Het overige nieuws

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Luc Vande Gaer overleden

Maandag 29 juni 2015
Hechtel-Eksel - Luc Vande Gaer overledenIn Eksel is gisteren dokter Luc Vande Gaer plots overleden, de echtgenoot van Yolande Sente. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Hechtel-Eksel - BK kajakmarathon: 5 titels voor NWCZoomOp de Maas in Beez, nabij Marche-Les-Dames, werd vandaag het Belgisch kampioenschap K2 kajakmarathon gevaren. De Neerpeltse Watersportclub won er 5 van de 8 te behalen titels met Hanna Plas & Roos Broekx bij de dames senioren (foto), Bieke & Amber Van Broekhoven bij de dames junioren, Artuur en William Peters bij de heren senioren, Erwin Smids & Gert Loomans bij de heren veteranen 35-44-jarigen en Erik Broekx & Bruno Jannis bij de veteranen 45-54-jarigen. De overige drie titels gingen naar Mechelen, Kasterlee en Zwevegem.

Louis Daemen overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Hechtel-Eksel - Louis Daemen overledenIn Neerpelt is donderdag Louis Daemen overleden, de echtgenoot van Françoise Buteneers. Hij was 70 jaar. De afscheidsdienst in Aula 't Sant in Hechtel vindt in beperkte kring plaats. Woensdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.
De werkzaamheden die het Agentschap Wegen en Verkeer voor komend weekend op de E314 in Houthalen-Helchteren gepland had, zullen niet doorgaan. "De voorziene asfaltleverancier van de aannemer kan momenteel niet de gewenste kwaliteitscertificaten voorleggen. Omdat kwaliteit voor het agentschap primeert en de aannemer geen alternatieven voor deze werf kan voorleggen, werd dan ook beslist om de werkzaamheden uit te stellen," aldus de mededeling van het Agentschap.

Peter Geys naar WK BMX Race

Woensdag 24 juni 2015
Peter Geys (43) van "The 900 Shop" in Eksel heeft zich gekwalificeerd voor het WK BMX Race. Dat vindt van 21 t/m 25 juli in Zolder plaats. Geys is ook organisator van het Belgisch Kampioenschap BMX Freestyle dat op 18 en 19 juli doorgaat in het Kapermolenpark in Hasselt. De toegang daar is gratis.
De Vlaamse overheid heeft het borstcentrum van het Mariaziekenhuis van Overpelt erkend als satelliet-borstcentrum. Dat wil zeggen dat het centrum officieel erkend is als centrum met alle kwaliteiten en middelen om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden aan patiënten met borstkanker. Het ziekenhuis beschikt al sinds 2006 over een borstcentrum waar vrouwen en soms ook mannen met borstkanker behandeld worden. Jaarlijks worden daar een 80-tal nieuwe patiënten met borstkanker (…) Het hele nieuwsbericht

Renovatiewerken op E314

Woensdag 24 juni 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat komend weekend op de E314 ter hoogte van het complex 29 “Houthalen-Helchteren” (kmp 28.40 tot 27.2) de rechterrijstrook richting Nederland over een lengte van 1200 m vernieuwen. Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer ook de oprit richting Nederland renoveren. De werkzaamheden starten zaterdagochtend 27 juni om 09.30 uur en moeten ten laatste maandagochtend 29 juni om 05.00 uur klaar zijn. Het verkeer kan over de linkerrijstrook blijven (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Van de bijna 225.000 kranten die dagelijks in krantenwinkels, benzinestations en supermarkten te koop worden aangeboden wordt bijna de helft (48,9 procent) nooit verkocht. Dag in dag uit, met uitzondering van de zondagen, worden bijgevolg 110.000 kranten ongeopend weggegooid. Leg je die op elkaar, dan levert dat elke dag een 550 meter hoge krantenstapel op die afgevoerd wordt richting afvalbedrijf. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijdschriften. Lees hier het ontstellende verhaal van de onverkochte.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 51 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 16 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bert van der Krieken overleden

Maandag 22 juni 2015
Hechtel-Eksel - Bert van der Krieken overledenZaterdag is Bert van der Krieken overleden, de echtgenoot van Fridy de Lange. Hij was 68 jaar. Donderdag om 11u is er een afscheidsviering in het Michielshof in Achel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Tribunaliteiten
Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Altijd. Maar soms niet.
Wie een auto inschrijft op zijn naam, wordt vermoed met die wagen te rijden. In goede en kwade dagen. In het verkeer wordt nu eenmaal vaak gezondigd en de identiteit van de zondaar kan dikwijls alleen maar vluchtig worden vastgesteld. Vandaar de uitzondering op het vermoeden van onschuld.
Zo was er een man in Laken die een proces kreeg wegens een parkeerovertreding. Hij beweerde bij hoog en bij laag én zelfs tot bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Besturen kopen samen energie aan

Donderdag 18 juni 2015
De provincie Limburg start een nieuwe aanbesteding voor de aankoop van aardgas en elektriciteit voor de periode 2016-2018. De 44 Limburgse gemeentebesturen, alle OCMW-besturen, politiezones, hulpverleningszones, meerdere kerkbesturen en woonzorg-/of gehandicaptenzorgvoorzieningen doen mee met deze procedure. In totaal gaat het over 282 instanties.
In 2013 sloot het provinciebestuur
al een overeenkomst af met de energieleveranciers. Deze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (50)

Woensdag 17 juni 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (50)ZoomEen smiley, gespot in het Nederlandse Giethoorn. (Foto Conny Rooymans)
Het  bisdom Hasselt roept op tot solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers. Elk parochie- en federatieteam wordt aangespoord om eens een vluchteling of asielzoeker uit de eigen  omgeving te beluisteren. “Het is beter mét hen te spreken dan óver hen te spreken”, luidt het. Ook wordt gepleit voor een cultuur van ontmoeting. "Dat kan via eenvoudige contacten in de eigen buurt, maar ook georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het peterschap waarbij een (…) Het hele nieuwsbericht
Maak dat mee!
Jongeren (16 tot en met 25 jaar) die België per trein willen ontdekken, krijgen nu de kans: voor 25 euro kunnen ze gedurende een maand onbeperkt gebruik maken van het spoor. De “Go Unlimited” actie loopt van 29 juni tot 31 augustus. Meer weten? Vanaf komende vrijdag kunt u de hele NMBS-campagne hier bekijken.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij kwam één oersoon om het leven; drie anderen werden zwaar en 19 anderen licht gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtests afgenomen, waarvan er 8 (of 14 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Anderzijds werden tijdens de SLim-controles van afgelopen weekend 18 rijbewijzen ingetrokken.

Smiley (49)

Maandag 15 juni 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (49)ZoomEen levende smiley in de zoo van Olmen. (Foto Willy Cochet)

Alex Schraepen overleden

Maandag 15 juni 2015
Hechtel-Eksel - Alex  Schraepen overledenVrijdag is Alex Schraepen overleden, de weduwnaar van Paula Nouwen en de partner van Tiny Coolen. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats.

Agnes Winters overleden

Maandag 15 juni 2015
Hechtel-Eksel - Agnes Winters overledenZaterdag is Agnes Winters overleden, de weduwe van Michel Peeters. Ze was 89 jaar. Woensdag wordt ze in Hechtel begraven na de de afscheidsplechtigheid (11.30 uur) in aula 't Sant.

Een heel fijne vaderdag

Zondag 14 juni 2015
Maak dat mee!
Hechtel-Eksel - Een heel fijne vaderdagZoomWij wensen alle papa's een fijne vaderdag! Ben je vaderdag vergeten? Dan kan je hem nog feliciteren via de Internetgazet! Ga snel naar onze rubriek 'felicitaties'.

Smiley (48)

Zaterdag 13 juni 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (48)ZoomLambert Reynders zag deze smiley in Postel.

Smiley (47)

Dinsdag 9 juni 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (47)ZoomZes smileys ineens! Die zag Jacky Geboers in Hulsberg. 
Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni organiseert het Diagnosecentrum in Lommel een tentoonstelling waar belangrijke facetten toegelicht worden om de gevolgen van COPD - chronisch obstructief longlijden - te beperken. Zo is er gedetailleerde informatie omtrent voeding, rookstop, beweging en het juiste gebruik van puffers. Men krijgt ook de kans om een spirometrie (blaastest) te doen. De informatiesessies zijn op beide dagen doorlopend tussen 9 en 17 uur.
COPD of chronisch (…) Het hele nieuwsbericht

BMW-bende gearresteerd

Dinsdag 9 juni 2015
Een Nederlandse bende die onder meer verdacht wordt van diefstallen van BMW's in Noord-Limburg, is gearresteerd. Dat meldt de federale gerechtelijke politie van Limburg vandaag. In deze zaak zijn zeven aanhoudingen verricht. Een aantal gestolen auto's is inmiddels teruggevonden. Een aantal wagens stond al klaar in containers, voor transport naar Afrika. (PG)
Geheugenstoornissen zijn vaak hinderlijk. Ze zijn echter niet alleen lastig, ze kunnen ook leiden tot problemen in het dagelijkse leven. De oorzaak van de klachten speelt een grote rol in het bepalen van de juiste behandeling. Daarom is het belangrijk geheugenproblemen op tijd onder de loep te nemen. Hiervoor kan u terecht in de geheugenkliniek. Medewerkers van de geheugenkliniek van het Mariaziekenhuis leggen u op donderdag 11 juni om 19.30u tijdens een info-avond uit uit hoe ze werken en hoe zij komen tot een diagnose. Dit praatcafé vindt plaats in WZC Immaculata, Dorpsstraat 58 in Overpelt. Het einde is voorzien om 22 uur.

Ludo Daniëls overleden

Maandag 8 juni 2015
Hechtel-Eksel - Ludo Daniëls overledenGisteren is Ludo Daniëls overleden, de echtgenoot van Chris Sevens. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperktekring  plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Hechtel.
Ondanks het feit dat er voor afgelopen weekend omvangrijke snelheids-, alcohol- en drugscontroles waren aangekondigd, zijn in Limburg weer veel mensen tegen de lamp gelopen:
•    er werd in totaal bij 2.779 bestuurders een ademtest afgenomen. 75 van deze tests (of 3%) waren positief.
•    er werd van 14 bestuurders een drugstest afgenomen, 10 tests waren positief.
•    5.388 voertuigen werden gecontroleerd op (…) Het hele nieuwsbericht

Als samenwonenden bouwen

Zaterdag 6 juni 2015
Tribunaliteiten
Niet trouwen, wel samenwonen. Geen gedoe en, als het misloopt, geen pijnlijke discussies over have en goed. Te vaak wordt die illusie van ‘vrijheid, blijheid’ gekoesterd door samenwoners.   Neem D.D. en M.D. uit het Antwerpse. Ze gingen samenwonen, kregen een dochtertje en kochten daarna samen een bouwgrond. Zestien jaar later kwam het tot een breuk. D.D. verliet de woning en M.D. bleef achter in de woning met de dochter. Mondeling was afgesproken dat de woning zou worden verdeeld als de (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe goed is uw ziekenhuis?

Donderdag 4 juni 2015
Vanaf vandaag kunt u op www.zorgkwaliteit.be de resultaten van kwaliteitsindicatoren uit het Vlaams Indicatoren Project van Vlaamse ziekenhuizen bekijken. Met dat project wil de Vlaamse overheid een zicht krijgen op de resultaten en de kwaliteit van de zorg in de Vlaamse ziekenhuizen. Daartoe zijn er een aantal ‘kwaliteitsindicatoren’ afgebakend zoals ‘moeder en kind’, ‘orthopedie’, (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Lyen overleden

Donderdag 4 juni 2015
Hechtel-Eksel - Fons Lyen overledenDe afscheidsplechtigheid van de 69-jarige Fons Lyen, de levensgezel van Annie De Proost, die dinsdag onwel aan het stuur werd op de Eindhovensebaan  in Hechtel-Eksel en met zijn auto tot stilstand kwam tegen een omheining, vindt plaats in besloten kring. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos.
Vijfhonderd gebedshuizen openen op 6 en 7 juni hun deuren voor de 8ste editie van de Open Kerkendagen.Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Open Kerken, een organisatie die zich inzet voor de herwaardering van het religieus erfgoed in België.
In onze regio kan U zondag 7 juni (10-18 uur) onder meer terecht in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode, de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel en de Sint-Trudokerk in Peer. UPDATE De kerk in Lommel blijft dicht vanwege restauratiewerken.

Een weekend met controles

Woensdag 3 juni 2015
Hechtel-Eksel - Een weekend met controlesKomend weekend organiseert het provinciebestuur in samenwerking met de parketten en de federale,lokale en wegpolitie weer alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel de provincie. Men start daar vrijdag mee; het is de bedoeling dat de actie maandagochtend beëindigd wordt.

NIKO heet voortaan anders

Dinsdag 2 juni 2015
Hechtel-Eksel - NIKO heet voortaan andersZoomSinds vandaag heet het NIKO anders. Voortaan zal men spreken over de Kunstacademie Noord-Limburg. Het nieuwe logo werd ingehuldigd door de schepenen van cultuur van de aangesloten gemeenten uit Noord-Limburg (foto). Een en ander gebeurde tijdens een bezoek van de schepenen aan het gebouw van euh... de Kunstacademie Noord-Limburg in de Toekomstlaan in Neerpelt. Daar werd meteen de nieuwe lift officieel in gebruik genomen. (Foto's Jean Vandijck)
NIKO heet voortaan andersNIKO heet voortaan anders
Zoom
Het afgelopen weekend zijn er op de Limburgse wegen 66 verkeersongevallen gebeurd: 17 met gewonden, 49 met blikschade. Er vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van de ongevallen werden 48 ademtesten afgenomen. Daarvan vielen er 9 positief uit. In 9 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.
De politie Kempenland waarschuwt voor oplichters die via deur-aan-deurverkoop pannensets en kookpotten aanbieden. Zij vertellen de mensen dat zij kwaliteitsvol keukengerei kunnen kopen aan sterk verlaagde prijzen. In werkelijkheid gaat het om gerief van veel mindere kwaliteit en met een lagere waarde. De leurders sluiten geen verkoopovereenkomst. Wanneer kopers om een naamkaartje vragen wordt er een kaartje overhandigd met alleen een firmanaam en een adres in Duitsland.

Tony Driesen overleden

Maandag 1 juni 2015
Hechtel-Eksel - Tony Driesen overledenGisteren is Tony Driesen overleden, de echtgenoot van Paula Vandebroek. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel