Het overige nieuws

Lago Dommelslag bijna drie weken dicht

Donderdag 31 augustus 2023
Het zwemcomplex Lago Dommelslag in Pelt is van 4 september t.e.m. 22 september gesloten omwille van jaarlijks onderhoud. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Hamont-Achel - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Lichte bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Van 2013 tot 2023 kende Hamont-Achel een bevolkingsgroei van 1,45 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)

Nieuwe trainer bij Excelsior Hamont

Dinsdag 29 augustus 2023
Hamont-Achel - Nieuwe trainer bij Excelsior HamontOud-speler Twan Doeswijk is de nieuwe trainer van Excelsior Hamont. Hij volgt Johnny Vanbroekhoven op.

Willy Haegdons overleden

Dinsdag 29 augustus 2023
Hamont-Achel - Willy Haegdons overledenIn Frankrijk is donderdag Willy Haegdons overleden, de echtgenoot van Paula Gielen. Hij was geboren in Overpelt en werd 72 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 11.30u) in het crematorium in Lommel. De begraving van de urn op het Boskerkhof zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreeemers.be.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Hamont-Achel - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'. Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club. In Hamont-Achel doen 3 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.

Malgorzata Kordus overleden

Maandag 28 augustus 2023
Hamont-Achel - Malgorzata Kordus overledenVrijdag is Malgorzata Kordus overleden. Ze was geboren in Gdynia (Polen) en werd 46 jaar. De begroeting, de afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Winny Bormans overleden

Maandag 28 augustus 2023
Hamont-Achel - Winny Bormans overledenDonderdag is Winny Bormans overleden. Hij was geboren in Hamont en werd 67 jaar. Het afscheid plaats in intieme kring, gevolgd door de asverstrooiing op het Boskerkhof van Hamont. Gelegenheid tot schriftelijk condoleren: Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24, 3950 Bocholt of via www.uitvaartzorgvanhove.be.

Achel VV B - Stal Sport 3-4

Zondag 27 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV B - Stal Sport 3-4In de Beker van Limburg heeft Achel VV B vanavond met 3-4 verloren van Stal Sport.

Peer SV - KFC Hamont 99 1-3

Zondag 27 augustus 2023
Hamont-Achel - Peer SV - KFC Hamont 99 1-3Peer SV heeft in de Beker van Limburg met 1-3 verloren van KFC Hamont 99 B.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Hamont-Achel - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

Winst voor Excelsior Hamont

Zondag 27 augustus 2023
Hamont-Achel - Winst voor Excelsior HamontExcelsior Hamont heeft in de Beker van Limburg met 1-4 gewonnen van Heusden 06.

Anadol - KFC Hamont 99 - 1-1

Zondag 27 augustus 2023
Hamont-Achel - Anadol - KFC Hamont 99 - 1-1In de Beker van Limburg heeft KFC Hamont 99 1-1 gelijkgespeeld bij FC Anadol.

KFC Eksel - Achel VV 0-5

Zondag 27 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Eksel - Achel VV 0-5KFC Eksel heeft met 0-5 verloren van Achel VV. De doelpunten werden gemaakt door Dors (2), Deckers, Agten en Theuwis.

Succesverhaal voor SACN

Zondag 27 augustus 2023
Hamont-Achel - Succesverhaal voor SACNZoomOp de provinciale aflossingskampioenschappen in Alken heeft atletiekclub SACN gisteren 10 van de 40 titels behaald, met daarnaast nog zes zilveren medailles en één bronzen. "Het beste resultaat ooit in onze clubgeschiedenis!" juicht Louis Geboers. "We waren dan ook de derde best vertegenwoordigde club met meer dan 70 atleten. En bovendien waren er reserve-atleten ter plaatse die we konden inschakelen."
Geboers is blij met het succes. "Het komt niet vanzelf. We moeten daarvoor alle trainers danken, en iedereen die aan dat succes heeft meegeholpen." Op de foto de masterploeg +65 die kampioen werd in de 4x400mix. Vlnr Frieda Hendrikx,  Johan Stinckens,  Elianthe Didden en Jan Sleurs. (Foto SACN)

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Hamont-Achel - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom

Maria Peels overleden

Vrijdag 25 augustus 2023
Hamont-Achel - Maria Peels overledenGisteren is Maria Peels overleden. Marietje werd geboren in Sint-Huibrechts-Lille en werd 87 jaar. Woensdag (10.30u) is er een uitvaartliturgie in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont waarna de crematie en de bijzetting op het Boskerkhof in intieme kring zullen plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Eric Severijns overleden

Vrijdag 25 augustus 2023
Hamont-Achel - Eric Severijns overledenWoensdag is Eric Severijns overleden, de echtgenoot van Micheline Huibers. Hij was geboren in Hasselt en werd 74 jaar. Zaterdag 2 september wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Nieuwe vennootschap: Poelie's

Vrijdag 25 augustus 2023
Wouter Poelmans (29) uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Poelie's opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bemiddeling in aan- en verkoop van horeca gerelateerde zaken, cateringactiviteiten, het oganiseren van wijntastingen en detailhandel in wijnen en geestrijke dranken in gespecialeerde winkels.

Achel VV A - FC Anadol 1-1

Donderdag 24 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV A - FC Anadol 1-1In de Beker van Limburg heeft Achel VV 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Anadol.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Donderdag 24 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Hamont-Achel - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)
Hamont-Achel - Artuur Peters naar halve finale WK kajak sprintOp de openingsdag van het WK kajak sprint in Duisburg heeft Artuur Peters van de NWC vandaag de zesde reeks gewonnen. Daardoor is hij geplaatst voor de halve finales, die morgen worden gevaren. Indien hij dan bij de eerste drie eindigt, stoot hij door naar de A-finale.

THES Sport - Achel VV 6-1

Woensdag 23 augustus 2023
Hamont-Achel - THES Sport - Achel VV 6-1Achel VV heeft vanavond met 6-1 verloren van THES Sport. Aan de rust keek Achel VV tegen een 5-0 achterstand op. Paulino scoorde voor Achel.

Lindelhoeven VV B - KFC Hamont 99 0-1

Woensdag 23 augustus 2023
Hamont-Achel - Lindelhoeven VV B - KFC Hamont 99  0-1Lindelhoeven VV B heeft vanavond met 0-1 verloren van KFC Hamont 99.

Esperanza Pelt A klopt KFC Hamont 99

Dinsdag 22 augustus 2023
Hamont-Achel - Esperanza Pelt A klopt KFC Hamont 99Esperanza Pelt A heeft vanavond met 1-0 gewonnen van KFC Hamont 99. Het delpunt viel in de 58ste minuuut en werd gescoord door Di Biniamu Nganga .

Achel VV B - Esperanza Pelt B 1-0

Dinsdag 22 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV B - Esperanza Pelt B 1-0De youngsters van Pelt moesten vanavond nipt de duimen leggen tegen derdeprovincialer Achel VV. Pelt B, de nieuwe ploeg uit 4de provinciale, verloor met 1-0. Kapitein Lars Knevels (19) was vanavond bij Pelt de oudste speler. Doelman Rune Classen is net 16 jaar... De overige spelers zijn geboren in 2004, 2005 of 2006.

Kajak: komend weekend WK in Duisburg

Dinsdag 22 augustus 2023
Hamont-Achel - Kajak: komend weekend WK in DuisburgDeze week staat het WK kajak in Duisburg op het programma. Een WK is altijd belangrijk, maar dit WK is extra belangrijk omdat ook de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Parijs hier verdeeld worden, zegt Hermien Peters van de Neerpeltse Watersportclub. Alleen de top-6 is onmiddellijk gekwalificeerd voor Parijs. Hermien en Lize varen donderdag in de reeksen om 10u55 en hopelijk ook in de halve finales (zaterdag vanaf 16u02) en de finales (zondag de B-finale om 10u46 of de A-finale om 12u08).

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Van Hertem overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Hamont-Achel - Theo Van Hertem overledenZaterdag is Theo Van Hertem overleden, de weduwnaar van Tho Kuppens. Teike den elektrieker was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Vlaamse kampioenen bij SACN

Dinsdag 22 augustus 2023
Hamont-Achel - Vlaamse kampioenen bij SACNZoomOp het Vlaams kampioenschap Masters dat zaterdag in Merksem plaatsvond heeft atletiekclub SACN vier gouden medailles, twee zilveren en één bronzen behaald. Daar bovenop werden nog twee Limburgse records gelopen.
Frieda Hendrikx W70 werd Vlaams kampioene op de 100m en de 400m; in deze laatste discipline vestigde ze een nieuw Limburgs record met een tijd van 1’33”54. Mia Palmans W70 werd Vlaams kampioene op de 200m in een tijd van 46”89, ook een Limburgs Record, en op de 800m. Wannes Hendrickx M40 haalde brons op de 400m, Patrick Coene M60 werd 4de in het kogelstoren en in het speerwerpen, en Stefan Cools M55 haalde op de 1500m en de 5000m zilver. Op de foto: Frieda Hendrikx en Mia Palmans.

Buurtbarbecue De Vier Wieken

Dinsdag 22 augustus 2023
Hamont-Achel - Buurtbarbecue De Vier WiekenZoomMooie temperatuur, droog weer, avondzon, leuk gezelschap; dat waren de ingrediënten voor een mooie zomeravondbarbecue. En niet te vergeten de locatie: onze molen Napoleon. De buurtvereniging van het Bernard Kempplein had zich bij de molen gevoegd voor een gezellige avond, die ook gesteund werd door de stad.
Alvorens er kon worden gebarbecued, stond de verkiezing van de naam voor onze buurtvereniging op het programma. Een zestal namen waren aangedragen en uit de stemming kwam naar voren (…) Het hele nieuwsbericht
Buurtbarbecue De Vier WiekenBuurtbarbecue De Vier WiekenBuurtbarbecue De Vier Wieken
Zoom

De draak van half zeven

Maandag 21 augustus 2023
Tegenligger
Hamont-Achel - De draak van half zevenZoomStripliefhebbers herkennen bovenstaande titel direct als een klassieker uit de Nero-reeks. Maar voor mij is “de draak van half zeven” de bijnaam voor de trein Antwerpen–Hamont van 16u09. Normaal komt deze trein rond half zes aan in Pelt. Maar heel vaak heeft hij zoveel vertraging dat het dichter bij half zeven is, als hij in Pelt toekomt. Vandaar de bijnaam.
Maandag 14 augustus was het ook weer zo ver. Ik wou een uurtje vroeger naar huis gaan maar zag al snel dat de terugrit naar (…) Het hele nieuwsbericht
De draak van half zeven
Zoom

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Lisa Huijers overleden

Maandag 21 augustus 2023
Hamont-Achel - Lisa Huijers overledenVrijdag is Lisa Huijers overleden, de weduwe van Jan Coenjaerts. Ze was 92 jaar. De afscheidsdienst en de bijbegraving bij Jan zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Hamont-Achel - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

Zelenski landde in Eindhoven (2)

Zondag 20 augustus 2023
Hamont-Achel - Zelenski landde in Eindhoven (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zelenski landde in Eindhoven

Zondag 20 augustus 2023
Grensgevallen
De Oekraïense president Zelenski is vandaag op het vliegveld van Eindhoven geland voor een gesprek over de levering van Deense en Nederlandse F16's aan zijn land. Hij werd er begroet door de Nederlandse demissionaire premier Rutte.

KFC Hamont 99 B - Bocholt VV B 0-4

Zondag 20 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 B - Bocholt VV B 0-4KFC Hamont 99 B heeft vandaag met 0-4 verloren van Bocholt VV B.

KFC Hamont 99 A - FC Kaulille 0-0

Zondag 20 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 A  - FC Kaulille 0-0KFC Hamont 99 A en FC Kaulille hebben vandaag 0-0 gelijkgespeeld.

Achel VV uitgebekerd

Zondag 20 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV uitgebekerdAchel VV is uitgeschakeld in de Beker van België. Deze namiddag werd bij het Waalse Meux verloren met 2-0.

Kamiel Bonneu 7de in Noorwegen

Zondag 20 augustus 2023
In de laatste rit van de Ronde van Noorwegen is Kamiel Bonneu vandaag 7de geworden. In de eindstand staat hij op de 9de plaats.

Sanne Thijssen wint bij Tops

Zondag 20 augustus 2023
Grensgevallen
Hamont-Achel - Sanne Thijssen wint bij TopsZoomDe Nederlands-Limburgse amazone Sanne Thijssen heeft gisteren in de Tops Arena in Valkenswaard met Con Quidam RB de LGCT GP of Valkenswaard gewonnen in een barrage van 10 gerenommeerde kampioenen. (Foto's Rik Vander Sanden)
Sanne Thijssen wint bij Tops
Zoom
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Kamiel Bonneu 10de in Noorwegen

Zaterdag 19 augustus 2023
De Achelse profrenner Kamiel Bonneu is vandaag knap 10de geëindigd in de derde rit van de Ronde van Noorwegen (Arctic race of Norway). Bonneu zat mee in de kopgroep die in de slotkilometers een zware helling moest beklimmen tot aan de eindstreep. Door deze prestatie klimt Camiel naar de 9de plaats in de rangschikking. Morgen wordt de laatste rit gereden, naar de Noordkaap.

KFC Hamont 99 - Bocholt VV B 0-4

Zaterdag 19 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 - Bocholt VV B 0-4KFC Hamont 99 heeft deze namiddag met 0-4 verloren van Bocholt VV B.

Geen treinen tussen Mol en Hamont

Zaterdag 19 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Geen treinen tussen Mol en HamontDit weekend werkt Infrabel aan het spoor tussen Mol en Hamont. Er rijden dan ook geen treinen. De NMBS legt bussen in die de treinen tussen Mol en Hamont moeten vervangen.

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Meningen van een clown

Zaterdag 19 augustus 2023
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Meningen van een clown(naar: ‘Ansichten eines Clowns’ van Heinrich Böll)
Er zijn van die dingen waar ik echt kop noch staart aan krijg. Neem nu de hele heisa met de #metoo–beweging. En het begon al in de jaren zestig met de ‘Dolle Mina’s’ in Nederland. Tot verbijstering van heel wat vastgeroeste venten kwamen vrouwen plots overal verrassend agressief uit de hoek met hun concrete eisen voor gelijke rechten. Zij waagden het zelfs om massaal en publiek hun beha’s te (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Atletiek: Patrick Coene 4de en 5de op BKZoomOp het Belgisch Kampioenschap werpen voor Masters in St.-Niklaas had SACN één deelnemer afgevaardigd: Patrick Coene (links op de foto). Hij kwam uit in het gewichtwerpen en het hamerslingeren. In deze laatste discipline viel hij net langs het podium met een 4de plaats. Bij het gewichtwerpen werd hij vijfde. De man rechts van hem is zijn trainer Pascal Snoeks.
Hamont-Achel - Wolvenwereld: tot dusver één welp gespotZoomNa de dood van wolvenvader August op 25 juli was er de vrees dat het voor moeder Noëlla heel moeilijk zou worden om voor de wolvenwelpen te zorgen. Sindsdien is er nog maar één welp opgedoken, meldt Jan Loos van Welkom Wolf.
"Vorige week is wolvin Noëlla meermaals waargenomen buiten de grenzen van het militair domein in het gezelschap van alvast één welp die er goed doorvoed en volledig gezond uitziet. Die is opgegroeid op een dieet van wild als ree, (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

Achel VV - Hamont 99 3-3

Donderdag 17 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV - Hamont 99 3-3In een vriendschappelijke wedstrijd hebben Achel VV en KFC Hamont 99 3-3 gelijkgespeeld.

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Hamont-Achel - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Van Cauwenberghe overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Hamont-Achel - Leo Van Cauwenberghe overledenVandaag is Leo Van Cauwenberghe overleden, de echtgenoot van Marianne Sneijers. Hij was geboren in Temse en werd 78 jaar. De crematie en de asverstrooiing op de begraafplaats ‘De Roosen’ in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (13-14u) in uitvaartcentrum Creemers in Hamont. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)

Achel VV wint op strafschoppen

Zondag 13 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV wint op strafschoppenIn de Beker van België gaat Achel VV een ronde verder. Bij Tweedenationaler Lyra Lierse kwam er een 1-1 gelijkspel uit de bus, maar Achel was beter in de penalty's: 2-3. De volgende tegenstander is weer een tweedenationaler: Meux. En weer op verplaatsing... Meux ligt in de provincie Namen.

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)

KFC Hamont 99 A - Kadijk SK A 0-1

Zaterdag 12 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Hamont 99  A - Kadijk SK  A 0-1In de Beker van Limburg heeft KFC Hamont 99 A vanavond met 0-1 verloren van Kadijk SK A. Voor Kadijk scoorde Kenneth Ulenaers.

KFC Hamont 99 B -Eksel B 1-2

Zaterdag 12 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 B -Eksel B 1-2In de Beker van Limburg heeft KFC Hamont 99 B vanavond met 1-2 verloren van KFC Eksel B.

Exc. Hamont - Achel VV B 2-2

Zaterdag 12 augustus 2023
Hamont-Achel - Exc. Hamont - Achel VV B 2-2In de Beker van Limburg hebben Exc. Hamont en Achel VV B vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld.

Dinsdag geen afvalophaling

Zaterdag 12 augustus 2023
Dinsdag - 15 augustus, een feestdag - is er geen afvalophaling door Limburg.net. De vuilniszakken worden komende week op zaterdag 19 augustus opgehaald.
Elise Mertens heeft zich samen met haar dubbelpartner Storm Hunter geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het WTA-toernooi van Montreal. In de kwartfinale versloeg het duo de Letlandse Jelena Ostapenko en de Oekraïense Lyudmyla Kichenok in twee sets: 6-4, 6-4.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.
Hamont-Achel - Enkele uren geen trein tussen Herentals en MolTussen Herentals en Mol hebben in de vooravond gedurende enkele uren geen treinen gereden. Dat kwam doordat een vrachtwagen met een te hoge lading tegen het hoogteportiek van de overweg Martelarenstraat in Mol was gereden, wat een kortsluiting veroorzaakte. De NMBS legde daarop vervangbussen in en na een ingreep van het personeel van Infrabel konden de treinen rond 19u weer rijden.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Hamont-Achel - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont 99 B start tegen Heusden 06

Donderdag 10 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 B start tegen Heusden 06Zaterdag 2 september speelt KFC Hamont 99 B zijn eerste competitiematch thuis tegen Heusden 06. Op de tweede speeldag is KFC Hamont 99 B vrij.

Stroompanne in bijna heel N-Limburg

Donderdag 10 augustus 2023
Hamont-Achel - Stroompanne in bijna heel N-LimburgVanmorgen heeft een stroompanne grote delen van Noord-Limburg getroffen. Bij Fluvius weten ze wat er scheelde. "Iets na 6 uur deze ochtend was er een spontaan defect in een hoogspanningspost in Overpelt. Het euvel was na een kwartiertje van de baan, maar daardoor zat een groot deel van Noord-Limburg inderdaad even zonder stroom," zeggen ze daar.

KFC Hamont 99 - Exc. Hamont 1-1

Woensdag 9 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 -  Exc. Hamont 1-1KFC Hamont 99 en Exc. Hamont hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld.

Achel VV B speelt eerst uit

Woensdag 9 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV B speelt eerst uitZaterdag 2 september speelt Achel VV B zijn eerste competitiematch uit bij Sporting Grote Brogel. Zaterdag 9 september ontvangt Achel VV B Verbroedering Lommel.

Exc. Hamont start tegen VK Gestel

Woensdag 9 augustus 2023
Hamont-Achel - Exc. Hamont start tegen VK GestelZondag 3 september speelt Exc.Hamont zijn eerste competitiematch thuis tegen VK Gestel. Zaterdag 9 september maakt Exc. Hamont de verplaatsing naar Kabouters Opglabbeek.

KFC Hamont 99 opent tegen Hechtel

Woensdag 9 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 opent tegen HechtelKFC Hamont 99 speelt zaterdag 2 september zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen KFC Hechtel. Zaterdag 9 september speelt KFC Hamont 99 uit bij As-Niel Utd.

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht

Leontien Gielen overleden

Woensdag 9 augustus 2023
Hamont-Achel - Leontien Gielen overledenGisteren is Leontien Gielen overleden, de echtgenote van Willy Gielen. Ze was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring, waarna de urn begraven wordt op het Boskerkhof. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt. 

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Hamont-Achel - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.

Achel VV start tegen Turkse Rangers

Woensdag 9 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV start tegen Turkse RangersAchel VV start de competitie op zaterdag 2 september tegen Turkse Rangers. Op zaterdag 9 september speelt Achel VV op verplaatsing bij Weerstand Koersel.
Op het tennistornooi van Montreal (Canada) is Elise Mertens uitgeschakeld. Ze verloor in de eerste ronde in twee sets van de Russin Daria Kasatkina: 6-4,6-2.

Achel VV klopt Esperanza Pelt

Dinsdag 8 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV klopt Esperanza PeltAchel VV heeft vanavond in een oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen van Esperanza Pelt.
Hamont-Achel - Schoolcoaches (vrijwilligers) gezochtZoomWelzijnsregio Noord-Limburg organiseert een brugfigurenwerking vanuit het ‘Plan samenleven’ van minister Somers, dit in samenwerking met vzw Arktos en het Agentschap Integratie & Inburgering. Binnen de brugfigurenwerking start binnenkort het project ‘Schoolcoaches’. Dat zet in op het verkleinen van de kloof tussen onderwijs en het gezin. Daarvoor is Welzijnsregio op zoek naar schoolcoaches (vrijwilligers). Ben jij diegene die ze zoeken? Bekijk zeker de flyer hiernaast. Noteer alvast 12 september (19.30u, CC Palethe Pelt) in je agenda, er is dan een infomoment voor alle geïnteresseerde schoolcoaches (vrijwilligers).

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Hamont-Achel - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

Laat je deze herfst vaccineren

Maandag 7 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf midden september 2023 start een nieuwe COVID-19-vaccinatiecampagne, gevolgd door de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne vanaf midden oktober.

Waar kan je je laten vaccineren?

De vaccinaties zullen tijdens de herfstperiode 2023 worden toegediend via de eerstelijnsgezondheidssector. Huisartsen, maar ook sommige apothekers en thuisverpleegkundigen zullen de vaccinaties toedienen. De eerstelijnszone Noord-Limburg faciliteert het overleg tussen alle betrokken (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Schutterij St.-Jozef wint verbroederingstornooiZoomBuksschutterij Sint-Jozef uit Lommel-Kolonie heeft vandaag het verbroederingstornooi van de drie Lommelse schuttersgilden gewonnen. Van die groep schutterijen maakt ook Sint-Anna Achel deel uit. Sint-Anna werd net als St.-Ambrosius van Lommel-Werkplaatsen tweede. Schutterij Sint-Sebastiaan eindigde laatste. Op de foto de afgevaardigden van de vier schutterijen.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Hamont-Achel - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 

Achel VV B - Sporting Wijchmaal 2-7

Zaterdag 5 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV B - Sporting Wijchmaal 2-7In de Beker van Limburg heeft Achel VV B met 2-7 verloren van Sporting Wijchmaal.
Hamont-Achel - Lindelhoeven VV A - KFC Hamont 99 A  0-2In de Beker van Limburg heeft Lindelhoeven VV A met 0-2 verloren van KFC Hamont 99 A.

Achel VV wint van Kadijk

Zaterdag 5 augustus 2023
Hamont-Achel - Achel VV wint van KadijkAchel VV heeft vanavond Kadijk SK verslagen met 4-2.

E. Houthalen - KFC Hamont 99 B 2-3

Zaterdag 5 augustus 2023
Hamont-Achel - E. Houthalen - KFC Hamont 99 B 2-3In de Beker van Limvburg heeft Eendracht Houthalen met 2-3 verloren van KFC Hamont 99 B.

KFC Kaulille - Exc. Hamont 5-1

Zaterdag 5 augustus 2023
Hamont-Achel - KFC Kaulille -  Exc. Hamont 5-1In de Beker van Limburg heeft KFC Kaulille met 5-1 gewonnen van Exc. Hamont.

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Hamont-Achel - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

WJD in het teken van de verzoening

Zaterdag 5 augustus 2023
Hamont-Achel - WJD in het teken van de verzoeningZoomDe Wereldjongerendagen in Lissabon bereiken stilaan het hoogtepunt. Gisteren stond in het teken van de verzoening. De Limburgse jongeren kregen de kans om bij onze Limburgse bisschop of bij andere priesters het sacrament van de verzoening te ontvangen. Gisteren was het ook tijd voor bedankwoordjes: voor de organisatie en de begeleiders maar ook voor de vele Portugese vrijwilligers van de parochie Famões die de jongeren hebben opgevangen. Dagelijks zorgden ze voor drank, fruit en heel veel lekker (…) Het hele nieuwsbericht
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
Zoom

Danny Claes overleden

Vrijdag 4 augustus 2023
Hamont-Achel - Danny Claes overledenVandaag is Danny Claes overleden. Hij was geboren in Bree en werd 60 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan.

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)

Nieuw: Insight Information

Vrijdag 4 augustus 2023
Johannes Jansen (54) uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Insight Infomation opgericht met zetel in Koleneind. Het gaat onder meer om een computeradviesbureau. De vennootschap laat zich ook in met public relations en communicatie en algemene auditactiviteiten.

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Hamont-Achel - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

Jaak Vlassaks overleden

Donderdag 3 augustus 2023
Hamont-Achel - Jaak Vlassaks overledenVandaag is Jaak Vlassaks overleden. Hij was 91 jaar. De afscheidsdienst en de begraving van de urn op het Boskerkhof vinden plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Hamont-Achel - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 
Elise Mertens (WTA-29) is in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi van Washington uitgeschakeld. Ze verloor in twee sets van het vijfde reekshoofd, de Russin Daria Kasatkina (WTA-11). In Washington neemt Elise niet deel aan het dubbelspel.

FC Helson - Achel VV 1-4

Woensdag 2 augustus 2023
Hamont-Achel - FC Helson -  Achel VV 1-4In de Beker van Limburg heeft FC Helson met 1-4 verloren van Achel VV.

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Hamont-Achel - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Bisschop in dialoog met jongeren

Woensdag 2 augustus 2023
Hamont-Achel - Bisschop in dialoog met jongerenZoomDe Limburgse bisschop Patrick Hoogmartens bracht deze voormiddag een bezoek aan de Vlaamse jongeren die in Lissabon aanwezig zijn voor de Wereldjongerendagen. Hij ging er in gesprek met de jongeren om te luisteren naar hun zorgen en verlangens. Vandaag stond in het teken van ecologie. Deze avond is een delegatie uitgenodigd op de Belgische ambassade. Een fotoverslag van de ochtend kan je bekijken via deze link. 

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Hamont-Achel - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel