Het overige nieuws

Louis Byvoet overleden

Dinsdag 31 mei 2016
Op 23 mei overleed in Ukkel de uit Hechtel afkomstige Louis Byvoet, de echtgenoot van Rose-Marie van Basterlaer. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf, vond plaats in intieme kring.
De Opvoedingswinkel Noord-Limburg heeft een telefonisch permanentiemoment ingevoerd. Voortaan zal men elke maandag tussen 13u en 16u (m.u.v. feestdagen) bij die dienst terecht kunnen via het telefoonnummer 011 80 59 07.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hechtel-Eksel - Eerste Noord-Limburgse SporteldagZoomNu donderdag - 2 juni - wordt voor de eerste maal de Noord-Limburgse Sporteldag georganiseerd in de Soeverein in Lommel. Het is bewezen dat bewegen - en vooral ‘blijven’ bewegen - een positieve invloed heeft op de lichamelijke gezondheid van volwassenen en 50-plussers. Tijdens deze sporteldag kunnen de deelnemers kennismaken met allerlei bekende en minder bekende sporten die afgestemd zijn op volwassenen en 50-plussers. In navolging van de 'Provinciale seniorensportdag', destijds (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Wugu Labs

Maandag 30 mei 2016
Geert Willems uit Eksel heeft de bvba Wugu Labs opgericht met maatschappelijke zetel aan de Grensstraat in Eksel. De vennootschap zal tevens de commerciële benaming ScanHeroes voeren. Doel van de onderneming is onder meer het verstrekken van dienstprestaties van economische, juridische en financiële aard. De firma heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.
Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Tsjechische Racice hebben de leden van NWC op de 5 km mooie resultaten behaald. Artuur Peters behaalde een knappe 5de plaats bij de heren in een tijd van 20'34". De wedstrijd werd gewonnen door de Australier Kenny Wallace (20'02"). Bij de dames werd zus Hermien Peters zesde in 22'58" en Lize Broekx zevende in 23'00". Deze wedstrijd werd gewonnen door de Britse Lani Belcher (22'38"). Nu maken de NWC-ers zich op voor het Europees (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 2.666 leefloners

Zaterdag 28 mei 2016
In Limburg zijn 2.666 personen aangewezen op een leefloon. Het betreft 1.127 mannen en 1.539 vrouwen. Zes leefloners zijn jonger dan 17 jaar. 702 leefloners behoren tot de leeftijdscategorie 18-24. In de leeftijdscategorie 25-44 zijn er 1.121 leefloners, in de leeftijdscategorie 45-64 748 en bij personen van 65 en ouder 89.

Vijftig jaar bisdom Hasselt

Donderdag 26 mei 2016
Op 31 mei (19.30 uur) is er in de Tongerse basiliek een feestelijke eucharistieviering naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt. Tijdens deze viering wordt een kleurige vlag met het logo van het feestelijke jaar onthuld. De vlag is ontworpen door de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Priester Paul Schollaert componeerde het lied 'Geen dolers maar pelgrims', het thema van het feestjaar.
In de periode 2010-2014 kwamen er 27.800 zaken in verband met intrafamiliaal geweld binnen bij het Limburgse parket. Dat cijfer dekt nog maar een gedeelte van een groter maatschappelijk probleem, want heel wat slachtoffers kunnen of durven de stap naar politie of hulpverlening niet te zetten. Wetenschappelijk onderzoek in enkele politiezones toonde eerder al aan dat een derde van alle door de politie geregistreerde feiten op een of andere manier gerelateerd was aan infrafamiliaal geweld.
Dinsdag is Ernest Van den Driessche overleden, de echtgenoot van Lutgart Cleemput. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Grensgevallen
Wie binnenkort een vliegticket boekt bij KLM kan gratis meerijden met een aparte buslijn van Eindhoven naar Schiphol. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij vandaag bekend. Twee keer per dag zal er een KLM-bus rijden tussen Schiphol en Maastricht, met een tussenstop in Eindhoven. Reizigers die er gebruik van willen maken, moeten wel een ticket boeken met Maastricht of Eindhoven als vertrekpunt. De startdatum voor de buslijn is 9 juni.
Hechtel-Eksel - Weekend in Limburg: 79 ongevallenIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hechtel-Eksel - Morgen mogelijk hinder bij De LijnDoor een nationale vakbondsbetoging morgen/dinsdag zal de dienstverlening van De Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn.

Buddy's in Don Bosco

Maandag 23 mei 2016
32 leerlingen van Don Bosco Hechtel hebben zich aangeboden om als buddy op te treden voor asielzoekers die in hun school les volgen. De buddy's moeten hun integratie in en buiten de school helpen bevorderen.

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht
Één jaar na de eerste internationale bekroning viel het provinciale project ‘Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ (met o.m. de 44 Stahlhelmen) vanavond opnieuw in de prijzen. De jury van de Heritage in Motion-awards verleende de hoofdprijs ‘Best Achievement Award’ aan het Limburgse Wereldoorlog I-project. “We zijn bijzonder vereerd en trots dat we deze titel in ontvangst mogen nemen,” zei gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “We waren al erg fier op dit herdenkingsproject dat de 44 gemeenten met elkaar verbindt en versterkt. Deze internationale award is de kers op de taart. De prijs illustreert dat onze creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.”
Tribunaliteiten
Gelooft u in beoordelingen op internetfora zoals Tripadivsor, Restaurantadvisor e tutti quanti? Volgens het hof van beroep van Gent doorgaans niet. Maar komt iemand die verzinsels spuit op internetfora daar zomaar mee weg? De internaut waar het hof van beroep van Gent mee te maken kreeg, zette op de website ‘zoekadvocaat.be’ een aantal advocaten weg. De ene ‘krijgt soms woedeaanvallen zelfs midden een pleidooi, zodat ik als klant bang word (...)’. Over de andere schreef hij: (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Kerkhofs overleden

Woensdag 18 mei 2016
Hechtel-Eksel - Elza Kerkhofs overledenMaandag is Elza Kerkhofs overleden, de echtgenote van Gilbert Vanbuel. Zij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Vandaag gelezen
Qasr al-Yehud, de plek waar Jezus door Johannes de Doper zou zijn gedoopt, ligt momenteel vol landmijnen, naar schatting 4.000. Daardoor is het voor pelgrims te gevaarlijk om de plaats te bezoeken. In een zeldzame overeenstemming gaven zowel Israël als Palestina toestemming om de streek op te ruimen. Dit zal twee jaar duren.
Qasr al-Yehud ligt ten zuidoosten van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. In het gebied staan een tiental kerken van verschillende godsdiensten. Die kerken zijn sinds 1968, toen het gebied werd afgesloten, niet meer gebruikt. (Bron: Timesofisrael.com)
Hechtel-Eksel - Verkeersongevallen in (verlengd) weekendIn het afgelopen lange weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 85 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 52 ademtesten af, waarvan er 10 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 28 gevallen van vluchtmisdrijf.

Helena Kerkhofs overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Hechtel-Eksel - Helena Kerkhofs overledenVandaag is de uit Hechtel afkomstige Helena Kerkhofs overleden, de weduwe van André Vermijl. Zij was 85 jaar. De afscheidsviering in aula Omega in Peer en de bijzetting in het familiegraf vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment:  vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Vandaag gelezen
Amerikaanse onderzoekers bevroegen tussen 1992 en 2012 bijna 75.000 verpleegsters van middelbare leeftijd enkele malen over verschillende aspecten van hun leven, waaronder het al dan niet regelmatig bijwonen van kerkdiensten. Uit de verzamelde data bleek dat vrouwen die vaker dan eens per week naar de kerk gingen, 33 procent minder kans hadden om tijdens de onderzoeksperiode te sterven dan seksegenoten die er nooit kwamen.
Er werden geen mannen ondervraagd. (Bron: CNN)
Met 59 waren ze voor de bedevaart van Ziekenzorg Eksel naar het Nederlands-Limburgse Wittem waar OLV van Altijddurende Bijstand en de H. Gerardus Majella worden vereerd. Voor de verplaatsing werd een liftbus ingezet.
Gerardus Majella is de patroonheilige van kleermakers, portiers en zwangere vrouwen. Hij werd in 1893 door paus Leo XIII zalig verklaard en in 1904 heilig verklaard door paus paus Pius X.

'Hoed u voor K3'

Zondag 15 mei 2016
Vandaag gelezen
"In plaats van K3 met Haydn te vergelijken, zouden we er beter op aandringen dat elke kleuterjuf Joseph Haydn draait, en Béla Bartók, en waarom niet, Luc Brewaeys. Iets goeds van eigen bodem, weet je wel. Net zoals opera, dansvoorstellingen en concerten gratis zouden moeten zijn tot tien jaar. Zodat we kinderoren openen voor muziek die ze verdienen."(Bron: Gaea Schoeters en Annelies Van Parys in "De Standaard")

Theresia Paesen overleden

Zaterdag 14 mei 2016
Hechtel-Eksel - Theresia Paesen overledenWoensdag is de uit Hechtel afkomstige Theresia Paesen overleden, de echtgenote van Jean Vanderbiesen. Zij was 84 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Heusden-Centrum.
Vandaag gelezen
Door de sterk wisselende temperaturen van de voorbije maanden zullen er dit jaar fors minder vlinders te zien zijn. Dat zegt de Nederlandse Vlinderstichting. Ze noemt 2016 "een dramatisch jaar" voor de vlinders. Door de wisselende temperaturen is er voor hen minder voedsel beschikbaar. In vergelijking met vorig jaar waren er in de eerste maanden al 45 procent minder vlinders.
Vandaag gelezen
Op diverse sociale media is een campagne begonnen om het Europees Jeugdorkest te redden. Dat wordt normaliter in september opgeheven omdat het van de Europese Unie geen geld meer krijgt. In het orkest, dat al 40 jaar bestaat, zitten jonge musici uit alle 28 lidstaten. (Bron: euronews.com)
Vandaag gelezen
Amerikanen eten ruim 30 procent meer kip dan 20 jaar geleden. Om de groeiende vraag bij te benen, hebben de grote spelers in de Amerikaanse kippenvleesindustrie hun productie flink opgeschroefd. Dat gaat ten koste van de arbeidsomstandigheden in de kippenfabrieken. Uit een nieuw rapport van Oxfam blijkt dat werknemers in die fabrieken voor minder dan 10 dollar per uur lange shifts werken, en slechts een half uur pauze krijgen. Plaspauzes worden vaak geweigerd, waardoor steeds meer arbeiders met een luier om achter de lopende band staan. (Bron: ii.nl)

Een wandel-/fietspad van 120km

Woensdag 11 mei 2016
Hechtel-Eksel - Een wandel-/fietspad van 120kmZoomHet Nederlandse Waterschap De Dommel heeft vandaag het 120 km lange wandel- en fietspad "Dommelpad" gelanceerd. Het ‘Dommelpad’ zijn twee afzonderlijke routes: een fiets- en een wandelroute, die langs en nabij de Dommel lopen. Deze routes starten bij de oorsprong in Meeuwen en eindigen bij de uitmonding in Den Bosch. Hier mondt de Dommel, samen met de Aa, uit in de Dieze. Uiteraard kan de route ook in tegengestelde richting gewandeld of gefietst worden. Informatie over het Dommelpad staat in een folder van VVV Noordoost-Brabant en is verkrijgbaar bij de Nederlandse VVV-kantoren, maar ook hier. Op de afbeelding: de kaart van het eerste deel van de fietsroute, vertrekkend vanuit Meeuwen.
Vandaag gelezen
Onderzoek van de TU Eindhoven, KU Leuven en de Universiteit van Luik toont aan dat een motorrijder vlak áchter een wielrenner de luchtweerstand van de renner tot bijna negen procent vermindert. Bij drie motoren gaat het zelfs om een afname van ongeveer 14 procent. In een tijdrit kan dit een beslissend tijdsvoordeel opleveren. De onderzoekers adviseren de internationale wielerunie UCI om de minimale afstand van motoren op renners, mede met het oog op de veiligheid, daarom te vergroten tot 20 of 30 meter.(Bron: tue.nl)

Lena Schrooten overleden

Woensdag 11 mei 2016
Hechtel-Eksel - Lena Schrooten overledenGisteren is Lena Schrooten overleden, de weduwe van Henri Vliegen. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel.
Hechtel-Eksel - 'Walk the Lyme' op 2de PinksterdagZoomTweede Pinksterdag nadert. Je bent dan welkom op het  sport- en natuurevent Walk the Lyme in natuurgebied Pijnven (Bosland). Je kan er wandelen, fietsen of deelnemen aan een tocht met paard en koets. Je kan de dag starten met een ontbijt (tussen 6 en 11u00) en er is ook een uitgebreid gamma ‘boshapjes’, en zelfs een ‘Walk the Lyme – diner’ voorzien. Deze natuur- en sportdag staat in het teken van de ziekte van Lyme en andere goede doelen. Organisatoren zijn de gemeente Hechtel-Eksel en de serviceclubs Fifty One Club De Dommel en Fifty One Club Noord-Limburg. Uitgebreide informatie over alle randanimatie vind je op www.walkthelyme.be.

Hubert Stinckens overleden

Woensdag 11 mei 2016
Hechtel-Eksel - Hubert Stinckens overledenZondag is de uit Eksel afkomstige Hubert Stinckens overleden, de echtgenoot van Mieneke Hilven. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Tuilt-Kuringen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 30 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 4 zwaar- en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Opening Helmenpark in Halen

Dinsdag 10 mei 2016
Zondag wordt in Halen het Helmenpark officieel geopend. Het vormt een blijvend symbool dat de Eerste Wereldoorlog in Limburg en België herdenkt, maar het is ook een plek voor reflectie en creativiteit. Een plaats waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Het voormalige slagveld in Halen is ook het definitieve eindpunt van het succesvolle participatieve project ‘Helmen’. Dat ging in 2015 van start toen elke Limburgse gemeente de kans kreeg om met de hulp van jong en oud een betonnen Stahlhelm creatief te bewerken en een boodschap mee te geven. Die 44 Stahlhelm-exemplaren staan nu allemaal in Halen.

Nieuwe bvba: 9&10

Dinsdag 10 mei 2016
Mark Bollen uit Hechtel-Eksel heeft de bvba 9&10 opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Torenstraat in Hechtel-Eksel en heeft een maatschappelijk kapitaal van 233.000 euro. De bvba is onder meer een patrimonium- en immobiliënvennootschap.

Onze mooie planeet

Maandag 9 mei 2016
Uit de ruimte
Hechtel-Eksel - Onze mooie planeetZoomIn Amerikaanse filmzalen met een groot scherm is sinds enkele dagen de IMAX-film "A Beautiful Planet" te zien, waarvoor de beelden werden verzameld door zes astronauten die tijdens drie missies aan boord van het Internationaal ruimtestation ISS verbleven. De film kreeg dan ook de medewerking van de NASA.  Hierboven de trailer van deze spectaculaire prent. (Red.: klik op het vierkantje rechts onder in het videokader, dan kunt u de video op volledige schermbreedte zien!).

Code oranje in Bosland

Maandag 9 mei 2016
In de Limburgse natuurgebieden, waaronder Bosland, geldt sinds vandaag code oranje vanwege de hoge temperaturen en het toegenomen brandgevaar. Dus: zeker niet roken in of nabij een bos, en extra voorzichtig zijn.
Vandaag gelezen
"Waalse ziekenhuizen vinden dat zij de patiënten niet prettig benaderen. Bij oudere mensen gaan verplegers meteen luider praten, alsof ze allemaal doof zijn, vaak richt men zich tot de familie en niet tot de patiënt, en waarom moet iemand per se ziekenhuiskleren aan en niet zijn eigen kleren (als die schoon zijn)? Ook leggen Waalse artsen vaak niet uit wat er gaat gebeuren, en krijg de patiënt gewoon te weinig informatie. In het CHU-ziekenhuis van Godinne in de provincie Namen loopt nu een (…) Het hele nieuwsbericht
Dit weekend werden op de watersportbaan in Hazewinkel de nationale trials kajak gevaren met het oog op de deelname aan de Europese kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen in Rio. Student Artuur Peters moest er de strijd aangaan tegen profkajakker Laurens Pannecoucke. Artuur won overtuigend met meer dan 3" voorsprong in 3'38" in de K1 1000 meter en mag zo op 18&19 mei deelnemen aan de Olympische kwalificatie in het Duitse Duisburg. Zus Hermien Peters won de (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen pleit voor het snel wegwerken van 53 zwarte punten in Limburg. Dat meldt TVL.
Vlaams minister Weyts heeft een nieuwe lijst vrijgegeven van verkeerspunten, waar veel ongevallen gebeuren. Maar vandaag is het geld er nog niet om al die zwarte punten aan te pakken. Het was wijlen Steve Stevaert die als eerste de zwarte punten in het verkeer aanpakte. Zijn lijst ging 15 jaar mee.

Gerarda Kenis overleden

Zaterdag 7 mei 2016
Hechtel-Eksel - Gerarda Kenis overledenGisteren is Gerarda Kenis overleden, de echtgenote van Frans Van den Boer. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant.

De rechtbank van Koophandel heeft tijdens de eerste vier maanden in Limburg 267 faillissementen uitgesproken. In vergelijking let een jaar geleden zijn er dat 20 procent minder. Opvallend is dat steeds meer oudere bedrijven failliet gaan. In de bouw en in de transportsector is het aantal falingen gedaald, zo blijkt uit cijfers van Graydon Belgium.
Tribunaliteiten
'Een venster even op kip laten als ik even van huis ben, kan geen kwaad. En als ze echt willen, geraken ze toch binnen.’ Vaak gehoord, maar de gelegenheid maakt de dief. Hij ziet de zwakke plekken en elk huisje heeft zijn kluisje.
Dat ondervond een familie uit de provincie Namen. Ze liet een raam van 90 cm breed en 30 cm hoog open. Het bevond zich op 1,72 m hoogte, op de eerste verdieping. Gelukkig was er nog de diefstalverzekeraar. Maar die weigerde dekking omdat de polis verplicht de woning (…) Het hele nieuwsbericht

Geen regen? Bouw een berg

Donderdag 5 mei 2016
Vandaag gelezen
In de Arabische Emiraten gaat men een berg bouwen om regen te bevorderen. De aanleg wordt op dit moment voorbereid door het Amerikaanse Centrum voor Atmosferisch Onderzoek. Volgens onderzoeker Roelof Bruintjes moet een eerste rapport over de constructie van de berg deze zomer klaar zijn. "Deze zorgt ervoor dat lucht naar boven gedrukt wordt, waardoor wolken ontstaan. Die kunnen dan weer worden bestrooid met chemische middelen om regen te stimuleren, het zogenoemde 'cloud seeding'," aldus Bruintjes. Andere (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het duurt geen kwartiertje. Echt. Elke morgen even naar beterspellen.nl surfen en daar de dagelijkse taaltest doen. Het is poepsimpel: je geeft bij de eerste keer je naam en je mailadres op en je krijgt dan een mail waarmee je je kan inschrijven voor een dagelijks mailtje dat je rechtstreeks naar de test voert. Bovendien kan je zelf je testniveau bepalen. De test zelf bestaat uit vier antwoorden op meerkeuzevragen. Bij beterspellen.nl gaat het om Nederlands, maar in de kolom rechts op die website kan je je ook inschrijven op NU beter Engels, NU beter Duits,  NU beter Frans (die subjonctif!) en... Beter Rekenen. En weet je wat zo mooi is? Dat je na afloop je score kan bekijken. En het doet zo'n deugd, hé, als blijkt dat je alles 100% juist hebt... Beter spellen.nl

Bvba IT-Aas opgericht

Woensdag 4 mei 2016
IT-Aas: dat is de naam van de bvba die Rudy Kelgtermans uit Hechtel-Eksel heeft opgericht. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van advies op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering én het verlenen van advies en logistieke steun over soorten computers en hun configuratie én toepassing van bijkomende randapparatuur. De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Wittersweg in Hechtel-Eksel.

Werken op klaverblad Lummen

Woensdag 4 mei 2016
Het is maar dat je 't weet
Van maandag 9 tot vrijdag 13 mei zal er aan het Klaverblad in Lummen overdag worden gewerkt op de afslagstrook van de E314 van Genk naar Antwerpen. In deze fase worden een nieuwe kantstrook en fundering geplaatst. Het verkeer zal niet veel hinder ondervinden want het verkeer dat afslaat wordt over de pechstrook geleid. Doorgaand verkeer op de E314 ondervindt geen hinder.
Vanaf vrijdag 13 mei om 20u00 tot zaterdagochtend 14 mei om 10u00 wordt de afslag dan afgesloten om veilig te kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Dr. Marnix Goethals, die momenteel nog als cardioloog en hoofdgeneesheer werkzaam is in het Mariaziekenhuis in Overpelt, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna in Geel. Dat meldt de Artsenkrant. Dr. Goethals kwam pas in 2013 naar het Mariaziekenhuis; eerder werkte hij in het Heilig Hartziekenhuis in Roeselare. In Overpelt volgde hij dr. Griet Vandervelpen op, die medisch directeur werd in het Z.O.L. in Genk.

Grote Prijs Accfides

Dinsdag 3 mei 2016
Afgelopen zondag werd er in Hechtel gestreden voor de "Grote prijs Accfides". Bij de Nieuwelingen zegevierde Tomac Soenen, voor Finn Vanbroekhoven en Rik Meeusen. Aansluitend werd er een start voor Masters gegeven. Hier kregen de toeschouwers 2 klassementen te zien: bij de +40j. kwam Patrick Haling als eerste over de meet terwijl Tom Langens zijn zegegebaar mocht maken bij de -40j. De organisatie, wielerclub De Doorzetters, dankt langs deze weg iedereen die heeft bijgedragen tot dit succes!

Davidsfonds naar Antwerpen

Dinsdag 3 mei 2016
Zondag 15 mei bezoekt Davidsfonds Eksel de stad Antwerpen. Men start met een korte stadswandeling. Daarna gaat men het  stadhuis ontdekken, van de kelders tot het "Schoon Verdiep". Om te eindigen met een begeleid bezoek aan de Sint-Pauluskerk en zijn kunstschatten. Verplicht inschrijven en meer info op eksel[!]davidsfonds.net of via tel. 0479328927.

Albert Dreesen overleden

Dinsdag 3 mei 2016
Hechtel-Eksel - Albert Dreesen overledenZondag is de uit Overpelt afkomstige Albert Dreesen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Thijs. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Victorine Wuytens overleden

Dinsdag 3 mei 2016
Hechtel-Eksel - Victorine Wuytens overledenGisteren is Victorine Wuytens overleden, de weduwe van Roger Essers. Zij was 85 jaar. De afscheidsceremonie vindt zaterdag (15 uur) plaats in aula 't Sant. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Hechtel.
Hechtel-Eksel - Splinternieuwe fietsgids voor N-LimburgLommelaars Dirk Van Bun en Leo Swinnen stelden een fietsgids samen: 'Fietsen in en om Noord-Limburg'. Deze zal volgende week verdeeld worden in Beringen, Bree, Lommel, Overpelt en Peer via de toeristische kantoren, alsook via fietsenmakers en de deelnemende zaken. De boekjes zijn volledig gratis en in de gids zitten 11 kant en klare fietsroutes met een afknipstrook met nummers van het fietsroutenetwerk. Die kunnen de fietsers op hun fiets kleven en tonen hen zo de weg. Op elke route zijn maximum vier stopplaatsen voorzien waar de fietsers even kunnen uitblazen en de interne mens versterken. Bedoeling is om later nog allerlei dingen te ontwikkelen rond fietsen en de hele beleving daarrond. De fietsgids is ook gratis te downloaden via hun website.

Tonny Creemers overleden

Maandag 2 mei 2016
Hechtel-Eksel - Tonny Creemers overledenGisteren is Tonny Creemers overleden, de weduwnaar van Brigitte Berger. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Willekens overleden

Maandag 2 mei 2016
Hechtel-Eksel - Louis Willekens overledenZaterdag is Louis Willekens overleden, de weduwnaar van Mia Heylen. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel