefde (2)

Vrijdag 29 juli 2022
Grensgevallen
Hamont-Achel - Ware liefde (2)ZoomGisteren gezien in Tops International Arena in Borkel en Schaft... (Foto Rik Vander Sanden)
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Nieuwe vennootschap: Stalumat

Donderdag 28 juli 2022
Gijs Peters (41) uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Stalumat opgericht met zetel aan de Watertorenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de montage van staal- en betonconstructies, het verhuren van aanhangwagens en hoogtewerkers en de handel in dierenbenodigheden en voeders.

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Ware liefde...

Donderdag 28 juli 2022
Grensgevallen
Hamont-Achel - Ware liefde...ZoomVandaag gezien bij Tops in Borkel en Schaft. (Foto Rik Vander Sanden) 

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Hamont-Achel - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Hamont-Achel - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)

Kaulille - Achel 3-1

Woensdag 27 juli 2022
Hamont-Achel - Kaulille - Achel  3-1In een vriendschappelijke wedstrijd heeft FC Kaulille Achel VV geklopt met 3-1.

Exc. Hamont - Wijshagen 11 - 0

Woensdag 27 juli 2022
Hamont-Achel - Exc. Hamont - Wijshagen 11 - 0In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Exc. Hamont Heidebloem Wijshagen geklopt met 11-0.
Hamont-Achel - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie vanaf morgen op de Randweg (A2/N2) rond Eindhoven moet zijn, kan beter alternatieven zoeken. Vanaf morgenavond wordt daar gestart met het plaatsen van een 120 meter lange tunnelbak onder de weg. Om dat te kunnen realiseren wordt de randweg voor de helft afgesloten en dreigt voor automobilisten een vertraging van ruim een uur. De werken zouden op 22 augustus achter de rug moeten zijn; de tunnel zelf is pas in de loop van volgend jaar helemaal klaar. 

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Hamont-Achel - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - U moet toch niet naar Hasselt? (6)ZoomVolgende week maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer tegelijk op de binnen- en de buitenring. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelwegen op 1 rijstrook in elke rijrichting. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Vlaams minister van Mobiliteit en (…) Het hele nieuwsbericht
Mohammad Shaffai uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Amor Company opgericht met zetel aan de Kluizerdijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop en reparatie van communicatieapparatuur, computerapparatuur en elektronische apparaten en detailhhandel in bureaubenodigdheden.

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Hamont-Achel - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Pater Jos Craet overleden

Maandag 25 juli 2022
Hamont-Achel - Pater Jos Craet overledenVandaag is pater Jos Craet overleden. Hij werd geboren in Sint-Niklaas en werd 83 jaar. Donderdag wordt hij begraven op het kloosterkerkhof der salvatorianen, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Vakantiegroeten
Hamont-Achel - Met vakantiegroeten uit... PisaZoomEr zijn nog zekerheden in het leven: de toren van Pisa staat nog altijd scheef, mailt Ria Rutten. Op het ogenblik dat zij deze foto nam, nadat ze de toren had bezocht, was het daar 38 graden... 
Hamont-Achel - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Hamont-Achel - Welke autoverzekeringen zijn er eigenlijk?ZoomEr is online een groot aanbod aan autoverzekeringen te vinden. Deze kunnen misschien in eerste instantie heel verschillend lijken, toch zijn ze in principe maar in drie verschillende categorieën te verdelen. Eigenlijk biedt iedere autoverzekeraar per verzekering dezelfde dekking.
Het is in Nederland verplicht om wanneer je met je auto de weg opgaat, minimaal een WA-verzekering te hebben. Deze verzekering dekt eventueel door jou veroorzaakte schade bij andere weggebruikers.
Je kan ook kiezen voor (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Hamont-Achel - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)

Paula De Winter overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Hamont-Achel - Paula De Winter overledenDonderdag is Paula De Winter overleden, de echtgenote van Henri Van der Heyden. Ze was geboren in Meerhout en werd 89 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in funerarium Witters in de Hoofdstraat 34 in Eksel.

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Leo Jehoul overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Hamont-Achel - Leo Jehoul overledenIn Achel is op 20 juli Leo Jehoul overleden, de echtgenoot van Anna Neyens. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Kaktesten en putheksen

Zaterdag 23 juli 2022
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Kaktesten en putheksenElke morgen om twintig over zes stapte ik, ik was toen een jaar of twaalf, dertien: beginnende middelbare scholier dus, over het pad doorheen het manshoge struikgewas naar de kanaaldijk. Ik was dan op weg naar de kerk voor de eerste mis. Ha ja, Lilse scholieren van het zeer katholieke Sint-Hubertuscollege in Neerpelt hadden de keuze: ofwel de mis bijwonen in de kapel van het college – maar dan moesten ze nóg vroeger opstaan – of die plicht vervullen in de eigen parochie. Als bewijs van onze (…) Het hele nieuwsbericht

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Hamont-Achel - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

Mia Gielen overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Hamont-Achel - Mia Gielen overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is vandaag Mia Gielen overleden, de weduwe van Martinus Gijbels. Zij was 96 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt woensdag (11 uur)  plaats op de begraafplaats van Achel-Centrum.

Fons Gielen overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Hamont-Achel - Fons Gielen overledenGisteren is Fons Gielen overleden, de weduwnaar van Mia Stappers. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Achel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Dag geborenen 1945

Donderdag 21 juli 2022
De inwoners van Hamont en Hamont-Lo, geboren in 1945, hebben sinds 1995 de traditie om iedere vijf jaar een reünie te houden. In 2020 is er door corona geen bijeenkomst geweest. De werkgroep heeft wel de ambitie om deze Hamontenaren de mogelijkheid te geven om in de toekomst als groep terug samen te komen. De werkgroep zit echter in ademnood en wil versterking. Meer info: Jan Hendrikx, 011 63 38 54 of 0474 40 79 28

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Hamont-Achel - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Hamont-Achel - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)
Hamont-Achel - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Hamont-Achel - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Hamont-Achel - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.

Henri Vanbussel overleden

Maandag 18 juli 2022
Hamont-Achel - Henri Vanbussel overledenGisteren is Henri Vanbussel overleden, de weduwnaar van Els Pinxten en de echtgenoot van Annie Stegen. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Hamont-Achel - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.
Hamont-Achel - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.
Hamont-Achel - Vandaag gezien in Borkel en Schaft...Zoom...bij Tops International Arena: Joy Lammers van de Mulk. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Caels overleden

Zaterdag 16 juli 2022
Hamont-Achel - Lieske Caels overledenIn  Oudsbergen is woensdag Lieske Caels overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Jaak Plessers. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Kaulille.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Hamont-Achel - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Hamont-Achel - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Grensgevallen
Aan de TU/Eindhoven heeft studententeam InMotion voor het eerst zijn rijdende elektrische raceauto voor lange afstandsraces gepresenteerd, met een zeer korte oplaadtijd. Door de zelfontworpen koelmethode is het racemonster in staat om in 12 minuten volledig op te laden.
Het team startte drie jaar geleden met de bouw van de raceauto, waar momenteel in totaal 35 studenten aan meewerken. De auto reed tijdens testen op Circuit Zandvoort al eens 225 kilometer per uur en kan volgens modellen (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht
Er komt Europese steun voor het samenwerken aan nieuwe groenblauwe aders om de omgevingskwaliteit in Noord-Limburg te vergroten Dit project moet de omgevingskwaliteit van het Noord-Limburgse platteland versterken door de groenblauwe dooradering te vergroten. Regionaal Landschap Lage Kempen en Boerennatuur Vlaanderen werken hierin samen om de particuliere grondeigenaars en landbouwers te adviseren, stimuleren en te ondersteunen bij de aanleg en beheer van houtkanten, heggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht

Suzanne Van Werde overleden

Dinsdag 12 juli 2022
Hamont-Achel - Suzanne Van Werde overledenGisteren is in Pelt Suzanne Van Werde overleden, de echtgenote van Ghislain Driesen en de weduwe van André Lust. Ze was 89 jaar. De uitvaart zal zaterdag om 10u30 plaatsvinden in de parochiekerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19u is er daar een gebedswake met aansluitend gelegenheid tot begroeting.

Buurtfeest aan de Kluizerdijk

Dinsdag 12 juli 2022
Hamont-Achel - Buurtfeest aan de KluizerdijkZoomNa twee jaar werd er aan de Kluizerdijk weer een buurtbarbecue georganiseerd, het werd letterlijk en figuurlijk gesmaakt door een 55-tal buurtbewoners. Er waren ook enkele muzikale mensen uit de buurt die voor een gezellig muziekje zorgden.

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Hamont-Achel - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Annie Nijs overleden

Maandag 11 juli 2022
Hamont-Achel - Annie Nijs overledenGisteren is Annie Nijs overleden, de echtgenote van Maurice Schuurmans. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel Dorp. Begroeting: donderdag (19.30-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Ömer Karaevli wint bij Tops

Maandag 11 juli 2022
Hamont-Achel - Ömer Karaevli wint bij TopsZoomDe eerste week van het drieluik "Summer Event 2022" bij Tops International Arena in Borkel en Schaft zit er op. Ömer Karaevli (Turkije) won gisteren met Cheston de la Pomme d'Or Z de CSI4* Grand Prix 1m55. Op de foto boven (en de eerste twee beneden) de winnaar. De overige foto's hieronder tonen Emma Augier de Moussac (Tsjechië) met Hello HX en Athina Onassis met Constantin. Volgende week vrijdag begint bij Tops CS15*, een toernooi dat loopt tot en met zondag. U kunt er ook gaan kijken; tickets via deze link. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer foto's
Ömer Karaevli wint bij TopsÖmer Karaevli wint bij TopsÖmer Karaevli wint bij Tops
Ömer Karaevli wint bij Tops
Zoom

Nieuwe vennootschap: Menzz

Zondag 10 juli 2022
Dennis Wuyts uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Menzz opgericht met zetel aan de Erkstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer winning van zand, afvalbeheer, baggerwerken, bouwrijp maken van terreinen en algemene bouw van residentiële gebouwen.
Aan de Beverbekerdijk is ingebroken in een auto. Dat gebeurde terwijl de eigenares een wandeling maakte. Zij had haar voertuig op een parking geparkeerd. Het is de zoveelste maal dat daar in de buurt in een auto wordt ingebroken. 
Hamont-Achel - Winnaars gratis VIP-tickets PinopopZoomU had de tijd tot gisteren om kans te maken op één van de vijf duo-VIP-tickets voor Pinopop op zondag 14 augustus. En onze mailbox liep overvol... Méér dan 300 mensen wilden erbij zijn, en dat kan nog steeds, tickets via de website. Maar deze vijf gaan volledig gratis genieten als VIP: Sonja Jacobs (Lommel), Nick van Elleswijk (Pelt), Joke Wijnants (Hamont-Achel), Rita Vandenberk (Lommel) en Christel Winters (Peer). Proficiat aan deze winnaars, en geniet ervan!
Hamont-Achel - Martin Van Vlierden overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is vrijdag Martin Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Sylva Steegmans. Hij was 83 jaar. De afscheidsdienst en de crematie vinden in besloten kring plaats. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Op de ‘Patersgronden’, op Nederlands grondgebied vlakbij de Achelse Kluis, hebben oeverzwaluwen zich genesteld in een zanddepot van Waterschap De Dommel. In dat depot wordt door het waterschap tijdelijk grond opgeslagen. "Omdat wij deze zwaluwen niet willen storen, voeren wij momenteel geen werkzaamheden uit bij het depot", zegt waterschap De Dommel. "Dit heeft geen gevolgen voor de planning. Wij gaan weer aan de slag als de jonge zwaluwen straks zijn uitgevlogen."

St.-Martinus Born wint OLS

Zaterdag 9 juli 2022
UPDATE Op de tweede dag van het Oud-Limburgs Schuttersfeest in het Nederlands-Limburgse Meijel heeft schutterij Sint-Martinus uit het Nederlands-Limburgse Born de "Um" gewonnen. Het OLS zal volgend jaar op de eerste zondag van juli dan ook in Born worden georganiseerd. De twee nog resterende Belgische schutterijen - beide uit Kessenich - waren al vroeg op de dag uitgeschakeld.  
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)

Moeten er nog kolen zijn?

Zaterdag 9 juli 2022
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Moeten er nog kolen zijn?31 januari 1966. Midden Limburg staat op stelten: de mijnen zullen gesloten worden. Talloze mensen gaan onherroepelijk hun kostwinning verliezen. Er breken rellen uit. Eerst in Zwartberg, later ook elders. Op de radio horen we dat de zesentwintigjarige Valère Sclep, een bediende van de koolmijn van Waterschei, dodelijk getroffen is door een horizontaal afgeschoten traangasgranaat. Eerder die dag was Jan Latos, zevenentwintig jaar oud, in Winterslag doodgeschoten door de rijkswacht. Twee mensen die de pech (…) Het hele nieuwsbericht
Moeten er nog kolen zijn?
Zoom
Binnenkort start het zomerse bouwverlof en gaan de aannemers van de werven van de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren er enkele weken tussenuit. De huidige omleidingen, afsluitingen en snelheidsbeperkingen blijven op de route van kracht. De werf van de fietsbrug ligt stil vanaf maandag 11 juli. Op 1 augustus starten de arbeiders hier opnieuw. De arbeiders van de fietspaden en kruispunten langs de Grote Baan werken nog een week langer door en gaan met bouwverlof vanaf maandag 18 (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Op het tennistoernooi van Wimbledon heeft Elise Mertens zich vanavond samen met haar dubbelpartner Shuai Zhang geplaatst voor de finale in het dubbelspel. Beide dames versloegen een Amerikaans duo in drie sets: 6-2, 3-6 en 6-3. In de finale komen ze uit tegen twee Tsjechische dames.
Hamont-Achel - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.
Hamont-Achel - Samana met IJD-jongeren naar kerkhofZoomGisteren brachten de leden van Samana samen met de jongeren van IJD, de interdiocesane jeugddienst van de katholieke kerk in Vlaanderen, een bezoek aan het kerkhof. Dit jaar zijn de jongeren op bivak bij de Salvatorianen op 't Lo. Het was een serene samenkomst met gebed en zang. Daarna legden de Samana-leden een roosje bij het graf van hun overleden familielid.
Samana met IJD-jongeren naar kerkhof
Zoom
Hamont-Achel - Bericht aan de treinreizigersDit weekend rijden er geen treinen tussen Herentals en Lier. Er worden vervangbussen ingelegd. Reden voor de maatregel zijn werken in Herentals. Daar wordt een tunnel voor het wegverkeer onder de spoorberm geschoven. De werken eindigen maandagochtend 4u.
Hamont-Achel - Kunstacademies stellen tentoonZoomOnder de titel "VEBEM expo ART 2022" kan u deze zomer een selectie van méér dan 130 kunstwerken van alle Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten gaan bewonderen in de Kunstacademie op Heeserbergen in Lommel, en dit iedere zater- en zondag van 13.30 tot 17.00 uur, tot en met 28 augustus. VeBeM is de vereniging van zeven Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten uit Genk, Heusden-Zolder, Haspengouw, Bilzen, Hasselt, Noord-Limburg en Tongeren.
De (…) Het hele nieuwsbericht
Kunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoon
Zoom

Aannemer VDR Gevel failliet

Donderdag 7 juli 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van aannemer VDR Gevel uit Hamont-Achel. Schuldeisers hebben een maand om een vordering in te dienen.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).
Hamont-Achel - Gratis naar groot coverbandfestival?ZoomNog een kleine vijf weken en dan is het zover: de tweede editie van hét coverband-festival bij uitstek 'Pinopop' in Lommel. Vorig jaar was het nog eerder beperkt (omwille van corona én de kleinere locatie) maar dit jaar gaan ze er hélemaal voor op de festivalweide in het Kristalpark. Twee dagen na elkaar het beste van het beste wat coverbands betreft passeren op zaterdag 13 en zondag 14 augustus de revue. Men start met CCR, gevolgd door Anouk, Metallica, Within (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont start in Kaulille

Woensdag 6 juli 2022
Hamont-Achel - Exc. Hamont start in KaulilleVoor zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 3 september (19.30 uur) maakt Exc. Hamont de verplaatsing naar KFC Kaulille.
Op het tennistoernooi van Wimbledon zijn Elise Mertens en haar dubbelpartner Shuai Zhang doorgestoten naar de halve finale. In de kwartfinale versloegen ze het Chileens-Sloveense team Alexa Guarachi en Andreja Klepac, de zevende reekshoofden, met 6-3 en 6-2. In de halve finale volgt een duel tegen het Amerikaanse duo Danielle Collins (WTA D-328) en Desirae Krawczyk (WTA D-13).

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Hamont-Achel - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Hamont 99 start tegen  Mechelen a/d MaasTweede provincialer KFC Hamont 99 start de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. De match wordt zaterdag 3 september (19.30 uur) gespeeld.
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV start in Hechtel

Dinsdag 5 juli 2022
Hamont-Achel - Achel VV start in HechtelAchel VV start zijn eerste competiewedstrijd op 3 september op het veld van KFC Hechtel. Op 10 september speelt Achel thuis tegen Zonhoven.

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Hamont-Achel - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
Op het tennistoernooi van Wimbledon heeft Elise Mertens zich samen met haar Chinese dubbelpartner Zhang Shuai geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel. Ze versloegen een Oekraïens-Roemeens duo in twee sets: 6-4 en 6-3.
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Rampage Open Air groot succesZoomDe organisatoren van de tweede editie van Rampage Open Air op het Kristalpark in Lommel kijken erg tevreden terug op deze editie. Met 35.000 festivalgangers zijn ze zeer zeker het grootste Europese drum' n bass festival. En voor volgend jaar beloven ze nóg groter en nóg méér! Onze reporters maakten een mooie fotoreportage van dit festival, verdeeld over twee albums. U kan deze hier bekijken: album 1, album 2, met foto's van Jan Buyens, Robert Boons en Guy Weyns.
Rampage Open Air groot succesRampage Open Air groot succes
Zoom

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Hamont-Achel - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Vlaamse barbecue in wijk 'De Hoek'ZoomNa een onderbreking van twee jaar vond zaterdag weer de jaarlijkse barbecue van wijkwerking “De Hoek” plaats. Met een tiental deelnemers minder dan andere jaren waren er in het totaal toch nog zowat 85 mensen die kwamen opdagen, met daarbij meerdere jonge gezinnen. Na een smaakvolle barbecue greep men de gelegenheid te baat om gezellig bij te babbelen en kennis te maken met de nieuwe deelnemers. De kinderen konden zich uitleven op het springkasteel. Het was een gezellige avond! (Albert Joosten)
Op het tennistoernooi van Wimbledon is Elise Mertens uitgeschakeld in het enkelspel. Ze verloor vanavond in de 1/8ste finales van de nummer 2 in de wereld, de Tunesische Ons Labeur, in twee sets: 6-7 en 4-6.
UPDATE Schutterij Sint-Sebastiaan uit SHLille is uitgeschakeld op het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Meijel. Hetzelfde lot was de schutterijen St.-Monulphus & Gondulphus uit Rotem en Sint-Catharina uit Bree (Beek) beschoren. De drie schutterijen vielen uit in de derde kavelronde. Volgende week zaterdag wordt er verder geschoten met nog twee schutterijen uit Belgisch-Limburg: Sint-Martinus uit Kessenich en de Breydelzonen uit Kessenich. De overige schutterijen komen allemaal van over de Maas. Het is héél lang geleden dat er nog maar twee Belgisch-Limburgse schutterijen in de tweede kaveldag zaten.
Hamont-Achel - In en uitgaande transfers bij Achel V AAchel VV A heeft drie spelers aangetrokken: Andy Peeters (Bocholt), Niels Vanhelden ( Herkol) en  Axel Maes (Koersel). Jean Black verkast naar SV Herkol, Gert Timmermans naar Kattenbos Sport en Glen Huibers naar KRC Peer.
Hamont-Achel - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Zeven nieuwe spelers voor Exc. HamontExelcior Hamont heeft zich versterkt met drie spelers: : Michael Brebels (Wijshagen), Seppe Custers (KFC Hamont), Glenn Cuypers (vrij) Bram Damen (KFC Hamont), Joeri Langens (Reppel), Tiebe Persoons (Achel), Akim Scheidler (vrij).
Op het tennistoernooi van Wimbledon heeft Elise Mertens zich met haar Chinese dubbelpartner Shuai Zhang geplaatst voor de achtste finales in het dubbelspel. Ze versloegen de Zwitserse Viktorija Golubic en de Columbiaanse Camila Osorio in twee sets: 6-3 en 6-2.

Leopold Heyligen overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Hamont-Achel - Leopold Heyligen overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is donderdag Leopold Heyligen overleden, de echtgenoot van Hélène Hoevenaars. Polleke werd geboren in Koersel en werd 61 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be. 
Hamont-Achel - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'ZoomNog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens (WTA-31) heeft de achtste finales bereikt op het tennistoernooi van Wimbledon. Ze haalde het in twee sets van de voormalige winnares Angelique Kerber (WTA-19).
Elise realiseerde een vroege break en liet Kerber niet meer terugkeren. Met 6-4 pakte ze de eerste set. In de tweede set kwam Kerber op een break voorsprong. De Duitse veterane kon bij 5-4 serveren voor de set maar Mertens knokte zich terug in de set. Ze ging verder op haar elan en maakte de partij met 7-5 af.
In de vierde ronde wacht voor Mertens een topaffiche met derde reekshoofd Ons Jabeur (WTA-2) die nog geen enkele set verloor op Wimbledon. Mertens won vorig jaar op de US Open de eerste confrontatie met de Tunesische nummer twee.

Frans van Kessel overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Hamont-Achel - Frans van Kessel overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Frans van Kessel overleden, de echtgenoot van Maria Stals. Swa werd 90 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19.30-20.30u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Leo Noten overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Hamont-Achel - Leo Noten overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Leo Noten overleden, de weduwnaar van Anny Vestjens. Hij was afkomstig van Achel en werd 91 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 11u) in de parochiekerk van Hamont. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Leo Noten was oprichter van de nv Noten. Daarnaast was hij ereschepen van Hamont-Achel, erevoorzitter van het plaatselijke NCMV, medeoprichter van de Cultuurkring en van de Geschied- en Heemkundige Kring De Goede Stede, medeoprichter van VEN en van SCV De Teutepeuters,...

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Hamont-Achel - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
Op het tennistoernooi van Wimbledon hebben Elise Mertens en Shuai Zhang in de eerste ronde van het dubbelspel Greet Minnen en haar Hongaarse partner Anna Bondar verslagen met 2-0. Setstanden: 6-3 en 6-1.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel