Het overige nieuws

Rugpijn? Blijf bewegen!

Donderdag 28 februari 2013
Hechtel-Eksel - Rugpijn? Blijf bewegen!ZoomRugpijn? Blijf bewegen! Zodra men rugpijn heeft, is men nog minder geneigd om te bewegen. Terwijl dat juist erg belangrijk is. De sportdienst van de gemeente organiseert i.s.m. de Provinciale Sportdienst 2 sessies “rugscholing”. Regelmatig bewegen ondanks rugklachten vormt de rode draad in deze samenkomsten. Er wordt gewerkt rond stabilisatie- en mobilisatieoefeningen, versterkende oefeningen voor rug, buik en benen. Ook correcte tiltechnieken staan op het programma. De 2 samenkomsten staan gepland op dinsdagen 5 en 12 maart telkens van 13u30 tot 16u30. Deelnamebedrag is €15,00 en vooraf inschrijven op sportdienst, 011 79 39 33, sport[!]meeuwen-gruitrode.be.

Karate: 5 BK-medailles voor KCAR

Woensdag 27 februari 2013
Hechtel-Eksel - Karate: 5 BK-medailles voor KCARZoomAfgelopen weekend vond in Schoten het Belgisch karatekampioenschap plaats. KCAR Eksel/ Peer/ Helchteren/ Overpelt behaalde daar 5 keer brons. Indra Winters vocht zich knap 3de in de categorie preminimen. Een categorie hoger zag Laura Sikorski een finale aan haar neus voorbij gaan door een beslissing van de scheidsrechters. Toch behaalde ze nog een bronzen plak. Mirthe Conen en Marie De Rycke deden het even goed waardoor zaterdag werd afsloten met 4 medailles. Zondag deed Jasper Gielen er nog eentje bij door bij de junioren +68kg zich na een mooi parcours op het podium te knokken.

Klassenwedstrijd rond paddenoverzet

Woensdag 27 februari 2013
Natuurpunt roept scholen op om mee te werken aan de jaarlijkse paddenoverzet. Met steun van Froggy en Jommekeskrant organiseert de vereniging een klassenwedstrijd rond het personage ‘Kikker’ van auteur Max Velthuijs. Natuurpunt gaat op zoek naar de klas die de mooiste ‘Kikker’ tekent, timmert, schildert, boetseert of kleurt.
Daarnaast spoort Natuurpunt klassen aan om mee te werken aan de lokale paddenoverzetacties. De vereniging biedt ook een educatief (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Houben overleden

Dinsdag 26 februari 2013
Hechtel-Eksel - Jeanne Houben overledenVrijdag is Jeanne Houben overleden, de weduwe van Henri Cox. Ze was 72 jaar. Donderdag om 10.30 uur is er een afscheidsceremonie in 'Aula 't Sant'. Woensdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Even dat nestkastje schoonmaken

Zondag 24 februari 2013
De maand maart komt in zicht en dus is het – ondanks de verse sneeuwlaag van vandaag – tijd om de nestkastjes in de tuin klaar te maken voor het komende broedseizoen, zegt vogelbescherming.be.Hoe moeten we dat doen?
Vogelbescherming: "Haal al het nestmateriaal eruit en reinig de kastjes met kokend water en een stevig borsteltje. Op die manier worden alle parasieten onschadelijk gemaakt en loopt een volgend broedkoppel niet het risico zijn jongen te verliezen als gevolg van de aanwezigheid (…) Het hele nieuwsbericht

Geen provinciaal voetbal vandaag

Zondag 24 februari 2013
Het provinciaal comité van de KBVB heeft - het zal niemand verwonderen - alle voetbalwedstrijden in de provincie tot en met woensdag afgelast.

Er zijn 187 pv's in aantocht...

Donderdag 21 februari 2013
Hechtel-Eksel - Er zijn 187 pv's in aantocht...De federale wegpolitie Hasselt heeft in januari op grote schaal snelheidscontroles uitgevoerd langs Noord-Zuidverbinding. Dat meldt de lokale politie Kempenland, die een verzoek in die zin had gedaan en zopas de resultaten ontving. 
“Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met onze collega’s van de federale wegpolitie”, zegt perswoordvoerder Eric Cenens. “Op onze vraag voeren zij regelmatig snelheidscontroles uit op het traject van de Noord-Zuidverbinding dat zich (…) Het hele nieuwsbericht

Voorzichtig met je bankgegevens

Donderdag 21 februari 2013
Hechtel-Eksel - Voorzichtig met je bankgegevensDe lokale politie Kempenland (Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Peer) kreeg een aangifte van een klant die door een vrouw was opgebeld met de vraag om zijn identificatiegegevens voor internetbankieren te geven, om een update uit te voeren van zijn account. Toen de man wantrouwig reageerde, stelde de dame hem overtuigend gerust door hem zijn persoonlijke kaartnummer, nog enkele andere persoonlijke bankgegevens en zijn naam en adres mee te delen. Hierdoor liet hij zich overhalen om via zijn bankkaartlezer de gevraagde (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Aegten overleden

Donderdag 21 februari 2013
Hechtel-Eksel - Elisa Aegten overledenZondag is Elisa Aegten overleden, de weduwe van Jaak Langens. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur)  in de kerk van Wijchmaal. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Elyne Ven overleden

Donderdag 21 februari 2013
Hechtel-Eksel - Elyne Ven overledenMaandag is Elyne Ven overleden, de dochter van Rudi en Carine Vandormael. Ze was 21 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsceremonie in de Aula ''t Sant. Vrijdag om 22 uur is er daar een avonddienst.

Gratis naar... Absynthe Minded?

Woensdag 20 februari 2013
Zaterdagavond om 20.30u treedt Absynthe Minded op in De Posthoorn in Hamont. De doorbraak van deze band bij het grote publiek werd in 2009 bekroond met een gouden plaat en maar liefst vier Music Industry Awards (MIA’s). Hun muziek wordt gekenmerkt door de aaneenschakeling van invloeden gaande van Led Zeppelin tot Frank Zappa, door het gebruik van akoestische instrumenten (viool, contrabas, ...) en van vintage materiaal, en last but not least door de onweerstaanbare stem van zanger (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Sevens overleden

Dinsdag 19 februari 2013
Hechtel-Eksel - Henri Sevens overledenVrijdag is Henri Sevens overleden, de echtgenoot van José Moons. Hij was 68 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid in de aula 'Similar' in Hechtel.

Even uit de ogen kijken

Dinsdag 19 februari 2013
De lokale politie waarschuwt voor buitenlandse reinigingsbedrijfjes die particulieren aanbieden om daken of gevels te reinigen. De politie kreeg meldingen van personen die op het aanbod ingingen en geconfronteerd werden met een onverwacht hoge factuur. De benadeelden kregen een overeenkomst te ondertekenen die was opgesteld in het Engels.  Bij het afrekenen werden er allerlei extra kosten aangerekend die oorspronkelijk niet waren voorzien.

Rik Wouters overleden

Donderdag 14 februari 2013
Hechtel-Eksel - Rik Wouters overledenDinsdag is Rik Wouters overleden, de weduwnaar van Roza Geenen en de levenspartner van Yvonne Van Den Broeck. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij begraven op het kerkhof van Lommel-Kerkhoven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Dora Desair overleden

Woensdag 13 februari 2013
Hechtel-Eksel - Dora Desair overledenVrijdag is Dora Desair overleden, de echtgenote van Gerard Frederix. Ze was 81 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid in de aula 'Similar' in Hechtel.

Daar komen de houthakkers

Dinsdag 12 februari 2013
Hechtel-Eksel - Daar komen de houthakkersZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat binnenkort op de Noord-Zuid tussen de Wijchmaalsebaan in Eksel en de afrit naar het Mariaziekenhuis houthakbeheer toepassen. Dat komt er op neer dat bomen en struiken tot op 15 à 20 cm boven de grond worden afgezaagd om ze weer te laten uitgroeien tot een jong, dicht en vitaal groenscherm. In het voorjaar komen al nieuwe scheuten tevoorschijn uit de stompen. Binnen enkele jaren komt er een meer gesloten groenscherm.
Hakhoutbeheer wordt uitgevoerd om te beletten dat zich op bermen en taluds bomen gaan ontwikkelen die bij hevige wind of in nattere periodes kunnen uitwaaien of omvallen waardoor ze een gevaar vormen voor de weggebruiker. Hakhoutbeheer zorgt er ook voor dat verkeersborden zichtbaar blijven. Bovendien is het goed voor de natuur. UPDATE De werken zijn gestart, zoals uit de foto blijkt. (Foto Marcella Stappers)

Even die grijze massa laten werken

Dinsdag 12 februari 2013
Aan de hand van Lego-blokjes raadsels oplossen - het is ons vandaag nauwelijks gelukt. U wel? Kijk eens hier naar 55 afbeeldingen van Lego-blokjes die door hun structuur en schikking telkens verwijzen naar een film, liedje, popgroep, kinderverhaal...  Succes!

Jos Vandermaesen overleden

Maandag 11 februari 2013
Vrijdag is Jos Vandermaesen overleden. Hij was 66 jaar. Woensdag wordt zijn urne begraven na een afscheidsplechtigheid in de aula 'Similar' in Hechtel. 

Ziekenhuis in beklaagdenbank

Vrijdag 8 februari 2013
Op 8 maart velt de rechtbank van Hasselt vonnis in een zaak die door twee gezinnen werd aangespannen tegen het Mariaziekenhuis. Volgens de betrokken ouders zouden hun kinderen letsels hebben opgelopen bij gebrek aan voorzorg in het ziekenhuis toen die, resp. 18 maanden en 16 maanden oud, daar verzorgd werden. Hun advocaat vroeg een schadevergoeding van 1 euro provisioneel en de aanstelling van een gerechtsdeskundige. De verdediging van het ziekenhuis en die van infuusfabrikant Baxter Belgium vroegen de vrijspraak. (RD) UPDATE 8/3: het ziekenhuis is vrijgesproken. (RD)
Op vrijdag 8 maart houden de voormalige personeelsleden van de fijnmechaniek van Overpelt-Fabriek een reünie. Dat prachtige bedrijfje begon destijds als een afdeling van de vroegere Métallurgie, verhuisde later naar de andere kant van de weg en kreeg nog later een andere naam: GMO, Gereedschapsmakerij Overpelt.
De organisatoren van de reünie hebben al veel mensen aangeschreven en er zijn ook al veel toezeggingen, maar misschien werd er hier of daar iemand vergeten. Vandaar deze oproep op de Internetgazet. Wie vroeger bij de Fijnmechaniek of de GMO werkte en graag naar de reünie komt, is bij deze uitgenodigd. U kunt zich inschrijven bij Paul Hendrickx, p.hendrickx[!]hotmail.com.

Oppassen op de weg

Dinsdag 5 februari 2013
Het wordt in de komende uren link op de weg, verwacht weerman Ruben Weytjens: "Alles is mogelijk, zelfs tot 10 cm sneeuw. Maar ook smeltende sneeuw of regen, met name in het zuidwesten. 't Is een samenspel van meerdere parameters waarvan er eentje alles kan doen staan of vallen." Voorzichtig zijn dus, ook morgenvroeg.

De vink haalt het van de koolmees

Dinsdag 5 februari 2013
Het 13-de "Grote Vogelweekend" van Natuurpunt is een recordeditie geworden, meldt de organisatie. Afgelopen weekend hebben meer dan 10.000 mensen het aantal en de soorten vogels in hun tuin geteld, in totaal meer dan 390.000 vogels. Dat is meer dan ooit tevoren. Het gaat nog om voorlopige cijfers.
Het vaakst werd in de tuinen de vink waargenomen, gevolgd door de koolmees, de huismus, de merel en de pimpelmees. Gemiddeld werden er 37 vogels per tuin geteld, minder dan de 43 per tuin tijdens de koude winters van 2006 en 2011. In vergelijking met de vriesperiode van de voorbije weken waren de omstandigheden om vogels waar te nemen in de tuin minder gunstig. Bij sneeuw en vorst trekken vogels massaal op zoek naar voedsel in tuinen. Dat was het voorbije weekend minder het geval.

Daar komt de maan op...

Maandag 4 februari 2013
Hechtel-Eksel - Daar komt de maan op...ZoomHoe zou het zijn, een maansopgang mee te maken van in de ruimte? Zo, blijkt (zie foto boven). De foto vanuit het ruimtestation ISS gemaakt door de Canadese astronaut Chris Hadfield. Daarna postte hij de foto op Twitter. (Foto NASA - Chris Hadfield)

Een mailtje van Akindo

Maandag 4 februari 2013
"Beste lezers,
Akindo richt zich vooral tot mensen uit sociaal kwetsbare milieus en begeleidingshuizen uit Vlaanderen, zodat deze mensen ook een fijne vakantie krijgen. Help Akindo dus met het verzamelen van 'likes'. Vier verenigingen strijden voor de sponsoring van Interlight: een donatie van 15000 euro ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan.
Interlight heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop sympathisanten van de vier verenigingen zich fan kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Heeft uw kind autisme?

Maandag 4 februari 2013
Aanstaande vrijdag  8 februari, van 18 tot 21u, zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen